csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
17- 23 juli 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - 6 augusti Comm. Shield

  -

Nyheter v-29


SÖNDAG:
Alvaro Morata har nu genomfört sin första träning med Chelsea i Singapore. Det sägs att Antonio Rüdiger också ansluter i Singapore men Chelseas hemsida säger inget om han ännu kommit fram och börjat träna med laget.

Så har ännu en spelare med brasiliansk bakgrund i Chelsea gjort bort sig enormt på sociala medier. Det är Kenedy som gjort sig själv en enorm otjänst med att låta fingrarna dribbla på sociala medier (förbjud spelare att använda dem, det tycks vara enda lösningen) och han ska ha lagt ut ett rasistiskt eller åtminstone djupt förolämpande budskat om Kina. Det togs bort rätt omgående men som vi alla vet, en gång ute på nätet då är det där för alltid i någon form. Chelsea har nu tvingats till en offentlig ursäkt för Kenedys totala omdömeslöshet. (Vi vet inte exakt vad Kenedy ska ha sagt men om Chelsea tvingas be om ursäkt för honom...) Läs här >>

Utanför England är kaptenskapet inte en så stor affär, men i England är det som valet av en ny president. Därför har engelska tidningar ett tag tjatat om vem som ska bli Chelseas kapten efter John Terry. Det blir, föga överraskande, Gary Cahill.

Antonio Conte har gett en öppenhjärtlig presskonferens/intervju med journalister i Beijing. Här är Daily Mails version av intervjun, av Ron Draper inte den mer fördomsfulle Matt Barlow. >> Det viktiga är att Conte ger klara besked t ex om Costa och att han fick besked redan i januari att hans tid i Chelsea var över.
    Här är Telegraphs version>>

Pedro får avbryta försäsongsturnén och åka hem till London för rehabilitering. Ospinas råa överfall på honom orsakade en hjärnskakning och skador i ansiktet. Han kan inte fortsätta turnén och fick vara kvar på sjukhus över natten i Beijing innan han flyger hem till London istället.

LÖRDAG:
Mycket trevligt. I England visar man inte mästarna i första omgången, men i Sverige startar TV3 ett nytt sportmagasin som visar matchen mot Burnley 12 augusti. Se mer här>>

Pedro fick uppsöka sjukhus för en röntgen efter den ruskiga smällen som Ospina gav honom. Förhoppningsvis fick han inte en hjärnskakning men det kan nog bli vila ändå mot Bayern på tisdag. Om han nu kan flyga efter den smällen.
    Det visade sig att Pedro får vänta och följa efter truppen senare då övriga spelare reste direkt efter matchen till Singapore.

Man kan inte dra slutsatser från träningsmatcher, minst av allt från den första - så därför drar vi några slutsatser:
    Chelsea har bara tränat sedan 3 juli och verkar ändå vara i bättre form än lag som tränat och spelat fler matcher!
    Chelseas startspelare är ändå bara klara för dryga timmes spel, så än behöver kondition och förberedelser förbättras innan ligastarten!
    Willian och Fabregas tänker inte utan kamp ge upp någon startplats! Likaså Alonso och Moses som kanske är de som får jobba mest i matcherna upp och ned. Där är vi osäkra på vem/vilka som kommer att bli back-ups eller ge konkurrens.
    Michy Batshuayi är inte en färdig spelare men ska absolut inte lånas ut trots att han behöver speltid. Han har ett löjligt bra målsnitt, om det nu är avgörande för en spelares kvalitet! (Så åter hoppas vi att Conte i år överraskar flera motståndare med att spela 3-5-2 istället för 3-4-3 i vissa matcher).
    Försvarsspelet verkar sitta bra trots att många andra spelare nu kan det!
    Vi får hoppas ungdomarna får fler chanser, det går ju inte att säga mycket men det ser ju ut som Boga, Tomori med flera nog kommer att stanna i truppen och inte lånas ut!
    (Ta det för vad det är, snabba intryck från en träningsmatch i vilken Chelsea imponerade stort mot ett motstånd vi trodde skulle vara mycket bättre).

TRÄNINGSMATCH 1:
Arsenal vs CHELSEA    0 - 3 (0-2)
Inga överraskningar alls i Chelseas första halvleks laguppställning i fågelboet i Beijing. Courtois - Azpi, Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Fabregas, Alonso - Willian, Batshuayi, Pedro. Räkna med byten.
    Usel gräsmatta. Möjligen duger den till grillparty i förorten.
    Chelsea nära mål första 15 sek. Blev dock bara hörna.
    Första kvarten höll hög kvalitet, öppen, bra fotboll. Nästan enbart Chelsea (något enstaka Arsenalanfall) där de kunde haft både ett och två mål. Det märktes verkligen inte i inledningen att det var Arsenals fjärde träningsmatch.
    Ospina skulle visats ut vid 25 minut för rena överfallet på Pedro, och domaren blåste frispark för Arsenal när Ospina kastade sig med båda händerna knutna mot Pedros huvud vis straffområdelslinjen. Vansinnigt spel. Oerhört fult och onödigt och domaren struntade i det. Något av det värsta jag sett en målvakt göra vid en straffområdeslinje. Som tur var kom Pedro upp. Han var dock tvungen att bya omgående förstås. Ersattes av Jeremie Boga.
    Det skulle förstås varit straff för Chelsea men... domarna är inte i närheten av ens PL-kvalitet. Ospina skulle också visats ut, inte bara från matchen utan från Kina.
    Bats håller på att spela sig ur laget redan, det är väl tyvärr ett intryck första halvtimmen. Självisk, tar skott när andra spelare är helt rena, ur dumma lägen. Han måste förbättra sitt spelsinne snabbt och spela för laget, annars lär han inte ha en chans att ta en startplats i Chelsea. Typiskt fall av överambition som motverkar sitt syfte något oerhört. Han var dock helt på rätt plats och gjorde ett mål, men avblåst för offside - felaktigt. Vilka domare i matchen. Där visade han sin kvalitet, som måltjuv. 35e minuten.
    Willian sätter bollen hur snyggt som helst. Prickskytte lite i hazardstil vid stolproten. 40 min.
    Så fick Batshuayi mig att ångra alla ord jag skrev tidigare ;) Så behärskad och snyggt placerade han in tvåan med en skruv förbi Ospina. 42 Momentet senare tog han dock för långt tid på sig när han skulle flytta boll från ena till andra foten när han borde skjutit direkt med fritt mål tiotalet meter ut! Han verkligen ger och tar ;)
    Willian och övriga en stor positiv överraskning. Willian ser ut att vara väldigt inställd på att ta tillbaka sin startplats. Överhuvudtaget bjöd Chelsea på långt mycket bättre spel i första halvlek än vad man vågat drömma om i första träningsmatchen. Såg några fantastiska pass från Fab, inte minst ett till Boga. Det som saknades var skärpan vid mål. Det är ju också i det momentet matchspel är som viktigast. Courtois gjorde en viktig och bra räddning på övertid när misstänkt offside för Arsenal gav friläge.
    Chelsea klart bäst i första halvlek och borde/kunde lett matchen med flera mål, inte bara det som felaktigt dömdes bort. Arsenal förvånande svaga och de borde varit bättre trodde man. Rent osäkra i försvarsspelet många gånger.
    Andra halvlek kommer nog att bli annorlunda, inte minst då vi förväntar oss mängder av byten. Gräsmattan som är usel försämras också snabbt.
ANDRA
Som ni förstår är jag kluven till Batshuayi. Kanske också orättvis. Ibland tar han beslut som en pojklagsspelare. Men han levererar också varje gång han spelar. Måtte han få många fler chanser i år för när han förbättrar sitt beslutsfattande kommer han att bli en tillgång. Vi fans är dock inte särdeles kända för vårt tålamod, det är bara sälj och köp nytt. Särskilt i klubbar som Chelsea där kravet är titlar varje år.
    Domarna och Wenger är väldigt oense i början av halvleken om vilka som ska spela. Lång väntan på avspark pga Wengers bråkande med domare och Giroud fick gå att sätta sig igen (han var inte ens anmäld till matchen, ändå försökte Wenger tydligen spela honom). Till slut kom Giroud, Wellbeck, Kolasinac, Koscielny, Elneny och Coquelin in. Caballero in i Chelsea, förutom Boga som fick ersätta Ospinas boxningsoffer, Pedro.
    Bats gör ett härligt andra mål, men ärligt talat. Det var Alonso som gjorde allt rätt innan och lade upp perfekt upp för honom. Bats sköt sedan från linjen och med bredsidan in i krysset. 49
    Arsenal hade sin andra målchans i 57e minuten med en frispark på linjen till boxen. Giroud i muren.
    Bra räddning av Caballero från Girod. 60 Giroud har på en kvart åstadkommit mer än hela Arsenal i första.
    Sedan hade Chelsea ett antal chanser, men som sagt matchskärpan är inte där ännu. Boga fick visa kvalitet några gånger. Det var också en träningsmatch, men det här Londonderbyt kan inte kallas vänskapsmatch om vi säger så. Domaren hade dock glömt kortleken hemma. Arsenal helt klart mest frustrerade och stod för säkert 4/5 av foulen. Runt timmen-70 märktes också att orken är inte riktigt där för en hel match i Chelsea och bytena kom.
    In med Kenedy, Baker, Remy och Tomori in. 69. Därmed kan nog den "seriösa" delen av matchen sägas vara avspelad. Arsenal bytte också in några spelare.
    Fabregas passningar är makalösa, en sådan njutning och det visade han verkligen idag. Synd att de inte kunde omsättas mer. För mig matchens största behållning, de passningarna. Mål i all ära men att se passningar på 30-40 m öppna upp ett försvar och motståndarlag så... det är fotbollsgodis.
    Trots alla byten (har säkert missat några också) och drickapauser är det fortfarande Chelsea som håller i taktpinnen. Arsenal foulade otroligt mycket men flera cyniska neddragninar när Chelsea sprang förbi deras försvar. Chelseas försvarsspel har varit väldigt solitt också. Sedan blev det fler byten som varken producenter, kommentatorer och jag noterat. Elva byten har skett i 77e minuten i alla fall, det sa kommentatorerna så...;) Christensen är på plan i alla fall, det har vi noterat. Chelsea har till skillnad från Arsenal inte spelarnas namn på tröjorna...
    Matchen avslutades med att Boga och Baker hade roligt med Arsenalförsvaret i olika omgångar. Koscielny gjorde till slut ned Baker på linjen. 90+3 Baker tog frisparken men Martinez kunde rädda.
    Matchens Lirare var Willian i konkurrens med Fabregas. Fina mål. Matchens överraskning var hur bra Chelsea spelade trots att det var första träningsmatchen. Väldigt mycket bättre än vi någonsin vågat hoppas eller väntat oss. Mycket mycket lovande och kul att se Boga spela så mycket. Övriga ungdomar fick lite tid att visa kvalitet men lite för lite för att kunna bedömas. (Ospina visade också att han kanske inte är burväktare utan burslagskämpe med tanke på hans fula överfall). Ska vi gnälla är det väl att med större skärpan kunde siffrorna blivit mycket roligare.
   

Chelsea håller på att bli en däckfirma. Från och med den här säsongen får ju tröjorna ha en annonsör på ärmarna också. Även där blir det en däckfirma för Chelsea. Yokohamas andra däckmärke Alliance Tyres finns nu på ärmarna. Hur mycket det ger i sponsorsintäkt sägs förstås inte. (Tror även City har däck på ärmarna).

FREDAG:
OFFICIELLT:
Alvaro Morata har nu stått med tröjan i hand. Femårskontrakt. Inga detaljer som inte redan var kända. Inget tröjnummer ännu. Ansluter till Chelsea i Singapore efter morgondagens match mot Arsenal.
    Välkommen till Chelsea Alvaro, vi har stora förväntningar.

Två Chelseatjejer startade för Sverige mot Ryssland i kvällens EM-match; Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson. CSFC drömmer fortfarande om den dag vi får se en svensk kille platsa i Chelsea. Det har aldrig hänt och vi ser det inte hända inom de närmaste åren tyvärr. Det skulle betyda enormt mycket för klubbens popularitet i Sverige. Alla andra storklubbar i England har haft svenska startspelare. Det närmaste Chelsea haft är duktiga ungdomar som fått hyfsade karriärer på annat håll och så Magnus Hedman som var tredjemålvakt en tid men aldrig spelade en minut. Vi har danskar, redan på 10-talet som bidragit stort i klubben, islänning och norrmän - men aldrig en svensk manlig spelare. Udda, men så är det med tanke på att Sverige traditionellt varit bästa land i Norden på fotboll.

Imorgon spelar Chelsea sin första träningsmatch (om vi inte ska räkna Fulhammötet, vilket vi väl inte ska) mot ett Arsenal som ligger 7-10 dagar före i träning och redan spelat match. Vi kommer att få mängder av byten, två olika lag i princip per halvlek vilket ur fansynpunkt gör matcherna udda men knappast värdefulla för att dra slutsatser från. Manager och lagledningen kommer att titta på mer specifika saker än vi som kanske bryr oss mer om helhet och resultat normalt. Men visst ska det blir roligt att se då flera unga spelare lär få chansen. Av de nya spelarna är det ju bara Willy C som kan spela imorgon. (Rüdiger och Morata lär ansluta till matchen mot Bayern i Singapore senare).
    Det viktiga är ju ändå att vi får se Chelsea igen och det kan alla göra genom att titta gratis på Chelsea TV imorgon. De börjar sin sändning kl 13 svensk tid och nås via officiella hemsidan.

OFFICIELLT
Kurt Zouma har skriivt ett nytt massivt sexårskontrakt. Det är nog det längsta kontraktet i Chelsea just nu, tror vi. 22-åringen som hade svårt med speltid är absolut med i Chelseas framtidsplaner med ett sådant kontrakt, men inte omedelbart då Conte vill att han ska spela mycket mer regelbundet än han kan erbjuda just nu. Därför lånas också Kurt Zouma till Stoke och Mark Hughes för att få den speltiden kommande säsong.

Antonio Conte har haft sin första presskonferens för säsongen i Beijing och sagt en del intressanta saker:
    Conte säger att Morata är en bra värvning och att han har bra erfarenhet från stora klubbar som Real och Juventus.
    Chelsea kommer helt klart att sakna John Terry men Conte menar att han och klubben ska klara det.
    Det stora avslöjandet är att trots Contes ovilja att prata om honom ska Costa och hans agent fått besked redan i januari att relationen mellan Chelsea och Costa var skadad och att Costa skulle få söka en ny klubb i sommar. Enligt närvarande journalister ska Conte bekräftat att beskedet gavs redan i januari vilket ställer hela mediehistorien och allt vi fått höra på huvudet.
   

OFFICIELLT
Jay Dasilva har förlängt sitt kontrakt och lånas åter ut till Charlton, nu för säsongen.

TORSDAG:
Klockan är 22.30 och ännu ingen bild med Morata och nya tröjan på Chelseas sajt. Läkarundersökningen borde vara över så det är väl diskussioner om de personliga villkoren som drar ut. Vad som än händer idag kan dock inte Morata delta i Chelseas försäsongsträning i Kina då han inte kan få visum tillräckligt snabbt. Han lär därmed ansluta till sina nya lagkamrater först efter helgen när Chelsea flyttar lägret till Singapore inför mötet med Bayern.

En intensiv debatt pågår i medierna och inte minst i sociala medier vilken klubb som gjort bästa affären. Chelsea med 58+ för Morata eller United 75+ för Lukaku. Inte oväntat håller supportrarna i de olika klubbarna på olika spelare. Oavsett vad de tyckte tidigare verkar det som när man läser en del kommentarer. Men även inom Chelsea finns det ju de som inte tror på Morata, liksom de finns de som inte tror på Lukaku. Bara tiden kan utvisa vem som har rätt. CSFCs ståndpunkt är känd, vi har gjort den bästa affären helt klart.
    Det mesta plus och minus handlar om två saker; teknik och spelintelligens kontra PL-erfarenhet och kraft. Det här kommer att ältas och blötas hela säsongen och till slut tror väl många det bara handlar om vem som gör mest mål - vilket faktiskt inte avgör vem som gjort bäst affär eller fått den bästa spelaren. Det är dock det enkla sättet att se på det hela. I så fall vore Lukaku en bätter spelare än Eden Hazard, och det tror vi mycket få i världen skulle hålla med om. Dock världens två bästa spelare bedöms oftast med den måttstocken, dvs Ronaldo och Messi.

Premier League har nu lagt ned den idiotiska idéen att av marknadsföringskäl spela en omgång utomlands, ungefär som jippomatcherna NHL, NFL (båda sporter som har slutspel vilket gör seriespelet långt mer ointressant) spelar. De har mött ett total motstånd mot den idéen och Scudamore erkänner nu att tanken är nedlagd. Skönt.

Vad kommer att hända nu för Chelsea på transfermarknaden? Behövs fler spelare?
    Chelsea har tyvärr en skadesituation och en tuff inledning på säsongen, som inte får gå fel. Det ställer speciella krav.
    Conte vill säkert ha en eller kanske två övergångar till och av alla rykten som flyger i luften så här års har Danilo som alternativ till höger wingback och Alex Sandro som vänster wingback varit de ihärdigaste och mest trovärdiga.
    Danilo verkade närmast men senaste dygnet sägs City fått fördelen där (de verkar villiga att betala mer, surprise). Alex Sandro är en spelare Juventus inte vill släppa så där finns två scenarion. Han är otroligt dyr, faktiskt kanske dyrare än Morata men Chelsea lär vara villiga att möta den kostnaden så det är inte problemet där. Utan det handlar om att spelaren antagligen måste begära att få lämna för Chelsea, vilket han ännu inte är beredd till uppenbarligen. Det andra alternativet är hur angelägna är Juventus om att värva Nemanja Matic. Då kanske två affärer kan vävas ihop till en möjlig för alla parter gynnsam affär. Det är nog det scenario vi hoppas på. Att Matic nu får träna hemma tyder i allra högsta grad på en försäljning, frågan är var och det får inte bli till en direkt konkurrent så de italienska klubbarna Juventus och Inter är nog dem Chelsea helst vill göra affär med.
    Någon spelare kommer att lämna, och det är främst Matic och förmodligen Zouma på lån efter att hans kontraktssituation har lösts. Costa räknar med som redan lämnat, då vi inte tror han kommer att spela en minut även om han tekniskt är kvar i klubben. Det är det lättaste att utgå från, men vem om någon som kommer in är svårare. Det kan dröja, trots allt återstår ju mer än sex veckor av transferfönstret.
    CSFC är dock rätt nöjda med vad som hänt redan. Enda fläcken och besvikelsen är ju vad som hänt kring Diego Costa. Det är dock inte mycket att göra något åt, bara att acceptera situationen. Vi ser också ett behov av fler alternativ på wingback-positionerna. Där har inget hänt ännu och de kan bli svåra att fylla. Å andra sidan, vi visste ju inte ens att vi hade två utmärkta wingbacks den här tiden för ett år sedan och sedan fick vi Moses och Alonso.
    Chelsea är något bättre än förra säsongen, på papper. Trots den stora förlusten av Costa. Hade han varit kvar (mer än på papper) hade Chelsea varit extremt högt rankade även på Europanivå. Nu är vi ungefär där vi var när förra säsongen slutade men något bättre. Vi är övertygade om att Morata kommer att fylla Costas skor men vi måste acceptera en inskolningsperiod. Därför hoppas vi att Michy har tagit ett stort steg framåt i slutet av förra säsongen och över sommaren och är beredd att ta mer ansvar. Det känns som om Conte också måste pröva 3-5-2 modellen vid sidan av den så för oss framgångsrika 3-4-3.

Alvaro Morata har bevisat vad han går för i två av världens 3-4 bästa ligor. Trots begränsad speltid, det kommer han inte att sakna den här säsongen. Han var oerhört viktig för Juventus när de tog sin ligatitel två år sedan och även om han fick mindre speltid leverade han regelbundet och övertygande för Real Madrid när de vann ligan och Champions League senaste säsongen. Vi oroar oss inte för hans anpassning till Premier League. Därtill känner Antonio Conte till Morata väldigt väl även om han faktiskt aldrig tränat honom, han bara var den som tog honom till Juventus men efter en konflikt lämnade ju Conte för landslaget innan Morata startade sin första säsong. Morata har också massor med gånger framfört att av alla managers han mött är Conte den som visat honom störst förtroende. Efter United-affären lär nog Morata vara ännu mer angelägen om att visa England, United och världen vilken manager han helst spelar för. Den som trodde på honom, eller den som övergav honom när han trodde övergången var klar.

Tydligen Uniteds tur att vara avundsjuka, det verkar som nästan lika många där ville hellre ha Morata än Lukaku. Som Pat Nevin avslöjar idag hade han en omröstning bland Chelseafans för tre månader sedan. Vilken anfallare ville fansen helst se komma tilll klubben. En omröstning som klart vanns av Alvaro Morata före Alexis Sanchez och först på en avlägsen tredje plats kom Lukaku. CSFC såg omröstningen men röstade inte, hade vi gjort det hade vi rösta exakt så.

ONSDAG:
OFFICIELLT:
Alvaro Morata är en Chelseaspelare. CSFCs drömvärvning, även om vi kanske ville behålla Costa också. Det har gått med blixtens hastighet sedan första seriösa ryktena dök upp under eftermiddagen.
    Personliga villkor och läkarundersökning återstår men klubbarna är överens och vad vi vet vill Morata verkligen återförenas med Conte.
    Inget sägs om övergångssumma som vanligt.
    Vi följer upp det här och kommer med mer information så fort vi vet mer.
    Det verkar som om Chelsea verkligen har jobbat snabbt, effektivt och väldigt bra med den här övergången. Där United körde fast, för han var ju deras förstaval innan de gick till Raiola och fick loss Lukaku, fixade Chelsea det på väldigt kort tid. Trots att vi vet att Zidane och Perez egentligen var ovilliga att släppa Morata. Så säkerligen har spelaren själv har inflytande på den här övergången och verkligen velat komma till Chelsea. CSFC är väldigt nöjda. Bra jobbat.
    Telegraph pratar om 58m pund (tidigare nämnd siffra kom via svenska tolkare...) vilket är bra mycket mindre än tidigare nämnda summor och mer i linje med de summor som dök upp under eftermiddagen. Chelseas dyraste värvning och ändå billigare än både Lukaku och Pogba. Vi tror också att det är en bättre värvning, men det kan bara tiden utvisa. Stämmer priset är det världens 8e dyraste värvning, lika med James R till PSG. Fotbollsvärlden är galen men det behöver väl ingen påpeka längre. Frågan är dock hur bra affären är, av dem som är före på listan är väl bara Ronaldo och Neymar de som bevisat sig vara ännu bättre. Kanske Suarez. Det är dock något vi bara kan säga om några år.
    Än så länge säger vi bara, Välkommen till Chelsea Alvaro.


CSFC refererar ofta till artiklar i Daily Mail då de är en tidning som trots allt satsar rätt mycket på sportrapportering. (Daily Mail annars är sen sensationstidning med djupa högerrötter om än inte lika extrem som t ex Sun, Daily Star/Express). Martin Samuel är intressant även om hans xenofobi många gånger är rätt påfrestande, en engelsk dålig version av SD-politiker kanske man kan säga. Rätt ibland, fel många gånger men sällan direkt ointressant. Daily Mail Sport generellt är en Londontidning som avgudar Manchester United före Arsenal och Tottenham. (De var betydligt mer pro-arsenal tidigare, men nuvarande journalistuppsättning är inte riktigt lika galna i de rödvita som tidigare).
    Deras fördomar mot Chelsea är många och väldigt djupa, men idag slog de alla rekord när Matt Barlow har skrivit en artikel om Contes nya kontrakt och i den lyckats förvanska så många fakta att inte ens historierevisionister i Ryssland har ändrat verkligheten som han gjort för att föra fram sina fördomar, elakt skvaller och rena lögner om Chelsea. Det är en föraktligoch låg form av journalistik som egentligen inte borde få finnas, men då det finns pekar vi ändå på den så att ni är medvetna om att Daily Mail inte är en tidning som gillar Chelsea. De är liksom de svenska kvällstidningarna nästan spanska i sin behandling av vissa klubbar; hatar dem, skriver ned dem eller skriver upp dem och haussar dem. Antingen eller typ. Sällan genom fakta men ofta med antydningar och avsiktliga feltolkningar av fakta.
    Vi ska inte bemöta Matt Barlows lögner, antydningar eller felaktigheter för då får vi ägna på tok för mycket tid åt det, ändå tänker vi länka till den som ett exempel på hur vissa så kallade sportjournalister (regelbundet) överger alla krav på objektivitet, faktakoll eller avstå från att visa sina egna fördomar. Läs och förstå varför så många DM-läsare också är Chelseahatare>>
    Det har kanske inte med saken att göra, men många timmar efter att Chelsea har gjort klart att de är överens med Real Madrid om Alvaro Morata har Daily Mail som enda engelska tidning inte tagit upp att affären är gjord!

OFFICIELLT:
Antonio Conte har skrivit på det omtalade kontraktet med Chelsea. Goda nyheter, som vi dessutom tolkar som att han fått försäkringar om att rätt arbete och rätt spelare ska tas in i sommar.
    Däremot sägs det inte om det är en förlängning, utan det presenteras enbart som ett nytt kontrakt som gäller två år. Det är konstigt men det viktiga är ju att Conte stannar och förbinder sig till Chelsea. Så uppenbarligen handlar det bara om förbättrade villkor. Lite konstigt men sådan är ju fotbollen idag, långa managerkontrakt kostar (och få vet det mer än Chelsea).
    Som alltid ger Chelsea inga som helst siffror men tidigare gissningar säger det handlar om 9-9,5m pund om året. Det är faktiskt siffror som nästan motsvarar vad spelarna tjänar.
    Nya, och det är säkerligen väldigt viktigt för Conte är att han får två nya medarbetare även om ingen direkt ersätter Steve Holland utan får nya roller. Paolo Vanoli assisterande coach och Davide Mazzotta som kommer att jobba som assisterande och med fokus på spelaranalys.

Chelsea saknar många spelare på turnén till Kina och Singapore. Hazard följer inte med av naturliga skäl. Kurt Zouma är inte med då ett lån till Stoke diskuteras. Matics Chelseaframtid är osäker och han får också stanna hemma för att ordna en övergång, till Italien för United lär knappast få honom. Bakayoko har samma skadeskäl som Hazard. Rüdiger har en förlängd semester efter Confed och är inte med i de tre träningsmatcherna.
    Det ger några tidigare lån chansen att imponera och kanske spela sig in i truppen. Vi är väldigt nyfikna på dem, framförallt givetvis Andreas Christensen. Men även Lewis Baker, Tomas Kalas, Mario Pasalic och Charly Musonda.
    Chelsea har också med fyra tonåringar som väl knappast är nära att ta del i laget (även om Tomori kanske kommer med i truppen, Clarke-Salter kanske också - då det trots allt är vissa regler om inhemska spelare som måste uppfyllas) men som får fantastisk erfarenhet; Jake Clarke-Salter , Fikayo Tomori, Marcin Bulka (mv) och Kyle Scott

TISDAG:
Matchen mot Arsenal kan ses gratis på Chelsea TV vid registrering. Läs mer här>>

Chelsea åkte tydligen lite senare till Asien än först meddelat. De är nämligen inte framme förrän i morgon och spelar på lördag.

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
Mittffältaren Mukhtar Ali återvänder till Vitesse som han var utlånad till under vårsäsongen. Det är en permanent övergång så Ali lämnar Chelsea. Inget sägs som vanligt om någon övergångssumma. Vi kan bara önska honom lycka till i Vitesse.

OFFICIELLT:
Ike Ugbo är nästa unga anfallare som går ut på lån. Han hoppas kunna upprepa Tammys stora succé från förra året i Championshiplaget Barnsley.

Matt Miazga fick starta och gjorde det tredje målet för USA i Gold Cup mot Nicaragua. Vi tenderar att glömma bort Miazga men kanske är han tänkt som back-up på försvarsfronten den här säsongen efter bra lån till Vitesse förra.

Idag åker Chelsea till Kina för träning, träning, resor och en match mot Arsenal till exempel. Samt åter träning och en del PR-uppdrag. Arsenal som ligger före Chelsea i träningen med minst en vecka och har en mer färdig trupp även om det är oro i den kring Sanchez oxh Oxlade-Chamberlain, kanske också Giroud. Så vi drar inga slutsatser alls från den matchen på lördag.
    Matic och Costa åker inte med truppen. Inte heller Hazard förstås, osäkert dock om Bakayoko gör det trots att han inte är spelklar ännu från sin titthålsoperation. Remy gör det trots att han förväntas lämna. Annars är det som alltid en chans för ungdomarna att få lite speltid och försöka imponera på managern. Och massor, mängder påfrestande många byten i träningsmatcherna. Det har ju blivit närmast en norm numer att dessa matcher spelas med två helt olika lag i vardera halvleken. Batshuayi är spelaren som har störst chans att imponera och visa att han lyft sig. Han avslutade förra säsongen framgångsrikt men har nog ändå en del arbete med att helt övertyga Conte. För Chelsea har bara honom och Remy som nog också lämnar som anfallare, inte ens någon som kommer bakifrån då Solanke också lämnat och Abraham redan är utlånad. Chelsea har inte lämnat ut någon trupp så vi vet inte om Ugbo får följa med.
    Conte kommer nog att hänga i telefon lika mycket som vi försöker spana i mediernas dribbel för att få några besked om vilken anfallare vi kan få loss. För där måste väl ändå hela Emenalos och Granovskaias koncentration närmaste veckan ligga. För det känns som orden, kan få loss, är väldigt viktiga. Det finns verkligen inget stort urval. Prislapparna är löjliga och klubbarna vill helst behålla sina spelare. Det är långt större efterfrågan än utbud för att använda marknadstermer. Därtill kommer ju psykologin att alla vet att Chelsea har stor kassa, och desperat behov av anfallare. Sämsta möjliga förhandlingsläge alltså särskilt då Chelsea efter Torresaffären knappast varit de mest spendersamma på marknaden utan snarare varit ovanligt förnuftiga med pengarna, särskilt jämfört med Mancklubbarna.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-29


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
Vi väntar på nyheter om lån av Clarke-Salter och efter Kenedy omdömeslöshet i Kina ser det ut att bli lån för honom också. Hur kan man sänka sig själv för att man inte kan låta bli att bliddra på sociala medier...?!

Dåliga nyheter från Italien är att Nemanja Matic inte längre ska vara aktuell för Juventus. Hur säkra de är vet vi inte, men de kommer ju från Italien. Om det är Matic själv som krånglar eller om det handlar om prislappen (som är lägre för Juventus än för engelska klubbar) vet vi inte. Det börjar tyvärr luta åt United även om det blir med vad som kallas Lukaku-skatt i England, dvs ett högre pris pga andra händelser under sommaren.

Som vi tippat kommer nog Jake Clarke-Salter lånas ut. Han är visserligen med på Asiensturnén men mest för att fylla ut truppen. Närmast ett lån verkar Norwich vara.

Ett helt nytt rykte som snabbt vunnit löpmeter är Richarlison från Fluminense. En 20-åring anfallare som räknas till Brasiliens nya stjärnskott. Vi får se om det händer, men om det händer kommer han inte att få arbetstillstånd så det är ett köp för framtiden och lån i mellantiden.

Igår verkade det som Mendy var närmast klar för City. Idag hävdas det att Chelsea kommer försöka matcha deras bud och kidnappa övergången. Knappast troligt.
    Samtidigt fortsätter ryktena om Llorente, vilket känns onödiga. Visst vore det bra med tre anfallare i truppen men som Batshuayi utvecklas just nu (med en del kvar att jobba på) skulle Llorente bli back-up till honom och Morata och det är en position han är för bra för och knappast intresserad av. Swansea kämpar dessutom för att behålla Sigurdsson och är knappast villiga att förlora två av sina bästa.

Konkurrenttitten: City har gjort klart med Danilo som Chelsea lär varit intresserade av. De ska också fått sitt bud på Mendy accepterat men det är inte bekräftat.
    Roma och Leicester är överens om Mahrez men denne själv vill avvakta och se om Arsenal tänker ge sig in i kampen om honom. Samtidigt kommer rykten om att PSG tänker lägga bud på Sanchez som vi sa igår, fast idag är hans lönekrav enligt medierna 100k mer i veckan, dvs 500k i veckan. Det är han inte i närheten av värd, men PSG tycks leva i en värld där reglerna inte gäller dem.

LÖRDAG:
Konkurrenttitten: Arsenal som Chelsea utklassade idag hade inte med Alexis Sanchez som PSG nu försöker köpa. De lär bjuda 35m pund vilket låter lågt även om Sanchez bara har ett år kvar på kontraktet. Men erbjudandet till Sanchez är desto...galnare är kanske rätt ord. Det talas om en lön om 400.000 pund i veckan! Dessutom börjar folk mer och mer tro att PSG kan locka över Neymar för 200m pund i övergångssumma. Lönen lär nog bli ännu högre. Tydligen gäller inga som helst FFP-regler i Paris. Monaco ska ha gått med på Citys erbjudande för Benjamin Mendy så City fortsätter köpa nästan i bulk. Kanske förbereder de sig för ett transferstopp som en del tror kan hända dem när idrottens domstolar malt färdigt.

Chelsea lär sagt nej till Reals pris för Danilo som nu lär vara nära City istället.

Det är kanske inte särdeles viktigt men aldrig har det någonsin varit lättare att se vilket lag den tidning du läser stöder än just nu. Det finns ett säkert sätt som redan i rubrikerna, oftast, avslöjar vilken klubb som är tidningens favoritlag (och kom inte och säg att media på något sätt är objektiva när det kommer till fotbollslag). Vi kallar det pris-faktorn. Om tidningen anger priset för en värvning rätt eller bara anger det med add-ons, då vet du att de håller på endera laget. Som Daily Mail, Daily Star m fl med flera som konsekvent uppger fel pris eller enbart priset för Morata med add-ons (58m upp till 70m), men aldrig gör detsamma med priset för Lukaku (75m upp till 90m)... Om vi säger så här, det är inte Chelsea de skriver sanningen om.

Enligt Sky är nu Oxlade-Chamberlain nästa spelare Chelsea jagar. Låter det troligt? En spelare som inte platsar i Arsenal lär väl inte platsa i Chelsea och han vill ju lämna för att få speltid.

The Sun säger att de jagar istället  Antonio Candreva från Inter för en ytter-wingbackposition. 30 år och med en prislapp om 23m.

Daily Mirror hävdar att United erbjudit Chelsea 35m för Matic men fått veta att priset är 50m. Bra pengar men vi tycker ändå inte Chelsea ska sälja till United.

Därtill fortsatta rykten om Benjamin Mendy för 50m (City lär dock ligga före), Alex Sandro (ser svårt ut) och Danilo för 30m € (även där i kamp med City).

Morata fick börja träna redan i går med fitnesscoachen Corratti. Han flyger sedan ut för att delta i försäsongsträningen i Singapore.

Arsenal har redan spelat tre träningsmatcher, Chelsea har spelat en form av träningsmatch mot Fulham på träningsanläggningen. Så det är olika förutsättningar för lagen idag. Arsenal är helt klart före Chelsea i alla förberedelser. De har tre träningsmatcher kvar, Emirates cup och Community Shield.

Malang Sarr är bara 18 men attraherar intresse från många klubbar, inkl Chelsea tydligen. Han spelar mittback i Nice.

FREDAG:
Det kommer från The Sun så. Men de påstår att Abramovich ska ha gett klartecken till att Matic får gå till United. Dock till en högre summa än de 40m det talats om hittills. Det är fel, allt kan bara inte handla om pengar. Vi ska inte förstärka konkurrenterna. Det bara är så fel. Om det nu händer. Kom igen Juve, ge Matich det år till han vill ha på kontraktet och lös detta.
    Nu plockas det här ryktet upp av andra med hänvändelse till när Roman lät Cech gå till Arsenal för ingenting. Prislappen lär vara 50m pund. Det kan vara den dummaste affär han någonsin gjort om det är sant, och det är utan tvekan helt fel. Det är inte Chelseas uppgift att hjälpa konkurrenterna.

Fernando Llorente är tydligen på tapeten igen. Hade det då inte varit bättre att inte låna Tammy Abraham till Swansea är första frågan, men så enkelt är det ju inte. Tammy behöver speltid, Conte behöver back-up inte startspelare. Vi får se. Benjamin Mendy lär också vara på tapeten igen efter att Monaco nobbade City, vi vet åtminstone att prislappen där lär gå över 45m pund. Conte har redan idag sagt att transfersummorna är vansinniga, men de är ju också vad de är och antingen betalar man eller blir man utan spelare.

Zouma lånades ut idag och fler lån lär det bli, listan är redan lång. Noterbart dock hittills är att just nu ser det ut som om lånen sker på en högre nivå än tidigare. Vi har fler lån till PL-klubbar redan än någonsin tidigare. (Alla lån redovisas i Transfer-länken ovan)

Det finns de, liksom någon läsare av CSFC, som anser att det var ett stort misstag av Real Madrid att gå med på att sälja Alvaro Morata till Chelsea (alt att Chelsea köpte honom om vi ska vända på det), trots att spelaren ville lämna pga situationen i klubben. (Kanske kan vi efter dagens upptäckt om att Costa och hans agent redan i januari fick veta att om han inte ville stanna skulle han inte ingå i nästa säsongs planer. Även där har ju Chelsea låtit en spelare som inte vill stanna gå, som klubben alltid gjort bara en rimlig summa byter händer. Om något är rimligt i fotboll längre.) Skys spanska fotbollsexpert anser det var ett stort misstag av Real att släppa Morata som han förutspår en lysande framtid i Chelsea. Läs mer här>>

Några förståsigpåare pekar på ett par saker som är klart intressanta inför nästa säsong. En är att det i ett par dagars tid har talats om att Conte planerar att spela Fabregas mer den här säsongen efter dennes fina anpassning till Contes modell under förra säsongens andra del (han hade ju problem att få speltid före jul). Det andra är att Fabregas spel kommer att passa väldigt bra med Morata. Det ska bli spännande att se om det stämmer. Nu börjar onekligen tempen öka, det är ju bara dryga tre veckor kvar till 12 augusti. Kort om tid dock att få ihop ett lag med skador och flera nya spelare och andra spelare på väg ut. En tuff uppgift för Chelsea som också har en tuff säsongsstart även om första matchen ser klart överkomlig ut. (Burnley, för till skillnad från ManU-fans bryr vi oss föga om Community shield även om många kommer att försöka tolka den träningsmatchen som viktig).

Sky meddelar att Alvaro Morata har klarat läkarundersökningen. Något mer har vi ännu inte fått höra från Chelsea om övergången. Förutom det Conte sa på presskonferensen, se här bredvid.

Noterbart i medierna är att Morata hela tiden kallas en 70m pundvärvning trots att det enbart gäller om och ifall vissa mål uppnås, personliga och för klubben. De s k add-ons. Medan Lukaku konsekvent kallas för en 75m värvning dvs helt utan de add-ons som tar hans prislapp till minst 90m pund om spelaren ska behandlas på samma sätt. Vi kan ju undra en hel del varför engelsk media agerar på det sättet. Skulle spelarna behandlas lika är Morata en värvning nästan 15-20m pund billigare än vad de vill se den som. Då han kostade 58m pund före add-ons. Vilket ledningen, Emenalo och Granovskaia ska ha stort beröm för, då det är under det väntade och begärda (som vi informerats i media) priset. Det är alltså prismässigt en bättre värvning än Man U kunde göra med Morata som solklart var deras första val med tanke på allt arbete de lade ned hela efter- och försäsongen fram till de ändrade riktning.

Helt klart är det i skrivande stund inte om Moratas kontrakt (åtmintonste inget officiellt) men det spekuleras i att han kommer att ta nummer nio, som media kallar "cursed". Det vet vi inte men vi gamla fotbollsromantiker gillar ju att förmodade startspelare har traditionella tröjnummer.

Max Kruseryktet växer trots att Morata snart är fullt ut en Chelseaspelare.

TORSDAG:
Barcelona är tydligen lite oroade av Neymar-till-PSG-ryktena då de nu går ut och hävdar att hans utköpsklausul är så konstruerad att den är omöjlig att utlösa inom FFP-reglerna. Hur det stämmer vet vi inte, men bryr sig verkligen någon om FFP längre?

Konkurrenttitten: West Ham är mycket nära att värva Lilla Ärtan Hernandez. De har också lånat Joe Hart. Även Arnautovic är nära en övergång från Stoke så de har haft en aktiv vecka. En spelare som hade en mycket obehaglig vana att göra mål på Chelsea när han spelade i United. City har fått nobben av Monaco för Mendy. United har fått nobben av Inter för Perisic men de flesta tror de kommer att försöka igen. Likadant med Arsenal och Lemar, men där verkar klubbarna stå väldigt långt ifrån varandra när det kommer till priset.

Inte Chelsea men Monaco har tappat tålamodet med andra klubbar nu verkar det som. De hotar med att anmäla flera klubbar för att de inte följer reglerna när de jagar Kylian Mbappé. De har också satt prislapp på Thomas Lemar som Arsenal låtsas inte finns när de bjuder halva summan. De har dessutom idag nobbat ett bud från City på Benjamin Mendy runt 45m pund.
    Nu pekas två klubbar ut; Manchester City och PSG. Däremot verkar Arsenal och Real skött sig av de som vi vet jagat/jagar Mbappé.

Stoke hoppas få klart med lån av Kurt Zouma inom 24 timmar. Först måste nog Chelsea och Zouma komma överens om en förlängning av hans kontrakt.

Lite om vad Pat Nevin och en annan expert säger om Chelseas värvning av Morata, och den oundvikliga jämförelsen med Lukaku. Läs här>>

En kort flygplatsintervju med Alvaro Morata när han anlände till Heathrow idag. Läs här>>

Bild säger idag att Liverpool och Chelsea tävlar om Werder Bremens anfallare Max Kruse.

Efter läst väldigt mycket om Morata tror vi oss veta, om vi ska lita på medieuppgifter, gissningar och vad vi själva tror att kostnaden för Alvaro Morata är 58m pund. Som kan gå upp till 70m om en mängd s k add-ons infaller. Vilka de säkert gör då sådana brukar handla om antal spelade matcher, antal mål. Titlar brukar också spela roll, och det är ju svårare att utlova förstås men målen för mål och matcher tror vi han når.
(Motsvarande siffror för Emenalos förstaval Lukaku lär vara 75m upp till 90m pund).

Telegraph har haft de mest trovärdiga artiklarna om Morata och den här artikeln är trevlig att läsa då den handlar om Contes förtroende för Morata, och vice versa. Läs här>>

Alvaro Morata ska redan ha anlänt från USA för sin läkarundersökning och diskussion om personliga villkor. Det uppger Londontidningarna nu.

Inte tillförlitliga Metro hävdar att Chelsa satt en prislapp om 44m på Diego Costa till Atletico.

Prislappen för Morata varierar ordentligt i medierna vilket innebär att den går inte alls att lita på. Billigast tycks Telegraph vara om vi kan säga så. Dyrast prislapp har Daily Mail som inte ens klarade av att meddela att Chelsea och Real Madrid var överens om Morata på många timmar under onsdagskvällen. De påstår han kostade lika mycket som Lukaku (mer än vad något annat media redovisar. De har i senare artiklar sänkt summan till ca 71m). De var sist av alla i världspressen verkade det som. Vilket får oss att elakt ställa oss frågan hur mycket de hatade att Chelsea fick den spelare fansen och managern helst ville ha, och inte den de påstod klubben var mest angelägen om. Förvänta er därför en ordentligt uppskrivning om Man U och Lukaku imorgon efter deras USA-möte mot City i natt. Om ni följer Daily Mail. Som vi varnade igår, de har en omfattande sportbevakning men när det gäller Chelsea måste vi ifrågasätta deras objektivitet, för den finns inte när det gäller oss. Särskilt inte hos vissa skribenter som Matt Barlow.

ONSDAG:
Mino Raiola är ny agent för Marco Verratti, vilket säkert innebär att denne nu spelar i United innan fönstret stänger och Raiola har tjänat ytterligare några hundra miljoner i arvode från Mourinho. Tyvärr, då Verratti är en spelare vi hade velat se i Chelsea.

Massor av summor nämns kring Alvaro Morata, Telegraph anger 58m pund plus add-ons. Andra har sagt andra siffror som mer verkar kopiera tidigare gissningar. Om Emenalo och Granovskaia har köpt Morata för 58m är det en kanonaffär jämfört med de 90m som United lär betalat för Lukaku. (inkl add-ons, 75m i grundpris verkar bassumman vara). En bättre spelare till lägre pris, som CSFC ser det.

Daily Mail hävdar att Chelsea åter följer utvecklingen kring Ross Barkley. Men då Everton lär ha en prislapp om 50m pund kan vi inte tänka oss att det är på allvar.

Vi får be di Marzio om ursäkt. För den här gången verkade det som om han hade rätt. Morata kom verkligen till Chelsea.

Nyheterna kommer fortfarande via Italien men ryktena säger nu att Moratas representanter kommer till London imorgon. Vilket bör innebär att Real Madrid gett dem tillåtelse att prata med Chelsea. Det kan bli en snabb affär.

Det mest intressanta ryktet hittills idag är inte att Chelsea ska vara nära Morata. Det är kanske det att prislappen sjunkit väldigt mycket. Från ca 80m pund till 67m. Om det är sant då har Emenalo och Granovskaia gjort bra ifrån sig - OM och NÄR detta är sant.
    Det verkar dock lite grann som om källorna har rätt i en sak. Chelsea är nu All In för att prata pokersnack, för Morata. Särskilt som Dortmund stängt dörren som det verkar för Aubameyang och City för Aguero. (Det finns dock en Andrea Belotti som ryktesvis också är ute i svängen då han inte var med på lagfotograferingen för Torino, men vad vet vi. Han kanske bara var magsjuk den dagen.)

Nu har Sky Italia gått ut med Morataryktet. Inte så underligt då di Marzio är knuten till dem, och en stor anledning till att det är den Skykanal som har sämst rykte när det gäller fotbollsnyheter.

Nytt rykte men intressant är att enligt Sport Bild (Bild är en tidning utan bra rykte, men de brukar vara duktiga på sportsidan och mer trovärdiga än resten av tidningen om vi säger så) är att Chelsea är en av klubbarna som är intresserade av Ancelottis överflödiga spelare, Thomas Müller. Övriga intressenter ska vara Arsenal och Liverpool. Även Juventus tittar på möjligheten.

Bolton är intresseade av Chelseas målman Jamal Blackman som varit mest utlånad och knappast lär bli annat i år om det inte blir försäljning. Häromåret var han i Östersund.

Inte Chelsea men det visar hur osäkert allt är så här års. Patrick Schick, den tjeckiske anfallaren som Nedved jämförde med en viss Z har länge varit klar för Juventus. Nu blir det ingen affär för spelaren som gjorde succé i U21-EM. Anledningen är att han klarade inte läkarundersökningen hos Juventus, tydligen har han någon sorts hjärtproblem... Som sagt, så här års är inget klart förrän de står där med tröjan i handen.

Sky Italia, som vi inte litar jättemycket på säger nu att Danilo är klar för Manchester City. Vi trodde kanske att han skulle bli Chelseas nästa värvning med tanke på hur många rykten om det som gått, men då har ännu en gång en manc-klubb tagit en spelare alla trodde skulle till Chelsea i sommar. Nu vet vi inte om Danilo verkligen var aktuell eller om det bara var skvaller, samma gällde ju på Lukaku. Vi vet dock att Danilo har inte Raiola som agent så det beror åtminstone inte på honom den här gången.
    Men visst låter det lite konstigt att City först lägger ut en rekordsumma för en försvarare, sedan köper ytterligare en spelare till exakt samma position för nästan 30m pund!

Expressen påstår, helt utan fog, att han är en pålitlig silly-gury. De talar om Gianluca di Marzio som vi vet har haft fel långt många gånger mer än han någonsin haft rätt. Men det är klart, säger man en sak ena dagen och en annan andra dagen blir ju något rätt.
    Nu påstår Expressen att han säger att Chelsea är nästan klara med en övergång för Alvaro Morata. Morata som alltså är en av två-max tre möjliga anfallare som Chelsea tittar på.
    Vi vill nog ha betydligt mer än di Marzios ord på detta.

Ryktesspridarna verkar tämligen överens för en gångs skull. Pierre-Emerick Aubameyang stannar i Dortmund.

De självutnämnda sillyguruna i Italien säger nu att Andrea Belotti har begärt att få lämna Torino, vilket ska förklara varför han inte var med på lagfotona. Så Milan eller Chelsea (som är de som nämns oftast) måste därmed betala 80m pund för Belotti. Däremot verkar det vara en prislapp, inte en formell utköpsklausul som spanska kontrakt av lagliga skäl innehåller. Så lite utrymme för förhandling finns kanske.

Nygamla rykten som dykt upp är Benjamin Mendy från Monaco som City jagar allra mest och så förre Chelseaspelaren Ryan Bertrand som Mourinho lät gå till Southampton. VI har hört det förr. Men med tanke på att vi med City då jagar Mendy, Arsenal jagar Lemar, United lär jaga Fabinho - är det någon som tror att Monaco säljer alla dessa spelare. De måste ju få ihop ett lag också att försvara sin ligatitel med. Den ende som inte jagas verkar vara Falcao. Southampton är samma sorts lag som fått släppa spelare efter spelare och som för första gången i sommar satt ned foten. Kanske tvingas de till slut släppa van Dijk då denne verkar kunna gå i strejk, möjligen. Då lär de knappast släppa sin mest rutinerade försvarare. Därför bedömer vi båda ryktena som typiskt silly.

Så dyker ännu ett vad man trodde stendött rykte upp igen. Robert Lewandowski.

TISDAG:
Alla gissar vilt just nu, det finns sällan ens ett uns underlag för rubriker vi ser överallt. Nu ska United igen vara desperata efter Matic efter fått ge upp Dier. Enda chansen är om de betalar lika mycket som för Lukaku, minst. Helst dock, sälj aldrig någonsin mer en spelare till United.

En affär Chelsea gärna kan kidnappa, bara 225m €. Neymar sägs accepterat villkor för en övergång till PSG och de är beredda att möta hans utköpsklausul. Händer detta är det fotbollens största övergång någonsin.

Vi kan behöva ett leende och vi inser lätt att tävlingsinstinkten går inte direkt över snabbt för vissa. Som Jimmy Floyd Haselbaink visade vid sin dotters skoltävlingar genom en dödsföraktande dykning över mållinjen, filmad av en skrattande John Terry. Se mer här>>

Motgångarna fortsätter om vi ska tro Sky Tyskland. Enligt dem stannar Aubameyang i Dortmund. De hade gett honom veckan på sig för att bestämma sig och enligt uppgift väljer han att stanna. Inga konkreta bud lär ha kommit in heller.
    Mediespekulanterna gråter blod, vi oroar oss kanske mer för att våra val till anfallare blir färre och färre och därmed dyrare och dyrare. Även om det nu talas om Belotti till Chelsea igen, mer än Belotti till Milan.
    Vi oroar oss också för att Chelsea inte får in någon kvalitetsanfallare i tid, utan måste spela säsongsinledningen med bara Batshuayi och Remy som inte säljs innan en ny anfallare är klar.

Guardians satirikertecknare David Squires tar en titt på Romans tid i Chelsea här >> Någon kanske blir lite upprörd, men varför? Det är ju bara de vanliga fördomarna om Chelsea, presenterade på ett roligare sätt. :)

Konkurrenttitten: Liverpool verkar agera och försöker värva Hulls försvarare Andy Robertson. Deras dröm om Naby Keita verkar förbli en dröm. Joe Hart nära lån till West Ham och tyvärr verkar Perisic komma allt närmare United (tyvärr då det är en förstärkning för dem). Tottenham är nära Estudiantes Juan Foyth, fast han är bara 19 och lär knappast få arbetstillstånd så han måste lånas ut, så det kan inte kallas en förstärkning. Pepe Reina till City snackas det en del om. Varför? De har värvat en ung målvakt, Bravo var bra i Confed... United vill inte betala vad Tottenham kräver för Eric Dier (vem är förvånad, man är mer förvånad när någon betalar vad Tottenhams Levy kräver). Sampdoria vill ha Wilshere enl osäkert rykte.

Andrea Belotti var inte med på Torinos fotosession innan säsongen vilket orsakat en lavin av spekulationer. Väldigt många av dem går ut på att därför kommer till Chelsea. Eller Milan. Eller...

Men precis som i hästkapplöpningar av olika slag har nu medierna sina egna favoriter som de pushar för, så väldigt många pratar om Aubameyang istället. Betydligt färre om Morata helt plötsligt, så vi får väl se vad det innebär.

Många har också bestämt sig för att Danilo kommer. Och det omgående. Han ska t o m åka med truppen till Kina. Då lär de få snabba sig på. Det kommer inte att hända men att han ansluter senare är ju inte omöjligt om Chelsea kan få affären klar.

Higuainryktet har inte helt dött men ändå dött. Det är några fler italienare som säger att Juventus direkt avfärdat ett bud om 88m pund för Higuain. Vi är inte övertygade men vi tror inte heller att Juventus skulle släppa honom under några omständigheter.

MÅNDAG:
Klart besked! City säger klart ifrån efter de senaste ryktena och det är precis som vi trott. Sergio Agüero är inte till salu. (Å andra sidan har det väl hänt att vi hört sådant förut, men oddsen för att Agüero skulle dyka upp i Chelsea är nog obefintliga i sommar. )

Loic Remy har nu även attraherat intresse från Lille. Så han saknar inte klubbar som vill anlita honom. Vi får se hur det slutar.

Snacka om skillnader. När Chelsea (eller United) ville köpa Alvaro Morata var priset 90m euro, ca 79m pund. Minst. Nu när italienska rykten hävdar att han är nära Milan kostar han plötsligt bara 61m pund. Hur ska vi tolka det? Att klubbar som inte spelar i CL har en annan prislista eller att Milans kinesiska ägare är bra mycket bättre förhandlare?!
    Sedan får vi ju se hur nära nära är, men de hade ju rätt om Bonucci och att Milan tänker slå alla tiders transferrekord i sommar verkar tydligen. Förmodligen är väl Donnarumma enda spelare som var med förra året.

Agüeroryktet växer och även mer seriösa spekulanter som Sky menar nu att Chelsea har ett stort intresse av argentinaren om han går att köpa. Mycket intressant, men att Chelsea har intresse för honom det visste vi faktiskt redan innan han ens gick till City. En värvning CSFC då var skeptiska till men det är nog den vi felbedömt mest av alla. Vi trodde inte han skulle fungera i PL, men vi hade fel.
    Det är dock en helt annan fråga om City är intresserade av att förlora honom. Det tvivlar vi på. Vi ser honom som samma kategori som Alexis Sanchez, spelaren kanske vill men klubben släpper dem inte frivilligt.

Guardian skriver upp Bakayoko och vi hoppas de har rätt i sina förutsägelser. Läs mer här>>

Mindre trovärdiga källor menar att Chelsea är mycket nära en övergång för Danilo nu. Personliga villkor ska vara klara.

Carrascoryktet växer, men kom ihåg varifrån det kom. Don Balon. Så alla om-ryktade artiklar om detta bygger enbart på det.

Däremot är det verkligen inte bara CSFC som inte tror på Agüeroryktet som en spansk s k sportjournalist släppte igår. Har nog aldrig ens i mindre trovärdiga medier sett ett "ballt" rykte behandlas med sådan skepsis (Sverige undantaget där det t om byggdes artiklar på det).

Italienska tuppkammar växer snabbt just nu då Milan köper för mer än någon annan klubb i Europa. Nu tror italienska medier att Alvaro Morata hellre väljer Milan (där han tydligen enligt deras uppgifter... ska tjäna en miljon euro mer per år) än Chelsea. Ingen verkar dock bry sig om det faktum att det svåra är inte att få Morata utan att få Real Madrid att sälja till en någorlunda vettig summa.

Ericsson har blivit ny sponsor till Chelsea. De kommer att förse Stamford Bridge med fritt wi-fi.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC