csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue
1 - 2 juli 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - 6 augusti Comm. Shield

  -

Nyheter


SÖNDAG:
Chelseas Joseph Colley är med i Sveriges U19-landslag i U19 EM som startade idag. Sverige förlorade första matchen mot Tjeckien med 1-2. I England finns ju som vi tidigare berättat sex stycken Chelseaspelare.

LÖRDAG:
OFFICIELLT:
Precis som CSFC tippade blev Willy Cabellero Chelseas första värvning i sommar. Klubben har just bekräftat detta, men säger inget om längden på kontraktet vilket är lite konstigt. Cabellero är ett bra val som back-up till Courtois. Erfaren och en duktig målvakt men inte kanske riktigt i Courtois' klass men ett bra val som andremålvakt som vi ser det. Välkommen till Chelsea Willy.
    Willy Cabellero, 35 år, jagades av många klubbar bakom toppklubbarna (som förstemålvakt) efter att City inte förlängde hans kontrakt tidigare i somras.
    Cabellero kostar förstås klubben inget då han var fri agent.

I samband med att Nike blev ny sponsor och nya tröjan lanserades idag har också Chelseas Megastore online-shop helt förändrats. Uppdaterats och fått en ny design. Den är tydligen helt kopplad till Nike nu. För går du in via hemsidan så hamnar du på en sajt som säljer alla Nike-artiklar (inkl tröjor för Barcelona, vilket känns väldigt fel).

NYA tröjorna är nu presenterade på Chelseas hemsida. Intressant att notera är att klubben lyckats få Nike som väldigt gärna hittar på egna färgnyanser (oftast fula) har istället värderat klubbens arv och istället försökt replikera den Royal Blue som klubben hade under 70-talet och som vi gamlingar anser är rätta tröjfärgen. Dessutom är designen ren och snygg. Klockren. Vi hade farhågor men den tröjan lyckades Nike med.
    Bortatröjan ser lite udda ut. Den kallas vit med silverinslag men beroende på omgivning plockar den upp färg så den ser nästan ljusljusblå ut på hemsidan. Ser nog bättre ut i verkligheten. Också en ren design. Eller så är bilden på hemisdan bara dåligt photoshoppad med felaktig vitpunkt...
    Se själva >>

Idag startar vi den nya säsongen, 2017-2018.
    Nu får vi förpassa den underbara fotbollssäsongen 2016-17 där Chelsea på alla plan och nivåer var Englands bästa klubb till våra minnen och vårda dem ömt.
    Chelsea vann Premier League. Chelsea Ladies vann Women Super League Spring Series och startar alltså i höst i det nya spelformatet som mästare. U18-laget totaldominerade, som vanligt kan vi med stolthet säga, genom att vinna sin liga, vinna slutspelet mellan ligorna och viktigast ännu en gång vinna FA Youth Cup.
    Vilken säsong det har varit. Det enda som ju saknades var internationellt deltagande och framgångar. De får vi hoppas vi får i år.
    Nu ska titeln försvaras och det ser ju redan nu ut att bli extremt svårt. Idag måste Manchester City anses vara stor favorit kommande säsong med tanke på de spelaraffärer de redan har gjort och verkar komma att göra. Det finns sex lag som kan vinna Premier League och då får vi ändå utesluta enorma överraskningar som Leicester, för det var väl något som bara händer en gång.
    Vi börjar dock med stora förhoppningar. Förhoppningar om att rätt spelare kommer in och rätt spelare får chansen på annat håll. Förhoppningar om att bråk kan lösas och att vi slipper svarta rubriker för sådant som kanske lite dominerat eftersäsongen. Förhoppningar om att kunna försvara titeln, kunna vinna Champions League, FA Cupen och Ligacupen i den ordningen för Chelsea. Samt motsvarande framgångar för damerna och ungdomarna. Det är många titlar som kan vinnas och vi drömmer om att vinna dem alla.

Det finns dock klara orosmoln att tänka på. Chelseas vägran att stötta egna unga spelare och istället köpa in jämnåriga som som kanske egentligen bara har fått fler chanser. Michael Emenalos inflytande i klubben, särskilt i spelaraffärer. Vi trodde under förra säsongen att han kanske äntligen fattat vad han borde syssla med, men från det vi lärt i sommar om hans val av spelare oroar vi oss djupt igen. Istället för att satsa på managerns visioner, för vi tror tyvärr att Antonio Conte inte ställer upp länge till på att bli överkörd av Emenalo i sådana lägen. Särskilt inte när flera av sommarens förväntade affärer inte verkar vara de som Conte vill ha. Vi oroar oss för det och i våra pessimistiska ögonblick är vi rädda för att Chelsea ännu en gång vänder framgång till fiasko för att tvingas börja om. Visst, det har lyckats flera gånger men det kan inte vara rätt väg att gå. Till slut kommer både spelare, särskilt unga, och managers att ge upp på Chelsea och kanske upptäcker vi en dag att managern heter Michael Emenalo, ungefär som när en annan person Roman sades lita på, Avram Grant blev manager (kortvarig). Visst han tog oss till en CL-final men han övertygade aldrig. Pengar, resurser och framgångar slätar över mycket men när sprickorna blir för många hjälper inte ens de. Arsenal har problem med en manager som anser sig vara klubben och kanske större än klubben, vi har samma problem med en teknisk direktör. Båda har ägarens öra, på ett sätt som kanske inte är nyttigt för fotbollsklubben.
    Det bubblar faktiskt lite oroligt i magen inför framtiden, redan nu. Kanske för att just skiljelinjen i klubben är så tydlig.
    Vår åsikt är att Conte kan aldrig vinna mot Emenalo som har ett häpnadsväckande stöd hos Roman A. Det är också vår åsikt att om Conte ser det som ett problem, då slutar han innan nästa säsong ens börjar. För Emanalo kommer aldrig kunna få Conte att acceptera att jobba under de förutsättningar som klubben enligt medierna ger honom. Så vi kan bara hoppas medierna har målat en bild som vi inte kan tro på, och att Emenalo och Conte faktiskt kan jobba ihop även om Emenalo tydligen inte kunde med Mourinho med flera managers och ändå lyckades det se ut som managernas fel...

Vi väljer dock alternativ I och hoppas Conte stannar och tar oss till nya framgångar även om det är till svarta rubriker om hur klubben sköts.
    För CSFC är Antonio Conte den i särklass viktigaste personen förutom ägaren i hela Chelsea. Tio tusen gånger viktigare och ungefär lika mycket duktigare än vad vi anser den tekniske direktören vara. Chelseas administrativa ledning har dock alltid vunnit mot de sportsliga ansvariga så historien står inte på managers eller spelares sida.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m,


SÖNDAG:
Marca, som alltid går Real Madrids ärenden pushar nu för ny konkurrens om en spelare som klubben vill sälja. Italienska klubbar med Juventus i spetsen är intresserade av Danilo så nu påstår Marca att det är Chelsea också, så priset kan gå upp i konkurrensen. Deras taktik med James Rodriguez (även Morata) de senaste åren, ändå har de inte blivit av med James R då prislappen inte är realistisk. Marca är inte en tidning, det är ett fanzine för Real Madrid.

Nya rykten i Telegraph säger att Chelsea imorgon kommer att ha samtal med Alex Sandro. Även PSG jagar honom men Sandro lär föredra att komma till PL före Ligue 1 (tro fasen det). Inget är alltså klart, det är det enda säkra vi kan dra av den nyheten.

En bra presentation av vår senaste tonårsvärvning Ethan Ampadu. Läs här>>

Chelsea vann ju även i CAS mot Fiorentina och känslorna klubbarna emellan är idag av den sorten att vi kan nog inte räkna med några affärer gjorda inom någon som helst överskådlig framtid oavsett vad som händer. Chelsea anklagar rent ut Fiorentina för utpressning i frågan om Salah. De anser att Fiorentinas krav och sätt att agera rättsligt motsvarar ren utpressning i ett försök att få pengar de inte hade rätt till. 30-32m € lär ju La Violas krav varit. För en omstridd paragraf i ett låneavtal.

Det ser ut som om Celtics intresse för Charly Musonda avser ett köp. För ynka 5m pund. Det får inte ske. Lån ja, men inte köp till sådana summor.

Har vi fått förklaringen till varför Manchester City startade årets värvningar som de hade eld i baken. Varför de agerat snabbare, kvickare och mer avgörande än några andra klubbar.
    Det kan vara så att det beror på att imorgon ska CAS höra Man City angående en värvning av en ung spelare från Argentina, 16-årige Benjamin Garre. Hans förra klubb Velez Sarsfield anklagar City för oegentligheter och brott mot värvningsregler för unga spelare. Det ser ut som City riskerar att få ett värvningsförbud likt det Barcelona delvis och Real slingrade sig ur men som Atletico fastnade i. Fifa har dock friat City så inget är klart.
    Om det är så förklarar det ju varför City var så väldigt angelägna om att ordna värvningarna tidigt och varför de varit så aktiva på marknaden. Det är alltså inte enbart för förra årets mindre övertygande insatser - det är för att de riskerar att inte få agera över huvudtaget framöver.
    Nu dröjer väl CAS dom ett tag, men preliminärt utlåtande kan ju komma innan fönstret stänger.

Man City sägs, av Mirror, vara desperata att kidnappa Chelseas värvning av Rüdiger efter att förlorat Bakayoko till Chelsea. Två nyheter i samma mening alltså. För det första har det aldrig någonsin nämnts att City skulle varit intresserade av Bakayoko. För det andra är det inte klart att Bakayoko kommer till Chelsea (inget är klart förrän vi sett de obligatoriska bilderna med penna i handen och en tröja upphållen för fotograferna efteråt). Det är också första gången vi hör något om att City skulle vara intresserade av Rüdiger, men det är ju Silly Season eller säsongen för påhitt.

Därför är det inte förvånande att tidningarna nu tolkar det som att Matic är på väg ut för han är inte med på bilderna av spelare med nya tröjan. Bara tre-fyra spelare är med på dem, så då antar vi att resten av Chelseas 25-mannatrupp också är på till salu....

Det lär inte hända och ryktet låter mer som julklappsönskningar men det säger att Chelsea bjuder 88m pund för Tottenhams Delei Alli.

Alex Telles-ryktet växer men då varje ord i det tycks kopplas till att hans agent tycker han skulle passa i Chelsea lägger vi det högt upp på hyllan tills vidare.

Kasey Palmer verkar vara nära ett lån till Huddersfield igen. Vilket utesluter Izzy Brown dit då en PL-klubb endast får ha ett lån från en och samma klubb.

Celtic är intresserade av Charly Musonda. Det sägs inte om det är för lån eller köp.

LÖRDAG:
John Terry ska har inlett formella förhandlingar med Aston Villa om att spela där. Det är managern Steve Bruce som ska ha övertygat JT om att spela ett år till. Flera PL-klubbar, liksom Redknapps Birmingham har också varit intresserade men ryktet säger att JT inte ville spela för lag i PL för att slippa möta Chelsea i ligan.

Daily Mail hyllar Chelsea för hur de utnyttjar sitt lånesystem till att sälja spelare som inte spelat för Chelsea, typ. Äran går till Granovskaia och Emenalo. Som CSFC nedan säger finns det verkligen olika sätt att se på det hela. Antingen ser man fotboll som en idrott eller som ett affärsspel. Vi föredrar att se det som fotboll. Särskilt då Chelsea till nu inte återinvesterat särdeles mycket av sina vinster i spelare som kan ta laget och klubben till än högre nivåer. Läs DMs något missriktade artikel här>>

Uefa planerar att försöka införa lönetak inom fotbollen. Likt amerikanska idrotter får lagen bara ha ett maxbelopp och inom det ska alla spelarlöner fördelas. Vi kan nog direkt säga att småklubbar kommer att vilja stödja det och de stora klubbarna startar nog egna ligor utanför Uefa om det händer. Så istället för att revolutionera fotbollen som byråkraterna vill tar de den bara ett steg närmare till en stängd europeisk superliga som kommer att ta död på nationella ligor och förmodligen också landslagen.
    Men visst har själva tanken förtjänster, det är bara att det kommer inte att kunna genomföras och skulle det hända kommer det i praktiken inte förändra något då de 20-30 största klubbarna i Europa kommer ändå att ha mer pengar än alla de andra. Risken är också att det öppnar upp för att fotbollen blir helt amerikanserad och det är absolut inget vi vill se hur rättvist och demokratiskt det kan synas på ytan med draftpicks och lönetak. Det lär också bli att klubbar blir helt kommersialiserade och kommer att flyttas dit publikunderlagen finns. De med störst arenor gynnas mest.
    Ännu ett icke genomtänkt förslag från fotbollsbyråkraterna. De har redan kommit med en del riktigt ogenomtänkta förslag på regeländringar som i princip ingen utom de vill se.

Det rapporteras, sägs, att Atletico är nära ett avtal om Diego Costa. De kommer att köpa honom i sommar fast de inte kan registrera honom förrän i januari. Han återkommer till Atletico (en klubb som onekligen verkar ha fantastisk kontakt med sina spelare; vi har ju sett Griezmann, Saul, Felipe Luis ville ju bara tillbaka, liksom Costa) och kommer enbart träna till januari.

Han är bara 16 år så, men han har varit ordentligt jagad av Londonklubbarna och Man U. Ethan Ampadu har dock nu valt Chelsea och förhoppningsvis kan vi följa honom i ungdomslagen framöver. Han har redan gjort debut i Exeters a-lag men i Chelsea lär nog full debut dröja några år. 13 matcher har han spelat som försvarare för Exeter.
    Så även om steget till a-laget i Chelsea är stort så är det ingen tvekan om att den utveckling och utbildning som Chelseas akademi erbjuder är fortfarande mycket eftertraktansvärd.
    Ethans värvning har inte officiellt bekräftats av Chelsea, men de gör de aldrig med ungdomsspelare. Det är dock kanske inte den värvning vi väntar på ska bli klar i helgen. Chelsea och Exeter förhandlar fortfarande om köpesumma och Exeter hoppas det inte ska gå till tribunalavgörande.
    Ampadu har representerat Wales i ungdomslandslagen men som så många andra kan han i framtiden välja t ex England eller Ghana också.

Det är dock mycket starka rykten nu om att Roma och Chelsea är överens om Antonio Rüdiger. För 33,4m pund. Bra värdeökning för Roma då han kom förra sommaren för 7,6m. Redan då nämndes Chelsea som intressenter. Det sägs från Italien att det blir läkarundersökning på måndag. Rüdiger är 24 år och har gjort 19 landskamper för Tyskland. Han spelar mittback men kan även spela högerback. Intressant.
    Vi får se.
    Något intressant som dök upp sent var att Roma var tvingade att sälja redan igår. Deras affär med Zenit om Manolas gick ju om stöpet och hade inte Roma sålt Rüdiger (om de nu gjort det) igår hade de drabbats av restriktioner pga finansiella regler... Det skulle onekligen förklara hur just den här affären gick snabbt vilket få affärer gjort i sommar, förutom Citys verker det som.

Chelsea förlorade Nathan Aké igår och vi misstänker att vi nog förlorar Nathaniel Chalobah den kommande veckan. Våra unga spelare måste vara dödströtta på att Emenalo bara ser dem som finansärenden och att Chelsea hellre intresserar sig för att köpa spelare som inte är äldre, bättre eller mer utvecklingsbara men kanske något mer erfarna istället för att satsa på sina egna. Med ett år kvar på kontraktet och uttalat intresse från Watford lär Chelsea inte låna ut Chalobah vilket nog får honom att undra om det är värt att skriva nytt kontrakt för att få sitta på bänken till förmån för andra. Chalobah lär också varit god vän med Aké och vi såg vilket val denne gjorde när han fick chansen.
    Nathaniel Chalobah har råd att chansa med att hamna på bänken i Chelsea ett år. För han lär inte få spela för Chelsea om han inte förlänger kontraktet, det är Chelseas policy att inte spela spelare på sista året på kontraktet. Vilket i sig är helt rätt. Chaloabh dock har redan bevisat med Chelsea, på lån och i ungdomslandslaget vilken kvalitet han har så även ett år på bänken men i full träning kommer inte att avskräcka någon köpare som är villig att vänta till det går till tribunal eller köpa för den lägre summa Chelsea måste sälja för. Med tanke på att Traoré bara lär kostat (innan ev stafflingar) knappa 9m pund är det nog både en och annan engelsk klubb som gärna tar chansen. Traoré var inte heller sistaårskontraktare, han var inte heller mittfältare utan anfallare som normalt kostar mer.
    Emenalos affärsmodell att samla på sig löften för att använda dem som valuta är bra för klubbens kassa men som många nu börjar prata om - det lär inte vara bra för framtida rekrytering hur bra utbildning en spelare än får i vår fantastiska akademi. Fler spelare lär nog låta kontrakten rinna ut för att istället ta ett tribunalavgörande som Dominic Solanke gjort (även om där fanns det ju orealistiska lönekrav inblandade också).
    Chelsea har idag så många duktiga ungdomar att modellen med att få dem att förlänga kontrakten för att ens lånas ut kommer inte att fungera länge till. Bara för dem som inte räknas till de allra största löftena. Och vi har många stora löften i åldrarna 20-22 år just nu.

Många försvarare kopplas till Chelsea, vi tror att Alex Sandro är i princip klar och kanske presenteras under lördagen. Men han är mest en konkurrent till Marcos Alonso. Av de rena mittbacksalternativ som nämns; van Dijk, Manolas, Rüdiger, Bonucci och ett antal till så är Rüdiger helt klart den intressantaste för Chelsea och till mest prisvärda prislapp om 38m €. Bonucci är den bäste men vi tror inte det blir affär där. Vi tror faktiskt inte heller att Southampton gör som de brukar och säljer sin bäste spelare, de kommer att behålla van Dijk en säsong till.
    Vi har idag fem starka kandidater till tre platser i Chelseas backlinje; Azpi, Luiz, Cahill, Zouma, Christensen och vi misstänker att kommer det in en erfaren mittback till blir det lån för Zouma även om CSFC redan nu lanserar teorin att vår kapten Gary Cahill är spelaren som inte är ordinarie när säsongen slutar.

 

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC