AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 16 sp 11 v 2 o 4 f 34 - 19 mål 32 poäng

12-18 dec 2011

Nyhetsnotiser v-50



Söndag:
Ungdomslaget slog ikväll Crystal Palace borta med 2-1. Trots att de skaffat sig a-lagets dåliga vana att släppa in mål direkt i matcherna. Crystal Palace tog ledningen redan första fem minutrarna. Chelsea vände sedan matchen genom mål av Islam Feruz och Ismael Seremba.
Laget: Jamal Blackman; Alastair Gordon, Nathan Ake, Alex Davey, Adam Nditi; Lewis Baker, Archange Nkumu, John Swift; Ismael Seremba (avb Alex Kiwomya 75), Islam Feruz, Amin Affane.

Jag är mycket överraskad över att upptäckt att André Villas-Boas trots allt prat om offensiv inställning faktiskt gav order om att Chelsea skulle spela på resultatet efter ledningsmålet. Det går väl tvärt emot allt han pratat om tidigare, plus att det är något Chelsea aldrig klarat av sedan Mourinho-perioden. Det kanske förklarar de oförklarliga bytena men är ingen ursäkt för inställningen och att Chelsea tappat tätkänningen igen.

Lördag:
MATCHEN: Wigan vs Chelsea 1-1
Laguppställningar som alltid >

5 min Wigan hoppas på straff, vilket det absolut inte var, men Gomez som fått slå många straffar på sistone hoppades på en filmning, fast Atkinson stod mindre än 4 meter bort. Tam inledning av Chelsea.
- Första tio ger jag till Wigan som visat klart bättre inställning och vilja än Chelsea som ser sömniga ut. Nästan så man tror vår usla statistik första 15 min kan förvärras. Enda farligheten från oss var en raid från Sturridge där bollen inåt dock täcktes bort för en minut sedan.
- 14 min, Terry av alla satsar på ett studsande långskott som inte är helt ofarligt, men utanför.
- Chelsea har tagit hand om matchen, men plottrar på tok för mycket. De snabba omställningar som varit så framgångsrika för oss på sistone lär knappast fungera den här matchen.
- Chelsealegenden Steve Clarke (hur han kan jobba för Liverpool är för mig en gåta, men duktig är han) tittar på matchen, då Wigan är hans nya lags nästa motståndare. Han lär knappast vara imponerat av Chelsea så här långt. Clarkes taktik har ju fördärvat alla matcher mot Liverpool för oss hittills dock.
- 23 min, Romeu får på ett riktigt bra skott som Al Habsi räddar. Det är nu Chelsea för hela slanten men ändå inte nära mål.
- Jag börjar undra om Chelsea nyfunna effektivitet bara gäller när vi spelar mot lag vi inte ska vara dominerande emot. För jag är inte imponerad av första halvtimmen ikväll.
- 38 min. Meireles får till en underbart inlägg som Drogba språngnickar, precis utanför stolpen.
- Kanske inte en dålig halvlek av Chelsea, men oj så ofarlig. Det krävs ordentlig skärpning i andra halvlek. 41 min försöker de få det till att Iva täcker med armen, då bollen onekligen tar på armen, men enda sättet för Iva att få armen närmare kroppen hade varit att operera in den i kroppen. Det fanns inte en millimeter utrymme och Iva kan ju inte ta bort armen. Absolut inte straff. Helt rätt av domare Atkinson.
- 46 min. Meireles skjuter utanför.
Första halvlek, Chelsea är okoncentrerade och måste skärpa sig annars kommer det här inte att sluta som vi vill. Jag är mycket besviken. Moses hade i slutsekunderna en chans som jag nästan hade velat se honom sätta, BARA för att få se ett Chelsea som visar vilja och intresse igen. Varför kan vi inte spela bra mot de dåliga lagen?
ANDRA HALVLEK:
All statistik i halvtid har varit till Chelseas fördel, ändå är vi inte särskilt nära en vinst - ännu. Jag hoppas på en stor skärpning i andra halvlek. Jag var imponerad av Lamps, Mata, Romeu, Terry i första. Sturridge var också tidvis pigg, men för övrigt...
- Chelsea har haft svårt juletid de senaste åren och man undrar ju.
- Romeu som var bra i första vilas nu och Meireles tar nog över den defensiva rollen medan AVB sätter in en fjärde forward i Salomon Kalou. Dags för vår Supersub att visa form inför avfärden till Afrika snart. Det verkar som om AVB tänker pröva Sturridge som mittfältare istället då Kalou tar positionen framför honom. Kalous första insats ger en hörna.
- Drogba får en smäll på sin onda armbåge, kanske väcker det honom. Det verkar nästan så då han visat mer första tio i andra än hela första. Drogba har onekligen blivit en känslospelare, han måste vara engagerad eller...
_ Lampard skadad då han blöder ordentligt från munnen efter en armbåge från Diamè.
- MÅL. Sturridge 59 min. Får en underbar lång passning från Ashley Cole och Sturridge får fritt fram och slår in bollen under Al Habsi. Så Skönt.
- Mikel ska in. Hade nog trott på McEachran, men.. Figueroa har en chans att kvittera, men Cech som inte haft något att göra alls, fixar det.
- Mata vilas och Mikel kommer in.lite konstigt byte då vi nu har två defensiva mittfältare.
- Chelsea måste ta död på matchen då ett mål inte är särskilt säkert. Så därför förvånar AVBs byten mig. Särskilt som Martinez tar in Rodallega. En spelare som absolut har kvalitet not att vända ett ynka måls överläge. Även förre Chelseaspelaren Di Santo på väg in. Det tog lång tid, men i 72 min sker det.
- JT skadad i 73 minuten, en konstig knäskada då han går upp för att nicka. Landar illa. Men JT tar upp knästrumporna över knäna som en japansk skolflicka igen och fortsätter.
- Iva ställer till det ordentligt med en idiotinsats. Cech får väldigt ont i knät, men bollen går utanför som tur var efter att Cech räddat mål först.
- Sturridge nästa Chelseaspelare att få en smäll, Ett knä i ryggen. Chelsea måste skärpa sig det är en hel del kvar och vi spelar uselt.
- Ett fullständigt obegripligt byte igen, Malouda in för Sturr i 80 min. Vill AVB ge Wigan chansen eller?
-MÅL. Jordi Gomez för mål 88 min efter att Ceh tappat bollen.

Kanske årets sämsta match av Chelsea, även om konkurrensen redan är hård. Och jag bör nog inte säga mer. Chelsea får koncentrera sig på att försöka fixa tredjeplatsen. JAG SKÄMS över Chelsea när jag ser sådana här matcher. Och ärligt talat, usel coaching av AVB.
Reality check kallas det väl, så usel insats att jag nästan hoppades att Wigan skulle få vinna. Trodde Chelsea verkligen att det bara var att ställa ut skorna så skulle de vinna? Kan inte AVB motivera spelarna för sådana här matcher då är det mycket illa. Även bra lag måste faktiskt spela med hjärta och rätt inställning.

---
En läsvärd artikel om Petr Cech: >>>

Fredag:
Tidningarna kommer att gråta krokodiltårar och fullständigt strunta i det, men AVB säger faktiskt att Chelsea inte behöver köpa någon ny anfallare i januari, vilket verkar vara en sund analys. Fast som vi vet kopplas Chelsea redan ihop med halvdussinet anfallare även om David Villa fick giltigt förfall häromdagen.

Torsdag:
Vid lunch dras åttondelsfinalerna i Champions League. Just nu visar vår enkät att det är dött lopp mellan Marseille och Zenit St Petersburg i vår enkät. Som önskemotståndare. Enda lag ingen röstat på är Napoli, som också är min mardrömsmotståndare. Se även. >

Goda nyheter: Michael Essiens skada förvärrades något i början av december. Hur kan det vara goda nyheter säger då vän av ordning? Jo, därför det innebär med lite större säkerhet att han inte kommer att kunna spela i afrikanska mästerskapen! Nytt datum för Essiens återkomst är nu i mitten av januari.

Drogbas kontraktsförhandlingar fortsätter mer för AVB är det inget problem då Drogba uppträder fullständigt professionellt som spelare. Det är mellan två parter och AVB och Didier ser bara till det omedelbara, att han vill spela så mycket och så bra som möjligt.

Nu har även AVB sagt ifrån att Torres inte kommer att säljas i januari. Daily Mail tjurar och hävdar att de ändå har rätt - jag kanske hittade på det sista, men inte att Torres inte är till salu. AVB säger faktiskt; inte till något pris till salu...

Ang Lampard och att han inte spelade från start i två matcher. AVB säger det vi redan vet, att alla spelare i Chelsea vill spela och gör sitt bästa för att få spela. Det gäller precis alla och han ser inget behov av att förklara enskilt varför truppen roteras. Lampard tillhör faktiskt de fem som spelat mest hittills i år, vilket media inte tycks noterat.

Nu finns alla Chelseas resultat och tabeller här på CSFC.SE. (Rubrik: Resultat-Tidigare säsonger).
Där finns också nu samtliga liga- och cupvinnare i FA-Cupen och Ligacupen genom engelska fotbollshistorien. Som ju är lite äldre än t o m vad Chelsea är. Fa Cupen startade t ex 1872! Ligan startade 1888.
Om det har smugit sig in något fel, var vänlig kontakta CSFC på eposten. (En säsong saknas, men kommer att vara med före helgen, ursäkta).

Onsdag:
Chelsea Youth är vidare i FA Youth Cup efter att slagit ut Doncaster med 2-1, efter att legat under med 0-1 i andra minuten, i omg 3. Första målet John Swift. Avgörande målet gjort av Lucas Piazon. Chelsea dominerade totalt andra halvlek, men farligheterna var inte så många. Svenske Amin Affane gjorde en bra match innan han blev utbytt i slutminuten. Det var ändå ingen imponerande insats av Chelsea, mer en kämpaseger. MoTM Islam Feruz.
(Liverpool och Arsenal är tydligen ute redan, vilket kanske är lite överraskande då båda klubbarna skryter med sina akademier. City, United och alltid duktiga Southampton är dock vidare).

Det finns en sorts "nyheter" som jag nästan aldrig tar upp, inte ens som illvilligt skvaller vilket är vad jag bedömer det som. Ett sådant var tabloidernas skitsnack om att Cole skulle orsakat något slags bråk i tunneln ut från matchen. Jag trodde aldrig på det och kände inget som helst behov att informera om sådant skitsnack. Nu har dock Chelsea officiellt kommenterat det, vilket gör att vi väl förhoppningsvis kan avfärda det för vad det är, ännu ett inslag i vissa mediers ständigt pågående kampanjer att smutskasta Chelsea och särskilt vissa av våra spelare. Här är det formella uttalandet från Chelsea och Ashley Cole:
'Contrary to reports, Ashley Cole did not say anything to the opposition in the tunnel after Monday's game. Ashley has huge respect for the players and staff at Manchester City, many of whom he knows personally and calls friends.'

Tisdag:
Conor Clifford
spelar idag retur i FA Cupen för Yeovil, dit han fick förlängt lån, mot Fleetwood Town. The Glovers (som Yeovil av någon anledning kallas) fick bara 2-2 i första matchen, men andra målet var Cliffords första i en seniormatch så han hoppas på en repris ikväll.

Chelsea avslöjade efter matchen att Frank Lampard var inte straffläggare för matchen, det var Drogba och Mata. Men Lampard övertalade Mata att låta honom ta straffen - och det fungerade onekligen väldigt bra. Starkt gjort av Lampard som en gång fck lägga om en straff tre gånger och satte den varje gång. Men som missade en straff i straffläggningen mot Fulham i ligacupen och senast mot Newcastle (även om den straffen borde lagts om då Newcastle hade spelare i straffområdet). Lamps visade verkligen den efterfrågade viljan, motivationen, inställningen och effektiviteten.

Annars är som vanligt fortfarande snackisen om det var straff när Silva dök i straffområdet. Jag är inte övertygad ännu, efter att först inte tyckt så, sedan tyckt så och sedan börjat undra om det överhuvudtaget var kontakt. Inte ens repriserna hjälpte. Däremot är jag övertygad om att Yaya Touré borde fått minst gult, troligen rött för örfilarna på Mata, Kompany borde haft två gula redan i första halvlek, och det var helt riktiga kort på Clichy och straffen för Chelsea var också korrekt. Så som vanligt, alla är missnöjda med domaren. Men beroende på när en domare gör rätt eller fel, kan det ju förändra matcher. Något vi i Chelsea kanske är mer insiktsfulla i än de flesta, inte minst den här säsongen (MU, QPR, m fl matcher). Så jag tänker inteklaga över lite tur med ett enda domslut i den här matchen, när de flesta faktiskt nog gick emot oss.

ÄNNU en mediemyt avslöjades också. Precis som CSFC skrev var det en tidningsanka att Chelseas spelare hade beordrats att fira mål tillsammans med AVB (och spelarbänken). Att tidningarna bara orkar! (Se även nedan). Fast om man som journalist tror på något som står i the Sun och bara där.... ursäkta, då ska man nog byta jobb.

Måndag:

PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING:
Det påstods i Viasats studio att Barcelona har återköpsrätt till Oriol Romeu.

DETTA ÄR HELT FEL, vilket experten borde veta om han någon gång läste antingen CFSC.SE eller om han läst Chelseas officiella hemsida. Lite beklagligt är det att någon som gång på gång utses till Sveriges främste sportjournalist inte gör det, om jag får säga min mening.

Det är inte heller första gången som felaktigheter om Chelsea sägs i den studion. Men vi borde vara vana vid det här laget att mediemyter om Chelsea upphöjs till sanningar. Det är liksom inte första gången, och beklagligt nog med stor säkerhet inte sista. (Vilket lite grann faktiskt CFC får ta på sig då de så sällan bryr sig om att bemöta alla lögner om klubben. Den här gången hade de dock gjort det vilket gör det hela mer oförklarligt).

Särskilt som han mycket oväntat gav en fullständigt underbar hyllning till vår Frank Lampard ikväll också. Den tackar vi för!

Mer här: >>> eller på officiella hemsidan.

Barcelona har inte återköpsklausul på Romeu, de har enbart rätt till att få lägga första bud på honom om ifall Chelsea skulle vilja sälja. Och det verkar fullständigt obegripligt som han spelat sista tiden, och betänk, han är bara 20 år.

(Jag förstår inte varför sportjournalister har så svårt att lita på de som kan mest om sina lag, fansajterna, men så lätt att lita på andra journalisters oinformerade svammel många gånger. Jag har haft den här diskussionen flera gånger och blivit förfärad a inteminst av ställningen hos "hovskribenten" till Sveriges långe anfallare i den ena stora tabloiden, och om det är objektiv journalistik då vet jag inte vad jag ska säga-) - Allt vi som driver fansajter rär att korrekt information kommer ut om vår klubb, och så lite åsikter förstås-

---

MATCHEN - Chelsea vs Man City 2-1
laguppställningarna >>>

Lite trist att Viasat inte klarar av att ställa upp Chelseas lag korrekt. Sedan när blev Ramires vänstermittfältare? Men vad ska man säga, under de första typ tio åren av JTs karriär satte svenska medier honom konsekvent på högra mittbacksplatsen, trots att jag nog inte tror jag någonsin sett honom spela där sedan debuten 1998. Det där med höger-vänster är svårt idag när högern kallar sig arbetarparti.

Trist väder i London, så vi får väl hoppas fotbollen glädjer oss blå.
- Katastrofstart för Chelsea. Precis vad som inte fick hända. MÅL. Balotelli 2 min. Kan vi vända en sådan start, det här påminner om Unitedmatchen i våras. Hemskt. Iva får ta på sig det här som jag ser det, taffligt försvarsspel av honom även om det självklart måste framhållas hur skickligt City gjorde det.
- Om vi inte snabbt kvitterar blir det här nog inte en kul kväll, det är min omedelbara reaktion. Vi talade om effektivitet, och effektivare kan det inte bli. Det ar ju inte direkt vi som var det, och spelet har varit väldigt skakigt efter. Om vi släpper till ett mål till kan vi nog stänga av tidigt känns det som. Chelsea måste hämta sig och få ordning på sakerna, annars blir det som i Manchester i våras mot det röda laget. Sådana tecken har vi ännu inte sett. Chelsea har inte ens varit inne i Citys straffområde de första tio minutrarna.
- Rättelse, med 3 sekunder kvar av de första tio.styrdes ett skott från Meireles över mål.
- 11 min. Aguero får en gratischans till där Cole faller i straffområdet, som tur var skjuter han utanför. Chelsea ser chockskadade ut ärligt talat.
- 14 min, nog tyckte jag det såg ut som filmning, men reprisen visade att vi kunde fått en straff emot oss också. Chelsea är inte med i matchen än så länge. Inte ser det ut som om Chelsea är laget med motivation. Snarare ser det ut som om City verkligen vill visa vilka som leder ligan.
- Yaya Touré uppträder som en riktig luns på planen vid flera tillfällen, men Clattenburg vägrar se det. Är inte imponerad av domarinsatsen hittills.
- 25 min. Chelsea har kommit helt fel in i matchen och det känns som vi bara kan be en bön om att vi inte släpper in fler mål före halvtid innan Chelsea kan hämta sig och justera planerna i halvtid. Matchen är ju inte förlorad, men spelet ger väldigt få förhoppningar. Precis före 25 min lyckas Drogba nästan lura Citys försvar, men det blev hörna. Mycket oväntat som matchbilden ser ut. Mer sånt.
- 28 min. Drogba skjuter ett långskott och verkar få en sträckning i vaden. Precis vad vi inte behöver, hoppas han blir ok.
- Just nu ser vi inget som tyder på att Chelsea ska få ordning på spelet, passningarna går fel på ett nästan ovanligt sätt. Vi har inte tur med oss i de s k 50/50-situationerna och vi ligger redan under mot ett lag som imponerat. MEN vi har sett många matcher vända i andra halvlek särskilt efter en sådan katastrofstart.
- MÅL Meireles gör MÅL. 34 min. JT slår en fantastisk crosspassning, längst i dag och Sturridge fintar bort sin back och Meireles tar sig in mot målområdet och pangar in målet. WOW
- Merieles första PL-mål för Chelsea och snacka om att göra det i ett lämplig ögonblick även om han strax efter sänker Zabaleta (en varning han hade kunnat på tidigare i matchen om vi ska vara ärliga). City hade tappat lite spel precis innan, men målet kom ändå som en underbar överraskning.
- Det är match igen och förutsättningarna är neutrala. Hoppas Chelsea fick den injektion vi behöver och lite flyt av målet. För snyggt var det, också.
- 41 min. Vilken mangling Drogba fick av Kompany. Det är hårdföra pojkar i bägge lagen som möts i Citys mittförsvar. Kompany varnas för överkörningen.
- Efter kvitteringen har det blivit ett ställningskrig som kanske var en mer förväntat matchbild än vad starten hade. Kanske lite plus för Chelsea seanste tio, men de kan inte slappna av en tiondels sekund då City spelar utmärkt och är oerhört rörliga, oväntat så faktiskt. De spelar inte italiensk bortaplansfotboll, den saken är klar.
- Fortfarande lite för mycket individuellt spel av Chelsea, men målet var onekligen tack vare tre suveräna individuella prestationer... Dock, vi behöver mer lagspel, mer passningsspel då City fångar in våra spelare lite väl lätt då de försöker göra saker själva.
- 45+2 Aguero får huvudet på ett inlägg, Cech tar nicken som annars hade gått utanför.

Första halvlek. Vilken mardrömsstart vi fick. Inte bara målet, inget fungerade för oss och vi kunde fått en straff emot oss (även om det är tveksamt om det var straff, i vilket fall som dömdes det inte straff. Min personliga åsikt var först att det var filmning, sedan blev jag tveksam men i repriserna verkar det inte vara kontakt mellan spelarna...). Men vilken moral Chelsea har visat och spelarna kämpade sig in i matchen. Visst får City första halvlek lite på poäng, men ärligt talat allt deras vackra spel skapade ändå inte särskilt vassa chanser! Så chansmässigt är resultatet mer rättvisande än spelmässigt. Vårt mittfält är de som vikit ned sig mest, Ramires har haft problem ärligt talat, inte minst med positionsspelet där han är orsaken till rätt många anfall för City. Vi får se vilka förändringar AVB gör i andra får något måste nog ske för att få till ett bättre spel. Meireles lite vårdslösa spel och kort kan nog leda till ett byte relativt tidigt.

ANDRA HALVLEK:
- 47 min. Clichy varnas när han rycker ned Sturridge i tröjan, efter att Sturridge förnedrat honom. På frisparken får Sturridge chansen i boxen, men skottet går tätt över.
- 49 min. Det ska tydligen gå via Sturridge på högerkanten då Clichy har uppenbara problem. Milner får täcka mer bakåt än tänka framåt i inledningen av halvleken som blivit precis tvärtom mot matchens inledning. Försiktigt spel med plus för Chelsea.
- 53 min skulle Kompany haft sin andra varning. Där var Clattenburg väldigt snäll. Nedgörning bakifrån på Mata och sedan tjafs med domaren och inget kort.
- Första tio i andra absolut till Chelsea, men inga farligheter skapade ännu. Låter som om det är väldigt bra stämning på Stamford Bridge.
- Clichy utvisad 58 min efter fällt Ramires bryskt framför straffområdet. Andra gula. Drogba drar frisparken över, inte farlig.
- Jag tror inte det är en jättestor fördel för Chelsea, men 30 minuter är lång tid att spela med tio man på bortaplan. Dock borde det stämma ned Kompanys aggressivitet en hel del då han också borde vara väldigt nära en utvisning. Fast teoretiskt borde det gynna Chelseas kontringsspel.
- 63 min, bra skott av Ramires, men försvaret lyckas blockera det. Romeu varnas. Aguero får gå av för att släppa in Kolo Touré efter utvisningen. uppenbart defensivt byte.
- Meireles slarvar bort en frispark när City missar markeringen. 66 min.
- 67 min härligt crossinlägg från Bossman som Drogba bara är centimetrar från att få pannan på.
- 68 min enkel räddning för Cech på långskott från Balotelli i en kontring efter Chelsea tappat bollen långt in på Citys planhalva.
- 72 min. Bägge lagen ställer upp och inväntar rörelse. Chelsea söker nickinlägg i straffområdet. Ganska statistiskt istället för de snabba omställningar som skulle gynna Chelsea. Lamps på väg in.
- 73 min, gulkortade Meireles byter mot Lampard.
- 74 min, onödig varning till Ramires. Fanns ingen anledning att fälla Balotelli så. Mancini tar ut Silva, det finns nästan ingen kreativitet kvar på plan i City, in kommer stenhårde defensive Nigel de Jong. Oavgjort är uppenbart målet. Måtte Chelsea lyckas dyrka upp dem. Men jag tycker Chelsea gör det för lätt för City att försvara sig. De bara står och absorberar Chelseas inlägg.
- 78 min. Drogba varnas, lite onödigt att satsa så hårt på en boll han egentligen inte hade chans på. City försvarar sig bra med tio man, och som så många gånger förr är det ingen jättefördel. Särskilt inte för ett lag som nog räknat med att kontra mer än föra spelet.
- Vi får hoppas på några individuella skickligheter som dyrkar upp City nu.
- 80 min, Ramires får chansen rakt fram, men lätt att rädda för Hart.
- Jag tycker Chelseas anfall är på tok för långsamma, City hinner alltid ställa upp. Vilket är lätt för dem då City inte försöker anfalla.
- Sturridge slår bollen på Lescotts hands. Straff. Herregud ingen miss nu Lamps.
- MÅL. Lampard slår straffen stensäkert i mål efter två missade straffar på senaste tiden. 82 min.
- Malouda på väg in för Mata, rätt förvånande. 84 min. Mata måste dock vara väldigt trött. Ramires hade kort så det hade varit mer väntat, men Ramires har spelat upp sig klart i andra halvlek Mata har varit bland de bästa hela matchen. Men oj så han har slitit.
- Mancini ändrar taktik och tar in Dzeko. 85 min. För Lescott!
- Snälla Chelsea håll ihop det här nu. Ingen sen tavla som ger City chansen att kvittera efter att inte skapat något på hela andra halvlek.
- Balotelli filmar till sig en frispark vid sidan av straffområdet. Han slår bort den.
- Nu är det defensiv som gäller för Chelsea istället. Mikel in för Sturridge. Hoppas det inte blir för trångt utan att Chelsea fortsätter spela fotboll och inte bar försöker försvara.
- Chelsea spelar för att fördriva tid. 4 min stopptid.
- Chelsea tar verkligen inga chanser, söker hela tiden spelavbrott i form av frisparkar, inkast, hörnor. Särskilt Drogba är suverän på det spelet, har orsakat nästan alla spelavbrott de senaste 3-4 minutrarna. Sedan drar han iväg ett långskott på läktaren för att fördriva tiden, men Hart var långt ute så det kanske var en tanke bakom det ändå.

Det var inte mycket fotboll på slutet, men oj så rutinerat istället för som så ofta tidigare i år, släppt till på slutet.

JAAAAAAAAAAAAAAA

Betalt och kvitterat för 2004-05 City.

Jag tycker resultatet var rättvist även om City spelade fantastisk fotboll första 20-25, men de skapade inte några särskilt farliga chanser förutom drömstarten (för dem, mar- för oss). Det var motivation, vilja och moral som vann den här matchen åt oss. Lite tur kanske, men när behövs inte det i de riktigt stora matcherna. Och hur många gånger har vi inte saknat det, särskilt i år med vissa domarinsatser som verkligen gått emot oss.

En match som vi Chelseafans kan vara mycket stolta över, oavsett om vi räddade spänningen i ligan eller inte. Vi spelade för oss, inte för de andra. Chelsea spelade för äran och vann. Iskallt exekuterat av Frank Lampard, som man unnar honom den glädjen mer än någon annan. Så härligt.

---
Reserverna spelade 2-2 mot Ipswich idag. Lukaku som nu gör mål varje match och unge österrikaren Prosenik gjorde Chelseas mål.

Ungdomslaget går in mot Doncaster i FA Youth Cup på onsdag.

OFFICIELLT:
Nicolas Anelka är inte längre en Chelseaspelare. Hans övergång till Shanghai Shenhua är klar. Anelka, 31 år, har spelat 184 matcher för Chelsea sedan han kom från Bolton för, troligen 15m pund, i januari 2008. På de matcherna gjorde han 59 mål, var med i det dubbelvinnande laget och vann också skytteligan. Det är dock länge sedan han sist gjorde mål.

Nicolas Anelka har varit en mycket värdefull medlem av Chelsea och har blivit mycket uppskattad av fansen. Vi var en del som förleddes av hans rykte när han kom, men han har varit en okländerligt professionell spelare i Chelsea och vi kan bara mycket tacksamt tacka för den tid som varit. Att han skulle lämna har nog bara varit en tidsfråga, liksom det blir för alla spelare i hans ålder då Chelsea nu genomför en kraftfull föryngring.

Då han hade lämnat in en transferbegäran (tro inte på skitsnacket om att det skulle vara på andra omständigheter), gav Chelsea honom möjligheten att redan före transferfönstret förhandla fram en övergång till en ny klubb. Tipset var nog att han skulle välja USA, men Anelka ville tydligen ha ett annat äventyr. Det talas om mycket stora pengar som CSFC tidigare berättat om ryktena. Det talades om 200.000 m pund veckan nu.

Vi tackar Nicoals Anelka varmt för hans insatser i den blå tröjan och han har själv sagt att det varit den bästa tiden i hans fotbollskarriär. Dock, tyvärr tar allting ett slut och han beger sig nu iväg på ett spännande äventyr på en annan kontinent för att höja statusen. Lycka till Nicolas Anelka.

(Anelka lär skrivit ett tvåårskontrakt med kineserna).

---

Chelsea har avslöjat att vi har en återköpsklausul på Slobodan Rajkovic. Den begåvade mittbacken som gör succé i Hamburg tillsammans med lånet Jeffrey Bruma kan alltså återvända till Chelsea om han etablerar sig i Serbiens landslag och därmed kvalificerar sig för arbetstillstånd i England. Något som alltså stoppade honom och ledde till försäljningen till Hamburg i somras, efter att han gjort stor succé i träningsmatcherna.


 

Rykten m m, v-50



Söndag:
Arsenal är ju de som enligt media kämpat längst och hårdast (fast de har inte velat betala) för Dortmunds Mario Götze. Nu ska Chelsea gett sig in i den kampen, och inte mig emot då jag tycker det är en intressant spelare. Götze värderas dock till huvudlösa 33m pund, vilket är väldigt mycket för en oprövad spelare, för det är han trots allt. Hans CL-spel var inte över hövan imponerande t ex. Ännu en anledning att verkligen ångra att Chelsea aldrig försökte få Mesut Özil.

Anonyma källor till konstiga medier påstår att Neymar är Chelseas huvudmål nu i januari. Och att han kommer att kosta minst 40m pund.
Jag tror inte alls på det här. För det första är jag rätt övertygad om att priset inte räcker, för det andra tror jag inte Neymar lämnar Santos där han möjligen faktiskt har bättre betalt än vad Chelsea kan betala. Tredje skälet är att Brasilien tycks närmast gjort det till en nationell angelägenhet att Neymar inte kommer att få lämna landet innan deras hemma-VM har gått av stapeln. Fjärde är att jag nog tyvärr tror att han själv vill till Spanien.
Men vi kommer säkert att få höra mycket mer om det här framöver.

Milos Krasic, som inte platsar i Juventus och har kopplats till Chelsea anses nu vara klar för Man United i en låneaffär. Ferguson tycker inte om att handla i januari men han onekligen lyckats med vissa affärer han gjort då, framförallt kanske Vidic även om vi ofta glömmer bort att det tog lång tid för Vidic att bli den Vidic vi tänker på idag i United.

Följetongen Eduardo Vargas verkar sluta med att han hamnar hos Chelseas nästa motståndare i Champions League istället. Vargas ska ha valt Napoli och kommer att lämna redan i januari vilket gör honom spelklar mot Chelsea! Orsaken lär vara Cavani och Lavezzi som han känner redan. Hur stark kopplingen var till Chelsea vet vi inte, men det är ju inte första gången Chelsea förlorat när vi försökt få unga heta sydamerikanska spelare; Robinho, Pato med flera var ju spelare Chelsea ville ha som unga men som valde fotbollsmiljöer som de känner sig mer hemma i än Premier League. Vi lär nog få se det fler gånger. Det kan handla om pengar, Napoli lär betalat 11,5m och Chelsea ville enligt vissa källor bara betala 6,5m.

Ett nytt namn till vår skvallersida är Justin Bieber, inte direkt min idol, men känd är han ju - tillhör nu den alltid växande skaran av kändisar som gillar Chelsea. >>>

Carlo Ancelotti visar inte säskilt mycket lojalitet med Chelsea, vilket vi kanske inte ska vänta. Han håller Napoli som favoriter i februarimötet. Vad som oroar en del är ju att om Elfenbenskusten går till final i afrikanska mästerskapen kommer den här matchen bara tio dagar senare...Hur sliten lär Drogba vara?

Lördag:
Chelseas match mot Fulham på annandag jul riskerar att bli inställd. Detta då det kan bli en vild strejk i Londons tunnelbana julhelgen. Beslut tas senare (gäller även Arsenals match mot Wolves).

Det trodde ni inte, jaså det gjorde ni. Jo Javier Pastore är återigen på tapeten, trots alla vinklingar om varför han valde PSG i Frankrike, vill han nu igen till England - enligt vissa källor. Vilket som alltid i medietermer innebär att "Chelsea has been alerted".

Fredag:
The Sun som för närvarande tycks driva rena skitsnackskampanjerna mot Chelsea - och hittills haft fel i exakt varenda rykte de har släppt och ljugit ihop, hävdar nu att Didier Drogba nu är rasande på Chelsea för att Chelsea inte vill ge honom två års förlängning och att han därför tänker begära transfer i januari. 100% exakt motsatsen till vad Drogba själv har sagt. Ni får tro på vem ni vill, men The Sun väger alltid oerhört tunt när det gäller sanningen. Även om de även påstår att han ska få 200.000 pund i veckan av Dalian Aerbin i Kina. Jovisst.

Gonzalo Higuin lär vara hetaste ryktet, förutom alla andra heta rykten som tidningarna redan skänker oss, inför en transfer i januari. Inte för att jag tror att Real Madrid släpper honom då, knappast ens för en väldigt hög summa, så jag nämner det bara.

Enligt tidningarna tänker Chelsea köpa Cheik Tioté nu i janauri, men Newcastles manager Alan Pardew säger att bara om de får ett lika bra bud för Tioté som för Carroll lär han bli såld. Carroll som trots Torres i mina ögon är den sämsta spelaraffären det senaste året kostade 35m. Tioté är mittfältare och borde kosta lite mindre, men runt 30m lär de nog förvänta sig.

Torsdag:
Roligast idag är dock att en av de mindre seriösa skvallernasarna vill hävda att Tottenham också vill ha Fernando Torres, trots det mycket klara beskedet om Torres framtid den här säsongen. Finns det någon Chelseaspelare som inte Redknapp vill lägga sina giriga fingrar på. Dags för Chelsea att bjuda 30-35m pund för Modric igen. Inte mer, då det är marknadsvärdet på Modric, men för att reta Redknapp och Levy lite. (Även om trovärdigheten i det här ryktet är inte ens tröskelhög).

Jag skrev ju att det tar inte slut; nu ska Chelsea blivit uppmärksammade på att van der Wiel är på marknaden igen då Valencia ska varit respektlösa i sitt bud på honom. De bjöd tydligen vad de anser han vara värd, inte vad han själv tycker. Eller snarare vad Ajax tycker som nu gör rundan till tidigare intresserade klubbar igen. Jag förstår fortfarande inte varför Chelsea skulle vara intresserade, även om priset kanske börjar närma sig rimliga nivåer.

Higuainryktena är tillbaka igen och nu tar även bookmakers spel på dem.

Atletico Madrid lär ställt in sig i kön för Florent Malouda, vilket säkert lär öka på ryktena om Sergio Godin andra vägen.

Det är inte officiellt bekräftat men en talesman för Chelsea (hur man kan vara det utan att vara officiell?) lär förnekat dumryktena som Daily Mail och efteraparna tagit upp om att Torres ska vara till salu. Vilket säkert stoppar Daily Mail en hel vecka innan de annonserar att Torres är såld, självklart utan att vara det. Daily Mail har investerat enormt i att Chelsea kommer att sälja Torres ända sedan han kom till klubben, så de lär inte ge upp ännu.

Onsdag:
Senaste nytt om Eduardo Vargas. Chelsea har inte lagt något bud på honom som en del säger. Varken på 6,5m eller förväntade kravet på 8,5m.

Nu säljer Daily Mail Fernando Torres igen. Nu har de sänkt priset till 20m pund. Den minnesgode kommer ihåg att vi berättade att Daily Mail försökte sälja honom redan 6-7 veckor efter att han kom till Chelsea förra säsongen. Priset var dock högre då. Själv kände jag inte till att Daily Mail sköter någon form av auktionsservice, men det är en tabloid som aldrig upphör att förvåna. Ibland riktigt bra, ofta väldigt lögnaktiga särskilt om Chelsea, mindre om klubben de flesta där stödjer, Arsenal.
Chelsea ska också funderat på att låna ut Torres i hopp om att han ska återfinna självförtroendet. Konstiga rykten, särskilt som Drogba och Kalou försvinner i januari-februari och vi verkligen kommer att behöva Torres då. Men om han kan lånas ut två veckor innan dess kanske han kan återvinna självförtroendet. Tänka först, skriva sedan är inte sportjournalisters starka sida verkar det som. Han anklagas också för att inte firat Chelseas vinstmål mot City, då han fångats på en bild där han tittar ned istället för upp med de andra. Vad kan inte en tusendels sekund visa om det är rätt tusendel?

Attans alltså. Chelsea kommer inte att slänga ut 20m pund på en tonåring som råkar vara född i England. Ross Barkley skriver istället nytt kontrakt med Everton, det vet minsann media idag. Jag sörjer inte direkt även om Barkley verkar vara en lovande spelare, men för 20m pund vill jag inte ha någon lovande spelare, jag vill ha en spelare som kan gå direkt in i laget.

Tisdag:
Nicolas Anelka fortsätter att spela i blått, då det är Shanghai Shenhuas färger. Nu är hans lön nere i ryktade 175.000 pund i veckan. Inte illa. Bra mycket mer än vad han tjänade i Chelsea. Däremot vänder jag mig kraftfullt emot mediernas beskrivning att han skulle vara första offret för AVB. Det är bara smutsig sensationalism att säga sådana saker. Inte beskrevs C Ronaldo som Fergusons offer när han lämnade in en transferbegäran och lämnade United. Det är så att man verkligen håller med om att tidningarna skriver om Chelsea med en helt annan standard än vad som gäller för andra klubbar. AVB må vara känslig när han kritiserar media, men han har också fullständigt rätt i att det finns olika standard för Chelsea och för andra klubbar.

10m pund om året är lönen Anzhi hoppas ska få Drogba att flytta till Moskva för att spela matcher med Dagestan-laget. (Deras spelare bor ju i Moskva av säkerhetsskäl och pendlar till alla matcher, både hemma och borta). Alltså något mer än vad Anelka kommer att tjäna i Shanghai.


Måndag:

Lucas Barrios, anfallare i Dortmund lär vilja lämna. Chelsea sägs vara en av klubbarna som följer honom.

Kanske skulle det hört hemma på Inför-artikeln, om det inte hade varit så härligt skvallrigt. Mario Balotelli riskerar 1, utskällning, 2. ställas utanför laget för att brutit mot reglerna om "socialisering" i City. Han var ute på en bar-pizzeria mindre än 48 timmar före matchen mot Chelsea i lördags natt. Han lär lämnat kvart i ett på natten till söndag.

Media har hoppat på en julklappsönskning uttalad av Shanghai Shenhua och skriver nu som om Drogba vore nästa spelare dit. Det är nog ett extremt långt steg för Shenhua till att locka Drogba till Kina även om pengar onekligen verkar finnas i klubben. Vi vet ju dock hur de flesta medier i internettider fungerar, finns det ingen rök så skapar de den. Eld är fullständigt onödigt.

Lazio visar intresse för Florent Malouda inför sommaren. Det kan nog ske, då jag är rätt övertygad om att Malouda inte får förlängt kontrakt och därmed vill nog både han och Chelsea se en affär i sommar. Den långsamma och temposvaga Serie A skulle nog passa Malouda som handsken idag.

Vissa engelska tidningar gör en stor sak av att AVB bett reserverna träna på annat håll idag måndag inför kvällens match för a-laget. Jag ser knappast något underligt i det. Det är väl självklart, särskilt för en detaljorienterad person som AVB, att vilja ha fullt fokus på säsongens näst viktigaste match hittills?! Det enda som oroar mig i ett sådant här fall är risken för övertändning.

Mer fantasifulla källor tror nu att Frank Lampards dagar i Chelsea är räknade, vilket jag inte tror på för ett enda ögonblick. Lamps är en Chelsealegend och kommer så att förbli även om han måste inse att han inte lär starta varje match längre. Men jag tror inte heller på fantasier om att Real Madrid skulle köpa honom.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC