AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 27 sp 19 v 4 o 4 f 63 - 22 mål 61 poäng


24 feb 2010

Stoke i kvartsfinalen

I skymundan av uppgörelsen, domarskandalen, i Milano avgjordes vilket lag som Chelsea ska möte i FA Cupens kvartsfinal nästa söndag. Detta efter att de besegrat Manchester City med 3-1 efter två sena måli förlängningen.

Därmed slipper vi möta Man City två gånger på en vecka. Men först en efterlängtad revansch tack på lördag. Vi förlorade i Manchester efter att Lamps för första gången missat en straff (?) i förra matchen. Tyvärr är dock Tevez tillbaka till den här matchen. City är uppenbarligen ett helt annat lag med honom.

---

Efter mardrömsstarten för Chelsea, svagt försvarsarbete på Ivas och Riccys sida i försvaret. Chelsea spelade därefter ut Inter efter noter men ännu en domare som skulle avgöra matchen genom sin inkompetens avgjorde matchresultatet. Chelsea fick visserligen en kvittering men lika oförtjänt fick Inter ännu ett ledningsmål. Jag låter mina kommentarer stanna där innan jag blir stämd för ärekränkning av UEFA och deras usla domare. (Och då tyckte jag ändå att han fram tills dess var bra, men den missen är oförlåtlig). Såbra som vi hade spelat tills dess.

Vi kan dock vända det här. Vi fick ändå det viktiga bortamålet. Men rättvist, inte fan var det rättvist. Nu är det dags att vi har lite tur med oss.

Det är pinsamt hur UEFA och dess domare behandlar Chelsea. Det är mitt intryck från en match där Chelsea utan vidare var det överlägset bästa laget.

Det här var nästan, men bara nästan lika bittert som när Øvrebø fixade att Barcelona fick spela final förra året. Det var en solklar straff och hade Chelsea fått den då hade vi vunnit lätt. Nej, tur har vi verkligen inte.

Det här blir vidrigt jobbigt i returen. Hur kommentatorerna ens kan spekulera i att det här var ett bra resultat för oss förstår jag inte. Efter hur vi spelade ut Inter var det ett mardrömsresultat.

 

 


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.