csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   33 sp 18 v 6 o 9 f 57 -33 mål 60 p
- always proud to be Blue -
9 - 15 april 2018
    NÄSTA MATCH:

         Burnley - 19 april kl 20.45

  TV

Nyheter v-15


SÖNDAG:
Chelsea Ladies är klara för final i FA Cupen den 5 maj. Detta efter att piskat Manchester City på Kingsmeadow idag med 2-0 i semifinalen. I finalen väntar som vi tidigare skrivit Arsenal.
    Jättestor matchhjälte är lilla Fran Kirby, en stor idol här på CSFC. Hon gjorde båda målen i 5e och 74e minuten.
    Alla tre svenskorna spelade; Hedvig Lindahl förstås men även Jonna Andersson och Magdalena Eriksson.
    Chelseas hemsida rapporterar om matchen här>>

Vi gratulerar Manchester City till titeln.
    Det står klart idag att de nu har vunnit Premier League 2017-18. De var storfavoriter, de har störst resurser och bäst trupp och en väldigt bra manager - så någon överraskning var det inte. De har också varit det klart bästa laget hela säsongen så de är mycket värdiga mästare även om de spenderat 450m pund de två senaste säsongerna på det och planerar att spendera ännu mer i sommar. Chelsea är ingen fattig klubb men i jämförelse med statsägda klubbar kan vi inte längre konkurrera på det området.
    Grattis Manchester City, vi föredrar alltid att blå klubbar vinner även om klubben i fråga helst ska vara förra årets mästare Chelsea. Men vårt titelförsvar den här säsongen förtjänar inte direkt att nämnas just nu.

Tottenham och Manchester United förlorade båda (United synnerligen överraskande mot WBA hemma) i helgen vilket är bra för Chelsea. De och Liverpool behöver dock förlora mer om Chelsea ska kunna komma ifatt.

Arsenal är klara för final i damernas FA Cup. Efter att vunnit över Everton med 2-1 borta.

Dominans: Chelsea Ladies har fått alla nomineringar till Årets Spelare av PFA, Spelarfacket, utom en. Ramona Bachmann, Millie Bright, Fran Kirby, Maren Mjelde och Ji So-Yun är nominerade tillsammans med Citys Jill Scott. Att Hedvig Lindahl inte är nominerad är väl ändå anmärkningsvärt.
    Erin Cuthbert är nominerad till Årets Unga Spelare.

Vi har ett nytt Premier Leaguelag. Wolverhampton, ett klassiskt tipsextralag är tillbaka i eliten. Detta då de inte kan bli sämre än tvåa vilket innebär automatisk uppflyttning efter att Fulham tappat poäng i derbyt mot Brentford igår. Kampen om den andra automatiska platsen kommer nog att handla om Cardiff eller Fulham. Lagen mellan tredje och sjätte plats spelar sedan playoff om sista uppflyttningsplatsen.
    (Troligen ersätter Wolves ett annat lag från Birminghamtrakten, West Bromwich).

LÖRDAG:
Ännu en riktigt usel domarinsats i PL ikväll när City slog Tottenham och hjälpte Chelsea lite grann. En fördelsboll togs tillbaka av domare Moss och blev straff fast förseelsen skedde utanför boxen. City ledde redan och det ville vi ju, men det gör ju inte domslutet mer rätt. Usla domare är tillsammans med vår dåliga säsong och Citys överlägsenhet vad vi kommer att komma ihåg från säsongen 2017-18. Lamela försökte också filma till sig en straff - det är tyvärr ett kännetecken för dagens Tottenham. Filmningarna, de är serieförbrytare där. Ändå vägrar ligan VAR nästa säsong.
    Trots en skakig andra halvlek av City efter Tottenhams extrema turmål just före paus höll City undan och hjälpa oss. När missade t ex de Bruyne så många enkla pass? De är inte samma City som de varit större delen av säsongen.De kom dock igen mot slutet av andra. En del riktigt, nästan otroligt, grova missar också från City, även om Tottenham som spelade mycket bättre i andra. City lyckades dock till slut omsätta en av sina chanser och avgöra. Nu behöver Tottenham bara förlora två och en halv match till av de kvarvarande fem och Chelsea kan komma ifatt...

U18-laget tog sin andra titel idag. De vann Premier League South för U18-lag efter att slagit West Ham med mycket övertygande 5-1 på bortaplan. Det var fjärde gången på raken.
    De har redan vunnit nyinstiftade Premier League Cup för U18 och är i final i FA Youth Cup och det något äldre, U19 är i semifinal i Uefa Youth League. Vilken säsong de gör, igen. Jody Morris gör ett fantastiskt jobb med ungdomarna och det är nog inte så underligt att han faktiskt på allvar nämns som framtida Chelseamanager. En del tror på det redan till sommaren men det är nog väl tidigt och Roman A är ju inte känd för att satsa på icke beprövade kort.
    Målgörare i dagens avgörande match blev: Gilmour (str) 7; Brown 27, 39; Anjorin 40; Gallagher 62
  Två matcher mot Tottenham och Arsenal återstår i ligan. Sedan möter Chelsea vinnarna av norra ligan, som också avgjordes idag av Manchester United.
   
   
Vilken vändning. Chelsea var rent ut sagt usla i 69 minuter och underbara resten av matchen. Hur kunde de från absolut ingenting vända så här?
    CSFC var rena domedagsprofeten ända till Giroud bröt fram och reducerade - och vad som sedan hände. Det är närmast oförklarligt och ändå har det varit en anmärkningsvärd fotbollsvecka med konstiga vändningar av olika sätt.
  Just nu älskar vi Giroud (och vi ljuger sannerligen inte när vi säger att vi aldrig förstått den kritik han fick i Arsenal). Stor matchhjälte.
    Några av de mest fantastiska åtta minuter vi fått uppleva.

Ola Andersson hade en del intressant att säga om spelarna i Chelsea som stannar och ev inte stannar och varför i Viasats studio idag. Vi kanske inte håller med om samtliga namn men det ligger nära vad vi tror. Däremot var United-Bojans försök att sälja Eden Hazard mindre roande och att höra från honom att Chelsea inte är en storklubb bara för att vi för en gångs skull ligger bakom United är pinsamt partiskt inlägg från hans sida. Bojan läser helt klart alldeles för mycket Daily Mail.
    Korparna har börjat kretsa. Så är det och vi lär få höra mer sådant (skit)snack. Ändå är det utan tvekan så att Chelsea är i bättre skick än United när Ferguson lämnade. Stommen är där, förändringar krävs och man får inte slarva bort ännu en transfersommar men Chelsea är mycket långt från dött och begravt.

Ett ungt U23 förlorade i PL2 hemma till Tottenham med 1-2. Målskytt Grant i 66e minuten.

FREDAG:
Chelsea har samlat in vittnesmål och fakta kring hur våra supportrar behandlades på Camp Nou vid mötet mot Barcelona. Det har nu lett till att Chelsea lämnat in ett formellt klagomål på Barcelona till Uefa på hur illa supportrarna behanlades både av motståndarfans men än allvarligare av stewards och officiell personal.

FA Youth Cup finalerna kommer att spelas 27 och 30 april. Konstig nog spelar regerande mästarna första matchen hemma, andra borta. Det blir klart först på måndag om vi möter Arsenal eller Blackpool. Det är Chelseas sjunde raka final, ett rekord för FA Youth Cup. (Det förra höll United från 50-talet när bara ett fåtal klubbar hade ungdomslag). Chelsea har inte släppt in något mål ännu i årets cup, vilket självklar också blir ett rekord om det står sig.

Vi tvingas stå ut med usla domare utan hjälp av VAR ännu en säsong. Domarna har testat VAR i FA Cupen och gjort det på ett så anmärkningsvärt oskickligt sätt att ligaklubbarna vill nu inte gå med på att likt Italien införa det till nästa säsong. De kräver istället mer testande. För någon som gillar konspirationsteori kan det nog finnas rum för utrymme att spekulera kring varför just engelska testet av VAR genomfördes så anmärkningsvärt oskickligt... Men Pochettino lär gilla det och vi lär se fler lättfallande spelare med tuppar på bröstet.
  CSFC håller med om att det behöver testas mer, men det behöver inte innebära att man inte kan införa systemet. Det har fungerat uselt flera gånger men mestadels därför stadionpubliken hålls utanför processen och på grund av ren och skär oskicklighet hos bedömarna än så länge. För oss är det inte ett skäl att döma ut systemet. Vi får hoppas Fifa ser till att verkligen träna systemet innan VM i år, för vi tror det är en av mycket få vägar till att få bättre domarstandard för den är rysligt låg just nu, även internationellt som de senaste veckornas Europamatcher också har visat. För att inte tala om matcherna i PL.
    Som det är nu får det inte fortsätta med domare som aldrig ställs till svars, som aldrig behöver förklara sina domslut, som ställs över lagen på ett sätt som spelarna aldrig kan kräva. Med så många felbeslut, så många felaktigheter. Det är inte rättvist mot någon, allra minst domarna.
    Vi kräver att domare i 40-årsåldern ska kunna springa mer, se mer och ta bättre beslut än topptränade fotbollsutövare i 25-årsåldern fast spelet är oceaner snabbare och mer komplicerat än bara för fem-tio år sedan. Utan hjälp och på egen hand. Vi hade gärna sett ett flerdomarsystem likt hockeyn, amerikansk fotboll, basket men den idéen vägrar fotbollens domare ens vilja diskutera. Så VAR är enda lösningen om man inte som Sepp Blatter vill fortsätta stoppa huvudet i hinken och låtsas som allt är bra. Han är ju inte direkt någon som heller fört fotbollen framåt, annat än när det gäller förmågan att med klister på fingrarna få pengar att fastna där de inte hör hemma.
    Serie A har det redan, La Liga inför det nästa säsong så det är stor synd och skam att engelska FA slarvat bort testerna och därmed inte får med sig klubbarna. Som sagt, food for speculation why...

Från presskonferensen:
Inga nyheter om skador vilket innebär att David Luiz's knepiga knäskada gäller. Eller om det nu är en vristskada som en del påstår. Därtill vet vi ju att Ethan Ampadu missar säsongsavslutningen, inte minst slutspelet i Uefa Youth League kommande veckor. Davide Zappacosta var skadad senast men verkar ok nu.
    Ang CL säger Conte att vi ska försöka men det blir inte lätt.
    Han vill inte prata om cupsemin mot Southampton utan vill bara prata om helgens ligamatch mot dem.
    Han anser att Southampton har större kvalitet än deras ligaposition visar.
    Han vägrade prata om sin framtid i Chelsea, vilket förstås irriterade skvallertanterna i media.
    Ang Drinkwater betonade han att denne har varit oturlig den här säsongen med skador, men att det är en bra spelare. Sedan ville han inte prata mer om enskilda spelare utan enbart laget.
    Samma om Courtois. Om Christensen sa han bara att han kommer att rotera mellan mittbackarna under slutet av säsongen.

Liverpool drog vinstlotten i CL-lottningen idag. De fick det lag som ändå är lättast trots att de slog ut (ett ointresserat) Barcelona. Roma ska förhoppningsvis få Liverpool att tappa en del fokus på ligan. Det vore tacknämligt för oss.
    Arsenals lottning är klart tuffare då Atletico Madrid måste anses vara den största favoriten till att vinna Europa League trots ett dåligt resultat igår.

En del intressanta matcher den här helgen. Förutsatt förstås att Chelsea är intresserade av att göra mål och vinna matcher i helgen. Eller tänker de vänta med att slå Southampton till FA Cupsemin nästa helg?
    Vi är begränsade till att hoppas på bra resultat i andra matcher och bra resultat särskilt i matcher där United, Liverpool och Tottenham är inblandade för City är ju långt före. City som möter Tottenham borta på Wembley, samma City som varit nästan ett Chelsea på sistone när det gäller andra halvlekar och uselhet. Deras mojo har falnat extremt sista veckorna och risk för uppgivenhet och ointresse präglar mången s k experts utlåtande inför deras match. Själva hoppas vi på en stor överraskning av Bournemouth borta mot Liverpool men vi tror inte många är beredda att satsa pengar på det. Men vinst för Bournemouth, City och än mer osannolikt WBA på söndag mot United vore en dröm för oss, förutsatt att Chelsea gör sin förbannade plikt och viinner mot Southampton. I en match som är viktigare för dem än för Chelsea så, inget är givet.
    Vi har ingen aning om hur Chelsea och Conte kommer att resonera. Vi vet att han kommer att säga att varje match är viktig och att Chelsea vill avsluta säsongen med att vinna alla, men kommer de att visa det? I veckan, på ovana matchdagen torsdag (vi lär få vänja oss vid den med tanke på Europa League) möter vi Burnley innan det är dags för den korta resan till Wembley och FA-semin mot lördagens motståndare.

ONSDAG:
Vilken osedvanligt rolig CL-vecka även för den som inte hoppas på något.
    Roma ska ha all heder för att vänt mot Barcelona. Även om Barcelona var det sämsta vi nästan någonsin sett, de ville ju knappt spela matchen. Roma förtjänade att gå vidare. Men tänk om Barca hade spelat så mot Chelsea och om Messi hade varit lika usel då...
    Juventus insats mot Real ska också berömmas något oerhört. Vilken fantastisk match de gjorde. För de vågade göra den.Löjligt domslut avgjorde. Ännu en usel engelsk domare avgör. Det var ett uselt domslut. Två usla domslut verkligen.
    Liverpool slog ut City. De hade fem målchanser och gjorde två mål, det är andra siffror det än Chelseas. Chelsea hade behövt närmare trettio målchanser för att åstadkomma det.
    Så det var extremt roligt att se lagen gå för det, att våga spela för att vinna till skillnad från Contes Chelsea den här säsongen (och då vill jag ändå inte nämna den fotbollsmatch vi nog skäms mest för av Chelsea på år och dagar, den borta mot City där Chelsea bara hade ett intresse; att inte förlora stort. Man skäms fortfarande oerhört för den insatsen och det var ett taktiskt val av Conte, inte av spelarna). Om nu Conte lämnar vill vi ha en manager som Vågar Vinna matcher. Helst Heynckes men det finns förhoppningsvis andra. Fotboll får inte bara handla om att inte förlora, vilket varit mantra för lite för många Chelseamanagers.
    Vi sa före säsongen att årets CL är öppnare än vanligt. Det är den, men ingen av oss vill se Scousers vinna den. Vi tror inte heller de kan även om den är öppnare än någonsin. Vad vi fått lära oss är däremot att de som vågar vinna kan vinna. Se och lär Conte.
    Även om usla domare alltid avgör. Det är inte undra på att engelska domare absolut inte är välkomna i VM. De är fruktansvärda värdelösa.

TISDAG:
CHELSEA U18 - BIRMINGHAM U18     4 - 0
Semifinal FA Youth Cup 2.2, resultat match I = 3-0
    Tyvärr kunde vi inte följa matchen men Chelsea U18 är framme i final i FA Youth Cup för nionde gången på tio år. Chelsea har vunnit finalen de fyra senaste åren. (Först mot Fulham, sedan tre raka mot Manchester City). Chelsea har vunnit FA Youth Cup åtta gånger sedan den startade 1952.
    Chelsea har alltså fortfarande inte släppt in ett enda mål i årets FA Youth Cup. Och gjort 26. Då hade de ändå också tre träträffar idag!
    Målen gjordes av Hudson-Odoi 31, 41; Brown 38; Uwakwe 63.
    Laget: Karlo Ziger; Tariq Lamptey, Marcel Lavinier, Reece James (k), Clinton Mola; George McEachran, Billy Gilmour; Tariq Uwakwe (Conor Gallagher 71), Tino Anjorin (Jon Panzo 59), Callum Hudson-Odoi; Charlie Brown (Martell Taylor-Crossdale 64)
    Jody Morris spelade en del spelare som inte fått mycket speltid tidigare.
    Nästa vecka avgörs det om det blir Blackpool eller Arsenal som Chelsea möter i finalerna. De spelade 2-2 i första matchen.
    Resultat>>

Ikväll avgörs det vilket engelskt lag som går vidare i Champions League. Chelsea kämpade tappert men sprang på Messi i toppform. Tottenham försökte och Manchester United försökte inte ens. Så det handlar om Liverpool som tog en överraskande stor ledning efter första matchen med 3-0 eller Manchester City som varit suveräner hela säsongen men verkar ha drabbats av både en och annan spricka på sistone. Guardiolas lagbygge är helt klart inte färdigt ännu, särskilt inte försvarsmässigt även om han är nära. Sättet de vek ned sig i lördags får en att undra.
    Så vi struntar egentligen i vilket lag som går vidare även om det traditionellt svider att Liverpools supportrar ska få vara glada och att vi brukar stödja de blå lagen om möjligt.
    Vi inbillar oss att det bästa för Chelsea, vilket är det absolut enda vi bryr oss om är att Liverpool går vidare. Då kommer de att ha ett fokus som kan innebära att de tappar prioritet och intresset för ligan och kan gå på en del smällar. Vi ska också möta dem och har chans att ta tre poäng från dem. Därmed ser Liverpool nu ut att vara enda möjliga nödlinan för Chelsea till Champions League nästa år (för att de ska vinna hela turneringen nu när Real och Messi fått upp ångan det mer än tvivlar vi på). Så kan de tappa ligafokus för CL-dunster, då gynnar det Chelsea. Så det får bli Liverpool även om det känns omöjligt att heja på dem, men vi gillar ju Klopp och önskar att Mourinho aldrig hade gjort sig av med Salah...

MÅNDAG:
Ska vi se positivt på helgen, och ja vi greppar verkligen efter strån här; så är ju Chelsea åtminstone till hlegen fortfarande Champions i Premier League.

Man häpnar fortfarande hur Chelsea inte kunde vinna matchen igår. Men sådan har hela säsongen varit även om spelet kanske inte varit riktigt lika bländande utan att ge resultat i många matcher.
    Vi har inte tillgång till statistiken, framförallt inte för andra lag men CSFC började ju redovisa statistik i matchrapporterna det här året och vi har tittat på det.
    Chelsea har spelat 20 matcher sedan nyår och vi började bifoga matchstatistiken.
    Chelsea har vunnit bara sex av de matcherna!!! Förlorat sju och resten är oavgjorda. I ligan, ligacupen, FA Cupen och Champions League. Resten oavgjorda, dvs sju av den sorten också.
    Chelsea har gjort 27 mål på de matcherna. Långt ifrån, mil ifrån att vara godkänt och då ingår ändå två 4-0-matcher i statistiken (mot Brighton och Hull i cupen). Chelsea har samtidigt släppt till hela 25 mål.
    Det gör att vi kommer till den delen av statistiken vi ville se; antalet målchanser och ration målchanser på gjorda mål. I siffrorna ingår skämsmatchen mot City då Chelsea bara hade två målchanser.
    Chelsea har skapat 318 målchanser på de här 20 matcherna. Låter bra. Chelsea skapar ett snitt på 15,9 målchanser i varje match vi spelar.
    Men med bara 27 gjorda mål innebär det att Chelsea behöver 11,78 chanser på varje gjort mål och det är skamliga siffror ärligt talat. Inte undra på att vi får skämmas för placeringen i år.
    (Vi har släppt till 214 målchanser vilket är lite högt också, men när vi tittar på ration innebär det att våra motståndare behöver bara 8,56 målchanser för att göra mål på Chelsea.)
    Statistik säger sannerligen inte allt men den här är skrämmande.

Nu handlar det om Southampton. Gånger två.
    På lördag en match som är väldigt viktig för dem i ligan. För oss spelar det ju mindre roll om vi slutar femma eller sexa. Det blir Europa Leaguespel på båda placeringarna. Southampton kämpar för livet och har hemmamatch i den matchen.
    Veckan efter är matchen förmodligen lite viktigare för Chelsea även om den självklart är superviktig för Southampton också. Det är semifinalen i FA Cupen!


 

Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG:
Micy Batshuayi fick bäras av plan i Dortmunds förlust till Schalke. Det är en vristskada men vi vet ännu inget om hur allvarlig den är.

Football Beyond Borders är en organisation som jobbar med FA. De hade deltagare som tittade på Chelseas U18 mot Birmingham. Dessa har tagit ut och motiverad de spelare som imponerade på dem. Rolig läsning här >>

LÖRDAG:
Domaren Mike Dean såg det inte, kommentatorn såg det inte. Ingen tv-tittare såg det. Men repriserna visar ju att Marcos Alonso trampade Shane Long över vaden. Det såg knappast avsiktligt ut men det är inte alltid det är ett krav. I vilket fall då ingen såg det och nämns det inte i matchrapporten kan det tas upp och Marcos Alonso kan stängas av i efterhand. Det har hänt förut och kan mycket väl hända nu också.

FREDAG:
Kalmarklubben IFK Berga har plockat in en gambisk spelare de påstår har spelat i Chelseas ungdomsakademi. Vi kan inte rakt av säga att det är en lögn men vi har då aldrig någonsin hört talas om någon Momodou Cham som ska ha spelat i Chelsea. Han har absolut inte spelat i något lag över U16 i Chelsea de senaste fem åren. Spelaren ska vara 21 år gammal. Såvitt vi vet har spelaren aldrig någonsin haft ett spelarkontrakt med klubben och att en gambisk spelare skulle ha representerat något av pojklagen finner vi högst osannolikt. CSFC kan ine hitta några som helst uppgifter om att spelaren ska ha tillhört Chelsea. (Möjligen kan han vara Londonboende med utländsk nationalet och har spelat i något pojklag vid något tillfälle. Spelaren ska dock vara norsk-gambier så...) Han lär tidigare med samma påstående representerat Oskarshamns AIK.
    Det är 24kalmar.se som påstår Cham har representerat Chelsea, vi vill nog använda begreppet scam på engelska istället. (Senare tillägg: visar det sig att när han gick till OAIK i jan 2017 kom samma påstående i flertalet lokala tidningar, ingen artikel bestyrker det på något sätt).

Mycket rykten om att Chelsea ska varit i kontakt med Napolis manager Maurizio Sarri om att ta över efter Conte. Något som skulle kosta Chelsea 16m pund för att köpa loss hans kontrakt (plus pengar till Conte antar vi).

Southampton saknar Shane Long (vrist), Steven David (smäll) och Sam McQueen (ljumske) . Mario Lemina har varit sjuk med spelar nog. Jack Stephens är avstängd efter utvisning senast.

Chelsea lär tävla med City om att värva Sao Paulos 20-årige defensvie mittfältare Eder Militao för 20m pund.

TORSDAG:
En trevlig artikel om Jonna Andersson, Chelseas nyaste svenska spelare. Från DN>>

Många har pekat på Eden Hazard och sagt att han inte spelar som han ska, eller har presterat som förväntat. Vilket väckt en del förvåning här då vi har haft honom som en av våra allra bästa spelare trots Chelseas nästan häpnadsväckande kräftgång 2018. Sky Sport har tagit en titt på siffrorna och bevisar att CSFC uppenbarligen har mer rätt än Hazards kritiker på sociala medier och på sportsidor lite överallt. Läs mer här>>

En läsvärd intervju med Willian som säger en del som är som det är, t ex att man får inte spela som i söndags och förlora poäng hemma till West Ham. Läs här>>

ONSDAG:
L'Equipe som har lite mer rykte att bevara hävdar nu att  Jean-Michel Seri som var högaktuell för bl a Barcelona förra sommaren nu står högt på Chelseas lista och att kontakter ska ha tagits med Nice om mittfältaren. Kan vi byta honom rakt av med Bakayoko?

Kanske mer av ett fanönskemål än ett riktigt rykte, men det talas om Marcus Rashford som inte lär trivas med Mourinho till Chelsea för 45m.

Annars är det som vanligt mycket Gareth Bale som Don Balon häromveckan placerade i Chelsea men som nu köper hus och ska spela för Tottenham. Eller Man U eller, antar vi det lokala publaget där hans nya hus är.

Richarlison är också hög på skvallerlistan. Även han skulle kosta runt 40-45m.

Ett rykte vi inte direkt hoppar av glädje över att Dead Man Walking Antonio Conte ska ersättas av Laurent Blanc.

MÅNDAG:
PSG och Bayern München är intresserade, är Chelsea? Kanske inte om Conte är kvar. Vi talar om utlånade Kenedy som gått från klarhet till klarhet som väntat i Newcastle. Synd att han inte spelar till höger för CSFC hade valt honom varje dag före Moses, men före Alonso - nja, knappast.

Ett rykte har gått idag och fått massor med utrymme, förstås. Att Antonio Conte fått sparken alternativt har lämnat Chelsea. Med omedelbar verkan!
    Det finns ingen som helst anledning att tro på detta. Det är möjligt han kommer att lämna men först efter säsongen och vi kan inte vara helt säkra på det heller.

Chelsea lånerapport finns att läsa här >> Det gick bra för bl a Tammy Abraham, Ruben Loftus-Cheek, Michy Batshuayi, Marco van Ginkel, Kurt Zouma kom tillbaka från skada.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC