Champions League grupp C
31 oktober 2017

CSFCs spelarbetyg

Roma, Italien      vs       CHELSEA
                3              -             0           (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2017-18>
Champions League 2017-18>>

Romas start-XI


Alisson, Juan, Kolarov, Fazio, Florenzi, Nainggolan, Strootman, De Rossi, Perotti, Dzeko, El Shaarawy

avb: Skorupski, Moreno, Manolas, Pellegrini, Under, Gonalons, Gerson


Målgörare

1-0
2-0
3-0


El Shaarawy, 1
El Shaarawy, 37
Diego Perotti. 63

 


CHELSEAS INSATS

 

   5-

 

Uselt försvarsspel kostade två mål och Inte en chans i världen att vi kan ge Chelsea godkänt efter sådana missar både framåt och bakåt. Fy fasen.
  Var är energin, viljan och tyvärr skickligheten.Vi känner inte igen Chelsea. Mer felpass och felspel än Chelsea presterat den här säsongen har vi sällan sett av vårt blå lag. Varför?
UTKLASSADE och ingen kan förklara egentligen varför Chelsea var så usla förutom att ALLA underpresterade.
Spelet var jämnt, bollinnehav och chanser också ändå var vi utklassade.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Kunde väl inte göra så mycket på målen. I övrigt inget att göra i första. Bra räddning på Nainggolan i andra. Och framförallt på Manolas nick. 6+
Gary Cahill Det var ju inte på hans sida problemen uppstod. 6
David Luiz Massor med felpass och mindre bra omdöme, han är inte i form. Jag är ledsen men just nu är Luiz fel central försvarare. Det är fel laguttagning av Conte. 5+
Antonio Rüdiger Jättemiss som skänkte andra målet till Roma. Vad i helvete sysslade han med. Vilket lag spelade han för? 5-
César Azpilicueta Gjorde vad han kunde men... 6
Tiemoue Bakayoko En hyfsad match. Men fortfarande passningsosäker. Hans start i Chelsea var långt bättre än vad han är nu. 6-
Cesc Fabregas Var rätt osynlig. Orsakade tredje målet på rent slarv. 5
Marcos Alonso Bäst i Chelsea i första halvlek. Inte bästa konkurrens. Mindre framträdande i andra. 6+
Pedro Kan så mycket mer. 6
Eden Hazard Kom igång men sparkades ned och försvann. 6
Alvaro Morata Kommer inte rätt just nu. Målskyttar tenderar ju att hamna i stim, han är långt från ett stim just nu. Inte helt hans fel då anfallare behöver understöd, men ändå. Han missar ju när han får en chans. 6
---    
Willian In för Cahill. 55 Kom han verkligen in på plan? 5
Danny Drinkwater In för Fabreags. 71. Godkänd. 6
Michy Batshuayi In för Morata. 75. Märktes inte. 6-
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Christensen, Zappacosta, Kenedy, Drinkwater, Willian, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Hade behövt Kanté men inget hjälper ju mot tavlor och sådana saker som inledde matchen. Han får dock inte anfallet att fungera just nu.För att inte tala om hur försvaret uppträder. Och han har fortfarande inte fått till ett svar mot hög press. Det skrämmer och Mourinho kommer taktiskt göra bort honom på söndag om det här ska fortsätta.
Vi förstår laguttagningen men han fick den verkligen inte rätt. Det så djupt oroande är dock viljan och att de faktiskt verkar överraskade av motståndets spel. Det är dags att han spelar Christensen ordinarie nu. Luiz är inte i närheten av vad han var förra säsongen.
Att han bytte ut Cahill är lätt förklarat. Azpi kan ju ta den positionen, men inte Luiz's. Satsade också på ett bredare spel.

5-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Marcos Alonso

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Intressant lag från Chelsea. Rüdiger får chansen att mäta sig med Edin Dzeko, sin förre lagkamrat. Cahill kommer in och Azpilicueta ersätter Zappacosta lite överraskande men för att få plats med tre bra huvudspelare är det Contes val. Den trista nyheten är att N'Golo Kanté är ännu inte startklar och är inte med. Vilket vi hade hoppats. (Ungdomarna slog Roma borta med 2-1 så vi hoppas det är ett gott omen).
      Roma vässar med Kolarov och Nainggolan som inte spelade i helgen. De ser ändå ut att ha ett väldigt starkt lag. Trots prat om deras skador.
     Svensk domare: Jonas Eriksson, ska vi vara oroliga eller?

Matchen är igång. Pedro får en chans direkt men verkar få en knuff och får inte till något skott. Istället går bollen åt andra hållen och El Shaaraway får en jätteträff. Ledning Roma. 1 Bollen tar bak på Dzeko och hamnar framför El Shaarawy, såg ut att gå vidare via Dzekos händer. Tydligt under reprisen tycker vi. Japp svensk domare och vi .... Men det var ett riktigt fantastiskt skott som Courtois inte kunde göra mycket på. Han gör inte om det på lång tid. 39 sek officiellt.
    Vi har inte sett någon repris på om Pedro blev knuffad innan han fick till ett väldigt lamt skott. I så fall lyckades Eriksson med två felbedömningar på en minut.
    Hazard kommer fri men får en knuff i skottögonblicket. Han har inte riktigt bra kontroll på bollen och vinkeln blir för dålig. Målvakten räddar. 4 Ovanligt att se Hazard missa två bolltouchar på rad när han är fri och ledig. Sedan trängdes han ned i vinkel och skottet var inte bra alls då bollen var för nära honom.
    Ska det verkligen bli en sådan där match?!
    Vi behöver en snabb kvittering för att få ordning på det här. Chelsea var inte med, men det var ju en studs som ingen kunde räkna med och ett kanonskott.
    Inlägg, eller skott från Alonso - men förbi alla. 6
    Kommentatorerna är inte säkra på om det var händer på Dzeko men nog var det högst tveksamt. Hellre fria än fälla heter det ibland och det var frågan där.
    Fab försöker nå Morata men backen når bollen innan. 8
    Nu får Chelsea göra som Roma gjorde, vända det här (fast hålla ut och hålla fast vid vändningen). Rysar- fullständig halloween mardrömsstart. Faktum är nog att hade Kanté varit med hade han varit där El Shaarawy var.
    Lång tid kvar att rätta till det här. Men synd att Hazard inte kunde fixa det rätt omgående när han fick chansen. Det var inte likt honom att inte få bollen rätt på två tillslag.
    Bakayoko skjuter, blockeras. Fab söker sedan en passning men ingen med. 14
    Pedro försöker skarva fram Morata, lyckas inte. 16
    Azpi nära att få fram en boll till Morata. 17
    hazard lyckas åter igen inte. Har han vaknat på fel sida får vi problem.
    Offside, tveksam, när Fab kommer fram. Skottet dock rätt lamt. 18
    Hazard vrickar sig fram och skjuter men rätt lätt för målvakten. 20
    Fab fumlar men Azpi reder ut det för honom, dock det blir kontring. 21
    Cahill släpper bollen mellan benen. Bra möjlighet för Roma men Luiz gör hörna av det. Slarv. 22 Blir inget förutom skott utifrån högt över. Men Chelsea kan inte slarva så här. Som alltid har de problem med hög press. Vilket på sitt sätt är löjligt med tanke på skickligheten i laget.
    Rüdiger är helt klart satt på Cahills normala funktion då han är snabbare än Cahill och El S är där. Cahill på Dzeko för huvudspelet. Känns rätt och har fungerat förutom händelserna första minuten.
    Hazard får bollen, vänder upp men skottet ganska rakt på målvakten. 24 Hazard börjar dock ta hand om matchen.
    Gratischans för Morata som sätter den högt när målvakten rusande kommer emot honom. Där borde han gjort bättre även om målvaktsspelet var perfekt i det läget. 25 Det oroar hur många chanser Morata borde satt och missat på sistone.
    Lång boll mot Haz men en tå mellan. 27
    Baka till Pedro, och bakåt men skottet blockeras. 28 Bra spel. Alonso till Morata som är tvåa på bollen. Hazard tar sig in i straffområdet, görs ned med en spark på hälsenan. Smällen utanför dock ingen frispark från Eriksson. 29 Fel igen. Särskilt som han stod perfekt. Hazard har ont men kommer upp.
    Hazard har fortfarande problem tyvärr. Förhoppningsvis kommer han tillbaka. 31
    Hittills i den här matchen jämfört med senast är det Roma som varit effektiva och Chelsea som missat. Det vände i andra senast så...
    Långt till Azpi som är först men halkar. Så spelet vänder.
    Pedro felpassar till Haz som är offside och inte bryr sig. 35
    Tre Romaspelare mot Chelseas två efter en Luizmiss. 35 Dåligt skott av El S som Courtois lätt räddar. 35 Courtois boxar bort.
    Rüdiger gör en jättemiss och släpper bollen och El Shaarawy får fritt fram. 2-0. Vilken miss. 36 Det är en sådan där match. VILKEN JÄTTEMISS av Rüdiger. En gåva till sin förra lagkamrat. Oförlåtligt dåligt.
    Azpi skadad och får behandling utanför.
    Azpi haltar illa men vill in igen. Hazard ser inte heller helt ok till.
    Bra skot av Alonso men målvakten tv-räddar. 44
    Hörna och Bakayoko nickar halvmeter utanför. 44 Vi hade behövt det.

KATASTROFHALVLEK AV CHELSEA. Missade chanser framåt och uselt försvarsspel.Man kan tycka synd om försvarare när de missar, men den missen av Rüdiger kan vi inte ens börja tycka synd om eller ens förklara. Fel position, knappast med tanke på att han spelat mer till vänster än höger hittills i Chelsea.
Vi känner inte igen Chelsea just nu. Var fan är viljan, jävlar anamma?
Räddningen för Chelsea just nu är att Qarabag faktiskt leder mot Atletico i Madrid!

ANDRA
Vi kräver faktiskt mycket mer av Chelsea och trodde verkligen vi skulle få se mycket mer av Chelsea. Det går inte att skylla på tur eller otur även om halvleken var jämn för övrigt. Chelsea har missat och närmast gett bort målen. Det finns det inga ursäkter för.
    Inga byten.
    Det krävs en tidig reducering eller så slutar kvällen i tårar för oss fans.
    Fabregas och Hazard måste höja sig. Morata måste börja sätta sina chanser. Så gärna lite tur. Eller kanske en hel del tur.
    Har Conte gett en hårtork i halvlek, så syns det verkigen inte ännu.
    Morata görs ned, som vanligt utan åtgärd från Eriksson. 51
    Så slarvar Chelsea bort ännu ett anfall, Konrtring av Dzeko. Som bryts. Så vinkas Morata felaktigt av för offside.
    Tungt skott av Dzeko på pass från Perrotti som vaknat. Över. 54
    Inledningen av andra är långt, mil från vad vi önskade från Chelsea.
    Willian in för Cahill! Oväntat. Han borde tagit ut Luiz om han vill bli av med en försvarare. Dock positivt att han satsar offensivt. 55
    Azpi in i backlinjen, Pedro som wingback.
    Haz till Morata som skjuter men utanför. 57
    Det fins i prncip ingenting som tyder på att Chelsea kommer att komma tillbaka. Willian har ännu inte haft minsta inverkan på laget. Och fortsätter de felpassa hela tiden så...
    Och så blev. Miss på högerkanten, boll till Perrotti och kanonskott som Courtois inte kan rädda. 63 Vid stolproten.
    Perotti missar världens friläge när hela Chelseas försvar bara försvarar mot Dzeko. 68 Det är upplösningstillstånd i Chelseas försvarsspel idag.
    Drinkwater in för en rätt usel Fabregas. 71 Kan han göra något stackarn.
    Statistiken i rutan visar att Chelsea haft lika många chanser på mål som Roma, ändå känns det som vi är utspelade. Fotbll är ett underligt spel, statistiskt sett.
    Michy in för Morata. 75
    Nainggolan skjuter, lätt för Courtois. 78 Sedan en jätteräddning på nick från Manolas.
    Chelseas avslut är URUSLA. Hazard skjuter och är inte ens nära mål. 82
    Kort hörna, lpångskott av Drinkwater men lätt för målvakten. 83
    Det finns inte minsta tro ens hos spelarna på det här.
   
PINSAMT

Vi kan skylla på effektivitet och vad ni vill MEN....
Som Chelseasupporter SKÄMS MAN över Chelseas spel idag. Det börjar lukta 2013 i CL. Vi har fortfarande chansen att gå vidare men... det fanns noll kvalitet och de vi hoppades på svek alla.
Nu måste Chelsea slå Qarabag borta. Vilket inte blir lättare, absolut inte. De spelade ändå oavgjort mot Atletico borta, vann hemma! Qarabag är de som räddar Chelsea i Champions League. För i övrigt... man skäms som sagt.

 

DOMARTEAMETS INSATS -Jonas Eriksson, Sverige

BETYG

Missade direkt att Dzeko lade upp för målet med händerna. Tyckte vi men vi kan varit subjektiva. Gjorde sedan många fler fel. Små kanske men avgörande ändå då han släpper situationer som han inte borde släppa. Han var ok för några år sedan, med betoning på Var och År sedan. Det här var knappt ens allsvensk kvalitet på sin höjd. Även om jättemissarna inte fanns alls.

Knappast alls
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook