Europamästarna Chelsea FC

27 augusti - 2 september 2012

Nyheter v-35


Söndag:
Ryan Bertrand
lär skrivit nytt kontrakt med Chelsea. Bra jobbat. Han lär dubbla sin lön och med tanke på många andra är han det väl värd. Han borde få Ferreira och Maloudas också.


Lördag:
U-21 laget räddade en del av vårt anseende och körde över Wolverhampton i ligan. Matchen spelades på SB och U-18 laget hade mött samma klubb och vunnit tidigare på dagen. 5-0 var siffrorna som får oss att tro på framtiden igen.
   Lucas Piazon var fantastisk med fyra mål! Han utvecklas i en rasande fart och det är inte omöjligt att han kan vara klar för a-laget redan den här säsongen.
    Intressant var att 15-åriga nya jättelöftet Jeremie Boga fick vara på bänken. Saknades gjorde Islam Feruz.
    Chelsea (4-3-3): Jamal Blackman; Todd Kane (k) (Fankaty Dabo 79), Alex Davey, Nathan Ake, Aziz Deen-Conteh; Ruben Loftus-Cheek 75, George Saville, Billy Clifford; Lewis Baker, Patrick Bamford (Tika Musonda 73), Lucas Piazon.
Avb: Mitchell Beeney, Adam Nditi, Jeremie Boga.


Som CSF C förutspådde och andra på facebook trodde tvärtom blev det inga fler transfers efter Moses. Fast av gårdagens match att döma behöver vi köpa ett helt nytt försvar och defensivt spel. Nog talat om den.
   Det hände dock massor av andra övergångar som säkerligen kommer att påverka ligans utkomst och ändra vad vi trodde vi kunde tro efter de första omgångarna. Vem som är vinnare i transferkriget går inte att säga än, men QPR är väl de som handlat mest i antal spelare.
   Så fort vi kan återkommer vi med en komplett lista. (Alla Chelseas transfers >)

Sent bekräftades det som sas om Benayoun tillbaka till West Ham, det är förmodligen en bra transfer för båda parter men usel ekonomisk för Chelsea då Yossi är inne på sista året och sedan går som fri transfer. Men det sänker lönekostnaden och det är viktigare på ett sätt, inte i min plånbok, men i de ekonomiska manipulationer som krävs för att klara Uefa FFP.
   Lånet är till januari med option på resten av året.

Sedan kan jag inte låta bli att undra hur klokt det var att släppa Essien till Real Madrid, det är ett lån jag inte gillar alls. Särskilt inte av det vi såg i matchen vi inte ska nämna för att parafrasera Harry Potter. (Fast Ashely Cole slog huvudet på spiken: An absolute joke" om Chelseas inställning och uppförande) Nej, det här var något jag är helt emot även om jag hoppas Bison kan hitta tillbaka till närheten av den spelare han var innan de svåra knäskadorna.

Ännu ett sent lån, även lån var väntat var inte klubben det, är Thorgan Hazard till Zuite Waregem i Belgien.

Fredag:
Michael Essien har lånats ut till Real Madrid!
Mycket förvånande men om det innebär att han kan hitta form igen, bra. Men, jag undrar om det är möjligt. Han är nu 29 år gammal. Ändå, jag är besviken och förvånad och efter att sett Mikel ännu en gång göra bort sig totalt, undrar jag verkligen varför?Lånet är över hela säsongen och med Uefas regler innebär det att vi kan mötas i år.

Nathaniel Chalobah, vår så lovande försvarare-mittfältare går till lån hos Gianfranco Zola i Watford. Till januari. Chelsea har lånat ut väldigt många spelare i år. >

Gael Kakuta lånas ut till Vitesse. Officiellt nu. Jag tror nog inte vi någonsin får se honom i en Chelseatröja igen. Han har slarvat bort sin karriär, eller bara helt oförklarligt totalt slutat utvecklas.

Sista dagen på transferfönstret och vi kan bara hoppas att det är sista året det står vidöppet efter att säsongen startat. Med det sagt, det är onekligen många intressanta affärer i sista minuten även om Modric till Real väl var lite väl tunggumpig och trögförhandlad. Ärd et dokc bara jag, men har det inte varit ovanligt många stora, kända spelare som rört på sig senaste veckorna?

Chelseas damer förlorade FA Cupen (mycket onödigt) till Bimringham. De förlorade också med 1-0 i ligan nu.

Torsdag:
Det blev Wolverhampton i Ligacupen för Chelsea.

Vi har fått datum på matcherna, se under resultat. Vi får en tuff inledning Juventus hemma och sedan två bortamatcher. Rätt skönt dock att vi avslutar mot Nordsjaelland hemma på Stamford. Vi såg ju ifjol att efter svackan i mitten av serien i CL så behövdes en stark avslutning. Jag varnar för Shaktar Donetsk men kanske håller vi ändå Juventus som en gnutta farligare konkurrent.

Hela sex spelare är med i Hodgsons landslagstrupp. John Terry, Frank Lampard, Ashley Cole, Gary Cahill, Daniel Sturridge plus Ryan Bertrand

Idag lottas både ligacupens nästa omgång då
Chelsea kliver in och Champions Leagues gruppspel. Vi återkommer om båda.

Tisdag:
nxtgenChelsea förlorade första matchen, hemma, i NextGen-serien. Mot CSKA Moskva med 1-2. Uppenbarligen gjorde den ryske målvakten en stormatch.
   Målgörare: Patrick Bamford.
   Chelsea (4-3-3): Mitchell Beeney; Todd Kane (k), Alex Davey (Jordan Houghton 75), Nathan Ake, Adam Nditi (Kevin Wright 65); Lewis Baker, Nathaniel Chalobah, John Swift (Jeremie Boga h-t); Lucas Piazon, Patrick Bamford, Thorgan Hazard (Islam Feruz 55).
    Lucas Piazon lär varit Chelseas bäste spelare.

Drogba är tillbaka på Cobham. På besök, inte för att förhandla med Arsenal som en del i media tycks fått för sig ;-) . Läs mer >

Nummer 13 - Victor Moses
Nummer 28 - César Azpilicueta
Det är numren våra nya spelare kommer att bära.


Eden Hazard är redan ledande i assistligan, överlägset. Han har också flest lyckade passningar på sista tredjedelen av plan och han är också redan den mest foulade spelaren i Premier League. Sätter han lite fler mål kommer han att knyta ihop de flesta utmärkelserna redan före jul för jag förväntar mig inte att några av de tre första sakerna kommer att bli väldigt mycket annorlunda resten av säsongen. Ändå det som imponerade mest på mig var att han gav bort ett givet mål mot Reading till Iva, för att Iva är en schysst kille!
   Däremot ifrågasätter jag ordentligt de sk experter som i kvällspressen tar ut veckans lag och som utelämnar Juan Mata helt och hållet. De kan överhuvudtaget inte sett Chelseas match mot Newcastle - eller är de så okunniga?!

Måndag:
Victor Moses har gett sin första intervju för Chelsea och berättar hur han ovanligt nog flyttat framåt i plan efter att börjat som mittback. Läs mer >

 

Rykten, notiser m m, v-35



Söndag:
Columbiansk press (han kommer ju därifrån) hävdar att Falcao provspelade för Chelsea i fredags, då det ska finnas en överenskommelse om att han ska få gå till Chelsea i januari för 60m euros! Ett kul rykte som vi lär få undra över sanningshalten i. Självklart har alla andra tidningar också hakat på.

Samtidigt påstås att Fenerbahce har samma sorts föröverenskommelse om Raul Meireles. Summan lär dock vara annorlunda.
   Är det något som noterat att Silly season är över för den här gången.

Drogba ska ha blivit fri agent efter att ägarna till Shenhua kommit ihop sig och klubben ser ut att hamna i stora problem. Detta har satt City och Tottenham i högsta beredskap då en fri agent får värvas utanför fönstret. Dock, jag litar på att Drogba håller sitt löfte och aldrig någonsin spelar för en annan engelsk klubb än Chelsea. Oavsett hur mycket pengar City lockar honom med. Det är dock massor med frågetecken i hela den här historien.

Lördag:

Silly Season är nu äntligen över. Uefa måste nu på allvar överväga om den ska fågå in över säsongsstarten- Finns det något som driver upp priserna är det väl de här sista minutenaffärerna. Så ska de ha financial fair play rules borde inga transfers i hela Europa få pågå efter säsongsstarten i de lokala ligorna. (Fast hur det ska lösas med Sverige, Norge och Finland är de enda som spelar över sommaren är väl en annan, mindre, fråga).

Fredag:
Sent rykte, ej bekräftat är att Yossi Benayoun valde West Ham för lån sin sista säsong.

Chelsea kommer inte att låna ut Essien till Arsenal. Däremot har Real kommit in sent, sägs det...

Daily Mail påstår vi lägger 15m på Loic Remy. Löjligt. Ska vi köpa någon, spräck banken för Falcao.

Soccersweep (lita aldrig någonsin på något på internet som kallar fotboll soccer) hävdar att Chelsea lagt ett konfirmerat bud på hela 20m för André Schürrle. Andra pratar om 16-18m men inget lagt bud. Jag vet inte, jag förstår faktiskt inte helt ryktea om Schürrle. Visst Sturridge, som Liverpool nästan gått ut och sagt att de vill ha, är en självisk spelare som spelar med för sig själv än laget, jag tycker ändå han är ett bättre alternativ just nu än jättepengar på Schürrle som knappast kan sägas imponerade mot oss i CL förra säsongen.

Det kan handla om Aston Villa för Yossi Benayoun. Paul Lambert är den senaste som intresserat sig för israelen som säkert kommer att gå på lån idag.

Senaste ryktet om förra superlöftet Gael Kakuta är nu att han lånas till Vitesse. En anledning är helt enkelt att inget annat lag vill låna honom, dvs betala hans löner. Det säger en hel del om hur snabbt det gått från att vara den mest lovande till en spelare som desperat borde försöka rädda sin karriär istället för sin plånbok.

---
Everton ville låna Michael Essien och fick nobben. Liverpool i samma stad vill låna Daniel Sturridge, jag är rätt övertygad om att svaret blir detsamma. Även Arsenal lär höra sig för om Sturridge. Samma svar hoppas jag. Och som om det inte är nog, samma Arsenal vill också låna Essien....nog snackas det nu på slutet.
   Att Sturridge ska få gå tycks enligt media beror på att de tror Chelsea lyckas värva Schürrle i elfte timmen...

Torsdag:
Yossi Benayoun
förhandlar med två PL-klubbar. Tyvärr gäller det bara lån. Bra för honom, mindre bra för klubben även om lönekostnaden minskar. De klubbar det talas mest om är West Ham och Fulham.

Loic Remy är ett nytt namn på skvallerlistan. Jag är inte övertygad.


Onsdag:

Kul värvning, Julio Cesar. QPR har lyckats få målvakten som ett tag kallades världens bäste. Tyvärr lagom till att vi ska möta dem.

Tidningarna spurtar nu i sina rykten. Silly season stänger ju snart. Men varför upprepa vad de säger, för de säger absolut inget nytt. Det är det namnet hit, det namnet dit och några anfallare i mitten.

Tisdag:
Lite förvånad över att det inte kommit upp förrän nu, men nu börjar det pratas om att Michael Essien kommer att försvinna. Fullständigt väntat då RdM föredragit Mikel i den defensiva rollen och vi har en uppsjö talang offensivt. Plus självklart Essiens svaga form sedan de svåra knäskadorna. Ryktet säger att det är Fenerbahce som tänker ge ett bud på Essien, förutsatt att de går vidare in i CL-gruppspelet imorgon.

Daniel Sturridge till Liverpool är vad de engelska tidningarna, åtminstone de slaskigaste av dem har bestämt sig för. Tror nog inte det, men sista ordet lär inte bli sagt i det den här veckan. Fler Chelseaspelare till scousers och man kan snart inte tycka så illa om dem som jag gör - fast det är klart, anledningen till att jag tycker som jag gör om Liverpool är inte laget, det är deras fans.
   15m pund ska Liverpool skrapat ihop för att köpa Sturridge enligt The Mirror. The Sun hävdar att Chelsea satt en prislapp på 25m pund. Faktum är att för en gångs skulle tror jag lite mer på den i Liverpool så otroligt hatade The Sun. Jag kan inte tänka mig att Chelsea sin enda toppanfallare efter Torres för annat än ett ordentligt överpris. Det måste bli ett slut på usla spelaraffärer i vår klubb (därmed menat spelare som säljs för billigt eller får gå med utgångna kontrakt. Å andra sidan vill ingen köpa icke platsande Chelseaspelare pga deras lönekrav).

Måndag:
Det vore inte fotbollssäsong om inte Chelsea lånar ut en ung spelare till Yeovil. Det är mittfätlaren Archange Nkumu som ska spela där en månad.

OK, ett av säsongens vildaste rykten. Från Manchesterhåll där de efter petningen i söndags nu säger att Wayne Rooney kommer aldrig att spela för Man City, men han kan tänkas spelas för Chelsea! En mycket bra spelare och extremt dyr. Men det här tror vi inte mycket på.

Metro! säger att Chelsea försöker stjäla Mapou Yanga-Mbiwa, mittback, 23 år i Montpellier. Deras kapten. Vi lär vilja betala 7m för en spelare som framförallt Arsenal vill ha. Låter som en agent som försöker få igång en budgivning.



csfc  AKTUELL LIGAPLACERING, se även Resultat för målgörare etc
1 xChelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 8 - 2 mål 9 p
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!