csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 35 sp 17 v 10 o 8 f 62 - 39 mål 61 p

29 april - 2 maj 2012

newcastle Inför Newcastle II

ONS

LAGUPPSTÄLLNINGARNA
Chelsea ändrar som väntat en del. Newcastle ändrar bara en position, det är att Perch kommer in i backlinjen. Ivanovic är tillbaka och Torres startar efter sitt hattrick, vet inte om vi kan dra några slutsatser om det inför lördagen.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
34 Ryan Bertrand
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
7 Ramires
15 Florent Malouda
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 3 Ashley Cole, 5 Michael Essien, 8 Frank Lampard, 10 Juan Mata, 21 Salomon Kalou, 11 Didier Drogba.

Newcastle:
Krul; Perch, Williamson, Coloccini k), Santon; Tiote, Gutierrez; Ben Arfa, Cabaye, Ba; Cisse.
Avb: Elliot, Ferguson, R.Taylor, Gosling, Obertan, Marveaux, Shola Ameobi

Domare Mark Halsey

På 58 år och 45 möten har Newcastle bara vunnit två matcher på Stamford Bridge.

RdM hoppas att laget ska gå ut och göra samma insats som mot QPR. Den match i år då vi startat matchen bäst trots jobbiga omständigheter pga vädret. Vi kan bara hålla med då vår fyramålsledning då var den snabbaste vi ordnat på 42 år.

Tack vare många intressanta resultat lever Premier League i allra högsta grad nu när de sista två-tre för en del, omgångarna spelas. Titelfajten är vidöppen med liten fördel för City om de kan hålla ihop det. Det är fortfarande öppet om CL-platserna, fast i praktiken är det nog bara kvalificeringsplatsen till CL som är öppen, men den är ju viktigast för oss och för laget vi möter ikväll. Det skiljer bara en poäng mellan tre lag, lite mer upp till Arsenal på tredjeplatsen (för att nå dit måste Arsenal förlora sina två lätta avslutande matcher). Och i botten är det bara Wolverhampton som inte har något att spela för, mer än äran och det gjorde de ju i helgen då de plockade upp ett fyramålsunderläge. Vår andra konkurrent om fjärdeplatsen spelar en kvart senare ikväll borta mot Bolton. Ett Bolton som hoppas få se Fabrice Muamba på läktaren i den här uppskjutna matchen. Det var ju mot Tottenham Muamba fick sin hjärtattack. Jag tror det kan bli en lika svår match för Tottenham som vår match mot Newcastle. För även om de får behålla sin manager (om förhandlingarna löser sig, det verkar vara problem där) vänder man inte en nedåtgående trend så lätt. Det har vi själva erfarenhet av den här säsongen, även om vi till slut lyckades efter ett managerbyte och en mer eller mindre återgång till det som gjort Chelsea till Chelsea de senaste åren.

 

TIS:
David Luiz och Gary Cahill är definitivt borta från matchen mot Newcastle även om det kommer uppmuntrande rapporter om Luiz inför FA Cupfinalen. Ivanovic är dock tillbaka efter sin avstängning.

3-0 senast. Då avbröt vi en framgångsperiod för Newcastle, sedan hackade det lite för dem också innan de fick en ny formtopp här under våren med sex raka segrar - bättre än vad Chelsea åstadkommit- fram till kollapsen mot Wigan. Alla undrar nu hur Newcastle kommer att hantera det? Har en bubbla spruckit, eller var det en hickning på vägen. Newcastle är dock klart starkare på St James's än borta.

Alan Pardew har förklarat att han tog av formspelaren Hatem Ben Arfa i matchen mot Wigan för att spara honom till morgondagens match. Ben Arfa har nog, trots Papiss Cissés fantastiska målform, varit Newcastles bästa spelare de senaste veckorna.

Danny Simpson har en mindre skada men förväntas spela mot Chelsea.

Jag finner debatten i Sverige lite fascinerande ang Newcastles nästa match. Det är som om samtliga i media glömt bort att de först ska spela den här matchen. Om Newcastle förlorar är deras chans till fjärdeplatsen ganska liten, men ändå hajpas nästa match mot Man City som om det vore en enormt svår match som är avgörande för ligatiteln. Men är den verkligen det om Newcastle inte längre är pretendent till en Champions Leagueplats?! Vilket förmodligen gör onsdagsmatchen ännu svårare för oss.

TIDIGARE
---
Newcastle har haft en fantastisk säsong, men jag tror den är slut nu. De har överpresterat som jag ser det med en ganska tunn trupp och en del viktiga skador. Det pratas mycket om att Chelsea vill köpa Tioté och Krul. Snicksnack. Om det finns något vi absolut inte på något sätt behöver är det målvakter och defensiva mittfältare. Hade det pratats om Ben Arfa och möjligen Cissé då hade jag lyssnat. Även om jag nog tror att Cissé kommer att vara betydligt mer anonym nästa säsong. Nu måste Newcastle också möta ett titeljagande City. Jag undrar om det inte handlar om Chelsea och Spuds nu, men vi får se vid elvatiden på onsdag.

---
Newcastle hade sex raka segrar, Papiss Cissé har varit vårens sensation och de hade börjat att på fullaste allvar se sig själva i Champions League nästa år. Då kom kraschlandningen och den skakade nog om spelare och klubben ordentligt. Det var inte bara siffrorna, 4-0, som tog ned dem på jorden. De hade inte något positivt att ta med sig från DW Stadium.

Så hur kommer de att hantera det här när de kommer till Stamford Bridge på onsdag? Kommer de att frusta av revanschlusta och spela hjärtat ur de svart-vitrandiga tröjorna? Kanske, men jag tror nog att verkligheten kommit ifatt Newcastle. Med tanke på deras trupp har de överpresterat, väldigt mycket tack vare sucévärvningen Papiss Cissé som varit sensationellt bra.Han har på mindre än en halv säsong gjort fler mål än nästan någon i Chelsea. Han är självklart också den spelare Chelsea allra mest måste se upp med, även om Cabaye, en annan succévärvning i år kanske är den spelare vi måste stänga ned mest. Fast spelar vårt mittfält som mot QPR lär både Demba Ba och Papiss Cissé får se sig om att få några bollar att prestera med.

Även om Chelsea inte visat den form vi gör hade jag hållit våra blå som favoriter i den matchen. Dels för att det känns som om vi ändå har ganska lätt för skatorna. Men mest självklart för att Chelsea just nu verkar nästan oövervinnerliga. Det känns och jag vågar knappt skriva det, som om vi har allt med oss. Vi spelar fotboll på det sätt som behövs, med effektivitet och försvar, taktik och hjärta som mot Barcelona och med glädje, nöje, skicklighet och fart som mot Queens Park Rangers. Oavsett om planerna är två meter längre och en meter bredare eller fullständigt genomdränkt av nederbörd som senast. Vi spelar också hemma, och som publiken är just nu får till och med publikbortskämda Newcastle ge dem credd för den support som ges. Det värmde i hjärtat hur publiken och fansen hyllade Torres mot QPR, eller Terry för den delen. Vi Chelseafans har verkligen visat vår storhet som supportrar i hur vi stöttat och hjälpt Torres hit. Han har en bit kvar, och sa själv efter matchen att han spelat mycket bättre i andra matcher tidigare i år. Vilket helt är sant, men för anfallare gäller bara målen, inte hur de spelar. Konstigt nog.

Allt kan hända är det bäst jag skriver, men känslan just nu är att Chelsea klarar alla målen. Fjärdeplatsen i ligan (tredje blir nog lite för svårt med tanke på Arsenals lätta schema), FA Cupen och Champions League. Jag kan bara hoppas jag inte utmanar ödet genom att skriva så.

Chelsea har Ivanovic tillbaka till onsdag. Luiz närmar sig matchspel men jag tror inte han spelar. Mikel råkade ut för en sen skada inför derbyt, jag tror dock inte det är en allvarlig skada. Cahill är däremot helt klart borta från den här matchen.

Jag tycker Sturridge visade att han är den som ska starta till vänster. Lite överraskande, men han är en mycket bättre spelare även på den kanten än Kalou. Ramires kommer säkert att spela till höger. Mata ska självklart fortsätta i den fria mittfältsrollen mot Newcastle med Essien eller Meireles som ankare med uppgift att neutralisera Cabaye.

Roberto di Matteo kommer att fortsätta rotera, och på något sätt hamnar vi alltid på samma fråga; Torres eller Drogba på onsdag? Det är omöjligt att gissa, enligt rotationen borde det bli Drogba, men frågan är vem lutar RdM mot inför FA Cupfinalen på lördag. Torres som nog inget hellre vill än att spela den och sänka sin gamla klubb med tanke på hur fansen där behandlat honom? Eller Wembleys kung, Drogba? Jag har ingen aning, men med tre mål lutar det kanske åt att Torres startar på onsdag och Drogba kommer in tidiigt i andra? Eller? Det känns just nu som om Chelsea bara har två Untouchables. De är Petr Cech och Juan Mata. I FA Cupfinalen är jag rätt övertygad om att de spelare som är avstängda i Champions Leaguefinalen spelar från start.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook