csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   23 sp 14 v 5 o 4 f 41 -16 mål 47 p
- always proud to be Blue -
22-28 januari 2018
    NÄSTA MATCH:

        Bournemouth - 31 jan kl 20.45

  x

Nyheter v-4


SÖNDAG:
Nästa omgång av FA Cupen lottas under måndagen. Vi får hoppas på lite tur och hemmamatch.

Svenska Jonna Andersson har kommit in bra i Chelsea, Blev matchvinnare mot Everton idag med matchens enda mål för Chelsea Ladies som, tillfälligt, gick upp i topp igen. Hon gjorde målet i 85 minuten efter att Everton kämpat emot mycket bra på Kingsmeadow. Everton missade en straff.

Ett, om vi får säga så, icke ordinarie U18-lag tog sig till semifinal i Premier League Cup efter 2-1 seger mot Sunderland, på övertid. Målgörare: Gallagher (str) 66; Castillo 104

Chelsea hade enorma problem att ta sig förbi Norwich i förra omgången. Nu möter vi ett nedflyttningshotat Newcastle. Vilka spelar en division högre upp men ändå kanske är ett lättare motstånd. Fast vi ska verkligen inte ta något för givet.
    Igår var det bara två PL-lag som gick vidare i FA Cupen, och det enbart för att de mötte andra PL-lag!
    Ett skadedrabbat Chelsea kan varken i uttagning, men framförallt inte i attityd ta lätt på uppgiften mot Newcastle och antalet möjliga titlar har onekligen minskat kraftigt denna vecka så Chelsea måste visa vad de kan. Samma spel som i första mot Arsenal och det ordnar sig nog (för inte kan väl ett sådant oturligt mål komma igen), men om de spelar som i andra.... Vi är ju fortfarande förundrade över att den ende manager som har ett taktiskt övertag på Antonio Conte i Premier League är han som verkligen inte är känd som en taktiker, Arsene Wenger. Rafa Benitez däremot är en känd taktiker!

LÖRDAG:
FA Cupen fortsatte under kvällen med en ännu större sensation. Nästan.
      Walesiska Newport County från League Two spelade faktiskt ut Tottenham i första halvlek och tog välförtjänt ledningen. I andra fick de ägna sig betydligt mer åt att försvara sig. Det var dock sannerligen inget dåligt lag Tottenham startade, med bl a Llorente och Harry Kane på topp. De toppade också tidigt med Son (bäst i Tottenham) och Alli i andra.
    Ändå höll Newport ledningen och avancemang ända till 82a minuten. Efter en grov markeringsmiss av de gula på Kane, och en överraskande klackframspelning av Son).
    Newport tog sig ändå till Wembley, omspel mot Tottenham. Oj vad nära de var att göra en superskräll.

FA Cupen fortsatte dela ut några roliga överraskningar (om man nu inte håller på lagen som åkte dit). Som att Wigan slog ut West Ham, delvis tack vare en synnerligen snällt/felaktigt dömd straff men mest för att de var bättre än West Ham utan den hjälpen. Det hjälpte ju inte West Ham att Masuaku blev utvisad för att spottat på en motståndare.
    Huddersfield, Brighton och Swansea tvingades till omspel mot motståndare från lägre divisioner.

U18-laget spelar idag borta mot Sunderland i första omgången av Premier League Youth Cup.

FREDAG:
U18-lagets nästa match i FA Youth Cup ska spelas 13 feb, borta mot Tottenham.
    Vinner U18 mot Tottenham så väntar antingen Plymouth eller Fulham.

Från presskonferensen:
Courtois, Morata och Willian är borta på grund av skador och ingen vill ge någon tidpunkt för när de kan spela igen. Dock inte mot Newcastle på söndag.
    Fabregas har börjat träna men det är inte klart om han är spelklar ännu.
    Conte fortsatte distansera sig från Chelseas transfersaffärer och vägrade prata om dem. Det är klubbens beslut och han är coachen var han ståndpunkt, som enligt rapporter börjat reta ledningen ordentligt.
    Han gav inget klart besked om Ross Barkley får sin första start mot Newcastle. Det lät som han inte vill starta Barkley ännu efter dennes skada, men samtidigt är skadeläget i Chelsea som det är.

En mycket läsvärd artikel om rättigheterna till Stamford Bridge som CPO har, och som klubben måste ta hänsyn till. Det i särklass bästa Ken Bates någonsin gjorde för Chelsea var att starta CPO och sälja "freehold-rättigheterna" till Chelseas supportrar. Något som gjordes för att stoppa fastighetshajarna från att få tassarna på marken vid Stamford Bridge. (Lite ironiskt blir det ju därför att Ken Bates som själv var fastighetshaj sedan höll på att sätta hela klubben i konkurs innan Roman köpte ut honom, pga Bates satte klubben i pant för sina egna misslyckade fastighetsaffärer). Men vill ni veta mer om CPO och det faktum att Chelseas supportrar genom CPO är de enda i England som har ett klart och tydligt inflytande på klubbens affärer, läs den här artikeln>>

Ni har kanske sett debatten om Leeds (Dirty Leeds för oss i en viss ålder) nya klubbsymbol har varit intensiv. De lanserade ett märke som de påstod 10.000 personer hade tillfrågats om - ingen av dem kan ha varit Leedssupportrar även om gesten på märket påstås vara något som kallas the Leeds Salute. Innan en dag hade gått hade 70.000 personer skrivit på en protestlista.
    Den nya symbolen som mest såg ut för oss som inte ens hört talas om Leeds Salute som stalinistisk affischpropaganda från 30-talet, eller hur vita äckel som stödjer högerrörelser använder sig av kunde egentligen bara skratta över hur ruskigt fel en klubb kan få till det. Heder dock till Leeds, de backade omedelbart och har redan börjat arbetet med att hitta en ny design.
    Chelsea gick under Ken Bates igenom något liknande fast långt, mil ifrån lika fruktansvärt fult. Bates insåg att klubbens märke från 50-talet inte gick att varumärkesskydda och lät därför göra en ny modern design med lejonet. Många hatade det. CSFC tillhörde de som faktiskt fann det modernt, snyggt grafiskt och helt acceptabelt. Det hade dock förstås inte historiken och därmed känslorna hos supportrarna som lever ännu närmare klubben. Så när Roman kom in skapade Chelsea ännu ett nytt klubbmärke som såg nästan exakt ut som det gamla men som kunde varumärkesskyddas med tillåtelse av den person, Lord Cadogan, som kunde ha invändningar mot det. Det klubbmärke vi har idag.
    (CSFCs märke är från 1970 och är en kopia av en detalj i det dåvarande klubbmärket. Symboliserande att CSFC, som då var den officiella supporterklubben, var en liten del av Chelsea FC).
    Chelsea har haft ett par ruskigt fula klubbmärken genom åren, men trägen vinner och klubbar byter faktiskt märken oftare än vad vi tror. Leeds har bytt 10 gånger på 50 år, Chelsea mindre med fem byten på 112 år. Se själva vår historik av märken på den här sidan som CSFC tog fram för en del år sedan.>>>

TORSDAG:
Onsdagen var ingen lyckad dag, började bra men slutade illa. Visst hade vi otur men inte bara det. Det återstår dock en hel del att spela om men visst känns det underligt att vi fått så extremt många skador på väldigt kort tid. Särskilt som Chelsea brukar vara duktiga på att klara av den saken. Felstudsarna i går är inte mycket att göra åt, men hur spelet föll i bitar i andra halvlek oroar nog mer.
    Å andra sidan är det inte många som kan sätta på sitt CV att de blivit taktiskt utmanövrerade av Whiner Wenger. Om nu någon skulle vilja erkänna det.
    Chelsea var tandlösa, idélösa och ointresserade i andra halvlek. Det går inte att skylla på att Willian också gick sönder.
    Det är bara att se fram emot söndag. Ny cupmatch, mot Newcastle i FA Cupen. Vi får hoppas spelarna visar lite revanschlust för sin andra halvlek då.

ONSDAG:
Ännu en bortspelad titelchans. Visst hade vi extrem otur med studsarna men Conte blev också utmanövrerad taktiskt i andra halvlek.

Ett steg i rätt riktning. Med all rätta har VAR fått massor med kritik för att åskådarna på arenan inte har en aning om när och om det används. Då VAR ska användas i kväll har Arsenal fått tillåtelse att ta ett steg i rätt riktning och meddela åskådarna om att VAR används via storbildsskärmarna så att konstiga pauser åtminstone får en förklaring. Om VAR sedan har fått ordning på att de också får använda tv-bolagens bilder för en bättre bedömning har vi inte fått veta något om. Systemet tar små steg framåt men det är ändå framtiden, om domarna också använder sig av det.

Så har TV ändrat schemat igen. Två matcher har fått nya tider, men samma datum. Burnley och Crystal Palace. Men matchen mot Manchester City flyttas till söndag 4 mars och matchen mot Tottenham till söndag 1 april. Obs, den sista matchen kan flyttas igen beroende på hur det går för klubbarna i Champions League.

Giroud och Wellbeck är helt klart inte med mot Chelsea. Arsenal har frågetecken kring Ramsey och Monreal. Mkhitaryan får inte spela.
    Det lag som vinner når sin åttonde ligacupfinal. Vilket tar upp dem på tredje plats med Spurs och Aston Villa. Efter Liverpool 12, och Man U 9.
    Wenger har aldrig vunnit Ligacupen trots två finaler. Antonio Conte har aldrig vunnit en cupfinal ännu. Men först måste vi dit och det blir tufft nog.
    Chelsea har bara förlorat en enda gång, förra säsongen, borta mot Arsenal på de senaste åtta gångerna. Tre vinster, fyra oavgjorda.

TISDAG:
Chelseas utvecklingslag är i semifinal i Checkatrade Trophy efter att slagit ut Oxford United med 3-0. Målgörare: St Clair 10, Redan 18, Castillo 65.
    I semin väntar Lincoln City som slog ut Peterborough med 4-2 efter två övertidsmål.

Om, Chelsea slår ut Arsenal imorgon blir det Manchester City i Ligacupfinalen.
    Inte oväntat klarade de av att besegra Championshiplaget Bristol City med sin första uppställning (bara typ Ederson saknades från start). Dock med visst besvär. 5-3 sammanlagt (2-1, 3-2)

OFFICIELLT
Som väntat lämnar Kenedy tillfälligt för lån till Newcastle United. Lånet är säsongen ut.
    Vad som är mer oväntat är att han går innan en ersättare är klar, men vi kanske kan tolka det som att Palmieri är mycket nära en övergång till Chelsea.
    Vi önskar Kenedy lycka till och framförallt mycket speltid hos Rafa Benitez.

Från presskonferensen:
      Dåliga nyheter. Alvaro Morata är ryggskadad och spelar inte, inte heller Cesc Fabregas kommer kunna spela. (Oroande men då får laget mot Brighton visa vad de går för.)
    Men det finns fler frågetecken inför matchen. Courtois, Cahill och Drinkwater saknades också senast. Det är bara 50/50 om de kan spela. (Inte bra alls det här inför en sådan viktig match). Andreas Christensen som fick gå av efter en smäll mot huvudet är dock spelklar.
    Conte betonade att nå finalen är ett viktigt mål, inte minst för honom själv. Han förväntar sig en öppen match efter 0-0 senast.
    Conte mer eller mindre bekräftar att Kenedy lånas till Newcastle och ser det som en bra sak, bra för Kenedys utveckling. Samt en utmaning för honom. Han bekräftar inte att Kenedy ersätts av ett inköp utan menar att det kan handla om att träna Dujon Sterling för positionen.
    Några frågor om Dzeko och Palmieri kunde han inte svara på.
    Conte medgav att Chelsea har inte varit särdeles effektiva med målgörandet på sistone men gjorde fyra fina mål mot Brighton, han betonade särskilt det andra.
    Mot Arsenal betonar Conte att Chelsea måste vara uppmärksamma och kompakta, inte minst i spelet utan boll.
    Chelsea kommer inte att matcha ungdomar mot Arsenal utan det handlar om starkaste möjliga lag (men med den skadeoron....)
    Conte vill inte ge besked om Willian, Bats och Haz blir anfallstrion. (Men så blir det nog). Detta då varje match kräver olika svar och ställer olika krav.    

Veckan börjar bra, vi får lite utrymme i toppen nedåt tack vare Swansea. Sveriges viktiga handbollsmatch mot Norge går på en tid som inte krockar med Chelseas avgörande möte mot Arsenal. Arsenal kan inte använda sin nya spelare mot oss och vi kan använda vår nya spelare mot dem. Skadeläget har förbättrats och äntligen några närmast heta rykten om nya spelare i Palmieri och Dzeko. Extra extrapris på det man behövde bunkra i affären. Bara nu inte förkylningen bryter ut tack vare köldknäppen så...
    För att inte glömma målet vi inte kommer att glömma på länge, andra målet mot Brighton. Klapp klappspel i fotboll med två klackar och en sträckt vrist. Om speluppbyggnad någonsin bedöms måste det ju bli månadens mål, ja nästan säsongens. Vi hoppas på någon form av repris på det i morgon.

MÅNDAG:
Liverpool lyckades inte ta tillbaka tredjeplatsen i ligan efter matchen mot jumbolaget Swansea. Tammy Abraham är fortfarande skadad och kunde tyvärr inte påverka matchen.
    Faktum är att de t o m förlorade till jumbon och det lag som svenska viasatexperter utnämnde till Englands absolut näst bästa lag är nu på fjärde plats, tre poäng och tre mål bakom Chelsea t ex.
    Premier League är verkligen fortfarande ligan som bjuder på riktiga smällkarameller och överraskningar. Inget lag har råd att slappna av och nonchalera sina motståndare. Även om de slog suveränerna förra helgen.
    Det vet även de regerande mästarna efter matcher mot Burnley, Palace, West Ham, Norwich (City och Roma).

Det ser osäkert ut om Arsenals nyförvärv Henrikh Mkhitaryan kommer att spela mot oss. Affären är i princip klar men lite överraskande måste både han och Sanchez (det är ju en bytesaffär) få nya arbetstillstånd vilka måste sökas personligen. Så tveksamt om armeniern kan komma ifråga redan till onsdag.
    Under kvällen meddelar dock Arsenal att affären är klar och arbetstillståndet fixat.
    Det visar sig dock att han redan spelat för Man U i Ligacupen och därför inte får spela mot Chelsea.

Conte har öst beröm över Batshuayi efter Brightonmatchen och kanske tog Michy äntligen den chans han fick. Det blir nog inget lån för honom resten av säsongen. Vilket kanske är delvis dumt för Michy då han ville spela mer för att ta sig in i belgiska VM-truppen. Vi vet ju inte heller om det blir något med Dzeko.

Äntligen visade Chelsea det här året vad de går för, mot Brighton. Det var knappast en perfekt match men verkligen något att bygga på inför det så viktiga mötet mot Arsenal på onsdag. Vilket anfallsspel det var stundtals och vilka mål. Andra målet var en sådan där njutning man kan komma ihåg lika länge som Hazards solomål mot just Arsenal förra säsongen.
    Försvarsspelet stod dock inte riktigt att känna igen trots en hållen nolla. Om det nu berodde på Caballeros minst sagt okonventionella målvaktsspel med uselt blandat med fantastiskt och just ingenting alls mittemellan gjorde dem osäkra eller om det berodde på annat...?! I vilket fall som oroar vi oss inte direkt för Chelseas försvarsspel (även Luiz spelade disciplinerat), även om vi kanske är något lite oroade öve Christensens huvudskada.
    Det var dock riktigt roligt att se Chelsea i lördags och spelar Hazard och Willian i närheten av det spelet mot Arsenal kan vi se fram emot en ligacupfinal i mars.

Arsenal vann också en storseger, lite mer oväntat i så fall då vi trodde Palace skulle bjuda motstånd om än på bortaplan. Så även de har väl en moralhöjare efter sin fantastiska första halvtimme i den matchen.
    Förhoppningsvis får de inte klar den storaffär som kanske blir av innan matchen. Kanske får dock vårt nyförvärv Ross Barkley chansen även om Bakayoko gjorde sin bästa match på hur länge som helst mot Brighton. (Vi tänker mer på Aubameyang än Mkhitaryan).
    Arsenal brukar tyvärr spela som bäst mot oss och Chelsea har haft svårt för deras presspel så vi hoppas på något fint taktiskt drag från Conte också, som stänger ned Arsenal mer än vanligt, även före paus. Då är matchen verkligen något att se fram emot även om det är en svår bortamatch som gäller mycket.
    Vi vill gärna se Chelsea satsa stenhårt från starten som mot sydkustarna och istället sätta Arsenal under press. Inte som så ofta, spela sig in i matcherna.

Vad det gäller värvningar väntar vi fortfarande på att Chelsea ska hitta en anfallare. Edin Dzeko är det bästa alternativet av alla de mer eller mindre osannolika alternativ som medierna fört fram. Vi är betydligt mer tveksamma till om det funnits mer än ett uns sanning bakom dem; Crouch, Barnes m fl.
    Av allt under många Silly-fönster som man hört är nog flertalet av ryktena om vilka Chelsea jagat i det här fönstret det dummaste man hört. Men det hindrar ju inte medierna att tro på det som de själv har hittat på. Just när man trodde Trump var det värsta som hänt medierna så lyckas medierna själva, inkl Viasats experter tydligen, göra bort sig själva ännu mer.

 

 

Rykten, notiser m m, v-4


SÖNDAG:
Dzeko startar och Emerson sitter på bänken i Romas match mot Sampdoria. Ytterligare tecken på att de inte lär komma till Chelsea det här transferfönstret.

Vi har den här månaden sett hur medierna fullständigt utan någon som helst grund har kopplat spelare till Chelsea och fått andra sportjournalister att skriva vanvettigt okunniga och ointressanta uppföljningsartiklar på helt falska rykten och grunder. Nu kommer nästa. Salomon Rondon från WBA.
    Allt som krävs är att du är någorlunda storväxt och spelar anfallare så ska Chelsea köpa dig enligt framförallt ignoranta engelska källor.

Mirror påstår att City tänker försöka med ett bud om 150m för Eden Hazard.
    Deras tajming är inget vidare då Pep Guardiola samma dag går ut och säger att City kan inte köpa spelare för över 80m pund pga den budget för köp och löner han måste jobba inom.
    Daily Star tänker inte bli utkonkurrerade så de hävdar att Chelsea sagt nej till att byta Christiano Ronaldo mot Hazard. Undrar hur mycket substans det ryktet har. Men självklart gör Chelsea rätt. ;)

Så skvallras det som vanligt om Contes plats i Chelsea. Luis Enrique heter dagens ersättare. (Nedköp säger vi).

Italienska källor hävdar att Emerson Palmieri kommer att presenteras som Chelseaspelare under måndagen. Den affären är avskild från Dzeko-affären och ska vara klar både med Roma och spelaren.

LÖRDAG:
Inte nog med en enveten måltorka och en ryggskada som hindrar honom från spel. Alvaro Morata har dessutom i veckan förlorat en av sina närmaste vänner i en bilolycka. Conte gav honom därför några dagar ledigt för att åka hem och sörja med sin väns familj.

Sky säger sig veta en massa om Edin Dzeko till Chelsea. Det var deras italienska del som hävdade att allt var klart i onsdags. De hade inte direkt rätt om vi säger så.
    Nu hävdar de att Chelsea erbjudit Roma 26m pund för Dzeko och att denne kräver 90k i veckan och kontrakt till 2021. Emenalo måste ha konvulsioner i Monaco numer, att Chelsea ens överväger att ge en spelare över trettio kontrakt, och då ett treårskontrakt... Hans 30-årsregel var ju så helig för honom att vi förlorade Frank Lampard och Didier Drogba på grund av den. Och missade en hel del intressanta värvningar, senast Llorente i somras då den var utan undantag under hans tid i klubben - att en spelare är slut när födelseintyget börjar med en trea och då kan de bara, i bästa fall, få ett ettårskontrakt.

Det i särklass hetaste Chelsearyktet just nu är att Abdul Baba Rahman hamnar i Schalke 04. På lån tyvärr. Det borde vara en ren försäljning istället.

Celtic tror de kan få låna Charly Musonda på 18 månader. Det känns inte rätt. Ska Charly lånas ut ska det vara till en liga med bättre kvalitet, även om han säkert får speltid i Celtic och kanske t o m kan få spela CL i några kvalmatcher.

Dagens Dzeko är att det fortfarande lär pågå förhandlingar.
    Fast Chelseahatarna på Daily Mail påstår att Chelsea gett Roma ett ultimatum att affären måste bli klar i helgen annars vänder de sig till andra... Låter otroligt journalistpåhittat men så har DM också en riktig hat- och skräpartikel om Chelsea strax bredvid, som visar deras agenda att alltid skada Chelsea.
    Enligt Daily Mail är Chelsea i total kris igen efter att Chelsea förlorade mot Arsenal på två extrema slumpmål. (I en tredje artikel, bara för att vara negativa om Chelsea).

FREDAG:
Fler och fler journalister och experter, tror Conte lämnar, särskilt om Chelsea misslyckas i det här fönstret också. Vilket det börjar se ut som. Dzeko känns som en nödvändighet för både positionen i ligan och för att behålla Conte. Ändå händer inget utan det pratas alltmer om att Chelsea avvaktar om Arsenal köper Aubameyang (viliket inte är givet, han ingår t ex i Dortmunds trupp för helgen) för att då ev kunna köpa Giroud. Vad som är sant går väl inte längre att säga men vi känner inte särdeles stor trygghet över Chelseas agerande just nu och om vi inte gör det, hur ska då Conte kunna göra det. Även de som pushat Dzekoryktet starkast av alla säger nu att de inte längre tror på affär då Chelsea inte är villiga att betala "utpressnings"summor till Roma. (Vad hade de, klubbledningen, väntat sig, att Roma skulle släppa en startande spelare för marknadsvärde när alla vet hur desperata Chelsea är efter den typen av spelare?! På dagens transfermarknad!)

En storaffär som dock verkar gå igenom är Citys jakt på Aymeric Laporte. Denne spelar inte i helgen vilket nog är ett ganska tydligt tecken på att City ännu en gång fått en spelare de vill ha och behöver. Även Fred ser ut att vara närmare City än någon är Chelsea.

Det spekuleras i att Newcastle kommer att lägga mycket lite ambition i matchen på söndag. Dels för de traditionellt under Mike Ashleys ägarskap har helt struntat i cuperna, dels för att de i år har ett prekärt läge i tabellen och har Burnley i en mycket viktig match på onsdag. Vi får väl se hur Benitez bedömer det hela, men vi är rätt övertygade om att han bra gärna vill göra en bra match mot sin förra klubb på Stamford Bridge söndag eftermiddag.

Det pratas inte så mycket om det idag, men tydligen har engelska bookmakers kraftigt sänkt oddsen för att Edin Dzeko blir Chelseaspelare nu under eftermiddagen.
    Som ni säkert vet håller CSFC rykten från bookmakers som betydligt mer trovärdiga än rykten i medierna - så kanske är ändå något på gång.

I tisdags kändes det som ett riktigt hett rykte. Idag är det fullständigt stendött. Det att Edin Dzeko och Emerson Palmieri skulle till Chelsea.
    Det underlättar inte heller att Antonio Conte envist ritar fast linjerna för att han minsann inte har med Chelseas värvningar att göra varje gång han öppnar munnen, ivrigt påhejad förstås av de tidningar som har som agenda att se till att han inte är manager för Chelsea nästa säsong.
    Vi kan bara hoppas det sker saker bakom kulisserna och att något är på gång, för vi uppskattar varken bristen på aktivitet eller den irritation som Conte just nu tyvärr orsakar inom klubben. Medierna älskar det förstås men med tanke på att Chelsea hittills bara vunnit en enda match (exkl straffavgörande) 2018 tycker vi oss se att turbulensen knappast gynnar klubben just nu.

Abdul Baba Rahman ska ha åkt till Gelsenkirchen för att genomgå en läkarundersökning inför en övergång till Schalke 04. Det handlar om ett 18-månaders lån. Tyvärr, för spelare i Babas ålder borde inte lånas ut utan de bör säljas inte minst för att möta framtida krav på spelartrupper och lånevillkor.

Då Romaaffären krånglar, tydligen pga italienarna åter ska se engelska klubbar som någon slags bank för deras egen verksamhet, har Chelsea börjat titta på vänsterbacken Laywin Kurzawa från PSG. Onekligen en mer erfaren och kanske bättre spelare än Emerson Palmieri och utan Palmieris skadehistorik.

Chelsea ska också ha förnyat sitt intresse för Gremios Arthur men denne lär själv bara vara intresserad av Barcelona, som så många sydamerikanska spelare som bara har de arroganta spanska klubbarna för ögonen. Kanske klokt också då fotbollen där är mindre krävande.

TORSDAG:
Källan är kanske inte den vi först väljer att tro på men Daily Express påstår att Edin Dzekos agent Irfan Redzepagic har träffat Marina G i veckan om Dzekos personliga kontrakt. 118t pund i veckan för kontrakt till 2020 eller 84t vid längre kontrakt är den summa tidningen säger sig veta att det handlar om.
    Roma hävdar dock att de struntar i det, för de har inget avtal med Chelsea och kanske är det rätt viktigt att lösa det allra först.

Chelsea lär intressera sig för PSGs Abdourahmane Barry. Han är dock bara 17 år och knappast tänkt för annat än framtiden. Mittback.

Det gick från hett till i bästa fall ljummet. Ryktet om Palmieri och Dzeko. Inte ens Conte tycks tro på det om vi ska tolka hans uttalanden efter matchen igår.
    Conte sa också att han har väldigt lite att göra med klubbens transferstrategi, vilket inte lär gått hem hos ledningen. Contes upprepade kritik av den leder nu till spekulationer hos medierna. Som här hos Sky>> Klubbledningen börjar tröttna ordentligt enligt dem.
    Ärligt talat, nog ser det ut som om det kommer att leda till öppen konflikt förr eller senare för Contes uppträdande och ständiga upprepande känns lite barnsligt samtidigt som vi verkligen förstår hans frustration med att allt går på klubbens villkor. Oddsen för att Conte är manager nästa säsong sjunker nog tyvärr.
    Vad som än händer dock, vi lär få se, läsa och höra massor mer av sådana spekulationer framöver. Säkerligen ända tills nästa säsong startar eller så.

Italienska medier hävdar fortfarande att det är klart, med Romaaffären, men Romas sprtdirektör Monchi säger att Chelsea och Roma är inte överens om övergångssumman.
    Vi tror nog betydligt mer på Monchi än medierna.

ONSDAG:
På kvällen förnekar Roma att de har ett avtal med Chelsea ang Dzeko, vilket vi väl nästan väntade trots alla tidningar som påstod motsatsen, när vi såg att han startade mot Sampdoria.
    Dzeko räddade också poäng för Roma på övertid i matchen.
    Oddsen för att affären ska kunna genomföras har nog sjunkit ordentligt nu.

Trots att de spelar rapporterar nu tidning efter tidning i England att Dzeko och Palmieri är klara för Chelsea. Vi får se om Chelsea säger något efter matchen ikväll. Vi tvivlar, men kanske imorgon.

Det sägs att Roma och Chelsea är klara om övergång för Roma, ändå startar Edin Dzeko ikväll mot Sampdoria. Vet inte hur vi ska tolka det, men inte tolkar vi det direkt som att han är klar för Chelsea för då hade han aldrig fått spela och riskera skada.
    Emerson Palmieri på bänken.

Sky Italia hävdar att det är klart mellan Roma och Chelsea angående Edin Dzeko och Emerson Palmieri. Men att det återstår förhandlingar kring Dzekos personliga kontrakt med Chelsea. Det spekuleras i om det handlar om Dzekos kontraktslängd (tur att Emanalo lämnat för annars hade han aldrig ens kommit ifrån) eller lönen.
    Det brukar dock alltid vara lättare att komma överens om de personlga kontrakten än övergångar mellan klubbarna.

Skvaller om Moussa Dembele till Chelsea. Celtic spelade honom inte igår och ni vet vad det innebär. Spelaren ska lämna. Det kan dock bli nästan vilken annan klubb som helst, men om någon spelare lämnar är Chelsea alltid med i skvallret.

Förvänta er inga värvningsnyheter idag.
    Chelseas fokus är och ska vara på den viktiga matchen mot Arsenal. Därför även om saker händer bakom kulisserna lär klubben knappast offentliggöra något före matchen idag.

Roma däremot lär enligt ryktena nu jaga ersättare till Palmieri och Dzeko. De vill ha Villarreals Nicola Sansone och Mario Gaspar.

Vi som kan något om Chelsea visste det förstås, att Chelsea aldrig intresserade sig för Alexis Sanchez. Inte för att Conte inte skulle vilja ha honom utan för att Chelsea helt enkelt inte kan matcha de löner som City och United betalar. Vi får se om de kan fortsätta med det när nya FFP 2.0-reglerna kommer. Kanske är det därför båda klubbarna fortfarande lär vara på jakt efter stora namn i det här transferfönstret.

TISDAG:
Sky Sports har gjort en profil på 23-årige Emerson Palmieri som verkar vara väldigt nära att bli en Chelseaspelare. Läs mer här>>

Islam Slimanis agent gör allt han kan för att hålla liv i ryktet att Chelsea skulle vara intresserade. Vi tror inte det, skulle väl vara sista alternativ typ. Slimani vill lämna Leicester för att få mer speltid, det lär han inte få i Chelsea.

Tisdagen blev en riktigt tystlåten dag på skvallerfronten för Chelsea. Visst lånades Kenedy till Newcastle innan en ersättare kom in men det var ovanligt tyst om ersättaren som vi tror är Emerson Palmieri som inte platsat i Roma (för Kolarov) och så Edin Dzeko från samma klubb. Men tystnaden idag har varit bedövande, får se vad som nu kan hända sista veckan. Vissa italienska rykten säger att affären eller affärerna kommer att ske på torsdag!
    Det sägs också att Emerson Palmieri-affären är redan klar, helt färdig, men att Chelsea vill göra klart hela dubbelaffären innan de offentliggör den. Dzekos agenter lär befinna sig i London för att prata lön och sådant.
    Uppmuntrande är också att det sägs att Edin Dzeko kan enbart tänka sig lämna Roma för just Chelsea.

Det pratas om lån av Charly Musonda till Bournemouth nu. Vi är tveksamma men visst, han är 21 år nu och behöver mer speltid än Chelsea kan erbjuda för ögonblicket, men ändå....

Kenedy ska har anlänt till St James's Park för en läkarundersökning. Det ska ha skett redan igår kväll. Inget är klart ännu, men det understryker nog att Palmieri är nära en övergång till Chelsea för klubben släpper inte Kenedy innan en annan spelare för vänsterkanten är klar. Det handlar om lån till Newcastle, men det gjorde det även med Atsu förra säsongen och det blev mer än så till slut.

Baba Rahman är fortfarande aktuell för Schalke men mycket lite verkar hända.

Intet nytt om Dzeko och Palmieri men ryktet måste fortfarande rankas som hett, dvs troligt.

Mirror säger nu det vi sagt länge, att Chelsea börjat intressera sig för Oliver Giroud som kategoriskt har nobbat att bli en del av Arsenals Aubameyangaffär. Vi har dock sagt att Chelsea borde intressera sig för Arsenals supersub som skulle passa perfekt som det i Chelsea också. Nu lär ledningen vaknat, om vi ska tro Mirror. Men att tro att Wenger släpper Giroud till Chelsea är väldigt optimistiskt trots att han egentligen är skyldig oss en affär efter att de fick köpa Petr Cech.

Sevilla är fortfarande intresserade av att låna Michy Batshuayi. Det börjar dock bli extremt kort om tid och han kommer aldrig lånas ut om Chelsea inte värvar.

Det var aktuellt i somras med då valde Oxford Sverigebekantingen Pep Clotet. Nu har de dock kommit tillbaka till Frank Lampard och vill ha honom som manager. Lamps sa nej i somras då han ville koncentrera sig på att ta kurserna för tränarlicensen. Nu pratas det dock om honom igen.

Loic Remy som är satt i kylboxen i Las Palmas för att han kom en minut för sent till en teammiddag! intresserar Watford.

MÅNDAG:
Don Balon är i farten igen, vi kan aldrig någonsin inte säga att de inte är fantasifulla. Nu hävdar de att Gareth Bale kommer att lämna Real Madrid för Chelsea, eller någon annan av fyra namngivna klubbar. Vi tror inte ens United klarar av det då de knappast längre har särskilt mycket löneutrymme kvar om de ska låtsas följa FFP - som kommer att uppdateras och skärpas som regler i maj med effekt redan i sommar. (Även om det säkert blir samma slag i luften som PSG, City, United redan visat att det är).

London Evening Standard menar att Palmieri är beredd att flyga över till London men Dzeko vill ha garantier om speltid, något ingen spelare väl någonsin kan få...
    Andra källor säger att Conte ska ha pratat direkt med Dzeko om hur han tänker sig använda bosniern.

Det senaste, kl 14.30, är att Emerson Palmieri verkar vara riktigt nära men det kan dröja med Edin Dzeko. Palmieris deal sägs vara klar och de väntar bara på Romas OK.
    Vad det gäller Dzeko handlar det om hans lön men också övergångskostnaden med tanke på hans 31 år.
    Men det är ju silly season så självklart måste ju något nytt sägas. Det som nu påstås är att egentligen vill Chelsea inte ha Dzeko utan Arnautovic från West Ham - säger samma källa som hävdar allt detta om Romaaffären. Låter som ännu en självutnämnd silly season-gissare vilket sänker trovärdigheten ordentligt i det ovan även om det rapporteras i normalt mer trovärdiga källor (än spanska, svenska kvällstidningar eller italienska).

Skys sk spanske expert Balague hävdar nu att PSG inte bara tänker värva Kanté i sommar utan även Courtois. Det ger ju åtminstone Courtois's agent ammunition vid kontraktsförhandlingarna. Men mest beror det nog på att PSGs målvakt inte utmärkte sig igår vilket Balague hakar på, han gör gärna så.
    Det är också Balague som utan någon som helst källhänvisning påstår att Tottenham nobbat Chelsea ang Llorente. Vilket han tycks vara ensam om att veta något om.

Eden Hazard har förnekat sin pappas uttalande om att han nobbat två Chelseakontrakt för att gå till Real Madrid. Precis som CSFC sagt. Hazard säger att han pratat med sin pappa om dennes "stora mun". (Han är knappast den ende fotbollsspelare som haft problem med att familjen uttalar sig om dem, eller har familjen inblandad i sin karriär). Hazard betygar att han är lycklig i Chelsea men säger ändå att han avvaktar till sommaren med att avgöra något samtidigt som han betonar att kontraktet gäller till 2020. Så, som vi sagt hela tiden, Chelsea och Eden Hazard har inga planer på kontraktsförhandlingar före sommaren enligt Edens önskemål. Men helt stänger han inte dörren för att lämna, vilket vi kan förstå med tanke på hur volatil fotbollsmarknaden är.
    Ang. Reals jakt på Courtois lär den knappast minska innan Courtois skriver nytt kontrakt, vilket är på gång. Detta efter att Kepa som troddes skriva på för Real tröttnat på Zidane och istället förlängt sitt kontrakt med Athletic Bilbao med en utköpsklausul om 790m sek. Den stora frågan dock som många ställer är om Zidane är manager i Real till i sommaren, vilket kan påverka nästan allt.

Lucas Piazon gjorde sitt första mål efter benbrottet i helgen, för Fulham i deras 6-0-seger. Lånerapporten om honom och övriga lån från Chelsea här>>

Sky Sport, engelska, rapporterar nu att Dzekos agenter förväntas till London ikväll eller senast imorgon. Palmieris tycks avvakta något. Sky säger att Roma begär 50m € för de två plus 10m € i bonusar. Vilket är något högre än tidigare summor, dvs runt 53m pund mot tidigare 44. Det är väl därför det förhandlas fortfarande men affären börjar kännas het, även om den är lite svår att förstå från Romas synvinkel. De är ju i CL fortfarande nära en CL-plats i ligan.

Vi fans tycker ju Chelsea behöver en anfallare till. Trots att Conte nu öst beröm över Bats. Eden Hazard håller inte med oss, han menar att Chelsea behöver inte värva en anfallare. Så kanske är det också klubbens mening. Läs mer om vad Hazard säger. Han har onekligen en poäng i vad han säger. >>

Calciomercato säger dock att Chelseas förhandlingar om Dzeko (och Palmieri?) är långt gångna och kan avslutas in om kort...
    Chelsea och Roma ska vara överens om 28m pund för Dzeko enligt andra källor. Och 20m pund för Emerson Palmieri. Dvs det hela är lite dyrare än tidigare angivna 44m. Daily hävdar dock att det fortfarande förhandlas om ytterligare 5m pund (i bonus?).

Vad som än händer i det som står ovan, jakten på Dzeko kan vi säga att det tillsammans med de rykten som gick om Barkley är de enda som känts något seriösa när det gäller Chelsea det här fönstret. Så något kan mycket väl hända. Vi kan bara avvakta.
**

Everton ska enligt The Sun gett sig in i jakten på Baba Rahman.

Det märks att silly börjar närma sig sitt slut. Ryktena blir allt fler och med allt mindre substans. Ändå har ryktena om Dzeko och Palmieri ökat väldigt mycket senast dygnet och kommer nu från flera källor i Italien. Och att det ska hända idag. Det börjar kännas möjligt.
    Har Roma finansiella problem då de är på väg att sälja spelare nr 2 och 3 till Chelsea på mindre än ett halvår? De är ju också kvar i CL så att de säljer spelare är oväntat. I vilket fall som låter både spelarna och priset intressant (44m pund för båda) även om Dzeko är 31 år, men han är också den typ av spelare som Chelsea lär letat länge efter som back-up i anfallet och som saknas i klubben. (Vi har många mindre spelare, inte så välväxta om vi ska kalla dem det). Palmieri kan erbjuda den konkurrens som Alonso behöver till vänster. Det öppnar också upp för att Kenedy kan få välbehövlig lånetid (Newcastle?).
    DOCK, Dzeko startade mot Inter igår kväll vilket inte direkt tyder på att han kommer att lämna. Även om det kan tolkas som att Roma vill spela honom i månaedens viktigaste match först, också - om man nu vill. Det är silly season och inget är klart förrän det står till vänster här, och på Chelseas hemsida.
    CSFC ser de här ryktena som klart intressanta och om de händer snabbt, ännu bättre. Det är kanske inte storvärvningar i klass med andra det talas om i fönstret och som kanske redan skett, men Conte bygger ju även en trupp och gör det under krav att också föryngra. Att då köpa en 31-åring (Emenalo skulle aldrig hållit med) kanske känns motsägelsefullt då, men det är ju för att bredda alternativen och ge de unga löftena dels mer tid och dels mer konkurrens att lära från. Så även en 31-åring kan vara att värva för lång sikt, för klubbens långa sikt.
    Vad det gäller lånesnack om Ampadu och Musonda hoppas vi att klubben behåller dem, även om vi förstår att de behöver mer speltid för sin utvecklning men båda är så begåvade att vi helst ser dem stanna men får lite fler chanser i Chelsea.

Chelsea värvar från Real Madrid. Om vi får tro Don Balon, vilket vi aldrig någonsin gör dock. Det handlar om offensive mittfältaren Oscar Rodriguez, som också Barcelona lär jaga. Av någon anledning tror vi inte mycket på det här som luktar agentrykte då Oscar Rodriguez tydligen inte får tillräcklig speltid av Zidane (en match i cupen. Han har också utgående kontrakt). Rodriguez lär i Spanien kallas den nye Lampard. Vi har ju redan den som de engelska nu kallar den nye Lampard, Ross Barkley...


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC