AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 11 sp 7 v 1 o 3 f 24 - 15 mål 22 poäng

31 okt - 6 nov 2011

Nyhetsnotiser v-44


Söndag:
CPO, planägarna, har en ny ordförande, Steve Frankham. Han har gjort ett uttalande om CPOs fortsatta arbete, vilket väl lär ligga nere lite nu tills det verkligen händer något kring planfrågan. >

Lördag:
QPR försöker lansera sig som jättedödare och de var solklart det bästa laget i första halvlek mot suveräna ligaledarna City. QPR borde ha lett med minst två mål innan Citys Dzeko kunde kvittera tack vare sällsynt taffligt försvarsspel av Anton Ferdinand som återigen står i fokus.
Vad det gäller effektivitet har Chelsea allt att lära från City i år, även så i andra halvek. Även om QPR inte kunde försvara sig på inlägg, de var dock värda bättre än att förlora. För till skillnad mot Chelsea tyckte jag nog att QPR var riktigt bra och inte bara hade domaren med sig.
Inga ändringar i toppen den här veckan, Chelsea fortfarande på sista CL-platsen, men nu möter Newcastle Manchesterlagen och Chelsea så deras förlustnolla lär nog försvinna snart.


MATCHEN: 1-0
Första fem, Chelsea har börjat bra och har väldigt bra läktarstöd från de resande fansen. Malouda har varit livligast.
- 9 min. Yakubu missar öppet mål efter att Chelsea återigen släppt fram spelarna bakom ytterbackarna, som hela säsongen. MEN Cech skadad efter fått en huvudsmäll av Ashley, eller Yakubu (svårt att se) när de försökte hålla Yakubu borta. Det är näsan, Cech vinkade genast för byte men... Matchavbrott.
- 7-8 min avbrott, men Cech fortsätter med blodig näsa. Så skönt.
- Efter skadeavbrottet tog Blackburn över och Cech får jobba alldeles för hårt efter sin skada. Rochina den dominerande spelaren.
- 20 min. Sturridge ville ha straff och hade Dean hängt med i det snabba anfallet borde han fått det efter en knuff och lite krokben från Samba. Straff i reprisen, men... Och Samba är ju så stor och massiv att linjedomaren kunde knappast se Sturr bakom honom.
- Chelsea har tagit tillbaka initiativet och spelar stundtals riktigt bra, men farligaste chansen är fortfarande Yakubus.
- Blackburn hade förbjudit plakat mot Kean så fansen hade hyrt ett plan istället med budskapet: Steve Kean Out. Som kommentatorerna säger, det spelar nog ingen roll om Kean vinner med 6-0, de kommer att fortsätta protestera.
- Chelsea dominerar matchen, men saknar fortfarande det som AVB efterlyser; "ruthlessness" framför mål.
- Chelsea har helt matchen i sin hand, men är som kattungar i straffområdet och det har inte varit nära ett mål, närmast kanske det som borde varit straff. De kunde inte ens utnyttja att Samba spelade senare delen av halvleken skadad. Sturridge hittills bäste blå spelare, eller svart som är färgerna idag. Brana har varit duktig, men det är på den sidan som Olsson framförallt kommit fram och skapat Blackburns farligheter. Cech har störst, och blodigast näsa men verkar annars helt ok.
- 7 min tilläggstid.
- 50 min. Bra crosspass in i boxen från Mata, men Sturridge når inte riktigt bollen.
- 8e övertidsminuten (mer tillägg för en skada på Malouda) sätter Ramires bollen högt över mål.
- Bra spel men klart otillfredsställande framför mål, lite grann som vanligt. Men håller Chelsea upp det i andra halvlek bör det ordna sig, men just andra halvlek är ju bekymret just nu.
ANDRA HALVLEK
Petr Cechs nya bandage över näsan lär knappast skrämma någon, det ser mest ut som om han fått en grisnäsa på plats. Hoppas dock Chelsea kan skapa något av det fina spelet, för framför mål har de varit ofarliga mot ligans näst sämsta försvar.
- Torres in för Malouda, frågan är om det var en allvarliga skada än det verkade på Malouda eller om det är för att Samba är ute ur matchen?
- Första minutrarna i andra helt klart till Blackburn som börjat livligt.
- MÅL 50 min. Frank Lampard efter att Brana fintat bort sin back och lagt in ett inlägg som Lamps närmast hämtar bakom sig själv, lågt och sätter med huvudet.
- 56 min. Mikel orsakar onödigt en farlig frispark som Gamst Pedersen får förbi muren och Cech kan inte hålla den men räddar returen från en Blackburnspelare. Stort spel av Cech.
- 58 min ett härligt skott av Lamps utanför straffområdet, Robinson räddar med stor möda.
- 67 min jätteräddning av Cech när Yakubu är i det närmaste fri med honom. Chelseas försvarsspel börjar återigen se väldigt darrigt ut nu. Den här matchen är inte över ännu.
- 71 min, frispark efter att Torres gjorts ned, petning till Alex men den blockeras till hörna.
- Anfallet efter får Formica bollen förbi Cecg men Ramires räddar några meter från mållinjen. Den hade kanske inte gått in ändå.
- 73 min, suverän cross framför mål av Cole, men Sturridge når inte fram efter lätt kontakt med Olsson. Straff tyckte Sturridge, men det var det nog inte - den här gången. Men snart är det väl dags?!
- 76 min, får Sturridge gult kort, det har varit lite för många protester från hans sida snarare än den lilla knuffen.
- Jag är lite orolig, Chelsea har tappat spelet och börjar sparka bort bollarna, försvaret ser darrigt ut och ett mål till skulle göra mycket för att lugna ned nerverna. Det syns nu att Chelsea inte ännu är ett lag i harmoni igen. Tio minuter kvar.
- Meireles in för Mata. 82 min.
- 86 min, Blackburn sätter en nick i ribban på en hörna. Eller rättare sagt, Ivanovics bakhuvud sätter bollen i ribban!!!
- Sunderland gör Fergusons jubileum trevligt. Har Bruce någonsin ens tagit poäng mot sin förra klubb? Den här gången förlorar de dessutom på ett självmål av en fd Unitedspelare, Wes Brown!
- 92 min missar Torres målet från 3 m, över målet. Romeu kommer in för Ramires.

En livsnödvändig seger för Chelsea. Men inte övertygande även om spelet ibland såg bra ut fram till straffområdet, men där är det inte bra. Virrigt försvarsspel framförallt mot slutet och vi ska nog tacka Petr Cech för segern med några avgörande räddningar. Vilken tur att nässmällen inte tvingade honom av planen, för han var nog MoTM tillsammans med Lampard vars första del av andra halvlek var bra, och målet mycket skickligt.
- Lite turligt trots att Chelsea var det klart bästa laget, men nerverna höll på att ställa till det igen, fortfarande usel effektivitet och spelet i straffområdet är bedrövligt. Torres har tappat formen totalt efter sin avstängning, som verkligen var onödig när han ju höll på att hitta tillbaka.

 

---
The Sun är kanske inte en tidning värd att läsa särskilt ofta, men jag gillar den här artikeln om AVB. Även om jag tror det kommer att dröja minst ett år innan vi fans kräver AVBs avgång - oavsett vad som händer. Men myten är ju att Chelsea är en katapultstol för managers, trots att varje managerbyte under Roman har en väldigt egen och klar historia >>>

Gamarna har börjat cirkla i media. Det är fortfarande den för engelska tyckare så svåra frågan om AVBs ungdom och relativa oerfarenhet som ger dem luft under vingarna. Nu har de börjat sikta in sig på två områden. Det är hans envisa försvar av sin fotbollsfilosofi, eller modell om ni föredrar det. AVB har lite tjurigt försvarat den vilket självklart är som det ska vara, men även AVB måste erkänna att Chelseas försvarsspel är näst intill obefintligt just nu. Så mycket mål som vi släpper in har vi inte gjort sedan vi blev ett etablerat topplag, vi har haft säsonger när vi knappt släppt in lika många mål på hela säsongen. Faktum var att när vi vann titeln 2004-05 då hade vi lika många insläppta mål när säsongen var slut som vi har idag, efter dryga fjärdedelen av serien!
- Den andra frågan kanske det finns lite fog för. Chelseas kondition. Media har noga noterat att AVB bytte ut den medicinska personalen och flera av de som var ansvariga för konditionsträningen i Chelsea. Han har till och med slopat gps-mätarna som gav staben besked om hur mycket spelarna rör sig på träningen, och till deras förfäran ersatt konditionsträningen med bollträning och spelsituationer. Jag vet inte, jag tvivlar på att AVB struntar i spelarnas kondition, men visst väcker alla sent insläppta mål och dåliga spel i andra halvlekar en viss undran.

Fredag:
Datum för ligacupmatchen mot Liverpool har bestämts. Den spelas 29 nov.

Torsdag:
Nu börjar äntligen andra än JTs lagkamrater tala ut om att John Terry inte är rasist. Hittills har hatarna och skitsnackarna haft fältet fritt fram med sina versioner, som på Viasatfotboll (facebook) i lördags (man blev illamående av att läsa en del människors inlägg där och loggade rätt snabbt ut). Jag vet inte vad som sagts, men än så länge tror jag på JTs version. Men jag tror inte för en sekund att JT på något sätt är rasist, men enligt media och den populära uppfattningen innebär ju förflugna ord också att man är rasist - vilket gör ungefär varenda människa jag träffat i mitt liv till rasist. Fast jag har bara träffat några få riktiga rasister i mitt liv och jag har levt i fler länder än Sverige, och det var inte alla de som ni kanske gissat då rasism inte är enkelriktad, även om man kan tro det ibland när man läser medierna.
Paul Ince är en av dem, förutom Chelseaspelarna som intygar att JT inte är rasist trots det mediedrev som förföljer honom. Det finns också en obehaglig annan aspekt på det som pågår just nu, och det är konflikten kring kaptenskapet i landslaget som spelar in pga personerna som är inblandade där vissa grupperingar utnyttjar vad som eventuellt hänt eller inte alls har hänt. Även QPRs ägare Tony Fernandes har uttalat sig på samma sätt om JT, medan deras manager gör sitt bästa för att fläkta lågorna.
Kanske har något dumt sagts och det är inte förlåtligt om så skett, även om jag än så länge tvivlar på det, men ännu mindre förlåtligt är hur slaskpressen och vissa supportrar till andra lag utnyttjar det här. Men jag kan absolut inte tänka mig att JT på något sätt är rasist, särskilt inte som Chelsea är en av de klubbar som har den mest blandade gruppen spelare. Ett sådant påstående är för mig bara dumt och hatiskt och gjort av skäl som inte har med fakta att göra utan hat.


Petr Cech slår fast det självklara inför lördagens inte tv-sända match (viasats xtra-kanaler räknas inte). Att Chelsea har inte råd med ett fiasko till. Det hade vi alla kunnat räkna ut med tårna, men det trodde man ju Chelsea hade bestämt sig för redan före Genkmatchen. Kvalitetsmässigt ska Blackburn inte kunna rubba Chelsea, men just nu vågar man inte ta en seger för oss som given.

Onsdag:
Några fans lär skämt ut sig i Genk och sagt saker om Anton Ferdinand, vilket knappast lär minska animositeten mellan JT, Chelsea och bröderna Ferdinand. Det finns ingen ursäkt för sådant uppträdande bland våra fans. Det tippas att det inte kommer att leda till några repressalier mot Chelsea, men det finns inget försvar för att håna eller värre, andra. Vi supportrar kan bli frustrerade, gudarna ska veta att jag varit det på sistone men vi får aldrig låta det övergå till något annat och värre. Chelsea har också fördömt den här händelsen och CSFC håller helt med. Det är väldigt trist om det är sant, särskilt då jag normalt är väldigt stolt över våra resande bortafans. Bara tänk på hur de uppträdde på Old Trafford, hördes nästan mer även i tv än hemmafansen trots domarinsats och resultat.
CFCs uttalande: >

Jag håller inte med om varje ord och slutsats, men jag tycker han sätter fingret på flera saker som är viktiga. Simon Johnson. >>> Vad säger ni?

 

Tisdag:
MATCHEN: 1-1

- 5 min Första stora chansen till Genk och de borde åstadkommit mer. Orsaken vet vi redan, Chelseas backlinje gick bort sig igen.
- Rätt tam första kvart, men Chelsea börjar visa en viss auktoritet. Även om det är mil från det spel Chelsea hade mot Genk på SB senast. Framförallt Cole har varit aktiv.
- Mer rädsla än mod hos Chelsea än så länge. Torres ser inte bra ut igen tyvärr.
- MÅL. Ramires gör ett eget genombrott medan kommentatorn sitter och svamlar om vad som egentligen hände på CPO-mötet i torsdags. (Vill ni veta fakta, och det är inte att ägarna sagt nej till en flytt, läs då förra veckans Nyheter). Passning från Torres. Skönt för honom. 26 min.
- 38 min, Klockrent långskott från Meireles i ribban. Den tog faktiskt både i ribban och stolpen - dubbelträff och ut.
- Straff, för hands. 39 min. Bara inte Anelka lägger den. Det gjorde han inte, men Köteles räddade Luiz straff som inte var över sig bra. Lamps satt ju på bänken.... Har vi bara två straffskyttar i klubben, Lamps och Drogba? Torres? Meireles? (Mot Fulham i straffläggningen la Lamps, JT, Kalou, Luiz och Malouda straffarna, Lamps straff räddades, alla andra gick in).
- Första halvlek. Genk har en bra frispark, men inte bra nog på övertid. Chelsea har matchen helt under kontroll men en missad straff, ribbträff och flera andra missade lägen. Vi såg i lördags hur sådant slöseri kan sluta. Fotboll är knappast ett rättvist spel - alltid.
ANDRA HALVLEK
Hoppas på lite skärpning, koncentration och effektivitet av Chelsea. Matchen är långt från avgjord.
- 50 min. Luiz's privilegier att slå fasta bollar bör dras in ikväll efter ännu en miss, den här gången en grov frisparksmiss.
- 52 min, bra anfall av Genk, men Cech räddar de Bruynes skott rätt lätt.
- 54 min, jätteläge för Genk, Cech täcker målet bra ut till hörna. Som sagt, den här matchen är långt från vunnen och Chelsea ser återigen handlingsförlamade ut i en andra halvlek. Vad pågår i klubben?
- AVB måste sätta in avbytare för att rycka upp ett dåligt Chelsea. Särskilt anfallet får underkänt på alle man ikväll. In med Sturridge, kanske t o m Kalou och McEachran tack.
- Och så släppte Chelsea in mål igen. Man gråter blod. 61 min. Det är oförlåtligt dåligt faktiskt. MÅL. Vossen på en passning inåt straffpunkten. Cech kunde inte göra så mycket. Försvarstavla om ni frågar mig.
' Är vi verkligen på väg in i samma katastrofsituation som förra året vid den här tiden. Som Chelsea spelar måste jag säga att risken är överhängande. Jag är oerhört besviken.
- Nu vaknar bänken, Lampard och Sturridge in för Anelka och Ramires. 66 min. Helt rätt även om man kunde tagit av vem som helst i det så kallade anfallet.
- 74 min. Meireles har en halvtimme på sig och nicka och sätter den på det enda ställe som målvakten finns. Bra gjort av Malouda dock innan.
- Offensiv satsning, Romeu som gjort sin hittills sämsta match för Chelsea byts ut mot Mata. 77 min.
- 78 min, Frank Lampard missar bollen och öppet mål på en suverän framspelning av Sturridge.
-90 min. Genk räddar öppet mål på mållinjen efter att Malouda fått fram bollen.

Nu krävs poäng mot Leverkusen i nästa match. (Eller vinst mot Valencia). Helst måste vi vinna bägge matcherna för att bli klara gruppsegrare. Dvs bättre lottning och sjunde gruppvinsten i CL. Det innebär också pengar och det är hyfsade pengar om jag kommer ihåg rätt.

MEN jag kan absolut inte ge Chelsea godkänt för insatsen i den här matchen. Inte ens i närheten. Och kom inte med underskattning, efter vad som hände i lördags är det nästan dödsstraff på att uppträda som Chelsea gjort ikväll. Jag är oerhört besviken på mitt lag. Jag ger ingen spelare godkänt ikväll, särskilt inte i anfallet. Närmast godkänt kommer Ashley Cole. Sturridge får klart godkänt för sitt inhopp, men det var ju tyvärr bara ett inhopp. Fel laguttagning.

Jag retar mig oerhört på kommentatorer som inte har koll på fakta om Chelsea, men jag vill hylla Viasats redigerare som är väldigt vakna och gör intressanta inslag. Jag måste också be Lagerbäck om "ursäkt" då jag trodde han skulle bli samma sorts katastrof som Svennis som bisittare-expert. För det är fortfarande drygt 20 år senare (EM 92) det sämsta någonsin. Mannen vågade inte ha en åsikt utan satt bara och mumlade som en Steven Seagal. Men Lagerbäck är bra, riktigt bra pedagogiskt och så förfaller han inte till samma kvällstdidningsstuk som Wenström gärna gör när han hårddrar olika händelser. Han har till och med visat humor, men framförallt objektivitet vilket andra inte gjort t ex efter lördagens match. Vem hade kunnat tro det när man lyssnade till Lagerbäcks presskonferenser som landslagsledare? Av dem att döma hade Svennis kunnat varit bättre.

---
Roman Abramovich betalade gisslan till tjetjenska rebeller för de brittiska medborgarna Camilla Carr och Jon James. En uppgift som varit en stor hemlighet till rättegången som spelas upp i London där Berezovsky stämt Roman för att Berezevsky sålde sin del i Sibneft alldeles för billigt enligt honom (och efter hot). Vi har inte skrivit om det här på CSFC då det inget har med fotboll att göra, men tycker ändå vi ska uppmärksamma en del av allt det som Roman gör humanitärt. Vi har fortfarande fotbollens bästa ägare i mina ögon. Carr och James hölls som gisslan i 14 månader innan Roman betalade lösensumman 1998!

André Villas-Boas har nominerats till Ballon d'Or som bästa manager. Mer obegripligt har Whiner också blivit det vilket sätter nomineringarna i skämtkategorin för mig efter Arsenals säsong förra året. Även Ferguson är nominerad vilket är mer förståeligt. AVB fick ju sin nominering för sitt fullständigt fantastiska arbete med Porto, där han vann varje tävling inkl Europa League, men lär nog ändå få svårt att besegra Pep Guardiola som vann den största bucklan. Fast som prestation håller jag utan tvekan AVB som klart bättre även om tävlingarna höll lägre status, men jämför också material och resurser....

The Borough of Hammersmith and Fulham har lovat att göra allt för att hjälpa Chesea utöka publikkapaciteten på Stamford Bridge. Det är fantastiskt bra nyheter om det är möjligt. Läs mer: >>> eller >>> och från CFC >>>

Måndag:
AVB har hamnat på defensiven angående Chelseas defensiv och försvarar intensivt, och väl, sin filosofi. Det är ingen som vill (som jag vet) att han ändrar filosofi, men Chelsea måste täta till defensiven, vi har släppt in löjligt mycket mål i år, särskilt den allra sista delen av matchen. Det kan inte vara en tillfällighet som AVB försöker få det till. Som jag ser det är det mittfältets försvarande, Mikel m fl, som är problemet mer än backlinjens. Även om Luiz med sin snabbhet kanske hade varit ett bättre val mot Arsenals speed. Han hade dock spelat på tok för hårt pga omständigheter med domare och förlängningar, så att han vilades var helt naturligt.

Det hade också sett bättre ut med den offensiva spelmodellen hade spelarna varit lite mer effektiva, för då hade matcher som den mot Arsenal varit avgjorda redan i första halvlek. Istället fick matchen en totalt annat ansikte i andra och där går det inte att sticka huvudet i sanden - sådant ska inte hända och får inte hända för ett topplag som Chelsea.

Men det är bara att bita ihop och komma igen, också för oss fans. True Blue.

 

Rykten m m v-44


Lördag:
Mehdi Benatia, 24 år, försvarare från Udinese lär vara i siktet för Chelsea och United. Benatia har dubbelt medborgarskap, Marocko och Frankrike så han har den typiskt goda franska fotbollsutbildningen.

Fredag:
Conor Clifford lånas ut på en månad till Yeovil i League One. Bra med lån för Conor men han borde härdas i tuffare miljö än League One.

Det pratas fortfarande om lån av Romelu Lukaku till flera klubbar, Stoke, Malaga och Milan. Hans agent förnekar dock kategoriskt att Lukaku kommer att lånas ut ännu. Förhoppningsvis får han fler chanser till spel i Chelsea även om det är mest bänken nu.

Gerard Deulofeu är återigen aktuell. Den lovande 17-åringen och Barcelona kommer inte överens och Chelsea (och Whiner) har ju redan tidigare visat intresse.

Chelsea är fortfarande favoriter över Eden Hazards signatur. Vi får se. Själv börjar jag bli lite tveksam, jag tycker inte han imponerat i CL och kanske har han börjat stagnera, liksom vår egen Kakuta som gått från att vara ett av världens största löften till bänknötare i bottenlaget Bolton.

Torsdag:
Michael Essiens
knäskada läker enligt uppgift snabbare än väntat. Redan till jul. Vilket kan vara bra, men också skrämmande för mig då det innebär att han kanske tvingas spela African Cup i januari. Vi får hoppas att saker och ting får ta den tid det tar och att han inte skyndar tillbaka för snabbt och riskerar problem istället.

Sturridge och Jack Rodwell förväntas få chansen i landslaget för första gången. Tyvärr har ju Daniel Sturridge förlorat formen lite, han var inte bra mot Genk, men det var ingen. Jag tycker ändå han är värd en landslagschans mer än t ex Welbeck så jag hoppas han snabbt hittar formen. England är ju lite i valet och kvalet om att föryngra inför EM eller inte. Hoppas dock att JT och Lampard vilas i landskamperna mot Spanien och Sverige. Men enligt rykten tar Capello ut både JT och Ferdinand, vilket väl lär innebära intressanta konflikter efter att mediedrevet har gjort sitt i frågan om vad som sagt eller inte sagts.

Återigen ska en Portospelare till Chelsea, nu är det unge mittfältaren, brasilianaren Fernando som ska komma.

Inter räknar med att sälja Wesley Sneijder, till Chelsea eller United. Ja tack säger jag även om kostnaden oroar, både i transfer och lön.


Onsdag:

CSKA Moskva ska vara villiga att ge 23m pund! för Brana Ivanovic. En anmärkningsvärd summa från Romans ryska favoritklubb. Ryktet kommer från ITA Sport och jag kan inte bedöma om det verkligen är seriöst. Men jag kan inte låta bli att tycka att det vore för bra för att vara sant. Även om Chelsea knappast i dagens läge bör släppa försvarare utan att ha åtminstone ersättaren mer eller mindre klar. Men sådana pengar är svåra att tacka nej till för en 27-åring som som inte kan sägas vara förstavalet bredvid JT eller ens på den kritiserade högerbackspositionen.

Gonzalo Higuain är det nya namnet på den forward som ska ersätta Anelka/Drogba om de lämnar eller om en lämnar, enligt media. 40m pund är det gissade priset. Kanske det. Särskilt som allt fler tidningar nu går på den spanska linjen och anser att Neymar är klar för Real, vilket onekligen kommer att påverka Higuains status i den spanska jätten. Prisfråga?

23-årige polacken Robert Lewandowski från Dortmund är på Chelseas lista för januari enl agenten. Vi vet vad vi tror om agentskvallrade spelaraffärer men jag tycker Lewandowski är ett klart intressant namn, om han kan anpassa sig snabbt till PL. Det tog honom dryga året att anpassa sig till Bundesliga, men nu har han gjort sju mål på elva matcher. Han levererar också i landslaget och ska det göras affär bör det göras före EM. Han har dock kontrakt till 2014 så vi talar stora pengar om det blir affär. Mycket påhittiga Sportsvibe påstår dock att han kommer att kosta 10m pund. Phuiiiii säger vi åt den summan, den är lika trovärdig som Sportsvibe brukar vara.

Caughtoffside, något mer trovärdiga hävdar att Chelsea kommer att betala 40m för Pato (vansinne) och sälja Anelka, Drogba och Torres istället.

Det är svårt att tro att det är hela två månader kvar till nästa silly season.

Tisdag;
Kia Joorabshian, inte världens mest pålitliga person försöker lansera Carlos Tevez till Chelsea nu när hans familj plötsligt bor i England trots alla försök att slippa England för att familjen inte vill bo där. Jag var (och jag skriver i imperfekt) en mycket stor beundrare av fotbollsspelaren Tevez men har väl alltid tyckt att han var en strulpelle vid sidan om. Jag är övertygad om att det var en av anledningarna till att jag också var motståndare till Aguero till Chelsea (vilket jag fortfarande inte ångrar trots att han gjort succé i City). Men det räcker nu. Jag ville ha Tevez när han lämnade West Ham, när han lämnade United men nu vill jag absolut inte se honom i våra blå tröjor. Hans senaste påhitt med spelvägran (eller missförståndet som Joorabshian hävdar att det var) och stämningshoten mot Mancini har gjort att Tevez nu ligger med i toppen på listan av spelare jag aldrig någonsin vill se i Chelsea. (Dani Alves toppar fortfarande bland de som är bra fotbollsspelare men karaktärer jag bara inte vill se i klubben). Bröderna Ferdinand ligger också väldigt bra till på den listan. Som kanske inte bara handlar om fotbollskunnande eller brist på det (Ferdinands) utan också om den skada vissa personligheter kan göra i en trupp, och då har vi ju ändå inte ett lag som varit utan sina skandaler - även om vi nog ska skilja på tidningsdrev och verkligheten ibland.
City vill ju sälja Tevez dyrt och enligt ryktena för att kunna köpa Cavani som kopplats ihop med Chelsea på senaste tiden, även om en del tror han kommer att bytas mot Lavezzi.... Det enda jag är säker på är att Tevez spelar nog inga fler matcher under Mancini i City, om han inte kan stämma sig till en startplats.

Sebastian Giovincos (Parma, fd Juventus), agent pratar upp sin klients eventuella (mycket) flytt till Chelsea. Han verkligen jobbar för gaget just nu. Nu påstår han att Chelsea inte bara är rätt klubb utan att AVB och framförallt Roman A (!) också håller med. Vi tvivlar. Jag gillar Giovinco och med Mata, Silva och Aguero är det kanske dags att omvärdera uppfattningen om små spelare och det fysiska spelet i PL, men är Giovinco verkligen rätt spelare? Fast mest undrar jag nog hur agenten vet vad Roman tycker?

Milan kommer att acceptera ett bud på som inte får spela i Milan trots sitt förhållande med ägarens dotter. Förutsatt att Chelsea bjuder 39m pund. Glöm det. Pato är en bra spelare men absolut inte värd över 25m pund.

Didier Drogba har återupptagit kontraktsförhandlingarna med Chelsea, vilket jag ser som mycket goda nyheter. Drogba har säkert lärt sig en del under hösten och har en realistisk syn på framtiden och jag ser honom som en given spelare i Chelsea även om han inte längre lär starta varje match, oavsett avstängning. Men vilken "impact sub" eller "impact player" som engelsmännen kallar det.


Chelsea kommer att spela med reklam för en välgörenhetsorganisation mot Genk. Det är Right to Play som kommer att vara på tröjorna. En organisation startad av norske skridskostjärnan J O Koss. Om Chelsea kommer att fortsätta representera dem är okänt.

Chelsea påstås jaga samma anfallare som Tottenham, Fernando Llorente från Bilbao. En intressant spelare men det är väl knappast anfallare Chelsea ska koncentrera sig på just nu? Fast ryktet nu är att han ska ersätta Anelka som går till Milan i januari. Det undrar jag även om Anelka säkert passar Milans åldersstruktur.

Måndag:
Daily Mail, en tidning som vacklar mellan de mest häpnadsväckande påhitt och riktigt ba nyheter och analyser har slagit till igen, men en uppenbar lögn. De påstår att Chelseas spelare fick en enorm utskällning av AVB. Något som AVB säger aldrig någonsin hänt, det enda sanna i princip artikeln är att han och spelarna hade ett möte angående matchen i lördags.

Yossi Benayoun har mycket halvhjärtat försökt be om ursäkt för sitt twittrande efter Arsenalmatchen, men mestadels anklagar han de Chelseafans som blev mycket upprörda över hans agerande. Bevisar återigen att när det twittras stänger tydligen hjärnan av på de flesta. Jag tycker fortfarande det var enormt opassande och illojalt av en Chelseaspelare att agera som Benayoun gjorde, oavsett om han är utlånad och förväntas göra sitt bästa för det lag han är lånad till. En riktig ursäkt är det minsta han borde twittra, inte anklagelser.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC