AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 23 sp 12 v 5 o 6 f 42 - 19 mål 41 poäng

24-29 jan 2011


Inför Toffees FA-Cupen omg 4

 

SENASTE: fredag

Ancelotti antyder att Frank Lampard startar mot Everton imorgon. Chelsea kommer att matcha starkast möjliga lag vilket visar betydelsen av matchen.

Det är återigen optimism som hörs i Chelsealeden och plötsligt verkar livet mycket lättare för oss blå. Det gör mig naturligtvis lite orolig. Särskilt som Chelsea alltid har haft lätt för Everton, i cupsammanhang.

Men vi har haft svårare mot dem i ligan och deras obskyra placering i Premier League kan inte anses helt motsvara det "goda" Liverpoollagets verkliga styrka.

En seger skulle dock ta oss vidare på vägen till återhämntning, och vi kan sedan bara be om att det tillfrisknandet inte skett för sent. Vi har 13-0 i de senaste tre matcherna, en statistisk som påminner om säsongsinledningen. Gladast är vi självklart över Boltonsegern, inte minst för spelet efter Drogbas underbara mål. Men också för det var på bortaplan. Nu måste den segern följas upp och själv tänker jag inte säga att någon kris är över förrän vi slagit Sunderland på tisdag.

Chelsea har chansat och släppt flera ungdomar i januari på lån. Vilket ytterligare tunnat ut vår något tunna trupp. Särskilt som transfern av David Luiz långt ifrån är säker pga Benficas utpressningsmetoder. Dock kan saker och ting hända snabbt då Chelsea faktiskt tydligen redan har beviljats arbetstillstånd för Luiz! Vi får se vad som händer före måndag. Har Chelsea en Plan B, fansen brukar tycka att Carlo saknar det, nu får vi fråga om klubben har det.

Det talas även om lån för Jeffrey Bruma, (WBA?) vilket säkert går igenom om Luiz kommer. Annars är det stora skvallret idag om att Chelsea ska ha gett Liverpool ett superbud på ständigt aktuelle Fernando Torres. Som Liverpool ska nekat till, men och det här är skruven i historien - Torres själv ska bett Liverpool överväga budet! Vi får se.

Goda nyheter, Yossi Benayoun vars Chelseakarriär fick en olycklig start med hälseneskadan ligger före tidsschemat och förväntas nu kunna återkomma till laget i mars, några veckor tidigare än förut rapporterat.

Everton räknar med att få tillbaka backklippan Phil Jagielka, medan Anichebe är tveksam. Som vi redan vet saknar de Tim Cahill pga landslagsuppdrag. En spelare jag personligen är mycket förtjust i pga hans moral, arbetsvilja och förmåga. I mina ögon Evertons främste.

Stora frågan är dock, vilket lag tänker Howard Webb gynna då ManU inte finns på plan?

 

torsdag:
Chelsea fortsätter låna ut unga spelare medan vi väntar på om något kommer att hända med Luiz-transfern. Nu är det Jacob Mellis, engelsk ungdomslandslagsman och 19-årigt mittfältslöfte som gjort ett inhopp i CL som lånas ut till Barnsley i The Championship

 

evertononsdag:
Också Patrik van Aanholt lånas ut. Den väldigt lovande vänsterbacken lånas till Svennis Erikssons Leicester City för resten av säsongen.

Bekräftat: Gael Kakuta spelar för Fulham säsongen ut. Vi kan bara hoppas han därmed får den matchning han behöver för sin fortsatta utveckling. Jag tycker det är bra agerat av Chelsea då Kakuta faktiskt har varit den ende av våra ungdomar som jag känt viss besvikelse över när han fått chansen. Kanske för att han haft så stora förhoppningar på sina 19-åriga axlar.

tisdag
Enligt uppgift har Gael Kakuta genomgått en medicinsk undersökning hos Fulham vilket innebär att låneavtalet snart bör vara klart. Det lär gälla för resten av säsongen. Bra för Kakuta som jag ser det, bara han får speltid av Sparky Hughes. Kakuta har inte lyckats i de matcher han spelat för Chelsea i år, han är en speltyp som nog behöver mer matcher och mer speltid för att utvecklas då han som så många ungdomar väldigt gärna vill imponera när han får spela och gör det svårare för sig själv. Med mer speltid kommer hans tålamod och självförtroende att växa så han kan börja utveckla den potential han onekligen har. (Kakuta skrev nyligen ett långt kontrakt med Chelsea).

Det verkar som om David Luiz, den brasilianske försvararen från Benfica är mycket nära en transfer till Chelsea nu. Chelsea ska ha ansökt om förhandsprövning av arbetstillstånd som ju är en nödvändighet för icke-EU-spelare.

Det talas om löjliga summor pengar, 21,5m pund, för 24-åringen. Fullständigt löjligt för en försvarare som dessutom inte får spela i Champions League för Chelsea. Men det är ändå klubbens problem.

Kommer Luiz till Chelsea kan vi bara välkomna honom och önska honom all lycka till. Han har onekligen kvalitet även om jag personligen tror att vi måste ge honom tid att anpassa sig till engelsk fotboll. Latinska spelare brukar ta lite tid på sig och han kommer dssutom från en klart sämre liga.

Frågan om arbetstillstånd behandlas på onsdag!

---

En jättesvår bortamatch mot Everton väntar nu i FA Cupen. Chelsea brukar inte glänsa på Goodison Park så det finns all anledning i världen att se fram emot den matchen med respekt och största allvar. I ligan finns det risk att United redan tagit ett för stort kommando så FA Cupen blir än viktigare i år. Plus att det vore inte dumt att bli första lag som vinner tre raka FA Cuper på över hundra år.

Som ni noterat har Everton sålt Pienaar som någon i Chelsea, men jag tvivlar på att det var Carlo Ancelotti, ville köpa.(Tendensen att det verkar vara styrelsen eller någon i ledningen som tar beslut utan Carlos avgörande är den kanske mest skrämmande händelsen i mitt älskade Chelsea på senaste tid). De flesta fans och många s k experter ställde sig alla lika frågande till varför. Det kan dock vara en tillfällig försämring för Everton. Den allra största försämringen för Everton är dock att deras talismaniske australier Tim Cahill saknas på grund av asiatiska mästerskapen. En spelare att se upp med lär dock Louis Saha bli, han tycks alltid göra mål på oss. Han har dock varit skadad på sistone så det är inte säkert att han spelar.

 

---

Vilket mål av Didier Drogba! Snyggare än det omskrutna Liverpool gjorde om ni frågar mig. Särskilt som det var längre ifrån också. Det kom också väldigt lägligt för oss då Bolton onekligen varit det klart bättre laget i matchstarten. Börjar vi äntligen få lite flyt igen? En vara lika nödvändig som bra spelare även för de stora lagen. (Att hoppas på att Blackpool imorgon tar poäng, helst slår Man U är kanske för mycket att hoppas på.)

Det börjar se bättre och bättre ut för varje match nu. Första bortasegern sedan oktober kändes väldigt skönt, inte minst då vi enbart har bortamatcher för närvarande.Att det också blev en storseger mot ett Bolton som jag ändå tyckte var riktigt bra minskar ju inte glädjescenerna här hemma. Extra stort grattis till Ramires också som äntligen fick göra sitt första mål i sin 25e match! Rena tvypuckhögen utbröt efteråt.

De som räknat bort oss, Chelsea, lär dock fått något mycket svårsmält i halsen idag. Härligt.



Matchday Moments
Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.