AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 15 sp 9 v 2 o 4 f 29 - 10 mål 29 poäng

28 nov 2010

FA Cuplotten

Ännu en enorm besvikelse och Chelsea har den sämsta perioden klubben har upplevt på över tio års tid. Vi har också tappat serieledningen, och jag undrar om det är tillfälligt. En ledning vi hade från första omgången till denna.

Det finns inte längre några ursäkter att ta till för att Chelsea vägrar börja spela fotboll förrän i andra halvlek. Det skedde inte idag heller och Newcastle fick ett enkelt mål mycket tidigt i matchen. En styrning från Mikel gick fel och Alex slår ett dumt bakåtpass till Cech som inte väntade sig det. Andy Carroll hann emellan. Trots det kom inte Chelsea igång i första även om Kalou kvitterade i sista minuten. Samme Kalou som missade öppet mål från två meter i andra. Två gånger i matchen kunde (borde?) Chelsea fått straff. Drogba gjorde ett mål som tveksamt dömdes bort. Som vanligt alltså, inte minsta lilla flyt med någontin just och med Marriner på plan absolut ingen tur med domsluten heller.

Pinsamt är vad det är och nu kommer spelschemat från helvetet. Det här kan gå hur illa som helst. Det sitter i huvudet på spelarna nu och det hjälper inte att Carlo agerar väldigt tveksamt på bänken. Idag byttes Sturridge in så sent att han knappt fick tid till något, ändå var han en klar injektion. Det ovanliga var att det var ett proaktivt byte. För en gångs skull bytte in Carlo bara ut en spelare i samma position utan tog ut en defensiv mittfältare mot Sturridge.

Fast det stora problemet är nog ändå att Chelsea vägrar spela fotboll i första halvlek och numera inte bara bjuder in det andra laget i matchen, man gör sitt bästa att ge bort den.

---

FA Cupen

FA Cupens tredje omgång lottades ikväll. Det är omgången när det stora lagen kliver in. Spelas som vanligt först på nyåret dock.

Chelsea möter Ipswich på Stamford Bridge. Matchen spelas helgen 8-9 januari 2011.