csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   32 sp 17 v 6 o 9 f 54 -31 mål 57 p
- always proud to be Blue -
2 - 8 april 2018
    NÄSTA MATCH:

         Southampton - 14 april kl 13.30

  TV

Nyheter v-14


SÖNDAG:
Hur kunde Chelsea misslyckas med att vinna matchen idag? Fullständigt obegripligt att man kan spela så bra och ändå vara så usla på att göra mål!

Före matchen idag kommer Chelsea att hylla Ray Wilkins minne. Säkert något som kommer att upplevas stort av de som är på Stamford Bridge. Tyvärr lär vi knappast få se något av det i tv här hemma då sändningarna nästan aldrig tar upp sådana saker. Men som många säger, vi vill vinna den här matchen som en hyllning till en av våra största någonsin, den yngste kaptenen vi någonsin haft.

Hyllningarna till Ray Wilkins fortsätter strömma in och alla kan också via Chelseas hemsida hylla honom. På hemsidan finns flera fina artiklar och bilder från hans karriär i klubben i hans hjärta.

LÖRDAG:
Chelseas U18-lag är nu obesegrade på hemmaplan under tre års tid. Fantastiskt resultat. De vann idag över Southampton med 4-0. Jody Morris matchade ett ungt lag även om det var mer kända namn som avgjorde. Målgörare: Uwakwe 41; Taylor-Crossdale 57; Anjorin 60; Guehi 64

Vad händer med City? Först resultatet mot Liverpool i Champions League och idag släppte de matchen mot United helt och hållet i andra halvlek efter att ha spelat ut dem i första. Och åter tvingas vi notera hur usel domarstandarden är i Premier League i år. Vi kan väl bara drömma om en förbättring nästa år, kanske genom bättre användning av VAR.

Vi noterar med en viss tacksamhet att Liverpool tappade poäng idag. Trots att Everton gjorde vad de kunde för att inte vinna. Allt hjälper men de och de andra ovanför oss behöver tappa betydligt fler poäng för att det ska betyda något för Chelsea efter den situation klubben satt sig i.

FREDAG:
Från presskonferensen.
(Varför släpper inte känslan att säsongen är över då man missat den ... ;)
    Självklart öppnade den med en hyllning till Ray Wilkins.
    På skadelistan står fortfarande David Luiz och Ethan Ampadu, inga andra.
    Chelsea måste visa stolthet, motivation och vilja även om det blir svårt att nå en fjärdeplats.
    Han avfärdade Viallis påstående om att han kan inte vänta till han får lämna. Mycket mer om det sades inte. Inte heller mycket mer av intresse inför matchen.

TORSDAG:
Fler säger vad de tycker om Ray Wilkins och hur mycket vi saknar honom. Särskilt från gamla Chelseaspelare. Tänk att få göra ett sådant intryck. Önskar och hoppas han fick veta detta innan. Lyssna särskilt till storyn som en fd soldat återger där. Läs här>>

Nyheten om Ray Wilkins överskuggar fortfarande allting Chelsea även om vi gläds med ungdomarna för deras semifinalseger igår. Mycket blå glädje är dämpad just nu; resultaten är en sak, Wilkins borgång så mycket hårdare.
    Chelseas kolumnist Giles Smith skriver om Ray Wilkins idag på hemsidan. Läs det>>
    För en som varit med så länge som CSFC finns det spelare som inte går att glömma, särskilt personligen är det laget runt 1970. Det är Ray Wilkins, en spelare man t o m accepterade att han gick till United för han hade gjort så mycket för Chelsea under en tid då klubben sportsligt kämpade. Vi har Kerry Dixon. Några mindre kultpersonligheter innan perioden som inleddes med Gianfranco Zola och som tog så många storstjärnor om än mot slutet av deras karriär till Chelsea. Men Ray Wilkins kommer och är alltid bland de namn som kommer att kunna räknas av på fingrarna utan att man ens behöver tänka efter. Och det var enbart som spelare, vi har länge trott det och det har ju nu bekräftats när vi läser om honom, var han kanske ännu större som människa.
    För oss spelar det roll. Stor roll faktiskt. Vi har aldrig och kommer aldrig vara några av dem som anser att man måste skilja spelaren från människan. Det har funnits stora spelare, inga namn, som varit väldigt små människor - och finns så fortfarande och kanske än mer i dagens personfixerade fotboll. Särskilt kanske i dagens klimat då inte längre ursäkter görs för beteenden som inte är ok bara för att man var ett geni i det man gjorde.
    Ray Wilkins är saknad av alla, det kan vi inte och kommer vi aldrig att säga om alla stora fotbollsspelare.
   

ONSDAG:
En dålig vecka har blivit väldigt mycket sämre när vi idag fick veta att Ray "Butch" Wilkins har gått bort. RIP Butch och tack för allt du gjort för Chelsea.
Ray Wilkins
   En av Chelseas absolut största genom tiderna och en jätteidol för Chelseafans som var med på den tiden. Helt enkelt en av engelsk fotbolls allra största genom tiderna även om antalet titlar kunde blivit större. En av mina stora personliga idoler som spelare och som människa.
    Han blev 61 år gammal. Läs mer om hans fantastiska Chelseakarriär (och på annat håll) här från Chelseas hemsida>>
    Martin Lipton i The Sun har skrivit en fin hyllning till honom. Läs här>>
    Här är några hyllningar till Ray Wilkins. Från hans arbetsplats på Sky. Läs här>>

    En annan artikel om vår yngste kapten någonsin>> av Steve Stammers, Daily Mail.
    Peter Mason skrev om honom i Guardian>> där kan ni även se ett av hans allra mest fantastiska mål.
    Richard Williams i samma tidning beskriver honom så här>>
    Mike Walters i The Mirror minns honom genom att påpeka hans betydelse i Chelsea mellan generationen med Osgood, Bonetti och de andra och det Chelsea som tog steg för steg uppåt när Premier League skapades. Ray Wilkins var Kerry Dixon våra bästa och viktigaste spelare den ofta tunga perioden. Läs här>>

FA Youth Cup Semifinal 1:2
BIRMINGHAM U18 vs CHELSEA U18       0 - 3
Tyvärr kunde vi inte följa matchen live. Men Chelsea tog ledningen i 15e minuten genom Tariq Uwakwe och utökade den genom Callum Hudson-Odoi i 33e. Enligt rapporterna dominerar Chelsea matchen.
    Inhopparen Charlie Brown gjorde Chelseas tredje mål i 76e minuten. Brums hade ett stolpskott i matchens slutskede.
    Chelsea har inte släppt in ett enda mål hittills i FA Youth Cup den här säsongen! Anmärkningsvärt.
    Det var inget snack om vilket lag som var bäst och dominerade matchen på alla sätt. Birmingham försökte svara med att spela fysiskt mot Chelsea vilket inte betalade sig.
    Returen spelas på tisdag.
    I andra semin har Blackpool och Arsenal spelat 2-2 i första matchen.

Matchen mot Liverpool har flyttats till söndagen 6 maj. Den uppskjutna matchen mot Huddersfield ska spelas onsdagen 9 maj. (Vi spelar FA Cupsemi mot Southampton när Huddersfieldmatchen skulle spelats).

För de som föredrar ungdomsfotboll till engelska derbyt i Champions League ikväll är det första semifinalen i FA Youth Cup mot Birmingham City U18. Matchstart kl 20. Matchen visas på Chelsea TV. Returen spelas nästa vecka. Chelsea är sedan flera år titelförsvarare i den här turneringen och storfavoriter förstås.

Av någon anledning är entusiasmen som Chelseasupporter något låg just nu. Det innebär dock inte att säsongen är slut. Sju matcher är kvar och det kan bli nog så besvärligt.
    Chansen till en CL-plats är ju måttlig då det kräver en form av kollaps från lagen ovanför. Det är tungt att inse. Dock Europa League är också en turnering som innebär att Chelsea får mäta musklerna med lag från kontinenten. Chelsea har redan vunnit den bucklan en gång men en gång till skulle inte vara fel nästa säsong.
    Det kräver dock att Chelsea ändå avslutar säsongen starkt och att spelarna inte lägger av och bara väntar på VM, vilket är en uppenbar risk särskilt som alla också förväntar sig att managern lämnar.
    Av de sju matcherna Chelsea har kvar är det den sortens matcher som är riktigt knepiga så här års. Vi möter nämligen fem bottenlag som alla är indragna i en relegeringskamp. Det ser säkert lätt ut på papper, men att möta lag som kämpar för livet så att säga när man själv kämpar med motivation - det är sannerligen inte några enkla matcher.
    Så vi hoppas verkligen få se ett Chelsea som ändå ger sitt bästa, kanske till och med kan spela ut nu när en viss krampaktighet i säsongen med alla dessa usla andra halvlekar och den mycket låga effektiviteten försvinner. VI förväntar oss att se ett professionellt lag där alla ändå ger sitt allra bästa för Chelsea och för supportrarna. Det börjar mot West Ham som är ett lag som blandat och gett oerhört på sistone, faktiskt än värre än Chelsea men som är långt ifrån ofarligt särskilt med spetskompetensen hos Arnautovic.
    Vi förväntar oss segrar i alla matcher, särskilt mot Liverpool. Därtill kommer ju en FA Cupsemi mot Southampton (och ett ligamöte mot Southampton redan nästa vecka) som är riktigt viktig för en FA Cuptitel skulle onekligen sätta åtminstone ett fint plåster på säsongen.

MÅNDAG:
Inget är omöjligt innan det är det, men det är synnerligen osannolikt att Chelsea spelar Champions League nästa säsong. Det kräver ju en totalkollaps av lagen ovanför i tabellen.
    Så det är en tung måndag idag för oss Chelseafans och att det skedde på hemmaplan mot just Tottenham gjorde det ju inte lättare att stå ut med.
    För många dåliga matcher, särskilt andra halvlekar och en hel del brist på flyt har präglat säsongen. Några fantastiskt fina matcher men ändå inte resultat som gått vår väg kommer vi också ihåg.
    Därmed är det bara FA Cupen att se fram emot i år. Där vi först dock måste slå Southampton och gå till final där vi åter kan få möta Tottenham. De har ju två spelare som alltid gör mål mot oss och det vet vi men kunde ändå inte stoppa.

 


 

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG:
Michy Batshuayi har gjort sitt nionde mål för Dortmund sedan lånet dit. Vi undrar nog lite mer än redan tidigare vad Conte inte såg i honom som spelare. Visserligen är det lättare att göra mål i Bundesliga men ändå...

Richarlison började väldigt bra i Watford, mindre så på sistone. Då kliver agenterna in och rotar i glöden för att få upp värmen i spekulationerna. Så nu är han aktuell inte bara för Chelsea utan också PSG och Monaco, allt för att försöka få till affärer. Vi har sett det förut och klubben har gått på det förut. Vi lär också få se betydligt mer av det närmaste veckorna, särskilt kring spelare som gör bra ifrån sig i VM.

Spekulationerna slutar aldrig och Guardian som normalt är lite mer seriösa än andra har nu med full styrka gett sig in i dem - det handlar alltså om vem som ska ersätta Dead Man Walking, Antonio Conte.
    CSFC är inte nöjda med Conte den här säsongen, mest pga saker som gnällandet, experimentet med falsk nia, att han så tydligt visar sin misstro mot vissa spelare (läs Batshuayi) och favoriserar andra - men allra mest för att han lade sig platt för Man City i bortamötet. Ändå föredrar vi att han stannar om vi kan få slut på allt tjafs. Det faktum att bara två spelare varit bättre i år än förra året (Willian och Alonso) spelar också helt klart in.
    Guardian för fram managers som Luis Enrique (en Conte B som det känns som med volatilt temperament och som säkerligen kommer att hamna i samma situation som Conte -parenteserna är CSFCs åsikt). Massimo Allegri (intressant, lugnare inflytande, mindre strul och vi har ju onekligen haft tur med italienska managers). Deras tredje alternativ har vi inte hört så ofta, Leonardo Jardim. (Frågan är dock om Chelsea har en spelartrupp som passar dennes optimistiska offensiva stil).
    Läs själva mer>>
     En still undran drock, var har alla tidigare rykten om Diego Simeone hit och dit tagit vägen...?

LÖRDAG:
Tammy Abraham gjorde mål igen och räddade poäng åt Swansea mot West Bromwich. En match de kanske borde vunnit för att känna sig säkrare.

Antonio Conte talar om sina känslor efter Chelseas svaga titelförsvar den här säsongen. Läs mer här>>

Två stora ligor kan avgöras mycket tidigt idag. Bayern kan vinna Bundesliga och Manchester City kan vinna Premier League om de vinner. Båda lagen lika överlägsna.

FREDAG:
Vi har ju ett behov av att skratta efter en eländig vecka, och varför då inte skratta åt fotbollsbyråkraternas nit. Läs om hur Accrington bryter genom reglerna och klandras av ligan för att de fått köpa hamburgare på donken lefter matcherna. Läs>>

ONSDAG:
Lite läsning om Chelsea Ladies mittback Magdalena Eriksson, som är given i ett europeiskt topplag men inte i det dalande svenska landslaget. Läs här>>

Chelsea, liksom City och Barcelona, lär jaga turkiska målvakten Berke Özer från Altinordu. Han anses vara ett av de stora målvaktslöftena just nu och är bara 17 år. Han har redan varit med turkiska landslaget.

JT kan fortfarande så kanske är CSFCs dröm om att få se honom i Chelsea som ledare nästa år inte möjlig. Han har blivit uttagen till Championships All Star-lag som mittback.

Vi placerar det under goda nyheter, fast det kanske inte är det på sätt och vis. Nu säger de spanska ryktena att Real Madrid inte längre är intresserade av Eden Hazard. Dels för att prislappen lär vara 100m pund (vilket låter fruktansvärt billigt med tanke på vad andra spelare kostat), men också för att hans form på sistone inte direkt övertygad marängerna. Så bra om de slutar rycka i honom och dåligt att Eden Hazard faktiskt inte tagit det där sista steget vi hade hoppats på den här säsongen, särskilt inte under andra halvan av den.

Det gick inte så bra för Allegri och Juventus igår, kanske är det på grund av att ryktena om att han ska till Chelsea är allt kraftigare. Inte för att just det betyder något, men det är mycket prat nu. Vare sig det är typiska Följa John-journalistik eller om det finns någon substans. (Alla verkar dock säkra på att det blir ny manager till sommaren).

TISDAG:
Vi kan ju behöva något att le åt och då sviker aldrig lögnaktiga påhittarna på Don Balon. Så nu ska Chelsea få 131m pund och Gareth Bale för Eden Hazard och Alvaro Morata. No more comments.

Från marginellt trovärdigare källor kommer det att Massimo Allegri har gjort klart för Roman A att han vill bli Chelseas nye manager.

Helgens lånerapport från Chelsea>>

Många i medierna spår nu Chelseas undergång, vilket vi tvingas leva med. Så enkelt lär de inte bli för dem, men å andra sidan är deras analyser minst sagt bristvärdiga. En någorlunda sansad version bjuder Dominic fifield i Guardian på. Läs den, men läs kritiskt>> och tänk på att hade inte två ögonblick av briljans och två ögonblick av en domare som inte följer reglerna inte hänt i söndags hade de skrivit väldigt annorlunda idag.

Thibaut Courtois har 13 hållna nollor, tre efter ledande De Gea. Ederson har 14 och Hugo Lloris har samma som Courtois. Courtois vann förra säsongen med 16 nollor. Det går ju att slå, men då måste ju Chelsea börja spela hela matcher och inte bara halvlekar.

MÅNDAG:
Vi var mycket kritiska mot Marriner som inte ville bedöma matchen enligt reglerna igår. Idag håller förre domaren och domarbedömaren DermotGallagher med oss. Läs mer här>>

West Bromwich har sparkat sin andra manager den här säsongen. Alan Pardew har fått lämna bottenlaget idag. Coachen Darren Moore tar över resten av säsongen (antar vi det blir).

Domedagstrollen i medierna har en heldag efter helgens förlust. De prioriterar förstås på Contes framtid i Chelsea och hans svar är att han inte är orolig - vilket kan tolkas på alla sätt och vis. Vi lär få höra betydligt mer om det här, men för tillfället låter vi det vara för det är fortfarande för jobbigt att inse hur snett den här säsongen gick. Det har verkligen varit en säsong som blandat och gett men att skriva av den som ett totalt misslyckande tycker vi ändå är fel. Men vi har absolut inte nått våra mål, men en viss chans till titel och lite framgång finns ju ännu.

Vår förre spelare och manager Gianluca Vialli tror att Antonio Conte lämnar Chelsea i sommar. Han vill helt enkelt inte stanna i klubben enligt Vialli.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC