13 november 2009

Mer skador, skadeläget

Oh, vad jag hatar vänskapslandskamper. De borde omedelbart förbjudas eller som vissa anser, endast spelas sommartid. Landslagsfotboll är pisstråkigt, ursäkta min franska. Det intresserar i princip enbart två kategorier människor; de som inget vet och inget bryr sig om fotboll normalt och fotbollsjournalister (och det är väl mest för att de får betalt för att försöka hetsa upp sig). De finns där nästan enbart för fotbollsförbunden ska tjäna pengar. Se på England som åker till Qatar för att spela mot Nike, ursäkta Brasilien. (Nike äger också Umbro som äger engelska landslaget!) Sverige spelar idiotlandskamper för att dammtussen från Växjö skrivit dåliga avtal med Kentaro...

Och vad händer, jo vi får tillbaka skadade spelare.

Frank Lampard slet sönder en lårmuskel i första träningen med England i sandöknen. Inofficiellt för att Nike-Umbro betalade så uselt för matchen att England tvingades åka turistklass dit och alla kom fram stela och med sköra muskler. Jättebra! (OBS ironi!) John Terry har tränat med en svullen vrist och Capello klargör att han ska spela ändå! Man kan gråta blod. Tack och lov att Joe Cole inte tvingades åka med.

Inför de jätteviktiga matcherna mot Arsenal och Manchester City om två, resp tre veckor har vi alltså helt plötsligt massor med spelare skadade.

Frank Lampard är borta tre veckor. Kanske han kan, han har ju gott läkkött komma ifråga mot Manchester City och om under, dvs behandlingspersonalen på Cobham, sker kan han t o m komma ifråga mot Arsenal.

John Terry riskerar framtida skador och uppehåll för en idiotisk landskamp mot Brasilien som till skillnad från England testar massor av nya spelare.

Ashley Cole är borta med en skadad fibia i foten. Ingen vet exakt när han kan återvända.

José Bosingwa har gjort atroskopioperation i sitt knä och är borta tre månader!

Mikel har precis kommit tillbaka från en långvarig skada och riskerar en ny i en dock viktig landskamp för Nigeria.

Didier Drogba fick nästan bröstkorgen insparkad av dåren Johnny Evans och Vidic stod vid sidlinjen och hånflinade medan sir Rednose bara klagade över vad hans lag inte kom undan med efteråt. Drogba vilar i en meningslös landskamp. Kalou lär dock spela.

Zhirkovs knäskada vet vi egentligen inget om. Risk dock att han förvärrar den igen vid landskamper för Ryssland. Viktiga sådana, men det skulle isåfall bli andra gången på raken han kommer tillbaka med mer problem än han åkte till landslaget med! Vi behöver Zhirkov nu när Ashley är skadad. Ferreira i all ära men någon offensiv torped längs kanten är han inte.

Deco, Carvalho, Ferreira, Hilario har viktiga play-offmatcher. Liksom Malouda och Anelka. De kan man åtminstone stå ut med, om än mycket motvilligt. Jag skiter i resultaten, jag vill bara ha tillbaka våra spelare oskadda nu.

Essien spelar en meningslös landskamp. Cech tror jag har fått ledigt från Tjeckiens meningslösheter. Ballacks match mot Chile ställdes in pga Enkes tragiska beslut att ta sitt liv för att han var rädd för att hans depression skulle innebära slutet på hans karriär i landslaget - ja, jag vet att logik inte har med saken att göra i sådana beslut. Det hela är bara så sorgligt.

Roligare är att Gael Kakuta får spela tre landskamper med franska ungdomslandslaget. De första han fått spela på nästan två månader och förhoppingsvis lyfter CAS det idiotiska beslutet att straffa honom för härvan med Lens. Det var inte Kakutas fel att hans mor inte fattade vilket sorts papper Lens hade lurat henne att skriva på. Sådant här ska inte drabba unga spelare utan helt och hållet lösas mellan klubbarna.

___

Ungdomslaget har lottats mot Charlton i Youth FA-Cup. Det låter inte oövervinnerligt.

---

Petr Cech har redan träffat Carlo Cudicini på sjukhuset efter olyckan (man undrar ju om fotbollsspelare verkligen får åka på machomotorcyklar under säsongen?). Carlo är vid gott humör och har opererats under dagen. Hur hans framtid ser ut vet ingen ännu. Men 36 år gammal med bägge handlederna brutna plus en bäckenskada....det ser inte lovande ut. Lycka till Carlo, Petr lyckades ju komma tillbaka efter en livshotande skada så hoppet finns alltid.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC