csfc AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 23 sp 12 v 6 o 5 f 41 - 26 mål 42 p
1 - 5 februari 2012

man ureInför Manchester United II

NYA FRÅGOR

SÖN:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA:
Jag hoppas få se ett Chelsea som sätter högsta fart från början och inte går på några överraskningar tidigt så att vi slipper den uppförsbacke vi fått de senaste matcherna. Jag vill se ett Chelsea som sätter tryck mot de Gea i höjdspelet och framförallt vill jag se ett motiverat och inspirerat Chelsea som planerar att sätta lite krokben i titelsstriden men som i första hand spelar för att beivsa att Chelsea är ett topplag trots vår krävande föryngrings- och förändringsprocess. Sedan kan vi bara hoppas att våra anfallare hittar målet igen efter alltför många missar.

Ännu ett stort avbräck för oss när Lampard inte kan spela idag heller. Essien, Meireles och Malouda på mitten. Jag undrar jag. United matchar en uppställning som är betydligt närmare sin ordinarie startelva även om jag är lite förvånad över att Scholes börjar på bänken.

1 Petr Cech kc)
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
17 Jose Bosingwa
5 Michael Essien
16 Raul Meireles
15 Florent Malouda
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 20 Paulo Ferreira, 27 Sam Hutchinson, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 35 Lucas Piazon, 18 Romelu Lukaku.

Man United 4-4-2 :
De Gea; Rafael, Evans, Ferdinand, Evra (k); Valencia, Carrick, Giggs, Young; Welbeck, Rooney.
Avb: Amos, Fabio, Pogba, Scholes, Park, Hernández, Berbatov.

Domare: Howard Webb.



Det blir match idag, det fanns lite tvivel om det efter att snön och kyla drabbat England. Stamford Bridge är snöfritt och till skillnad från i Sverige så går tågen.

Normalt är det större intresse och press kring en match mot United. Men då nästan alla, inklusive många av oss, räknat bort Chelsea från titelstriden är det på något sätt inte samma nervositet som vanligt. Kanske är det också för att vi fått en del dåliga resultat mot dem på sistone som förväntningarna är lägre. Eller är det vårt skadeläge? Eller det faktum att Chelsea knappt kan göra mål längre? Eller att all uppmärksamhet kring matchen döljs av skandalrubrikerna och följande artiklar just nu.

Det är ju egentligen United som borde frukta den här matchen, då Chelsea är det lag i England som har absolut bäst statistik mot dem de senaste åren. Inte minst på hemmaplan, vilket vi hänger upp en hel del hopp på. Dock måste vi göra mål, för jag undrar om vi håller nollan. Det kommer att bli intressant att se laguppställningen senare idag. Skulle jag tvingas göra en tidig gissning skulle jag gissa att AVB och di Matteo tar ut följande lag:
Cech - Ivanovic, Luiz, Cahill, Bosingwa - Meireles, Romeu, Lampard - Sturridge, Torres, Mata / och av dem måste framförallt Sturridge och Torres visa vad de kan känns det som, även om det säkert kan bli Lampard som visar framfötterna.

LÖR:
Tyvärr ser det ut som om United får tillbaka en bunt spelare som de saknat medan vi saknar fler spelare, nyligen skadade Ramires och Terry, sedan länge skadade Mikel och så den avstängde Ashley Cole.

United däremot får tillbaka Ashley Young, Tom Cleverly. Båda har varit långtidsskadade så de går nog inte in i startelvan, Young borta sedan sex veckor och Cleverly sedan oktober. de Gea är också tillbaka efter sjukdom, liksom Rooney och Nani som missat två matcher. Så klar fördel United på den fronten.

FRE:
John Terry missar matchen mot United, vilket belackarna mest beklagar för de får då inte se om broder Ferdinand som säkerligen haft mer än ett finger i försöken att peta JT som landslagskapten kommer att skaka hans hand. För oss som ser John Terry mest som en fotbollsspelare är det ett stort avbräck och frågan är om AVB tänker fortsätta med Luiz och Ivanovic eller om Cahill nu anses lärt sig Chelseas spelsätt tillräckligt mycket? V saknar ju även Ashley Cole som tog en idiotisk utvisning (alla utvisningar är idiotiska, mest idiotiska är kort för snack, sedan kommer frustrationsutvisningar) senast. Ryan Bertrand eller Bosingwa lär ersätta. Bertrand som är orutinerad i en stormatch? Eller Bosingwa, vilket innebär att Ivanovic inte kan spela mittback? AVB har en del att grubbla på i försvarsuppställningen inför ett lag som är högst effektiva som statistiken nedan bevisat.

Däremot kommer vår bäste målgörare Frank Lampard tillbaka. Nio ligamål, samma som Sturridge men Lamps gjorde mål senast och har ju visat sig vara en poänggörare, när han gör mål vinner vi matcherna, åtminstone senaste tiden.

United har för första gången i deras historia blivit utslagna ur Champions League, Ligacupen och FA Cupen före slutet av januari! Fördel eller nackdel för deras ligaspel? På papper absolut en fördel, men hur det påverkar dem psykiskt om de får någon oväntad poängförlust vet ingen. Jag tycker som sagt att de har verkligen inte imponerat, men vad som imponerar är ju att de ändå samlar så mycket poäng där vi förlorar poäng i onödan.

webbHoward Webb har utsetts till domare. Dags för honom att visa att han är Englands bästa domare, inte bara Uniteds bästa. Webb har dömt två Chelsea-Unitedmatcher, vi förlorade båda borta, 2009, 2011  men det hade vi nog gjort med vilken domare som helst. Däremot har vi faktiskt bara förlorat en enda gång på Stamford Bridge med Webb som huvuddomare!



TOR:
Sena nyheter från Manchester säger att det blir inte Ben Amos som i veckan mot Stoke som tar plats mellan stolparna på söndag utan Tomasz Kuszczak. Jag som trodde han hade lämnat United! Kan det sägas att deras målvaktsproblem uppväger vårt problem med att Ramires är skadad?(de Gea är sjuk tydligen).

-
Chelsea har inte förlorat de senaste nio gångerna mot United på Stamford Bridge. Sex vinster, och följdriktligen tre oavgjorda. Sköna fakta att luta sig mot. Torres, brukar/brukade trivas mot United. Han har gjort mål fyra gånger på sju matcher mot dem. Vi brukar också hålla tätt mot dem på hemmaplan, Chelsea har bara släppt till fyra mål de senaste tio möterna hemma mot regerande mästarna.

Det får vi väga mot att i år är United, som förra året när de vann ligan var rätt svaga på bortaplan, årets bästa bortalag. De har plockat 26 poäng borta och bara släppt in sju mål. Mannen att se upp med är Wayne Rooney som har en obehaglig ovana att göra mål på oss, bl a de två senaste mötena hemma (liga och CL). Plus två till under de senaste sju mötena i allt.

Vi klagar djupt, åtminstone klagar jag bittert över Chelseas oförmåga att göra mål på sina chanser, över den beklagansvärda ineffektivitet vi visat hela säsongen. United har inte samma klagomål alls, de gör mål på 20% av sina chanser! Tänk om vi haft de siffrorna?! Det är också dags att göra något åt vårt usla facit på senaste tiden mot de röda från irländska sjön, vi har förlorat fem av de sex senaste mötena. Inte bra alls.

Fast viktigast till den här matchen är kanske vilka som dömer den. Unitedanhängaren Webb, rent allmänt inkompetente Foy och linjedomaren från senast som förhoppningsvis lärt sig reglerna nu är de vi verkligen vill slippa. Fast av dem tar jag ändå Webb, för när han dömt oss och United har det varit rätt OK, även om vi sett andra insatser när United varit på plan tillsammans med honom..


Anders Lindegaard är skadad och det spekuleras i om oprövade Ben Amos kommer att stå på söndag. Han fick hoppa in då Lindegaard skadade sig på träning och de Gea  också skadades inför Stokematchen. Höll nollan men hade enligt rrapporterna inte särskilt mycket att göra. Lindegaard är borta en månad, men de Geas skada verkar lindrig så räkna ändå med spanjoren på Stamford. Vilket vi får hoppas att Chelsea utnyttjar i luftrummet där han visat sig ha väldigt mycket kvar att lära. Detta hade varit en bra match för Drogba, men vi har ändå Iva och JT som inte är några dåliga huvudspelare, även om de bara kommer upp på fasta situationer.

---
Vi har revansch att fordra.

Jag anser fortfarande att Chelsea var minst lika bra, nej ärligt talat anser jag att Chelsea sett över hela matchen var förtjänta av att vinna uppe på Old Trafford. Men då en linjedomare godkände två offsidemål redan i första halvlek är det hela en hypotetisk ståndpunkt för fakta är fortfarande att Chelsea fick stryk av Manchester United.

Redan i den matchen såg vi dock det som gör att jag kanske fruktar söndagens uppgörelse en del. Jag är inte skrämd och jag håller inte ens United som favoriter trots tabelläget, men jag är nervös inför det faktum att Chelseas spelare i år har så förtvivlat svårt att göra mål. Våra bästa målgörare är Sturridge och Lampard, och vi har alla sett hur Sturridges sikte har försvunnit sedan skadan. Han träffar sällan ens målramen just nu. Något som dock kan vända blixtsnabbt för en anfallare (vilket självklart gäller för Torres också även om det känns som om det gått troll i det hela för den stackarn). Det här har varit oerhört frustrerande länge nu.

Vi får därför verkligen hoppas att Lampard och JT som saknades igår är spelklara till söndag. Ramires är det inte och jag tror vi kommer att sakna hans speciella spelstil väldigt mycket, han har också gjort betydligt fler mål i år än förra året. Även Meireles som en del fans tycks ha som hatobjekt nu när Mikel är skadad har felinställt sikte även om han fortfarande vågar skjuta men där ha gjorde mål i fjol för Liverpool går bollen nu utanför. Det är som ett kollektivt spöke för Chelsea. Ett spöe som börjat påverka spelarna oavsett vad de och ledningen säger, det syntes tydligt i matchen mot Swansea där saker och ting överarbetades och plottrades bort så deras kvicka och intensiva spelare nästan alltid klarade av att stänga ned försöken.

Det är anledningen till varför det finns en hel del nervositet inför matchen, för United må ha stora skadeproblem också och de spelar inte särskilt bra just nu - men de har fortfarande Unitedflytet (två straffar igår) och förmågan att göra mål. De är särskilt starka på det i slutskedet av matcherna.

En tröst är att Chelsea tenderat att spela bra den här säsongen nästan enbart i matcherna mot storlagen. Valencia och City hemma tar vi gärna som exempel. (Alla matcher mot Liverpool de senaste två säsongerna är undantagen, om nu Liverpool är ett storlag längre....)

Det här dock en match för de stora spelarna att kliva fram. Därför vill jag se både JT och Lampard starta trots AVBs tendens att alltid vila skadade spelare länge för att undvika följdskador. Även Essien bör starta matchen nu. De kan alltid tas av istället. Spelare som vill bli stora, som Sturridge och många andra måste också steppa upp som vi säger på nysvengelskan.

Chelsea saknar Mikel som är skadad, det är redan klart. Liakså Ashley Cole som tog en mycket onödigt frustrationsutvisning mot Swansea minuter före slutet och därmed är avstängd. Om det innebär att Ryan Bertrand får chansen eller om AVB spelar säkert med att flytta över Bosingwa till vänster och spelar Iva på högerbacken och Luiz och JT i mitten, det får vi se söndag eftermiddag. Ett annat alternativ kan vara att spela Luiz på vänsterbacken, han var påfallade många gånger uppe på vänsterytterplatsen mot Swansea, och Cahill-JT i mitten...


Lindy


Besök csfc-facebook: facebook

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC.SE då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>