csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 25 sp 12 v 7 o 6 f 44 - 31 mål 43 p
6 - 12 feb 2012

Nyheter v-6


NY FRÅGA
och en till

Söndag:
AVB
hävdade att matchen mot Everton var Chelseas värsta under säsongen. Jag vet inte det. Jag tycker nog konkurrensen om den insatsen är alldeles för hård för att jag ska utnämna just den här matchen till årets sämsta. Det finns på tok för många matcher som kan få den titeln, redan. Återigen är det dock så att Chelsea tycks bara tända till och vilja spela när de möter topplag. Det oroar mig väldigt mycket. Även om det kanske kan fungera bra de närmaste matcherna då det är cupmatcher och utan fokus och inställning åker Chelsea då ur ännu en tävling i år (för ligan och ligacupen kan vi ju räkna bort, nu är det viktigaste att återta en CL-plats, och gärna vinna en cup).

Ännu inget besked om hur allvarlig Ashley Coles skada är. Det såg dock inte så allvarligt ut så han kanske är spelklar till på lördag. Mot Napoli lär vi nog behöva honom, men jag ser gärna att Bertrand får spela mot Birmingham.

Lördag:
MATCHEN Everton v Chelsea 2 - 0
Laguppställningarna: >

(Josh McEachran gör sin första start i Swansea idag, mot Norwich i nykomlingsmötet på Liberty Stadium).

Av Viasatkommentatorn att döma verkar det vara så att Chelsea är det enda lag i världen vars ägare tydligen inte får besöka sitt lag på träningsanläggningen....
- MÅL. Taffligt, riktigt taffligt försvarsspel ger Pienaar fritt fram i straffområdet och via ribban gör mål. Det är ett motlägg där Lamps är inblandad som ger Pienaar fritt fram. Skärpning, usel inledning. 5 min.
   Chelsea har verkligen inte inlett bra. De ser sega, tröga och handlingsförlamade ut och än värre efter målet. Chelsea förlorar nästan varje närkamp vilket är precis en sådan start som man bara har mardrömmar om.
  Sturridge får nästan en lika stor gratischans som Pienaar av Neville, men bollen studsar ifrån honom och det blir en lätt räddning för Howard. 14 min. Chelsea har lyft sitt spel något, men uppförsbacken är lång när vi ger Everton en sådan här start.
  18e minuten nytt slarv av Chelsea som ger Evertons Donovan en chans. Sturridge och Bosingwa har stora problem med Baines trots att de dubbelbevakar honom.
   Stor kalabalik med mängder av chanser, men ingen riktig het efter att Lamps slagit en lång frispark i muren och bollen studsat Chelseas väg, men det fanns alltid en blå tröja i vägen. 21 min.
   Inte illa av Torres, liggande på rygg med Heitinga över sig orsakar han tydligen en avblåsning, fast det nog snarare såg ut att kunnat vara diskussion om straff pga holländarens behandling av honom. 23 min.
  25 min, Torres skjuter, via Evertonben till hörna. Som vanligt hittar hörnan ingen Chelseaspelare men Essien får på ett bra skott som täcks på nicken ut ur straffområdet, efter lite flipper hamnar bollen hos Sturridge som skjuter ur dålig vinkel, på enförsvarare.
  Chelsea har just nu kontroll, initiativ och har spelat upp sig väldigt senaste minutrarna med 61% bollinnehav. Sturridge skjuter från centerposition utanför straffområdet, bollen styrs till hörna. 27 mn.
   Livsfarlig bakåtpassning av Iva, hård och mot mål som Cech får skynda sig att rädda. 29 min. Vad sysslade Iva med, han är plötsligt en säkerhetsrisk eller....? Anfallet efter får Mata in en fin boll som Lampard skjuter vint utanför mål. Där borde Lamps verkligen gjort bättre på en perfekt boll.
  Essien är sen i en duell med Pienaar, bägge får ont. 31 min.
  Chelsea har svårt att få kontroll på mittfältet där de möts av ett aggressivt spel. Meireles helt osynlig hittills i matchen.
  Pienaar och Baines får fram en boll till Cahill som inte får kontroll på bollen, men det var offside. 34 min.
  Mata får frispark, hans tas hårt i matchen särskilt av Fellaini som tycks fått uppgiften att ta hand om Mata som spelar centralt. 37 min. Frisparken dålig på första Evertonspelare bakom muren. Cech vaken på kontringen.
  Howard tappar ett inlägg och bollen når nästan fram till Mata, men Howard tar sin egen retur först. 38 min. Chelsea har snart jobbat ihop till ett mål, men de kommer ju så svårt för oss i år.
  Baines slår en frispark som leder till ett friläge som Cech räddar från Cahill, men Cahill var igen offside. Usch vad nervöst det såg ut.
  Meireles slarvar och tappar bollen, han griper sedan tag i Straqualursi (eller hur han stavar) och får kort. Inte mycket att snacka om . 42 min. Strax efter passar Cole en Evertonspelare (Straq( på bollen i straffområdet, men skottet tar Cech. Vad sysslar försvaret med idag igen?
  Torres nickar mot mål på Bossmans inlägg, men lätt för Howard då det inte blir någon kraft i nicken. 45 min.
  Chelsea har haft mesta spelet efter den riktigt svaga inledningen, och skapat mest chanser men ändå inte varit riktigt nära. Everton har sett farligare ut i sina kontringar, inte minst tack vare Chelseas försvarspel från ytterbackarna i synnerhet. Men vi ligger under tack vare det tidiga målet som kom till efter ett motlägg som oturligt når fram till Pienaar när försvaret väljer att inte täcka honom. Chelsea måste göra en halvtidsskäprning à la den som hände senast när Chelsea kom ut och tog totalt hand om matchen (tills Webb lade sig i). Vi kan vända detta, men det måste till mer vilja, mer framåtanda särskilt av Torres, Sturridge, Lampard. Mata och Luiz samt Cech är de som får godkänt+ av mig från första halvan.

ANDRA HALVLEK:
Sitter här och hoppas nu på en liknande urladdning som mot United i början av andra halvlek. Första problemet för AVB är att få tag i mittfältet ordentligt. Everton har hittills kämpat hårdare än Chelsea, inte minst på mitten och Chelsea har inte haft tid att bygga upp sina anfall ordentligt.
  Och kommentatorn Bäckman som verkligen gillar osant skvaller och rykten sitter och svamlar igen. Han är fullständigt hopplös om ni frågar mig. Kolla fakta någon gång innan du kommenterar Chelsea, t ex läs CSFC.SE istället för att ta rykten från värsta dygnspridarna i media! Tack.
  Chelsea får inte med sig andrabollarna och fastnar alldeles för ofta på sina motståndare, men det är en tydlig intention till tempohöjning och Chelsea visar betydligt mer vilja i starten av den här halvleken.
  Bosingwa varnas 52 mn. Frisparken i muren till hörna. Chelsea är fortfarande enda lag i PL som inte släppt in mål på hörna. Vi gjorde det inte nu heller.
  Chelsea måste göra minst två mål och vi bör göra det första ganska omgånde om det här ska lösa sig. Chelseaspelarna är verkligen inte nöjda med domaren och jag tycker nog märkvärdigt många fifty-fiftysituationer går hemmalagets väg. Eller är jag bara subjektiv?
  Tyvärr har jag den där känslan som jag haft så många gånger i år, Chelsea kommer inte att göra mål (åtminstone inte tillräckligt många).
  Everton skapar lite kalabalik i Chelseas straffområde men det rinner ut i sanden och Jones viftar återigen med det gula kortet enbart åt Chelseaspelare. Nu är jag rätt säker på att domaren inte är helt objektiv. Torres fick den för att han glidtacklade bort bollen. 59 min.
  Essien är för långsam efter sin skada för att spela så offensivt som han gör. AVB måste agera och jag tycker nog inte draget att flytta fram Essien och Meireles tillbaka var det rätta. Men vi har inte mycket på bänken just nu. Malouda, nja, Mikel nej inte i det här läget.
  Chelsea börjar agera mer stressat och passningsspelet är första offret för det. Jag undrar fortfarande var Sturridge är`Surar han för att han inte får spela center som pappa vill?
  65 min nickar Torres återigen en alldeles för lätt och kraftlös nick som Howard lätt tar hand om.
  Något måste hända och AVBs drag tycks bli Malouda. Donovan och Ivanovic är sura på varandra, Iva måste se upp då han väl har en varning. Jones har skaffat sig problem i den här matchen med sin bedömning.
   Everton pressar Chelsea hela tiden, spelar på gränsen och försvarar sig alldeles utmärkt. Chelseas spelare börjar bli lika frustrerade som våra andra fiaskomatcher och det är inte roligt att se. Essien tas ut för Malouda, det är åtminstone rätt spelare som får gå av. Essien är inte i närheten efter sin långa skada av den Essien som var en dominant tidigare. 69 min.
  Malouda tar Matas plats och Mata tar Essiens mer centrala mittfältspositon. Skulle sket mycket tidigare. Mata är utan tvekan Chelseas bäste spelare. Bäst i Everton Piernaar som uppenbarligen hade något att visa, så här bra var han aldrig någonsin i Tottenham.
  Ett glädjeämne åtminstone, jagande Arsenal ligger under i Sunderland nu. Det gör mig inte mycket gladare.
  Ännu mindre glad blev jag när Chelsea bjuder Stracqualursi gör sitt första ligamål och Chelsea kommer nog att få åka hem ut poäng igen från Goodison. MÅL. Cech fick nästan handen på bollen, men kunde inte styra bort bollen. Domaren tillät Neville spela brutalt, vilket skapade chansen. 71 min
  Åter visar Chelsea att de spelar bara bra mot topplag, är det utslag av någon slags mättnad? Det borde inte vara det med tanke på att få av veteranerna ändå spelar just nu. Drenthe byter av Pienaar 75 min. Och Arsenal kvitterar, sällan kommer våra olyckor ensamma just nu.
  Cole som mejades ned av Neville är skadad och kommer inte att kunna fortsätta ser det ut som. Bertrand ersätter 77 min.
  Helt otroligt byts Mata ut mot Lukaku!? Fullständigt obegripligt byte om ni frågar mig. Varför får Torres eller Sturridge vara kvar och ta av den ende som skapat något? AVB verkar redan gett upp matchen. Jag också känns det som.
  82 min. Lukaku hugger på en boll, men Howard hinner emellan även om han inte vet om att han räddar verkar det som. Det ska bara inte lyckas för oss. Vi lär få vänta på vår 2000:e seger och Lampards tionde mål som skulle gjort honom historisk än en gång.
  Det är knappast ett logisk resultat i den här matchen, men det handlar om att göra mål och Chelsea gör inga mål i år. Åtminstone långt ifrån tillräckligt många, och vi släpper till på tok för många. Det är ungefär allt man kan säga idag. Frågan är om vi ens är fyra i tabellen senare ikväll. Newcastle ser just nu ut som ett bättre lag än vårt.
  I mina ögon är det här en katastrofsäsong och den kan bli ännu värre. Att skylla på något känns inte möjligt, för det är så många saker som inte fungerar i år. Det enda verkligen positiva i år är Mata och spelet i de så kallade stora matcherna, åtminstone en del av dem. Men visst dyker frågan upp om AVB verkligen var mogen för det här steget redan? Även om jag nog inte tycker vi kan skylla säsongen på honom, även om jag är just nu sur över hans konstiga byten och sena reaktioner i den här matchen. Det är dock en hel del frågetecken som mäste rätas ut även om vi kan lyckas ta CL-platsen, även på fjärdeplatsen och vi hamnar efter Tottenham. Torres är onekligen ett. Avsaknaden och oförmågan att ordna den värvning vi behövt de två senaste säsongerna ett annat. Vi måste få en spelfördelare på mitten. Vi måste få en spelplan som fungerar mot lag som väljer att försvara sig. Och vi behöver en anfallare som kan göra femton mål minimum, vilket vi inte har just nu.
Och självklart gjorde Henry mål för Arsenal på övertid och de gick upp på samma poäng som vi. Just nu vill jag bara glömma dagens fotboll. Det är nästan så man vill se schlagerfestivalen istället.

 

Fredag:
På onsdag möter Chelsea West Ham i FA Youth Cup. Femte omgången. Jag har sett några matcher med ungdomslaget, alla i FA Youth Cup och de har verkligen blandat, ofta i samma match. De har varit värda att gå vidare men det måste till bättre spel och framförallt måste de omsätta sina målchanser.

Torsdag:
Som ni säkert noterat har media tolkat Romans besök på Cobham i lördags och i veckan som att AVB ska få sparken. AVB har en helt annan historia att berätta om samtalen han har haft med ägaren på Cobham. Det handlade om fotbollen och säsongen, inte hans personliga varande. AVB betonade att han hela tiden fört kontinuerliga samtal med Roman, men den här gången skedde det personligen på träningsanläggningen.

De här dagarna är det populärt att snacka skit och påstå osanningar om JT. Något som förresten hänt rätt länge bland vissa, inte minst journalister för han behandlar dem med distans och ger dem aldrig särskilda förmåner som vissa spelare gör för att hjälpa sin karriär och få god press. (Tro fasen det efter den behandling han fått, några gånger inte utan egen förskyllan men otrohetsaffären var en ren lögn och vi ser ju hur han får löpa gatlopp nu får något som kan ha sagt, och som säkert sägs rätt ofta av mindre profilstarka spelare).
Så här är något för JT-hatarna där ute att läsa, en sann berättelse om den JT som skandalblaskorna inte skriver om, ljuger om eller hittar på om (tyvärr besöker de väl knappast vår sajt, lika lite som jag skulle besöka manures för att läsa om Rio F). Sanningen är väldigt ofta något annat än vad som står i kvällspressen om vi säger så. >

Som vi väl vet går det mode i att kritisera spelare, om en viss person säger något kan det få vilken spridning som helst genom människor som inte klarar av att göra sina egna slutsatser utan helst hakar på någon annans. Lite grann så är ju fallet med David Luiz som vissa särskilt liverpoolanknutna s k pundits, det vill säga fotbollskommentatorer ser varje chans att hoppa på. Fast på sistone har de varit oerhört tystlåtna (lyssnar du Alan Hansen?) Fast visst har mer verklighetsanknutna kommentatorer haft rätt i en kritik, David har haf svårt att anpassa sig till det engelska systemet med zonspel, vilket inte alls tillämpas lika strikt i latinska fotbollsländer. Det innebär dock inte som Hansen tror att man är en sämre fotbollsspelare.
- Så här är några fakta som ni inte kommer att se hos de tyckarna. Men det är förstås statistik, inte tyckande. David Luiz tillhör de bästa tre (!) procenten av försvarare i PL vad det gäller; brytningar (lyckade), spelförståelse, positionering! Hans passningsspel i försvaret och den första tredjedelen av planen är dock lite sämre, där tillhör han bara de fem bästa procenten!

Onsdag:
Hur går det för våra lån? Här är den officiella uppdateringen hos Chelsea FC. >

Kalou och Drogba är i final, som tippat, i Afrikanska mästerskapen på söndag. De möter mer överraskande Zambia i finalen. Elfenbenskusten är storfavoriter förstås.

Tisdag:
Enligt Sky Sport vann Chelsea oväntat kampen om danska underbarnet, redan över 183 lång, Andreas Christensen från Brøndby. Christensen valde Chelsea före Arsenal, Bayern, City m fl. Han är bara 15 år. Det har inte bekräftats officiellt men det är mycket sällsynt att Chelsea tar upp sådana saker kring så unga spelare. Vi har ju bröderna DaSilva som aktuellt exempel som heller aldrig bekräftats. Christensen säger att han valde Chelsea för deras planer för hans framtid och för att han gillar Chelseas sätt att spela fotboll.

Måndag:
Det verkar som om en av de nya frågorna inte fungerat, men nu borde den göra det, eller så har samtliga röstat på samma alternativ. ;-)

En uppdatering på sajten är att vi samlat lite information kring hur den fungerar, är optimerad etc. Plus verktyg för att göra den till startsida om ni vill och lite annat. Klicka på logon längst ned på sidan bara.

FRÅGA. Finns det intresse för att erbjuda översättning av CSFC.SE till andra språk? Och i så fall till vilka språk? Hör av er om det är så.

webbAVB kritiserar med rätta Howard Webbs insats mot United. Sir Rednose gör detsamma men utan fog för sina påståenden, han är som ett litet barn som försöker skylla ifrån sig för att vända uppmärksam-heten från de fel som även Ferguson skulle erkänt om han inte varit den person han är. Världens näst mest frånskyllande manager. Det är aldrig någonsin hans, hans spelares eller hans klubbs fel varken när de får domslutet med sig eller emot sig. 
Det är rätt påfrestande, men vad som än sägs måste man säga att domarinsatserna i årets PL inte är godkända. Då talar jag inte bara om de mest uppenbara för oss, förra Unitedmatchen, QPR-matchen och igår, utan vi har sett det i massor av matcher utan Chelseas medverkan. Jag tycker nog det ansvaret måste läggas på Mike Riley som är domarbas och som inte håller efter domarinsatserna utan bara slätar över och godkänner de mest  horribla insatser i år utan att kräva skärpning. Det var bättre innan han tog över, förr fick domare som gjorde uppenbara svaga insatser stå över ett tag ungefär som spelare som gör bort sig får göra, men det vägrar Riley utan han skickar ut samma domare direkt efter. Jag tyckte Riley var en bra domare, men han är en svag och dålig domarbas.

FA har inte bara problem med sina domare, nu är klyftan total mellan ledningens populism och landslagsmanagern Fabio Capello som nog är innerligt tacksam över att han är inne på sitt sista halvår. Capello är inte glad över agerande mot den nu i folkets ögon helt utdömde JT. Han säger att i hans ögon är JT fortfarande landslagets kapten. Läs mer: >

wee- uniteds 12:e man---
Jag kan fortfarande inte riktigt komma över att Webb rånade oss på två poäng igår. Särskilt inte efter vad som hände i senaste matchen mot United med de två offsidemålen. Det har verkligen inte varit vår säsong vad det gäller domarna i år. Man kan ju inte heller glömma en viss Chris Foy.

Nu väntar vi bara på att bli bortdömda i Champions League som vanligt. Det är trist att behöva skylla på domaren, men det är också ännu mer trist att frågan ens behöver komma upp. Men att sticka huvudet i sanden och inte säga sanningen om domarinsatserna hjälper varken oss eller framtida bedömningar. Hoppas bara Foy och Webb tvingas av FA att titta igenom sådana här matcher efteråt för att om det överhuvudtaget är möjligt bli bättre domare i framtiden.

Läs gärna vad domarkommentatorn Graham Poll skrev, även om jag inte håller med om slutsatsen om första incidenten, men i teorin kan man hålla med tröjdragningen är ett otyg fast i det här fallet tycker jag inte den bidrog alls till att spelaren slängde sig. >>

Vi ska ändå inte glömma att Chelsea gjorde en väldigt bra match och värda att vinna. Men vi saknar allt flyt i år. Chelsea gjorde det dessutom med ett skadeläge som var långt värre än Uniteds. De saknade i mina ögon bara en given startspelare. Vi saknade betydligt fler. Så vi få stolta över insatsen och förbanna vårt öde med domare just nu. Det kanske vänder, det trodde man ju nästan efter att vi fick en lika billig straff mot QPR i cupen som Uniteds första igår.

 

Rykten, notiser m m, v-6


Söndag:
De spanska skvallermedierna hävdar att Chelsea bjöd 38m pund för di Maria i Real Madrid under transferfönstret men att det avvisades. Jag tvivlar om vi säger så. Även om di Maria är en spelare jag tror skulle vara bra för Chelsea, men ännu viktigare än målgörare och spelfördelare just nu. Men kanske måste AVB börja skaka om i laguppställningen just nu, kanske pröva Sturridge som center mot Brums och låta Torres ta kanten. Torres kan ju slå bra inlägg, det visade han mot United.

Lördag:
Bas Dost,
ni kanske känner till den storväxte anfallaren?! Han är det senaste namnet som sägs ersätta Torres i Chelsea, fast närmast till att ersättas är väl ändå kanske Drogba vars kontrakt går ut i sommar. Herenveenanfallaren har gjort 19 mål hittills i år. Fast senast vi köpte en skytteligavinnare från Holland gick det inte så bra, jag tänker på Mateja Kezman som i Holland var Europas målkung. Inte direkt samma spelare i Chelsea.

Fredag:
Ni visste det, vi visste det alla. Nu har ryktena om Fabio Capello som ny manager i Chelsea börjat!

Samma skvallersajt, TalkSport, som hela hösten hävdat att Romeu kommer att återvända till Barcelona säger nu att Barcelona inte vill ha honom tillbaka!

Damlaget satsar inför andra säsongen av den nya ligan, Dunia Susi är det senaste namnet. Susi är dock inte ny i Chelsea utan en återvändare efter en period i Birmingham.

Chelsea har en trial, provträning, för en lovande polsk målvakt (det är många polska målvakter ute i Europa just nu) Dominik Dyk. Passade namn för en målvakt, eller hur? Dyk är bara 16 år så om det blir affär är det för framtiden då han är för ung för att skriva kontrakt, men det är tydligt att Chelsea anammat kraven från Uefa och FA och har nu börjat samla unga spelare i bulk till akademin.

Fortfarande en del efterdyningar och offentliga ställningstagande för och emot Capello och indirekt därmed JT. Wenger lite överraskande är den senaste som ställt sig på Capellos sida. Fast i hjärtat tycker nog alla managers exakt samma sak, att arbetsgivaren ska ge fan i att lägga sig i fotbollen och hur managern arbetar. FAs agerande kommer att få betydligt mer långtgående konsekvenser än de någonsin tänkte efter först, det är jag övertygad om. Jag tror även en sådan som Redknapp som alltid drömt om landslagsposten nu tänker efter både en och två gånger innan han tackar ja till posten. Utländska managers gör det absolut efter sett hur FA behandlar sina managers. Ingen har gått kontraktet ut på hur länge som helst. Och bara engelsmannen, McClaren, i sällskapet fick sparken för resultaten, alla andra har fått gå eller valt att gå på mycket mer dubiösa grunder, och då inte bara de kända engelska mediedreven.

Daniel Sturridges pappa gnäller nu om att sonen inte får spela centralt i anfallet. Man blir så trött på de här idrottspapporna som tror de vet bäst och kan mest, oavsett det gäller pojklagsspelet eller spel på den nivå som Sturridge och Chelsea befinner sig. Kom ihåg att Ian Wright alltid hade åsikter om SWPs utnyttjande i Chelsea, och alltid hade fel som historien bevisat. För ärligt talat skiter jag i om Sturridge är bäst som center eller högervinge, det enda viktiga är hur han bäst kan hjälpa Chelsea, inte sig själv.

Efter att Roman återigen haft tid att engagera sig i Chelsea lika mycket som tidigare har nu de värsta skvallersaajterna, TalkSport bl a gett AVB två matcher på sig att rädda sitt jobb. No comments, säger vi för det är så dumt att man bara suckar. Är klickhysterin på skvallersajten, Aftonbladet med flera så stor numera att ingenting av fakta registrerar längre? AVB kommer inte att få sparken under säsongen, bara om Chelsea missar Champions League kommer frågan att få någon som helst legitimitet. Och Chelsea missar inte Champions league, och snart är Drogba och även Kalou tillbaka. Jag har så svårt att förstå varför en ägare inte kan få diskutera sitt fotbollslag med sin utvalda manager utan att skitskrivare tar det som att denne ger managern någon form av ultimatum. Ännu en gång, den ende manager som fått sparken av Roman under säsongen är Scolari och det var för att denne och laget absolut inte kom överens. Mourinho avgick mer eller mindre på eget bevåg, visserligen efter att haft mycket olika uppfattning med Roman om vissa saker, som värvningar och hur pengar skulle spenderas. (Det sägs att det handlade om köpet av Ben Haim som verkligen inte blev någon succé). Ancelotti fick gå för att Roman inte gillade fotbollen förra året.

Guus Hiddink som är ledig och det starkaste utländska namnet för landslagsposten, men han anses ändå pmöjlig pga sin nära relation till JT. Oavsett att FA officiellt säger att det är upp till den nya managern om JT ska tas ut, vilket vi nog tvivlar en del på. I mina ögon är det nog så att mycket få managers vågar ta ut JT till EM nu. För i FAs ögon är han redan dömd och redan delvis bestraffad. Vilket JT borde överväga framöver.

Torsdag:
Enligt Deloitte som kollar fotbollsklubbarnas finanser är Chelsea världens sjätte rikaste klubb. Lite oväntat precis bakom Arsenal som alltid klagar över att de har så dålig ekonomi och inte har råd att köpa spelare (å andra sidan är Nya biblioteket en guldgruva för dem, liksom försäljningen av gamla biblioteket Highbury har varit i än högre grad, deras vinst består ju till största delen av fastighetspekulationer). Rikast är återigen Real Madrid (vilket får mig att undra hur banklån spelar roll i bedömningen?).
- Här är listan:
1. Real Madrid: 479.5m euros
2. Barcelona: 450.7m euros
3. Man Utd: 367m euros
4. Bayern München: 321.4m euros
5. Arsenal: 251.1m euros
6. Chelsea: 249.8m euros

Onsdag:
Fabio Capello har avgått som engelsk landslagsmanager efter att stått upp för en viktig rättsprincip och därmed John Terry. Han sägs gjort det frivilligt, avgått alltså, men det är väl tveksamt. Frågan är om han får sitt avgångsvederlag eller inte då? I vilket fall som gör det att nedanstående Redknapp nu är storfavorit att ta över posten, men kan han göra det och fortsätta i Tottenham resten av säsongen? Den frågan sätter nog skräck i de flesta spudsfans just nu, för att ersätta Redknapp just nu är inget drömläge.
- Capello lämnade med en ordentlig salva mot FA, och jag kan bara hålla med:
"They really insulted me and damaged my authority." sa Capello till italpress.
- "What really hit me and forced me to take this decision was the fact the much-vaunted Anglo-Saxon sense of justice, as they are the first to claim that everyone is innocent until proven guilty.
- "In Terry's case, they gravely offended me and damaged my authority at the head of the England side, effectively creating a problem for the squad.
-"I have never tolerated certain interference and crossing of lines, so it was easy for me to spot it and take my decision to leave."'

Personligen hoppas jag innerligt att detta också innebär att JT väljer att avstå att spela för England, men jag tror inte han gör det. Däremot är risken nog uppenbar att han inte tas ut i truppen, trots att England inte har en mittback i närheten av hans kvalitet trots åldern.

---

Chelsea kommer att byta Torres mot Falco. Det är åtminstone ryktet som är rätt innovativt. Det påstås att Chelsea vill göra ett byte rakt av med Atleticolegenden Torres och deras nuvarande anfallsstjärna Falcao.

Chelsea ska ha avslöjat att det har kostat klubben enorma 45m pund att anlita André Villas-Boas. Det handlar om avgångsvederlag att köpa ut Ancelotti, övergångssuman för AVB, lön etc. Och så tror dumma sportjournalister att han snart får sparken... (OBS, det finns inget sådant här avslöjande som har gjorts officiellt).

Jefferson Farfan från Schalke 04 till Chelsea på fri transfer. Eller blir det Arsenal? Högst tveksamt, särskilt som Farfan är ökänd för att tycka att det defensiva arbetet är inget för en ytter.

--
Harry Redknapp
blev friad, ärligt talat lite överraskande, så nu kanske det blir en ny engelsk manager till EM då Capello ju är i trubbel. (Se nedan).

Spekulationerna om Kevin de Bruynes utlåning nästa år är redan igång. Enligt vissa är det redan klart att det blir lån 1., och att det inte blir en engelsk pl-klubb 2, och att det blir hos Steve McLaren som är tillbaka i holländska Twente 3.

Arsenal tänker försöka köpa Daniel Sturridge. Lyckja till med det ryktet. Vad kan Arsenal lova som Chelsea inte kan. Inga titlar, sämre löner och han lär inte få spela center i ett lag med Robin van Persie heller vilket engelska medier tror är Sturridges högsta dröm, spela center alltså.

Idag förväntas juryn ta beslut om Harry Redknapp är en skattesmitare. De kunde inte enas under fyra timmars överläggning under tisdagen, efter tretton dagars förhandlingar. Jag bryr mig inte så mycket även om det är kul att retas kring Uncle 'Arrys många mindre snygga affärer och inställning kring dem. Det har framkommit en del kul saker under rättegången och det är inte bara fotbollsspelare som kanske tappat fotfästet när det gäller sin egen betydelse. Däremot är jag väldigt intresserad av att se vad som händer med Redknapps närmast säkra position som Capellos efterträdare om Capello tvingas avgå för sitt stöd till JT under onsdagen, alla har ju tippat Redknapp som den givne efterträdaren inte minst efter EM. Fast FA kan ju inte anställa en förbundskapten som dömts i domstol när de själva dömer en person som inte dömts, eller...

Tisdag:
Både JT och Capello stannar enligt dagens ryktesversion kvar i engelska landslaget.

Däremot har Chelsea bekräftat tre nya mittfätlare. Sue Lappin, Helen Bleazard och Katie Sherwood. Det är alltså spelare till damlaget som snart startar sin säsong.

Inter som hade en strålande period fram till de slog Milan och sedan dess varit förfärliga (jag såg dem bl a mot Napoli i cupen och det var inte roligt), lär redan kasta ögonen efter AVB som snabb ersättare till Ranieri. För nu är ju AVB nästan sparkad i tidningarna igen. Allra senast till sommaren.


Igår var han klar för Zenit, i det närmaste. Och Zenit behöver folk nu när Danny är borta för en lång period med en korsbandsskada. Idag hävdar dock Daily Mail att Chelsea tänker köpa honom till sommaren. Vi pratar alltså om den ständigt närvarande Milos Krasic som varken platsar eller passar in i Juventus. Räkna med att få höra det här till leda om Zenit inte utnyttjar att det ryska transferfönstret fortfarande är öppet. Vi kanske ska tillägga att det är Krasics agent som tycks ligga bakom ryktena, så ni vet nu att det mest handlar om att få upp lönen i Zenit för jag tvivlar starkt på att Chelsea har ett genuint intresse för Krasic.

Franska tidningar påstår att Drogba kommer att skriva på för Shenhua till den enorma lön som det pratats om, upp mot och kanske över 250.000 i veckan, pund.  Jag är inte helt övertygad om att han är färdig med toppfotbollen, fast det är klart, vinner han ACN nu i helgen så kanske han närmar sig den punkten. Lönemässigt kan Chelsea självklart inte matcha.

Det var ingen uppgörelse mellan Abramovich och AVB i lördags, precis som vi skrev nedan pratade de förmodligen konst istället. Fotbollskonst.

Det är svart eller vitt, ursäkta men jag kunde inte motstå det dåliga skämtet, i rapporteringarna kring åsikterna om FAs usla behandling av JT.  Fler och fler stiger fram och står upp för JT, inte bara Fabio Capello som nu riskerar sparken för sitt stöd till JT. Vilket visar hur ruskigt fel frågan blivit då det inte alls handlar om sakfrågan, skuld eller något sådant längre utan bara sympatier och antipatier. Politikerna står självklart på den populistiska sidan, de är ju politiker. FA har nu skämt ut sig både kring Suarez, JT och domarna i år, ska de också göra sig av med sin förbundskapten precis före ett mästerskap? För oavsett ev skuld måste ju rättsprincipen vara att ingen är skyldig tills saken prövats i domstol, inte av människor rädda för kritik från partsinlagor). Rättssfrågan är helt ställd i skymundan, vilket är skamligt för ett samhälle som påstår sig värna om mänskliga rättigheter - men sådant är ju samhällsklimatet idag underbyggt av åsiktsmaskiner och tyckande. Vad CSFC tycker vet ni, och i Frågan finns vad våra läsare tycker.

Måndag:
Spelbolagen tar nu spel på att både AVB och Torres är borta från Chelsea till nästa säsong. Medan andra tidningar har sin egen fria tolkning av att Roman A var nere på Cobham i lördags och pratade med AVB i en halvtimme. För allt vad de vet diskuterade de kanske modern konst som Romans fästmö Daria håller på med, men tidningarna ser det förstås bara som att AVB nu är varnad... Särskilt som Roman inte varit på Cobham ett tag, vilket också har sina mycket naturliga orsaker då han varit i rätten efter att blivit stämd av sin förre affärspartner Berezovskij.

En rätt bra analys av matchen. >

Milos Krasic som alla, alla medier vill säga, visste skulle komma till Chelsea i januari lär nu gå till Zenit St Petersburg.

Fabio Borini som lämnade Chelsea för att han inte var nöjd med pengarna han erbjöds lär nu säljas av Parma till Roma dit han varit utlånad och igår gjorde två mål för.

Inte mycket händer på skvallersidan förutom efterdyningarna till FAs fega och populistiska beslut kring vad som ev sades. Liverpoolnärstående källor som har ett s k vested interest, hävdar att det finns filmmaterial som är mycket besvärligt för JT. Hade det funnits är jag väldigt övertygad om att det hade kommit fram så de som skriver om det utan att lägga fram bevis får man ta för vad de är.

 


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC.SE då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>