csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   28 sp 16 v 5 o 7 f 50 -25 mål 53 p
- always proud to be Blue -
26 feb - 4 mars 2018
    NÄSTA MATCH:

         Man City - 4 mars kl 17

  TV

Nyheter v-9


SÖNDAG:
Känslan är inte den bästa idag. City är favoriter och känns som stora favoriter.
    Inte för att Chelsea inte kan slå dem. För det kan Chelsea, men Chelsea har inte övertygat, särskilt inte under 2018. Men frågan är väl om Chelsea övertygat i två halvlekar under hela säsongen? Enda undantaget känns som bortamatchen mot Atletico Madrid. Sedan har Chelsea spelat bra mot många toppklubbar i en halvlek, oftast den första och presterat väldigt mycket sämre andra halvlekar. Särskilt om Chelsea tagit ledningen.
    Det enda logiska vi kan hitta till att de bjudit på sådana berg- och dalbanor verkar vara att Chelsea velat eller fått order om att spela på resultatet! Vilket vi nu kategoriskt bevisat att klubben inte kan.
    Eller så vågar de inte vinna!
    Så oavsett hur dagens match slutar (om det inte blir stora siffror) är vi nöjda med om Chelsea presterar i två halvlekar istället för en enda. Även om vi kan vara fem poäng efter fjärdeplatsen när kvällen stundar. Och bara nio matcher kvar att rätta till det, men vi har Liverpool och Tottenham kvar att möta. Bäda matcherna hemma och det ger oss chansen ändå. För klarar Chelsea en CL-plats (kanske också en FA Cupvinst) är det ändå en OK säsong där flytet helt uteblivit men missar vi CL då måste vi nog ställa oss i kön och säga att det är ändå något av ett fiasko för de regerande mästarna.
    Vi hoppas också att våra bästa spelare och formspelarna Hazard och Willian får spela hela matchen och inte byts ut i onödan.
    Vi är lite oroliga över Christensen som kanske gjorde sin sämsta insats hittills mot United, klart störd av misstaget som orsakade kvitteringen för Barcelona i matchen innan. Det är hur han kommer tillbaka från misstagen som kommer att visa hur bra han kan bli, inte bara att spela bra i många matcher. Vi tror på dansken och att han fått perspektiv på vad som hänt, vi har onekligen sett betydligt värre tavlor men på toppnivån har man inte råd med några alls, så oförlåtligt är det. Och kan Moratas enorma otur fortsätta, han kunde, borde blivit matchhjälte förra helgen? Kan han bli det denna och tysta gnällspikarna spm påstår sig vara Chelseasupportrar men inte vill stödja lagets spelare?! (Detta sagt trots CSFCs ordentliga kritik av Bakayoko...., där kan vi bara säga vi vill försöka men... Det är dock en viss skillnad då Morata presterat en hel del, om än inte som vi hoppats, men skadorna och några jobbiga missar... Medan fransmannen däremot....;)

LÖRDAG:
Många medier i England hävdar att Conte rasar mot Chelseas ledning för att de inte matchar den ambition italienaren har i Chelsea. Det är förstås medietjafs, medietjatter men det känns ändå som en viss kärna av sanning finns där.
    Ambition är dock en sak, möjligheter är andra och det är bara så att även om Chelsea är en riktigt stor klubb, har stor kassa och bra ekonomi kan de ju inte mäta sig med klubbar som har andra möjligheter.
    De statsägda klubbarna City och PSG står i en klass för sig och det går liksom inte att matcha om vi talar spelarköp. De båda kommer att köpa sönder marknaden i sommar också. Låneklubbarna, de med stora lån och som hela tiden får nya stora lån även om deras tv-pengarsfördel har jämnats ut med andra klubbar i Spanien står också liksom i en liga för sig. Vi talar förstås om Real Madrid och Barcelona. De klubbarna har också två andra fördelar när det gäller att attrahera spelare; klimatet och historiken. Särskilt sydamerikanerna vill ju dit. De har också bra mycket större arenor vilket ger dem andra möjligheter att generera intäkter.
    Det lämnar Manchester United som Chelsea heller egentligen inte kan tävla mot på lika villkor. De lever också på lånade pengar som deras ägare lånade för att köpa klubben, vilket kostar United men det kompenseras lätt av att ingen klubb är lika framgångsrikt ekonomiskt på icke-fotbollssidan. De har också en betydligt större arena än Chelsea.
    Det har varit tydligt i många år och har bara förstärkts av icke genomänkta FFP-regler att olika klubbar numer spelar i olika divisioner, särskilt finansiellt.
    Det är dock inte ambition bara som saknas som medierna förenklar eventuellt vad Conte kan ha sagt och kritiserat. Ambitionen kan finnas i hur stor grad som helst, men möjligheterna att matcha framförallt statsägda klubbar blir mindre och mindre för varje spelarfönster och det enda FFP bidragit med är att vissa klubbar försöker leva efter de reglerna, andra klubbar har hittat alla möjligheter att förbigå dem utan någon som helst ambition att följa andan i FFP.
    För att matcha ambitionen hos Conte, om det som sägs nu har sagts, måste Chelsea bli smartare, har större tur i spelaraffärerna (inte lägga 40m på spelare som ingen förstår varför), kanske köpa färre men bättre och framförallt måste de sportsliga framgångarna fortsätta för annars går det inte att rekrytera. Vägen med att bygga underifrån från egna akademier är nog dags att börja avskriva för hur framgångsrik en akademi än är, tycks spelarnas ambition inte följa med dem upp i vuxen ålder. Om vi ska hårddra den utveckling vi sett hos Chelseas unga spelare de senaste fem åren där så många löften helt slutat utvecklas när de ska ta det stora steget upp. Det är sannerligen inte bara klubbens fel att så få tar steget och etablerar sig i Chelsea. För oss lite mer cyniska ser vi det som problemet med för stora löner och curlande klubbar för unga spelare med talang kontra karaktär hos spelarna. Grovt förenklat men i våra ögon sannare än snacket om att de inte får några chanser. Spelare tas ut betydligt mer på vad de visar på träningsplanen idag än vad som visas i vissa matcher. Det är där spelarna måste visa sin ambition och vilja och gör de det så får de chanser, som t ex Ethan Ampadu.

FREDAG:
Från presskonferensen:
Antonio Conte öste beröm över Man City och betonade att de hade kompetens, ekonomiska möjligheter och ambition att bli vad de är.
    Han avfärdade åter ryktena om att bli förbundskapten i Italien igen.
    Mot City betonade han att det handlar om att hitta rätt balans defensivt och offensivt.
    Angående Morata menade han att efter hans skador måste klubben ha tålamod med honom.

David Luiz, Bakayoko och Ethan Ampadu är skadade och kommer inte kunna spela i helgen.

Eden Hazard är nominerad som Månadens spelare i januari.

City har utklassat Arsenal två gånger på fem dagar. Nu är inte Chelsea Arsenal direkt även om vi tydligen alltid ska spela uselt mot dem under Conte. Dock, vi är inte helt optiimistiska inför söndag.

Fotboll är ett orättvist spel - ibland.
    Hade vi haft kompetenta domare i söndags hade Chelsea fått oavgjort. Hade Chelsea haft samma effektivitet, vilket också kan kallas tur som United hade Chelsea vunnit matchen. Hade Chelsea klarat av att spela två halvlekar på samma nivå som den första hade Chelsea förmodligen utklassat United.
    Hade Moratas närmast perfekta volley varit två centimeter lägre i inledningen hade han blivit matchhjälte mot United. Hade domaren dessutom varit kompetent nog eller använt VAR hade hans kvittering godkänts och han hade varit matchhjälte för det också. Han kunde höjts till skyarna, men så blev det inte. Var det oskicklighet som gjorde att bollen drämde i ribban? Var det oskicklighet hos Morata att domaren inte godkände ett korrekt mål? Båda de sakerna är nog svåra att hävda, ändå gjorde många det.
    Istället blev vi grovt besvikna, klagade på Chelsea som inte höll nivån uppe och inte verkade våga vinna. Istället kritiserade både vi och alla hans fiender (varav påfallande många tycks kalla sig Chelseasupportrar på twitter, facebook och andra ställen där de ventilerar) Morata för att han har problem med den fysiska aspekten av engelsk fotboll efter sina skador (han faller lite lätt ibland vilket han inte är den förste icke-engelsman, eller engelsman om vi ska räkna in Tottenhamspelare, att göra särskilt sin första säsong i PL.) Istället för att bli stor matchhjälte blev han syndabock.
    Rättvist, knappast. Kanske har vi därför sänkt våra förväntningar inför helgens möte mot årets suveräner. Det var vi förra säsongen, nu är det ett annat lag med andra (=större) resurser men framförallt som fått en chans att spela ihop sig under längre tid än Chelsea.
    Ja, fotboll är ett orättvist spel men det är kanske också därför vi älskar det. DOCK orättvisan i att förlora vinst mot både Barcelona och United, att förlora helt mot Watford och Bournemouth trots dominans... Tja, är det orättvisa eller är det något annat. CSFC har alltid hävdat att utan flyt vinner man inte titlar.
    Vi kan nog rätt lätt konstatera att Chelsea och Conte har inte haft flyt än den här säsongen! Kan vi få lite flyt på söndag, tack. Vem frågar vi om det? Var ansöker vi om det? Vi vet ju, vi har fått se hur väldigt bra Chelsea kan vara, i en halvlek. Kan vi få se det i två halvlekar på söndag eller ska vi ägna oss åt att se Duplantis hoppa stav?
    Och, snälla om vi inte leder med två-tre mål byt inte ut Eden Hazard innan slutminuterna - lova oss det Antonio Conte!

TORSDAG:
Damernas kvartsfinal i FA Cupen mot Liverpool ska spelas 18 mars.

Man City har en bortamatch mot Arsenal ikväll. Möjlighet att tjuvtitta på vad Chelsea kommer att möta på söndag.

Ross Barkley är skadefri och har kunnat återvända till träning. Ännu ej besked om Luiz och Bakayoko.

TISDAG:
FULHAM U18 - CHELSEA U18     0 - 6   
FA Youth Cup kvartsfinal
    Jody Morris har inte valt den elva som vi kanske ser som starkast, lite oväntad onekligen men med några välkända namn som Hudson-Odoi, Guehi, McEchran, Redan.
    Chelsea har börjat matchen bäst, inte oväntat. Det är en ordentligt snöig och riktig hal plan. Och Hudson-Odoi var mycket nära i 10e minuten men bollen stannade upp via en touch och av någon anledning bedömdes försvararen inte spelat tillbaka till målvakten när näste spelare stoppade bollen till målvakten.
    Chelsea fortsätter ha matchen helt under kontroll och Fulham har inte besvärat vår försvarslinje de första 24. Däremot gick bollen halvmetern från en helt fri McEchran. Så fick förstås Fulham en hörna som blev rätt farlig och så gör målvakten Cummings en jättetavla som han turligt nog klarar sig undan med. Han kastar bollen fem meter fram till en Fulhamspelare, men Guehi reder ut det för honom. Visserligen spelar Fulham i vitt men snöblindhet ska inte vara en fråga för Cummings.
    35m. Frispark just på linjen efter McEchran gjorts ned efter en fin aktion. Odoi försökte under muren men fick bara hörna. 39m en boll just utanför stolpen som målvakten inte var med på.
    Det är nästan så man tror a-lagets, damlagets förbannelse drabbat ungdomarna nu - de omsätter inte sina chanser. Spelmässigt har de totaldominerat.
ANDRA
I början av andra tog Chelsea ledningen, och självklart var fulstreamen då nere.
    55e minuten tar Hudson ned bollen och sätter den så säkert i mål. Klar ledning. Minuten efter får Fulham sin bästa chans i matchen och spelarna tacklar ned varandra! Det var öppet mål. 57
    Fulham har helt klart höjt sitt spel efter underläget. Men Chelsea är inte bara bra framåt.
    Martell Taylor-Crossdale (sluta med dubbla efternamn, snälla. Det är så jälva löjligt.). Byts in för Redan. 62
    Martell T-C gör mål på ett härligt inlägg av Hudson. Nära första stolpen. Matchen är nog klar. 68
    Sterling in för McEachran. Oväntat då det är olika positioner. 71
    Cummings gör en suverän räddning men det slutar med straff. 72 Men målvakten halkar och fäller sedan spelaren. Vilken osis. Så får Cummings upp en hand och räddar straffen! WOW.
    Cummings gör sedan ännu en bra räddning framför fötterna på en vit. Han har revanscherat sig från missen i första. 73
    Dujon Sterling får en chans, vänder om och snurrar in bollen. Vilket mål. Billy Gilmour hittade honom. 76
    Så ett bra inlägg och en riktigt lätt nick i mål. Fulstremen gav upp så vi vet inte vem. M T-C? Tydligen.
  Ledsen för att vi inte kan ge bra referat men fulstrem är fulstream. Det viktiga är ändå att Chelsea totalt slog ut Fulham. Fakta får vi återkomma kring.
    Lamptey går in i boxen och görs ned. Straff. 86
    M T-C sätter straffen lätt. 87
  Det verkar som Chelsea möter Birmingham i dubbeln för semin.
    Sp blev det handbags som de säger i England i slutet av matchen. Så dumt. Två gula, det kunde varit värre. 
    Första målet var ett självmål fick vi veta efteråt.

TV-bolagen har flyttat tre matcher för Chelsea i april. Två är bara andra tider men matchen mot West Ham har flyttats till söndagen 8 april.

Mer om ändringarna i Champions League och hur det kan påverka Chelsea, om laget skärper sig och klarar kvalficeringen och börjar våga vinna matcher de spelar ut motståndarna i. Det vitkgiaste är att fjärde placerade lag slipper kvalspela. Läs här>>

Här förklaras det något komplicerade förslag om ett vinteruppehåll som ligan diskuterar inför 19-20-säsongen. Det innebär att alla klubbar ska få minst 13 lediga dagar men inte alla samtidigt som i andra ligor. Tydligen ska det ske under februari.
    Det är kontroversiellt och drivs framförallt av de som tror att engelska landslaget ska må bra av ett sådant uppehåll. Vi mer cyniska skeptiker tror det bara kommer att innebära att klubbarna ska spela inkomstbringande idiotmatcher som träning i länder som arabstaterna, Kina, USA istället.
    Läs mer här>>

Även Champions League förändras nästa säsong. Fler lag och två olika avsparkstider (som Europa League). Ännu ett sätt att maximera tv-intäkterna. Se mer här>>

U18 möter Fulham i kvartsfinalen till FA Youth Cup ikväll.

MÅNDAG:
Det är fortfarande helt obegripligt hur Chelsea bara kan ge bort en match som de gjorde igår i Manchester - och det till ett lag som inte ens spelade särskilt bra. Vi har dessutom sett det gång på gång den här säsongen. Bra första halvlekar, fullständigt värdelösa andra halvlekar. Tappade ledningar gång på gång.
    Med City som nästa motståndare på söndag börjar det nästan kännas som om Chelsea inte kommer att klara den där fjärdeplatsen. Det är bara Chelseas eget fel dessutom.
    Chelsea spelade bra mot Barcelona och gav bort segern med ett misstag. Två små misstag gav också segern till United på söndag och oförklarlig bytespolicy av Conte bidrag till det. Men det som oroar är inte misstagen, sådana sker.
    Det som skrämmer är attityden. Hur man kan gå från så positivt bra spel till att inte våga vinna och i princip nästan lägga sig i andra halvlek mot motståndare som man har på gaffeln. Gång på gång!
    Något är faktiskt fel!
    Vad det är vågar vi inte ens gissa men helt klart måste det vara en mental sak, för det kan väl inte vara så att spelarna blir tillsagda att sluta spela fotboll med bara uddamålsledningar?

Oroade är vi dock, djupt oroade.
    Oroande är också hur djupt misstaget mot Barcelona verkar påverkat Andreas Christensen som gjorde en av sina svagare insatser igår. Hoppas han kan studsa tillbaka snabbt.

Crystal Dunn lämnar omgående Chelsea för att gå till North Carolina Courage i USA. Det kom mycket plötsligt och hennes senaste match var i lördags mot City där hon tyvärr var en stor målsumpare.

 

Rykten, notiser m m, v-9


LÖRDAG:
Unge Josh Grant fick träna med a-lagstruppen inför söndagens möte. Något tidningarna har gjort en stor affär av i England.

Källan är omöjliga Don Balon men enligt dem är Real Madrid desperata att behålla lovande 19-åringen Oscar Rodriguez. Oscars kontrakt går ut till sommaren och Chelsea (samt Barcelona) lär följt honom noga en längre tid. Real vill inte förlora honom men ynglingen visar inga tecken på att vilja förlänga kontraktet så han är fri att gå till sommaren.

TORSDAG:
Spanska påhittare är igång igen. De hävdar nu att Eden Hazard är villig att förlänga sitt kontrakt med Chelsea och få 300k i veckan i lön. Förutsatt att det i kontraktet finns en klausul om att Chelsea släpper honom till Real Madrid för en på förhand fastställd summa.
    Chelsea vore idioter om de går med på ett sådant kontrakt. Den ende som vinner på det är ju Hazard som höjer sin lön med 50% och ändå får lämna som han själv vill till Real - om det nu är vad han vill, för oavsett vad alla spanjorer tycks tro är CSFC inte lika övertygade som de om att Eden Hazards enda dröm är att spela för Zidane. (Som tack vare tur och statsägd arrogans ser ut att klara av PSG då PSG tappade fattningen på Bernabeu och sedan fick sin viktigate spelare skadad till returen).
    Ryktet kommer från Mundo Deportivo och har fått stor spridning i engelska medier.

ONSDAG:
Ryktena om Luis Enrique som nästa Chelseamanager växer dagligen och vi är inte roade. Ett - för att vi gillar aldrig rykten som oroar och underminerar även om det är standard för Chelseafans. Två - för vi hör att Enrique är ännu mer ömskinnad och temperamentfull och har svårt med spelarrelationer vilket lär varit anledningen till att han fick lämna Barcelona. För oss känns han inte rätt men vem vet egentligen i vår klubb?
    Enrique påstås nu vara villig att acceptera den låga lön som Chelsea lär erbjuda (Conte lär ha 9,5m om året) vilket är en kraftig sänkning av vad Enrqique lär tjänat i Barcelona (16,5m). Å andra sidan är han ju arbetslös så frågan känns väldigt akademisk...
   
Skvallerpressen försöker få det till Thibaut Courtois anklagar Antonio Conte för att Courtois ställer samma fråga som förmodligen varenda Chelseafan alltid ställer sig, varför ta av Eden Hazard i en match vi måste vinna? Courtois ställer frågan och hänvisar till Conte. Blaskorna försöker självklart göra det till en stridsfråga och att det är oro i omklädningsrummet igen.
    Frågan däremot är väldigt angelägen, för matchen mot United var sannerligen inte enda gången vår bäste spelare (normalt) togs av i förtid utan att matchen var vunnen klart.

Nu försöker Costacurta och italienska förbundet backa från tidigare uttalanden om nästa förbundskapten. Förmodligen har de väl upptäckt att de helt enkelt inte kan sköta ärendet så som de gör och nu nekar de till att de pekat ut Conte som förstanamn. Problemet för dem är ju att det här är inte första gången de gör så här...

TISDAG:
Italienska FA ger inte upp, de har nu tydligen officiellt gått ut och sagt att Antonio Conte är den manager de gör allt för att övertyga om att ta över efter Ventura. Vad Conte själv säger spelar lika lite roll för fotbollsbyråkraterna i italien som för engelska pressen.
    Det är egentligen makalös att ett förbund kan få gå ut och prata om managers som är anställda i andra klubbar på det sätt Italien och Costacurta gör. Chelsea borde absolut ta upp det med Fifa och Uefa. Klubbar får inte prata med spelare eller managers men tydligen får förbund uppträda hur de själva vill.

Snön må yra utanför oss ovana men i England är det ryktena som yr. Som att Chelsea har satt en prislapp på Eden Hazard för Real Madrid. Den är på 200m pund. Att Ousmane Dembele vill lämna Barcelona för Chelsea och har lämnat in transferbegäran.
  Vi tror inte på något av dem.
   

MÅNDAG:
Lånerapporten>>
    Typiskt nog den här helgen togs Tammy Abrahams tröstmål för Swansea ifrån honom och sattes som självmål istället. Mason Mount fick däremot behålla det mål han gjorde.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC