Europamästarna Chelsea FC

Matchen:    Chelsea  v  Norwich  4 - 1   (3-1)
LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
10 Juan Mata
11 Oscar
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 7 Ramires, 13 Victor Moses.

NORWICH

Ruddy; R Martin, Barnett, Bassong, Garrido; E Bennett, Howson, Tettey, Hoolahan, Johnson; Holt (k)
Avb: Bunn, Snodgrass, Turner, Pilkington, R Bennett, Jackson, Morison.

Domare: Anthony Taylor

RESULTAT >>>

Första halvlek

Hade gissat Cahill men Luiz är ju i form så det kan vara svårt att ställa honom just nu. Annars är det ett Chelsea som gissat som startar. Med ett tidigt mål kan det nog bli kul. Utan tidigt mål kan det bli nästan lika svårt som mot Stoke.
   Chelsea och Man City är nu enda obesegrade lag. Förhoppningsvis är det så även när Chelsea spelat sjunde omgången.
    Tänkte säga att jag tycker Erik Niva har lyssnat på kritiken från förra året. Han uppträder mer neutralt och pratar mindre rykten och skvaller (även om det självklart handlade en del om JT och Cole idag) och mer fakta, inte minst ang Chelsea än han gjorde då. Det tycker jag är roligt att notera. För det är ju en mycket skicklig fotbollsjournalist, trots att han är spud. ;-)

Chelsea har inlett matchen piggt och rörligt. Det är inga tröga starter i år som under Ancelotti och AVB. Det enda jag saknar är att vi har inte fått så många tidiga mål på vårt sätt att starta, däremot är det uppenbart att vi tröttar ut lagen så de aldrig orkar hålla emot hela matcherna.
   Torres fri i misstänkt offside men trasslar till det i sista ögonblicket och förlorar bollen till en försvarare som hinner ifatt honom när han oförklarigt stannar upp istället för att skjuta. Ska han få ännu en sådan match? 3 min.
   Hazard går omkull i en räd nedåt, lite mystiskt för det var ingen kontakt. Halkade han, två gånger i samma rush eller.... 6
    Första tio stor dominans för Chelsea mot ett Norwich som står och väntar ut oss. En väldigt förväntad matchbild, och tyvärr ett scenario som vi har haft svårt mot. Vi skulle behöva ett mål för att luckra upp dem och få till en roligare match. Det är lite ensidigt än så länge.
   Och målet går till Norwich. MÅL. I deras första anfall letar sig bollen fram till Holt som kraftfullt sätter förbi en skymd Cech. Nu lär det bli ännu värre att få hål på dem när de kan försvara en ledning också. 11 min.
    Förutom Torres bortschabblade chans har Chelsea faktiskt inte haft någon riktig målchans. För över om vi dominerat plottrar vi till det för mycket så fort vi möter den här sortens försvarsspel.
    MÅL. Torres möter ett perfekt inlägg från Iva med huvudet. Perfekt bakom Ruddy. 14 min. Det ska tydligen inte bli en sådan match för honom ;-)
    68% bollinnehav första kvarten.
    Norwich har tappat en hel del av sin försvarsdisciplin sedan de gjorde mål. Hazard får en skottchans men får inte riktig träff. Ruddy tar det enkelt framför Mata som nästan höll på att få en passning på det misslyckade skottet. 17
    Det är helt klart nervösare i Norwichs försvar nu. Och ett mycket rörligt Chelsea har fått dem i sidledsförflyttning vilket de tycks ha svårt för. Som sagt, matchen behövde ett mål och det har blivit bättre, även för oss som dominerade innan.
   Dåligt försvarsspel av Chelsea också. Två öppna lägen för Norwich. Inte bra. Cech missar också en boxning efteråt, men tar istället ett lamt skott efteråt. 19.
    Mata är helt klart den som styr Chelseas offensiva spel (var också den som passade Iva innan målet). Vilket kanske marginaliserar framförallt Hazard.
    Torres försöker sig på en bicycleta men försvaren står framför, bollen ut till Lamps som skjuter otagbart i burgaveln. Mycket tack vare att Oscar lyckas komma undan skottet. MÅL. 22 min.
     Lamps 189:e mål. Fyra från Kerry Dixons rekord, som lär ryka snart. Och vi måste komma ihåg. Dixon var skyttekung längst fram, Lamps är mittfältare och idag dessutom en lågt liggande sådan. Men han har varit bra i matchen hittills, inte minst som bolltransportör.
   Cole nickar ett inlägg, utanför. Undrar om jag sett Cole nicka inlägg förut. 25
   Det är nog rätt öppet spel och Norwich försöker verkligen ta matchen till Chelsea som man brukar säga. Målen öppnade verkligen upp det här och det kommer säkert att bli fler mål i den här matchen. Det är helt klart känslan.
   JT nickar bort en hörna. 30, Kontreing via Mata som briljant, passar en frispringande Hazard som gör sitt andra MÅL. Första i öppet spel. 31 min. Skickligt och elgant gjort av både Mata och Hazard, fantastiskt samarbete. Vd underbart och det behövde Hazard som varit lite mindre framtrådande på sistone.
   Cole längst fram, oj vad han är sugen på mål idag. Täcks ut till hörna. 32
   Lampard slår den långt bak till Mikel som sätter inlägget i händerna på Ruddy. 32
   Mata slår bollen på händerna på en Norwichförsvarae som dock håller dem framför bröstet så det blir bara hörna. 34. Spelet vänder snabbt, matchen är vidöppen i positionerna just nu. Kul.
     Bollinnheavet har sjunkit till 64%. Jag gillar att Norwich ändå försöker i matchen, inte för att de har mycket val annars som ställningen är.
    Mikel skjuter, hårt. Men riktningen är ju i Mikels linje om vi säger så. Fortfarande inte ett enda mål på 228 ligamatcher. (Har ett cupmål).
37 min.
  Hur tog sig Oscar fram, jag trodde försvararna hade fått bort bollen från honom flera gånger. Skottet inte jättebra men ändå farligt. 40 min.
    Tror inte jag sett Ashley Cole så här offensiv och så ofta inne i motståndarnas straffområde, ja kanske någonsin.
    Holt nickar precis utanför på ett bra långt inlägg. 43. Cole missar markeringen helt.

Frank Lampard och Juan Mata halvlekens män för mig. Men även Torres, Hazard och Oscar förtjänar omnämnanden, ja egentligen hela laget även om försvarsspelet vid tillfällen var lite generöst kändes det som.

 

 

Andra halvlek

Jag har inte alls märkt domaren i den här matchen, vilket kanske är det högsta betyg man kan ge en domare. Hoppas det fortsätter så i andra. Inte för att matchen varit svårdömd, men Taylor tillhör det nya gardet och det känns skönt att de är så mycket bättre än sådana som Foy och Halsey, femtioåringarna.
    Holt nickar igen på ett bra inlägg. Precis utanför. JT är inte samma spelare idag som mot Arsenal, han har helt klart vissa problem med Holt. 47
   Norwich har börjat andra halvlek aggressivt och aktivt. Chelsea har inte varit närheten egentligen av deras mål de första fem.
    Hazard borde kanske fått en straff när försvaren backar in i honom och fäller honom, oavsiktligt visst men Hazard hade nått bollen före linjen annars. Där kom en domartavla bara för att jag berömde honom tidigare. 52
    Långskott långt utanför av Norwich. 54
    Oscar rycker till sig bollen och skjuter hårt. Ruddy kan inte hålla den men tar returen. 56
    Ruddy räddar framför fötterna på Mata. Sedan fälls Hazard igen men ingen straff. 57. Jag tror jag får ta tillbaka berömmet till domaren. Jag tror också det här är effekten av Luiz och Ivas klumpiga försök till filmningar, sådana grejor gör det svårare för oss att få straffar. Särskilt som vi fick flera i inledningen av säsongen.
   Lång hörna från Mata som inte hittar sin adress, som såg ut att vara JT. 59
   För långt slagen kontringen av Luiz, Torres försöker dock. Förgäves. 66% bollinnehav i andra halvlek, de siffrorna ligger märkvärdigt lika vid varje mätning.
   Torres hämtar djupt men får inte bollen hela vägen med sig, passar Oscar som tappar den till försvaret. 62
   Oscar och Mata hittar varandra, Norwich lyckas dock bryta men kontringen tas om hand av vårt försvar. 62
     Om segern mot Nordsjaelland blev något mål stor är ledningen i den här matchen något mål för liten.
    Ramires in för Lampard. Lite underligt byte då Lampard var en av kandidaterna till matchens lirare idag. Men det handlar kanske om att spara spelare i en redan vunnen match. 67 min.
    Pilkington in för Johnson. 68
    Det är lite plottrigt igen när Chelsea anfaller. Kanske ett tecken på att Norwichs försvar spelar bättre igen, men orkar de hela matchen.
    Bra försvarsspel av Oscar som hjälper Cole när denne halkar och neutraliserar Pilkington. 74
    Torres friläge igen, Ruddy räddar bra, men två sådana får man inte missa i en match Torres. 75
   Dålig hörna från Mata.
   Vilket MÅL. Av Ivanovic som får en klackad boll från Mata som han klipper till direkt på volley. Wow. 77 min
    Holt av, Morrison in. Måste vara trötthet då Holt varit deras bäste. 78
    Azpilicueta in för Iva. 78
    Oscar tar sig fram men Torres är hårt uppvaktad bara centimeter från mål och kan inget göra med passningen. 81
    Romeu in för Mikel. RdM vädrar bänken lite, vilket kanske inte är nödvändigt inför ett uppehåll. 83
   JT nästan i mål när Martin drar i hans tröja så den är över metern bred. Ännu en domartavla. Skulle varit straff. 83. Varför berömde jag den här clownen i halvtid?
   Hazard bakåt till Romeu som skjuter utanför. 85
   Mata sticker i djupet och gör en fantastisk nedtagning men hamnar för djupt och det fanns ingen att spela. 86
   Bra inlägg av Azpi som en försvarare nickar på Romeu som inte kan få kontroll på bollen som går utanför. 87. Det är uppvisning av Chelsea just nu och kanske lite lite skärpa.
    Överlägset Chelsea i matchens slut. Synd bara att domaren var blind i andra och att vi inte fick åtminstone en av de tre straffar vi borde eller kunde fått.
    Vi vill ha ett mål till.
    Kort hörna till Oscar. Bollen hamnar hos Cole allra längst ned.
    Luiz vill också vara med och har varit väldigt offensiv sista minuterna. Romeu skjuter hårt, men över. 90+2
     Trots sex byten bara två minuter tillägg - ännu ett frågetecken för domaren som var lika usel i andra som jag tyckte han var OK i första.

Mata, Oscar, Lampard mina val som bästa Chelseaspelare. Men Hazard utmanar dem. Övertygande vinst.

Så synd att vi inte kan bygga på detta utan måste lida med enbart landslagsfotboll fram till 20 okt. Då kommer ett tufft program.

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!