AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 26 sp 13 v 6 o 7 f 46 - 22 mål 45 poäng

15 feb 2011


Champions League åttondelsfinalerna

 

FÖRSTA FACIT: Tippar tydligen lika illa som Chelsea spelar just nu ;-)

Milan klart sämre än vad jag väntat mig även om Zlatan som väntat var oanmärkningsvärd, som alltid när han får möta bättre motstånd i Champions League. Upplagt för Tottenham nu som dessutom lär ha Bale tillbaka till returen. Seger för Tottenham, 1-0.

Självklart ska dessutom Gattuso stängas av mycket länge, kanske t o m bör hela Milan straffas. Hur Flamini klarade sig undan med bara ett gult kort efter sitt överfall är en gåta. Man får skämmas å klubbens vägnar. När Chelsea lackade ur efter Øvrebø lyckades göra tidernas sämsta domarinsats var det bara ord, och det blev väldigt hårda straff!

Och Schalke klarade också att göra mål på bortaplan och få med sig ett oavgjort resultat, vilket ger även dem fördel inför returen. 1-1.

----

Ett nästan lika viljelöst lag vid namn Chelsea (undantag Ramires andra halvlek, Drogbas inhopp och Luiz offensiva spel, dock inte hans defensiva) kunde inte ens besegra ett faktiskt riktigt dåligt Fulham som kunde försvara sig utan större problem mot ett Chelsea som absolut är tillbaka i krisläge. Ändå måste vi tacka Petr Cech för en säker räddning på en fullständigt feldömd straff i sista övertidsminuten. Men feldömda straffar har vekrligen en tendens att inte bli mål...eller....

Det kan bli riktigt tufft för det här laget att hålla Tottenham eller något annat lag bakom sig bland de fyra bästa. Frågan är om Carlo inte måste gå, han verkar inte längre ha spelarna med sig och då är det kört för honom. Även om jag tror Chelsea avvaktar CL-spelet. Problemet är bara att med den här inställningen går Chelsea inte vidare varken i FA cupen på lördag eller mot FCK.

....

Då är det dags för åttondelsfinalerna i Champions League. Som det var förra året har de även i år spridits ut på två spelveckor, vilket är positivt som jag ser det då det blir fler matcher man kan se.

FCKChelsea spelar i vecka två, närmare bestämt tisdagen den 22 februari på Parken i Köpenhamn. Det blir FCKs första tävlingsmatch på många månader vilket självklart ska ge Chelsea en stor fördel. FCK är dock inte ofarliga hemma även matchotränade och även om jag tror på vinst kan det nog stanna vid en uddamåls sådan.

Här är mina gissningar i övriga matcher:

Milan v Tottenham
Tottenham har för många viktiga spelare skadade för att kunna slå Milan på San Siro. Även om jag tycker Milan är ett väldigt dåligt balanserat lag med väldigt bra anfall men svagt försvar som inte blivit särskilt prövat i ligan. Hemmavinst för Milan och sedan hänger det på om Tottenham hinner få tillbaka spelare som van der Vart, Modric och Bale. Med dem i laget kan Tottenham mycket väl vinna i London och gå vidare. Väldigt svårbedömd matchning, men jag tror, tyvärr, att Milan drar längsta strået tack vare bortamål och Tottenhams skador. (Milan saknar dock nyförvärven Cassano och van Bommel som inte får spela i CL, och även de har ett besvärligt skadeläge ävne om jag bedömer att deras skadade spelare betyder mindre för laget än Tottenhams gör.).

Valencia v Schalke 04
Valencia är knappast ett formlag men ska ändå vinna på La Mestalla. Schalke har ryckt upp sig i ligan och närmar sig formen. Hemma är de nog också ett lag mycket kapabla att vinna. Också svår att tippa, men Valencia vidare på bortamål.

Roma v Shaktar Donetsk
Shaktar Donetsk är andra laget som inte spelar ligaspel just nu, men har imponerat väldigt i de träningsturneringar de spelat. Oavgjort på Olympiasstadion bäddar för att de går vidare mot ett mycket ojämnt Roma.

Arsenal v Barcelona
Inte för att jag kan heja på Arsenal, men jag hoppas självklart ändå att de går vidare då det är det sämre laget av de två. Om Barcelona inte går vidare har de helt klart underpresterat. Möjligen kan Arsenal klara oavgjort på Emirates, men... Och går Barca vidare så vet vi ju vilka vi kommer att lottas emot!

---

FCK v Chelsea
Uddamålsseger på Parken för Chelsea och klar vinst hemma är mitt tips.

Lyon v Real Madrid
Inte kan väl Lyon för tredje raka året sparka ut Real Madrid ur Champions League i åttondelen? Jag tror faktiskt de har möjligheten även om de är rätt svaga i ligan i år. Mourinho har ännu inte fått ordning på Real, framförallt inte i defensiven och offensivt är de skadedrabbade. Ändå måste tipset gå till Real Madrid, men oj vad kul om Lyon gör det igen.

Marseille v Manchester United
Manchester United är storfavoriter. Jag tror inte Marseille rubbar dem ens hemma, det var annorlunda att vinna mot Chelsea i en betydelselös match. Och på Old Trafford är United alldeles för starka.

Inter v Bayern München
Kopia på förra årets final. Vilken match redan nu. Den här gången tror jag dock det slutar tvärtom. Bayern München går vidare på bortamål. Leonardo har förbättrat Inter från Benitez usla jobb, men Bayern är för samspelta och rutinerade. Det här är inte året då förra årets segrare vinner en gång till.

 

Kvartsfinalerna lottas fritt, medan semifinalerna följer resultaten i den lottningen. Gruppsegrare får fördelen av andra matchen hemma. Tyvärr är jag rätt övertygad om att Chelsea lär hamna på samma halva som Barcelona. Vi har rätt dåliga erfarenheter av UEFAs lottningar.
Svåraste motståndare i slutomgångarna är i mina ögon Barcelona först och Manchester United två. Av övriga lag fruktar jag inte direkt något.



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.