AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 9 sp 6 v 1 o 2 f 20 - 10 mål 19 poäng

24 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Inför Everton - Carling Cup

Det blev en rätt oväntad laguppställning för Chelsea, med Turnbull i mål och Lukaku på topp, med Anelka och Kalou mot ett Everton som ser ruskigt starkt ut i jämförelse. Det här blir tufft. Malouda kapten för första gången. Men Chelsea har ordentligt med kvalitet på bänken så det ser ut som AVB siktar på att hålla Everton stången för att sent kunna avgöra matchen med avbytarna.

22 Ross Turnbull
2 Branislav Ivanovic
33 Alex
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
20 Josh McEachran
6 Oriol Romeu
15 Florent Malouda (k)
39 Nicolas Anelka
18 Romelu Lukaku
21 Salomon Kalou
Avb: 1 Petr Cech, 19 Paulo Ferreira, 12 John Mikel Obi, 8 Frank Lampard, 10 Juan Mata, 23 Daniel Sturridge, 9 Fernando Torres.

Everton: Mucha; Neville (k), Heitinga, Distin, Baines; Drenthe, Fellaini, Rodwell, Bilyaletdinov; Cahill; Saha.
Avb: Hahnemann, Hibbert, Coleman, Barkley, Osman, Stracqualursi, Vellios.
Domare: Lee Mason.

 

---
Som väntat kommer JT inte att spela ikväll. Detta pga att han har fyra gula och Chelsea vill inte riskera ett femte inför Arsenalmatchen. Övriga som är borta ser ni nedan. Laguppställningar senare.
---

Chelsea och Everton har mötts tretton gånger i engelska cuper. Everton har tre vinster, alla i FA Cupen (senast i våras). Så den statistiken går i vår favör. Chelsea gick ju vidare mot Fulham efter att Alex hade visats ut i en frilägesutvisning som jag tyckte var hård, och gissa vem som stod bakom den, just det - Chris Foy som dömde i söndags. Uppmuntrande för Chelsea var att vi för en gångs skull vann i straffläggningen (det händer inte ofta, senast innan dess var i en Community Shieldmatch vilket var mindre viktigt självklart).

--
Ramires spelar som väntat inte imorgon, men om det blir längre så får vi börja undra då det redan varit ett antal olika besked. Som jag ser kan vi behöva honom mot Arsenal. Inte heller Meireles spelar, men det beror på att han redan spelade i omgång 2 med Liverpool och alltså är cup-tied. Drogba, Bosingwa och Cole är avstängda. Cole för sitt femte gula. De övriga två efter helgens äventyrligheter. Uppenbarligen gav Bosingwas frilägesutvisning bara en match avstängning vilket gjort att Chelsea inte velat överklaga den felaktiga utvisningen. Trots att de med största säkerhet hade fått rätt. De vill helt enkelt inte äventyra hans spel mot Arsenal i helgen och det finns ju ersättare. AVB säger sig inte vara rädd för att ta ut JT och övriga spelare trots kortfesten i söndags, men vi får nog räkna med att JT inte spelar ändå då han bara är ett kort från samma sorts avstängning som Cole och han behövs mot Arsenal, bättre att ta den avstängningen till nästa match i så fall (Blackburn).

AVB räknar med att Everton kommer att matcha ett starkt lag med ett mindre antal unga spelare än Chelsea så han vill inte avslöja ens truppen för resan till Liverpool. De spelade i princip sin första XI mot WBA i förra omgången. Medan Chelseas spelare helt måste ta både söndagens match och möjligheten till förlängning i åtanke. Spelare som Luiz, Lampard, Mikel spelade ju oerhört intensivt i söndags och vilas nog. Kanske fler. Tidiga byten som Sturridge och Mata bör hålla dem fräschare men bägge behövs mot Arsenal så frågan är om AVB vill starta dem. Många tippar Lukaku som startspelare, men jag tvivlar nog. Det är helt enkelt lite för många chansningar i så fall, så jag tror mer på Anelka eller Torres som anfallsspels. Däremot ligger nog Kalou och Malouda bra till för en start. En tidig gissning blir därför:Cech - Ferreira, Alex, Ivanovic, Bertrand - McEachran, Romeu, Malouda - Kalou, Torres, Mata

Men som sagt, det är ett svårt lag att gissa för imorgon. Räkna dock med ett mer ordinarie Everton och stor risk för förlängning och 120 minuters spel, kanske t o m straffläggning igen. Vi förlorade senast i en sådan mot Everton, i FA-Cupen i våras, på Goodison Park.

---
En dag kvar till match, men allt handlar ännu bara om JTs påstådda rasism, utebliven medverkan i saker han inte lovat göra och AVBs förmodade avstängning för att blivit mycket arg på Foy. Det lär varit väldigt dålig stämning vid utmarschen från arenan mellan hela Chelseas och QPRs trupper. Inte oväntat då Foy verkligen såg till att det skulle bli så. Det är ju inte första gången Foy är anmärkningsvärd mot Chelsea. En del kommer säkert ihåg att han även utvisat Robben för att firat ett mål. Okänslig är ett ord man kan säga om hans sätt att döma fotboll.

Men nu hoppas jag nyheterna ägnas mer åt fotboll igen. Det som skett har skett och Chelsea måste gå vidare. Jag vill verkligen vinna den här ligacupmatchen för jag vill att Chelsea ska g långt i den cupen i år. En uppgift som sannerligen inte lär bli lätt. Chelsea är möjligen knappa favoriter, men absolut inte mer - om ens det. Altl beror ju på vilka som får spela och just nu vet varken vi eller AVB ens vilka som är tillgängliga. Är han själv tillgänglig? Som vanligt är det allra mest irriterande inte händelsrena utan den tid saker och ting tar att reda ut i förbunden även om det inte är lika otroligt segrdaget som i allsvenskan inom FA när det gäller sådant här. Det är bara oklaramål-kommittéen som kommer med extremt sena beslut inom FA.

---
Vi vet ännu inget om avstängningar och det är osäkert om vi får besked före torsdag så oavsett, lär våra utvisade spelare få en matchs avstängning känns det som. Men FA lär säkerligen prioritera att fälla AVB för hans berättigade kommentarer om Foys insats senast.

Både Chelsea och Everton hade problem med att ta sig till den här omgången. Ett bra Fulham pressade Chelsea ända till en sällsynt straffläggningsvinst och Everton vann först på övertidsmål mot West Bromwich. Everton har spelat en omgång mer än Chelsea och har också besegrat Sheffield United. De fyra första lagen går ju in i Ligacupen först i omgång tre mot omgång två för övriga PL-lag. Everton kommer dock från en moralhöjande vinst med två övertidsmål mot Fulham borta och frågan är hur mycket Moyes vill satsa. Sällan kommer laguppställningarna att vara så intressanta och svårgissade som inför den här matchen. Mitt intryck är att Everton vill gå långt i Ligacupen, Moyes och fattiga ordföranden Kenwood (fattig är relativt då han är god för lika mycket som väl ungefär samtliga läsare av den här sajten tillsammans och lite till) vill ge sina fans något att glädjas över och en ligatitel är knappast inom räckhåll, men en cupvinst är det alltid.

---
Det kommer att roteras spelare och en del unga spelare, men efter helgens händelser misstänker jag att färre unga spelare får chansen och fler mer rutinerade matchas, eller blir det tvärtom då Drogba absolut och kanske Bosingwa är borta inför Arsenalmatchen. Jag utgår från att Chelsea kommer att överklaga Bosingwas utvisning och få rätt, men det hinner nog inte behandlas innan ligacupmatchen mot Everton. Kommer Torres att sparas inför Arsenal eller matchas för speltid mot Everton? Det är många frågor som kommer att ställas inför den här matchen och svaren visar först ca 45 minuter före match hur viktig matchen är för Chelsea och AVB.

Det är mycket Everton just nu. Chelsea slog dem övertygande och utan att hotas på något sätt på Stamford Bridge förra helgen, 3-1. För att undvika en stämning är det nog bäst att jag inte säger mer om söndagens match. Men Chelsea lär nog vara rätt revanschsugna nu och jag hoppas Everton får betala för det.

Vi ska dock inte dra några slutsatser från det inför den här matchen, för det kommer att bli två väldigt olika lag som startar på onsdag. Både AVB och Moyes kommer att matcha yngre spelare och spelare som inte får så mycket speltid. Och jag tror nästan att matchen betyder lite mer för Chelsea än Everton. Everton har större behov av att koncentrera sig på ligan efter en nästan lika varierad start som de senaste säsongerna medan Chelsea behöver en cupresa som leder långt; både för att matcha unga spelare och för att AVB någ känner lite flås i nacken att ta hem en buckla första året, även om bucklan "bara" är Ligacupen. Vi får inte heller glömma att den här matchen är på bortaplan, och det gör onekligen lite skillnad.

Jag trodde stenhårt på en start för Josh McEachran innan söndagens händelser, nu vet jag inte. Romeu däremot tror jag kan få starta för Mikel imponerade inte mot QPR och jag är osäker på om Ramires kommer att få starta även om han är spelklar från sin knäskada. Han kommer att behövas på högerkanten mot Arsenal, även om han skulle vara nyttig i att stänga ned Leighton Baines om han spelar.

Canal+ som har de svenska rättigheterna väljer som vanligt att inte visa Chelsea. Vad som förvånar mig mer är dock att de bara väljer att visa en enda ligacupmatch per kväll trots möjligheten att göra lite positiv propaganda för sig själva genom att visa fler. Men de är väl nöjda med sin tvålagsliga som i år visar tecken på att bli ännu tråkigare än vanligt.

 

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC