csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
24-30 juli 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - 6 aug Comm. Sh. 15.00

  TV

Nyheter v-30


SÖNDAG:
Chelsea är på väg hem från Asien nu och börjar tävlingssäsongen på söndag. Fortfarande råder en del osäkerhet. Nyförvärv som kommit in sent, skador och spelare på väg ut.
    Resultaten i Asien har inte varit så uppmuntrade, förutom utklassningen av Arsenal.
    Att dra slutsatser från de tre asienmatcherna är kanske inte rättvist men Morata behöver tid för att hitta in i spelet och Conte valde att spela honom till vänster mot Inter, lite förvånande. Han är inte i Costas klass ännu, särskilt inte i det fysiska spelet. Han fick också spela ur position för Bats i matchen mot Inter vilket inte är idealt, men förståeligt med tanke på Bats målsnitt i Asien. Batshuayi har tagit ett stort steg framåt och har kanske med Willian och Luiz varit de som imponerat mest hittills. Willian har varit Chelseas playmaker och det har han gjort med den äran. Boga den av ungdomarna som gjort starkast intryck men även Tomori och inte minst Christensen har visat klass. Musondas inhopp mot Inter var uppmuntrande. Fabregas styrka är inte defensiven, men det är ju ingen nyhet och hans passningsspel mer än väl uppväger eventuella brister för det är utsökt. Conte har antytt att när Bakayoko kan spela kommer han nog att flytta Fabregas uppåt i plan mot träningsmatcherna och det är helt rätt position.
    Vi kanske också förstår varför Conte är villiga att spräcka banken för att värva Alex Sandro för de problem Chelsea har visat har varit defensivt till vänster.
    Vi har inte sett mycket av det, men Conte har i presskonferenser öppnat upp för att Chelsea tränar på andra spelmodeller än bara 3-4-3 nu. Så det lär finnas minst en plan B till ligan framöver.
    Att Chelsea saknat Hazard och Pedro märks ändå. Resultaten har inte heller gått Chelseas väg. Det betyder absolut inget men det är säkert bra mycket trevligare att ha bra resultat från försäsongen när allvaret börjar än att inte ha dem i ryggen. Det är dock på söndag som allvaret börjar, även om Community Shield egentligen inte är mycket mer än en träningsmatch. Ett bra resultat på Wembley betyder dock mer än alla resultat tidigare i sommar.

LÖRDAG:
OFFICIELLT:
Bekanty Victorien Angban lånas ut till Waasland-Beveren i Belgien. Lånet gäller hela säsongen.

CHELSEA vs INTER        1 - 2
Chelseas lag: Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Fabregas, Alonso - Willian, Batshuayi, Morata
avb: Caballero, Eduardo, Bulka, Christensen, Tomori, Clarke-Salter, Cuevas, Scott, Baker, Pasalic, Musonda jr, Boga, Remy
    Inter startar med Candreva som kopplas till Chelsea, men utan tvåmålskytten mot Bayern, Eder.
    Inter startar med en jättechans när Candreva kommer helt fri på vänsterkanten, Luiz touchar bollen men Courtois lyckas ändå få upp en näve och rädda. Sedan blockerar ett flertal spelare övriga skott och chanser innan det reds ut. 2. Samma svaghet som mot Bayern såg det ut som när wingbacks trycker upp för högt.
    Nästa chans är Chelseas, när Willian tar sig in men Bats får inte riktig träff på bollen utan målvakten kan ta den. 4
    Minst sagt livlig inledning. Sedan lugnade det ned sig och spelet var ganska jämnt. Inter satsar helt klart på att gå fram på Alonsos kant, förmodligen för att Spalletti såg hur det såg ut mot Bayern.
    Bra kontring av Chelsea och Bats som till slut får hjälp av Willian som trixar och dribblar men inte får läge efter att han fått en dålig bollbehandling initialit. 17
    Ny kontring av Chelsea mot Bats som har den centrala rollen. Bats tar ett dåligt beslut och skjuter direkt, upp mot strålkastarna. 18
    Hörna till Luiz, men en försvarare lyckas täcka upp. Såg ut som hands på reprisen. Sedan skjuter Willian på nästa men bollen touchas upp och hamnar i nättaket. 28
    Vattenpaus. Inter började lite bättre men Chelsea har jämnat ut och tagit över. De har varit trögstartade i matcherna i Singapore. Hade det inte varit för Courtois mycket skickliga räddning hade Inter haft ledningen, men annars har Chelsea skapat bäst chanser även om Inter kanske haft lite mer boll.
    Padelli håller på att fumla in en studsande bakåtpass. 39
    Jovetic går omkull, mycket lätt i kamp med Azpi. En väldigt billig straff. 46+2. Reprisen visar också att det inte är straff. Courtois räddar straffen men Jovetic hinner först på returen och gör mål.
    En inte alltför bländande halvlek, mer solid. Lite svag inledning av Chelsea men de rättade rätt snabbt till problemen. Inters ledning en ren och skär gåva från en generös domare. Två saker kan vi säga om de här matcherna; planerna håller inte samma standard som i Europa och domarna är inte heller i närheten av europeisk standard (och då är vi ju inte helt övertygade om europeiska, särskilt engelska, domare heller)
 ANDRA
Vi hoppas på bättre spel och mål från Chelsea. Det lär väl bara spelas fotboll i max tjugo minuter innan bytescirkusen börjar.
    Och inledningen var inte uppmuntrade då Chelsea står och sover. Courtois räddar ett skott, bra räddning, och Candreva vräker in returen. Dock, domarna blåser av det för offside. Såg rätt ut men såg inte reprisen.
    Chelsea spelar bra och till slut gör Fabregas en riktigt bra brytning i boxen, men Bats sveper bollen halvmetern utanför. 49
    Domaren har låtit Inter dra i tröjor och armar flera gånger redan i andra, och inga små diskreta ryck heller.
    Så får Perisic fri gata fram och sätter bollen skickligt i burgaveln. I ett läge då Chelsea verkligen hade matchen... Vi kan förstå varför United vill ha honom. Han har varit Inters bäste. 53
    Rüdiger in för Alonso som tyvärr inte imponerat jättemycket på den här turnén. Rüdiger tar Azpis position. 53 Moses över till vänster som i förra matchen. Azpi tar Moses plats.
    Chelsea har boll men hittar inga luckor så det är inte alltför inspirerande spel.
    Så kontrar Inter (och det har de gjort som Chelsea brukar i den här matchen). Perisic ren men väljer att passa och då räddar Courtois. 60
    Chelsea är långsamma när de får omställningsläge. Rent tröga faktiskt och Inter hinner samla laget igen. 62
    Vi får hoppas det beror på att de är nedtränade, för ärligt talat ger den här matchen annars nog Conte fler frågetecken än klarhet. Chelsea är tvåa på allt nästan.
    Så börjar bytescirkusen. Musonda in för Willian. 64 Willian var bra i första halvlek, trögare i andra med fler felpass. Boga in för Morata.
  Så görs Moses ned, betydligt mer straff än i första... Perisic oroar igen men sätter den i yttresidan.
    Det går så långsamt mot vad vi är vana vid i Chelseas omställningar, vilket vi väljer att tolka som nedträning. Fast Inter ska ha beröm för sitt försvarsspel.
    Trassligt vid en hörna och Rüdiger får fram en tå, men lätt för Padelli. 70
   Fyra Interbyten. Bl a Perisic som Chelsea kanske borde försöka kidnappa från Uniteds intresse. Han skulle nog passa in i Chelsea.
    Så får Chelsea en ren julklapp när Kondogbia klämmer in bollen från mittplan och lobbar över egen målvakt. Otagbart upp mot krysset. Uppvaktad av Musonda och uppstuds innan. MEN oj, oj. Rent komiskt. 74 Vilket självmål, det lär finnas på Youtube länge.
    Piggt inhopp av Musonda. Ger hörna men Cahills nick orkar inte förbi Padelli. Nick förresten, det var rygg. 81
    Lite fart äntligen i matchen från Chelsea. Väl sent men...kanske kan vi få till en kvittering.
    Batshuayi gör mål men blir avblåst för offside. Den usla domarinsatsen fortsätter för han var inte offside visar reprisen. 87 Du milde vilka domare. En av de värsta domarinsatser vi sett sedan Øvrebøe. Tur det inte gäller något.
    Så byter Conte in övriga spelare från bänken. Fem eller var det sex stycken ;) 88
    Bra avslutning av Chelsea, piggt inhopp av Musonda. Bra första halvlek av Willian. Courtois duktig. Bättre än så blev det aldrig. Inte uppmuntrande. Chelsea såg dock ordentligt nedtränade ut idag. Vårdad och stabil insats den tid Rüdiger fick spela. Vänsterkanten oroar och har oroat i båda matcherna i Singapore. Minnet av den matchen är dock den osannolikt svaga insatsen av domarna som hade fler fel än rätt i matchen.


Niamh Fahey har lämnat Chelsea Ladies för Bordeaux i Frankrike och Jodie Brett för Everton, nyuppflyttade. Målvakten Fran Kitching har gått på lån till Watford.

Det är också klart att Viasat, (som även visar dagens match) visar Community Shield 6 aug. Den första officiella tävlngsmatchen på säsongen 2017-18.

FREDAG:
OFFICIELLT:
Matt Miazga återvänder till Vitesse Arnhem på lån även nästa säsong. Vårt fjärde lån till Vitesse nu, plus ett till Groningen och ett till PSV. Chelsea och holländsk fotboll har en hel del gemensamt. (Då glömde vi ändå att Chelsea också sålt Mukhtar Ali till Vitesse!).

Alvaro Morata lär starta imorgon, enligt Conte på presskonferensen innan matchen mot Inter. Han vill starta sin bästa elva säger han.
    Bakayokos och Hazards skador läker bra men Conte kan inte ge en tidpunkt då de är aktuella för spel ännu.
    Han är nöjd med ungdomarna på turnén, deras inställning och spel. Han kommer att ta beslut om dras fortsatta utveckling och hur den bäst kan ske när Chelsea är tillbaka hemma. Han betonar att är man duktig nog får man spela, men det är stor skillnad i att få chansen i ett lag och i ett lag som kämpar om titlar.

Här presenterar Chelsea de nya spelarna i ungdomslagen. Chelsea har åter tagit in några internationella ungdomar och det är övergångar som också måste godkännas av olika förbund. Se mer här >>

Inter i morgon är Chelseas tredje träningsmatch och som försäsongsmatcher plägar har det varit lite av varje. En usel halvtimme mot Bayern som ledde till rena dödsannonserna i engelsk press efter att utklassat Arsenal i första matchen och en fullt godkänd andra halvlek mot Bayern. Nu har Morata fått några fler träningspass och Rüdiger har anslutet till truppen. Conte vet mer om vad han vill med truppen och laget och hur han ska utnyttja det.
    Inter vann igår mot Bayern, ett Bayern som var långt ifrån det som spelade första halvtimmen i tisdags i kvalitet. Det är ju försäsong och managerna testar och kollar olika saker. De bryr sig väldigt lite om resultaten men visst är det trevligare att vinna än att förlora, oavsett det. Chelsea hade en riktigt dålig period mot Bayern, men en vattenpaus gav Conte chansen att justera spelet och därefter spelade de minst jämnt med tyskarna. Sådant är nyttigt då inget är mer lärorikt än att ändra det som är fel till vad som är rätt.
    Chelsea spelar ovanligt få träningsmatcher i år. En improviserad utan publik mot Fulham och så tre matcher i International Champions Cup som den heter, och så Community Shield som är en träningsmatch som ger en titel. Det spekuleras i att Chelsea kommer att lägga in ytterligare någon match, förmodligen utan publik igen mot något mindre kvalificerat motstånd innan allvaret startar mot Burnley den 12 augusti.

