csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   32 sp 17 v 6 o 9 f 54 -31 mål 57 p
   
 
8 april 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea    v     West Ham   Spurs    
          1                               -               1                (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

West Hams start-XI

Hart, Cresswell, Rice, Ogbonna, Zabaleta, Kouyate, Noble, Masuaku, Fernandes, Joao Mario, Arnautovic. 

avb: Adrian, Hugill, Hernandez, Evra, Cullen, Pask, Diangana

Manager: David Moyes

Målgörare

1-0
1-1

César Azpilicueta, 36
Chicharito Hernandez, 73

CHELSEAS INSATS

7

En trög inledning med sedan bra spel och chanser utan att de stora klara blev av, som så många gånger förr. Bara ett mål i första var löjligt men... Dock, vilket underbart spel mellan Hazard-Morata-Willian i första halvleks andra halvtimme. Oj.
Stundtals rent propagandaspel av Chelsea, men ingen effektivitet som motsvarar det. Inte ens i närheten motsvarande det bländande spelet.
Det faktum att Chelsea lyckades tappa poäng i den här matchen borde jämföras med någon form av underverk eller så är det så otroligt uselt att man kan bara inte tro det. Highway robbery kallas det men Chelsea får ju skylla sig själva! Gör man inte mål på en sådan här match då gör man aldrig mål. Siffrorna ljuger inte idag - heller.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Hade inte så mycket att göra. En säker räddning i andra. Inte mycket att göra på målet. 6+
César Azpilicueta Gjorde ett så viktigt och härligt viljemål. 7-
Gary Cahill Arnautovic hade siktat in sig på att utmana Cahill som klarade det bra. En bra match av Cahill även om han kanske inte var så pressad i den. Men så orsakade han kvitteringen. 6
Antonio Rüdiger Stod för några tacklingar som gav ordentliga blåmärken på spelarna som rusade in i honom. 6+
Victor Moses Effektivare framåt, som alltid. Stod för inlägget till Moratas assist. Sköt dock ruskigt illa när han fick stora chanser. 6+
N'Golo Kanté Den ende som var på tårna när domaren blåste igång, och lika bra resten av halvleken. 7+
Cesc Fabregas Fick det utrymme han älskar och när han får det styr han spelet på ett härligt spel. 7-
Marcos Alonso Kom inte till boll så där jätteofta i första. 6+
Willian Skulle satt friläget, men bjöd på fotbollsgods tillsammans med sina kompisar därframme. Två gånger dessutom missade han givet mål. Och ett antal andra chanser också, vilket verkade ta på hans självförtroende. 7+
Eden Hazard Som han kan spela fotboll när han vill och får utrymme. Men vi tycker fortfarande han ska vara mer självisk och visa mer jävlar anamma att bollen ska bara in. 8
Alvaro Morata Stod för assisten till Azpis mål, det brukar vara tvärtom. En riktigt bra match idag. Två mål bortdömda för offside varav det ena var hårfint. 7
---    
Olivier Grioud In för Morata. 78 För kort tid för betyg.  
Pedro In för Moses. 78 För kort tid för betyg.  
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Drinkwater, Pedro, Bakayoko, Giroud, Christensen, Emerson

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 22 5
Skott på mål 6 2

Bollinnehav%

60 40
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Fick det spel han nog vill ha i varje match, men som motståndarna kanske inte direkt brukar bjuda in till. Men vad han ska göra för att få Chelsea att omsätta allt fint, alla chanser i mål också....
Men vi kan inte förstå en del sena byten han gör bara för att byta känns det som. Får ändå ta på sig att Chelsea slår nya rekord i ineffektivitet i år.

7-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det finns bara två saker att säga inför dagens match. Chelsea måste visa stolthet, rakrygghet och göra en bra match (=vinna) och avsluta säsongen som klubben, spelarna och supportrarna förtjänar. Samt, vinn den här matchen för Ray Wilkins. En av klubbens absolut största någonsin, på fler sätt än som spelare.
    I övrigt är det alltid svårt, knepigt och oroande att möta lag som kämpar i bottenträsket så här års, särskilt när rätt lite positivt står på spel tabellmässigt för Chelsea. West Ham vann senast också.

Christensen petad, han har ju haft otur med misstag på sistone. Alla gör misstag men hans misstag har blivit till motståndarmål och det är ju värre förstås. Särskilt känsligt för en ung försvarare. Han har dock en stor Chelseaframtid framför sig ändå.

Alla Chelseas spelare bar tröjor med nummer 8, Ray Wilkins nummer, på uppvärmningen. Fint av Viasat att låta oss ta del av hyllningarna.

Chelsea gjorde avspark men mycket mer var de inte på andra planhalvan i första minuten. Så ingen rivstart direkt.
    Felpass av Hazard men Rüdi reder ut det. 2
    Kantépass når fram till Willian som tar god tid på sig innan han skjuter på en försvarare. 3
    Aranautovic tar sig åt låret men inga problem tydligen. Oordnat spel är väl det vänligaste vi kan säga hitttills. Så får Hazard bollen och avancerar framåt, skjuter från ca 20m, tätt utanför. 4 Mycket tätt utanför visar reprisen.
    Cahill missar en brytning men bollen är för lång för Mario. 5
    Morata tappar boll med en dålig mottagning. Som sagt, oordnat spel förutom Hazards attack.
    Kul fakta, David Moyes har aldrig någonsin vunnit på Stamford Bridge. Tjugo försök, men vi såg förra helgen hur sviter bryts. 15 år sedan WH vann på bron också.
    Hörna WH. 7 Kevin Friend fjantar sig med hur bollen ligger. Courtois tacklas in i mål när han boxar. Frispark.
    Stora applåder i 8e minuten.
    Tyvärr spelar inte Chelsea direkt så de hedrar honom under den inledningen.
    Ett par dåliga inlägg från höger, över och förbi alla spelare. 10 Sorry, men vi är inte imponerade av Chelsea ännu i den här matchen, långt ifrån.
    Fabregas är sen och orsakar en frispark. 12 Zabaleta hjälper till med att slänga sig teatraliskt. Dåligt tagen, förbi alla.
    Bra försvarsspel av Cahill och Rudiger när Arnautovic får en jättechans, men han tar ned och försöker placera och då hinner Cahill dit. Matchens största möjlighet. 14 Hörnan förbi alla. Å andra sidan ska de ju inte släppa honom så fri. De vet ju vem som är hotet.
    Ett felpass ger Willian en möjlighet, tar sig in i boxen men får inte fram bollen till Morata utan försvaret kan med besvär rensa. 16
    Fabregas nära att nå Morata med en härlig pass. 17 Men bara nära då Noble hinner dit med huvudet.
    Det är tydligt att Arnautovic siktar in sig på att komma i duell med Cahill. Ännu har veteranen dock klarat det.
    Fin djupledare till Morata men Ogbonna vinner duellen. Bra spel av Chelsea just nu. Det blir dock bara till inkast när Zabaleta nickar ut. 20 Dock bästa spelet hittills.
    Följs av ännu ett bra anfall där Willians skott blockeras ut till hörna av Cresswell, annars hade det blivit riktigt bra. Azpi nickar hörnan högt över.
    Chelsea har äntligen ryckt upp sig och spelat flera fina anfall även om de stora chanserna uteblivit.
    Hazard försöker en fräck klack men när Moses görs ned får WH frisparken. Den missade jag hur det kunde bli så. 22 Tempot har dock gått upp klart de senaste minuterna, från båda lagen.
    Underbart anfall där Morata gör mål men Hazards pass till Morata var tyvärr offside. Korrekt visar reprisen men det var ändå ett sådant där läge där Hazard kunde varit mer självisk och gjort det själv. Det är 13 matcher sedan senaste målet. 24
    Kanté som varit klart bäst hittills i Chelsea bryter och Chelsea får in bollen i boxen men Willian har problem med balansen och Cresswell får till en hörna. Som var konstig... dåligt slagen mot Alonso som försökte göra något slags cirkusnummer av mottagningen...
    Snabbt anfall av Chelsea men Rice läser Moratas pass till Willian och det blir inget. 26
    Åter igen för nätt spel av Chelsea och WH kan bryta, men Rüdiger står pall för andra gången och motståndaren får ont - igen. 27 Rüdiger ska verkligen vara nöjd med sin debutsäsong i Chelsea.
    Vilket anfall där Hazard lyckas komma loss och lägga in bollen, Morata klackar men bollen går just utanför och Moses hinner inte dit... 29 Snyggt men inte mål än. Chelsea har dock helt klart samlat ihop till mål.
    De måste dock göras också som vi sett så oändligt många gånger den här säsongen.
    Kort hörna, Willian försöker skruva och placera in bollen men den går just utanför. Touchar möjligen stolpen. 30
    Chelsea har kommit in i matchen och spelat riktigt bra efter den dåliga starten. Men chanserna måste sättas också.
    Och när det skrivs så går fförstås tempot och intensiteten ned och lagen byter dåliga bollar med varandra några minuter.
    Jättechans för Willian men Hart hinner komma ut och blockerar med tån så att bollen går över. Vilket spel av Hazaed och Morata innan. På hörnan tofflar Azpilicueta in bolloen i målet. Inte snyggt men det skiter vi blankt i. Han tillägnar målet till Ray Wilking. Han kysser också klubbmärket. Tack för det Azpi! Dave eller vilket smeknamn ni väljer. Han gör inte många mål men vi uppskattar det ändå väldigt mycket. 36
    Hazard halkar och WH kan kontra, Chelsea hinner tillbaka och det blir upptällt en stund innan Azpi rensar. Hazard har vaknat och har gjort massor med fina aktioner nu.
    Morata kan inte finta bort Rice, men vinner en hörna. 38 Det gick ju bra nyss. Hazard lägger den korta hörnan till Fab. Slutar med frispark för Hazard när Masuaku tar ned honom, långt ifrån lika schysst som WH-spelaren försökte få det till visar reprisen. Helt klar fispark, 4-5m från kortlinjen. 39 Willian tar den. In mot första stolpen. Kanté vinner tillbaka bollen.
    Så ska de spela för jäkla nätt igen mellan Hazard och Morata. Rüdiger skjuter sedan och blockeras. WH kontring är offside. Varför sköt inte Morata istället för att söka Haz i väggspel igen... bli mer själviska och visa att bolljäveln ska in istället. 41
    Moses har fått en smäll, oj, det var rätt fel av Masuaku som kommer mellan med fot och dobbar. Inte direkt oschysst.
    Hörna för WH på övertid. Håll tätt för.... ingen Tottenhamgrej nu. Courtois ut och sedan rensar Alonso bestämt.
    Ett måls ledning är inte mycket och Chelsea förtjänar mer. Vi har ju tappat på tok för många ettmålsledningar i år men vi njuter av stundtals härligt spel särskilt med Hazard, Willian, Morata. De har verkligen varit halvlekens behållning även om vi tackar Azpilicueta för målet. När de kommer i fart är de underbara. Men som sagt, lite för smånätta ibland. Synd att Hart fick till en jätteräddning på Willians friläge. Det spelet förtjänade ett mål.

ANDRA
Chelsea måste fortsätta så här och absolut inte under några omständigheter börja tänka på att spela på resultatet. Då förlorar vi som vi gjort i flera av de senaste matcherna trots ledningsmålet.
    Noble brottas med Hazard och belönas med gult kort förstås. 46
    Så missar Willian givet mål igen. Hazard gör precis allt rätt och Willian skjuter i perfekt läge utanför. 47
    Arnautovic tvingar Courtois till en räddning med ett snabbt skott med kort anlopp. 47
    Hazard tunnlar Kouate, Moses har vå emot sig, tappar boll men vinner tillbaka. Slutar med att Fab lägger in bollen från kortlinjen, men Hart stoppar inlägget. 50
    Willian nära igen men bollen glider förbi, Morata plockar upp och lägger upp för Moses som skjuter ruskigt illa. 51 Varför kan de inte göra mål när de spelar så underbart bra?!
    Chelsea måste göra fler mål eller det här kan sluta hur som helst tyvärr, oavsett propagandaspel stundtals.
    Rice vinner en löpduell med Morata. 81% bollinnehav för Chelseas nu. 52
    Och bara ett ynka mål trots jättechanser.
    Willian till Moses, inspelet mot Morata blir hörna. 54 Fortfarande utmärkt spel av Chelsea.
    Hörnan nickas av Morata strax över. 55 Ska det verkligen bli en sådan där dag då hur många chanser som helst ska missas?
    Cresswell nere för räkning, ser inte bra ut. 55 Han landade illa efter en luftduell mot Willian. Verkar som han kommer igen.
    En lite lugnare period av matchen igen. WH får spela lite sinsemellan. Ett felpass går till Morata, till Willian och så döms Moratas mål bort igen för offside. Du milde, andra gången. Hårfint. 58 Lägg av alltså, två offsidemål bortdömda för Morata. Ska inget lyckas för honom?
    Azpi bryter högt upp, Hazard skjuter rakt på Ogbonna. 59
    Willian som verkar tappat lite självförtroende efter sina grova missar passar fel, ordentligt också. Vilket ger WH en stund med bollen igen. 60
    Willian försöker sig på en omöjlig vrickning till ingen alls i boxen. 61 Vad tänkte han där? Cresswell får ge sig och Evra in.
    Börjar redan bli nervös för att West Ham ska få till någon lyckogrej och få poäng med sig från den här matchen. 64 De har sannerligen inte förtjänat det, men det har vi sagt i mängder av matcher den här säsongen.
    Hazard vrider och vänder och fastnar i gräset. Chelsea får börja om. 65
    Ogbonna vinner en löpduell mot Morata. Hans svaghet är ju det fysiska, skulle behöva lägga på sig några kilo muskler till nästa säsong. 66
    Hazard gör det svårt för sig själv i ett läge då han borde passat istället för en gångs skull. 67
    Courtois snabbt ut och tar bollen framför Koayate. 67
    Fint inlägg bort från Ogbonna, Chelsea börjar om. Tappar tempot och alla står still istället. Får börja om. Kanté vänder bort sin spelare. Vinner sedan bollen tillbaka igen.
    Moses sätter bollen just utanföroch ut, när Willian vinner fram bollen till honom. 69 Det verkar omöjligt för Chelsea att omsätta enorma målchanser i mål och det är banne mig inte godkänt.
    Chicharito på väg in, en spelare som väldigt ofta skadat oss med att dyka upp i boxen och göra mål på oss och med bara en ynklig ettmålsledning... Nu är vi riktigt nervösa. 70
    OCH SÅ GÖR HAN DET. Otroligt av Chelsea så jävla uselt. Arnautovic vinner en boll där Cahill missar en bortnick, lägger upp för Chicharito som sätter bollen vid närmaste stolpe inne i boxen. Man kan inte tro det att Chelsea kan förlora poäng i den här matchen.
    Congte måste agera, sätt in Giroud också istället för Moses eller i värsta fall Willian. Chelsea måste vinna detta.
    Ska vi istället förlora hela matchen? Hörna för WH.
    West Ham hade haft ett skott på mål före målet. Dock, Chelsea har också bara haft två skott på mål trots alla bländande chanser.
    Pedro och Giroud in. Moses och Morata av.
    Ny hörna för WH som fått energi.
    Alonso skjuter, bra räddning av Hart. Så tappar hazard boll och WH kontrar, Kanté bryter men Alonso tappar till Noble. 80 Chelsea har tappat matchen, ska vi ens få poäng nu?
    Pedro skjuter men rätt lätt för Hart. 81
    Inlägg mot Arnautovic, nickas bort. 83
    Cullen in för Kouyate som inte gör någon brådska. 84 Chelsea har missat 16 målchanser hittills, får vi fler?
    Det är chansspel nu från Chelsea.
    Arnautovic går in mot mål, går ned och Friend friar. Rätt såg det ut. Chelsea kontrar, Hazard rakt på Hart. Det var absolut inte straff visar reprisen. 85 Kanté var helt klart först på bollen.
    Hazard försöker ta sig igenom, men det är en mur nu som står och väntar. 86 Chelsea chansar som sagt med bollar in nu, alltmer desperata efter att gett bort ännu en match.
    Giroud nickar men Hart är på den. 87 Så vill Ogbonna vila med skada. Hörna. 88 Bort direkt. Kontring av WH som Willian bryter. Alonso görs ned.
    Hazard går inåt och skjuter, på Evra. Willian lägger bollen och Fab kan inte hinna den.
    Emerson på väg in. Varför ska han göra det bytet?
    5 minuter tillägg.
    Cahill nickar i famnen på Hart. 90+2
    Hörna av Cahill när Arnautovic nästan får friläge. 90+3 Dock bra brytning när faran upptäcktes.
    Lagen byter hörnor. Pedro skjuter, blockeras. 90+4 Azp nickar och så skjuter Pedro uselt.

Det är helt obegripligt att Chelsea misslyckats med att vinna den här matchen! Det finns inget mer att säga egentligen. Chelsea spelade större delen av matchen fullständigt bländande men omsätter inte det i mål. De försökte dock efter att släppt matchen, det ska de ha heder för men då blev det desperation istället. Nu är chansen till CL-spel väl ens knappt ens matematisk.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Kevin Friend

BETYG

En av hans bästa matcher med Chelsea. Fick straffsituationen på slutet rätt.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook