Europamästarna Chelsea FC

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 8 sp 7 v 1 o 0 f 19 - 6 mål 22 p
15 - 21 oktober 2012

Nyheter v-42


SÖNDAG:
Salomon Kalou, nu i Lille har talat ut om Romans roll inför Champions Leaguevinsten. Intressant läsning. >

LÖRDAG:
Chelseas vanliga icke-informationspolicy har som vanligt slagit tilbaka på klubben så Bruce Buck och Ron Gourlay har idag varit tvungna att gå utt och bekräfta att Chelsea har "straffat" John Terry och att han som väntat fortsätter som kapten. Läs mer >

Fredagens nyheter har tyvärr försvunnit i cyberrymden. Ledsen för det, men vi har åtminstone lyckats återskapa det övriga.

TORSDAG:
Ashley Cole har bötfällts med 90.000 pund, knappt en veckas lön för att han sa sin mening om FA. Inte oväntat även om jag är väldigt trött på att FA uppträder som en stat i staten med sin egen version av rättvisa och bestraffningssystem som ibland står i direkt strid med samhällets.

John Terry har valt att inte överklaga sin avstängning. Förståeligt nog, även om det är synd att FAs diktatoriska fasoner inte prövas. Förhoppningsvis innebär detta att frågan äntligen, ett år senare kanske kan läggas undan. JT missar matchen mot Tottenham, Swansea och bägge Manchester United-mötena.
   Läs JTs uttalande här: >

ONSDAG:
Vänskapsmatchen mot Arsenal slutade med Chelseaseger 2-0 på deras träningsanläggning efter mål av Billy Clifford och den allt mer imponerande Islam Feruz. Detta trots att Arsenal matchade två troliga startspelare efter skador, Bacary Sagna och Jack Wilshere. Arsenal hade många namnkunniga spelare som Arshavin, Frimpong spelande. För Chelsea spelade John Terry en halvlek för att få lite matchträning under uppehållet.

Jag, Lindy, börjar nästa vecka ett nytt arbete. De kom till mig med ett erbjudande som jag inte tänkte tacka nej till. Men det har varit enormt korta puckar som hockeyfolket säger (för en vecka sedan hade jag inte hört talas om företaget, Back on Track) och det kommer att bli en rivstart à la carte för mig. Det blir en underbar utmaning och verkligen något att bita i för att nå de mål jag redan satt upp för min insats där och företagets reklam (kan Chelsea vinna Champions League så ska väl jag klara det....bra grejor säljer de redan).
     Jag vet redan att jag förmodligen inte kan göra någon matchkommentar för matchen mot Shaktar Donetsk. Är då bortrest för utbildning och introduktion i företaget. Ska försöka komma med spelarbetyg efteråt dock, för på något sätt ska jag se matchen.
     Jag har inte för avsikt att försumma CSFC framöver, men det kommer kanske att bli lite mindre aktivt och kanske kan jag inte hålla nuvarande standard och kvalitet den första tiden. Jag inbillar mig faktiskt att vi vad det gäller innehåll, aktualitet och framförallt värdering av materialet är den bästa fansajten i Sverige, alla kategorier och klubbar - ursäkta om jag skryter. Jag hoppas ni har överseende med det, både skryt och lite mindre aktivt CSFC ett kortare tag. Men livet måste komma först, även om ett liv utan Chelsea väl knappast kan vara värt att leva?!
    Min ambition är ändå att fortsätta det arbete jag börjat och fortsätta jobba för den klubb jag förälskade mig i 14 mars 1970. Hur inofficiellt det än är - men så vill jag ha det. Ingen fan ska komma och säga hur CSFC skriver om Chelsea. Vi älskar, kritiserar och stödjer alltid Chelsea, precis som våra läsare. True Blue - forever.

En intressant och uppenbarligt ärlig självbekännelse av Fernando Torres. Även om vi idag kräver mer, Chelseafans har gett Torres mer stöd än kanske någon annan spelare fått i fotbollshistorien och det här är inte vad vi vill höra. Vi vill nu se resultat. Läs mer >

TISDAG:
Eden Hazard
var petad från belgiska landslagstruppen. Skadad? Knappast, det handlar om en slags maktkamp med förbundskpaten Wilmots som tagit varje chans att hacka på och mobba Hazard i höst. Nu petade han honom. Officiellt försöker det belgiska förbundet få det att handla om att Hazard inte försöker spela defensivt. Men.... De har också petat Lukaku. Belgien har kanske Europas mest lovande landslag, men det verkar som de också har Europas mest idiotiska landslagsledning, och det sagt av en svensk som tvingades lyssna till Hamréns patetiska snack om Sverige i förra veckan. Talk about dilusional som de säger på engelska. Sverige spelar bättre fotboll utan Z-mannen, men då han är en världsspelare måste Sverige spela med honom. Den gåtan kommer aldrig Hamrén att lösa, hur gammal han än blir eller hur många sjalar han än sveper om halsen.

Chelsea och Arsenal möts på onsdag i en matchet är en hastigt arrangerad vänskapsmatch mellan vad vi förr kallade reservlagen för att Arsenals Jack Wilshere ska få matchtid efter sin väldigt långa skadefrånvaro. Matchen spelas på Arsenals träningsanläggning i Hertfordshire.

Rätt intressant artikel att läsa istället för att titta på landslagsfotboll (för det vet vi hur det slutar eller ;-). Det är en av Englands mest inflytelserika krönikörer som försöker förutspå Chelseas närmaste fyrtio dagar. Läs mer >

MÅNDAG:
Roberto di Matteo har lyft fram John Mikel Obi som en viktig del av Chelseas framgångar sedan han tog över som manager och att RdM gynnar Mikel är uppenbart. Jag tillhör inte Mikels största fans även om jag självklart inser det som RdM framförallt pekar ut, det otacksamma i hans roll på mitten. För mig är Mikel för långsam, han är slarvig och gör för många missar i avgörande lägen (och han orsakar på tok för många frisparkar i farliga lägen även om den biten har förbättrats avsevärt senaste tiden) för att kunna jämföras till exempel med Makelele i den defensiva rollen. Båda saknar också förmågan att göra mål även om Mikel faktiskt gjorde ett landslagsmål i helgen.
     Vad jag är beredd att säga är att Mikel har gått framät helt klart under di Matteos managerskap. Långt mer än under Ancelotti då sidledesspelet var pinsamt. Tveklöst är det så även om han gjorde en del dyrbara misstag i början av säsongen. De senaste matcherna har varit mycket mer stabila, även om vi också måste inse att han satts under mindre press i de matcherna.
    Det jag vill se är dock en större rotation även på den posten, det känns för mig onekligen som om di Matteo gynnar Mikel rätt mycket nu när Meireles lämnat. Lampard spelar mer tillbakadraget men har fortfarande licens att gå framåt, så vi kan egentligen inte jämföra honom i den positionen med Mikel. Lika lite kan vi jämföra Ramires som också kompletterat Mikel i en djupare roll då det är helt olika spelartyper och spelsätt. Den i klubben som mest påminner om Mikel är Oriol Romeu som i mina ögon är bättre framåt och en bättre passningsspelare. Mikel har bra passningsprocent, men analyserar man hans passningar är den absoluta majoriteten passningar korta sidledespassningar i säkerhetssyfte och mycket spel bakåt till mittbackarna.
   Mikel har absolut en plats i Chelsea, men så given som han är i laguttagningarna tycker jag nog inte han är. Han är kanske till och med en viktig spelare som får onödigt mycket dålig kritik, den invändningen från managerna kan jag hålla med om även om jag tillhör dem som ger den kritiken ibland. Kanske helt enkelt för att jag förväntar mig mer av honom. Han är dock inte enda alternativet i positionen och Romeu behöver speltid. Bakom dem har vi sedan Chalobah som säkert också kan bli en mycket intressant defensiv mittfältare.

På lördag är det inte bara matchen mot spuds. Det är också ett tillfälle för Chelseafans i Stockholmsområdet att få träffa två av de största legendarerna i klubbens historia, Peter Bonetti och Ron "Chopper" Harris. Bägge medlemmar av laget som vann FA Cupen och Cupvinnarcupen 1970-71. De kommer nämligen till Stockholm för att se matchen tillsammans med CSS och Chelseafans. Läs mer: >

 

Rykten, notiser m m, v-42


SÖNDAG:
Skvallersajterna har bestämt sig. John Terry kommer inte att få något nytt kontrakt när det nuvarande går ut. JTs kontrakt gäller dryga 1,5 år till så vi lär få många versioner på det här. Själv tar jag det för vad det är, drivel som kommit från dravel. Men JT får nog passa sig, han klarar nog inte av fler högprofilerade skandaler oavsett sanningshalt.


Det har pratats mycket om pengaproblem, ägarkonflikten i Shanghai Shenhua och hur det kommer att påverka Didier Drogba. Arsenal, Liverpool och Juventus lär vara de som rycker mest i honom. Inte för att han någonsin kommer att gå till en engelsk klubb, det är jag fullständigt övertygad om. Särskilt inte någon av de två.
   Däremot kommer nu en vinkling som jag tycker låter väldigt rolig, kanske mindre trovärdigt. Nu säger en del medier att Drogba kanske återvänder till Chelsea för ett sista år. Mycket intressant, men jag kan inte låta bli att undra över hur Torres skulle känna inför det.


Mycket låda om att City skulle "kidnappa" Chelseas mål Falcao genom att erbjuda ännu mer pengar. Det är ju inte första gången det sker, men frågan är väl om Falcao själv vill - särskilt om City inte tar sig vidare från gruppspelet i Champions League, vilket mycket väl kan vara en verklighet när januarifönstret öppnar. I pengar kan dock Chelsea inte konkurrera, konkurrensen i Chelsea är dock mindre på den positionen än i City så vill Falcao ha speltid är valet självklart.

Nya spekulationer om att Chelsea är intresserad av filmarnas filmare, Sergio Busquets i Barcelona. Till en kostnad om 25m pund. Löjeväckande om ni frågar mig. Och om det är något jag inte tror Chelsea söker är det väl ändå mittfältare, men sådana besvärliga fakta spräcker ju bara en story i media, det avskräcker inte att använda sunt förnuft. Chelsea bör väl dessutom vara försiktiga med spelare med det ryktet när till och med vår tuffing Iva nu två gånger fått kort för filmning. Något man nog inte hade gissat på tidigare men som tyder på att domarkåren nog särbehandlar Chelsea en del. Tänk om Valencia och Nani eller även Rooney behandlades på samma sätt!

TORSDAG:
Mycket strul i Drogbas nya klubb. Ägarna käbblar och tydligen betalas inte lönerna vilket gjort att spelarna strejkar. Så förvänta er mycket mer skvaller om vart Drogba ska gå nu.

ONSDAG:
Det lär inte märkas i media, men PSG lär gått ut och sagt att de inte alls jagar Ashley Cole som det påstås. Då lär de knappast gett sådana löneerbjudanden som media också sagt de gjort. Det hör dock till spelet att man förnekar ibland vad man vill göra av olika skäl.

TISDAG:
Nu har en prislapp satts på Ashley Cole. Det vill säga tidningarna gissar vilt. En säger han kommer att erbjudas 150.000 pund i veckan av PSG, en annan säger bestämt att summan är 185.000 pund i veckan för tre år. Jag misstänker starkt att Chelsea är inte intresserade av att tävla om det, så jag blir kanske inte ens förvånad om han säljs redan i januari. Vi får se framöver hur många matcher han vilas och om Bertrand börjar spelas in i laget som en indikation. Tidningarna har dock unisont bestämt sig för att Ashley Cole har tackat nej till en ettårs-förlängning. Den här nya idiotiska policyn som Chelsea plockat upp från United.
   Allra mest intressant med ryktena ovan är att när man tittar närmare på dem, kommer båda siffrorna från samma källa; goal.com!

Sturridge är också en spelare som lär lämna Chelsea i januari - om vi tror på medierna. Arsenal och Liverpool ska vara mest intresserade. Ska han då bli en ersättare för Walcott som de säger ska till oss eller...för vi ska ju inte glömma att scousers fortfarande drömmer om att Torres ska återvända för nästan inga pengar alls. Ungefär som toons hoppades få Carroll tillbaka till mer än reapris.

Ett nytt namn på skvallerkartan är våra motståndares mittfältare Paulinho. Dvs våra motståndare i World Cup (då jag räknar med en finalplats för Chelsea där, annars är det tidernas fiasko) Corinthian. Paulinho är 24 år och ännu en mittfältare, när ska medierna fatta att vi inte behöver mittfältare. Han är dessutom den som direkt tävlar med Ramires om den defensiva mittfältsrollen i det brasilianska landslaget, dvs ännu en back-up. Så ryktet hamnar långt ned på skalan över trovärdigt. Man kan faktiskt nästan tro det är silly season redan som ryktena virvlat senaste tiden.

Ett exempel på hur vilt det är. Gissa vem som är aktuell igen enligt en webbsajt? Jo, just det nyligen köpte Hulk som kostar hur mycket som helst och tydligen inte levererar i Ryssland, eller är det de xenopfobiska ryska fansen som är problemet. I vilket fall som påstår de här fantasiuppfinnarna att Chelsea jagar honom igen, om vi ens jagade honom första gången. Ok, webbsajten är knuten till Arsenal och detta påstås därför de inbillar sig att Arsenal kan köpa Falcao och att Chelsea därför skulle gå tillbaka till tidigare intresse. Ibland är det svårt att skilja mellan en nyhetssajt som hävdar att de är oberoende även om den heter Emirates24, men somi verkligheten egentligen bara är ett reklamverktyg för en klubb.

MÅNDAG:
Vi kommer att få se mycket sådan här spekulation framöver. Vem som ska ersätta Ashley Cole som alla medier tar för givet ska lämna och då de är okunniga är inte Ryan eller Patrick ens med i bilden, utan deras enda lösning är att vi ska köpa en vänsterback. Som 28-åringen Benoit Assou-Ekotto i Tottenham som bara har 20 månader kvar på sitt kontrakt och förväntas bli billig (dvs svindyr) med 10m i övergångssumma.

Det börjar talas om Higuain igen också. Då vissa medier bestämt sig för att Falcao helt enkelt kostar för mycket. Jag har ingen aning om hur Chelsea tänker men Higuain lär inte bli billig heller om Chelsea ens tänker satsa på någon av dem redan i januari. Jag är långt ifrån säker. Det beror ju på eventuella skador och hur säsongen gått fram till dess. Januari är ju traditionellt panikköpens månad.

Santos är tillbaka i bilden vad det gäller Florent Malouda. De var intresserade i somras men backade på grund av Maloudas lönekrav. Krav som säkert gått ned något nu när Malouda inte ingår i Chelseas trupp utan han får träna med U-21-laget. Chelsea lär knappast ta mycket betalt för en flytt i januari då kontraktet löper ut i sommar.

Det pratas mycket om att Ashley Cole är beredd att lämna Chelsea efter den här säsongen. Om ni inte redan har tröttnat på det ryktet. Cole är dock bara 31 år och om Chelsea verkligen tänker vara så stendumma att man inför regler om kontrakt som är generella för alla över 30 år som vissa andra klubbar har gjort, då kan det nog bli så. Idioti är det enda ord jag kan finna för det. Däremot är jag kanske mindre orolig då vi ändå har både Ryan Bertrand och Patrick van Aanholt i klubben, även om ingen av dem ännu är på Coles nivå spelmässigt. Det handlar kanske dock inte bara om det spelmässiga. Äldre spelare har också högre löner och det är ett område Chelsea måste minska kostnaderna inför FFP nästa år.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!