AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 12 sp 7 v 1 o 4 f 25 - 17 mål 22 poäng
21 november 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

bayer leverkusenInför Bayer Leverkusen - CL II

En mycket överraskande laguppställning. Cole vilas och Bossman spelar vänsterback. Luiz får fortsätta i försvaret, vilket verkar lite envist. Framåt mer väntat liksom mitten där Meireles får chansen istället för Mikel. (Ps, notera gärna att CSFC idag var snabbare än den officiella sajten med laguppställningen ;-)

Laguppställningen:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
17 Jose Bosingwa
7 Ramires
16 Raul Meireles
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 33 Alex, 12 John Mikel Obi, 20 Josh McEachran, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres.

Michael Ballack startar i Bayer Leverkusen.
Leno; Schwaab, Friedrich, Toprak, Kadlec; Bender, Rolfes (k); Castro, Ballack, Sam; Kiessling.
avb: Giefer, Reinartz, Oczipka, Jørgensen, Derdiyok, Schürrle.

Domare är Viktor Kassai. Ungern.

--
För första gången är jag lite fascinerad av CLs gruppspel. Åtminstone sedan Chelsea blev ett topplag i världen. Resultaten är oväntade och överraskande i fler matcher än någonsin. Ett tecken på att det börjar bli jämnare?

Det var riktigt roliga resultat under tisdagen, hoppas åtminstone Chelsea inte bjuder på sådana överraskningar som United, City, Inter. Kanske vänder Citys form nu? Fast tyvärr är matchen mot Bayern oviktig för tyskarna och det kan ge dem en skjuts igen precis före mötet med oss.
--
En av mina stora favoritspelare genom tiderna och i Chelsea tyvärr löjligt underskattad av vissa okunniga fans och skribenter. Han gjorde en enorm nytta även om han förmodligen var ännu bättre i Bayern. I vilket fall som så firar Michael Ballack sin 100 CL-match och jag önskar jag kunde önska honom lycka till, men det går inte då Chelsea slarvade bort att kvalificera sig mot Genk. Därför måste vi ha poäng i Leverkusen och med den form, särskilt bakåt och i sista minutrarna vågar jag inte ens nudda vid tanken på att Ballack ska få fira, då det skulle ske på vår bekostnad. Men så länge Chelsea gör fler, så får han gärna göra ett tröstmål, även om det är sista minuten.

Ballack själv varnar för Chelsea och för att topplag som Chelsea alltid presterar under tryck.INte minst när de är så hårt pressade av dåliga resultat som nu. Vi kan bara hoppas han har rätt för själv är jag nog rätt orolig. Aldrig en bra känsla som söndagen så grymt underströk. Ballack påpekar också att Bayer vunnit sina hemmamatcher hittills i CL inför en fanatisk hemmapublik och kan mycket väl göra så igen. Det gäller ju en hel del för dem också. Ballack som för övrigt i är i fin form. Han gjorde mål i fredags mot Kaiserslautern, andra målet de senaste fyra matcherna.

En vinst är vad vi hoppas på istället för en supernervös uppgörelse mot Valencia som bör slå Genk och i allra högsta grad hotar Chelsea om vi inte får med oss poäng från Leverkusen. Jag vill självklart också att Chelsea vinner mot Valencia, men det blir mindre nervöst om det inte är en helt avgörande match.

---
En match som blivit ännu viktigare då Chelsea knappast är kvar i kampen om ligatiteln längre. Champions League är därmed väldigt viktig, extremt tidigt på säsongen.

Än så länge är det bara med viss tvekan jag ger André Villas-Boas godkänt. Vi vet vad han har att göra med generationsväxling och spelmodellsbyte och det ger honom större utrymme. Men resultaten är inte godkända, så är det bara.

Matcherna mot Arsenal och Liverpool ger klart underbetyg strategiskt, taktiskt och motivationsmässigt. Mot QPR och United finns det andra faktorer som förstörde alla planer. Det som gör mig ledsen är att han verkar sticka huvudet i sanden och vägrar ta itu med det mest uppenbara av allt. Att Chelsea är otroligt enkla att besegra idag och hans oförmåga att ta itu med det usla försvarsspelet. För det är uselt, det är långt ifrån godkänt idag. Det gör mig besviken och jag anser faktiskt att AVB har fel när han fullständigt ensidigt håller fast vid sin filosofi. För mig är det viktigare att vinna än att spela vackert. Gör vi rätt som gör en sådan här omställning, för det är ett risktagande som faktiskt inte fungerar nu?! Hur länge ställer spelarna upp på det här? Fansen börjar få nog. Jag tror det är fullständigt möjligt att spela både som AVB vill och ändå behålla det som är Chelsea, vårt försvarsspel. Men inte med den modell som används just nu och som bara fungerar stundtals. Är det en för stor omvandling? Varför slänga ut bebisen med badvattnet? Laguttagningen senast var inte bra och visade att AVBs fingertoppskänsla kanske inte riktigt anpassat sig ännu. Observera jag säger inte att AVB är fel person för Chelsea, långt ifrån men han måste inse att han måste justera sina idéer och sin linje då den inte passar den engelska fotbollen han möter. Framförallt ser ju alla hur enkelt det är att göra mål på Chelsea genom att spela över eller bakom den höga försvarslinjen. Där återstår väldigt mycket jobb och har vi spelarna för att genomföra den sortens förvandling framförallt försvarsmässigt som AVB står för. Spelet tyder ensidigt på ett nej till den frågan.

Däremot satt Viasatstudion och svamlade en del när de påstod att Roman bedömer Chelsea från de stora matcherna. Roman ser alla matcher även om inte längre alltid på plats då han ju onekligen har en del annat att syssla med. Inte minst den tragikomiska stämningen från Berezovsky.

Chelsea kunde avgjort Champions Leaguegruppen mot Genk men slarvade totalt bort det. Som vi slarvat bort det mesta, och inte minst i slutminutrarna den här säsongen. Leverkusen borta med en Michael Ballack som spelar de flesta matcherna nu är ett jättesvår uppgift, särskilt när vi måste ta med oss poäng för att vinna gruppen. Helst vinna matchen, då är vi helt klara för nästa omgång. Ett oavgjort resultat bör räcka men garanterar inte avancemang efter slarvet i Genk. Leverkusen går en stenhård kamp med Valencia och har det bästa spelschemat på pappret. Chelsea hemma och Genk borta. Valencia har Genk hemma och Chelsea borta, det tycker jag ser svårare ut, de ligger också en poäng efter Leverkusen. Valencia kan få max elva poäng, Leverkusen kan få tolv poäng och Chelsea kan om vi vinner resten får 14 poäng. Så grupp E är fortfarande långt från avgjord. Chelsea måste alltså ta fyra poäng till för att klara gruppvinsten och allt annat är ett fiasko. Även om vi nästan börjar ställa in oss på det efter spelet på sistone. (Och det lär inte bli lättare då vi nu har ett fullständigt stenhårt program framför oss där bara Wolves hemma ser ut som en tippad vinst i dagsläget.)

Framförallt måste det vara slut med att släppa in mål i slutminutrarna. Vi har redan slängt bort ligasäsongen på den ovanan. Vi får inte slänga bort Champions League också på det. Även om det i skrivande stund är svårt att tro att Chelsea ska ens kunna utmana Real Madrid och kanske Bayern München och Barcelona. Fast Champions League brukar alltid ha två ansikten. Ett i gruppspelet och ett delvis annat från kvartsfinalerna (inte åttondelen) framöver. För lottningens skull är det däremot väldigt viktigt att Chelsea vinner sin grupp så vi slipper de tre lagen i åttondelen. Andra lag oroar mig inte, inte ens United som vi ändå inte kan möta i åttondelen.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC