csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
31 juli - 6 augusti 2017
  NÄSTA MATCH:

         Burnley - 12 aug 16.00

  TV

Nyheter v-31


SÖNDAG:
Straffar är inte Chelseas grej har det visat sig, (det är väl nästan bara mot Bayern Chelsea vunnit en
straffläggning det här århundradet). Cupmatcher mot Arsenal är inte Contes grej, har det visat sig. En onödig förlust till Arsenal,igen, hade laget varit vakna efter utvisningen hade det inte blivit straffar. Men vi har sett det förr, lite för många gånger att laget ibland stänger av runt vissa händelser och släpper till situationer de inte borde göra. Särskilt på fasta bollar från vänsterkanten, eller inlägg därifrån av Eriksen.
    Statistisk tröst; inget lag som vunnit CS har vunnit ligan samma år sedan 2011. Oftast vinner cupmästarna mot ligasegrarna...

Då Community Shield inte är en riktigt tävlingsmatch (nej Unitedfans, det är det inte) är inte Pedro avstängd nästa vecka efter sin utvisning. Andra har dock uppgett att han blir det då det var direkt rött. Vi får återkomma om det, men flera skador och två avstängningar kan det bli mot Burnley, helt plötsligt en helt annan uppgift. Moses är ju avstängd efter utvisningen i FA Cupfinalen.

Chelsea lär vara stor favorit mot Arsenal idag. Lite svårt att förstå med tanke på att Chelsea bara i stunder imponerade i försäsongsmatcherna. Det var dock mot Arsenal i Beijing de verkligen imponerade. De borde vunnit den matchen med tennissiffror. Chelsea har viktiga skador också på Hazard, saknar Bakayoko. Dessutom har ju Matic och Costa (inte fysiskt men i alla andra fall) lämnat Chelsea. Chelsea inledde också hela försäsongen senare än Arsenal.
    Chelsea har dock revansch att fordra för den svaga insatsen i FA Cupfinalen. Det var inte förra säsongens sämsta match på något sätt men det var långt ifrån en bra match av Chelsea.
    Att dra några stora växlar på dagens match ska vi inte göra, men nog ger det självförtroende att börja säsongen med. Så vi hoppas på en bra insats av Chelsea idag och bra besked om saknar vi undrar över. Som hur Conte vill utnyttja Morata, och Batshuayi och om han fått ordning på problemen från Singapore med vänsterkanten.

Trevlig läsning om bakgrunden på en spelare vi hoppas ska göra skillnad på Wembley i eftermiddag, Alvaro Morata. Läs mer här>>

LÖRDAG:
Antonio Conte är mycket nöjd med spelarnas inställlning och säger att Chelsea är redo att fajtas om titeln, även om det blir tufft pga konkurrensen. Han säger också att det blir hans tuffaste säsong någonsin. Läs mer här>>

FREDAG:
Chelsea kommenterar, för första gången kanske, formellt de anklagelser som Diego Costas spanska advokat Ricardo Cardoso har gjort och vi är nog benägna att tro på klubben och det är helt enkelt pinsamt för Costa det som händer. Men vi lever i Trumptider där den som gapar högst och ljuger först tror de har rätt. Läs även här>>

Nu har vi förklaringen till varför Chelsea använde tröjor med skitfult typsnitt på siffrorna och utan namn på Asienturnén. Premier League har nämligen ändrat sina regler nu och godkänner bara vissa varianter, så Chelsea körde en tillfällig lösning. Läs mer här>>

Det är inte oväntat men det är inte heller bra. Tiemoue Bakayoko och Eden Hazard kommer inte att kunna spela på sömdag eller nästa lördag.
    Däremot kan Pedro spela, med ansiktsmask. Tills Ospina boxar honom i ansiktet igen, antar vi.
    Antonio Conte säger att Eden Hazard kommer inte att ersätta Neymar i Barcelona. Inte för att någon trott det, förutom skvallrarna förstås.
    Conte ville inte diskutera Matic till United vid presskonferensen utan hänvisade till klubben. Helt klart irriterad, liksom fansen över Chelseas agerande. "Fråga klubben" var hans svar. Det verkar nästan som Emenalo och ledningen vill stöta bort honom. Costasituationen lär inte hjälpa heller.
    Chelsea vill vinna över Arsenal, och Conte anser det vara en viktig match och att Chelsea vill vinna en trofé. Det där med att CS är en buckla, det är egentligen ett fat men..., är väl krav från FA att påstå för att någon ska bry sig tillräckligt om matchen. Det är ingen buckla s a s, men visst betyder en vinst en hel del, inte minst för att ge säsongen en bra start. Cheslea har annars varit rätt notoriskt svaga i sådana här supercupmatcher.
    Conte tar beslut om Morata på söndag när han tar ut laget, men han betonar att Morata och Batshuayi mycket väl kan spela tillsammans. Han betonade att Morata kan spela som nummer nio men också har egenskaperna för att spela som nummer tio.
    På frägor om sociala mediekatastrofen Kendey var svaren väl undvikande och han betonade att han behöver spela regelbundet, vilket vi lätt tolkar som att Kenedy åker ut på lån snart.
    Conte betonar också att Diego Costa och hans representanter var mycket väl medvetna om Costas situation långt innan sommaren, vilket väl ytterligare viftar bort Costas spanska advokats gnäll om hur Costa har behandlats.

Chelseas möte med Everton har flyttats fram till söndag 27 augusti. Detta då Everton är vidare till nästa omgång i EL-kvalet.

TORSDAG:
Är det oavgjort vid full tid på söndag mellan Arsenal och Chelsea på Wembley kommer straffläggning att ske enligt nya A-B-B-A modellen, där ett lag börjar, sedan tar det andra laget två straffar o s v.

Pedro har återvänt till träning efter Ospinas överfall i Beijing. De kan därmed komma att mötas igen på söndag.

En enda spelare i England har spelat varje match i EM. Det är Chelseas Millie Bright som gjorde sin Englandsdebut bara i september. Hon presenteras liter mer i den här BBC-artikeln genom hur hennes föräldrar upplever resan till en semifinal i Nederländernas EM. Ingen slump kanske att Millies stora idol är John Terry. Läs här>>

ONSDAG:
OFFICIELLT:
Så blev mittfältskadern ännu tunnare. Mario Pasalic lånas åter ut, den här gången till Spartak Moskva, det blev inte Spanien som tidigare tippat. Säsongslån. Pasalic skrev förstås först på ett nytt kontrakt till 2021. Lånet innebär att han får spela Champions Leaguefotboll, bara inte med klubben han tillhört sedan 2014.

The Guardian har gjort sin bedömning över hur Chelsea kommer att orestera kommande säsong (deras genomsnittplacering för Chelsea är f ö ligatvåa). Läs mer här >>

30 april 2005 spelade Chelsea sin bästa Premier Leaguematch enligt en undersökning bland fansen. Det var förstås bortamötet mot Bolton som slutade 2-0 med Lampard som målgörare, till båda. Det var också matchen som gav Chelsea den första ligatiteln sedan 1955.
    Läs mer här>>

TISDAG:
Vi var utdömda förra sommaren och vann ligan. Kanske är det positivt att tidningarna nu tävlar om att skriva ned Chelsea igen. De värsta Chelseahatarna har redan spytt ut artiklar om hur dåligt rustade Chelsea är och vi lär få höra mer. Kanske har vi själva också blivit lite oroliga för vi hade nog förväntat oss mer in även om vi visste vi skulle låna ut och förlora vissa spelare. Att Costasituationen var som den var visste vi inte, men ärligt talat är han den ende som vi verkligen kommer att sakna. Trots att han ännu inte lämnat. Den positionen har dock Chelsea försökt täcka upp med Morata och kanske också Batshuayi som verkar ta steg framåt. JT kommer att saknas i bakgrunden, men inte på plan. Mycket har sagt om ändringen till 3-4-3 förra säsongen som om det var som att knäppa med fingrarna och därmed vann Chelsea. Undrar om de säger samma sak i maj om Conte nu väljer att spela 3-5-2 som han spelat med Juventus med stor framgång.
    Vi är fotbollsfans och det innebär överreaktioner. Det hör ju till att vara fans. Men en överreaktion innebär ju inte panik, och panik känner nog inget Chelseafans idag. Vi hatar att hjälpa konkurrenter och tycker det är totalt fel, men Matic ville bort och spelare som vill bort vill varken vi fans eller klubben ha kvar och till slut verkar det bara vara United som ville betala för honom. Så det är bara att acceptera.
    Så om vi bortser från ev överreaktion över att vi har en rätt tunn trupp även i år, om vi säger så. Så är det tajmningen som ledningen visat i sommar som oroar. Det är väldigt många tidiga lån och försäljningar men betydligt senare med förstärkningarna. Vi vet alla att marknaden är knepig och Chelsea gör inte som City, betalar första bästa pris som sätts för att ordna affärerna. Dock, spelarna kommer absolut inte bli billigare nu när alla klubbar börjar känna trycket från fans och media att köpa spelare.
    Än finns tid att ta in förstärkningar, men enda position vi oroar oss för är att vi är tunna på vänstersidan med wingback eller mer defensivt alternativ. Vi kommer nog att behöva någon till på mitten, men vem vet. Kanske skolar Conte om någon till säsongen, som han gjorde med Moses.
    Det som oroar allra mest är dock tiden. Det är ont om tid, vi har skador och vi har ett tufft startschema och ingen klubb har i år råd att göra en svag start på säsongen. Det är för många och för bra konkurrenter den här säsongen.
    (Om vi tittar på konkurrenterna just nu har City förstärkt som galningar, men de måste också få ihop ett lag av dem. United har förstärkt mycket mindre än väntat men kanske just nu något lite bättre än Chelsea, men det är högst marginellt. Arsenal har förstärkt men måste lyckas behålla spelare också. Samma gäller kanske Liverpool även om de inte verkar förstärkt mycket, men måste behålla Coutinho. Tottenham har inte gjort något alls. Så att peka ut Chelsea som vissa tidningar gör för att gynna sin egen agenda, det är löjeväckande om vi ska jämföra.)

Idag återupptar Conte träningen för spelarna efter en kort ledighet efter Asienresan.

MÅNDAG:
Manchester United är nu bättre rustade än Chelsea mästarna är, inför nästa säsong. Detta tack vare att ledningen, Chelseas, verkar prioritera pengar före sportsliga framgångar. Innan Matics övergång tyckte vi Man U hade status quo med vad de tappat och värvat. Nu är det nog så att Chelsea är försvagade jämfört med förra säsongen även om det har gjorts några bra värvningar. Förhoppningsvis blir Bakayoko en uppgradering av Matic, men vi måste erkänna att han kommer med en knäskada, även om den inte ska oroa annat än vad som gäller när Bakayoko kan börja träna och spela med Chelsea. Vi saknar Eden Hazard vilket är ett jätteminus, men också bara tillfälligt. Fast med oron kring Neymar, vem vet om inte bara Real jagar honom utan också Barcelona! Rüdiger har förstärkt backlinjen, vilket förhoppningsvis vi också kan säga om Christensen framöver. Morata hoppas vi blir en tillgång framöver, men vi måste ge honom tid att komma in i spelstilen och Premier Leaguekraven. I långa loppet tror vi mycket på honom. Att begära att han ska prestera direkt är inte rättvist även om engelska tidningar just nu vältrar sig i det faktum att han är den enda anfallaren i toppklubbarna som inte gjort mål i sommar (att han bara spelat knappa 90+ minuter sammanlagt efter nästan inga träningar.... sådana fakta är ju bara besvärande för sportjournalister). Men just nu är han nog lite bakom Uniteds anfall med Rashford och Lukaku, även om Bats verkar tagit ett steg framåt.
    Chelsea har i sommar sålt och gjort sig av med: Elva stycken spelare. Costa kommer också att försvinna. Lägg därtill Oscar, Ivanovic, Mikel som försvann tidigare och inte ersattes. För att inte tala om omklädningsrummets viktigaste röst, John Terry. Hans betydelse kan inte nog överskattas, även om det inte var som spelare sista säsongen. Vi räknar också med att Remy försvinner, men just nu vågar nog inte Conte sälja honom om inget bra anbud dyker upp. Vi saknar helt back-up på vänsterkanten defensivt och som wingback, då vi är osäkra på Kenedys framtid också (även om den är självförvållad av spelaren). Mitten är svagare truppmässigt än förra säsongen då de unga spelarna där har försvunnit.
    Det är inte hur man bygger ett nytt mästarlag, Emenalo och Granovskaia!!!! Conte fick ett nytt kontrakt, fick nya assistenter, mer pengar i plånboken men har ännu inte fått bättre möjligheter. Inte undra på att han inte ville förlänga, bara förbättra sitt kontrakt! Undrar hur länge han står ut med sådana här förhållanden.
    Lånet är just nu 24 stycken och blir fler.
    Då har vi värvat en back-upmålvakt. En mittfältare som inte är spelklar, en back som tränat med laget några få träningspass då han deltog i en krävande landslagsturnering och Morata som bara gjort något pass mer än Rüdiger - och ligaspelet startar med ett tufft program om tolv dagar!
    Det är kanske inte underligt att även icke-Chelseafans undrar vad vår ledning sysslar med. Mest undrar nog dock Antonio Conte!
    Vi försöker vara optimister men om det är ledningens avsikt att förbättra konkurrenterna och försämra Chelsea resten av transferfönstret, då lär vi får skriva ned förväntningarna till en Mourinhosäsong. Som tur var kan situationen förbättras men det måste ju ske snart, med vår ligastart är det jätteviktigt att Conte har spelare att spela ihop redan från start.

OFFICIELLT:
154 matcher och sju mål. Nemanja Matic lämnar Chelsea för Manchester United.
    CSFC har flera gånger sagt vad vi tycker om det och affärer som den här. Så vi säger det inte igen.
    Däremot får nog Matic acceptera att vi önskar honom inte lycka till i sin nya klubb. Vi tackar dock för det han gjort för Chelsea och kanske minns vi kanonen mot Tottenham i FA Cupen i våras allra bäst.
    Det talas om att United fick honom för 40m pund vilket är en ok summa för en 29-åring som mattats i fart en hel del, men ändå är billigt för vad United borde betalat.
    Vi kan nu bara hoppas Chelsea använder pengarna smart och ger Conte de spelare han behöver för att försvara titeln, för just nu säljer Chelsea mer än de investerar - och det roar oss inte alls.

Vi gratulerar Antonio Conte som idag fyller 48 år.

Det pratades stort och mycket om fyra nya värvningar i förra veckan. Det har varit rätt tyst sedan dess. Så ska Chelsea få till det behöver klubben agera. För just nu ser det ut som om det enda som händer är att Chelsea är på väg att släppa Nemanja Matic till United, vilket ärligt talat retar vansinne på oss fans. Vi är trötta på att Chelsea släpper spelare till konkurrenter, även om vi kanske gjort det mindre än vad t ex Arsenal har gjort till City förr, men ändå. Chelsea är inte heller Arsenal. Framförallt släpper ju klubben spelare som vill bort, även när de tydligen inte riktigt väntar sig det som Costa - men där fick hans friande till sin gamla klubb sina konsekvenser. (Vi får bara hoppas att det inte är konsekvenser som drabbar klubben även om vi helt klart blir mindre vassa framtill till Morata och Batshuayi är färdiga att ta över.)
    Turnén i Asien har kanske framförallt visat att Chelsea måste förstärka till vänster. På högersidan har vi nu Rüdiger, Moses, Azpilicueta och Tomori. Det är riktigt bra. Till vänster har vi Alonso och så har Moses fått vikariera där. Kendey var kanske tänkt att ta ett steg framåt men sliriga fingrar på sociala medier tycks satt tvärstopp på det. Alex Sandro tycks vara huvudspåret men det ser inte lovande ut. Ryan Bertrand är ett bra alternativ, ännu ett återköp av någon som Mourinho släppte iväg, men sådant får man leva med.

Med Community Shield på söndag får vi ett smakprov på vad vi hoppas säsongen kommer att bjuda på. En match liknande den i Beijing skulle vara extremt uppmuntrande. Det är dock inget vi ska förvänta oss. Chelsea har spelat färre träningsmatcher i sommar än normalt och ligger efter Arsenal i träningsmängd. Inte idealt, särskilt inte med att tanke på efter ligastarten mot Burnley väntar Tottenham borta, ett Tottenham som lär vara sura pga Contes uttalande i veckan dessutom, och storsatsande Everton (som väl dock också tappat både Lukaku och Barkley till dess och har många nya spelare att spela in).

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-31


TRANSFERS i sommar>>

SÖNDAG:
Fans tar en titt på sina lag och tippar placering. Noterbart att de allitd lika överarroganta Scouserfansen tippar sig själva som etta medan vår representant visar ödmjuk återhållsamhet och tror att det realistiska tipset är som CSFC har, Chelsea tvåa efter City. (Vi hoppas dock innerligt ha fel, för Chelsea kan mycket väl vinna också, särskilt om City inte får ihop alla sina värvningar snabbt). Lite överraskande, och glädjande, är att så många tror på Chelsea efter alla panikartiklar om hur dåligt vi värvat och hur tunn vår trupp är, verkar som fans inte tror på sportjournalisternas skriverier... Dåliga nyheter dock för Mark Hughes som är stor favorit att få sparken först.
    Del 1>>
    Del 2>>

PSG har ju visat att bara spelaren är med på det måste även klubbar som Barcelona sälja pga de spanska reglerna med utköpsklausuler. Det gör att ryktet om Sergio Roberto nu dyker upp igen men med lite mer trovärdighet på sitt sätt. För Roberto har en facil utköpsklausul i sammanhanget, "bara" 36m pund. Även United lär rycka i honom.

Everton har insett att prislappen på Ross Barkley är löjlig och enligt Mirror ska de nu därför sänkt den till 35m från 50.

De engelska tidningarna har nu börjat med att deras experter tippar hur säsongen slutar och vilka som vinner. Av det vi sett hittills är det nog det minst eniga de någonsin varit. Det verkar som varje expert har ett annat lag än de andra. Ändå har det slutat med att tre lag är de tippade; City, United och Chelsea - och vem som får tipset verkar till en del bero på vilket lag experten gillar. De flesta experter i engelsk media kommer dock från Manchester och Liverpool så ni kan nog gissa. (Ändå är vi lite överraskade över att så pass många ändå tippar Chelsea, även sådana som spelat i United och Liverpool, som Michael Owen. För de som inte tippar Chelsea tippar istället stora problem för oss känns det som pga de "uteblivna" värvningarna).

Gareth Bale till Chelsea är ett rykte som växt senaste dagarna. Ändå känns det inte alls hett. Mer bara ren spekulation och behov av något stort att skriva om nu när Neymar gått till PSG.

LÖRDAG:
Det är väldigt tyst på skvallerfronten just nu. Om någon nämns är det samma som igår; van Dijk och Candreva.

En nyhet är att Chelsea ska utmanat United om Serge Augier, som inte startade för PSG idag. Det hoppas vi nog bara är snack även om det är en skicklig spelare men vi har väl haft nog med brålstakar på sistone.

FREDAG:
Hur Sky Sport tippar hur Chelseas säsong kommer att bli. Inte titelvinnande kanske och de tror att CL kommer att ha lite större fokus. Läs här>>

Sportjournalister, inte minst i England och Spanien, tycks bestämt sig för att Zidane vill bli av med Bale, sälja honom för att kunna köpa Mbappé. Chelsea har plötsligt blivit ledande spekulant för det, före United som är den adress som annars oftast nämnts för Bale. 90m pund lär summan vara.

Antonio Candrevaryktena lever och nu säger, inte de mest tillförlitliga, att Candreva själv vill att det ska hända. 22m verkar vara prislappen.

Mindre prisvärt är väl ryktet att Chelsea nu leder jakten på Ross Barkley för enorma 50m. Barkley har varit lovande i evigheter men det innebär inte att han varit bättre än många av våra egna. Ojämn med möjlighet till hög nivå men oftast underpresterande är CSFCs uppfattning. Vilket gör prislappen mer än tveksam. Det handlar mycket om att Chelsea tydligen måste fylla en kvot av inhemska spelare - känns det som. Hade det då inte varit bättre att behålla t ex RLC, Chalobah?

Tänk att få uppleva att Wenger berömmer Chelsea. Måste bero på vem som tränar Chelsea numer. Wenger tror Chelsea kan försvara titeln. Eller är det omvända mind games inför söndag?!

Chelsea ska ha gett sig in i jakten på Virgil van Dijk igen. Detta enligt Times. Och plötsligt blivit favoriter till spelaren som vill bort.

Jacob Maddox hr förlängt sitt kontrakt med fyra år. Något lån verkar dock inte omedelbart för honom.

FA Cupfinalen blev Diego Costas sista match för Chelsea och det var långt från hans bästa på något sätt. Helt klart lyckades Arsenal störa honom mer än han störde dem. I den här artikeln berättar de hur de gjorde det. Läs>>

TORSDAG:
Milan sägs vara intresserade av att ta Diego Costa på lån till Atletico Madrid kan köpa loss honom i januari. Chelsea vill nog helst sälja Costa rakt av till Milan. Delvis för att helt slippa problemet men vi kan inte bortse från att det också kan ses som payback för att Costa tre gånger förra säsongen uttryckte önskemål om att lämna Chelsea. Å andra sidan har vi ju nyligen sett Chelsea gå med på de mest idiotiska affärer bara för att tjäna pengar, oavsett hur mycket det hjälper konkurrenterna.
    Samtidigt sägs det att Conte har nobbat ett lån till Milan. Så vem vet vad sanningen är, det är tyvärr inte lätt att veta när Costa är inblandad.
    Costas advokat Ricardo Cardoso hotar nu med legala aktioner mot Chelsea och Conte över hur Costa har blivit behandlad. Det lär knappast lyckas då klubben har rätt att avböja Costas tjänster så länge lön och andra skyldigheter sköts. Costa sägs komma lämna in en formell transferbegäran och enligt advokaten kommer han att vägra att spela för någon annan klubb än Atletico.
    Det är självklart mest snack för det är i princip inget som någon advokat kan göra åt situationen. Chelsea har ju inte vägrat släppa Costa, de har valt att inte låta honom träna med truppen och det är knappast grund för någon som helst juridisk vändning. Costa är under kontrakt och det är det enda fakta som egentligen är känt och obestridligt.
    En soppa är det och det dröjer nog till den är klar. Vilket kan dröja, för uppenbarligen har Costa retat ledningen och Conte så mycket att klubben inte ens är angelägen om att lösa situationen. Det är nog en hel del som hänt som vi ännu inte vet något om.

The Sun rekommenderar nu Barcelona att köpa både Eden Hazard och Coutinho. Som om halva summan för Neymar ens kan köpa ena benet på Hazard. Om Neymar är värd 198m pund är Hazard värd minst 175m pund. Enda skillnaden är att Neymar är en mer renodlad målgörare och något yngre. Å andra sidan har Hazard större register även om han kanske inte är lika marknadsföringsmässig då han är en trivsam person som normalt håller en låg profil. Frågan är dock inte intressant för aldrig i livet att Chelsea skulle släppan Hazard och vill han inte gå till Real, varför skulle han vilja gå till Los Arrogantos i Katalonien? Det är dock cirkus Neymar nu och lär så fortsätta.

Tyvärr verkar dock väldigt lite hända för övrigt, vilket är något vi sett förr i Silly season just innan serierna startar (Ligue 1 startar ju imorgon). Det är lite av lugnet före stormen och så händer det saker sista dagarna när alla panikagerar.

En artikel om Antonio Rüdiger som kanske ger en del mer information om honom. Läs här>>

Dgens rykte handlar mest om Antonio Candreva inkl snack om att Andreas Christensen ska gå andra vägen.

ONSDAG:
Tydligen ska Qatarierna bakom PSG kringgå FFP-reglerna genom att de ger/köper Neymars rättigheter och Neymar personligen löser ut sig från Barcelona genom utköpsklausulen. Därmed ska klubben gå fri och komma förbi reglerna.... jaja, som många redan sagt. Regler är till för att kringgås. Det hela höjer dock knappast fotbollens trovärdighet.
  Uefa har dock sagt att La Liga kan inte stoppa övergången, hur mycket de än vill.

Silly season har (tillfälligt) bytt namn till Neymar-Cirkus. ALLT handlar om Neymar nu, vilket kanske är bra för övriga affärer då de slipper uppmärksamheten för alla journalister bara ägnar sig åt Neymar. Som nu har begärt att få lämna. Samtidigt säger La Liga att de kommer inte att tillåta det. Tro oss, den röran har bara börjat.
    Att Neymar går till PSG är bra för PSG men egentligen struntar vi ju i det (tills vi lottas mot dem i slutspelet av Champions League). Det intressanta är den kedja av reaktioner den här affären kommer att utlösa precis innan säsongsstarten i de största ligorna. Vill Monaco ens vara med på banan nu kan de inte släppa Mbappé. Det sägs att Barcelona kommer tvinga Atletico släppa Griezmann genom att i sin tur utlösa klausuler. Vad händer med Costa? Coutinho? Dybala?
    Så, glöm silly season, nu är det Neymar-Cirkus som kommit som en tornado. Och 222m euro!!! (Samt att Barcelona meddelat att de låser den bonus som familjen Neymar väntade ut genom att se till att bonusdatumet sista juli gick ut... Girigheten har ett ansikte, de heter pappa och son Neymar!).

Konkurrenttitten: Men innan Neymar blev s a s officiellt talades det mycket om Serge Augier till United. Bra spelare, mindre bra person. Affären hänger dock helt på hur Augiers överklagan av en dom för misshandel av en polis går i nästa vecka. 27m pund står på spel tydligen, PSG lär ju behöva sälja lite spelare för att få in pengar (och hur Neymar-affären ens kan komma att klara FFP-kraven för en klubb som redan är under övervakning har vi ingen aning om).
    Senare uppgifter under dagen häller kallvatten över det här ryktet då United kategoriskt förnekar det. Silly season.

Ross Barkleyryktena ökar, vilket är ännu ett exempel på vansinne. Att han skulle vara värd 50m pund när Chelsea släpper Nathaniel Chalobah, RLC - det är en förolämpning mot akademispelarna. Rent allmänt är det i princip omöjligt att bli upphetsad av något av de namn som nämns just nu förutom Alex Sandro möjligen. Barkley, Oxlade, Drinkwater - det är ju enbart för att öka kvoten av engelska spelare, inte för att förstärka Chelsea.

Det senaste om Mario Pasalic är nu att han ska inte till Spanien utan till Ryssland, närmaste bestämt Spartak Moskva. Förmodligen på lån men vem vet den här sommaren.

TISDAG:
Chelsea kopplas nu till Leicester Danny Drinkwater. Låter som ett riktigt silly-påhitt men det kommer ju direkt på att Matic går till fienden så.

Real Betis räknar med att få låna Mario Pasalic den här veckan. Ännu en ung mittfältare som försvinner från den tunna truppen. Först dock måste Chelsea och Pasalic komma överens om en kontraktsförlängning.

Vi tror inte mycket på det här heller, dels fel sida, dels är det en spelare som just skrivit på ett nytt femårskontrakt, dels är det en spelare från en klubb som redan förlorat ett flertal spelare och är ovilliga att släppa fler. Vi talar om det franska ryktet om att Djibril Sidibe är aktuell för Chelsea.

Richarlison som så många försökte säga var aktuell för Chelsea för några veckor sedan läkarundersöks av Watford som också försöker få arbetstillstånd för honom.

MÅNDAG:
Alvaro Morata har besökt Stamford Bridge för första gången, direkt mer eller mindre från planet. Daily Mail (som på sitt avsiktligt felaktiga sätt påstår fortfarande att han kostar mer än vad han gjort, men kanske någon gång gör - hoppas vi för om alla add-ons händer innebär det ju att Morata gör succé) har en artikel om det, så glöm deras siffror för de är felaktiga särskilt som de redovisar siffrorna för andra spelare på annat sätt (avsiktlig lögn alltså), men bilderna visar hur Morata och hans fru, de gifte sig tidigare i somras, besöker the Bridge som alla andra fans. Se bilderna här>>

Fotboll är en fascinerande värld och personligen tog vi upp det med några Arsenalsupportrar igår. Arsenal spelar ju varje sommar en träningsturnering som kallas Emirates Cup. Arsenal vann den igår efter att förlorat mot Sevilla!
    Sevilla vann mot Arsenal och mot Benfica. Arsenal vann mot Benfica och förlorade till Sevilla, men vann Emirates Cup på 9 poäng!
    De har nämligen gjort sina egna regler för den turneringen (det är väl bästa chansen att vinna en buckla för dem) och enligt de reglerna vann Arsenal fast de förlorade....
    (De slog Benfica 5-2 och då poängen räknas på mål inte på matchvinster! Ja du milde, vad kan man inte hitta på för att få vinna en buckla. Fast i all ärlighets namn; laget och kapten Mertesacker såg enormt obekväma ut med att höja bucklan efter förlusten till Sevilla).

Vi håller absolut inte med i allt, kanske inte ens i en hel del av Mirrors kolumnist i den här krönikan. Men det finns en del Déjà Vu och poänger som oroar oss. Chelsea förstärkte inte efter ligatriumfen 2015. Om Chelsea förstärkt i år är en fråga om åsikt; men vi tappar Matic till United som det ser ut och Costa försvinner. Ett flertal andra bakom startspelarna har också försvunnit. Vi hade en svag försäsongsturné. Vi börjar dessutom säsongen mot Arsenal i Community Shield också (då förlorade vi den matchen, hoppas på bättre resultat på söndag). The writing is on the wall, som engelsmännen älskar att säga och påpeka. Läs och avgör själva här>>

Vi vet inte hur sannolikt det är, men det sägs att Tiemoue Bakayokos rehab går bättre än väntat och att han kanske till och med kan komma i fråga för truppen mot Arsenal på söndag.

Barry Glendenning har helt rätt, fy fasen för Silly season. Ändå ägnar CSFC många timmar varje dag åt det, då det är det vi måste göra pga idiotin finns.
    Nyförvärv, spelare som lämnar, spekulationer om hur det påverkar spelet och möjligheten till framgång = jättekul, jättespännande.
    Att följa vad självutnämnda italienska sillygurus, spanska fanzines som kallar sig sporttidningar, svenska kvällsblaskors okunskap = fy fasen. Tänk om vi slapp det! Tänk om silly season slutade när säsongen börjar? Tänk om vi slapp alla dess uppenbara lögner, påhitt och annat som olika medier slänger ut för att få klick till sina sajter och som ändå måste kollas och bedömas, kanske redovisas (även om de är vad de är)? Tänk om de bara hade två veckor på sig att ordna allt? Tänk så mycket effektivare, så mycket roligare det skulle vara för oss som tycker fotboll är ett lagspel som spelas på gräs av 22 spelare och helst en domare som vet vad han gör och inte en köp- och säljspel på datorskärm. Att spela Monopol har i alla fall ett syfte.
    Läs Glendenning här>>
    Ge oss fotboll, inte lögner och skvaller. Kom ihåg för några år sedan, och på den tiden var det ändå lugnare när Chelsea kopplades till elva helt nya lag av spelare som medierna ansåg klubben försökte köpa. Nästan två hundra spelare knöts till Chelsea i den noggranna redovisning vi då gjorde av alla rykten. Även Rüdiger sa det igår, han har ju kopplats till Chelsea i många år. Nu hände det. Varför är det intressant att lyssna och följa något som till 99% är lögner, påhitt? CSFC vet varför vi gör det, men vi gör det under protest och i hopp om att säsongen startar och silly season slutar.
    En månad kvar, pust! Den viktigaste reformen som krävs, och som nästan alla managers, spelare, fans vill ha är ändå att Fifa ser till att transferfönstret stänger när ligorna börjar.

Det sagt.
    Mourinho hävdar nu att Nemanja Matic vill till Manchester United. Det är kanske sant. Det är också emot den respekt Mourinho alltid talar om att visa mot andra klubbar och spelare som tillhör dem... Det är dock inget nytt att Mourinho säger en sak och gör en annan.
    Mourinho har för övrigt också "svarat" på Contes replik om att Chelsea inte vill göra en Mourinhosäsong efter senaste ligaguldet. Detta genom att, som han gjort mot fler managers, pika Contes utseende. Det kan bli ännu en infekterad säsong med portugisen som nu även jagar Serge Augier, en spelare som för någon säsong sedan inte fick följa med PSG och spela i England pga en fängelsedom.

Spanska rykten, inte särdeles tillförlitliga, säger att Chelsea nu är närmast ett lån av Renato Sanches. Andra säger förstås att han valt Milan då han tror han får mer speltid där. Fortfarande en del snack om Candreva, men efter mötet med Inter vill nog vi som såg dem hellre se at Chelsea intresserar sig för Perisic för Candreva såg inte ut att vara någon kvalitetshöjning för Chelsea. Allegri ska ha satt stopp för ev övergång av Alex Sandro.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC