csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 32 sp 16 v 8 o 8 f 55 - 37 mål 56 p
2 - 8 april 2012

Nyheter v-14


NYA FRÅGOR

Söndag:
Såg först nu vad Iva gjorde mot Maloney i matchen igår, i Viasats eftersändning. Det var verkligen inte snyggt gjort. Också klart överraskande då Ivanovic normalt sett inte är den som reagerar snett, så man undrar ju vad som egentligen hade hänt innan han satte knytnäven i njurarna. Inga ursäkter dock, sådant vill vi inte se hos en spelare som tippas bli Årets Spelare i Chelsea....

United myglade/filmade till sig en seger mot QPR och det ska bli kul att se hur Neville som skrev om filmningar idag (se till höger) tar upp det!? Vårt flyt igår kom ju på annat sätt om vi säger så. Trist för ligan, men det har tyvärr inget med Chelsea att göra då vi ligger på tok för långt efter de röda.
    Det måste dock sägas, domarinsatserna den här helgen har varit rent löjeväckande i de matcher jag sett, Foy, Jones och Oliver lär varit riktigt usel också. Lee Mason idag och Martin Atkinson har inte börjat helt övertygande på The New Library, som Arsenalsupportern Strömberg hävdar är väldigt ljudliga ;-) För att inte tala om Stålhammar i Sverige också som inte ens ser vad han visar ut fel spelare för! Och det var liksom inte två spelare som liknar varandra för uttrycka det lindrigt.

Arsenal tog tyvärr alla poängen och håller undan med fem, men hur kunde de missa sin trippelchans, det är nog de(n) värsta miss(ar) jag sett någongång, fast fin räddning av Hart till en början. Benayoun, vår spelare kanske värste syndaren i den händelseföljden. En kvart före slutet. Fast Ramseys miss på slutet var inte dum den heller.
    Förstår mig inte på Mancini och hans taktik alls, ville City ens vinna?! Varför släppte han inte in Tevez förrän 84 min, det var ju enda anledningen till att de slog oss? Grattis United till ligasegern för nu är det nog kört för City även om de slår United i derbyt.
   Nu måste vi helt enkelt slå Arsenal borta, och de har inte aprilfrossa som vanligt av dagens match att döma. Inte bra utgångsläge.

"Turlaget" Chelsea (har v äntligen fått ihop tillräckligt mycket otur för att det ska vänts i tur nu?) fortsätter kampen om kvalificering till CL, i ett något bättre läge tack vare Sunderland och idag får vi hoppas på Man City mot traditionellt aprilsvaga Arsenal. Vi kan bara tacka för det var och blev igår, men att Chelsea vann var inte på något sätt orättvist, bara hur. Men efter de domarskandaler vi har haft emot oss och som då nedvärderats så är det bara skönt. Då jag gillar Wigan är det lite synd om dem, men de får väl ta poängen mot United, Arsenal eller Newcastle och kan nog ta poäng där också. Tyvärr är var en och en sig själv närmast och vi behöver poäng lika mycket som dem, och det handlar om ännu större pengar för oss om vi ska vara sådana.

Lördag:
MATCHEN - Chelsea v Wigan 2 - 1
Laguppställningarna >

Romeu på bänken igen, det gillar vi. Drogba matchvinnare? Tror han vill visa något efter sin skada. Så hoppas vi verkligen få slippa Sista kvartens förbannelse (se art).
   Fast Drogbas neonchockrosa skor är bara en fara för synen och en jättesmäll mot den goda smaken.
   Första fem har varit Wigan med parkerad buss (eller fem backar om man vill) och Chelsea som försökt få igång lite spel. Det är tydligt att Wigan inte vill åka på något i matchens inledning utan vill försöka komma in i matchen.
    Första hörnan till Wigan. 6 min. Kort som oroade lite grann men andra passningen rakt till Chelseaspelare.
   Jag förväntar mig inget resultat i stil med de senaste åren på Stamford, för jag tror Wigan idag blir väldigt svåra att bryta ned. Men en liten "dirty" seger med kanske två mål skulle kännas bra, även om vi behöver målskillnad som ni ser i artikeln om återstående matcher. Vi har sämst av alla däruppe (utom Newcastle).
    Första tio och ingen direkt farlighet till någondera lagen. Chelsea har haft bollinnehavet, men det är ju absolut ingen överraskning.
    Mata har börjat matchen övertygande även om han och Essien plottrade till det alldeles nyss. Bertrand och vänsterkanten har varit den aktiva sidan hittills.
   Bertrand lyckas få in ett fint inlägg i en väldigt svår position, men Malouda missar alldeles oerhört grovt. 14 min.
    Matchen har jämnat ut sig något och Wigan har tagit lite mer initiativ. Men en rätt trist första kvart.
    Cahill får till ett riktigt bra skott och förbättrar sin statistik, se art om Inför matchen. Bra räddning av Al Habsi. 20 min.
    Essien får matchens första gula. 22 min. En tripping på hockeyspråk.
    Jones blåser fullständigt okänsligt av och hävdar att Drogba gjorde fel. Horribel avblåsning när Drogba hade ett par armar runt midjan och drogs ned. 23 min.
   Moses får en chans efter att Luiz och Cahill kommer fel. Lätt räddning dock för Petr. 25 min. Chelsea måste som Strömberg säger få upp tempot. Ett problem vi ofta har mot försvarande lag. Våra snabba spelare har varit fullständigt osynliga. Det har inte heller varit läge för någon omställning då Wigan är framförallt försvarsinriktade.
   Drogba skjuter långt utifrån, precis utanför stolpen. Det var nära. 26 min.
   Vår högerkant fungerar inte alls. Vi kan bara hoppas de hittar in i matchen snart.
   Bra hörna av Wigan, men någon meter över. 28 min.
   Wigan har just nu en bra period där de kortpassar sig förbi Chelsea även om det inte leder någonstans. Men som altlid mot den här sortens spel har Chelsea problem. Vi brukar kunna bryta ned det, men först när de tröttnar. Vi behöver ett mål för att öppna upp matchen.
   Drogba dras ned i straffområdet, men inte solklar straff. Han lutade sig nog lite för mycket bakåt för att få domaren med sig. 31 min.
    Inte direkt någon sprakande föreställning, men det förväntade vi oss inte heller med tanke på Wigans läge. Men Chelsea kan bättre och måste framförallt visa bättre. Mata började bra men har försvunnit. McCarthy håller honom väldigt väl täckt. Drogba och Cahill kanske bästa blå hittills. Knappt tio kvar av halvleken.
   Meireles, Malouda och Sturridge, finns de ens på plan? Essien också anonym liksom Iva.
   Mata dribblar sig igenom försvaret men skottet rakt på målvakten. Drogba nick på returen räddas av en försvare strax framför mållinjen. Wow vad snyggt det hade kunnat bli 38 min.
   Jag vill gärna se Torres istället för usle Malouda i andra. Jag kan inte förstå eller acceptera idéen om att han och Drogba inte kan spela ihop. Klart de kan.
    Domaren övertygar verkligen inte. Flera horribla felbedömningar redan. Inte kul att se. Bertrand mejas ned av di Santo och Jones vinkar av det. 45 min.
     Bertrand har varit duktig. Med fler matcher kommer han att börja utmana Cole om vb-platsen nästa år.
    Malouda bra inlägg till Drogba som Al Habsi räddar bra under ribban.
    Lite väl mycket gnäll från kommentatorerna, så dåliga är inte Chelsea. Men visst behöver de höja spelet.
   

ANDRA HALVLEK:
In med Torres för Malouda. Det är mitt enda råd. Jag vill inte se Kalou komma in, åtminstone inte förrän sista kvarten.
   Kanske vore det ett alternativ att få in Romeu och hans passningskvalitet för Essien!? Meireles har ju börjat hitta rätt med sina tunga långskott så där har vi kanske en lösning på mållösheten om han vaknar.
   Det är 45 minuter kvar och ingen anledning att bli ängsliga - ännu. Men visst vill vi se mer, även om Chelsea hade 3-4 kvalificerade chanser som nonchalerats av kommentatorerna. Är det bara magsurhet eller Arsenalsympatierna?
   Malouda varnas 53 min. Jag är inte imponerad av domarinsatsen, för det var verkligen inget gult kort. McCarthy sparkade på Malouda som kom löpande.
   Domaren dömer återigen för Wigan i ett läge som är oerhört tveksamt. 54 min.
   Riktigt bra räddning av Al Habsi igen när Drogba får chansen. 55 min.
   NU är det dags för Chelsea att se till att få det där målet som klubben och matchen så desperat behöver.
    Sturridge är en spelare som måste kliva fram. Sköt just långt över med bakvikt. 57 min.
    Dags för RdM att sätta in Torres istället för Malouda, men vågar han chansa offensivt. Jag börjar undra, men tar han av Drogba är han helt fel ute.
   Helt rätt av RdM, Torres in för Malouda. 59 min.
   Iva framme för första gången nästan och Wigan får ett gult, Maloney. 61 mn.
   MÅL. Ivanovic är för första gången i straffområdet och gör så klart mål. Vilken form han hittat. Möjlig offside, får se på reprisen. 62 min. Domaren godkänner målet. Solklar offside. Oj vilken röta. Rena united-flytet.
   Iva räddar öppet mål när Moses får chansen i nästa anfall. Vilken minut i hans karriär. 64 min.
   Torres i offsideposition nära att göra mål, men Al Habsi är där. Felaktig avblåsning för offside! 66 min. Jag hade nog rätt när jag började klaga på domaren för en stund sedan, men då det för en gångs skull är till vår fördel så är jag bara tacksam.
    Helvete vad Holmgren och Strömberg gnäller. Lägg ned nu. Det är sådana här matcher som kommer och måste vinnas hur det än sker. Det är ju inte direkt orättvist att Chelsea leder, Al Habsi har ju räddat Wigan hittills.
   Mikel in för Essien som är långt från Essien före knäskadorna. 74 min.
   Jättehands av Wigan i straffområdet som domaren struntar i. Patetisk domarinsats men nu är det väl kvitterat i felaktigheter. 74 min.
   Sista kvarten. Är det dags för förbannelsen igen?
   Sturridge skjuter trots att Torres är ren, missar grovt. 78 min.
    Di Santo av, Sammon in. 80 min.
    Meireles högst idag från strax innanför straffområdeslinjen. 81 min.
    Ett måls ledning, det är ju inte direkt så man sitter lugnt här framför tvn. Senast kvitterade de i 88 min.
    Så blev det så Diame. 82 min. MÅL. Vad säger man. Sista kvartens förbannelse. Otagbart.
   Sturridge av, han har varit usel. Han håller på att spela sig ur EM-truppen. Kalou in. 83 min.
   Kalou i burgaveln. 86 min.
   Ska vi missa att ta in på lagen framför pga sista kvartens förbannelse ännu en gång? Det ser så ut. Vårt hopp är väl bara övertidsmålen som vi lyckats med hittills. Se art.
    Det verkar som om vi spelat bort vår chans på en CL-plats nästa år. Och vi kan inte skylla på något för sätter man inte chanserna.... Vi har haft nog med chanser, men Chelsea i år är hemska sista kvarten.
    VI gör det igen på stopptid. Mata gör det. Drogba skjuter till Torres som sätter bollen i stolpen och Mata för mål på returen. MÅL. Se återigen art om Sista kvarten.
   Torres rakt på Al Habsi. Friläge. 90+4. Ännu en chans där Al Habsi räddade Wigan.
   Hörna genom Torres. 90+6.

SLUT. Rättvis seger för Chelsea trots kommentatorernas fullständigt subjektiva snack. Vårt första mål felaktigt, men det kvitteras av en jättehands som inte blir straff.

Men vi får strunta i hur orättvist tottenhamstudion Viasat behandlar oss, som att inte ens nämna en av de tydligaste straffar vi sett... Det viktiga var att vi tog in två poäng på den sk expertens lag. Det är fortfarande kamp.
   
---
Det var nästan svårt, åtminstone förvirrande att se Tottenham i helblått. Det gjorde ju nästan att man hejade på dem av misstag mot Sunderland. Och det är ju inget man vill, inte ens när det är av misstag. Det var dock en avslagen tillställning. där vi ändå får tacka Seb Larssons Sunderland för att de tog två poäng från Spuds.


Chelsea har nu officiellt klagat på FA över tiden för mötet mot Tottenham. Helt rätt gjort av Chelsea, det är en skandal hur FA behandlar oss just nu. Läs mer: > /Senare rapporter säger att FA redan kastat bort Chelseas överklagan utan ens diskuterat den.

Fredag:
CSFC har nu fått hundra gillanden på Facebook. Inte alls imponerande siffror i facebooksammanhang kanske, men rätt kul ändå. Hoppas vi kommer att växa mer där trots att det här är här på CSFC.SE vi är aktivast, ju fler som upptäcker den äldsta Chelseasajten och tidigare officiella fanklubben från 1970. (Kevin Engblom-Stjärnvind blev nr 100)

Jag hoppas ni också observerat att Sebastian börjat sköta om facebook-sidan på ett aktivt sätt och det verkar mycket uppskattat. Jag "tjötar" ibland i CSFCs namn på Viasat fotboll och andra ställen, men det är Sebastian som främst medverkar på facebook.

--
Ett hypereffektivt Newcastle (läs Papiss Cissé) förpassade Chelsea till sjätteplatsen (tillfälligt får vi hoppas) efter vinst borta mot Swansea som tidvis hade runt 80% bollinnehav.

JT säger att revbenen ska inte stoppa honom från att spela. Då hoppas jag nog att RdM stoppar honom så han får vila till de absolut viktigaste matcherna. JT är kanske vår viktigaste spelare men vi måste ändå använda honom med urskiljning. Det är ändå vissa matcher som är eller ska vara svårare än andra då vi behöver honom mer. Så att riskera att förvärra skadan är inte så smart, särskilt inte nu när alla motståndare känner till den, för det är väl ingen som inte tror att vissa motståndare inte tänker pröva med att sätta en armbåge i revbenen på JT just nu...

Torsdag:
JTs skada är klart värre än väntat, och fruktat för vi behöver honom mot Barca, Tottenham, Arsenal etc. JT har spelat med två brutna revben den senaste tiden. Inget har sagts från klubben, men han genomgår ytterligare undersökningar idag, med röntgen etc. Hur länge han blir borta går inte att spekulera i då revbensskador inte går att åtgärda utan måste läka ut.
   Klubben har officiellt bekräftat skadan men kan inte ge någon uppskattning över hur lång tid det tar att läka, eller när JT kan spela igen. Vi får hålla tummarna att det blir till Barcelonamatcherna, för vi behöver honom då, och helst redan innan dess till semin mot Spuds.

--
JTs byte igår berodde på en smäll på revbenen, så det var inget taktiskt byte. Det är ändå ingen ursäkt för Chelseas oförmåga att hålla koncentrationen den sista kvarten. Den förbannelsen måste Chelsea lösa och det snarast för i matcherna som är kvar av säsongen kan det kosta oss ännu mer, och mot Barcelona blir den sortens okoncentration till en ren julklapp till katalanerna. Jag var riktigt upprörd över Chelseas spel i andra, men särskilt sista kvarten av ordinarie tid. På övertid får de ju godkänt med Meireles pärla till mål på sina gamla lokalkonkurrenter. Inte undra på att han njöt, efter buandet på Estadio da Luz.  Jag tror att Chelsea kan vila JT mot Wigan, men jag undrar lite för som vi spelar utan honom på plan...För det är väl ändå ingen som tror att det bara blir att ställa ut skorna mot formlaget Wigan oavsett deras ligaplacering? Då bör vi komma ihåg den senaste matchen då de luggade oss på två poäng som vi hade behövt nu. Behöver jag dessutom säga när målet, kvitteringen kom? Just det, i 88:e minuten! Läs mer: >
Under tiden kan vi njuta av Meireles kanon.

Apropå nästa CL-motståndare och domarna, lite ved till brasan. >

Onsdag:
ÅRETS SPELARE: Chelseas officiella hemsida har startat omröstningen om årets spelare, och vi har öppnat en fråga om samma sak. Ge era åsikter. (Rösta via Frågan här, eller via länken till vänster på CFCs hemsida.)

RÖSTA IGEN. Det var lika mellan Luiz, Mata och Iva när vi upptäckte att Iva hade två platser.... Sorry. Rösta igen.


MATCHEN: CL kvartsfinal. Chelsea v Benfica   21-1
Lauppställningarna: >

Jag tycker Chelsea skulle startat Sturridge istället för den försiktigare lösningen Ramires som högerytter. Det är enda ändringen sedan Villa-matchen att Ramires går in.
   Pereira imponerade senast, Emerson var en katastrof, så mycket kan hända på ytterbackarna i Benfica. Jag tror nog vi kommer att få se ett väldigt annat Benfica ikväll. Förre Chelseaspelaren Matic startar och kommer att spela städrollen på mitten. Matic var en intressant spelare som användes som delbetalning (något jag hatar, men så sker ju ibland i fotbollen) när David Luiz kom.

Cole och Luiz är de som riskerar avstängning i nästa, ev, match. Det här kommer att bli spännande. Frågan är hur mycket kommer Benfica att våga gå framåt. För vår skull är ju ett tidigt Chelseamål nästan som att redan avgjort matchen så fixa det grabbar.
   Redan första minutrarna visar ett mycket mer aggressivt och offensivt Benfica, men vi får inte glömma att Chelsea är ett synnerligen duktigt kontringslag.
   Första hörnan till Benfica i 3e min.
   När bollen kommer tilbaka täcker Lamps skott från Witsel på ett fördeömligt sätt men Benfica behåller initiativet.
   Benficas spelplan är solklart att fixa ett snabbt mål för att sätta press och försöka få Chelsea nervösa. Något som väl kan hända, förutom att Chelseas spelare lär nog bli betydligt mindre nervösa än vad de hoppas av ett mål.
   Chelseas första hörna, 8 min. Hörnor kan bli viktiga idag då Benfica inte har det bästa försvaret, eller ens i närheten av ordinarie. Luiz får skottläge men en röd kastar sig framför bollen och täcker uppoffrande. Synd, för det hade varit mål annars.
   Mata försöker hitta Torres men bollen blir lite för brant och målvakten Artur hinner lätt ut. 11.
   Mata gör mål, men det är offside. Rätt tyvärr. 12 min.
   Aimar skjuter ned kråkorna på läktaren. 12 min.
   Det kan ju vara värt att notera, även om det inte är någon överraskning att Lampard idag spelar den mer defensiva mittfältsroll CSFC förutspådde i början av säsongen.
   Benfica har alltid gjort mål borta i CL i år, Chelsea är inte lika täta som förr så matchutvecklingen hittills är fullständigt naturlig då Benfica måste göra allt för att få ett tidigt mål. Ju längre Chelsea håller nollan desto mer kommer deras mod att sjunka och möjligheter för Chelsea öppna upp sig. Mata har öppnat piggt och det ser lovande ut.
   Mata nära hitta Kalou i en omställning med en konstboll. 16 min.
   Cech som alltid vaket ut och tar bort en stickare som kudne blivit farlig. Det är underligt hur mycket Cech underskattas för sitt fotspel, men det är väl som med allt med Cech. Han gör det inte spektakulärt så ingen bryr sig fast han fortfarande är en av ligans två, kanske tre bästa målvakter.
   Cardozo första kortet 19 min.
   Cole omkull i straffområdet. Straff. Javier Garcia gör en ordentligt hockeytackling. Lite enkel. Men tack.
    Stenhård straff under Artur som inte kan hålla den stenhårda straffen. Efter backen. Suveränt slagen. MÅL. 22 min.
    Nu måste Benfica göra minst två mål. Det känns rätt betryggande eller skönt eller vad vi ska kalla det. Men vi kan inte slappna av. Det är mycket kvar av matchen, men oj vilken uppförsbacke världens största klubb nu har.
    Torres en chans ned mot stolpen, men han hittar ingen blå i straffområdet. 26 min. Hörna. som går förbi alla.
   Bruno Cesar gult för protest efter att blivit fälld av Lamaprd i ett försök till kontring. 27 min.
   Benfica gör en frisparksvariant som nästan lyckas då de har flera spelare fria i skottläge, men JT räddar på mållinjen. 30 min. Lamps var bredvid, bakom JT så det var mindre nära mål än det låter.
   Förre Benficaspelaren Strömberg tycker inte Benfica förtjänar att ligga under. Och på sätt och vis har han rätt, men det kan väl sägas i nästan hur många matcher som helst ibland. Det handlar ju om att göra mål, men att Chelsea spelar på resultatet är ju inte bara väntat, det är ju som det måste vara.
    Kalou vrickar till foten på ett inlägg där han är två mot backen. 34 min. Benfica nästan saxar sig igenom, men JT är en jätte idag och står ivägen.
     Konstig frispark för Benfica vid sidlinjen. 35 min. Aimar tar den, bort av Lamps som varit aktiv, i vårt straffområde. Okänsligt avblåst av domaren när Chelsea har ett utmärkt kontringsläge.
    Ramires gör lite onödigt hörna, men han visste inte vad han hade i ryggen (inget). 37 min. Låg hörna som överraskar, men bollen bort.
    Benfica har tagit ett grepp om händelserna, men förutom skottet som JT tog på linjen har de inte varit särskilt nära mål.
   Iva får kort och frispark emot nära strafflinjen efter en liten tripping. 38 min.
   Aimar i huvudet på Mikel. 39 min.
   Mikel görs ned och kortglade domaren ger Maxi Pereira rött kort. Det var väldigt underligt. Ett gult för fällningen och så rött kort för något han säger. Det var fullständigt idiotiskt. 41 min.
   Mata offside efter frispark. 42 min.
   Ramires gult 44 min. Så kortglad som domaren är kan det nog bli fler utvisningar.
   Torres läge att slå in bollen till Mata (?) framför mål men mittfältaren Witsel kommer emellan. 45 min. Två minuter tillägg.
    Farligt frisparksläge igen. Aimar som alltid. JT bort. Halvtid.

Precis som väntat en halvlek där Benfica hade bollen och försökte göra något, men förutom bollen som JT rensade på linjen hade de inget att komma med. Chelsea såg farligare ut i sina kontringar och hade allt under full kontroll redan innan straffen och utvisningen. Benfica har en enorm uppförsbacka och bara en bragd av mirakelkvalitet kan väl rädda dem från att åka ut. Det ser bra ut för oss. Vill dock gärna se Sturridge istället för rätt misslyckade Kalou i andra. JT halvlekens jätte. Torres har haft svårt att hitta lägen. Lampard har varit väldigt bra, särskilt defensivt och Mata är vår motor.

ANDRA HALVLEK
Får inte Benfica ett tidigt mål nu i andra kan det här rinna iväg i takt med trötthet och uppgivenhet. Kanske inte sportsligt, men jag har inget emot en kraftfull seger med bra siffror.
   Det sägs nu att Pereira varnades (liksom två andra) vid straffen och därför fick han inte två direkta. Kollade med några livetjänster för resultat, ingen hade noterat det...!
    Kvalificerad räddning av Cech, hans första i matchen. 49min Benfica försöker verkligen komma in i matchen igen, skön inställning.
   Ramires missar fullständigt öppet mål och bollen, på en pass från Kalou längs linjen. Uselt gjort Ramires. 50 min. Bollen tog på lacken på honom och gick ut igen. Den hade kanske annars gått in ändå...
   Torres hårfint utanför efter touch. 53 min. Hörnan bort, Mata fick en flaska eller något kastat på sig av Benficafansen. Skäms.
   Mata skjuer ur svårt läge, Artur räddar och Torres försöker träffa returen men bollen var extremt svår och det såg mest ut som karatesparkande. 57 min.
   Cardozo, fullständigt osynlig ut för Oliveira. 57 min.
    JT ut för Cahill. 59 min. Taktiskt byte för att spara JT inför alla tuffa matcher framöver. I mina ögon var JT matchens lirare i första halvlek.
   Djalo in för Gaitan. Benfica byter ut alla sina fixstjärnor, nästan. 61 min.
   Chelsea behöver (nja, inte behöver) men skulle må bra av ett andra mål så matchen kan spelas av nu. Mål för Benfica, ingen omöjlighet, kan göra det här nervöst och skapa oro sista kvarten.
     Plus att Chelsea behöver få lite enkla mål så målskyttet lossnar den här säsongen, vi har gjort osedvanligt få mål i alla turneringar. Djalo fixar en hörna. 65 min. Chelsea ser lite slöa ut just nu.
   Kalou fri lägger bollen rakt på Artur. 66 mn. Skärpning ärligt talat.
   Chelsea försöker briljera lite, svåra bollar istället för den raka bollen till ett avgörande. Torres nick en bra bit utanför 68 min.
    Drogba snart in. Tror han avgör. Han är en killer i sådana här lägen.
    Mata utanför 70 min.
    Kalou lätt undanhållen i en attack. Inget. 72 min.
    César ut, Rodrigo in. 73 min.
   Djalo får chansen till en bra nick. 74 min. Chelsea är tyvärr rätt okoncentrade nu och det är snart sista kvarten.
   Chelsea håller nästan på att ställa till det, nu vill verkligen ha ett mål som stänger matchen. Benfica är ändå bara tio man.
   Kalou missar igen, strax itanför i bra läge. 75 min.   
   Farlig kontring av Benfica som Cech avvärjer. Skärpning Chelsea. Sätt in Drogba nu RdM.
    jag er inte Chelsea godkänt för andra halvlek även om vi haft flera chanser att avgöra. Det har varit slarvigt, okoncentrerat och ärligt talat lite arrogant. Jag gillar verkligen inte vad jag ser och det är sista kvarten. Mikel får gult 79 min. Chelsea har huvudet redan i semin. Fel tänkt.
   Meireles in för Mata. Hade hellre sett Drogba få komma in. 79 min.
   Frisparken plockpotatis för Cech, men de ska inte få sådana lägen.
    Bra räddning av Cehc på nick av Djalo. Chelsea slarvar något otroligt. 85 min.
   Chelsea gör som alltid bort sig sista kvarten. MÅL. Garcia gör mål på en hörna fullständigt obevakat. Urusel av Chelsea. USEL: 85 min.
   Chelsea har varit värdelösa i andra halvlek, även om de skapat en del chanser som de med skärpa borde ha gjort mål på. Det här kan sluta illa nu.
   Oliveira får en chans som dock går utanför. 88 min. Vad fan håller Chelsea på med?
    Torres av Drogba in. För sent och fel spelare som byter. 88 mn. Kalou skulle gått av, han har varit samma Kalou som retat upp oss så många gånger förut med sitt slarv och okoncentration. Mikel nära andra gula. 89 min.
    Var är killerinstiktinkten. Chelsea skulle avgjort den här matchen för länge sedan och nu riskerar vi istället att åka ut. Jag blir så förbannad.
   Just nu är det Benfica som har momentum som det heter. Chelsea är inte i brygga, men har försatt sig i en fullständigt idiotisk situation. Fyra minuter tillägg.
   Vad sysslar Chelsea med? Sista kvartens förbannelse har slagit till igen.
   MÅL. Meireles snabbkontrar och slår in bollen sfullständigt suveränt. 90+2. Vilken prestation av Meireles.
   

Vi vann, men Chelsea höll som vanligt på att slänga bort alltihop sista kvarten. det var usel inställning i andra halvlek, Men vilket avgörande av Meireles. Chelseas huvud var i semifinal redan i halvtid och det höll på att kosta oss semifinalen. Kontringsspelet dock bra, även om skärpan var dålig. Men kontringar är ju vår chans i nästa match.

Vi höll på att slarva bort det här. Men det löste dig. Tack och lov.

JT bra,Mata bra - bägge utbytta. Kalou, det går inte att motivera att han får starta nästa match. Mikel säker, men orsakar ändå de här livsfarliga frisparkarna framför straffområdet. Cech gjorde ett par bra räddningar på slutet, tack. Men sista kvartens förbannelse är något Chelsea absolut måste ta itu med. Benficas kvittering var patetiskt dåligt försvarsspel. RdM hade lite tur idag, för han gjorde fel byten och i fel lägen. Chelsea borde avgjort det här totalt långt innan. Jag ger inte Chelsea godkänt idag. Trots vinsten.
   Intressant ändå att notera ännu en gång, en utvisning är idag inte längre en stor fördel.
    
    


De här spelarna har varit viktigast i vår målproduktion i år: Juan Mata har varit inblandad i 24 mål, Torres i 22 (men för honom räknas bara målen han själv gör, eller...), Frank Lampard 20 och Daniel Sturridge 18.

Chelseas reserver förlorade 3-2 mot Wolves, men Patrick Bamford gjorde mål igen.  Han har verkligen imponerat sedan han kom till Chelsea och hade inte säsongen varit så otroligt intensiv och viktig, som den är hade han nog varit aktuell för en chans åtminstone på bänken. Piazon gjorde andra målet.

Milan visade både hur man ska och inte ska spela mot Barcelona om vi nu får möta dem. Särskilt bör vi på förekommen anledning påpeka att man inte bör begå regelbrott, för av någon anledning ger de bestraffning oftare när man möter just Barcelona än samma regelbrott ger i någon annan match. Överhuvudtaget är alla misstag väldigt kostsamma då de är så oerhört effektiva. Rent generellt måste jag dock säga; jag är inte alls lika imponerad av Barca i de här två matcherna som jag varit vid andra tillfällen de senaste åren. Är laget på lite nedgång, som deras ligaställning antyder? Eller är det bara önskedrömmar? Att Milan haussats oerhört i svenska medier, det är ju bara ett faktum som är obestridligt men det gör det svårare att bedöma dem.

Tisdag:
Chelsea spelar ett ungt reservlag med några vanliga reservlagsspelare, mot Wolverhampton ikväll. Här är laget:
     Chelsea: Russell, Kane, Ince, Saville, Deen-Conteh, Clifford, Feruz, Clifford, Bamford, Chalobah (k), Piazon


Ikväll avgörs vilket lag vi kan få möta i mitten av april i Champions Leagues semifinal. Barcelona som är storfavoriter och låter alla veta det eller Milan som går vidare på oavgjorda resultat med mål.  Det öppnar faktiskt upp lite för en överraskning. Jag var inte särdeles imponerad av första matchen även om den hade sina ögonblick. Framförallt tyckte jag nog Barcelona underpresterade och inte var Milans försvar så fantastiskt imponerande som det i efterhand påståtts. Men visst hade Barcelona förmodligen för första gången i CL lite otur med domarbedömningarna. Jag kan hålla med Eriksson att söker man straff före att försöka spela fotboll som Sanchez gjorde, ska man inte ha någon även om det är kontakt, den regeln är fel om det är som de s k experterna i studion var så säkra på. Tröjdragningen däremot var ju straff. Ändå tyckte jag inte de förtjänade att vinna för de presterade inte på topp. Vi har dock sett, och upplevt, att Barcelona ibland kan vara lite svagare på bortaplan för att blåsa bort motståndarna hemma. (1999-2000, 3-1 hemma, 1-5 borta...) Det är därför det är så trist att lottningen ger dem hemmaplansfördel i returmötet i semifinalerna. Det kan betyda mer än till och med motståndarna i det  här läget.
    Så oavsett att jag inte är milanista (om något i så fall interista, de är ju blå åtminstone) och gärna ser svensk medias hjältedyrkan av en spelare i klubben få på nöten, så kommer jag att heja på Milan. För jag fruktar dem betydligt mindre i en eventuell semifinal än jag fruktar Barcelona i två möten. Plus, vi möter dem ju alltid i Champions League...
    Milan gav oss också en del tips om hur man begränsar Messi i första matchen, klarar de det i andra också även om de åker ut är det en lektion vi får hoppas Chelsea plockar upp om vi spelar Barcelona om några veckor.
    En intressant analys av Zlatan och matchen ur icke-svensk subjektivt/kvällstidnignsenögt perspektiv. >


Chelsea fortsätter protestera mot den sena starten på FA Cupsemifinalen mot Tottenham. Det är inte bara problemet med att vi eventuellt spelar i Champions League bara 72 timmar senare. Det handlar minst lika mycket om problemet med supportrar som kan ladda upp lite extra inför ett möte som alltid är hett då Tottenhamsupportrar och Chelseasupportrar inte direkt tycker om varandra. (För att vara snälla). Likaså anser Chelsea att det är för sent för klubbens yngre fans då det är skoldag efter och matchen kan med övertid och eventuella straffar sluta mycket sent. Alla mycket giltiga anledningar till att få FA att tänka om, vilket de aldrig någonsin kommer att göra. FA är inte direkt kända för flexibilitet och i det här fallet är det tv-sändande ITV som styr då de inte vill att matchen spelas på normal tid då den då skulle krocka med konkurrenten Skys sändning av Man U mot Villa. Andra säger det att det är beroende på ITV inte vill att matchen ska krocka med sändningen av sista episoden av miniserien om Titanic!

Måndag:
Fler planer kring Chelseas USA-turné i sommar. Vi visste redan att Chelsea ska till Seattle, nu verkar det också vara klart att vi spelar mot Milan i Washington DC 28 juli.

Vi har lagt till lite information och en bild på Chelseas födelseplats under Historik- Chelsea.

Vi tog upp det redan förra veckan hur Fernando Torres idioter till agenter snackade skit om AVB och hur han inte satsade på Torres fast sanningen var väldigt annorlunda. Torres spelade de flesta matcherna under AVB men levererade i princip ingenting. Självklart var AVB tvungen att testa andra alternativ då. Jag blir så förbannad på agenter som Torres agent Sanz som verkligen borde hålla käften, särskilt när man nu går ut och försöker sälja Torres på marknaden efter ett par bra matcher. (Det vill säga agenten gör det och snackar en massa om Roma - Chelsea lär väl vara mindre intresserade då vi fortfarnde hoppas få ut värde av den enorma investering klubben gjort i Torres). OBS jag skyller inte på Torres som skött det här snyggt utan på ännu en slemmig agent. Något som även inflytelserike krönikören Martin Samuel uppmärksammar. >

 

Rykten, notiser m m, v-14


Söndag:
Chelsea lär överväga att erbjuda 25m pund för Uruguays målvakt Fernando Muslera i Galatasaray. Fullständigt löjeväckande, både summan och att vi skulle behöva honom. Lägg ned målvaktsryktena.

Inte min favoritspelare, eller kommentator efter hans löjliga kommentarer om Luiz, men den här artikeln gillar jag. Neville om filmningar. >
Vem är den värste brittiske filmaren (latinska spelare undantar vi för alla vet att ingen slår Busquets och Alves)? Min röst går tyvärr till Gareth Bale, men det är ju lite kul att Andry Carroll pekas ut i artikeln.

Mer söndagsläsning, här är Fergusons förklaring till varför United är var de är trots att de verkligen egentligen inte övertygat i år. >

Ännu en åsikt om hur vi ska slå Barca, från Gary Lineker. >

José Bosingwa ska ha avböjt ett förslag om kontraktsförlängning för att istället gå till Real Madrid. Låter lite konstigt, men så kommer ryktet från Spanien och verkar bygga på JM och JBs nationaliteter. Även Bayern, (gammalt rykte), Milan och PSG lär jaga den kostnadsfrie Bosman-spelaren i sommar. Jag tror nog han lämnar, jag har gillat honom men han har inte helt fungerat i Chelsea det måste vi erkänna. Iva har gjort jobbet bättre både framåt och bakåt.

Jordi Alba är ett nytt namn från våra påhittiga vänner på elcentrocampista. Alba kommer från Valencia och lär enligt dem bli Chelseaspelare i sommar. Det vete katten även om elcentro i sin tur hänvisar till att dennes agent påstår att Chelsea varit i kontakt med Valencia. Alba är 23 år. Alba är vänsterback och påstås varit aktuell redan i januari, fast då gick det under radarn.

Telegraph säger att Roman har varit i direkta samtal med Didier Deschamps. Jag är inte helt övertygad om att han är rätt person för Chelsea, men vad kan vi göra åt det.s

Lördag:
Didier Deschamps, vår gamle mittfältare och Marseilles boss är tillbaka i rampljuset som Chelsea manager nästa år. Inget nytt och inte heller så troligt. Det är bl a Ladbrokes, vadslagningsfirman som påstår detta. Deschamps toppar listan med Guardiola. (De vanligast förekommande namnen är samma som varit hela tiden; det är bara olika intensitet. Det är Guardiola, Mourinho, Blanc, Deschamps, Capello med enstaka inslag som är mer överraskande men som aldrig fått bärkraft ens som rykten; som Löw, Klopp, Bielsa).

Det är väntat men ändå irriterande på något sätt att allting redan bara handlar om Barcelonamatcherna. Vi har flera viktiga ligamatcher före det och en väldigt viktig semifinal i FA Cupen, men ändå....
Fast vill ni läsa något så varför inte läsa det här: >
  Eller lyssna till den i England väldigt uppskattade Guillem Balague som anses vara stor expert (Jag är lite mer tveksam då ganska mycket av det han påstår visar sig vara som det mesta i spanska medier, inte så trovärdigt, men precis som de svenska Barcelonalokaliserade kvinnliga journalisterna anses han kunna det mesta om blaugrauna.) >
  Alla räknar totalt bort Chelsea som om vi vore Apoel, men så lätt lär det inte bli för Barca, vilket även Pep Guardiola dock erkänner, men så är han ju smartare än s k experter. >

Fredag:
Jacob Mellis har fått sin test hos QPR förlängd. Jag tror nog de kommer att ge honom kontrakt. Mellis är ändå en ungdomslandslagsspelare för England och vi trodde ju alla han hade en fin framtid i Chelsea, hade det inte varit för att han sedan visade sällsynt dåligt omdöme och lekte med rökgranater som en annan Mario Balotelli. Han kostar dessutom ingenting.

JT har erkänt att hans barn har Messi som idol, vilket nog kommer att ställa lojaliten på prov den 18:e. JT säger också att han anser Messi vara tidernas bäste fotbollsspelare, vilket nog många håller med om, inkl förmodligen mig. Fast säger jag, han bör nog visa mer i landslaget också och inte bara i sin skräddarsydda omgivning i Barcelona innan jag raknar honom före Zidane, Pelé och även kanske Maradona. Den svensk som kan räknas in bland de som kanske varit bäst i världen på sin tid är ju Gunnar Nordahl, men det är nästan omöjligt att säga då man bara sett honom på film, aldrig när han spelade.

Angel di Maria, en intressant Realspelare är missnöjd med det lönebud han fått av Real Madrid och därför nämns han på säljlistan nu. Chelsea lär vara intresserade, naturligt nog men kostnaden kan kanske vara avskräckande även om det inte är Aguerolöjliga krav di Maria ställer. Han lär kosta 35m pund (vilket är på tok för högt) och kräver runt 80k pund i veckan av Real, vilket i England lär bli högre då engelska skatter är högre. Men visst är en spelare som gör så läckra mål som det sista mot Apoel alltid någon som vi är intresserade av, särskilt med vårt behov av yttrar.

Romeu har förklarat att han har tålamod och ser fram emot sin karriär hos Chelsea. Han har ju ännu inte förekommit i truppen sedan RdM tog över, vilket är lite underligt då han nu är skadefri. Men med det spelschema som är borde han få sin chans igen snart hoppas jag för jag var mycket imponerad av honom i höstas.

Torsdag:
Nytt rykte, från ryktestokiga Spanien. Chelsea ska nu köpa Alvaro Negredo från Sevilla. Agentprat än så länge.

Benfica visade sig vara usla förlorare. Inte nog med att Jorge Jesus påstår att Benfica var det bästa laget i bägge matcherna (varför vann de då ingen av matcherna?), de tänker nu försöka protestera mot domaren i matchen på Stamford Bridge. Nog för att Skomina var kortglad, men jämfört med de domarinsatser vi Chelseafans är vana vid i Champions League var det inget att snacka om. Skomina gjorde inte i mina ögon några jättetavlor direkt. Ändå gnäller Benfica något oerhört. Vi blev sämre behandlade redan i Neapelmatchen av domaren utan att gnälla lika mycket. Och vi vet ju vad som väntar.

Media tycks nu bestämt sig för att Laurent Blanc är den ledande kandidaten för RdMs jobb. Vi får se, det är rätt meningslöst att spekulera, men José Mourinho vann ju inga supportrars hjärta igår när han avfärdade våra chanser att slå ut Barcelona. Det är säkert ett realistiskt tips, men vi vill ju ändå ha en manager som tror på oss eller hur? (Fast förmodligen menade JM ganska sarkastiskt att det handlar om vad Uefa/domarna tänker göra för att se till att få Barcelona i finalen - och det kan vi ju inte motsäga).

Brendan Rodgers har utnämnt Gylfi Sigurdsson till den nya Lampard. Det är dock samme man som sagt att Josh McEachran har utvecklats under sin lånetid i Swansea trots att han inte fått speltid av honom.

Lucas är aktuell idag igen, men inte Ocampos idag utan återigen Moura. En spelare jag gärna vill se i Chelsea, precis som likaledes jagande Man United vill de honom i rött. 19-åringen ser ut att bli det hetaste unga brasilianska namnet nu när Neymar försvunnit från rubrikerna för ögonblicket. 30m är dock ruskigt mycket för en rätt oprövad spelare oavstt om listan på jagande klubbar inkluderar Chelsea, United, Inter, Bayern med flera.

Vi kunde också konstatera igår att twittret från Luiz i söndags var ett aprilskämt. Det var den vanliga kalufsen igår.

Onsdag:
Jagad av många är Crewes talangfulle Nick Powell18-årige anfallare. Han lär kosta runt 1,5m pund och Chelsea är en av de klubbar som nämns.

Dortmunds Shinji Kagawa har siktet inställt på Chelsea (eller Man U) då han inte vill förlänga sitt kontrakt med tyska mästarna.

Intressant läsning kring Roberto di Matteo >

Var är Luiz skada egentligen. Chelsea har uppgett att det är en ledbandskada i vristen. Vissa tidningar påstår nu att han tränade igår bandagerad kring knät! Därtill ska han fått en smäll på det knät av Torres under träningen - men tränat vidare.

Sparkade Jacob Mellis (han som smällde av rökgranater) misslyckades med sin provträning hos Burnley men har nu fått en ny chans hos grannarna, QPR. Han spelade i en reservlagsmatch under tisdagen och gjorde QPRs mål.

Alla glada nyheter har sin baksida som Independent pekar ut här: >

Ramires uppmanar Chelsea att intressera sig för Nico Gaitan och Axel Witsel i Benfica och skulle vilja att Chelsea köpte över dem. Bägge är spelare vi måste se upp med ikväll även om de båda var lite blyga senast.  Witsel har länge kopplats ihop med Chelsea, långt innan Benfica köpte honom. Gaitan har annars mest kopplats ihop med Man U.

Tisdag:
Revisioneringen av David Luiz fortsätter. Idag är det Mirrors toppkrönikör Martin Lipton som ger perspektiv, och det sägs att till och med Alan Hansen har sagt något positivt om vår Luiz... >

Måndag:
David Luiz
lär ha twittrat om att han klippte sitt Sideshow-Bob-hår igår. Fast vi bör nog betänka vilket datum det var igår innan vi tror helt på det här.

En nyhet igår som det dock knappast råder något tvivel om vad det var; var ju att John Terry kommer att bli Englands näste spelande manager och att han får själv välja sina assistenter till EM. Mycket uppmärksamhet har det dock fått.

Alex McLeish tyckte det var en travesti att Aston Villa inte vann över Chelsea i lördags. Herredumilde, viken match var han på? Det var nog en av de värsta försök till historieomskrivning vi sett på länge. Läs mer. >


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!