15 juli 2009

Chelsea vann

Chelsea har vunnit sin överklagan angående UEFAs avstängningar av Didier Drogba och José Bosingwa efter norske skandaldomaren Tom Henning Øvrebøs insats i matchen mot Barcelona på Stamford Bridge.

Domarens insats ledde som ni vet till att Chelseas spelare exploderade i sin besvikelse och sa saker som UEFA inte tyckte om. Ballack sa det dock på plan och fick en varning för det, därför kunde han inte straffas av UEFA efterhand!!!

Spelarna stängdes av och Chelsea fick böta €100.000 för händelsrna. Chelsea ansåg dock avstängningen vara för sträng och överklagade dessa, de överklagade dock ej böterna.

Böterna står därför men avstängningarna för Drogba och Bosingwa har justerats nedåt med en match för bägge spelarna.

Didier Drogba stängs nu av de närmaste 3 matcherna i CL och har en villkorlig avstängning om ytterligare 2 matcher om han missköter sig. Ett mer rättvist straff i jämförelse med hur UEFA tidigare bedömt situationer.

José Bosingwa stängs av i 2 matcher med 1 villkorlig efter att kallat Øvrebø en tjuv i en senare intervju. Ett straff jag nog anser fortfarande vara hårt.

Bägge spelarna för dessutom böta, men det är mer symboliskt även om beloppet är mycket högt (15.000 pund resp 10.000 pund ). Med tanke på fotbollsspelare tjänar är det dock inte ens en bråkdel av en veckas lön.

Frågan kvarstår dock fortfarande; VAD FÅR ØVREBØ FÖR STRAFF?

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC