csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 27 sp 13 v 7 o 7 f 47 - 32 mål 46 p
27 feb - 4 mars 2012

Nyheter v-9


Söndag:
Den här dagen är ett trist exempel på spelarmakt och en ägare som agerar som ett frustrerat fan, det är nog min starkaste och mest omedelbara reaktion.

Lite att läsa medan jag hämtar mig, för jag är så besviken på Chelsea och Roman just nu att jag orkar inte analysera Varför detta är så fel.
Läs Winter i The Telegraph om eftrträdare: >>
Läs Pardew som tycker spelarna ska be AVB om ursäkt (det tycker också jag) >>


---
Dagens stora nyhet är självklart att André Villas-Boas lämnar. Det avhandlas i en annan artikel. Roberto di Matteo ersätter säsongen ut.

Spekulationerna om vem som ska ersätta är redan heta, bookmakerfavoriterna är Tubby Benitez, José Mourinho och Pep Guardiola. Jag ryser vid tanken på det första namnet.

Min personliga inställning är att Chelsea gör fel, men det lär ju inte ändra något. Det här kortsiktiga trista tänkandet är tyvärr nackdelen med Roman Abramovich som ägare.

Lördag:
MATCHEN - West Bromwich Albion v Chelsea 1-0
Laguppställningarna >

Uselt resultat i rödmatchen, för oss med en oförtjänt vinst för van Persie FC. Nu måste Chelsea göra sitt och kanske blir det ett par härliga jubileum idag, 150 ligamål för Frank Lampard och 100 ligamål för Didier Drogba. De är bara ett mål ifrån vardera.

Första chansen till Peter Odemwingie som varit nästan i van Persie-form i de senaste matcherna. Utan tvekan den spelare Chelseaförsvaret måste ha full koll på, i hela matchen. Ett tidigt mål för oss skulle kännas väldigt bra så man slipper nervdaller i andra halvlek.
   Tyvärr åter en lite trög start av Chelsea, som det varit de två senaste säsongerna nu. Åtminstone i nästan alla matcher och det är inget jag gillar. Jag vill se ett lag som frustrande kommer ut och sätter press på motståndarna från första minuten. Även i matcher som denna, ännu mer i en match som väntar mot Napoli där vi har ett tungt underläge att hämta igen och vi kan väl inte räkna med att felaktiga mål godkända i den matchen!
   7 min, Jonas Olsson försöker skarva in en farlig frispark, men Drogba kan rensa. Den här starten är inte godkänd som jag ser det, även om det är mot ett formlag fullpumpat av självförtroende efter ett par stora segrar.
   8 min, kanonräddning av Petr Cech på ett lurigt skruvat skott. Chelsea måste skärpa sig, han ska inte få sådana skottlägen. Hörna som Petr lätt tar hand om.
   Första tio solklart till WBA, Chelsea underpresterar som vanligt. Jag kan inte förstå varför det ska vara så svårt för Chelsea att ta kommando i matcherna, även på bortaplan? Vi har ett bättre lag än WBA men spelarna verkar livrädda för att visa det. Passningsspelet är under all kritik. Alla långa bollar går direkt till WBA och de korta bollarna tar de också hand om. Förutom att de stannar upp spelet som vanligt. Den spelstil Chelsea haft i flera år nu är mer än ryggradsmässig i det här laget trots nya spelare. Ändå har det visat sig att vi är som målfarligast i omställningar som vi knappt ens söker idag. Vi får hoppas WBA snart sprungit av sig första entusiasmen och att Chelsea får lite kontroll på mittfältet.
   14 min, den snabba omställningen från mittfältet där Essien söker Drogba som flickar fram bollen till Mata som skjuter på Foster vid stolpen. Riktigt snyggt men svår vinkel för Mata.
   Hörnan blir farlig men skottet från Iva täcks undan. För första gången i matchen har Chelsea haft kommandot.
   Mata och Cole har nu missförstått varandra två gånger. Hoppas det inte blir fler för intentionerna från Mata har varit bra, men uppenbart svårlästa för Cole.
   Kameran har jättesvårt med bländaren i det skarpa motljuset mellan solskenet och skuggorna på plan. Hoppas spelarna ser bollen bättre än vi tv-tittare i de lägena. Fortune får till ett skott. 18 min.
   WBA har åter taktpinnen med Odemwingies skott är inget vidare. 20 min.
   Hörna för WBA som spelar bra, Fortune inlägg som Luiz nickar undan. 21 min. Enkel för Petr. Chelsea har fortfarande inte släppt in mål på någon hörna i ligan.
   Gary Cahill får ett jätteläge på hörna, men tar för lång tid på sig och skottet tar på Morrisons huvud. 27 min.
      Första halvtimmen till WBA som spelar bra, som tur var är deras avslutningar av betydligt sämre kvalitet. Chelsea har haft en kort period då de såg riktigt farliga ut, annars har det väl organiserade storvuxna WBA-försvaret haft våra anfallare inom kontroll. Bara Mata oroar dem, och det är inte genom sin fysik. Senaste minutrarna har Chelsea haft lite mer spel även om vi inte oroat trots Cahills jätteläge, menhan hade dock hela WBAs försvar framför skottet så det hade krävts tur, vilket vi inte är bortskämda med i år, för att det ska gå igenom.
    Luiz nere för räkning efter hörnan, ser ut som han fick en armbåge från Cahill! 32 min.
   Fint inlägg av Ramires, men försvaret rensar. 35 min.
   Chelsea ser mer aktiva ut och snart kanske de skapar en bra målchans också. Foster har egentligen bara behövt ingripa mot Matas skott vid stolpen och det var ingen svår räddning.
   39 min, gör Foster en jätteräddning på en skruvad yttersida från Essien. Oj.
   40 min missar Sturridges matchen möjlighet. Bollen precis utanför efter en otrolig passning från Drogba. Dåligt gjort av Sturridge, men vilken passning. Ojoj. Nu har Chelsea jobbat ihop till ett mål de senaste minutrarna, men om vi ska missa sådana chanser...
   Cole har problem med Odemwingie, men det är kanske ändå tur att det är Cole som har honom på sin lott då Cole är relativt snabb. Som tur var är WBAs hörnor riktigt dåliga.
   WBA har spelat bra och orsakat Chelsea en del problem, men som sagt deras avslutningar är inte bra. Särskilt Odemwingie är ett problem och de får många hörnor. Chelsea har haft de två särklass bästa chanserna och båda borde varit mål, hade det inte varit för Studges dåliga sikte och Fosters fantastiska räddning. På övertid fick Chelsea mest försvara sig. Mittfältet är anonymt, särskilt anonym är Frank Lampard som inte varit bra alls. Mata plus, liksom Essien som gjort sin bästa match sedan skadan. Skönt att han kommer igång nu. Ramires har varit pigg. Backlinjen har skött sitt jobb bra, även om Cole gett bort väl många hörnor särskilt i kampen med Odemwingie som tillsammans med Fortuné är de farligaste i WBA. Rätt kul match och en mycket bättre insats i första än senast, och den matchen var ju andra halvlek bra mycket bättre från Chelsea. Det vill vi gärna se igen. Chelsea måste få till ett mål, helst ett tidigt så laget vågar spela ut för det är fortfarande väldigt krampaktigt i vårt kära lag. Trots som sagt, en bättre första halvlek än på ett tag. Men målen kommer verkligen inte lätt för oss i år.

ANDRA HALVLEK:
Tempot måste höjas från Chelsea, det tror jag är nyckeln till att vinna den här matchen i andra halvlek. Kan vi höja tempot bör vi ta hem det här. Vi är för omständliga fortfarande, för ängsliga och mer rädda för att förlora poäng och nya krisrubriker än vi är proaktiva och försöker ta hand om matcherna.
   Fortfarande slarvigt passningsspel, det retar mig för det är så onödigt att slå för hårda och snabba passningar till fria spelare. Avvaktande inledning på andra halvlek.
   Drogba har ökat sin arbetsvilja i andra, det syns redan. Han vill nog inte bli utbytt idag
   WBA hade möjlighet att friställa spelare men Odemwingie spelar fel. I anfallet efter är Sturridge fri med Foster långt ute på plan, efter en härlig frispelning av Mata, men Studge missar bollen! Otroligt uselt. 54 min. Sturridge har nu fullständigt sumpat två chanser där han borde avgjort, detta är inte godkänt av en engelsk landslagsspelare. Sorry.
   Reid utanför planen skadad, men Chelsea får inte tag i bollen mot tiomanna WBA. 56 min.
   Tamas in för Reid. 57 min.
   Jerome Thomas har Sturridge totalt i sin ficka. Kanske dags att ta ut Studge och spela Torres i högerpositionen?
   WBA har varit aktiva och framåt den senaste perioder. Cole missar en lätt nick och Fortuné får fritt skottfält men skjuter rakt på Petr. 59 min.
   Matchen böljar fram och tillbaka och WBA är det aktivaste laget. Chelsea måste skärpa till sig, vi behöver en förändring av matchbilden.
   Sturridge av, det är rätt efter hans missar och oförmåga att ta sig an Thomas som också verkar byta. Malouda in istället, fel i mina ögon. Det borde varit Torres. Lampard har också varit fullständigt anonym. Brunt in för Thomas. 64 min.
   65 min sökte Drogba Mata, fel beslut, Han skulle skjutit själv även om vinkeln var dålig och Foster med på det.
   Ridgewell första gula kortet i en schysst match. 66 min.
   Det här kan sluta hur som helst. Chelsea fortsätter ge bort hörnor till WBA och det känns som oavgjort eller ett enda mål i matchen. Hoppas det blir vårt.
   Mulumbu bra skott utifrån efter lite hörnkaos, men Cech räddar under ribban. Tio hörnor för WBA nu. Så kan det inte fortsätta om vi ska vinna amtchen, även om de flesta varit dåliga, men sedan Brunt kom in har deras hörnkvalitet förbättrats. 68 min.
   69 min, bra skott av Fortuné, bra räddning av Cech. Chelsea måste verkligen skärpa till sig nu. Ändringarna har inte gett någon som helst effekt, tror inte Malouda rört bollen.
   Med tanke på van Persie FCs otroligt turliga seger mot pool måste Chelsea vinna idag. Så är det bara. Ska Norwichförbannelsen hända? De hade inte hållit nollan innan de mötte oss, WBA har inte vunnit mot oss i PL....
  Crunchtime, tjugo minuter kvar och just nu är WBA närmare en seger än vi är. Cole räddar framför Brunt som varit matchens injektion så här långt. 71 min.
   Hörnan precis över efter nick av Ridgewell, WBA kommer närmare. Inte bra det här.
   Torres på väg in, det borde varit han som kom in istället för Malouda som inte tillfört något alls.
   Just nu är det snarast så att Chelsea ska vara glada att vi inte ligger under. Absolut inte den utveckling vi trodde eller hoppades på. Spelet är fullständigt låst och man skäms nästan över att se Chelsea för ögonblicket. Drogba har varit piggare och mer synlig i andra, Mata mindre. Det behövs något oväntat som Luiz mål senast nu.
    Brunt bra skott, men klart utanför 76 min. Oj vad Chelsea spelar dåligt just nu. Vi var bättre i första och det är väl nästan enda gången i år vi kan säga det. Torres in för Essien? Varför inte Lampard som inte rört bollen i matchen känns det som? 77 min. Ändå positivt att vi satsar framåt. Fast med det usla passningsspelet ser det inte lovande ut.
   För mig har matchens spelare varit McAuley i WBAs försvar och så ska det väl ändå inte vara? Mata var bra i första men har försvunnit i andra. Luiz bäst i Chelsea tillsammans kanske med Cech.
   Kort till Andrews som sparkar ned Torres. 79 min.
   Ska vi få uppleva en sista minutrarnas katharsis. Inget tyder på det tyvärr. Det luktar två nya bortkastade poäng, eller mer.
   Tolfte hörnan för WBA och de har blivit farligare och farligare i andra. Det blir en ny hörna. Cech peter undan men bollen tillbaka och McAuely styr bollen i mål. Hemskt. MÅL. 82 min. Så har vi släppt in mål på hörna också i år.
   Jag har inte ord för Chelseas insats i andra halvlek. Long in för Fortuné. Cole varnad fullständigt felaktigt 85 min.
   Jag vet ju att jag inte ska bli övermodig, och det var jag inför den matchen och till och med spelade på Chelsea. Så skyll på mig även om det är laget som gör en fullständigt usel insats i andra halvlek. Det finns inte längre några ursäkter för det här lagets insatser. Vi får nog glömma den här säsongen och just nu kan jag inte se oss ta en CL-plats. Inte mot ett lag med det flyt och den van Persie som Arsenal har.
    Fyra minuter övertid, och en usel hörna. Norwichförbannelsen inträffade uppenbarligen. Det går tydligen inte att få det här laget att klicka.
   Lampard visar sig för första gången i matchen och var nära att styra in bollen men den smiter precis utanför stolpen. 90+1 in. Det är bara att konstatera, inget går Chelseas väg den här säsongen och det är inte bara våra usla insatser, utan vi har också ingen som helst tur i år.
   Mata missar mål i tredje övertidsminuten.
   Brunt varnas för att sparkat ned Ramires.
   Sista chansen för Chelsea. Cech uppe i straffområdet.
   Usel frispark av Mata.

Man skäms ju. Och sämst på plan var min idol Frank Lampard. Som jag trodde hade något att bevisa och som jag trodde ville visa vad han går för.


---
Ungdomslaget U-18 fortsätter att spela rollen som The Come-Back Kids, genom att hämta upp underlägen. Idag spelade de 2-2 mot Tottenham efter att legat under med 2-0 i halvtid. Det var ett reservfyllt ungdomslag som spelade då Chelsea lyft upp flera ungdomar till reservlaget i veckan. Något Chelsea har för vana att göra så här års för att pröva dem mot tuffare motstånd. Målen av Baker och Seremba. Amin Affane startade och byttes ut, Anjur Osmanovic byttes in.
Chelsea: Beeney, Nortey, Nkumu (k), Davey (Seremba 45), Bangura, Houghton, Baker, Swift, Howard, Affane (Kiwomya 45), Figueira (Osmanovic 60)


På Cobham har det också skett en obehaglig incident då någon slängt in en rökgranat där. Vi kan väl bara hoppas att den idioten åker dit snarast och visar sig vara supporter till ett annat lag så det inte är en missnöjd människa som påstår sig heja på Chelsea som ligger bakom det här. För det är självklart mycket allvarligt.

A-laget hade redan åkt till Birmingham så det var bara reserverna och ungdomslagen som var på Cobham som fick söka skydd under fredagen när rökgranaten gick av.

Det talas om en mycket bättre atmostfär på Cobham den här veckan. Roligt och naturligt att konstatera då en vinst faktiskt betyder väldigt mycket. För oss fans också. Även om det var mot ett kämpande Bolton från botten så höger det modet och inspirationen, så vi får verkligen hoppas vi får se en fortsättning som bygger på andra halvlek från senast. Det behöver vi alla inför de viktiga cupmatcher som kommer nu igen.

Fredag:
Chelsea har tagit fram en rapport om Stamford Bridge och klubbens framtid. Något som borde lagts fram före CPO-mötet före jul men bättre sent än aldrig. Det är en lång och grundlig läsning och utredning av möjligheterna att stanna kvar. Klubben drar inga definitiva slutsatser i rapporten men den visar onekligen problemen med att utöka publikkapaciteten, förmodligen en framtida nödvändighet, på vårt älskade hem. Läs själva: > och se hur inbyggd vår arena är, tyvärr. >

Vi kan också notera att Stamford Bridges publikkapacitet i rapporten är minskad till 41,837, istället för de 42,360 som tidigare var den officiella publikkapaciteten. Detta är för att Chelsea inte längre säljer några platser med dålig sikt.


AVB berättade på dagens presskonferens att Chelsea inte för några diskussioner för närvarande med Salomon Kalou om en kontraktsförlängning, men överraskande nog antydde han att Chelsea och Florent Malouda diskuterar en sådan.

Aj. det skakar om Daily Mails världsbild men Daniel Sturridge har nu uttalat sig och sagt att han trivs väldigt bra i Chelsea ("I love playing for Chelsea") och att han inte krävt något nytt och förbättrat kontrakt som DM med flera påstår. Läs mer >

Daily Mail har för övrigt skruvad upp kampanjerna mot Chelsea ordentligt genom att vinkla sina rubriker ännu hårdare gentemot klubben i avsikt att försöka förvärra AVBs och Chelseas situation. Det påminner mycket om hur tabloiderna agerar mot vissa förbundskaptener tidigare. Så om ni läser blaskan, ta den för vad den är.

Torsdag:
Chelseas unge målvakt Jamal Blackman har fått den förflyttning som förhoppningsvis innebär stora steg för hans utveckling. I vissa tidningar kritiserades AVB våldsamt för att han flyttade ungdomarna från a-lagets områden på Cobham, men som AVB förklarade var det för att de skulle anstränga sig mer och längta mer till att ta sig till huvudbyggnaden. Unge Jamal har nu lyckats ta det steget. Han spelar med ungdomslaget i FA Cupen, med reserverna och tränar numer med a-laget. Som vi många gånger sagt, just nu har Chelsea inga större målvaktsproblem, särskilt inte för framtiden även om Turnbull och Hilario kanske är lite svagare som andramålvakter än en del lag har.

Manchester United slog tyvärr Charlton hemma med 3-2 efter förlängning, vilket innebär att det är dem vi möter i ett dubbelmöte av FA Youth Cups semifinal. Prel datum 17 och 31 mars. I andra semin möts Blackburn och Burnley/Fulham.

Jag vet inte om ni läser Giles Smith på den officiella hemsidan, gör ni det inte borde ni göra det.  Idag påpekar han t ex att Liverpool numera, de vinner ju inga ligor längre som vi alla vet, enbart vinner bucklor i straffläggning (och någon match mot oss). Och med undantag av söndagens final har de aldrig gjort det efter att lett en match någon gång! De har vunnit två Europacuper säger Smithg, vilket dock inte är sant då Europacupen och Champions League absolut inte är samma tävling, en FA Cup och nu två Ligacupfinaler på straffläggning. Och då var ändå deras straffari söndags rätt usla, det var bara det att Cardiffs var ännu sämre. Vi vet dessutom alla hur usla Chelsea är på straffar, vi har vunnit två av de senaste tio tror jag, men en var i år mot Fulham så... Den andra i en Community Shieldmatch. Vill ni se fantastiska straffar dock, titta på Chelsea Youth i FA Youth Cup. De är smått otroliga även om de nu missat en. Det finns säkert något YouTube klipp på detta som ni gärna får tipsa om.

David Luiz lär också fått en skada under dessa meningslösa vänskapslandskamper. För Brasilien dessutom ännu mer meningslösa eftrersom de aldrig spelar hemma utan på den plats som betalar bäst för det. I tisdags var det Schweiz, fast de inte mötte Schweiz. Förhoppningsvis är varken Luiz fotskada eller Sturridge hälta värre än att de kan komma ifråga på lördag, men vi har ju sett vad landskampsspel har gjort för Michael Essiens karriär.

Idag är det minnesdagen över The King of Stamford Bridge, Peter Osgood. Han dog idag för sex år sedan, 59 år gammal och kanske klubbens störste legend genom tiderna. Som ni vet vilar delar av hans aska under straffpunkten vid the Shed. Vi som är erfarna nog att fått se honom glömmer honom aldrig.

Onsdag:
Florent Malouda gjorde mål (2-0-målet) som inhoppare för Frankrike när de mycket överraskande slog ett Tyskland som i mina ögon är bland de 2-3 största favoriterna i EM, och detta på tysk hemmaplan!

Gary Cahill som utan tvekan gjorde sin hittills bästa landskamp gjorde Englands första mål, och han uppträdde som rena David Luiz i motståndarnas straffområde och fintade snyggt bort sin försvarare. Annars var jag inte så imponerad direkt av ett England som får svårt att komma före Sverige i EM. Deras lag är just nu som Chelsea, alltför drabbat av en generationsväxling där spelare som Gerrard inte längre håller och där ungdomarna ännu inte är färdiga. Sedan tror jag lika mycket på Pearce som förbundskapten som jag tror tomten. Nu var inte Holland så bra heller, snarare tvärtom, men nog tror jag det kan bli absolut jämnt och till och med fördel Sverige i EM.
    Däremot oroas jag av att Sturridge haltade av plan sista minutrarna. Hoppas verkligen inte det är något annat än en smäll.

Det var inte så många Chelseaspelare som fick starta idag. Gary Cahill var den ende i England, även om Studge ganska snabbt byttes in för Gerrard. Cahill var aktiv i första halvlek och riktigt bra, Sturridge också efter kommit in för liverpoolikonen som såg seg och småskadad ut. Cole satt på bänken. Det gjorde Malouda för Frankrike, liksom alla våra belgare. Även så Juan Mata. Meireles startade för Portugal. Bra, då det innebär mindre skaderisk för vi såg ju med Majstorovic i Sverige hur farligt det är med vänskapslandskamper.


Intressant läsning om våra medicinmän med dr Paco Biosca i spetsen. Förra året var hemskt för Chelsea som också storstädade medicinavdelningen på Cobham inför årets säsong efter alla bakslag och alla långa skador förra året. I år har skadetiderna minskat ordentligt. Läs gärna mer om varför: >

Förra säsongens spelare Petr Cech har blivit utnämnd till Årets Spelare i Tjeckien en femte gång, självklart ett rekord. Skönt att inte alla är lika enögda som svenska sportjournalister som försöker få det till att Petr Cech är en föredetting, bara för att försvaret framför honom läckt som ett såll. Sanningen är snarare den att Petr Cech räddat oss fler gånger än vanligt de två senaste säsongerna.

John Terry siktar på att vara tillbaka innan mars månads slut. Normalt borde han inte vara tillbaka förrän i mitten av april, men operationen har gått bra och han är väl på väg i sin rehabilitering. Han tog bort en bit ben i knät som skavde och irriterade samt orsakade svullnad med artroskopi, efter att försökt komma tillbaka till Napolimatchen. En match vi hade behövt honom.

Tisdag:
Petr Cech som alltmer framstår som spelarnas talesman i Chelsea i år har uttalat sig om media och dess ödespredikningar och jag tror nog betydligt mer på Petr Cech än tabloider i England eller Sverige, eller Erik Niva för att ta en av tabloidernas spridare av rykten om Chelsea. Läs mer. >

Det är många Chelseaspelare med landslagsuppdrag nu i veckan. Det är ju som skönt är bara några få dagar så det är inte stopp i ligaspelen för landskamper, tack och lov.
Didier Drogba har en smäll på knät och har inte rest till Afrika för att spela vänskapslandskamp, Lampard är petad och JT är ju också skadad liksom Bosingwa som väl dock tackat nej till fortsatt landslagsspel pga av konflikt med förbundskaptenen.
Men följande är inblandade: Salomon Kalou, mot Guinea. För England är Gary Cahill, Danny Sturridge och Ashley Cole med, i Holland är Jeffrey Bruma med. Juan Mata spelar för Spanien mot Venezuela, Raul Meireles för Portugal mot Polen. Malouda för Frankrike mot Tyskland. Petr Cech spelar mot Irland för Tjeckien. Branislav Ivanovic för Serbien mot Cypern. David Luiz för Brasilien, dock inte Ramires, mot Bosnien för Brasilien. För Belgien har vi  Romelu Lukaku, Thibaut Courtois och Kevin de Bruyne.

Bland ungdomslandslagen spelar: Oriol Romeu, Spanien, Josh McEchran, England som faktiskt spelar en tävlingsmatch mot Belgien. Patrick van Aanholt för Holland och Rhys Taylor för Wales. Därtill kommer Tomas Kalas, Tjeckien, Gael Kakuta, Frankrike. I det yngre engelska landslaget finns Patrick Bamford, Todd Kane och Nathaniel Chalobah (och John Swift borde varit med). Nathan Ake spelar för Holland och svenskarna Amin Affane och Anjur Osmanovic är på träningsläger med Sverige. Dock spelar de inte match.

Måndag:
Didier Drogba
är skadad och kan inte spela vänskapsmatch för Elfenbenskusten i veckan. Det är ingen allvarlig skada och allt som stoppar spelare från onödiga vänskapslandskamper stöds av CSFC.

Vi har redan visat en version av den här som tippas bli nästa års "måste-köpa-till-barnen". Den här bilden visar tröjan bättre, och jag är besviken. Den är inte bra. Tunna linjer är mode just nu som bl a ses i nya svenska landslagströjan så alla tillverkare har den versionen. Men notera de hemska tsunamilinjerna som strömmar ut från klubbmärket! Usch. Spindelmannendesign av någon som tänkt för mycket. För mycket rött för mig. Annars är kragen bra, armarnas avslutning inte alls snygg.
CFC shirt12-13

 

Rykten, notiser m m, v-9


Lördag:
Jag vet väldigt lite om honom, men ett nytt namn är Alen Stevanovic mittfältare i Torino som dels lär vara till salu, dels lär intressera Chelsea. Stevanovic spelar för Serbien vilket innebär arbetstillståndsproblem då han inte är en etablerad landslagsspelare, ännu.

Det faktum att en spelare går ut och säger att något är en lögn är inget som på minsta sätt påverkar skvallertidnignarna. Daniel Sturridge gjrode just det i veckan, ändå växer ryktena bara om att Manchester City nu ska ha gjort en formell begäran om att börja förhandla om just Daniel Sturridge pga av de omständigheter som Sturridge själv förnekar! Jag vet inte om man ska fascineras eller bara känna avsky över människor i media som antingen inte kan sitt jobb eller skiter i minsta lilla faktakoll?!

Fernando Torres söker desperat formen och i det arbetet väljer han nu, enligt t ex engelska Metro, att återgå till den frisyr han hade under storhetstiden i Liverpool. Tänk om det vore så enkelt?!

The Sun, rännstenssmörjan som ägs och styrs av Murdoch, en av världens farligaste och obehagligaste människor, har tagit upp stafettpinnen från nu nedlagda News of the World vad det gäller att vinkla och hitta den smutsigaste rubriken och falskaste vinklingen. Det otroliga är dock att andra medier faktiskt sätter någon som helst tilltro till den blaskan.... Offret just nu är David Luiz, men vi lämnar det till historien och nämner detta bara för att massor av bättre medier faktiskt reagerat mot Suns metoder den här gången. Finns det hopp om självsanering i media? (Nej, det är mest fansajter som vänt sig mot the Sun i det här fallet. Daily Mail fortsätter sina kampanjer för att smutskasta Chelsea med fortsatt styrka för att nämna ett exempel).

Fredag:
Romelu Lukaku kopplas nu ihop med Fulham, dvs som lån för nästa säsong. (Även QPR lär finnas med i bilden) Vi får väl se, jag är inte lika övertygad om att han lånas ut. Det kommer att bero på vad som händer på transfermarknaden i sommar.

Mourinho påstås nu ta över efter Harry Redknapp om denne blir landslagschef. Kanske, kanske inte. Jag tror fortfarande inte JM lämnar Real Madrid om han inte vinner CL med dem i år. Gör han det är alla "bets off". Enligt Daily Mirror ska Mourinho ha sagt att han kommer inte tillbaka till Chelsea vid ett besök på hans favoritrestaurang (där personal och ägare är Chelseasupportrar) La Famiglia.

Torsdag:
Så avslöjas det, att David Luiz lär inte alls ha sagt det som påstås nedan. Som tur var såg vi det som skvaller, och vi redovisar ju även skvaller för vad det är.

Enligt vissa källor ska David Luiz öppet kritiserat Frank Lampards inställning och attityd gentemot André Villas-Boas. Jag gillar inte när sådant kommer ut i media, men med den bevakning det är kring Chelsea är det väl oundvikligt tyvärr och det är rätt uppenbart att Lamps är "problemet", kanske tillsammans med Ashley Cole även om det känns lite mer osäkert då Cole aldrig gjort sig känd för att tala särskilt öppet om något, och den ende som i media öppet sagt att relationen med AVB inte fungerar. Andra som ofta uttalar sig å klubbens vägnar har öppet stöttat managern. Jag tänker närmast på Cech, Iva, Mata och nu Luiz. JT har i programbladet också stöttat linjen att man stödjer sin klubb och manager. Han ger ju inga intervjuer av förklarliga skäl.

Mancini är ute i media igen och tjurar om att Sturridge fick lämna City när han så ville. Get over it Mancini. Du har fått köpa vilka spelare du än pekat på så sluta tjafsa om våra spelare tack.

Axel Witsel, anfallare i Belgien påstår att Romelu Lukaku lider i Chelsea trots att ingen, varken spelaren eller klubben eller fansen trodde han skulle göra något större intryck i år då han är köpt för framtiden och matchas därefter. Fast samtidigt säger en annan lagkamrat i belgiska landslaget, Vincent Kompany som dessutom är en intelligent person att det var rätt av Lukaku att gå till Chelsea. (Dock inte i samma artikel).

Onsdag:
Edinson Cavani säger att han vill inte lämna Napoli och Ezequiel Lavezzi är inte till salu enligt klubben. Samtidigt har Uruguays landslagsledning uppmanat Cavani att lämna för England... Silly season verkar redan vara i full sving. En annan italienspelande vill till Londonklubbarna, men jag är inte så säker på att de är intresserade. Det är Inters Walter Samuel som siktar mot att avsluta sin karriär i London.

Damlaget har gjort sin sista värvning för säsongen i Victoria Williams från Doncaster. Annars var det väl gissat att Anita Asante skulle återvända, men då Chelsea värvade Williams behövdes ingen försvarare mer (även om Asante kanske är mer känd som mittfältare).

Hulk har förklarat att om han ska lämna är det Chelsea som är hans val. Pinto da Costa som inte gillar Chelsea och gärna uttalar sig om våra affärer trots alla pengar Chelsea slängt över honom och hans Porto säger dock att Hulk kommer inte att få lämna utan att utköpsklausulen på 85m pund betalas. Och jag är ledsen, det finns bara en fotbollsspelare i världen som ens kommer inom mil av det priset och är värd det, och han spelar i Barcelona.

Man blir mer och mer nyfiken på vårt nyförvärv från Nottingham Forest, Patrick Bamford,  som jag ännu inte lyckats se spela, men som gör mål i varje match. Igår gjorde han debut som inhoppare i engelska U-19-landslaget, och gjorde mål igen. Ska bli intressant att se om han får spela i nästa FA Youth Cupmatch. I FA cupen för vuxna finns ju regeln att en cup-tied spelare får spela för sin nya klubb när hans gamla klubb är utslagen, och Chelsea slog ju ut Forest i förra omgången på straffar. Ikväll avgörs det om det blir Man United eller Charlton vi får möta i semin. Låt oss hoppas på Londonlaget i det mötet. Insatsen mot United i förra årets semi svider fortfarande lite.


Mourinhoryktena växer igen, och enligt dem flirtar han med Arsenal och Chelsea, två klubbar vars tränare enligt media sitter löst. Av någon anledning nämns inte Man United längre, kan det ha att göra med att Ferguson förklarat att han siktar på tre år till? Eller har det med Mourinho att göra? Han ska ha setts titta på hus i London!


Jhoao Rodriguez, har ni hört om honom? Inte jag heller men det är knappast oväntat då det är en 15-åring från Colombia som Chelsea påstås vara intresserade av. Fast det är nog långsiktigt då reglerna tydligen förbjuder honom att representera Chelsea innan han fyller 18 (ung som de brasilianska reglerna).

AVBs intervju som vi berörde igår med portugisiska media ska ha retat upp Chelseas ledning ordentligt och enligt våra alltid allerstädes närvarande Chelesahatare på Daily Mail (m fl) innebär det sista strået i hans Chelseakarriär. Vi får väl se. Att det däremot retar upp engelska medier är inte oväntat då det framgår i intervjun att AVB inte alls litar på dem! Undrar varför?

Målvaktsryktena fortsätter florera utan någon som helst grund. Den senaste är Valencias Diego Alves som onekligen gjorde bra reklam för sig själv i mötet på La Mestalla.
I år kommer vi att se en Chelseastjärna spela fotboll i Sverige. Det är fd Chelsea Ladies stjärna Anita Asante som väljer Göteborg när proffsligan i USA lades ned.

Det ser ut som om Fifa kommer att gå med på klubbarnas krav att minska antalet meningslösa vänskapslandskamper. De som sitter mest löst är landskamperna i augusti enligt källor.

Tisdag:
AVB börjar uppenbarligen känna av mediedrevet nu, och han är nog rätt sur över det bristande öppna stöd som han vill ha, och många av oss vill se att han får från Chelseas ledning. AVB är dock kanske lite för öppen med sina tankar och sina känslor som manager för klubbens smak, men inget större fel i det. Hellre det än typ svenskt medietränade dönickar som aldrig vågar uttrycka en tanke. Läs mer >

Trista regniga mornar är det på sitt sätt skönt att se sajter som Elcentrocampista. Antingen blir man förbaskad och kommer igång eller så kan man bara skratta åt dem. Det senaste är att Real Madrid och Barcelona tänker köpa Daniel Sturridge. En ego-boost för Studge, men trovärdigheten är typiskt spansk.

Måndag:
Nu talar tidningarna om för oss att AVB är osäker på om han har Romans stöd trots alla andra uttalanden på senaste tiden. Vi har sagt det många gånger förr sedan Roman tog över; det finns en sak som aldrig varit bra i klubben sedan dess - informationen och ställningstagande från ledningen. Detta är självklart vad som leder till all spekulation.

Hulk är AVBs huvudmål inför sommaren, om tidningarna citerar honom rätt. Förmodligen menade han bara att han uttryckte sin beundran för Hulk. För ärligt talat, Hulk är inte i närheten värd sin utköpsklausul på 80m pund. Det här lär inte heller förbättra relationerna mellan Porto och Chelsea, fast mest undrar jag varför. Hulk är bra, men för de pengarna får Chelsea minst tre lika bra spelare. Falcao nämns också allt oftare. Vilket åter får oss att undra över varför Chelsea lät Atletico köpa honom i somras när han var köpbar så att säga, priset lär ha gått upp ordentligt nu.


Times (som inte går att läsa på nätet då Murdoch låst in den ungefär som Sportbladet har gjort med bäste PL-skribenten Peter Wennman) hävdar att Chelsea nu försöker få Pep Guardiola som manager nästa år.  Times, har förlorat massor av sin trovärdighet med flera konstiga rykten senaste veckorna om Chelsea. Murdoch's hämnd? De har också påstått at Tubby Benitez och Fabio Capello har tillfrågats, vilket förnekats av de inblandade.

Från Ghana och skvallertidningen Daily Express kommer "nyheten" att Chelsea är på väg att sälja Essien som har fått anmärkningsvärt höga betyg för sin insats mot Bolton. Jag tyckte inte den var på något sätt imponerande, snarare har jag varit rätt besviken på honom sedan återkomsten (men vi måste ha tålamod med tanke på hans skador) men vi ser uppenbarligen alla olika på saker och ting. Jag hoppas vi får tillbaka den gamle Bison, The Train men det kräver en viss tid. Efter förra långa skadefrånvaron började han väldigt imponerande, för att sedan tappa form mycket. Jag ser nog hellre en utveckling som är tvärtomden här gången.


Higuin är tillbaka i ryktena. Men nu inte bara som en spelare Chelsea vill ha, även storsatsande PSG lär vara ute efter argentinaren och påstås ha ett hemligt vapen i att Javier Pastore redan spelar där. Chelsea ska ju redan ha fått ett bud avslaget på Higuin från Real. Tja, det här kommer från Elcentrocampista, så ta det för var det kommer från.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!