OFFICIELLT:
Målvakten Jared Thompson, 18, lånas ut till Chippenham Town för nästa säsong.
    CSFC reagerar lite på att Chelsea som nu får chansen att försvara den dubbla Europatitel ungdomarna tog i Uefa Youth League (Chelsea fick inte försvara den som mästare förra året då a-laget inte spelade i Champions League) släpper iväg så många tongivande av de unga spelarna. Men det är uppenbart att Chelsea betraktar det patetiska försöket med Premier League 2 som reservlagsliga för unga spelare och några få äldre som ett fiasko och tycker det är bättre att de får speltid i riktiga matcher.

TORSDAG:
OFFICIELLT:
Så har då Jamal Blackman skrivit på nytt kontrakt till 2021 och lånats ut till Sheffield United.

OFFICIELLT:
Som vi meddelade tidigare går Michael Hector till Hull för ett lån. Det är ett säsongslån och där återförenas han med Ola Aina som redan lånats ut till Slutskys Hull.

OFFICIELLT:
Det lån vi såg som mest troligt tidigare har nu skett. Tomas Kalas på lån till Fulham. Mindre väntat var att han först skulle förlänga sitt kontrakt med fyra år. Han gjorde en stormatch mot Liverpool under Mourinho men sedan dess har det bara handlat om lån för tjecken.

Chelsea har utan fanfar lagt till Andreas Christensen till sin trupp på hemsidan och gett honom tröja nummer 27. Det är det klaraste tecknet hittills till att han verkligen kommer att stanna och slåss om en plats i Chelsea.

Antonio Rüdiger har nu anslutit till truppen i Singapore och kommer säkert att få några minuter i matchen mot Inter på lördag.

ONSDAG:
Att Gary Cahill tar över den för engelsmän så viktiga rollen som klubbkapten det visste vi redan. Däremot visste vi inte att César Azpiöicueta blir vicekapten. lite förvånande är det att David Luiz är är utnämnd är vi kanske, å andra sidan ser alla att han är en ledare på plan och det är ju viktigast.
    En så viktig kapten som John Terry, som inte bara på plan utan på alla sätt var viktig inom klubben och gjorde så mycket för att uppmuntra och inspirera unga spelare kanske vi aldrig igen får se. Men förhoppningsvis kommer många spelare att leva upp till hans ideal inom klubben.
    Här talar Gary Cahill ut om hur han upplever utnämningen och vad kaptenskapet innebär för honom. Läs här>>

TISDAG:
OFFICIELLT:
Dags för nästa unga Chelseaspelare att förlänga kontraktet till 2021 och lånas ut. Det handlar om Izzy Brown som gjorde stor succé i Huddersfield i våras och nu lånas ut till en annan nykomling, Brighton & Hove Albion för säsongen.
    Det är nu 18 utlånade spelare, det lär bli fler.

