- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018
Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018


14 - 20 maj 2018
    NÄSTA MATCH:

        MAN UNITED FAcup - 19 maj kl 18.15

    TV

Nyheter v-20


SÖNDAG:
INVINCIBLES
Dubbelvinnarna Chelsea Ladies blev det första WSL-lag som gick igenom en säsong obesegrade. De slog idag Liverpool i säsongens sista match på bortaplan med 3-2. De hamnade tidigt i underläge med två mål men en sen spurt avgjorde till mästarnas fördel. Målgörare: Aluko 70, Ji 80, 83
    Läs mer om matchen här>>

Roman Abramovich missade FA Cupfinalen då han inte fått sitt visum förnyat. Han sitter fast i Ryssland. Detta då USA pekat ut honom som Putinanhängare som riskerar sanktioner. Storbritannien har inte nekat visum utan processen är pågående men tar längre tid än vanligt på grund av USAs anklagelser.
    Hur detta påverkar Chelsea vet vi inte men självklart gör det det. Om det leder till problem med Romans ägarskap eller bara till förseningar med att lösa de frågor klubben står inför går inte att säga.

FA CUPMÄSTARE. Det är inte illa. Tredje viktigaste och största titeln ett engelsk lag kan vinna. Ändå var det ju ingen strålande säsong då vi missade Champions League men ärligt talat, i en liga som Premier League kommer alltid två mycket bra fotbollslag missa Champions League. Arsenal missade den och nådde semi i Europa League. Chelsea missade och vann FA Cupen.
    Sätt Chelsea i perspektiv!
    Chelsea är enda engelska lag och ett av extremt få lag överhuvudtaget som vunnit ALLT. Bara Manchester United har vunnit mer än Chelsea i England i modern tid. Chelsea har vunnit Premier League, Champions League, FA Cupen, Europa League, Cupvinnarcupen, Ligacupen. En lista som bara världens rikaste klubb Man United kan matcha under Ferguson.
    Arsenal har inte vunnit Champions League eller Europa League. . Liverpool har inte vunnit Premier League. Tottenham har i modern tid inte vunnit något alls, eller... Manchester City har aldrig vunnit Champions League eller Europa League.

LÖRDAG:
Blue is the Colour ljuder över landet!

FA CUPMÄSTARE 2018
Inte den bästa match vi sett av Chelsea, men vilken defensiv och en taktisk triumf för Antonio Conte mot hans motståndare José Mourinho som vi kanske trodde skulle vinna den matchen i matchen idag. Det var Mourinhos första cupförlust någonsin i England och Contes första cupvinst någonsin.
    En hjälteinsats av grabbarna och en väldigt bra match av alla.
    Nu ska vi njuta av bilderna när de hämtar bucklan. Desto skönare efter förra årets fiasko i finalen. Det var en annan tändning och inställning idag vill vi lova. Och Giroud, han sa han kanske skulle bli en lyckomascot och det är han. Hans sjunde titel på Wembley.
    Chelseas åttonde FA Cuptriumf. Med det går vi upp och delar tredjeplatsen totalt medTottenham i antalet cuptitlar, och det finns ju några då den spelats ett tag... De flesta tagna dessutom de senaste tjugo åren.

Mourinho säger att Uniteds säsong definieras inte av matchen senare på Wembley. Tyvärr kan vi Chelseafans inte säga samma sak. Den betyder helt enkelt mer för oss. Nu tror vi dock inte en sekund att Mourinhos ord inte innebär att de tänker göra allt för att vinna.
    Chelsea har Emerson, Luiz och Ampadu skadade. Courtois kan komma att stå för första gången i FA Cupen i år efter Caballeros klart mindre imponerande insatser i de senaste matcherna.
    United är fortfarande inte säkra på Lukaku, vi är dock övertygade om att han spelar om även kanske med inhopp.
    Chelsea och United har mötts i två finaler tidigare med en vinst var, 1994 till United och 2007 till Chelsea (under Mourinho). Lagen vann sina hemmamöten i ligan.

Conte ger en tydlig antydan om att han inte planerar att lämna Chelsea i den här intervjun där han säger att han kan vinna cupen ikväll och ändå få sparken nästa vecka. Sånt har ju hänt förr i Chelsea och fotbollen. Läs mer här>>

Chelsea spelade en legendsmatch igår mot Inter. De förlorade men ingen verkar bry sig om det. De deltagande Chelseastjärnorna tippade alla en tuff match ikväll och uddamålsseger till Chelsea.
    Vialli som ju varit både spelare och manager sa också att Chelsea borde behålla Conte som manager.

FREDAG:
En bra artikel om Mason Mounts närmast häpnadsväckande utveckling det senaste året. Vi visste han var bra, men så bra som han har varit det visste vi kanske inte. Läs mer från Sky>>

Från presskonferensen:
Conte betonade hur viktig cupfinalen är för spelarna och klubben, samt fansen efter den säsong som varit.
    Han tonade ned det mesta kring ev fejd med Mourinho. Det handlar om matchen. De skakar hand och så sköter de sittt som Conte uttryckte det.
    Han vägrade säga om det är hans sista match. Enbart att det är sista matchen för säsongen. Han betonade att han har ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.
    Han ville inte heller prata om förändringar över sommaren utan bara om morgondagens match.
(Helt rätt).
    Han menade att spelarna är fokuserade då det är en viktig final. Men ville inte säga om det var mer fokuserade än förra året.
    Han sa att spelarna har jobbat hårdare än förra säsongen trots att den blev som den blev. Det är hur han personligen det viktiga.
    Han oroar sig inte för om Lukaku spelar inte för om han inte spelar har United andra bra spelare.
    Det påverkar inte hur Chelsea kommer att spela om Lukaku kan delta. Chelsea lägger inte upp sin matchplan efter en spelare.
    Med sina erfarenheter som spelare och manager säger han att det är olika hur man fokuserar på en match.
    Han kommer att sova normalt före matchen men tillade att han sover inte så mycket.

TORSDAG:
Emma Hayes fick en pojke i natt och vi gratulerar damernas manager. Tragiskt nog klarade inte tvillingen den tredje trimestern utan dog. Ändå matchade Emma Hayes laget till en ligatitel från sängen i tisdags. Men hennes glädje måste ändå vara kluven just nu.
    Självklart tar Emma Hayes ledigt från fotbollen nu och Paul Green avslutar säsongen som ställföreträdare.

Claire Rafferty, som är den som spelat längst i Chelsea är den tredje veteranen på kort tid som meddelat att hennes tid i Chelsea är över. Efter Katie Chapman som fortsätter i en ambassadörsroll och Eniola Aluko. Vi vet ännu inte om Aluko, 31, och Rafferty, 29 kommer fortsätta spela i andra klubbar.

ONSDAG:
En bra artikel om damernas ligavinnande kampanj. Från Guardian. Läs mer här>>

Chelseas spelare var ju en smula irriterade på domare Masons totala brist på bollkänsla i matchen mot Huddersfield. Det kostade klubben 20.000 pund.

Ännu en Chelseaveteran i damlaget har gått ut och meddelat att hon lämnar. Det är Eniola Aluko. Inget har sagts om hennes framtidsplaner men så vitt vi vet har hon studerat juridik och har kanske börjat titta på sin civila karriär vid 31 års ålder. Hon har varit med på hela resan. Läs mer om hennes karriär här>>

Chelsea har satt samman ett bildspel om damernas fantastiska säsong, den bästa någonsin. Se det här>>

Inte oväntat har Emma Hayes utsetts till Årets Manager i WSL1.

TISDAG:
DUBBELVINNARNA CHELSEA LADIES

BRISTOL CITY   vs CHELSEA LADIES       0-2
Det blev en svenska som definitivt gjorde Chelsea till DUBBELVINNARE 2017-2018.
    Jonna Andersson gjorde det avgörande 2-0 två minuter före slutet. I en nervig, slarvig och enligt rapporterna inte särdeles övertygande match av Chelsea. Det kan man ju förstå med tanke på vad som stod på spel. Men till skillnad från herrarna presterar ju damerna ändå.
    Chelsea tog dock en tidig ledning vilket säkert bidrog till det mindre bra spelet. Det gav dem ju något att spela på och intensiteten tenderar ju att sjunka då. Det var Drew Spence som gjorde första målet i 10e minuten.
    Chelseas sjätte titel, alla sedan Emma Hayes tog över som manager, och själv tvingades hon se matchen framför tvn då hennes läkare inte ville hon skulle resa.
    Chelsea leder ligan med ointagliga nio poäng även om City har en match mindre spelad.
    Ska damerna också bli INVINCIBLES genom att slå Liverpool i sista matchen borta i helgen. Vi hoppas det, men lite grann är det ju akademiskt för titeln är det viktigaste. Vilket jobb Hayes och Paul Green hennes assistent har gjort, och vilka spelare hon har samlat, format och lett till detta.

En mycket läsvärd artikel om 20-årsjubileet av hur Chelsea vann Cupvinnarcupen 1998 på Råsunda mot Joachim Löws Stuttgart. Läs den här>>
    CSFC var där förstås, trillade ur stolen och raden och var på väg över balustraden när Zola gjorde mål. Kunde knappt ens gå hem efteråt, men glömer det gör man inte.

Chelsea har en ny armsponsor. Klubben har i år haft Alliance Tyres som är ett dotterbolag till huvudsponsorn Yokohama. Från nästa år blir det biltillverkaren Hyundai. Avtalet är värt 50m pund över fem år och är därmed det hittills bästa i Premier League.

Vår förre vänsterback Wayne Bridge hävdar att mycket av Chelseas problem i år beror på avsaknaden av ledare i klubben. Det ligger väldigt mycket i det känns det som, även om vi självklart (och inte heller Bridge) vet särskilt mycket om hur det ser ut i omklädningsrummet. Läs mer om hans teori för den har ändå värde som vi ser det>>

Paul Green är ansvarig för laget idag då Emma Hayes på doktors inrådan inte får resa. Tufft för henne att inte kunna ta laget med sig när de kan fira en Dubbel. Men hon är nära med en tvillingfödsel och hälsan går alltid först. Hon lär nog sitta klistrad framför tvn dock.

Dagens i särklass viktigaste: det är damernas match mot Bristol City. Borta. Börjar 20.00 ikväll. En poäng behövs och Chelsea Ladies är DUBBELVINNARE den här säsongen. Det är i så fall andra gången. (2016). Men med tanke på hur konkurrensen ökar kraftigt i engelsk damfotboll är det mer imponerande i år. Särskilt som de också har chansen att bli invincibles om de vinner ikväll och slår Liverpool i helgen.

Vi måste gå vidare och innan vi stänger säsongen har vi en väldigt viktig uppgift. FA Cupfinalen mot Manchester United på lördag.
    Cupmatcher är en sprint. Allt gäller vid ett enda tillfälle. Det gör dem många gånger roligare än andra matcher.
    Vissa managers och vissa lag (Chelsea var innan Roman A enbart ett mycket bra cuplag) är faktiskt bättre på det än andra. José Mourinho är en av de allra bästa. Conte har aldrig varit lika bra och har aldrig vunnit särskilt många matcher i cuper jämfört, och aldrig en titel. Det är lite oroande, särskilt med tanke på hur de matcher i säsongsavslutningen som var tvungna att behandlas som cupmatcher slutade.    
    Chelsea är långt från favoriter efter senaste veckans insatser. Man U får dessutom tillbaka Lukaku vilket ger deras spel en mer inarbetad uppställning. De har ju inte direkt imponerat stort heller senaste tiden om än inte trillat ur tunnan som Chelseas gjorde mot Huddersfield och Newcastle, när de saknat honom.
    Det enda vi lärde från Newcastle är att Ross Barkley förtjänar fan så mycket mer en chans att få starta i cupfinalen än Bakayoko. Men lär han få göra det? Tror inte det för managers har av någon anledning sina favoriter och många gånger spelas de utan att vi andra kan förstå varför.
    Det är en gammal klyscha utan direkt sanning men vi säger det ändå; ett dåligt genrep ger en bra premiär. Och sämre genrep än i Newcastle kan vi inte tänka oss så premiären på Wembley måste väl bli strålande!, fullständigt bländande som Chelsea visade sig kapabla till i några få matcher under säsongen ;)
    Om inte annat så borde elva spelare och en manager göra allt för att rädda sina kollektiva rykten och heder, oavsett vilken framtid de planerar och åtminstone kämpa sig igenom betongväggar för att försöka vinna. Ingen klandrar den som försöker även om det går snett, men absolut ingen kan påstå att alla spelare försökte i söndags. För så gott som samtliga inblande måste väl ändå skämmas ögonen ur sig för avslutningen på ligasäsongen. För gör de inte det, då ber vi dem lämna och aldrig mer visa sig i en Chelseatröja, och vill de vara i Chelsea måste de spela så deras hjärtan bultar ut ur de fula nya tröjorna lördag kväll. (Hade de spelat i dem mot Huddersfield hade i kanske hittat en löjlig ursäkt, men så var det ju inte).

Willian är uttagen i Brasiliens VM-trupp.

MÅNDAG:
Ja den säsongen gick ju inte som vi hade tänkt oss. Snarare väldigt mycket tvärtom.
    Den har bjudit på några riktiga höjdpunkter men tyvärr var de riktigt usla låga punkterna fler än dem. Det var ett mycket svagt ligaförsvar. Inte så illa som för två år sedan men uselt nog.
    Att förlora tio matcher och spela sju oavgjorda och nästan alla av dem mot lag som vi trodde vi skulle slå på förhand är inte godkänt för ett lag som Chelsea med den trupp vi har, en trupp som trots allt var bättre på många punkter än förra årets även om det finns floppar i värvningarna. Visst vi förlorade till City två gånger och åkte dit på några andra förluster mot lag som slutade i toppen men de flesta bottennappen kom ju mot lag som trodde vi skulle slå - och som vi avslutade sista veckan. Ynkligt tycker vi nog, för att förlora en sak men att inte riktigt försöka det är närmast oförlåtligt. Att därtill vika ned sig när vi faktiskt hade kämpat oss till chansen att mot alla odds ta en plats i topp-4. Det svider extra för ögonblicket.
    Vi kan skylla på att vi har haft en del oflyt och det har vi. Ingen vinner ligan utan att ha en del flyt med sig. Men det är långt från hela sanningen. Det är inte heller helt sant att vi kan skylla på den riktigt pinsamt usla effektiviteten, för några matcher här nu 2018 kan vi inte ens använda den ursäkten. Vi har i alltför många matcher visat svag motivation, låg vilja och alldeles för lite jävlar anamma och kvalitet framförallt.
  Chelsea har gjort en riktigt svag ligasäsong. Vi kunde haft lite mer tur i Champions League både med lottning och domslut, som alltid, men vi kan inte döma ut Champions Leagueinsatsen. Ligacupen sköttes bra tills vi mötte Arsenal och vem vet vad som hände där i januari, och inte bara mot Arsenal. FA Cupen är vi i final i och det är väldigt bra, men att komma tvåa i år igen vill vi inte uppleva.
    Ändå, Manchester United är favoriter. Det sa Conte för länge sedan. Efter sista veckans insatser från Chelsea är United stora favoriter.
    Därtill kommer ju att Mourinho är något av en cupmästare, han älskar att vinna cuper, och Conte, ja, han har aldrig i sitt liv som manager vunnit en cupfinal. Vi var favoriter förra året och gjorde en rätt svag final mot Arsenal. Vi är inte favoriter i år och kanske är det bra. Mindre bra är den usla form så många spelare har visat de senaste matcherna, den obegripliga matchning som har gjorts och så förstås att det ska behövas så många möjligheter att göra mål.
    Nä, just idag måndag ser vi fram emot FA Cupfinalen med något som liknar obehag, därför just idag tror vi inte på Chelsea.
    Varje match måste dock bedömas som ny match och som sagt, Chelsea har presterat som bäst mot topplag den här säsongen och underpresterat allra mest mot lag alla förväntade sig vi skulle vinna över. (Men vi har också gjort några extremt dåliga matcher mot lag däruppe i tabellen, andra halvlekar framförallt som mot Tottenham, Arsenal, United och hela matchen mot City om vi bara ska titta på vårens matcher).

Först dock hejar vi på damerna som kan ta en DUBBEL redan på tisdag. En poäng räcker och ligan är vunnen. FA Cupen har de redan vunnit.
    De har två matcher kvar, mot Bristol City och Liverpool. Drömmen är förstås två segrar därför det skulle innebära att Chelsea Ladies också är obesegrade, INVINCIBLES. Det har inte riktigt samma tyngd i damfotbollen då ligorna har varit så oerhört ojämna under åren men idag är konkurrensen en annan så därmed växer en sådan prestation också väldigt mycket. Därtill är Fran Kirby som utsetts till Årets Spelare av alla instanser nära att ta hem skytteligan också.

Vi får inte heller glömma att ungdomarna, U18 tagit hem en kvadrupel. Den första någonsin. Av något klubb.
    U19 var nära att vinna Uefa Youth League, men gjorde tyvärr inte en fullgod insats i finalen mot Barcelona. De har dock kvalificerat sig för nästa år trots att Chelsea inte får spela Champions League.

Det blir Europa League för Chelsea nästa år. Vi har vunnit den en gång (2013) och det är absolut en titel väl värd att vinna, även om man i England fortfarande har en konstig inställning till den. Något som kanske ändrades lite när United förra året tog den på allvar. Det är också en extra väg till Champions League 2019-2020.

Chelsea står dock inför ett stort vägskäl. Väldigt mycket kan bli annorlunda bara nästa vecka. Vi vet inte riktigt vad Chelsea och Roman A vill längre. Vi har en manager som inte direkt verkat intresserad på sistone och en klyfta i klubben och den verkar gå åt många håll; mellan ledning och manager, mellan manager och vissa spelare, mellan vissa spelare och ledning - och framföralt ser vi ingen klar målinriktning.Vi är rädda att det även saknas en tanke. Vi kan komma behöva en ny manager (och det är väl känslan om vi ska se på vår managers engagemang just nu) och vi behöver en sportdirektör med fotbollsbakgrund. Snarast!
    Kommer Chelsea att satsa eller blir det arenabygget som tar fokus de närmaste åren trots att vi alla vet att en sådan investering kräver sportsliga framgångar samtidigt eller vi riskerar att hamna i en Arsenalsituation. Arsenal klarade det inte något vidare, Tottenham har klarat den situationen bättre men för Chelsea kommer det att bli väldigt tufft då vi riskerar att få spela på bortaplan i fyra års tid.
    Det blir en helt ny situation med transfersäsongen som slutar redan innan ligasäsongen startar i England. Därtill kommer ett VM. Detta kräver att klubbarna i England kommer att agera väldigt mycket snabbare i år med värvningar och förändringar. Det är helt enkelt tvunget. De flesta stora spelare, de som allla vill värva har nästan samtliga sagt att även om framtiden är osäker vill de absolut ha det ordnat innan VM, inte under VM och absolut inte efter VM när de får extra kort vila innan försäsongerna börjar. VM går ju mitten av juni till mitten av juli. För Chelsea i Australien 23 juli, bara veckan efter VM avslutas och Chelsea tillhör de klubbar som riskerar att ha många spelare som går långt i VM. Kontraktsläget i Chelsea är bra även om det nu måste lösas för nästa sommar för då är det klart värre. Se kontraktsfrågan i den här artikeln>>

För att visa ett visst missnöje med hur Chelsea har presterat säsongen 2017-2018 har vi redan tagit bort tabellen då vi inte vill bli påminda om alla dessa tappade poäng.

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG:
Thibaut Courtois flirtar fortfarande med att lämna och har sagt att han inte vet var han kommer att spela nästa säsong, förrän efter VM. Han har kontrakt med Chelsea ett år till. Vi börjar bli rätt trötta på det här nu ävenom vi har förståelse för en dålig familjesituation då hans barn bor i Madrid. Vi byter honom gärna mot Jan Oblak om Atletico är intresserade, men försäljning till Real är mindre intressant då Chelsea lär få betala skjortan för en jämbördig ersättare.

Vi är ibland snabba att kritisera Mourinho efter hans sista säsong i Chelsea. Men idag visade han klass genom att krama om Conte efter slutsignalen och sedan skaka hand med varje spelare. Börjar han växa upp? ;) Skämt åsido, så vill vi att managers ska uppträda mot varandra och motståndarna.
    Även om han sa i intervjuerna efteråt att Chelsea inte förtjänade att vinna. Men en dålig, usel, förlorare lär han aldrig sluta bli.

LÖRDAG:
Ousmane Dembeles karriär har inte direkt gått spikrakt, inte ens i Dortmund och än mindre i Barcelona, så nu talas det om en övergång till Chelsea. Vi undrar vi. Särskilt med en prislapp om 72m pund.

Chelsea ska ha stoppat Dortmunds försök att värva Batshuayi permanent.

Många tror lösningen på problemet med höger wingback heter Reece James. Det är nog lite för tidigt för honom att ta det steget även om han utsågs till årets akademispelare.

Vi har sagt det länge, nu inser även Eden Hazard att han har inte riktigt rätt personlighet för att vinna Ballon d'Or. Han är inte självisk nog. Vi vet det efter alltför många gånger sett honom passa istället för att göra mål själv. Läs mer här>>

FREDAG:
Intressant läsning om hur det förutspås att mittfältsstriden avgör Cupfinalen imorgon. Från Guardian>>

Det är ingen hemlighet att Chelsea är djupt missnöjda med Rodgers behandling av Charly Musonda i Celtic och nu är det klart att Chelsea bryter lånekontraktet och Musonda återvänder i sommar till Chelsea. Det lutar åt utlåning igen men till en miljö där han få utvecklas, vilket Chelsea hittills misslyckats med i de lån han fått.

Nästa manager som åker är Paul Lambert från nedflyttade Stoke. Och frågetecken om vår manager. Det är inte många bekanta ansikten nästa säsong verkar det som.
     Det är också nu helt klart att Carlos Carvahlal lämnar Swansea.

The Sun, den brittiska tabloiden av tvivelaktigt rykte hävdar att City tänker ge sig in i jakten på Eden Hazard för 100m pund.

Tuttosport, inte alltför trovärdiga, har roligt just nu och snart har de knutit Gianluigi Buffon till varje toppklubb i Europa, inkl Chelsea och City.

Samma källa menar att Roman är villiga att sälja Morata för en 18m förlust. Vi tror inte särskilt mycket på Tuttosport, om vi säger så.

Så pushar vissa källor åter för Luis Enrique till Chelsea. Vi hoppas verkligen på klart besked om managerfrågan nästa vecka. Det är nästan viktigare än vem det är, känns det just nu.

TORSDAG:
Olivier Giroud och N'Golo Kanté är uttagna till Frankrikes VM-trupp. Kurt Zouma tillhör reserverna.

Chelseas Isaac Christie-Davies ska ha skrivit på för Liverpool. Den 20-årige mittfältaren fick inget nytt kontrakt med Chelsea och har därför följt Solanke till Liverpool.

Jean Michael-Seri  är dagens hetaste namn på ryktestavlan. Inte bara för Chelsea utan också Arsenal men Chelsea sägs ha företräde. Nice-mittfältaren var eftersökt redan förra sommaren och förväntas lämna i år. Nu är kanske inte mittfältare det Chelsea behöver mest, men Seri är mer Fabregas än Bakayoko om vi säger så och Fabregas börjar ju komma upp i en ålder då han har svårt att hålla sin startplats. När han är bra är han fantastisk, men det har ju onekligen funnits matcher då han inte lyckats komma in i matcherna också.

Även ryktena om Robert Lewandowski hålls levande. Han förväntas lämna Bayern i sommar men ryktena om Real Madrid har tystnat och därför nämns Chelsea allt oftare, inte minst efter att han bytt agent till Pini Zahavi som har anknytning till Chelsea.

Däremot ska Isco tappat intresset för en evenetuell övergång till Chelsea efter att vi missat Champions Leaguespel nästa säsong. Chelsea lär ha gjort ett försök att värva honom men fått nej.

ONSDAG:
Mer om Hazards beslut att avvakta hur Chelsea agerar på transfermarknaden i år innan han bestämmer sin framtid. Läs Guardian här>>

Contes uttagningar av Gary Cahill gav effekt. Han tog en plats i Englands VM-trupp, liksom utlånade Ruben Loftus-Cheek.

Dagens andra manageroffer är David Moyes som hade ett kortkontrakt med West Ham. Han får lämna trots att han lyckades med uppgiften, att hålla dem kvar i PL.

Eden Hazard är lycklig i Chelsea och vill stanna men han vill också att klubben ska matcha hans ambitioner. Därför vill han inte ta beslut om att förlänga kontraktet förrän han ser vilka spelare Chelsea värvar i sommar. Fullständigt logiskt och smart. Det sätter också eld under grytan hoppas vi. Läs mer vad han säger här>>

Nu är det officiellt, Sam Allardyce har sparkats från Everton trots att han redde ut deras säsong för dem. Otack är en managers lön. Hans management- och fotbollsstil gick helt enkelt inte ihop med klubben vilket de kanske borde insett från början. Marco Silva är återigen toppkandidat till jobbet som han var innan Allardyce men då vägrade ju Watford släppa honom för att lite senare sparka honom.

TISDAG:
Det blir Fulham med två lånespelare från Chelsea och lett av en före detta Chelseaspelare mot Aston Villa vars Chelseaanknytning förstås är John Terry, som möts i finalen på Wembley. Vinnarna blir det tredje nya laget i Premier League.

Man United har inte gett upp tanken på att värva Willian från Chelsea. Vi kan bara be om att Chelsea inte är lika idiotiska som förra sommaren och säljer ven viktig spelare till United, inte ens om de vill köpa Martial därifrån.

Det handlar inte bara om Antonio Conte om Chelsea byter manager i sommar. Det handlar inte enbart om att lösa ut Contes kontrakt med 10m pund. Det handlar om att göra detsamma för nio andra personer i den stab Conte byggt upp. Ett faktum de flesta sportjournalister lägger åt sidan när de diskuterar Contes vara eller inte vara. Det är summor som måste tas från värvningar då Chelsea inte kan kompensera det med intäkter från Champions League. Läs mer här>>

Det sagt, Chelsea förlorar intäkter på 50m pund från Champions League, men nettoförlusten är inte i närheten då Chelsea kommer att spela i Europa League. Den intäkten är dock inte lika stor men 50m är inte borta från Chelsea utan det blir en annan mindre summa i intäkter bara. Särskilt om Chelsea går hela vägen.

Det verkar som tränarkarusellen i Premier League fortsätter i högt tempo. Sam Allardyce förväntas få sparken imorgon. Carvalhal lär inte få förnyat. Contes vara eller inte vara är osäkert även om ingen egentligen vet. Arsene Wenger har redan fått gå och hur många managers var det inte som lämnade redan under säsongen. Moyes kontrakt med West Ham går tydligen också ut nu.

Ryktet om Pochettino växer hela dagen nu, antingen för att det är intressant som skvaller eller för att det kanske finns ett gryn av sanning i det.
    Nagelsmann som vi också talar om nedan har meddelat att han absolut tänker stanna i Hoffenheim så ett namn kan strykas från Chelseas och kanske framförallt Arsenals "önskelistor".

Lite sensationellt är det, tills man läst hela artikeln. Men Independent hävdar att Michael Carrick som pensionerade sig som spelare i söndags nu kommer att coacha United på söndag. Läs vi närmare så kommer han ingå i coachingstaben, inte ersätta Mourinho. Läs här>>

Vi ser det som ett önskemålsrykte, men det dyker upp varje sommar. Riyad Mahrez till Chelsea. Fast efter hur Drinkwater har behandlats av Conte i år undrar vi om Leicester eller Leicesterspelare egentligen vill till oss. Prislappen lär dock ligga på 60m pund. Kanske vill Drinkwater återvända och minska den!

Roberto di Matteo som gav oss Champions League har gett Antonio Conte sitt förtroende och vill (hoppas) att Conte stannar som manager.

En av de mindre trovärdiga tabloiderna hävdar att Romans favorit till att ersätta Conte om det blir så är Tottenhams Pochettino. Vi har hört det förut men tror inte på det, varken möjligheten eller sanningshalten.

Samma blaska, Express, säger att de fem troligaste värvningarna till Chelsea i sommar är;
Koulibaly, Luke Shaw, Alex Sandro, Saul Niguez och Kepe Arrizabalaga.
    Faktum är att förutom Koulibaly och Sandro är det ganska nya namn även om Shaw nämnts förut, men Saul från Atletico och målvakten Kepe från Athletic har vi inte hört förr.

Lillebror, grundade före oss, Fulham är i final för en chans till Premier League. Vi hoppas det går bra för dem. Om inte lär de nog inte kunna behålla stjärnorna Tom Cairney och Ryan Sessegnon (Englands högst rankade tonåring). De två mest eftersökta spelarna från Championship. Varför Chelsea utan Tottenham nämns i samband med Sessegnon (17 men mycket snart 18) är fullständigt obegripligt men bäst för hans utveckling vore ju att Fulham går upp och han fortsätter där, innan han går till Chelsea.
    Varken lånen Kalas eller Piazon fick starta. Kalas hoppade in. Som vi vet är det förre Chelseaspelaren Slavisa Jokanovic som är manager för Fulham.
    De möter JTs Aston Villa eller Middlesbrough i en avgörande match på Wembley efter att slagit ut Derby. Lycka till Fulham.

Chelseas lånerapport och stjärnan är förstås Mason Mount. Läs mer här>>

Ny manager?! Det är näst intill omöjligt men vi har avsiktligt försökt låta bli att spekulera alltför mycket i namn själva, utan bara försökt redovisa andras spekulationer om det blir ett managerbyte. Om det blir ett då växer spekulationerna ändå. Vi har dock gett några namn, hintat lite grann så där då och då. Därför ska vi nu säga det rent ut:
    CSFC hoppas Chelsea satsar på en manager som inte väcker kontroverser. Hade Benitez till exempel inte haft den bakgrund han hade från en konfrontativ tid i Liverpool och en lite väl defensiv Mourinholik inställning, hade han kunnat bli en bra långtidsmanager i Chelsea, men bagaget var för stort. Varför Carlo Ancelotti fick sparken fattar vi fortfarande inte. I övrigt är Chelseas ständiga managerbyten inget vi önskar men vi har onekligen vant oss vid dem.
    Ändå tror vi inte det är bra. Så en manager som inte väcker kontroverser och hamnar på kant med ledning, spelare, media eller fans vore rätt skönt. Samtidigt som han levererar förstås. Trots den extremt ökade konkurrensen.
    Vi ser gärna någon mer okänd få chansen igen. Vi tänker därför föreslå fyra namn som av olika skäl alla förmodligen är omöjliga men varför inte:
    Jupp Heynckes står först. Han kryssar i alla rutor. Han kan allt och han kan hantera omklädningsrum med divor, stjärnor, unga spelare och han står för en härlig fotboll. Han har däremot just pensionerat sig för andra gången. Men som övergångsmanager går det inte att få någon bättre i världen. Betala honom skjortan och lite till för en eller två säsonger där han bygger ett nytt Chelsea.
    Jody Morris har imponerat stort som ungdomstränare i Chelsea och kan han omsätta det han gjort med en på papper och innan säsongen svagare ungdomsgrupp än tidigare med en trupp där det ändå finns massor med talang blir han en stor manager. Hans oerfarenhet lär dock tala emot honom. Men ska vi rektrytera internt är han den som kommit fram inom klubben som motsvarar våra önskemål mest (sorry Brendan Rodgers) och tänk honom med Frank Lampard och John Terry som assistenter för att lära jobbet.
    Paco Lopez arbete i Levante imponerar väldigt mycket. Till hans nackdel (för det är ju det som lär hindra att hans namn blir diskuterat på allvar) är att hans framgångar är nya och från en lägre nivå och han är okänd än så länge s a s. (Andra namn i samma ådra är Domenico Tedesco i Schalke, Julian Nagelsmann i Hoffenheim även om vi kanske tror Dortmund jagar dem mer då Stöger verkar vara på väg ut),
    Emma Hayes har imponerat extremt mycket på CSFC sedan vi på allvar började följa damernas framfart och det hon har byggt i Chelsea. Hon har allt: personmanagement, taktiskt förmåga, kan justera och coacha laget under matcherna och hon matchar in unga och äldre spelare på ett mycket bra sätt. Hon har egentligen bara en nackdel och det är inte det att hon snart bli nybliven tvillingmamma. Det är att hon är kvinna - och det är nog varken Chelsea eller fotbollsvärlden redo för!
    Så där har ni fyra+ namn vi inte får som manager men tanken är roande. (PS: Nagelsmann sägs nu vara andrahandsfavorit till Arsenal)
    Så vilka vill vi inte ha: låt oss nöja oss med att säga vilka typer vi inte vill ha. En konfrontativ manager med alltför mycket temperament, en manager vars idé om fotbollen är antikverad, en manager som har alltför stora teorier om hur fotboll ska spelas och en mindre pragmatisk inställning till att det är ett spel som går ut på att vinna. Så Allardyce, Bielsa, Enrique tror vi är managers som inte skulle passa!
    Vi måste ha en manager med en offensiv idé och med bra personmanagement som kan få ut det bästa av den trupp vi har med några noggrant valda och omsorgsfullt inbäddade nyförvärv av hög klass. Det här med att köpa truppspelare för (i dagens prisklass) 30-40m pund måste upphöra. Vi har dem redan och vi har ungdomar som om något år ligger där. Det är betydligt högre kvalitet Chelsea måste få in. Vi vet att det inte är lätt men vi behöver inte köpa fler truppspelare även om vi är svagast på höger wingback (för vi hoppas nog lite grann att Chelsea fortsätter spela med det systemet). Vi vill också ha en manager som aldrig någonsin väljer att spela på resultatet.
    (De som det spekuleras mest om just nu i medierna är ju Sarri i Napoli, Enrique fortfarande, Allegri fortfarande fast han säger att han planerar att stanna, att Conte ändå stannar, Leonardo Jardim i Monaco)

MÅNDAG:
Vi får ta det som det är, silly season är över oss. Nu sägs det att Sarri redan gjort sina första önskemål (innan någon vet vem som blir manager, eller är manager). Han vill byta Morata mot Higuain. Ingen dum tanke förutom om vi tänker på ålder hos spelarna och framtida utveckling. Men vi lår få höra många saker - det vi först och främst vill höra är hur managerfrågan ska lösas. Conte har skaffat sig få vänner den här säsongen och Buck med flera såg ungefär så långt från imponerande ut som det är möjligt på läktarna på St James's igår. För som avslutningsmatch kändes det som en avskedsmatch. Allt är dock inte Contes fel, det är aldrig bara managerns fel när saker och ting skiter sig i det blå skåpet så att säga. Hela klubben Chelsea, ledning, spelare, manager och entouragen runt omkring; utom de resande supportrarna, får ta på sig hur de uppträtt, agerat och skämt ut oss den gågna säsongen. Det är inte framförallt femteplatsen i sig som får oss vansinniga; det är bristen på motivation, kvalitet, kämpaanda, oförmågan att ta ansvar för allt som blivit fel och än mer rättat till det i tid - i alltför många lägen och matcher som gör oss vansinniga.

Flera spelare skämdes så mycket att de ville bara av plan i Newcastle. Vi kan förstå dem. Som tur var fanns det andra spelare som trots att de insåg hur urselt de uppträtt på plan uppträdde med klass efteråt. Som Eden Hazard som stoppade spelare från att lämna utan att åtminstone tacka de resande supportrarna. Läs mer här>>

Max Allegri som medierna sa var klar för Chelsea nästan till sista procenten för någon månad sedan och sedan Arsenal meddelade igår att han tänker bli kvar i Juventus.
    CSFC är fortfarande väldigt osäkra och långt ifrån lika övertygade som sportjournalister om att Chelsea byter rmanager, även om tecknen sista veckan nog känns som att Conte tappat intresset.
    Conte har inte blivit någon usel manager bara för att senaste säsongen gick åt skogen, men han har gjort många misstag under den. Inte minst taktiskt och kanske än mer i vissa laguttagningen. Svårigheten framför alla andra verkar ju varit att lyckas motivera laget och en del spelare, absolut inte alla. Vi får se och som Chelseasupporter är vi ju vana vid förändring även om förändring för förändringens egen skull börjar kännas som ett utspelat begrepp.
    Vi lär nog få veta nästa vecka och om Chelsea byter manager kanske det är dags att tänka annorlunda, även om Chelsea prövat med mer oerfarna managers och det gick inte alls. Det var dock mycket för att den managern försökte byta ut allt och slängde ut det bra med det som förtjänade att bytas.

Så blev det att inget lag i de stora ligorna gick obesegrade genom säsongen. Barcelona förlorade igår med 5-4 mot Levante och därmed är Chelsea Ladies de enda som kan bli Invincibles, fast på damsidan är det ju pga ojämna ligor (även om det blir allt jämnare) inte lika ovanligt.

Antar att vi nu måste inse att Silly Season är i full gång även om vi försöker tänka på fotboll istället videospelsmässigt skvaller och lagbyggande åtminstone en vecka till.
    Det kommer att bli en påfrestande Silly Season för oss Chelseafans. På förhand vill vi nog utnämna allt tjafs om Eden Hazard till Real Madrid som allra mest påfrestande. Tätt följt av Courtois till Real. Morata till Juventus. Kanté till Barcelona, Real eller PSG. Alonso till Barcelona och så vidare.
    CSFC klargjorde redan förra veckan att för oss är det så att ska Chelsea överleva och komma igen tror vi att vi måste behålla; Kanté, Hazard, Azpilicueta och Alonso. Sedan kan vi kanske diskutera, fast det finns många fler vi tror på. Liksom vi tror på att de som hamnat i Contes frysbox som Batshuayi och Barkley måste få chansen (Barkley var vår bäste utespelare mot Newcastle, den ende som visade hjärta kändes det som när han äntligen fick en chans). Luiz kanske sitter i frysboxen även om vi tror det handlar om en väldigt knepig skada mestadels. Ruben Loftus-Cheek lånades ut och spelare köptes in i onödan. Det får inte ske igen. Zouma har varit en av Stokes bästa, men finns det plats för honom i Chelsea... Frågan är hur klubben ska hantera Tammy Abraham och Mason Mount bland de yngre löftena. Hudson-Odoi är nog lite för ung och för långt från laget och där tror vi ett lån kan vara bra.
    Ja, det är många frågor framöver. Drinkwater tror vi lämnar, för att nämna ännu en som hamnat i Contes frysbox och som nu framstår som en klubbvärvning och inte en managervärvning.    
    Det finns massor med kvalitet i Chelsea, verkligen massor av kvalitet. Det svåra är att få ut kvaliteten och få resultat på den. Däremot kanske vi saknar en del spetskompetens, och att kunna köpa loss den det kräver stora insatser från ledningen i samråd med manager och förhoppningsvis en sportchef med genuin fotbollsbakgrund som snart tillträder. Att förlora spelare som Costa på det sätt som skedde, sådant får aldrig mer ske även om det självklart är bra om klubben sätter ned foten mot den spelarmakt som det talas om i klubben men som känns mer som journalistsnack än verkligheten för oss som verkligen följer klubben.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC