csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   11 sp 7 v 1 o 3 f 19 -10 mål 22 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
30 okt - 5 nov 2017
  NÄSTA MATCH:

   West Bromwich - 18 nov kl 16

  -

Nyheter v-44


SÖNDAG:
Chelsea visade att de står bakom sin manager. Sedan får vi ju se hur medierna ändå lyckas påverka en väldigt påverkningsbar ledning. Men Conte ska vara kvar, det är spelarnas, fansens och de vettiga människornas åsikt.

Arsenal stoppade inte, som vi bara kunde drömt om, City. Tottenham hade en hel del tur mot Palace, hade de visat en femtedel av den effektivitet de hade mot oss hade de nog vunnit den matchen.

Vi undrar och fruktar och hoppas kring vilket Chelesa som tänker ställa upp mot United idag. Som Apilicueta säger: Time to Step Up.
    Ungefär en fjärdedel av Uniteds lag och alla managers har ett förflutet i Chelsea, vilket tyvärr får oss att inse att vi är en matarklubb till United. Att det i två fall är spelare som Mourinho själv tvingade iväg och som han idag spelar och en spelare han inte ens själv trodde han skulle få värva styrker inte direkt vårt förtroende för den ledning som tillät detta.
    Matchen ska dock spelas och tills dess njuter vi av att komma ihåg hur motsvarande match förra säsongen slutade, 4-0 till Chelsea. Vi får dock erkänna att det var ett lag som spelade försvarsspel på en helt annan nivå, mer lik den Chelsea hållit i år.

Oavgjort är ett dåligt resultat för båda lagen då City lär dra iväg antar vi för vi har svårt att tro att Arsenal kan slå dem borta. Tottenham har på papper en superlätt uppgift, men det hade Chelsea också för ett par veckor sedan och åkte dit.
    Ändå kan vi ta ett oavgjort resultat i kväll då vi absolut inte vill förlora till Man United och få höra mer från Mourinho och alla förståsigpåare om hur Chelsea (läs Emenalo och ledningen) släppte iväg Matic. Vi har kanske sänkt våra förhoppningar till en CL-plats och komma före United den här säsongen, men ska vi uppnå det behöver vi en vinst. Spelarna är liksom skyldiga oss det efter deras insats i veckan.

LÖRDAG:
Chelsea Ladies har släppt in sitt första mål den här säsongen mot engelsk motstånd. Det var Bristol City som bjöd bra mycket bättre motstånd i Ligacupen än i ligan. 2-1 lyckades Chelsea till slut vinna med tack vare en straff i sista minuten.
    Målgörare:  Aluko 47, Carney (str) 90

Marina Granovskaia ingår i en fyrapersonsgrupp som ska försöka utverka och hitta riktlinjer för att stoppa de skenande agentkostnaderna, två miljarder som klubbarna fick lägga upp förra säsongen. Det är på tiden att någon försöker stoppa agenter som Mino Raiola som lyckas klämma både säljande och köpande klubbar på extrema summor pengar. Vi kan bara hoppas gruppen de lyckas hitta en lösning för situationen kommer annars bli ohållbar och vi ser redan idag hur organiserad brottslighet siktar in sig på agentverksamhet i många länder.

Ungdomarna i U18 vann idag mot Brighton med 3-0. Målgörare: Redan 43; Guehi 45; Brown 58

Ola Wenström fick till det i studion idag när han beskrev morgondagens möte som en match mellan Ärlighet och Bitterhet. Efter att lyssnat till de två managers som står i fokus.

Vi vet att Moses inte är spelklar, men tyvärr är det många som Conte måste ta ett sent beslut om de kan spela då de är småskadade: Bakayoko (ljumske), David Luiz (lår), Hazard (hälsena), Kanté (lårmuskel), Morata (matchform)
    United har två tveksamma: Lingard och Rojo (matchform, båda). De har en skadelista med Fellaini, Pogba, Carrick och Ibrahmovic.

Arsenal mot Chelsea på nyåret har flyttats till onsdagen 3 januari. Matchen mot Brighton har flyttats, men bara tidsmässigt ej dag.

FREDAG:
Från presskonferensen.
Conte tar ett sent beslut om Kanté. Cahill kommer att starta och Moses kommer inte kunna spela före uppehållet.

Pedros stänkare mot Watford är nominerad till Månadens Mål. Kul med lite roliga nyheter.

Annars är det mest om bråk, förlorade omklädningsrum och annat som medierna älskar att rota fram efter en förlust som den mot Roma. Allas tid i Chelsea är räknad, frmaförallt Contes (men inte den usla ledningen som satt honom i den här positionen - skadorna hade ju ingen kunnat räkna med men sådant måste ju kalkyleras) och det är helt klart att klubben just nu är skakad men inte ute för räkning på något sätt, vare sig i ligan eller i Champions League. Vi behöver en vinst till och kanske kan Atletico hjälpa oss till en gruppseger också.
    Betydligt mer förvånande är att flera av de som tippar matcher inför helgen i England faktiskt tippar vinst till Chelsea eller oavgjort. Bara de unitedknutna verkar tro på United. Det överraskar faktiskt men det tyder ju ändå på att många förstår att dåliga matcher händer och att en positiv reaktion kan följa på dem.

Som vi har misstänkt framkommer det nu att Timoue Bakayoko har spelat skadad senaste tiden. Han har en knäskada men med tanke på att Kanté och Drinkwater haft värre skador har han ändå fått kämpa sig igenom matcherna. Även Cesc Fabregas sägs spelat skadad eller åtminstone svårt sliten och behöver vila. Frågan är om de får göra det på söndag. Chelsea behöver de bästa spelarna. Därefter är det dock landslagsuppehåll och båda Bakayoko och Fabregas får en chans till rehab. Det är dock speciellt oroande då Bakayoko kom till Chelsea med en knäskada efter operation, vi vet dock inte om det är samma knä eller skada.

Den spelare Chelsea saknar mest av alla är den som kanske spelade minst av alla förra säsongen. John Terry. Chelsea av idag har många begåvade duktiga fotbollsspelare men ingen riktig vinnarskalle. Vilket uppenbarligen är viktigare än både talang och förmåga.
    Frågan är om lagets mest vinnarskalle inte är den mest timide och försynte av dem alla, N'Golo Kanté, för på plan är han en vinnarskalle. Klubben behöver dock någon som tar sina spelarkompisar i hampan och ser till att de verkligen vill vinna även i omklädningsrummet och vi ser inte den spelaren i Chelsea idag.

TORSDAG:
Chelsea vann sin första match mot Brighton i damernas ligacup, Continental Tyres Cup (det är mycket däck i engelsk fotboll just nu). Mot Brighton med 3-0. Målgörare: Kirby 13, Dunn 76, Ji 90+1

Roberto di Matteo fick gå när Chelsea som regerande mästare misslyckades ta sig ur gruppen i Champions League bl a mot Juventus. José Mourinho fick gå, första gången, för att han ställde krav som ledningen inte gillade. Antonio Conte ställer liknande krav på förstärkningar och har hamnat i en icke avundsvärd situation i Champions League efter två märkvärdiga insatser mot Roma. Carlo Ancelotti fick gå, för, ja vi vet fortfarande inte varför Carlo fick sparken.
    Vad Chelsea gjorde förra året framstår snart nästan lika anmärkningsvärt på sitt sätt som vad Leicester gjorde med tanke på att ungefär samma spelare underpresterar så mycket som de gör idag. För det Chelsea som spelar i år går inte att jämföra. Chelsea är så ojämna att det går inte att säga något om dem - mer än att medierna har bestämt sig för att jaga livet ur Conte och Chelsea redan nu.
    Det gär därför inte på något sätt att gissa vilket Chelsea som dyker upp på söndag mot Manchester United. Vi vet nog mer om United än om vårt eget lag och vad som väntar.
    En sak verkar dock klar, kan inte Kanté spela kan vi inte säga att Chelsea på något enda sätt är favoriter till ens poäng i matchen trots hemmaplan. Vilket humör övriga spelare visar och vilken skicklighet vare sig det gäller att missa chanser, göra mål eller låta bli att försvara sig - det kan vi inte säga något om innan åttatiden på söndag kväll.
      Vi är dock klart oroliga. För förlust mot United och vi kan räkna bort ligan, då handlar det enbart om att rädda en CL-kvalificering och hur kul är det att spela om? Fråga Arsenals fans.
    Chelsea är ett lag utan självförtroende just nu, det är enda enkla förklaring vi kan hitta tlll att de (o)regelbundet underpresterar. Självförtroende får ett lag som presterar, inte ett lag som viker ned sig på det sätt Chelsea gjort i ett flertal matcher redan den här säsongen.

ONSDAG:
Kvartsfinalen i Ligacupen mot Bournemouth kommer att spelas 20 december. Onsdagen före jul.

TISDAG:
Just nu, i besvikelsens enorma bitterhet. Det är bara att inse att utan Kanté fungerar inte Contes Chelsea. Vi får verkligen hoppas han kan spela mot United och att de andra skäms något så fantastiskt att de faktiskt vill visa mer på söndag.

Tyvärr är det nog så att vi måste på allvar oroa oss för Contes framtid i Chelsea efter fiaskot i Rom. Förlust mot United på söndag och det absolut enda som räddar kvar Conte i Chelsea är om han kan få laget att krångla sig vidare i Champions League, för ingenting stämmer ju i spelet just.
    Klarar sig Chelsea inte ur gruppen är Conte historia före jul. That is the Chelsea Way.

Kanté kan inte spela ikväll och är inte heller med på bänken. Conte vill inte chansa med honom. Vi hade nog behövt Kanté men nu får han väl göra comeback mot United och göra mål som vanligt mot dem istället.

Roligt att någon engelsk sportjournalist äntligen fattat vad CSFC hävdade redan i somras när Hazard blev skadad. Att skadan faktiskt kan vara bra för Hazard som aldrig fått vila under somrarna tidigare på grund av landslagsspel. Han har sedan spelat fulla säsonger. Att han fick vila i somras kan varit en stor fördel för Hazard, även om det tog lite längre tid än väntat att han skulle hitta tillbaka till sig själv. Han var fantastisk i Madrid mot Atletico, sedan lite ojämn men i helgen visade han åter att Chelsea är beroende av honom nästan på samma sätt som Barcelona är av Messi eller det just nu klickande Real Madrid är av Christiano Ronaldo.
    Evening Standard är den första engelska tidning vi sett som faktist noterat det vi försökt argumentera för, så läs gärna deras artikel om Hazards skada "blessing in disguise" här >>

Förra gången förlorade kidsen i Uefa Youth League hemma mot Roma, vilket visade sig ett dåligt omen då Chelsea sedan bara klarade oavgjort. Vilket dock var starkt gjort då de låg under, men efter tappat tvåmålsledning. Idag vann U19-laget borta mot Roma med 2-1. Målgörare: Sterling 16, Taylor-Crossdale 21
    Vi ser det absolut som ett gott omen.
    Chelsea leder gruppen på nio poäng före Roma och Atletico på 6p. Atletico förlorade oväntat hemma idag till Qarabag med enda målet.

Mourinho och de flesta manliga managers gnäller ständigt om hur många matcher de ska spela. Undrar vad de säger om Chelsea Ladies spelschema framöver? Sex matcher på 17 dagar!

Senast tappade Chelsea en tvåmålsledning mot Roma. Det får inte under några omständigheter ske ikväll. Det blev sex mål senast, det tvivlar vi på det lär bli ikväll.

Chelseas match ikvälll går på TV6.

MÅNDAG:
Från presskonferensen:
Alvaro Morata och Antonio Conte har presskonferens inför Romamatchen.
    Morata inledde och självklart kom det att handla om den italienska intervju som Daily Mail intensivt på trumpskt manér försöker hävda handlar om att Morata kommer att lämna Chelsea snart. (Morata nämnde stadsdelen inte klubben men ni förstår ju hur Daily Mail försöker spinna det hela - det är deras agenda mot Chelsea varje dag).
    Morata försökte förklara men rubriksättarna kommer att sätta de rubriker de vill. Morata betonade att det är trafiken han finner stressig, och vem för inte det i ett land som kör på fel sida, s a s. Han sa också att det är naturligt att när karriären är över och han bildar familj vill han bo i ett land han kommer från, eller som hans fru kommer från. (Tidningsankor är tidningsankor hur mycket de än kvackar. CSFCs kommentar)
    Morata betonar att han gillar att jobba med Conte och att han utvecklas med Conte. Fysiskt känner han sig nu 100% efter skadan som kom så olyckligt mot City.
    Han betonade att han var irriterad över sin miss och över den räddning Begovic gjorde i lördags och att han hoppas kunna kompensera det med ett mål i nästa match. Han har mött Roma fem gånger men aldrig gjort ett mål tidigare. Han betonade också förståelsen mellan honom och Hazard och menar att den kommer bara att bli bättre ju fler matcher de spelar.
    Journalisterna försöker sedan sätta dit honom och Morata svarar då att han skulle förmodligen skriva på ett tioårskontrakt med Chelsea om han blev erbjuden det just nu. (CSFC: det tystade dem några sekunder - sedan tog Conte över presskonferensen).
    Conte bekräftade att både Drinkwater och Kanté är aktuella för spel.
    På frågan om varför Chelsea gjort så bra ifrån sig i CL i år blev det en hel del manager-snömos. Om hur tuff gruppen är, hur Chelsea tar alla matcher på största allvar. Det alla managers säger.
    Beslut om Kanté ev medverkan tas först imorgon och efter samtal med spelaren. Det är två väldigt viktiga matcher som väntar och de måste tas i tur och ordning.
    Så blev Conte tvungen att kommentera skvallerintervjun som engelska sportjournalister med fullaste avsikt vill missförstå. Självklart kan Conte själv bara prata om svårigheten med att göra karriär i ett annat land under andra villkor. Enda nyheten är väl att Morata nu bor där Conte själv bodde förra året när han hade sin familj kvar i Italien och att Morata i varje konversation med Conte förklarat att han trivs.
    Innan förra matchen mot Roma hade Chelsea ett par dåliga matcher, nu har vi ett par bra matcher. Vi har fått spelare tillbaka från skador.  
   
Förutom Eden Hazards egen föreställning mot Bournemouth var det absolut mest roliga med matchen hans samspel med Alvaro Morata. De två kommer att göra många mål tillsammans den här säsongen. De får väldigt gärna visa det redan denna vecka.
    Som är en av de tuffaste veckorna Chelsea har. Bortamatch mot Roma efter besvikelsen av att tappat en tvåmålsledning (det är faktiskt fortfarande lite oförlåtligt gjort) och så United på söndag. För en gångs skull får Chelsea lite tid att förbereda sig efter en jättetuff bortamatch i Champions League.
    Roma ser överraskande ut att bli främste utmanare till Chelsea för att gå vidare ur grupp C, och att vinna grupp C för att skapa fördel i fortsatt play-offspel.
    Chelsea behöver fortfarande tre poäng för att garantera fortsatt spel i Champions League på nyåret. Kan vi ordna det i Rom är vi väldigt lyckliga.
Oavgjort är på bortaplan mot främste utmanaren ändå godkänt. Förlust går att hantera men en sådan nesa hoppas vi slippa.
    Den här gången har vi nog också N'Golo Kanté tillbaka vilket stärker självförtroende och förmågan att hålla Roma borta från vårt mål. Hans frånvaro märktes verkligen i den första matchen, inte minst i självförtroendet hos laget defensivt.
    Chelsea är helt klart kapabla att slå Roma borta. Vi slog Atletico som i våra ögon fortfarande är ett bättre lag än Roma borta.
    Även ungdomarna får kanske en boost då de får tillbaka fem spelare som varit borta på U17-VM, fulla av självförtroende. De har dock rest långt från Kolkata (Calcutta) i Indien och är kanske inte matchklara. Deras förlust mot Roma hemma var ju lagets första i Uefa Youth League på tre tävlingssäsonger.
    Så väntar Manchester United på söndag, som lite turligt i våra ögon vann mot Tottenham i lördags, ett Tottenham som saknar Harry Kane t o m mer än Chelsea saknade Eden Hazard i början av säsongen eller N'Golo Kanté på sistone.
    Förra mötet mot United sitter fortfarande som en tagg i oss. För det var nog den säsongens största besvikelse. Det var ett tamt, oiinspirerat och oidentifierat Chelsea som bara markerade plats på Old Trafford. Herrera punktade bort Hazard som måste vänta samma behandling men nu måste ha ett vapen emot det.
    Så vi vill ju se en repris på hemmamatchen mot United från förra säsongen då Chelsea blåste dem av plan på Stamford Bridge. Inte minst genom Pedros sensationella snabba inledningsmål. Även Kanté gjorde ju mål, vilket han typ bara gör mot Manchester United. 4-0 igen vore en dröm. Det är dock ett helt annat försvarsmässigt sett United i år, som bara släppt till just fyra mål.
    City är just klart bäst i Premier League, men bara en fjärdedel av säsongen är ju spelad. United är det lag vi kanske helst (med Tottenham) ser bakom oss. Det är ju bara så skönt när värsta skrävlarna inte lever upp till sina ord.

Så vill vi bara påminna om att när vi slog United stort var det första gången förra säsongen Chelsea klättrade upp bland de fyra främsta. Där ligger vi redan. (Den matchen spelades dock en vecka tidigare) Vi vet ju hur det gick sedan. Ska det gå så i år måste City förlora lite poäng. City som spelar hemma mot Arsenal samma dag. Kanske vill Alexis Sanchez då göra en audition till varför City ska värva honom och Arsenal göra oss alla en tjänst. City som har haft det på papper lättaste spelschemat hittills av topplagen. Det blir lite tuffare för dem framöver.

 

Rykten, notiser m m, v-44


SÖNDAG:
JT bröt foten, ett mellanfotsben, i matchen mot Sheffield W igår. Han fortsatte spela i fem minuter. Han blir nu borta i fem månader. Inte hur han planerade sin avslutningssäsong, så kanske blir det en till nu.

Vi var ju några som undrade varför Gary Cahill spelade till höger i backlinjen mot Roma men trodde det berodde på att Rüdiger skulle ta hand om Dzeko (han var väl ungefär den ende som inte gjorde mål). Det framkommer nu att det tyvks varit ett önskemål från spelargruppen att Cahill skulle spela på sin gamla position trots att han spelade till vänster hela förra säsongen. Conte lär ångrat att han lyssnade till spelarna.

LÖRDAG:
Nya rykten om Röda Stjärnans Boakye. Han är klart intresserad av att gå till Chelsea i januari om Conte vill ha honom. Han har varit hos Juventus, även om han var utlånad hela tiden, och har en koppling till Conte från den tiden.

Efter helgen följer landslag och Gareth Southgate testar spelare har vi fått veta, så bland dem som får chansen är två utlånade Chelseaspelare; Ruben Loftus-Cheek och Tammy Abraham. Det gör ju det ju lite intressantare att följa uppehållet, förutom de playoffmatcher som ska spelas t ex Sverige mot Italien.

FREDAG:
Danny Drinkwater hoppas få spela på söndag och det är rimligt. Kanske borde han spelat mot Roma också men vi vet att Conte (klokt nog) är väldigt försiktig med att matcha tillbaka skadade spelare. Men en mitt med Kanté och Drinkwater mot United låter väldigt bra. Lite konstigt är det säkert för Drinkwater som är född i Manchester i en Unitedfamilj och spelat för klubben enda upp till förstalaget.

Ryktena säger att det har varit upprört på Cobham efter Romamatchen. David Luiz lär fått en ordentligt skrapa för sitt spel (och förtjänade det) av Conte och Kenedy en ordentlig utskällning för att ha gäspat under ett lagmöte.

Arsenal jagar nu Charly Musonda redan i januari. Det får vara fullt stopp nu på att sälja spelare till konkurrentklubbar och det måste Emenalo och ledningen fatta. De förstörde helt transfersommaren för Chelsea genom att sälja spelare som inte borde sålts och låna ut spelare innan något alls var klart med truppen. Den som får bära hundhuvudet är Antonio Conte men Chelseas problem ligger hos Emenalo och ledning.
    I Spanien har medierna redan bestämt. Roman Abramovch kommer att sparka Antonio Conte. Nu tror vi dock inte att spanska medier vet särskilt mycket om Chelsea men snackar skit gör de då sannerligen.

TORSDAG:
José Mourinho förbereder sig inte för matchen mot Chelsea idag. Istället försöker han hålla sig ur fängelse, även om det brott han anklagas för är av samma sort som man alltid kan köpa sig fri från fängelsetid i Spanien. Det vill säga skattebrott om det inte blir längre tid än två år. (Många fotbollsspelare har ju redan gjort det). Mourinho måste idag infinna sig i spansk domstol för att svara på anklagelserna dock vilket kanske stör honom inför matchen på söndag.

ONSDAG:
Chelseas damer har gjort 52 mål på sina senaste tolv ligamatcher. En makalös siffra som BBC och Pat Nevin försöker förklara i den här videon. >>
    Kan vi be Antonio Conte köra den för herrarna för de behöver uppenbarligen få den lektionen.

TISDAG:
Det finns många landslag i världen som jagar spelare födda i andra länder men som har föräldrar med rötter som gör att de kan spela för flera länder (till de spelat sin första vuxenlandskamp). Till de som satt det här allra mest i system finns Turkiet, Nigeria och Balkanstaterna. Länder med många utvandrare.
    Det är självklart att få välja vilket landslag man vill spela för, även för CSFC känns det underligt att man är född i ett land, har hela sin fotbollsutbildning där och ändå väljer att spela för ett land man knappt besökt för att det är lättare ta plats i det landslaget. Men alla får bestämma hur de vill.
    Nigeria gick för en tid ut och sa att Tammy Abraham skulle spela för dem. Vi trodde dem inte då och vi kan nu konstatera att Tammy Abraham som är född och uppvuxen i England inte tänker byta nationalitet. Han har klart deklarerat att hans mål är att spela för England och kanske kan han t o m ta en plats i Southgates trupp till Ryssland nästa sommar. Om han fortsätter sin utveckling borde en fjärde anfallsplats i truppen vara möjlig nästa sommar.

Med tanke på vad vi vet om Michael Emenalo kan vi inte tänka oss att följande rykte är sant, men vi hoppas ändå. Det sägs nämligen att för att hindra Mourinho från att värva Cesc Fabregas är Chelsea villliga att diskutera ett nytt tvåårskontrakt med honom. Hans nuvarande kontrakt går ut om 18 månader.

De s k experterna i brittisk tv har nu visat sina färger och det tippas vilt tilll Mourinhos fördel. Särskilt Nevillarna som aldrig hade nog kritik mot Mourinho när han var i Chelsea kan nu inte hitta ord nog att slicka hans baksida i beröm. Hur olika en person kan ses beroende på från vilken vinkel man väljer att titta upp.
    Vi får väl se. Mourinho har mött Chelsea fem gånger som manager. Han har ett litet plus på oss då han vann två gånger med Inter i CL och en gång förra säsongen i en match där vi nog tyckte Chelsea knappt ens var på plan. Chelsea vann två möten mot United förra säsongen, hemma med 4-0 och så mötet i FA-Cupen med enda målet.

MÅNDAG:
Officiellt har vi tre skadade spelare, varav två i truppen. N'Golo Kanté hoppas vi kan spela redan imorgon. Victor Moses lär knappast vara tillbaka före landslagsstoppet och Baba Rahman spelar troligen inte fotboll under 2017 men kanske kan börja 2018 i truppen om han skrivs in när den får justeras.

Så lär vi få höra feltolkning, övertolkning och egna versioner från Italien och La Gazzetta dello Sport då de pratat med Alvaro Morata. Som enligt dem inte kommer stanna länge i London då han finner London stressigt och han ångrar att han lämnade Juventus - vilket avslöjar att tidningen tolkar och lägger fram sakerna precis som de själva vill. För Morata hade liksom inget val, han tillhörde inte Juventus och när Real Madrid då utnyttjade klausulen att ta tillbaka honom var ärendet ur hans hand. Därmed kan vi kanske bedöma hur det övriga innehållet i intervjun stämmer med vad Morata verkligen sagt. Vi lär nog få höra mer om det här. Typiskt vinklad sportjournastik och andra, kanske mer sanna vinklar kommer nog att framhållas framöver.
    Vad som inte framgår särdeles tydligt är alltså att det handlar inte om att Morata vill lämna Chelsea som klubb, bara Chelsea som bostadsort då han bor centralt i stadsdelen Chelsea. Som alltså både fascinerar och stressar honom. (Vi vet ju att Luiz i sin första sejour också bodde centralt men valde att bo i lugnare områden nu när han återvände).
    Men blaskorna har ju kastat sig över det, inte minst Daily Mail som har som favoritsport att försöka nedvärdera och orsaka split inom Chelsea. Det dyker snart upp i flera, inkl svenska.

Mourinho har ägnat det mesta efter Tottenhammatchen åt att försöka bygga upp Lukakus självförtroende igen. Han hävdar att Unitedfansen inte uppskattar honom, inte värderar honom som en världsspelare (vilket han inte är, än i alla fall) etc etc. Vi har hört många gånger förut. Mourinho har alltid varit en manager som spelar favoritkorten och särbehandlar vissa spelare, ibland för de behöver det, ibland för att Mourinho ser dem som lojala mot honom som person (se Matic).
    Mourinho hävdar att Lukaku är "untouchable" i hans lag. Vi lär få se hur det går när Ibrahimovic kan spela igen?!
    Det här är bara mindgames inför matchen på söndag då Mourinho då är beroende av att Lukaku presterar bättre än Morata för att bevisa att Mourinho valde den rätta anfallaren. För sig själv, för spelaren, för fansen och kanske allra mest för medierna.

Värdefull läsning för de som vill veta hur Manchester United kommer att spela mot Chelsea på söndag. Läs mer här om hur och varför han sätter upp laget och gör de byten han gör, t ex. >>

Lånerapporten från och om våra spelare utanför klubben. Läs här>>

Roma ska ha fått två spelare i matchen mot Bologna och det är tveksamt om Gregoire Defrel och Bruno Peres kan spela mot Chelsea på tisdag.

Ofta lögnaktiga spanska mediet Don Balon hävdar att Chelsea tänker jaga Olivier Giroud i januari. Han skulle onekligen förstärka Chelseas anfall och vi skulle ha de två bästa inhopparna där finns för att vända matcher. Trovärdigheten i att han skulle komma är dock mindre.
    Noterbart är också att förra säsongens sensation från La Liga, mannen som ska kosta 80+m pund, Andrea Belotti inte längre ens nämns som tänkbar värvning för Chelsea, eller någon annan klubb efter att helt försvunnit från skvallret den här säsongen. Kanske beroende på att han inte spelat så många matcher...

Inter ska ha lagt två bud som direkt avslogs av Conte och Chelsea på Andreas Christensen i somras. Christensen spelar inte varje match men är helt klart en viktig del av framtiden för Chelsea. Vilket Conte också tycks anse. Inter däremot tänker tydligen försöka igen och då pröva med ett lån med köpoption. Självklart ska Chelsea avfärda dem innan de ens hinner öppna munnen. Christensen är som spelare den naturlige efterträdaren till JT och frågan är om han inte är första valet (kanske med Azpi) för backlinjen redan nästa år. Eller i vår!

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC