2 juli 2009

Första övergången klar

Onsdag kväll blev Chelseas första övergång i årets Silly Season klar. Till skillnad från vad media säger så blev det inte som väntat, även om det inte var någon som helst överraskning att det skulle bli Ross Turnbull som kommer.

Ross Turnbull är 24-årig målvakt från nedflyttade Middlesbrough som väljer att gå till Chelsea. Förhoppningsvis kommer han att pressa Petr Cech något, men realistiskt sett kommer Turnbull bara att bli back-up till Cech.

Turnbull kommer som Bosman-fall och kostar alltså Chelsea inget i övergångskostnad. Han gjorde 29 matcher för Middlesbrough och "ironiskt" nog var hans sista match i Middlesbrough mot Chelsea i januari. En match som Salomon Kalou avgjorde med två mål.

Samtidigt har Chelsea förlängt kontraktet med Hilario, 33 år, i ytterligare två år. Det är alltså Turnbull och Hilario som ska slåss om platsen bakom Cech. Reservmålvakten Rhys Taylor lär därmed förmodligen snart återfinnas i en annan klubb. Taylor var aldrig nära att slå sig in i Chelseas första elva, eller ens a-lagstruppen.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC