Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 37 sp 21 v 9 o 7 f 73 - 38 mål 72 p
6 -12 maj 2013

Nyheter v-19

Sign up for Frank. >>>
Den BLÅ reklamfilmen >>>

NYA FRÅGOR


SÖNDAG:
Dåliga nyheter, både John Terry och Eden Hazard måste genomgå magnetröntgen innan vi vet hur allvarliga deras skador är. Vilken otur JT har. Han missade Champions Leaguefinalen (även om det var pga egen dumhet) och nu Europa League, som det ser ut som och Hazard är inte en spelare något lag i världen frivilligt avstår från heller.

Benfica hade en demoraliserande förlust, sin första för säsongen, mot Porto i helgen vilket gör den portugisiska ligan till den nästan enda i Europa som är spännande i avslutningen. Frågan är hur det påverkar dem inför finalen. Chelsea kom ju från en moralhöjande vändning istället.

Pablo Aimar försöker sig på att spela mind games genom att påstå att dagens Chelsea är det sämsta sedan Roman köpte klubben. Vilket skitsnack.

Det var stort drama idag igen i play off mellan Watford och Leicester. Watford låg under med 1-0 från första matchen. Och i 96 minuten går domare Oliver på en jättefilmning från en Leicesterspelare vid ställningen 2-1 (dvs förlängning). Straffläggaren, filmaren Knockaert, slår en ruskigt usel straff på Almunias fötter när målvakten redan var bortfintad och slår dessutom returen lika uselt på Almunia och Cassetti rensar undan vilket blir en kontring som Watfords Deeney gör mål på. 3-1 och Watford går till avgörande play-offmatch på Wembley (kanske mot Zolas gamle lagkamrat Poyets Brighton). Hade straffen gått imål hade Leicester gått vidare. Publikinvasion. Det blev massor med tilllägg förstås, och det var det redan innan då Joel Ekstrand hade blivit knockad med blodutgjutelse.

LÖRDAG:
Vilken otrolig fotbollslördag.
Chelseas otroliga drama i Birmingham och så slog Wigan som jag inte kan låta bli att hålla på slår City i FA Cupen (och tjänade mig en liten slant då jag hade satsat en liten peng på dem). Så roligt. GRATTIS WIGAN, nu handlar det om att stanna kvar. Klarar ni det miraklet också?

Frank Lampards topp-10 mål.
Jag kan bara hålla med om ettan, det är ett av de mål jag kommer ihåg bäst i hela mitt liv. Inkl mina egna.-) >>>

Ord från en stor man till en annan stor spelare. Bobby Tambling sa detta om Frank Lampard efter att fått sitt målrekord slagit idag:
"I am so proud to have held the leading goalscoring record with Chelsea for the past 45 years and I know like all records, it is there to be broken. But to be honest, if I wanted anyone to break it, it would be Frank Lampard."
Topplistan
Frank Lampard 203
Bobby Tambling 202
Kerry Dixon 193
Didier Drogba 157
Roy Bentley 150
Peter Osgood150
Jimmy Greaves 132
George Mills 125
George Hilsdon 108

FREDAG:
Play off till Premier League, och alla miljonerna, pågår just nu. Watford som i helgen hade en sådan enorm otur förlorade lite oväntat borta mot lägst placerade Leicester (en reaktion?) och ikväll spelade Crystal Palace mot en annan före detta Chelseaspelare som är manager, Gus Poyets Brighton. (Där också Wayne Bridge idag spelar). Brighton får anses ha fördel då de klarade 0-0 borta inför returen hemma mot Ian Holloways Crystal Palace. Det kan alltså bli så att Gianfranco Zola möter sin förra lagkamrat Gus Poyet i den direkt avgörande matchen på Wembley om tredje platsen till att gå. Rätt intressant, vet inte om något liknande har inträffat förut. (De spelade samtidigt i Chelsea åren 97-01).

Det är ganska intressant att se röstningen på de två nya frågor CSFC ställde häromdagen. Kluvet kring ny anfallare men väldigt enigt om manager.

Aston Villa har frågetecken inför försvararen Lowton och testar honom sent. De har också en rätt lång skadelista. Lamps kommer att starta för Chelsea, kanske hans sista start om vi ska tro saker och ting. Det är osäkert om Hazard och Moses kan spela, båda har skadekänning och med tanke på finalen i Amsterdam räknar åtminstone jag med att ingen av dem deltar. Ryan Bertrand är också skadad men överraskande nog är faktiskt Oriol Romeu tillbaka och kan komma med i truppen, jag tror dock knappast han får starta. Men det är roligt att den lovande mittfältaren får en chans att spela igen den här säsongen, det trodde vi inte.

TORSDAG:
Benitez
är verkligen inte ute efter att skaffa sig vänner när han nu går ut och säger att Frank Lampard kommer bara att få starta en match till av de som kvarstår och att han då måste slå rekordet. Otroligt att en manager går ut och säger sådana saker, men så satte han ju också in Benayoun igår istället för Lampard när vi behövde vinna matchen. Inte undra på att fansen buade honom och ropade på José Mourinho istället.

Chelsea kommer att spela en vänskaps/träningsmatch mot lilla Ilkeston den 30 juli. Frågan är kanske hur många aktuella a-lagsspelare som kommer att delta i den matchen?

Så här ärs är känslorna alltid delade. Det är oftast något väldigt spännande på gång. I år en stor final på onsdag och redan på lördag nästa kapitel i kampen om CL-platserna. Ändå - det är bara tre matcher kvar på säsongen. Sedan måste man genomlida silly season (nej, jag tycker inte längre den är rolig, kanske för att jag bevakar den åt er), alla spekulationer, all osäkerhet, till åtminstone i juli. I juli börjar man kunna se framåt igen. Träningsmatcherna börjar och vi får se nya spelare och en ny manager - igen. Kanske en gammal manager - igen. Men ärligt talat alla, det är bara tre matcher till och sedan måste vi vänta ända till i mitten av augusti igen...

CFCs krönikör Giles Smith är ett måste att läsa på torsdagar. Så här skriver han idag om David Luiz-incidenten i Manchester: "Everybody dwelt on the picture of David Luiz lying on the ground, apparently smiling, and everybody laid a dark interpretation on that scene. And until David Luiz mentioned them a day later, nobody dwelt on the people that he was smiling at - namely the United fans adjacent to the pitch at that point.
     Look at the replays and you'll see them clearly enough, offering our gifted Brazilian their kindest regards from the front few rows of the stand. In this circumstances, rather than vilifying him, I think the critics should be commending him for the sobriety and good humour of his reaction. It takes a pretty big man to smile in the face of those who would abuse him. Especially when that man has just been kicked up in the air by an angry Manchester United player."

Annars är jag fortfarande besviken över att vi tappade matchen i torsdags. Och då Villa har visat väldigt bra form och ännu inte är helt klara från nedflyttning (även om de nästan är det, behöver en pinne till) så blir det tufft. Vinner vi är vi dock klara för CL så även det blir en spännande match (Tottenham tar inte in 18 mål på två matcher).

ONSDAG:
Vi förlorade inte mot spuds, men jag är ändå klart besviken för den här matchen skulle vi vunnit, men ännu en gång tappade vi en ledning fullständigt i onödan. Tottenham skapade ju knappt en riktig målchans förutom sina mål.

Med Alex Fergusons väldigt överraskande avgång från United har det blivit toppspinn på Silly Season. Den bomben var en överraskning verkligen. Jag var fullständigt övertygad om att han skulle fortsätta minst 2-3 år till. Nu handlar allt om José Mourinho istället är på väg dit eller om det blir David Moyes från Everton? Drömmen för medierna och silly season-spekulanterna och det som såg helt klart ut med JM till Chelsea (enligt spekulationerna) hamnar nu väldigt mycket i frågetecknen.

United uppger att en ersättare har utsätts men ännu säger de inte vem, vilket verkligen spetsar till spekulationerna då JM absolut är på väg från Real och Moyes har ju spekulerats vara på väg från Everton då han inte förlängt kontrakt vad CSFC förstår. Vi får väl se nästa nästa bomb kommer, jag blir inte ett dugg förvånad om det blir JM även om jag har svårt att riktigt se honom i Uniteds organisation och ägarförhållande - å andra sidan är jag övertygad om att ersättaren i princip utsätts av Ferguson själv och han är ju vän och fan av JM. Min gissning 60/40 att det blir José Mourinho i United och Chelsea letar fortfarande manager med Pellegrini som nu mest aktuella namn (vilket inte är en bra lösning som jag ser det även om det självklar kan bli bra).
----

Det här är nog den största överraskningen i engelsk fotboll sedan JM försvann. Inte att det händer men att det händer, större än när Torres kom till Chelsea. Och känslan är att Chelsea nu får leta manager vidare.

Oavsett vad man tycker om personen säger jag helt klart att han är en av världens främsta managers genom tiderna, kanske till med förmodligen den allra främste även om det finns managers som kanske revolutionerat fotbollsidéer mer - men ingen har förnyat sig själv och varit en bättre manager och matchcoach än Ferguson. Fotbollen är bättre och rikare tack vare hans gärningar och han har inspirerat generationer av managers och spelare (och gett domare, konkurrenter och media en hel ddel buvudbry).

---


1990- Det var senaste gången Spuds vann på Stamford Bridge. En underbar statistik men all statistik springer förr eller senare på pumpen så det är inget att luta sig mot. Bättre då att luta sig mot att Chelsea visat väldigt fin form och Tottenham har inte gjort det på senaste tiden, även om de haft en del tur. De var utspelade av City och vann stort, de var absolut inte bästa laget mot Wigan men vann tack vare deras totala centralfigur Gareth Bale.
   Vi har fyra matcher på oss att slå vårt totala målrekord från dubbelåret. Tre mål till och vi tangerar de 142 mål Chelsea gjorde det året. Vi har dock i år spelat fler matcher.

TISDAG:
Eden Hazard är spelklar igen efter sitt bentrubbel. Men Mikel är fortfarande borta och ny på skadelistan är Ryan Bertrand med knäproblem. Romeu som vanligt borta och kommer så att förbli resten av säsongen. I Tottenham kommer både Lennon och Dembele tillbaka vilken onekligen är en förstärkning. Efter vår lite överraskande trepoängare på Old Trafford är det nog Tottenham som just nu har störst motivation.

David Luiz har förklarat att han skrattade inte åt situationen som sådan ut åt kommentarer och förolämpningar han fick från åskådarna just bredvid. En ganska trolig förklaring faktiskt men trist att situationen uppstår och att några idioter tar det som en filmning när Rafael klipper honom som med en lie.

MÅNDAG:
En tung seger igår och som väntat var Ferguson vansinnig på domaren, utan skäl. Vad Luiz gjorde med att flina efteråt var verkligen inte snyggt men kapningen var betydligt fulare och att påstå att Luiz filmade till sig den är fullständigt vansinnigt. Visst var han uppe och viftade med armbågarna men den var ju ingenting mot vad van Persie med flera i United gjorde under matchen. Men tyvärr gör sådant här att alla får en ursäkt att hata och gå till vilda överdrifter som olika forum självklart visade då Unitedsupportrar ofta har ett stort problem med sin självbild och vad de själva gör. Ett resultat av managerns konfrontativa inställning. (Detta är ju också ett problem kring JM som vi vet) Och som vi vet växer näthatet enormt numera. Så det var bäst att hålla tyst igår på olika forum för fakta spelar ju ingen roll.
    Även Ferguson erkänner dock att Chelsea förtjänade att vinna. Vi var ineffektiva som ofta men mer motiverade och United var inte bra. Första halvlek var ok, andra ett sömnpiller och det lutade verkligen åt 0-0 så när målet kom blev det väldigt hetsigt.
    Det blir svårare på onsdag att ta tre poäng, men kan vi stoppa Bale från att göra mål då vinner Chelsea, det är jag övertygad om. Vi får hoppas att det blir en match som handlar om fotbollen, för efter Suarez och gårdagen är jag rätt trött på kontroverser. Vi förlorade två poäng på att Suarez fick vara kvar på plan, vi förlorade en finalplats på att Aguero fick vara kvar på plan men United förlorade inget på att Rafael möjligen något provocerad inte kunde behålla humöret! Det är fakta, inget annat.

 

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG:
Det är ingen måtta på en viss Benitez ego och självförhärligande. Han hävdar idag att hans tid i Chelsea har varit en 100% succé. Skitsnack. Han får självklart godkänt, om vi vinner Europa League. Men han förlorade världscupfinalen, han förlorade i FA Cupen, han förlorade i Ligacupen och han har haft massor med konstiga matcher särskilt dem när Chelsea tappat ledningarna. Godkänt, men 100% succ+e = bullshit.

Då är det dags igen. En Real-spelare till Chelsea. Det är återigen Sami Khedira som knyts till Chelsea, liksom André Schürrle. Jag är redan trött på det här innan Silly Season startar.

Då är det lite roligare, inte minst för det retar Unitedfans något oerhört, att höra att Rooney kommer allt närmare Chelsea, om vi nu tror på det.

Också mycket snack om redan rapporterade att Galatasary erbjuder JT ett jättekontrakt för tre år framåt. Jag tror inte JT är intresserad men agenterna spelar säkerligen ut korten då han snart startar sitt sista kontraktsår.

Barcelona som förlorar Valdes tänker erbjuda Chelsea Alexis Sanchez för Thibaut Courtois. Hoppas Chelsea säger samma sak som jag gör - gå och.... Spanskt rykte dock och det är inte första gången, även om det är nytt att de försöker dumpa floppen Sanchez på oss.

LÖRDAG:
Galatasaray jagar John Terry och lär försöka erbjuda honom ett treårskontrakt värt 200.000 pund i veckan. Jag tror inte de lyckas även om JTs framtid i Chelsea är osäker, men det är idag. Ingen vet hur det är imorgon när en ny manager finns på plats.

FREDAG:

Bayern har förklarat att de inte är intresserade av att värva Wayne Rooney, vilket snart bör innebära att till och med svenska tidningar kopplar honom till Chelsea, fast de lär nog bara tala om PSG pga av en viss z-faktor..

Portugisisk press hävdar att JM var förstavalet för United men att JMs familj inte ville flytta till Manchester. Om vi säger så här; jag tvivlar det verkar vara ett väldigt nationalistiskt inläggi debatten. Jag tror nog mycket mer på att Bobby Charltons ord vägde tungt och att han föredrog Moyes inte minst pga mediecirkusen som JM alltid drar på sig - ni har säkert redan läst om allt tjafs som påstås hänt med vissa spelare senaste veckan i Real och som ledde till att klubben ställde in den sedvanliga presskonferensen inför helgens match.

Kevin de Bruyne sägs vara intresserad av en flytt till Dortmund. Inte undra på, Dortmund är en kanonklubb som också nått CL-finalen, men framförallt är kända för att verkligen vara duktiga på att utveckla unga spelare - och Chelsea, läs Emenalo, har verkligen inte behandlat Kevind de Bruyne på ett sätt som man förväntar sig om ryktena om att han ska vara delbetalning för Schürrle stämmer.

Mer rykten om att JM verkligen vill att Frank Lampard stannar om han kommer, och även om han inte kommer verkar det som. JM lär rekommendat Chelsea å det starkaste att förlänga Lamps kontrakt. Det lär nog inte Emenalo gilla. Men det förklarar kanske varför det ändå är rätt lugnt kring Lamps idag, det kanske har kommit signaler till honom att Chelsea ändå är villiga att prata - men först efter säsongen. Hoppas kan vi ju.

Inte oväntat framgår det nu att det var sir Bobby Charlton som kanske var den som mest var tveksam till JM som manager i United även om den "officiella" linjen är att de inte tog JM för de trodde han var i det närmaste klar för Chelsea. Att vissa i United stötts av JMs starka och inte alltid positiva medieprofil är ingen hemlighet även om man kan säga att Ferguson har samma profil, fast 26 år att luta sig mot.

Starka rykten säger att ecuadorianen Josimar Quintero kommer till Chelsea i sommar. Quintero kommer från Barcelonas akademi, är 16 år och spelar ytterback-ytter. Han har börjat plugga engelska för fullt nu och det verkar troligt att det här är ännu en ung spelare som Chelsea tar hand om. Vi har nämnt ryktena tidigare men nu verkar det nästan vara en done-deal.

Silly Season har inte officiellt börjat men är redan i maxfart. Fergusons oerhört överraskande avgång löstes snabbt genom att Moyes bekräftades inom ett dygn som ny manager. Vilket utlöser en kedja där Everton nu också söker manager och lär vara intresserade av Martinez som vägrar diskutera något alls innan Wigan spelat klart för säsongen eller Macky Malkay som just tog upp Cardiff i PL. Wayne Rooney ska lämna och har enligt uppgift lämnat in två transferansökningar; till Bayern säger svenska tidningar medan engelska tidningar pratar en hel del om Chelsea även om det är svårt att tro att Man United säljer honom till Chelsea som är direkt konkurrent ens om Frank Lampard som inte får nytt kontrakt hamnar i United; tillsammans med Christiano Ronaldo som United enligt media nu försöker köpa tillbaka medan Falco överraskande går till Monaco för Atletico kommer inte att sälja honom till Real... och så vidare. Frank Lampard uttalar sig och önskar JM tillbaka till Chelsea och hoppas det innebär att han får stanna och avsluta karriären i den klubb han älskar och som älskar honom. Spänn säkerhetsbältena.

TORSDAG:
Senaste nytt är att Radamel Falcao har gjort klart med Monaco. Nyheten kommer från Spanien men jag skulle nog ändå inte bli helt överraskad med tanke på vad som läckt ut om hans partners ovilja att flytta till England - och Monaco har pengar och nästan ingen skatt. Vif år dock avvakta och se vad sanningen är för det är ju Silly Season.

Då är det klart. Det blir David Moyes som tar över efter Alex Ferguson i United, men han kommer att ha den gamle bitvargen akande över axeln. En inte helt avundsvärd situation. Kraven på att leverera är enorma. Frågan är hur lång smekmånaden blir, men kontraktet är på hela sex år.

Moyes förra adept däremot tycks vilja lämna United. Ferguson lär dock sagt nej till att låta Rooney gå till Chelsea, eller PSG eller någon annan klubb som anses kunna ha råd med hans anmärkningsvärda lön. Rooney ska idag ha lämnat in en andra begäran om att få lämna United. Faktum är att under dagen har ryktena om Chelsea som vald klubb ökat enormt. Dels för att Rooney tydligen väldigt bestämt vill lämna (han lämnade in sin första begäran för två veckor sedan) dels för att han vill spela i samma klubb som Ashley Cole och så tror ju jag personligen att Rooney är en spelare som inte är intresserad av att spela utomlands. Det är faktiskt rätt svårt att se Wayne Rooney i Paris eller München.

Det är mer och mer snack om att Chelsea tänker släppa försöken att få hit Radamel Falcao för istället satsa på Robert Lewandowski. Anledningarna lär vara fllera, en av dem att JM lär föredra Lewandowski. Andra skäl kan vara att Lewandowski sägs kosta hälften, att han är något yngre och att Falcaos fru inte vill flytta till Englad (ett problem vi har haft redan tidigare med några spelarfruar). Jag har alltid gillat och pratat mig varm för Falcao men Lewandowski är verkligen ingen dålig spelare och kanske passar han in ännu bättre. Vem vet? Prisskillnaden är dock väldigt intressant för priset för Falcao är väldigt högt, inte minst med tanke på nya ekonomiska regler. (Andra är förstås nu övertygade om att JMs förstva värvning blir Wayne Rooney).

Samtidigt växer skvallret om att vi istället skulle intressera oss för Atleticos Ardan Turan. Vilket är mer obegripligt då vi har överskott på spelare i den positionen.

Leverkusens general manager, Wolfgang Holzhauser, hävdar att André Schürrle förmodligen har ett förkontrakt med Chelsea, och att klubben har mottagit ert erbjudande om en köpesumma. Däremot säger han att klubben ännu inte bestämt sig då det inte enbart handlar om pengar det handlar också om alternativ för dem. En klar hänvisning till att de hoppas få de Bruyne som mellanskillnad. Problemet för dem är ju att han vill inte till Leverkusen utan till Dortmund om han ska lämna Chelsea utan att spelat en match.

ONSDAG:
Ny t-shirt och munktröja i Webbshopen med texten på bilden:tshirt

 

 

 

 

 

 

 

Ännu en person har hört av sig med två biljetter a 4000kr till Europa Leaguefinalen på nästa onsdag. Skicka ett mejl och jag skickar hans mejladress till er.


Senaste nytt pekar alltmer mot David Moyes som Fergusons ersättare. Faktum var att bara för två dagar sedan spekulerades det i att Moyes skulle "praktisera" hos United nästa år. Tydligen är min första tanke om att Ferguson utser sin ersättare själv och då skulle välja JM inte helt i linje med klubbens för övrigt där JM anses alltför kontroversiell. Tokigaste spekulationen är dock Rafael Benitez som knappast skulle bli mycket populärare på Old Trafford än han varit på Stamford Bridge trots att han gjort ett fullt godkänt jobb hos oss.

Det sägs att Roman vägrar lösa ut JM från Real Madrid, vilket låter väldigt bra i mina öron. Real vill uppenbarligen bli av med JM efter starka spelar- och mediepåtryckningar, men då ska inte Chelsea betala Real några 10m pund för det. Aldrig i livet.

Thibaut Courtois
kommer inte att säljas eller användas som mellanskillnad enligt de senaste rapporterna (tyvärr från Spanien) utan istället skriva nytt kontrakt med Chelsea till 2016. Hoppas så.

Arda Turan, den turkiske mittfältaren som varit så inflytelserik i Atletico Madrid är åter på Chelsea måltavla enligt tidningarna. Det var han innan flytten till Spanien då det påstods att Guus Hiddink rekommenderade honom, och nu återigen. Till ett pris av 24m euro

TISDAG:
Mer Dagens JM,
om ni orkar:
Benitez har sagt till journalisterna "att ni vet ju alla vem som kommer efter".... och John Terry avslöjar vad vi redan vet att flera spelare fortfarande har personlig kontakt med José Mourinho, som om det skulle vara något förbjudet...

Skvallret säger att Bayer Leverkusen ska ha bekräftat att Chelsea köper André Schürrle. Dock inget från Chelsea.
    De vet också att JM vill ha Blackburns omstridde f d manager Steve Kean som assisterande manager....

Jojo, Dagens JM är att han vill att Nemanja Matic som gick som delbetalning för David Luiz ska komma tillbaka till Chelsea. Matic som annars varit ett objekt för United enligt engelska medier.

Gianfranco Zola hoppas att Nathaniel Chalobah får stanna hos Watford på lån. Watford som börjar spela play-offmatcherna nu i veckan. Vi håller tummarna för Zola och Chalobah. Efter den otroliga otur de hade i helgen är de värda att ta sig hela vägen upp. De slutade ju också på tredje plats.

Wigans James McCarthy är tillbaka på radarn, åtminstone på medias. Ännu en spelare för den del av truppen vi har bäst

MÅNDAG:
Tro det om ni vill, men enligt minst sagt inte seriösa Daily Star kan Dortmund tänka sig att sälja Robert Lewandowski för rea-priset 25m pund till Chelsea, bara de slipper se honom också gå till Bayern... Särskilt om Chelsea då säljer Kevin de Bruyne till dem. Chelsea lär nu vara storfavoriter till att landa Lewandowski, liksom vi är storfavoriter till att få Falcao samtidigt som vi har Torres, Ba och Lukaku!

JM
lär spenderat 200 pund på kartonger och packtejp på Ikea i Madrid. Ni förstår vad det innebär. Hans flytt är redan klar, i princip... enligt spekulanterna och de som vet. Önskar jag visste.

Vi har blivit kontaktade av en kille som har två biljetter till salu till Europa League-finalen. Om någon är intresserad kontakta CSFC så skickar vi hans adress. De kostar 4000 st. Först till kvarn.


     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie