Avb: 40 Hilario, 32 Carl Magnay, 62 Nathaniel Chalobah, 26 John Terry, 17 Jose Bosingwa, 38 Patrick van Aanholt, 34 Ryan Bertrand, 44 Kaby, 46 Josh McEachran, 10 Yossi Benayoun, 8 Frank Lampard, 7 Milan Lalkovic, 39 Nicolas Anelka, 11 Didier Drogba

Portsmouth:
Henderson, Ben-Haim, Rocha, Mokoena, Hreidarsson, Mullins, Varney, Halford, Kitson, Norris,
Subs: Ashdown, Pearce, Magri, Williams, Stockford

En överraskande startuppställning vill jag nog påstå, men ändå en blandning med några mer kända namn och några helt okända för de flesta, som Kalas och den yngre Clifford. (Conor Clifford = den äldre C trots att de inte är släkt).

Chelsea fick en utmärkt, och enkelt start då förre Chelseaspelaren Tal Ben Haim mycket överraskande och ohotad nickade in en boll som studsade på hans försvarskamrat redan i 7e minuten. Därefter handlade det nästan enbart om Chelsea. Det tog till 18e minuten innan Turnbull rätt enkelt kunde rädda en nick från Norris. Chelseaförsvaret såg lite passivt ut där.

24e minuten en bra chans för Fernando Torres, men han fick inte till nicken ordentligt.
27e min. Bra frispark från Sturridge som målvakten lyckas få på sin fot, men Pompey får bort returen.
29e min. Bra kross från vänster av Sturridge som sett pigg ut. Rocha rensar men det ser nästan ut som en självmålssituation igen.
30e min. Solklar hands, men ingen straff given. Utan domaren drar ut den utanför straffområdet. Hörna på efterföljande frispark.
32. Turnbull gör en jättekonstig utrusning men räddar situationen utanför boxen. Sekunderna efteråt blir det friläge för Pompey efter en ordentlig snedspark. Då räddar Turnbull fint.

1-0 till Chelsea i halvtid och en ganska typisk träningsmatch. Inte särdeles välspelad och Chelsea skapade en del men ändå inte så att säga. Sturridge var den som såg piggast ut. Kalas hade boll en hel del i ofarliga situationer och skötte det lugnt och snyggt.

ANDRA HALVLEK
Chelsea bytte ut hela laget till andra halvlek:

Hilario, -Bosingwa, Chalobah, Terry, van Aanholt - Benayoun, McEachran, Lampard - Anelka, Drogba, Kalou

Andra halvlek var klart roligare. Mer spel, mer chanser, högre tempo. Hilario var utmärkt i målet, först en kvalifcerad räddning på en frispark från Varney och sedan en ännu mer högklassig räddning på Varneys straff i 62a. Detta efter att Varney trillat lätt över Hilario i ett friläga där Chelsea inte hängde med.

Ett missförstånd mellan Chalobah och Hilario höll på att riktigt ställa till det, men Chalobah rädde upp situationen i 80e minuten på ett rätt snyggt sätt efter orsakat den. anmärkningsvärt är dock hur Chalobah växt till sig sista året, från sugrörsmodellen till en spelare som ser äldre ut än vad han är.

Det var en träningsmatch, men betoning på träning. Positivt var det lite roligare spelet i andra, Benayoun såg bra ut i den halvleken. McEchran spelade defensiv mittfältare vilket får många Chelseasupportrar att gå i taket istället för att uppskatta att han får matchträning. Många misstag, en del få fina saker men som fotboll betraktat ganska trist ärigit talat.

Några slutsatser går absolut inte att dra av den här matchen, förutom möjligen att André Villas-Boas ännu inte har testat Drogba och Torres tillsammands. Andra halvlek som sagt lite roligare.

Inte mycket till fotbollsmatch, ganska trist särskilt för det i det närmaste fullsatta Fratton Park. Matchens prestation onekigen Hilarios straffräddning. Ingen förväntar sig väl dock stor fotboll i första officiella träningsmatchen.

Nästa match mitt på dagen torsdag mot Malaysia XI. För den som vill jämföra vann Arsenal mot dem i veckan med 4-0. Jag bryr mig inte, men vinster är alltid trevligare än förluster. Däremot tror jag på samma enorma omsättning av spelare i matchen. Därefter kanske det börjar bli dags för AVB att börja titta på vilka 17 spelare eller så som är närmast att starta säsongen, fast kanske väntar han till Hong-Kongturneringen.