AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 13 sp 9 v 1 o 3 f 28 - 8 mål 28 poäng

14 nov 2010 +


Inför Brums

BirminghamSENASTE NYTT: fredag

Överraskningarnas tid är tydligen inte förbi i Chelsea. Idag meddelades det att Alex kommer att spela i Birmingham. Chelsea säger att Alex behöver rensa ur sitt knä, men operationen kan skjutas upp utan problem för Alex. Hoppas verkligen det stämmer, skulle hata att se honom förvärra skadan.

JTs skada är på bättringsvägen efter besöket i Italien och han kommer att vara tillgänglig nästa vecka, även om jag hoppas vi vilar honom mot Zilina för den än tuffare matchen mot Newcastle borta. Yuri Zhirkov är också borta efter en landslagsskada som dock inte verkar allvarlig, en vadskada som Carlo skyller på plastgräset landskampen spelades på.

Ashley Cole, Didier Drogba är tillgängliga trots att de stod över landskamperna i veckan.

Frank Lampard är förutom JT och Yossi Benayoun definitivt inte tillgängliga. Liksom avstängde Michael Essien.

Brums saknar Craig Gardner (förmodligen) Martin Taylor och James McFadden.

Jag ser den här matchen som kanske säsongens viktigaste hittills. Trots oro, skador och annat strul måste Chelsea vinna. Detta efter våra häpnadsväckande djupdykningar mot Liverpool och Sunderland. För första gången den här säsongen är Chelsea kanske inte ligaledare när matchen börjar då Arsenal spelar Tottenham tidigare på lördagen. Det är nu det avgörs om Chelsea kommer tilbaka eller om den dåliga spiralen fortsätter nedåt. Detta är verkligen en match där Chelsea måste visa vad de går för, champions eller bara ett av topplagen. Därtill kommer ju december då vi har ett spelschema som speldatorn måste pusslat ihop med ren illvilja. Tuffare spelschema har då jag inget minne av då vi möter våra toppkonkurrenter och radar upp matcher som verkligen är svåra i en period vi traditionellt brukar vara sårbara.

Det är nu Carlo Ancelotti måste bevisa hur bra manager han är.

---

Birmingham har bekymmer med sin bäste målgörare i år, Craig Gardner (4 mål). Om han kan spela mot Chelsea avgörs sent då han ådrog sig en ankelskada mot City. Ersättare blir förmodligen veteranen Lee Bowyer.

The Times påstår att John Terry kommer att börja träna för fullt igen nästa vecka efter ett lyckosamt besök hos en italiensk kiropraktor. Låt oss hålla tummarna. Det lär dock nog inte bli match på lördag.

Chelsea är inte särskilt glada över att Alex, satt som avbytare för Brasilien igår mot Argentina efter att hans senaste skada, i knät, upptäckts. Han spelade dock inte.

England spelade inte heller Ashley Cole som också har skadekänning i fotleden. Det har dock inte sagts något om han inte kommer att förekomma mot Birmingham.

Petr Cech räddade en dansk straff och höll nollan. Malouda var förmodligen bäste man på plan när England fick stryk av Frankrike. Ramires var med och förlorade på övertid mot Argentina. Lyckosammast var kanske José Bosingwa som i sin landslagscomeback slog världsmästarna Spanien med utklassningssiffrorna 4-0 i Portugal. Zhirkov spelade i förlustmatchen mot Belgien där ständigt Chelseaaktuelle Romelu Lukaku gjorde bägge målen.

----

De dåliga nyheterna haglar om Chelsea, först vad som hände med Wilkins, usla insatser i massor av matcher senaste tiden som kulminerade på Anfield och i matchen i söndags som jag inte ens vill nämna längre.

Nu meddelas det att John Terry har en nervskada i benet vilket kan hålla honom borta i princip hur länge som helst. Och som lök på laxen måste Alex operera sitt knä och kan vara borta två månader. Och när Ancelotti mycket fegt och felaktigt sätter in Ferreira som mittback istället för att satsa på ungdomarna, då blir det som i söndags. Feg matchning, usel coachning och taktik gav Ancelotti stort underbetyg i söndags, nu är det dags att visa att han verkligen är den manager vi hoppas.

Kanske måste vi sänka våra förhoppningar redan nu då december dessutom erbjuder oss det värsta spelschema jag kan komma ihåg Chelsea någonsin haft, under en period vi traditionellt sett är rätt dåliga.

Usch är väl det enda ord man kan säga just nu.

----

Jag skäms, det var inga mästare på något sätt som spelade mot Sunderland.

Som tur var är det snart dags för en ny match och nytt hopp.

 

Landskamper i veckan. John Terry och Frank Lampard båda skadade nu. Ashley Cole spelar för England och en hel del andra för andra nationer. Håll tummarna, det verkar behövas. Inte för några resultat utan för att vi får hem våra spelare oskadda. Det är för många småskador i Chelsea och Lamps och Benayoun är långtidsskadade. Lamps har redan varit borta i snart tre månader och Benayoun är inte tillbaka förrän till våren.

 

På lördag är det en svårspelad bortamatch mot Birmingham, ungefär vad Chelsea behöver nu när klubben visat fantastisk dålig bortaform och nästan lika dålig hemmaform helt plötsligt. Vi återkommer med fakta när vi hämtat oss. ;-)

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.