AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 26 sp 13 v 6 o 7 f 46 - 22 mål 45 poäng

19-22 feb 2011


Inför FCK, Champions League

 

MÅNDAG SENT: Ett sent rykte måndag kväll påstår att Ancelotti kommer att starta Fernando Torres, Nicolas Anelka, Michael Essien och Jose Bosingwa. Kan inte för mitt liv förstå varför Anelka eller Essien spelas istället för spelare som är i form? Men Carlo Ancelotti är en manager som är oerhört ovillig att ta chanser utan chansar mycket hellre på gamla/rutinerade spelare oavsett form. Ett av hans stora minus som manager om ni frågar mig. Han verkar ibland helt sakna fingertoppskänsla för vilka spelare som bör spelas.

Chelseas hemmamatch i helgen har flyttats till 20 april, då Birmingham till helgen istället får spela Ligacupfinal mot Arsenal. Vi önskar dem största möjliga lycka till i den matchen.

Chelsea måste rycka upp sig. Och jag är väldigt oroad över inställningen som kommer fram i media inför den här matchen. Om det verkligen är sant att Carlo Ancelott har sagt, jag har jättesvårt att tro att han skulle uttryckt sig så arrogant, att Chelsea kommer utan vidare att gå vidare då får man skämmas å hans vägnar. Det här blir jättetufft och om Carlo vill försäkra sig om att Chelsea åtminstone försöker bör han verkligen ruska om laguppställningen. Ordentligt.

Jag skulle vilja se det här laget starta, men lär inte få se det då det inte ligger i Carlos natur att skaka om saker: (Som sagt, räkna inte med det dock! Och jag skulle inte säga emot om Bertrand ersatte Cole också).

Cech - Bosingwa, Iva, JT, Cole - Ramires, McEachran, Lampard, Zhirkov - Torres, Drogba

---FCK

MÅNDAG. För de som hämtat sig efter besvikelsen över Anelkas arroganta/nonchalanta (välj själv) straff och Coles jättemiss efter psykningen från Heitinga, är det dags att se fram emot den enda tävling Chelsea fortfarande i realiteten är kvar i, Champions League.

För motståndet står självklart FC København, den yngsta, bästa och mest framgångsrika elitklubben i Danmark. En sammanslutning av KB och B1903, som skedde 1992. FCK har sedan dess dominerat dansk fotboll. Och gör så fortfarande, de har en jätteledning i SAS-ligan som snart börjar igen. De har dock haft ett långt speluppehåll och har matchat sig fram med träningsmatcher bl a i Copa del Sol som de förlorade på straffar (de var faktiskt ännu sämre i straffläggning än Chelsea) och vinst mot Elfsborg som väl blir favoriter i Allsvenskan i år efter sina spelaraffärer. Inget danskt lag har någonsin tidigare nått slutspelet i Champions League.

Spelare att se upp med är självklart vår förre Chelseaspelare Jesper Grønkjaer, 2000-2003, som de flesta inte kommer ihåg mer än att han aldrig fick ett inlägg rätt under sin tid i klubben. Hårddraget men Grønkjaer gjorde inte direkt dundersuccé i Chelsea, han har faktiskt visat betydligt mer fotbollskunnande i höst i Champions League där han tillsammans med Johan Wiland i mål varit FCKs bäste spelare. Wiland är kanske största förklaringen till att FCK tog sig dit de gjorde.

Dominerande målskytt är Dame N'Doye. Mittfältaren och landslagsmannen William Kvist är en av Danmarks kommande proffsexporter liksom jättelöftet, 18-årige Kenneth Zohore och mitfältaren och numer landslagsmannen Martin Vingaard.

Allt annat än en vinst för Chelsea kommer att betraktas som ett sensationellt resultat, men ett varningens finger måste höjas. FCK är inga duvungar på hemmaplan och även om de inte spelat tävlingsfotboll på länge är de säkerligen mycket intresserade av att visa sitt kunnande på Parken tisdag kväll.

Chelsea har åter Torres i truppen och förhoppningsvis stannar Anelka på bänken efter sin insats mot Everton (jag blir så förbannad på ren svenska på den sortens nonchalans som han visade vid sin straff, och det var inte första gången. Kom ihåg Moskva, där han var den som missade och gav segern till Man U i Champions League-finalen, även om de flesta av oss kommer ihåg JTs tragiska halka på gräsmattan som gav sig, först). Luiz spelar inte i Champions League som vi vet.

Det är nu examensprov för Carlo Ancelotti, klarar han verkligen av att föra Chelsea till den enda möjliga titeln i år! Vi får se, men vi har inte sett ett spel som får oss att tro så på hur länge som helst. Plus att vi självklart måste ha tur i lottning och särskilt med vilka domare vi får. Att domarkåren inte förlåtit Chelsea sedan Øvrebøreaktionerna har varit rätt tydligt i Europa sedan dess.

Att Frank Arnesen lämnar Chelsea och positionen som scouting/sporting director är ingen nyhet. Hans destination har dock varit okänd tills nu då det avslöjas att han kommer att bli sportchef i Hamburg SV i Bundesliga då hans Chelseakontrakt går ut.

---

Dags för Champions League igen. Chelsea fick en lätt lottning i åttondelen, men det innebär inte att Chelsea är vidare. FC København har bara spelat träningsmatcher, men vi såg i både förra veckans CL och Europa League att många lag i samma situation gjorde utmärkta insatser, inte minst Shaktar Donetsk. Så jag hoppas Chelsea inser att de går absolut inte att bara ställa ut skorna, och med tanke på våra problem att göra mål....

**

Chelseas oflyt vill bara inte sluta, fast visst påverkar nonchalans. Chelsea var det solklart bättre laget mot Everton, men en billig frispark av den inte helt neutrale Phil Dowd (som också dömde filmning för Ramires när det borde varit straff!) gav dem en mycket orättvis kvittering i sista övertidsminuten. I straffslagningen gav återigen en nonchalant Anelka bort segermöjligheten och Ashley Cole missade grovt sin straff. Varför de togs ut som straffläggare när normalt säkre straffskytten Kalou inte fick skjuta fattar inte jag.

I vilket fall som åkte titelförsvararna Chelsea därmed onödigt, nonchalant och absolut inte rättvist ut ur FA Cupen också.

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.