CHELSEA vs BAYERN MÜNCHEN     2 - 3
Christensen spelar istället för Luiz och har börjat matchen förtroendeingivande. Lugn och säker.
    Planen verkar tungsprungen och det kan tyda på att bytena kommer tidigare än väntat i andra. Gräset har börjat släppa tidigt precis som i Beijing. Den här ser dock jämn ut.
    Chelsea utan namn på tröjorna igen och ett ruskigt fult typsnitt på siffrorna. Ser faktiskt rätt amatörmässigt ut att inte ha namn på tröjorna, men de blir också väldigt rena.
    Lugnare start än mot Arsenal, men så ser Bayern också klart mer bollskickliga ut än vad de gjorde.
    Rafinha klipper till från långt håll och den går in. 6 Såg billigt ut. Välplacerat men den borde Courtois tagit, stod helt enkelt lite felplacerad och nådde inte ändå ut. Rafinha fick kanske gå fram lite väl långt också på Cahills område. Kanske inte helt rättvist om man ser till spelet men snyggt skott var det.
    Efter målet hade Bayern bra mycket mer spel och när Ribery sätter upp Müller är det 2-0. Chelsea är inte vakna idag. Müller fick stå helt ren till Fab försökte hinna ned. 12
    Chelsea började helt OK men har varit som förlamade efter första målet och än mer efter andra. Dags att visa lite mod och morske män nu. I närbild ser man hur gräset ryker vid varje steg, det är som om det bara är nedklippt gräs som ligger ovanpå en matta.
    Chelsea behöver ta ett djupt andetag och ta tag i det här som i inledningen för nu är det Bayern för hela slanten. Passningsspelet fungerar inte alls, Bayern bryter enkelt och högt upp. Alonso missar helt markeringen på James R som helt ren med Courtois sätter bollen över mål. 18 Chelsea ser nästan ut som Arsenal i lördags... träning? resandet?
Framförallt är det vänsterkanten som fallerar.
    Chelsea är tyvärr helt utspelade, Bayern är aggressivare, piggare, snabbare i tanke och handling. Bra Christensen får godkänt än så länge. Pinsamt att se för ögonblicket.
  Chelseas första organiserade anfall efter inledande fem kommer i 25e minuten! Willian skjuter utanför.
    Så kommer Bayern två mot två och Müller placerar in bollen utom räckhåll för Courtois från ca 25 m. Pinsamt var namnet. 27 Åter på vänsterkanten. Det finns inget hos Chelsea idag som påminner om hur de spelade i lördags. Det är tur att det inte är allvar för Chelsea skämmer just nu ut sig. Det är inte bara att Bayern är bra, Chelsea gör dem ännu bättre. Inte ens borta mot United eller i första mot Arsenal borta förra säsongen var Chelsea så USLA.
    Oj, skott/petning på målvakten från Boga som kommer för nära. Men vilken härlig passning fram. 33 Den kom från Fab förstås. 62-38 i bollinnehav till de röda.
    Bra frisparksläge ca 25 m ut. Willian i muren. 37. Ungefär som spelet i övrigt i kvalitet från Chelsea.
    Chelsea avslutade åtminstone klart bättre. Bats var nära mål när han sköt utifrån, väl riktat men mycket långe reserven Starke fick fingrarna på bollen till hörna. 43 Den bollen hade gått in om Bats hade fått högre fart på den. Sedan nickar Cahill utanför på andra hörnan. Borde kanske fått den på mål.
    Avslutningen på halvleken är godkänd, Och Alonso reducerar med en kanon när ett inlägg gått förbi alla andra, från Moses. 45+3
    I första halvlek kan vi bara ge godkänt till Christensen som spelade moget och bra i man mot man. Det var inte hans fel att siffrorna är som de är. I övrigt är ingen i närheten av godkänt, närmast det kommer Fabregas för sina pass och Kanté för sin vilja. Conte kan inte vara nöjd med mycket, så gott som inget före sista tio. Men det är ju träning och en påminnelse om hur ojämna lag kan vara så här års. Toppen ena dagen och botten andra. Bayern förlorade ju med 4-0 i sin förra träningsmatch mot Milan.
ANDRA
Fortsätter Chelsea andra som de avslutade första kan det här bli en jämn match, men försvaret måste hålla tätt då.
    Inga ändringar för Chelsea i halvtid. Bayern har dock bytt in, bl a Coman för Lewandowski.
    En riktigt slö inledning av andra där inget händer. Chelsea försvarar sig klart djupare och Alonso och Moses koncentrerar sig mer på defensiven än i första. Det är ett mycket försiktigare Chelsea den här halvleken och därmed är spelet också lite tristare förstås. Willian har också haft mer boll.
    Så får James R en stor chans igen när Alonso inte riktigt är med på honom. Nickar dock utanför. 57
    Uppställt anfall av Chelsea men Fabs lyftning mot Alonso för nära mål och Rafinha. 59
    Så får två spelare fritt fram på vänsterkanten igen, men James Rs skott blockas av Cahill, mycket bra. 60 Alonso har gjort ett härligt mål men i övrigt har han något av en mardrömsmatch. Och Conte har tröttnat på ihåligheterna där bak och tänker byta in Luiz.
    Christensen som gjort en bra match ut för Luiz. Boga gick ut för Morata. 63 Intressant att Chelsea nu har två anfallare även om Bats har haft en anonym match.
    Chelsea har haft lite av ett grepp om matchen när Bayern kontrar, James R avslutar dock utanför. Chelsea var två mot fyra ett tag men samlade försvaret snabbt. 68 Lite oväntat är skottstatistiken 7-10. Klart bättre än väntat för Chelsea.
    Ribery snurrar upp och James R nästan helt fri skjuter, bra räddning av Courtois. 69
    Ett par rent komiska ögonblick där Alonso först springer rakt in i Götze, sedan kämpar tillbaka bollen och snurrar upp försvarare. Slutar med att bollen hamnar hos Bats som får se den studsa från honom, men domaren har blåst av någon anledning. Offside? Bats hade varit ren om han hade kunnat få tag i bollen som tog högt upp på skenbenen. 70
    Bats tar ned och lägger upp för Willian som skjuter illa och över. Där borde han verkligen gjort bättre ifrån sig. 72
    Luiz skjuter, tar på en försvarare och studsar i stolpen och skruvar sig ut till hörna. 73. Luiz inhopp har gett mer auktoritet, inte minst framåt i Chelsea.
    Morata har bara rört bollen en gång hittills, ute vid linjen där han vann ett inkast strax efter han kom in. Hoppas någon, några bollar når honom så vi får se lite av honom. Vattenpaus.
    Conte har nu prövat med Moses till vänster och han stod för ett fint inlägg till Tomori som tagit hans position, som dock ren nickade utanför. 82 Moses har helt klart haft mer offensiv framgång på den vänstra sidan idag.
    Morata ordnar en hörna. Som Morata (eller var det försvararen...såg ut som Morata) touchar fram till Batshuayi som på sitt måltjuvsvis står helt rätt. Lite sent men fint. Sedan får han byta. 85
    Fyra tilläggsminuter. Nu är nästan båda lagen helt utbytta så det är lite virrigt.
    Hade det inte varit för den hemska halvtimmen när försvarsspelet helt rasade hade Chelsea fått godkänt idag. Ingen stor match men när problemen rättades till vad det ok. Chrisensen bra men det märktes att Luiz är en spelare med en helt annan auktoritet när han kom in. Men vi ska inte behöva oroa oss för Christensen och vi får hoppas han får den speltid han behöver för att utvecklas. Courtois första halvlek var nog inte direkt topp, men klart bättre i andra. Alonso kämpade och lyckades göra några fina saker men i stort hade han en sådan där dag. Övriga ganska bleka jämfört med i lördags. Hade Chelsea kunnat få in ett andra mål tidigare i andra halvlek hade nog matchen tänt till lite mer, nu blev den avgjord för tidigt. Bäst på plan, Ribery. Rättvis seger ändå för Bayern, men bra att Chelsea kom igen i matchen.

Boga och Christensen startar för Chelsea mot Bayern: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill (k); Moses, Kanté, Fabregas, Alonso; Willian, Batshuayi, Boga
avb: Caballero, Bulka, Eduardo, Luiz, Tomori, Kalas, Clarke-Salter, Baker, Scott, Pasalic, Morata, Remy
BAYERN: Starke, Hummels, Martinez, Rafinha, Friedl, Ribery, Rodriguez, Tolisso, Müller (k), Sanches, Lewandowski

Om några timmar möter Chelsea Ancelottis Bayern München i Singapore. Ett Bayern som sannerligen inte imponerat under försäsongen, vilket som vi vet inte betyder ett skvatt för det beror ju på hur managern tränar ned dem och vad han vill se i matcherna. Däremot är det allmänna intrycket av Bayern efter Lahm att det är ett lag i generationsskifte och kanske något svagare än de brukar vara.
    Vi kommer att få se Alvaro Morata någon gång under matchen för första gången i en Chelseatröja. Vi hoppas att Batshuayi fortsätter visa varför han kan konkurrera om platsen där framme. Vi är ju lite kluvna till belgaren då han är en härlig måltjuv men också ibland glömmer det där med att fotboll är ett lagspel och ibland bör även anfallare passa till medspelare i bättre lägen. Han behöver alltså fortfarande jobba på omdömet.

Chelsea saknar skadade Pedro, Hazard, Bakayoko. Matic är kvar hemma liksom Costa som vi nu räknar bort från Chelsea. Rüdiger är på väg till Singapore men lär knappast spela idag men mot Inter. Och som det står nedan lär inte heller Kenedy kunna delta. Så Conte har en ovanligt liten trupp att välja från men några av de unga spelarna som kom med för att lära och inspireras kommer nog att få några minuter. Vi hoppas få se mer av Christiansen som inte spelade så många minuter mot Arsenal.

Kenedy som verkligen gjort bort sig och kanske så mycket att han spelat bort sig från Chelsea har skickats hem från Chelseas Asienturné och fått böta enligt Guardian. Hans idiotiska twittrande på sociala medier har tagits upp stort i Kina och på allvar skadat Chelsea där. (Sedan kan vi diskutera hur känsliga kineserna är för kritik, för riktigt så farliga tycker vi ändå inte hans instagram var, åtminstone det ena, men de var helt klart olämpliga. Fotbollsspelare måste lära sig att de är, överbetalda, förebilder som måste uppträda därefter.) Kenedy har bett om ursäkt.

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
U18-lagets kapten och landslagskaptenen Mason Mount har förlängt sitt kontrakt till 2021 och det vet vi numer, innebär lån. Han går till Vitesse Arnhem som så många andra på sitt första lån i Nederländerna. '

Läs gärna också Alvaro Moratas första intervju på officiella hemsidan. Läs här>>

Så är det klart, Alvaro Morata tar Peter Osgoods nummer nio. Ett nummer medierna hävdar är förbannat då de som senast utnyttjat det inte lyckats så bra i Chelsea. Så då är det dags att vår nya nummer 9 ändrar på skrocket och gör det klassiska centerforwardnumret värt att bära.

Antonio Conte bekräftar att Alvaro Morata kommer att få speltid mot Bayern. Dock ej från start. Det hade väl alla räknat med även om han bara haft några enstaka träningar med Chelsea. Frågan är hur många minuter imorgon. Att han konditionsmässigt bör klara det utgår vi från då han ändå skött försäsongsträningen med Real. (Det är också fortfarande fascinerande att se hur olika tidningar avsiktligt sätter olika övergångssummor på honom men räknar dem på andra sätt än de gör när de gör samma sak för andra. Det är aldrig bara Alvaro Morata, det är alltid "xx miljoner övergången Morata"... En enkel lektion i hur medierna manipulerar läsare och fans. )

Pedro fick inte bara en hjärnskakning efter Ospinas råa överfall på honom i Beijing. Han fick också flera ansiktsfrakturer. Ändå räknar Chelsea med att han ska kunna börja spela igen om tiotalet dagar med ansiktsmask.
    Det var en träningsmatch, men Ospina kanske satsar på en ny karriär i kampsporter istället?!

Cesc Fabregas säger en del intressanta saker på hemsidan, om samarbetet med Morata och Bats, om varför han fick spela mindre förra året och så. Läs mer här>>

Det är ju inte så att man direkt kommer ihåg träningsmatcher men av de vi har sett under åren undrar vi om vi någonsin sett Chelsea göra en bättre första halvlek än den mot Arsenal i årets första träningsmatch. Att laget var så bra trots att de inte ens tränat i två veckor och saknade mängder av spelare; skadade, nya och sådana som strular på olika sätt, var faktiskt något oerhört uppmuntrande. På en usel plan dessutom som sög musten ur ej formtoppade ben. Särskilt som vi onekligen oroat oss lite för säsongsstarten med tanke på skadeläget och att truppen ännu kanske är lite tunn och vi har några tunga tidiga möten i säsongsöppningen. Sedan rasar vi fortfarande över Ospinas överfall på Pedro, men någon vänskapsmatch var det ju inte.
    Nu får vi se om det blir fler spelare. Conte antyder onekligen att det kan ske. Men som vi ser är det oerhört tufft att värva i sommar. Chelsea var inte villiga att gå med i Reals prisönskningar på Danilo men mindre fiskalt frugala City tvekade inte utan betalade, liksom de betalat varje hög prislapp hittills i sommar. De har också kanske varit de framgångsrikaste värvarna också. En annorlunda inställning; "vi betalar vad ni begär" jämfört med de flesta andra klubbars "vi får diskutera det pris ni satt då vi finner det lite väl inflaterat". Citys taktik med fram med pengarna på bordet som en bilhandlare i amerikanska dokusåpor har fungerat då det där med finansiella regler verkar bortglömt redan (kanske de också agerat så snabbt och bestämt därför det ryktas om transferförbud för dem).
    Vi har hört om fler namn, men just nu känns ingen värvning riktigt aktuell, åtminstone inte för a-laget. Bristen på spelare och prisnivåerna påverkar, ändå kan det kanske komma in fler, men då hoppas vi det är förstärkningar, inte bara nya namn.
    Ju närmare fönstrets stängning och som fler och fler managers nu kräver ska göras vid säsongsstart. (Ingen kan väl förstå Fifas resonemang om att transferfönstret ska vara öppet 2-3 veckor efter att de stora ligorna startar). Desto fler lär nog hamna i kategori ett ovan, klubbar som i panik börjar betala vad som krävs. För andra klubbar finns det också svårigheter med spelare som likt Costa försöker tvinga sig bort från klubbarna. Får se om det lyckas eller om spelarmakten i sommar kanske blir mindre än vad den tidigare har varit.

Mycket av det som hände förra veckan kan ses av Chelsealoger som diskussionsämne för många år framåt och som sportjournalister tolkat hej vilt beroende på vilken klubb de egentligen gillar och vill stödja. Att Conte skrev nytt kontrakt men inte förlängde det har anti-Chelsea-maffian i medierna slagit ned på och försökt få igång närmast trumpartade konspirationsteorier kring. Teorier som Conte själv effektivt satte punkt för genom att påpeka att förlänga det kan man göra när som helst. Han visade inte minsta intresse för längden på sitt kontrakt, viktigare var säkert andra saker i det som vi inte vet något om. Det nya kontraktet tolkas av andra som att Conte vunnit en maktkamp mot Emenalo och att när Conte väl skrev på kunde vi onekligen notera att det gick extremt fort med värvningen av Alvaro Morata som Conte ville ha redan förra sommaren. Den värvningen skedde på ett sätt som står i så stor kontrast till diskussionerna kring Lukaku att vi nu undrar om Chelsea ens försökte värva honom trots rykten om matchade belopp och annat... Det styrker onekligen alla misstankar, eller vetskap, om att Lukaku har inte de fotbollansvarigas värvning eller ens önskemål utan den tekniske direktörens personliga val. Så om det var en maktkamp då vann Conte oavsett hur det gick till. Det var viktigt och kanske ett paradigmskifte inom Chelsea till att managerns inflytande ökar på den administrativa ledningens bekostnad.
    Avslöjande var också att Chelsea och Conte redan i januari gjorde klart för Costa att han efter att tre gånger velat lämna under den titelvinnande säsongen skulle han få göra det till sommaren. Sedan spelade Costa ut den sårade oskuldens kort och lyckades vrida till debatten så att Conte fick åtminstone delvis skulden för Costas beteende. Otroligt omoget av Costa om det inte var rent konspiratoriskt lömskt sätt att försöka sänka priset. Costa hade ju inte räknat med Atleticos transferförbud, trots att det var känt sedan tidigare bara fastslogs efter överklagandet i början av sommaren. Det har helt ändrat vår syn på vad som hänt.
    CSFC hade väldigt gärna sett att Diego Costa var kvar i klubben, men han har inga sympatier kvar efter det här. Han ville bort, han gjorde bort sig och får nu ta konsekvenserna av det. Kanske är Chelsea därmed ett något sämre lag en tid på en viktig punkt, men som klyschan säger, och så sant säger; ingen är större än klubben. Vi säger dessutom, Conte är större än Costa och viktigare för Chelsea än vad Costa är. Nu handlar det bara om att få så bra betalt för honom som möjligt och vill inte Atletico betala får väl Costa träna med juniorerna och avstå spel till januari om Atletico då betalar, eller till kontraktet går ut.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-30


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
Det skvallras nu väldigt mycket och ser allt troligare ut om Matic. Bilder på honom i en Unitedtröja har dykt upp, även om vi nog just där misstänker det handlar om photoshopbidrag till ryktescirkusen. Det talas om att en läkarundersökning pågår, eller åtminstone är planerad. Det ser alltså allt mer ut som om Matic går till Mourinho. CSFC kommer kanske inte att sakna honom så där jättemycket med tanke på hans senaste säsong (undantaget målet mot Spuds på Wembley), men om Chelsea släpper honom till United utan Lukaku-skatten tillagd, då är vi inte nöjda förrän pengarna investeras i en yngre, snabbare, duktigare ersättare. Många säger Bakayoko redan kommit, men det behövs nog någon till för truppens skull.

Det senaste om Matic ska vara att Chelsea ändå inte satt prislappen 50m pund på honom som det tidigare har spekulerats i, utan att priset även till Man Utd ska vara 40m. Det gör det ännu mer fel att sälja honom till en konkurrent.

Chelsea ska vara intresserade av Dembele från Celtic. Nä, inte den Dembele utan Karamoko Dembele. Han är 14 år och har självklart fått epitetet Skottlands Messi. Chelsea och Celtic har väl redan dåliga relationer efter Islam Fehruz-affären och det faktum att Rangers är vår broderförening norr om gränsen.

Enligt italienska rykten är Juventus inte längre intresserade av Nemanja Matic, för att i nästa spalt upptäcka att det är de visst. Bestäm er, italienska ryktesspridare. Ett av de senaste ryktena är att Chelsea nu vill erbjuda Juventus 70m euro och förstatjing på Matic...

Lite förvånande efter försäsongsmatcherna och andra klubbars aktivitet på transfermarknaden går flera s k experter ut att säger att Chelsea är favoriter till titeln. Inte ens vi, som älskar Chelsea, menar att Chelsea kan ses som som toppfavoriter. Vi bugar och tackar dock.

Tyvärr säger ryktena att Nemanja Matic har kommit överens om personliga villkor med Man U. Vilket innebär att Chelsea låtit honom tala med dem. Vidare sägs det att Man U och Chelsea är överens om prislappen på 50m pund. Men att de fortfarande förhandlar om olika bonusar. Det är stor synd och skam om vi säljer till United, men det sagt så är priset om det stämmer bra och förmodligen mer än hans marknadsvärde då han är snart 29 år och aldrig varit mycket av en sprinter.

LÖRDAG:
Nu kommer Mourinho att gå i taket. Conte har höjt ribban i veckan när det gäller att komma under skinnet på konkurrenterna. Först pratade han om Tottenhams låga kravbild vilket gjorde Pochettino vansinnig och idag sa han att Chelsea måste undvika en Mourinho-säsong. Vi lär nog få höra Mourinhos genmäle inom kort. Läs mer här>>

Nya rykten om Antonio Candreva, vilket säkert inte har något som helst samband med att han spelar mot Chelsea idag.

25m pund lär vara budet Chelsea tänker lägga för Alex Oxlade-Chamberlain, bra pengar för en spelare som inte vill förlänga sitt kontrakt hos Arsenal.

61m pund är siffran som Chelsea tänker lägga för Alex Sandro. Det är ungefär samma summa som nämnts hela sommaren för honom så varför skulle Juventus tacka ja nu? Alex Sandro till Chelsea tror vi fortfarande bara lär hända om Sandro själv begär att få lämna och det finns det inga indikationer kring, ännu. Men det är mycket tjatter just nu om den här affären, åtminstone i England.

Eden Hazard som så ofta kopplas till Real Madrid är nu på Barcelonas radar också, som ersättare till Neymar om denne lämnar. Tror inte Barca har större chans att värva honom än Real har. Eden Hazard spelar i Chelsea och kommer att fortsätta göra det.

FREDAG:
Renato Sanches som gjorde en bra match mot Chelsea i tisdags lär vara aktuell för Chelsea. Det har Bayerns VD Rummenigge bekräftat för medierna, dvs att Chelsea tillhör de klubbar som gjort en förfrågan om Sanches som förmodligen lånas ut. Conte ska ha frågat Ancelotti om möjligheten vid mötet i tisdags. Klart intressant rykte. Sanches vill dock ha speltid och frågan är om det är något Chelsea kan erbjuda mer än vad t ex Milan kan. Ett tiotal klubbar har kontaktat Bayern om Sanches.

Telegraph som åtminstone förr var rätt tillförlitliga säger att Chelsea överväger att lämna bud på Ross Barkley och Alex Oxlade-Chamberlain.

TORSDAG:
Chelsea har inte presenterat sin tredjetröja ännu, men att den blir svart har vi väl haft på känn. Läckta bilder visar en ren och enkel design även för den med blå trim. (Även om en del bilder är så usla att man nästan tror den är grön). Vissa affärer har den redan i hyllorna så det är ju bara en tidsfråga innan Nike och Chelsea presenterar tröjan. Förmodligen efter Asienturnén.

Vi Chelseafans är inte populära i NW17 (lika lite som spuds är populära hos oss). Vi lär inte bli populärare efter några frispråkiga uttalanden av Antonio Conte om Tottenham i den här artikeln. Han talar bl a, och vi ser det som sant, om olika förväntningar och kravbilder i klubbarna. Han säger många andra intressanta saker också. Läs mer här>>

Trevlig läsning om Andreas Christensen. Läs mer här>>

Michael Hector är aktuell för lån till Hull. Han var i Eintracht Frankfurt förra säsongen.

Matt Miazga är nu klar med Gold Cup som hans USA vann över Nicaragua! Miazga spelade i en match i turneringen och återvänder nu till Chelsea - för vidare lån, förmodligen.

Charly Musonda Jr, som han vill bli kallad har återvänt till träning efter sin skada. Det har talats mycket om att han kommer att ta en plats i Chelseas trupp den här säsongen. Han tränar nu med truppeni Singapore liksom mycket överraskande Christian Cuevas som kallats in för att täcka upp för Kenedy.

Schalke 04 vill ha tillbaka Baba Rahman efter att dennes knäskada läkt. De vill dock låna honom igen istället för ett rent köp. Bäst vore en försäljning, åtminstone för Chelsea och Rahman. Dock får man förstå den försikta linjen från Schalke med tanke på han knäskada. Det här lär nog hända men vi får se.

Ett rykte vi inte tror kommer att hända, men bookmakers i England tar odds på att Harry Kane går till Chelsea. Chelsea är favoriter till Kane före Man United. Lägst odds är det dock på att han stannar vilket även vi tror, åtminstone en säsong till. Sedan undrar vi vad som kommer att hända med Alli och Kane. De är på den sjuka fotbollsmarknaden underbetalda och vinner de inga titlar den här säsongen heller så är det nog risk att de börjar titta åt andra klubbar.
    Det kommer efter att Antonio Conte hyllat Harry Kane som en komplett anfallare värt 100m. (Han erkände också att Chelsea var och ryckte i Kyle Walker innan priset stoppade intresset).

Det har, i Italien, igen börjat pratas om att Chelsea skulle intressera sig för Kostas Manolas efter att Juventus verkar tappat intresset för försvararen i Roma.
    Fast det förstås, andra källor uppger nu precis tvärtom.

Juventus ska ha erbjudit Alex Sandro ett nytt kontrakt för att stoppa Chelseas intresse i spelaren.

Likaså hävdar italienare att Milan är intresserade av Costa och ska ha diskuterat honom med hans agent Jorge Mendes.

ONSDAG:
Andreas Christensen, som gjorde en helt godkänd match mot Bayern men ännu kanske inte direkt slår ut Luiz, försvarar Chelseas lånesystem och talar om hur han samarbetar med Luiz. Läs mer här>>

Steven N’Zonzi är åter ett namn för Chelsea sägs det. Mittfältaren från Sevilla kvalificerar sig tack vare sin backgrund också för att kallas "home-grown" vilket framhålls som en stor fördel. N'Zonsi ska ha lämnat in en transferbegäran. Även Juventus är intresserade.

Ett betydligt mer överraskande rykte är att Chelsea vars dåliga relationer med Everton är ökända, nu ska försöka värva deras senaste stjärnskott Tom Davies.

Som väntat kopplas nu Tomas Kalas åter till Fulham. Det är nog dags för en permanent övergång men det är tveksamt om det blir. Det är ju billigare för Fulham att låna.

TISDAG:
Skvallret säger att Conte vill ha fyra ytterligare värvningar. Låter inte troligt men vi får väl se. De fyra som skvallret pekar ut är: Alex Sandro, Antonio Candreva, Fernando Llorente och Virgil van Dijk.
    Andra medier säger tre och ger andra namn... 150m pund till sak Chelsea spendera, säger de.

Vi kan nog sluta räkna med stora erbjudanden från Kina framöver. Hela 13 klubbar riskerar att förlora sina licenser bl a för obetalda löner redan i augusti. Bland dem klubbarna som köpte Oscar, Ramires med flera bl a den klubbe som varit mest i medierna då de jagade Costa etc. Han ska nog vara glad att Chelsea inte släppte iväg honom i januari. Det bör sätta stopp för köpplaner från andra också då kinesiska förbundet skärpt alla regler.

MÅNDAG:
Fula tröjor finns det gott om, Mirror har valt ut de 25 värsta under PL-eran. Chelsea har bara en med, det kanske vi ska vara tacksamma över (för frågan om det egentligen är den värsta klubben haft under de här 25 åren). Tottenham och United dominerar även om de slapp utmärkelsen; Värsta tröjan. (Fast egentligen borde tävlingen enbart hanla om förstatröjor och då "vinenr" Tottenham stort.) Se här och rys >>

Chelsea ska ha hittat ett alternativ till Danilo som klubben valde att inte betala utköpsklausulen för. Nu vänder det sig, enligt spanska medier, mot Barcelona och Sergio Roberto istället. Han lär ha en utköpsklausul om 40m euro. Ett rätt intressant rykte, som inte lär göra Barcelona glada då de redan kämpar med ryktena kring Neymar. Spanska regler säger att spelarna måste ha utköpsklausuler i sina kontrakt och om någon klubb möter dem (det är alltså inte det samma som en prislapp) måste de sälja. Det förutsätt förstås att spelaren vill lämna, för det är inte riktigt samma slavhandel som i amerikansk idrott där spelarna inte har något att säga till om.
    Barcelona har redan köpt Benficas Nelson Semedo som spelar i samma position men hade planerat att Roberto skulle spela mer på mitten. Vilket gör honom intressant för en klubb som spelar med wingbacks som Chelsea. Det skulle alltså bli ett något mer defensivt alternativ till Victor Moses som från början är ytter omskolad till wingback.

Kenneth Omerou bekräftar att han har anbud från flera turkiska klubbar men han vill stanna i PL. Notera, han säger i Premier League inte nödvändigtvis Chelsea. Vi har svårt att tro att han kommer ta en plats i Chelsea, och efter flera lån nu bör klubben sälja om det finns spekulanter.

Konkurrenttitten: Så har City gjort klart med Benjamin Mendy som Chelsea var intresserade av men knappast lade ett bud på. De har därmed lagt ca 135m pund på bara backar hittills i sommar, plus en del andra spelare. Sammanlagt har de handlat för ca 204m pund hittills, för vi förväntar oss mer därfirån.

Det svänger i silly season, ibland samma dag. Från att hört att Juve ger upp Matic är han idag plötsligt mer intressant för italienska klubbar än för United! Det här kan bli långdraget. Det påstås också att Chelsea ska lägga bud på Alex Oxlade-Chamberlain i veckan. Å andra sidan påstås det mycket så här års.

Det talas en hel del idag om att Antonio Conte kan tänka sig spela Fabregas i en ny roll i Chelsea kommande säsong. Han ska ha antytt det. Det verkar vettigt då han hittills fått spela närmast en ankarroll defensivt på mitten och defensiven är ju inte direkt Fabs största fördel. Att istället hitta en Andrea Pirlo-liknande roll för Fabregas kommer att höja både hans och Chelseas spel. Det är en naturlig utveckling nu när Conte kan börja sätta sin egen stämpel på Chelsea, på allvar. Han kom ju in med kort förberedelse och kunde inte vara så integrerad och inblandad som han är idag vad som sker med laget.
    Vi såg också redan mot Arsenal hur snabbt han nu har hela truppen att spela på det sätt han vill de ska spela. Förra sommaren sökte han en modell.

Nu när Danilo är klar för Man City ska Cheleas intresse för Alex Sandro öka, säger medierna. Lite förvånande då spelarna spelar på olika kanter. Men det är väl Silly-logik.
    I vilket fall som vill Conte tydligen inte ge upp hoppet om Alex Sandro ännu.
    Planen enligt medierna är fortfarande att utnyttja Juventus intresse i Matic även om andra säger det intresset har svalnat. Matic själv lär ju vilja ha längre kontrakt än Juve vill ge och vill helst till en röd klubb i nordväst.

Imorgon möter vi Carlo Ancelottis Bayern München. Vi undrar fortfarande varför han fick sparken efter dubbeln 2010 och målrekordet. Dock är ingen av spelarna från den tiden kvar i Chelsea. Ändå håller Ancelotti Chelsea högt och i den här intervjun menar han att de är utmanare till Champions Leaguetiteln kommande säsong. Läs mer här>>

Skandaltidningarna, t ex Sun, Aftonbladet m fl, hävdar att Chelsea kan bli avstängda från medier och att besöka Kina i framtiden pga Kenedys idioti på sociala medier Att kineser är känsliga för vad som sägs är väl känt men så illa lär det knappast bli, men Kenedy själv bör nog inte besöka Kina eller sikta på att avsluta någon karriär där. Ännu en gång visar det dock att fotbollsspelare tydligen inte kan hantera sociala medier.

Lite bilder och text om Alvaro Moratas första träning. Se här>>

Eden Hazard tränade igår med boll och verkar hämta sig från sin frakturoperation fortare än väntat. Härliga nyheter. Vi har dock inte fått någon ny prognos om när han kan förväntas dra på sig den nya blå tröjan.

Ryan Bertrand har vi hört förut. Från Southampton till Chelsea. Ännu ett återköp det talas om, vi har också hört om van Dijk men nu är det en annan Saintsspelare som ska vara aktuell, Cedric Soares.


Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC