csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   16 sp 10 v 2 o 4 f 28 -13 mål 32 p
 
9 december 2017

CSFCs spelarbetyg

West Ham    west ham    v        CHELSEA     Chelsea
          1                             -                 0                (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

West Hams start-XI

Adrian, Zabaleta, Reid, Ogbonna, Cresswell, Noble, Obiang, Masuaku, Lanzini, Arnautovic, Antonio

avb: Hart, Rice, Fernandes, Sakho, Ayew, Carroll, Chicharito

Manager: David Moyes

Målgörare


1-0Marko Arnautovic, 6CHELSEAS INSATS

6-

Ett väldigt avvaktande Chelsea startade ännu en gång uselt, det finns inga andra ord tyvärr. Champions Leaguebakis kallade studion det och det låg en hel del i det.
Motivation slog klass idag. Och det var sannerligen inte Chelsea som visade motivation även om de försökte i andra, men inte med tillräcklig kvalitet.
    Hur man man slarva bort så många målchanser?Lite otur otur med s
SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Nådde inte Arnautovics boll då skottet kom från nära håll.
6
César Azpilicueta Ovanligt anonym idag. 6
Andreas Christensen Fick visa sina kvaliteter och sin snabbhet idag. Gjorde många bra saker men ändå, felbeslut vid målet. 7-
Gary Cahill Nja kapten Cahill, mer måste du visa för att behålla platsen. Gjorde flera närmast nybörjarmissar som kunde kostat mycket mer. 5+
Davide Zappacosta Försökte framåt men hans inlägg var lite för förutsägbara för West Hams försvar. 6
Cesc Fabregas Några få fina saker men fick, tog inte tag i spelet som behövdes. 6+
N'Golo Kanté Den som var närmast vanlig kvalitet. Bröt upp väldigt många kontringar för West Ham.7+
Tiemoue Bakayoko Övertygar fortfarande inte och var väldigt passiv vid målet. Har knäproblem och vi får väl skylla på det för han har inte varit bra på sistone.5
Marcos Alonso* Jobbade hårt, varnades orättvist. Hade en del problem med Zabaleta. 6+
Eden Hazard Försökte få igång laget men när de inte rörde på sig så han kunde passa dem. Ändå den ende framåt som var i närheten av vad vi har rätt att förvänta oss. 7
Alvaro Morata Hade svårt mot ett mycket välväxt och nickstarkt försvar som hårdbevakade honom på alla förutsägbara inlägg. Höll dem visserligen upptagna men när resten av Chelsea hade någon form av baksmälla och inte kunde utnyttja hans arbete. Brände ett jätteläge på slutet och där rök ett plus. 6
---    
Pedro In för Bakayoko. 46 Bjöd på speed och mer direkt spel men inte heller han kunde hitta luckorna. 6+
Victor Moses In för Alonso. 55. tyvärr inget lyckat inhopp, nästan svagt faktiskt. 6-
Willian In för Zappacosta. 64 Inget succéinhopp idag. 6
CHELSEAS BÄNK

 

Caballero, Rüdiger, Moses, Ampadu, Willian, Pedro, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Chelsea sömniga, avvaktande inledning kan väl ändå inte varit i planerna. Han hade inte fått igång laget efter Champions League.
Agerade med byte redan i halvtid. Och tidiga andra byten.

6+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

Chelsea måste helt klart visa större effektivitet och omsätta fler målchanser i mål om det ska gå bra mot West Ham som börjat vända sin negativa trend idag. 
Conte roterar och Cahill, Zappacosta och Bakayoko återvänder till startelvan. Vi hade hoppats Drinkwater skulle få chansen men han är tyvärr febersjuk. Annars ser laget ut som vanligt, Willian får starta från bänken igen efter sin jättemiss mot Atletico.

Så visar Taylor direkt hur han inte kommer att döma efter reglerna idag heller. Zappacosta får benen fullständigt undanslagna under sig och motståndarna får inkast. 1
    Avvaktande från Chelsea. Lanzini får enkelt ta sig fram till Zap ger honom en knuff och självklart frispark i boxhörnet. 3 Visserligen sitter Carroll på bänken men det är ändå inget vi vill bjuda ett duktigt huvudspelslag på.
    Courtois ville starta snabbt men alla spelare när honom var markerade så han fick skicka upp dem. Zabaleta satte ett knä i skinkan på honom och Bakayoko fick ont. 4
    WH får en stor kontringschans men är lite saktfärdiga och Kanté hinner ifatt och bryter. 6
    Så gör Chelsea det igen. Svagt försvarsspel, väldigt avvaktande mot Lanzini som trär in bollen till Arnautovic som lätt kan sätta bollen i mål. 6 Det här är verkligen inte ok. Fick sedan gult kort för att han firade sitt första WH-mål lite väl mycket.
    Förra veckan fungerade det usla försvarsspelet som väckarklocka, får hoppas det gör det igen, men det såg inte så ut då de omedelbart efter fick en ny stor chans.
    Av spelet att döma så var det för West Ham väckarklockan ringde för Chelsea är helt värdelösa minuterna efter målet.
    Frispark för WH på Chelseas planhalva, Chelsea verkar närmast skakade. Ogbonna ger Alonso en ordentlig armbåge och frispark för Chelsea vid målet. 11
    Tolv minuter gångna och Hazard eller Morata har nog inte rört bollen än, åtminstone inte på ett sätt som märkts på något vis. Chelsea står inte att känna igen alls, inte i försvaret, inte på mitten och absolut inte framåt. Tur det är väldigt mycket tid kvar.
    Så lägger Hazard ut bollen till Alonso som skjuter men skottet täcks och försvinner bort till inkast. 13
    Så ett fint anfall som dras upp av Haz där Morata tar sig in i straffområdet men faller rätt lätt. Ingen filmning men heller ingen straff. 14 Reprisen visar att försvararen rycker i Moratas axel men det var inte uppenbart.
    Så gör Zabaleta ned Alonso. Det är helt klart West Ham som spelar med självförtroende medan Chelsea verkar lamslagna. Vi har bara första kvarten sett någon enstaka glimt av vad laget kan. Ledningen är därför tyvärr rättvis även om den kom till väl enkelt.
    Chelsea har problem både med pressen och det fysiska spelet från Hammers. Men framförallt rör de sig dåligt och får inga luckor.
    Adrian tappar bollen och Alonso försöker nå den men är för tuff enligt Taylor och ALonso varnas. Löjligt nog visar reprisen. Men det är ju Taylor som dömer. 18 Bollen var fri och Alonso försökte nå den när Adrian rusar in i honom, det visar reprisen tydligt.
    Hazard lägger in bollen som går mellan Bakayoko och Morata och ut. 21 Chelseas bästa chans. Misstänker att Morata trodde Bakayoko skulle ta den men när han inte gjorde det...
    Lite smånätt spel när Fab söker Bakayoko men block mellan, och det börjar se ut som de ska skapa chanser, sedan får Antonio en jättechans på kontring men som tur var är Christensen snabbare när Cahill gör bort sig. 24
    Chelsea har sannerligen inte imponerat första delen av matchen, snarare är det vår svagaste ca-halvtimme på minst en månad.
    Christensen jobbar väldigt bra mot Arnautovic men har oturen att brytningen studsar tillbaka till österrikaren men sedan täcker Christensen dennes skott. 27
    Kanté försöker vinkla in en boll, och Adrian har problem att nå men får den till hörna. 28 Nära. Udda variant där Zap skjuter bra och Adrian räddar. Morata offside när han försöker nå returen. Inte med mycket. Nu börjar vi äntligen känna igen Chelsea. 29 Två bra räddningar av Adrian på kort tid. Hart kan bli fast på bänken.
    Varje gång Chelsa förlorar boll känns det farligt för balansen är inte riktigt där.
    Bra djupledspass av Christensen, men det rinner förbi alla och slås till inkast. 31 WH svarar som alltid med en lång boll mot ensam anfallare. Men det är bra långbollar som ger Chelseas försvar problem.
    Chelsea har äntligen vaknat i alla fall. Bänken ser verkligen inte nöjd ut. Vilket vi förstår. Antalet målchanser har hunnit upp i sex nu, och av dem har Adrian gjort några fina räddningar.
    Boll in men Morta kan inte styra bollen på mål. 33 Chelsea har dock etablerat tryck flera gånger nu.
    Det är lite för trögt i Chelseas anfall, de söker luckor de inte hittar och spelet stananr upp.
    Chans, när Fab lyfter till Haz som inte får tag i bollen och den går vidare och Morata når den inte riktigt heller och kör den över. 35
    Antonio spelar teater ordentligt när Fabregas arm sveper lite över hans ansikte. Frispark, men nog mer för att Fab backade in i honom. 37
    Skott från Masuoko men utanför. 37 Bra läge men Courtois var med på det.
    Morata till Bakayokos vars inte alltför skarpa skott går utanför, via touch. 38
    WH tar Morata väldigt hårt, väldigt fysiskt upp i ryggen på honom. Han har besvär att få koll på bollen därmed. 38
    Conte är verkligen inte nöjd när en boll sedan går förbi alla, oavsett tröjfärg. 39
    Chelsea har besvär med hammers kontringar men den här slutar i offside. 40 De ser dock likadana ut allihop, lång boll rakt fram och så löpduell. Courtois kommer ut och får Christensen att tveka i en duell mot Antonio, Courtois rensning gick till hörna. Som Chelsea fick bort. Slutar i en ny hörna. 41 Chelsea har problem med West Ham, de får inte grepp på dem försvarsmässigt, kanske osäkra efter den svaga starten. Framförallt vinner WH andrabollar och har haft en del tur med studsar.
    Hörna 44. Morata bort. Bollen tillbaka men Christensen håller tryck på Arnautovic och hans skott blir lätt för Courtois.
    Två minuter tillägg.
    Stort bollinnehav för Chelsea, men det spelar ju föga roll när man inte gör bättre ifrån sig med det. Inlägg till Morata är lösningen ser det ut som, men det är för lätt för fyrtornen i deras försvar. De har tre på Morata vid varje inlägg. WH utnyttjar också att Chelsea letar luckor och är mycket snabbare att attackera bollförande Chelseaspelare än tvärtom.
    Chelsea får absolut inte godkänt för halvleken trots att de skapade en del chanser, men övertygade gjorde de verkligen inte. Hårtork i halvtid får vi hoppas på. Kanté och Hazard de enda som får godkänt, Christensen kanske också.
    Nio målchanser och runt 70% bollinnehav och ändå kan vi inte ge Chelsea godkänt. West Ham är mer motiverade, hungrigare, mer aktiva även om det syns att Chelsea har kvaliteten. Varför har vi så jäkla svårt mot bottenlag!!!

ANDRA
Vi kan bara hoppas kvaliteten ska märkas till slut, men kvitteringen bör komma tidigt. Chelsea måste höja sitt spel ordentligt för första halvlek var verkligen inget vi vill komma ihåg oavsett vad statistiken säger.
    Pedro kommer in direkt. Bakayoko som varit rent svag på sistone ut. 46 Pedro tar lite överraskande Bakayokos centrala mittfältsroll, dock framför Fabregas.
    Det tog tre minuter+ innan Chelsea kunde anfalla, men då var hela motståndarlaget uppställt. Som ett handbollsförsvar. Hazard fintade, dribblade och sökte lucka men det hela slutade med ett svagt skott utanför. 49
    Chelsea är åtminstone aggressivare på motståndarna än de var i första, det syns redan. Vinner tillbaka bollen snabbare.
    Fab från linjen bakåt mot Zappacosta men en fot hinner mellan. 50 Farligt för WH.
    Cahill ger bort bollen. Han har tur att Arnautovic blir offside. 51 Courtois gjorde dock en bra räddning
    Zappacosta lågt in och Fabregas försöker språngnicka men rakt på Ogbonna. 52
    Fab till Morata som får bollen på hälen, men offside också. 53 Chelsea
    Arnautovic vill ha hands på Christensen just innanför linjen. Gick inte att se direkt. Reprisen visar att bollen från kort håll touchar danskens handled. 54
    Moses in för Alonso. 55. Willian är väl kanske den vi annars vill ha in.
    Obiang gör ned Morata men väl långt håll för att vara en riktigt farlig frispark eller... 56 Fabregas vid bollen. Kort till Moses vars boll in stoppas. Azpi stoppar kontringen.
    Zappacosta skjuter men bollen förbi målet. 58 Synd att Morata inte nådde fram.
    Så får Chelsea chansen att kontra mot ett icke uppställt lag och Pedro slarvar bort det. 59
    Zappacosta som tagit Alonsos plats blir sparkad i en intensiv duell av Zabaleta och till slut får Chelsea frisparken vid egen hörnflagga. 60 En halvtimme kvar att vända det här på.
    Moses trasslar till det ordentligt för sig när han väljer att snurra runt. Borde valt ett helt annat alternativ. 61
    För lång boll fram till Morata, men den studsar på någon och hamnar ur Moratass räckvidd. 62
    Hörna till West Ham. Det är anmärkningsvärt hur bollen snurrar och spinner och studsar och det känns som nästan varje gång till West Hams fördel. 63 Usel hörna, direkt ut.
    Willian in för Zappacosta. 64
    Offensiv satsning av Conte. Vilket självklart är en nödvändighet som matchen ser ut.
    Pedro tappar ett inkast men får göra om det...
    Morata görs ned på egen planhalva av Reid som kortas. 66 Det är klart irriterat på plan nu.
    Willian gör bort Cresswell som hämnas och sparkar ned honom bakifrån precis utanför straffområdet. Kort förstås. 68
    Frisparken hamnar hos Christensen vars skott blockeras. Till slut hamnar den i Adrians händer. 68 Det var väldigt mycket folk framför dansken.
    Man kan faktiskt också säga att Chelsea saknar flyt. Bollen vill inte studsa rätt. Sedan kan man också kalla det oskicklighet. Det ser inte bra ut och tiden rinner ut.
    Sakho in för Arnautovic. 70
    Obiang nästa som kortas när han gör ned Kanté. 70
    Cahill skjuter och bollen studsar, förstås till målvakten. 70
    Chelsea håller på att spela bort alla chanser till en titelfajt. Det blir cuperna att hoppas på i år.
    West Ham har packat ihop sitt försvar och gör det bra. Hörna när Haz försöker hitta en lucka. Men det är helt enkelt för mycket folk i straffområdet och Chelsea borde kanske försöka hitta andra lösningar än att trycka ned dem där. 75
    Kvarten kvar och det känns inte optimistiskt ett enda dugg. Chelsea mot bottenlag är bedrövligt i år.
    Antonio bara lägger sig ned och väntar på att bli utbytt. Borde nog kortas för filmning sådant. Taylor visar dock att det blir tidstillägg.
    Kanté förlorar en höjdduell mot Ogbonna, inte oväntat med tanke på storleksskillnaden. Sedan får Morata ett läge som han bränner. Skulle kvitterat där. Vilken chans han brände. Som Willian i tisdags.
    Fint spel av Kanté till Morata och till Hazard som skjuter men över. 84 Det ska tydligen inte gå.
    Moses görs ned, fördel av Taylor och bollen fram till Morata blir för lång. 86 Moses har ont efteråt. Obiang kunde fått kort för den andratacklingen på Moses.
    Masuako varnas för maskning. Snart är hela West Ham varnade. Men vad hjälper det?
    Dåligt inlägg av Willian. 88 En kort stund senare slarvar Fabregas bort bollen i boxen.
    Fem minuter tillägg, borde nog varit med med tanke på maskandet.
    Stressade Chelsea. Fabregas skjuter över. 90+2
    Bollen förbi Morata. 90+4
    Felaktigt inkast av Willian! Lägg av! När det är sekunder kvar.
   
Chelsea spelade bort sig från titelkampen med en dålig och omotiverad insats i första och för dålig kvalitet hela matchen. Mot ett bottenlag, ännu en gång.  
Vilken besvikelse. Grattis City.
Tjugotalet brända målchanser och inget mål, vi har verkligen en poäng när vi gnäller på effektiviteten hos Chelsea. Det finns inga som helst ursäkter för att missa att göra mål så mycket som Chelsea gör.
Det här är så bittert.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Tillhör de domare vi aldrig vill ha, grundat helt på våra erfarenheter av honom som domare i Chelseas matcher. Han tillhör de som tillåter spelare sparka vilt på andra spelare nästan hur mycket som helst. / Det gjorde han i stor del idag också och kortade för småsaker. Det var kanske straff till Morata, men då Taylor var rakt bakom och inte såg tröjdragningen för vi räkna bort den. Kvitterade det när en boll från kort håll tog på Christensens hand.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook