AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 6 sp 4 v 1 o 1 f 12 - 7 mål 13 poäng

15 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Chelsea ledande inom sociala medier

Det är kanske inte min personliga grej, men Chelsea som var tidiga med en internetsajt är också ledande fotbollsklubb när det kommer till sociala medier enligt en undersökning.

Chelsea uppdaterar dagligen sju miljoner fans på Facebook och har över 410.000 läsare på Twitter (där kommer CSFC verkligen i skymundan). Chelseas webbsajt kommer ni till genom att klicka på CFCs logo om ni inte redan varit där, Twitteradressen är: @chelseafc

Chelsea är också den enda PL-klubben, tillsammans med Wolverhampton, som har ett pressområde på internet som erbjuder interaktivitet. Som Chatsidor, Flick Kick fotbollsspel som ger fans möjligheten att virtuellt göra mål på Stamford Bridge

Det är Lewis Communication som genomfört studien. De studerande faktorer som antalet läsare på Twitter och Facebook, hur stor interaktion som klubbarnas sajter har, hur lätt det är att få kontakt onine och framtagning av appar, för att skapa en ligatabell för socialt nätverkande fotbollsklubbar.

Men trots att Lewis Communication rankar Chelsea som ledande på sociala medier har Chelsea inte det största antalet fans på Facebook, det har inte oväntat Manchester United med 19 miljoner (ungefär lika många som Australien har invånare). Mer oväntat kommer Chelsea inte förrän längre ned i listan med sina 7 miljoner, efter Arsenal 7,5 men med samma antal som Liverpool. Sedan kommer ett stort hopp ned till Manchester City på 1 miljon. De övriga 15 PL-klubbarna delar på 1,5 mijoner anhängare.

Men trots antalet fans som följer dem får United kritik, för att de interagerar inte med sina fans på sociala medier, de enbart informerar. Till skillnad alltså från Chelsea.

Däremot är Wayne Rooney, som ju gjort sitt för att ställa till det med sitt barnsliga utbrott och löjliga eftersläng mot Montenegro, den fotbollsstjärna som har flest anhängare på Twitter med 1,7 miljoner (och jag som aldrig orkar bry mig om Twitter.... ;-). Rooney har ju också gjort sig känd för att hotat twittrare och United har haft funderingar på att stänga av spelare från att använda mediet. Tvåa på den listan är Rio Ferdinand som gjort en del anmärkningsvärda tweets under åren, och då talar jag inte om att tänka först och twittra sedan, har 1,5 miljoner och ungefär lika många har mer oväntat Sergio Aguero i City. (Jag vet dock inte om han twittrar på engelska). Som tittare som följer Viasats sändningar vet är Ramsey och Wilshere från Arsenal väldigt populära där.

Bolton är den enda klubb som inte är representerade på Facebook. Swansea twittrar inte (och jag klagar inte på det), medan Aston Villa och West Bromwich, är de enda på Linkedin.

Källa: CorpComms

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC