7 Chelsea FC 1 sp 0 v 1 o 0 f 0-0 mål 1 poäng

Första matchen

Vi har för gamla spelare och en för ung manager,
ändå kan vi vinna det hela....

Några saker vi lärde från första matchen.

Stoke är alltid svårspelade, men det visste vi redan innan. Ett lag där försvarsspelet är bibeln och sedan långa bollar, i avsikt att få till fasta stiuationer. I andra halvlek öppnade dock matchen upp sig och blev klart roligare.
De utnyttjar också sin extrema fysik, Cech är inte liten men det var som att springa in i väggar för honom att kunna ta sig fram i sitt straffområde vid de fasta situationerna. Faktiskt till och med mer än tidigare nu när Woodgate också är med. Cech gick påfallande ofta i backen, vilket vid åtminstone ett tillfälle hade kunnat sluta illa om inte försvaret täckt upp så bra.

Det är helt klart hur AVB vill att Chelsea ska spela, och att det eviga sidspelandet från Ancelotti på mittfältet ska vara historia nu. Nu fick inte Chelsea till det i första halvlek,gamla ovanor sitter i hårt, vilket minst lika mycket berodde på att Stoke spelar ett så diametralt annat spel där bollen går över mittfätlet att det snabba bollåtervinnandet där inte fugnerar, då bollen aldrig är på mittfältet när Stoke spelar. Gamla vanor har ännu inte släppt, men tendenserna är dr och AVB har nyktert deklarerat att han förväntar sig inte att allt ska fungera förrän några månader in i säsongen.

Tempot måste upp också. Vi ska dock inte döma någonting från den här matchen. Även om AVB kanske har lite för tillit till sitt 4-3-3, och Chelsea har spelarmaterial för att spela annorlunda ibland.

Torres ser oerhört pigg ut och visade att även om det allra sista ännu inte riktigt sitter där är steget och ivljan verkligen tillbaka.

Salomon Kalou är ingen startspelare. idag var inte Malouda det heller, Anelka var väldigt mycket bättre när han kom in och hade nästan omgående en boll som Begovic med möda tippade i ribban.

Ramires startar säsongen mycket bra. Hans inbrott i straffområdet i första halvlek var imponerande.

Bosingwa var väldigt bra, utom hans inlägg som inte är bra.

Lampard suverän, ännu en spelare som tänker ta revansch i år.

Mikel är bra mycket mer aktiv i aVBs spelmodell. Skulle tro att han trivs med det. Han hade också ett riktigt bra volleyskott på mål, jag kan inte komma ihåg sist han träffade innanför målramen.

Ingen höjdare till match, men väldigt väntat utveckling av matchen tyckte jag. Långt från min mycket optimistiska förhoppning om 3-0 till Chelsea.

Mark Halsey är inte en domare som dömer straff lät. Det var ovanligt många tillfällen då Chelsea kunnat få, och kanske borde fått någon... Däremot var Stokes förhoppning om en straff på JT för hands absolut fel som repriserna mycket tydligt visade.

OCH jag fullkomligt älskar André Villas-Boas kroppsspråk och engagemang på sidlinjen!

Men, ett mycket frustrerande och knappast rättvist 0-0 resultat. Inte så bra, men av de tippade topplag som spelat var oavgjort ett populärt resultat.