Europamästarna Chelsea FC

25 juli 2012

 Oscar klar

oscarOscar dos Santos Emboaba Junior (hans namn uttalas inte som på engelska/svenska utan som Oska') blir 21 i september.

Kommer från Internacional och har en väldigt strulig övergång bakom sig då han lämnade Sao Paulo för att de inte hade betalat hans löner. Blev mest känd för sitt hat-trick i finalen på U20-VM. (3-2 efter ö.t mot Portugal) Anses allmänt vara en av de intelligentaste brasilianska fotbollsspelarna sedan Sokrates. (Vilket blir väldigt spännande då även Hazard och Mata helt klart är väldigt tänkande unga fotbollsspelare!).

Offensiv mittfältare som är känd mycket för sina passningar och kanske ett spel som är lite mer direkt än det brukar vara hos bollkära brasilianska ungdomar. Han har självklart tekniken, men överdriver inte användningen av den utan anpassar den till spelet för effektivitetens skull. Han var mycket bra i de matcher jag såg i U20-VM. Tillsammans med Uniteds måltavla (och tidigare kanske även Chelseas) Lucas Moura de intressantaste mittfältstalangerna från Brasilien. Bara Neymar har väl ett hetare rykte. Ganso var tidigare ett hetare namn men har svalnat ordentligt senaste året.

Oscar har gjort sex a-landskamper för Brasilien, vilket är svårt att värdera då Brasilien uppvisningsspelar ungefär som Harlem Globetrotters pga kontrakt två av fotbollens mest korrumperade pampar har tvingat på dem (Texeira och Havelange). Ingen av matcherna såvitt jag vet har varit tävlingslandskamper. Han har dock gjort ett mål på de matcherna så det är en målfarlig mittfätlare vi köpt.

Chelsea anger aldrig övergångssummor men det oftast citerade på 25m pund är nog riktig då brasilianska spelare inte längre alls är billiga och med tanke på hans potential. Fast brasilianska källor hävdar att övergångssumman snarare är 25m euros, vilket skulle vara ca 22% lägre.

Chelsea har blivit en brasiliansk enklav i England nästan, tidigare Alex, nu med Luiz, Piazon, Ramires och Oscar. Kanske kommer ytterligare en om hans löjliga prislapp anpassas till verkligheten av Porto...

Vi kan se honom imorgon leda Brasilien med tröja nummer tio i OS-fotbollen.

En mycket spännande värvning är det.

En läsvärd presentation av honom, även om det är i The Mirror >, Mer läsning om Oscar från CFC > om än mindre läsvärd, första versionen hade flera faktafel

 



Lindy

Besök csfc-facebook: facebook