AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

30 juli 2011

silly rykten

Sista träningsmatchen;
Rangers vs Chelsea 1-3 (1-2)

Vår broderklubb Rangers har haft en hemsk vecka med fiaskot mot Malmö FF som lägsta punkt, men också exponenter för ett ruskigt brutalt spel i den matchen, vilket kostade dem möjligheten till avancemang. Sällsynt korkat spel och uppträdande. Alla sådana tendenser måste stoppas långt innan match idag, då skador absolut inte får förekomma.

Annars handlar det mest om spekulationer hur AVB tänker starta laget och om startlaget spelar nästan hela matchen? Är det antydningar om en startelva för ligan i premiären mot Stoke, eller tänker AVB fortsätta utvärdera truppen?

Sturridge har tre matchers avstängning som väntar i ligastarten, så sannolikt vore att han inte startar idag. Ramires och Luiz har ännu inte visat upp sig matchspel för AVB så sannolikt är att de gör så idag. Zhirkov ryktas vara på väg ut, kanske till min oro även så Alex - innebär det att de vilas?

Och, kommer Chelsea att släppa in första målet för säsongen?

---

Laguppställningarna:

1 Petr Cech
19 Paulo Ferreira
33 Alex
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
7 Ramires
8 Frank Lampard
21 Salomon Kalou
9 Fernando Torres
23 Daniel Sturridge
Avb: 22 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 62 Nathaniel Chalobah, 35 Tomas Kalas, 46 Josh McEachran, 10 Yossi Benayoun, 15 Florent Malouda, 39 Nicolas Anelka , 11 Didier Drogba.

Rangers: McGregor, McMillan, Bartley (lån från Arsenal), Broadfoot, Hutton, Wallace, Davis, Edu, Ortiz, Naismith, Jelavic.
Avb: Alexander, Bendiksen, Fleck, Ness, Kerkar, Perry, Little, Hemmings, Beattie.

Kommentar: mycket förvånande, särskilt Ferreira och Sturridge, två spelare jag absolut inte trodde skulle starta. Kul att Alex får spela. Noterbart är att David Luiz inte alls förekommer, vilket tyder på någon skadekänning. Likadant med Ivanovic. Tomas Kalas får chansen att kanske visa upp sig från bänken efter sin fina U-19-turnering, medan både Patrick van Aanholt och Ryan Bertrand saknas. Efter de fina matcherna hade jag absolut velat se Hilario som back-up målvakt, Turnbull har absolut inte övertygat (igen) under försäsongen.

FÖRSTA HALVLEK

MÅL. Ja, blev svaret. Chelsea tappade nollan, redan i 7e minuten efter att Mikel mycket onödigt och slarvigt tappade bollen på mittplan i det närmaste oattackerad, Rangers tog den och kontrade snabbt där en fri Naismith kunde lyfta bollen till en ännu mer fri Jelovic. Fullständigt omöjligt att ta den nicken. Inte imponerande. Rangers ska dock ha beröm för det var en mycket snygg och effektiv kontring.

Minuter senare tog Ashley Cole överraskande en frispark i bra Alex eller Lampardläge. Bollen tog dock i muren och utanför.

MÅL. Kvitterat av Sturridge som fick ett inspel från vänster och sätter bollen otagbart bakom McGregor. Bra jobbat av ett Chelsea som inte imponerat på samma sätt som mot Villa - ännu. 22 min.

Det är oroande hårt spel i matchen. För att vara en vänskapsmatch och träningsmatch där skador är det mest oroande av allt.matchen spelas närmast som en tävlingsmatch, där jag nog tycker Rangers drog igång det, men Chelsea har ställt upp på det, inte minst JT förstås.

Rangers har spelat konringsattackerna väl och har varit nära att komma fria i farliga lägen flera gånger, även om det också resulterat i en och annan offside. Medan Chelsea plottrar på tok för mycket när de kommer nära mål. Som vanligt alltså. Det är en ovana, plus det långsamma bollkontrollerandet på

MÅL. Daniel Sturridge igen. En blunder av vänsterbacken och Sturridge vek av in mot mål och satte bollen stensäkert bakom målvakten mellan denne och stollpen. 30 min.

bra räddning av McGregor i 34 minuten då Torres agerande mycket imponerande och lägger bollen till Kalou som skjuter direkt, men som sagt, skottet räddas.

Förta halvlek hade en seg start där mittfältet såg trögt och ovilligt ut, men de kom igång och tog initiativet. Sturridge utan tvekan halvlekens spelare. Cole ser ut att gå mot en pigg säsong igen. Mikel spelade upp sig efter sin tavla som orsakade Rangers mål. Han fick dock halta av med vad som såg ut som en knäskada. Förhoppningsvis inte allvarlig. McEchran ersatte.Torres hade en del imponerande saker för sig. Andra delen av halvleken solklart till Chelsea.

ANDRA HALVLEK:

Drogba ersatte Torres, AVB fortsätter att föredra två olika anfallsuppställningar. Istället för att som jag skulle önska försöka spela ihop Torres och Drogba. Bosingwa ersatte Ferreira som hade en enkel första halvlek då allt Rangers gjorde gick centralt mot höger.

Anelka in för Kalou, Malouda in för Sturridge. AVB tänker utvärdera och experimentera in i det sista, det är klart.

65min, Drogba gör sig fri och träffar stolpens utsida.

70min bytte Benayoun av en rätt anonym Ramires. Matchen är ganska matt. Tills

MÅL. Malouda i 71 min, snygg liten lyftning av Drogba som fann Malouda som nickade den förbi målvakten vid målvaktsområdeslinjen ungefär.

74 min dras Dorgba ned när han är på väg att göra sig fri i straffområdet. Drogba var riktigt bra i andra.

STRAFFMISS av Lampard. Dåligt.

79e min frispelar Benayoun Anelka så ruskigt snyggt och Anelka lägger bollen oerhört lamt rakt i famen på målvakte Alexanden som bytte av McGregor i andra! Koncentrationen i andra halvlek var inte som den skulle. Underkänt för Anelka där.

81min farlig nick av Drogba som Alexander återigen räddar. Drogba var med mittlåset min man i andra halvlek.

Rangers åstadkom inte så mycket i andra halvlek, deras falriga kontringar dog bort när spelare byttes ut.

Straffmissaren Lampard, som var ok annars, bytte i 85e mot 16-åringen Chalobah.

87e minuten gjorde Tomas Kalas a-lagsdebut istället för Alex som såg ut som han hade spelat hela försäsongen, mycket solid.

En frispark långt utifrån från Drogba hade en intressant bollbana men var för långsam för att överlista Alexander i 89e minuten. Intressant dock att se att frisparken långt utifrån nu förtjänar en mur när Alex och Drogba är på plan.

Chelsea var okoncenrerade i andra halvlek som saknade tävlingsgnista. De borde vunnit med fler mål, synd dock att vi tappade försäsongsnollan. Annars ser det väldigt bra ut inför säsongen vill jag säga. De så kallade gamlingarna kommer att göra vissa personers uttalanden mycket sura under det här året.

Chelseas försäsong i år har varit oerhört imponerande, även om motståndet kanske inte varit yttersta toppkvalitet, men det är ju absolut inte vad försäsonger handlar om. Det handlar om att förbereda sig, hålla sig skadefria (hoppas Mikels skada idag bara var en smäll) och att göra det som träningarna har handlat om. Särskilt understruket i år då vår manager är ny och hade den uttalade målsättning att först utvärdera truppen innan han ville ens diskutera värvningar, även om några värningar för framtiden har gjorts.

Jämfört med våra konkurrenters försäsong har Chelsea imponerat oerhört tillsammans med andre guldfavoriten, Man United. Övriga har verkigen blandat och gett istället, sett mer ut som förra årets försäsong gjorde för Chelsea medan vi har sett ut som vi gjorde dubbelåret. Lovande, minst sagt.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.