AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 13 sp 9 v 1 o 3 f 28 - 8 mål 28 poäng

18 nov 2010


Emenalo ny assisterande manager

 

Lite överraskande men ändå inte är att Michael Emenalo blev Ray Wilkins ersättare som ny assisterande manager.

För konspirationsteoretikerna innebär detta att om det fanns en maktstrid inom Chelsea vid sparkandet av Ray Wilkins så vanns den är Roman Abramovich, vilket kanske inte är så underligt då han äger klubben.

Emenalo är för närvarande s k Head Opposition Coach, med huvudsaklig arbetsuppgift att scouta motståndarna. Vilket han verkligen inte hade gjort i helgen.

Emenalo kom till Chelsea 2007 efter spelat och jobbat med fotboll i Israel. Han är en av Avram Grants protégeer under dennes tid i klubben. Han har spelat i ett stort antal klubbar i många olika länder, bl a Notts Co i England.

Emenalo kommer att fortsätta med scoutingarbetet då han saknar formella kvalifikationer för positionen som assistant manager. Kvalifikationer han nu måste skaffa sigvid sidan om att jobba som assisterande manager.

Jag önskar jag kunde säga jag är full av tillförsikt inför den här lösningen, men det vore att ljuga. Jag tror inte det här är vad spelare och många andra i klubben ville ha utan en lösning som precis som när Grant tillsattes som Sportdirektör kommer uppifrån. Och det var inte lyckat förra gången. Vi kan dock bara önska Emenalo lycka till och hoppas att det kommer att bli en bra lösning.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.