csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
29 juli - 4 augusti 2013

Nyheter v-31

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Chelsea v Milan 2 -0 (1-0)

Chelsea kommer att matcha spelarna kort och hårt. Confedspelarna lär inte få mer än 45 minuter, men största pressen är nog på Demba Ba som startar som anfallare-striker.
   Lampard, Schürrle och Luiz vilas pga skadekänningar. Men de Bruyne är tillbaka och kommentatorerna har ett nytt eller är det det gamla uttalet av hans namn. Undrar vilket som verkligen gäller.
    Uppställningen är helt annorlunda än någon annan match. Azpi spelar därbak med Cahilll, Iva och Bertrand. Två sittande mittfätlare med van Ginkel och Essien. De Bruyne och Hazz på kanterna och som sagt B aframåt. Naturligtvis Cech i mål.
    Iva klackade bollen på ett Hazz-inlägg och det var bara en kanonräddning av Abbiati som räddade Milan efter 3,5 minut. Chelsea har börjat riktigt bra.
   Chelsea började väldigt bra och dominerade matchen. Iva har haft tre chanser, de Bruyne har gjort ett bortdömt mål (rätt) och Milan har också hittat in i matchen och haft en jättechans som Cech och Iva redde upp. Bra första halvtimme.
    MÅL Kevin de Bruyne sätter det på ett frispelspass från Hazz. Nu kanske ni börjar förstå varför jag hatade allt snack om att de Bruyne skulle användas som mellanskillnad i köpet av Schürrle. 30
   Jag är faktiskt riktigt imponerad av Chelsea och ändå är detta nog inte startuppställningen så att säga. Hazz, de Bruyne, Iva bäst, tätt följda av Oscar, Azpi och van Ginkel. Men ingen är dålig även om Ba har svårt att få lägen. Många förändringar väntas till andra halvlek. Chelsea spelar rakare, kvickare och med högre tempo redan än de gjorde stora delar av förra säsongen. Det enda som ännu inte fungerar klockrent i de träningsmatcher jag sett är bollarna till strikern.
   Mata in liksom Torres, Moses, Ramires. JT, Schwarzer, Cole. Sju byten. Det blir en helt annan match antar jag nu. Iva flyttar till högerbacken, Hazz och Cahill är också kvar. Liksom van Ginkel vars spelsinne imponerar stort för en så ung spelare. Han märks inte mycket men är rätt.
   Mikel kommer in för van Ginkel ögonblicket efter att Chelsea absolut skulle haft en straff när Muntari gör ned Mata bakifrån. Milan spelar väldigt tufft och det kunde varit utvisning i den här matchen också, Rami görs ned ordentligt av Silvestre och nu hittar domaren äntligen kortleken.
   Schürrle in för Hazard.
   Med tjugo kvar är det Mata och Moses som imponerat mest av inhopparna även om Moses dämpats. Torres, trots fel dobbar för han har snubblat en del, och Rami också mycket bra.
   Det märks också att JM är tillbaka i försvarsspelet som redan är bättre än förra året hur mycket än Benitez fick beröm för det, men det är helt klart redan bättre om vi ska döma av de här matcherna. JT ser pånyttfödd ut och Cahill betydligt mer solid.
   Lukaku in sista fem för Torres, som varit mycket bra.
   Rami ger bort ett friläge genom att passa när han är helt ren. Inte så smart. Men det är ju träningsmatch.
    MÅL. Schürrle som haft problem och som jag tänkte sätta frågetecken för gör en svingvolley och sätter bollen fullständigt perfekt. Härligt mål. 90+2

Final mot Real Madrid i Miami den 7:e, klockan tre på natten mot torsdag. Det finns mycket att bli imponerad av redan, särskilt med dessa mängder byten. Effektiviteten skulle vi kanske kunna gnälla lite på. Siffrorna blygsammare än Chelseas insats. Det var inget snack om vilket lag som, var bäst. Och då är ändå Milan längre fram i sina förberedelser då de ska spela CL-kval.


Ungdomslagen har spelat i helgen. U-18 slog Bristol City med 2-1 (mål: Nditi, och svenske Osmanovic). U-21 slog Wealdstone med 4-1. Mål av Swift, Kiwomya och två mål av vår nye spelare Isiah Izzy Brown som vi därmed kan officiellt välkomna till Chelsea även om klubben inte gått ut med det.

Många tidningar skriver idag om att Mourinho tackade nej till jobbet som engelsk förbundskapten när McClaren fick sparken. Som om det vore en nyhet. Det har vi känt till i åratal. Det är inte ens nytt att han var nära att tacka ja men att han insåg att förbundskaptensjobbet är tråkigt.

Som vakna läsare noterat kan vi nog ta Jeffrey Brumas övergång till PSV som officiell nu. Detta då han igår spelade i PSVs ligapremiär mot den Haag. Priset lär vara 2,5m pund.
    Det har stått klart rätt länge, åtminstone i cirka tre år att Bruma aldrig skulle återvända till Chelsea för att ta den plats vi trodde ett tag. Det där sista steget upp i Chelsea är enormt och med tanke på de mittbackar vi har och har haft senaste åren är konkurrensen rätt mördande. Bruma hade en fin utveckling och gjorde debut i holländska landslaget men tappade formen. Dock, PSV är verkligen inget dåligt lag att hamna i när Chelsea inte blev möjligt.
   Vi får önska Bruma lycka till och han gjorde en hel del fina matcher för Chelsea innan lånen till Hamburg. Däremot har jag helt missat om Chelsea någonsin gjorde det här officiellt på hemsidan. Men samma sak gäller ju Izzy Browns övergång till Chelsea.
    Jag tror dock transferlistan på sajten stämmer rätt bra nu. Lite förvånande dock att Benayoun ännu inte hittat en klubb och det har varit väldigt tyst om honom. Har ni hört något hör gärna av er. >>>

Frank Lampard har sluppit sina hälsenebekymmer och tränar för fullt igen. Jag tvivlar dock på att han spelar ikväll. Kanske några minuter på slutet beroende på hur matchen utvecklar sig.

Vinner Chelsea mot Milan i natt (matchen börjar halv ett) så blir det Real Madrid i finalen. Real slog Everton med rätt blygsamma 2-1 igår. i sin semi.

LÖRDAG:
Torres
är namnet för dagen då Mourinho talat om hur Chelsea ska spela honom. Det är som en revolution i öppenhet och information i Chelsea nu när JM är tillbaka, härligt. Slutledningen är att JM tror inte på att ändra Torres spelstil och han tror inte att Torres är särskilt bra mot uppställda försvar, han är ingen targetspelare. Därför måste laget lära sig att spela på Torres styrkor istället för tvärtom. Låter väldigt basic, men ändå vet vi ju med facit i hand att så har ju inte skett under Torres tid i klubben. Även om han förra säsongen gjorde en hel del mål, men då mot lite sämre motstånd där hans styrkor framkom bättre. Ska bli väldigt kul att se om JM kan få fram Torres talang bättre än tidigare managers.

FREDAG:
Chelsea har räddat en annan fotbollsklubb från konkurs. Det är Aldershot i de lägre seriesystemen som tack vare Chelsea nu kan fortsätta sin verksamhet. Chelsea har nämligen köpt in sig för ett tjugotal matcher på deras hemmaarena vilket hjälper klubben att fortsätta. Chelsea kommer att spela ungdomslagen där, de spelar ju ofta på Brentfords hemmaarena just nu.

Chelsea v Inter 2-0 i Guinness Cup
Oscar och Eden Hazard, straff (som inte skulle varit), gjorde målen. Inter fick Campagnaro utvisad för en riktigt ful tackling på JT i andra,men då stod det redan 2-0.
Chelsea startade
1.Cech
2.Ivanovic
24.Cahill
26.Terry (k)
3.Cole
16.Van Ginkel
7.Ramires
13.Moses
11.Oscar
17.Hazard
18.Lukaku
Avb : 23.Schwarzer, 28.Azpilicueta, 34.Bertrand, 4.David Luiz, 5.Essien, 12.Mikel, 10.Mata, 9.Torres, 19.Ba.
Vi möter därför Milan i nästa match 4 aug. Tyvärr också en mitt i nattenmatch. Spelas halv sju lokal tid i New York, så den är lite tidigare dock.
   Nägra youtube-höjdpunkter från matchen. >>

I den andra semin möts Everton (slog Juventus efter straffar) och Real Madrid som lätt slog LA Galaxy med 3-1.

 

TORSDAG:
Inte en blaska i världen hade skvallrat om det, men idag skrev Stipe Perica på för Chelsea. En 18-årig anfallare från kroatiska NK Zadar.

Både Patrick van Aanholt och Gael Kakuta startade för Vitesse ikvällen EL-kval.

Kevin de Bruyne
hade lite känning av sitt knä efter andra träningen så jag tror nog han sparas inatt. Då är jag mer nyfiken på om Lampard kan spela.

Chelsea upphör inte att förvåna. CSFC skrev ju om att kontraktslöse Hilario var med på USA-turnén. Chelsea släppte ju Hilario i maj när kontraktet gick ut sista juni. Hilario stod så vitt jag kommer ihåg inte enda match förra året - men idag skrev Chelsea nytt kontrakt med Hilario. Det är ett ettårskontrakt och Chelsea planerar alltså att ha fyra målvakter i truppen; Cech, Schwarzer, Blackman och Hilario... Han är 37 år och har gjort 39 matcher, varav 18 nollor. Eftersom han varit kontraktslös från Chelsea måste vi väl tekniskt sett räkna det här som en värvning?! Däremot känns det som en liten missförtroendeförklaring mot de målvakter som finns i klubben. Senast Chelsea hade fyra aktiva målvakter i truppen var vid Cechs allvarliga huvudskada mot Reading när Magnus Hedman togs in, men aldrig spelade en minut (han skulle spelat en ligacupmatch men blev skadad).
   Hilario kom till Chelsea (första) gången maj 2006.

André Schürrle har haft feber och lär nog inte spela idag. Annars har JM ett stort problem med att truppen är nu indelad i två helt olika läger vad det gäller de fysiska och matchmässiga förberedelserna. De sex som varit lediga längre är av naturliga skäl långt efter de övriga och deras träning sker delvis inviduellt just nu och de får träna många moment sinsemellan. Detta kommer att påverka laget i natt. Några kommer att spela mer andra mindre och de som mest behöver match just nu är de som är sämst förberedda på det. Men för JM är det ju ett kärt återseende att se och träffa sitt andra favoritlag. För det är ju så för JM att Chelsea kommer först, Inter tvåa och hans övriga klubbar en bit efter av olika skäl.

ONSDAG:
Kenneth Omerou som på grund av skada missar USA-turnén har åtminstone fått en god nyhet. Hans arbetstillstånd har kommit så att han kan bli en del av truppen i år, om han klarar konkurrensen som ju är enorm. Det var dock rätt självklart att han skulle få det, Omerou är ju ordinarie i Afrikas bästa landslag och allt annat hade varit en skandal.

En mycket ungdomlig Chelsea XI slog Ilkeston med 5-1 i en träningsmatch. Det var i princip U-18-laget, men det intressanta var att två av sommarens nyförvärv gjorde debut; Christian Cuevas och Izzy Brown (Isiah.

TISDAG:
USA-truppen, 25 personer. Inga direkta överraskningar. Förutom att Hilario som lämnat klubben officiellt är med på listan ;-) så jag lämnade honom på den här också... Skadade Kenneth Omerou som ännu inte visat upp sig för JM saknas dock. Övriga småskadade från Asien är med utom Tomas Kalas vars skada tvingar honom att stanna på Cobham.
Petr Cech
Mark Schwarzer
Hilario
Jamal Blackman
Branislav Ivanovic
Ashley Cole
Gary Cahill
John Terry
Cesar Azpilicueta
Ryan Bertrand
David Luiz
John Mikel Obi
Michael Essien
Oscar
Ramires
Frank Lampard
Marco van Ginkel
Eden Hazard
Juan Mata
Victor Moses
Andre Schurrle
Kevin De Bruyne
Fernando Torres
Romelu Lukaku
Demba Ba

Chelsea åker idag till USA för deltagande i Internatlonal Champions Cup, eller Guinness Cup som den enklast kallas efter sponsorn. I den turneringen har åtta lag dragits samman, sju storlag och så LA Galaxy för att spela en utslagsturnering. Chelsea börjar som sagt natten mot fredag mot Inter. Vinner vi den matchen får vi möta segraren mellan Milan som redan spelat och vunnit med 2-1 mot Valencia. Den matchen spelas 4 aug mitt i i natten. Förlorar vi möter vi Valencia samma datum vid midnatt 4 aug. Osv. (På andra halvan finns La Galaxy, Real Madrid, Everton och Juventus). Den här turneringen garanterar tre matcher.
Däremot är inte Roma med som Chelsea tydligen ska möta i fjärde USA-matchen.

Unge lovande Lewis Baker har förlängt sitt kontrakt till 2016.

Todd Kane är utlånad till Blackburn Rovers, men hade först ordentliga diskussioner med JM om sin framtid. Även han skrev nyligen en treårsförlängning av sitt kontrakt.

MÅNDAG:
Träning igår med truppen inkl Confed-spelarna, samma idag och imorgon avresa till USA. Första match där natten till lördag kl 02.00 ca, mot Inter.

 

Rykten, notiser m m, v-31

SÖNDAG:
Didier Drogba
älskade att spela mot Arsenal. Det gör han fortfarande. Han kom in som avbytare mot Arsenal för sitt Galatasaray i Arsenals egen turnering Emirates Cup. Gjorde två mål och såg till att Arsenal ännu en gång missade en titel, hur oviktig den än är. Vilket facit han har mot Arsenal. Femton mål på femton matcher! Snacka om mardrömsmotståndare. Nästan så man önskar att några av de vildaste ryktena om att Drogba ska återvända till Chelsea hade ett uns av sanning, åtminstone för två matcher per säsong!

Vet inte om tidningarna börjar få ont om nyheter eller om kreativiteten flödar på kafferasterna för det verkar mer och mer som om de är desperata att sprida vilket rykte som helst. Wayne Rooney är förstås det största i England, trots Bitarens försök att byta Liverpoolpressen mot Londonpressen, fast det var ju den brittiska pressen han skyllde på när han började snacka om att flytta...
    Enligt den ena tidningen har Rooney nu sagt att han vill stanna. Den andra tidningen säger att han kommer att lämna in en transferbegäran. Den tredje säger att Chelsea bjudit 30m pund (lögn) och nu ska bjuda 40m (tror inte det nej). Och så där håller det på. Ändå tror jag inget alls händer på några veckor. Fast det skulle vara kul om supportrarna buar Rooney på Friends på tisdag - det kan nog sätta lite mer färg på den här historien.
    Det hela är desperat just nu, men det kan ju bli en sådan där rysare som när Torres kom i sista sekunderna av fönstret.

Därtill ska ju Chelsea fortsätta köpa spelare oavsett vad ledningen säger. Sami Khedira är den som de flesta nu bestämt sig för att Chelsea köper. Jag tror Khedira skulle bli bra i rollen som defensiv mittfältare, kanske med van Ginkel - men vi har just nu både Essien och Mikel kvar i klubben också, så jag ser inte det här hända.

Lucas Piazon ser alltmer ut att lånas ut till Vitesse med så många andra Chelseaspelare.

Det här har vi inte hört på ett tag men nu hävdar Los Arrogantos att Chelsea vill köpa Alexis Sanchez som floppat enormt i Barcelona. Men Barca kommer minsann inte att sälja, de vill bara köpa Luiz till underpris.... Ja ja. De tror dock att Luiz vill ju inget hellre än att gå till dem fast ingen försvarsspelare av klass velat gå till Barca- och det skulle Luiz göra fast han skulle få sänkt lön!!!
    Chelsea ska förresten satt en prislapp på 45m pund för Luiz för att få Los Arrogantos att sluta tjafsa och försöka använda sina tama medier till att "locka" Luiz till Barca.

Nu har Neymar gått till Barcelona så fältet är öppet för den Nye Neymar. Och han kommer både Chelsea och Arsenal att köpa. 17-årige Victor Andrade är den stackare som får bära det här epitetet. Han spelar i Santos som råkade ut för tidernas utklassning av Barcelona i en träningsmatch...

Vi trodde väl inte på det och ryktet blir nu allt värre. Alltså att Thorgan H skulle bli kapten i Zuite Waregem. Det fanns ingen som helst logik i det. Än värre är att nu kommer rykten om att det skulle varit ett krav från Chelsea för att låna ut Thorgan. Då vet vi nog med absolut säkerhet att det är lögn. Jag kan inte i min vildaste fantasi tro på att Chelsea skulle ha sådana krav. Det sägs också att Thorgan själv tackat nej till att bli kapten. Smart kille.

LÖRDAG:
Jag har inte sett det bekräftat men Telegraph uppger att Jeffrey Brumas övergång till PSV är klar för 2,5m pund. Se övriga händelser >>

Det kan ha varit så att Kenneth Omerou missade USA-turnén och därmed chansen att spela sig in i laget från start inte på grund av skada som det tidigare talats om utan på grund av att nigerianen vägrades visa till USA. Det låter lite märkvärdigt men egentligen blir man väl inte förvånad ändå.

Det är verkligen inte vanligt, men tydligen har vår utlånade spelare Thorgan Hazard trots att han är lån och trots sin ringa ålder blivit utnämnd till Zuite Waregems kapten den här säsongen. Zuite som måste ta upp ett underläge med 2-0 från bortamatchen mot PSV för att gå vidare i CL-kvalet.

Källan är knappast den trovärdigaste men spekulationerna kring Wayne Rooney är kul att följa. Caughtoffside hävdar att han kommer att lämna in en transferansökan. Andra säger att han kommer att bestämma sig efter att mött fansens reaktion, och då han antagligen spelar första träningsmatchen mot gnaget i Stockholm får vi väl hoppas att Unitedfansen där buar åt honom. Men som CSFC sagt hela tiden vänta er ingen upplösning på detta innan sista dagarna i transferfönstret, som stänger 2 september.

FREDAG:
Det ser ut att bli vår samarbetspartner Vitesse Arnhem som förutom van Aanholt och Kakuta får låna Lucas Piazon den här säsongen.

TORSDAG:

Ryktena placerar Josh McEachran som vi redan vet kommer att lånas ut, i Real Sociedad. Det kan nog vara bra för hans utveckling som fotbollsspelare, men är det bra för hans utveckling som Chelseaspelare. Jag kan inte låta bli att känna att det känns som om klubben vill utveckla McEachran för att tjäna pengar på framtida försäljning och att han inte helt längre är aktuell som framtida Chelseaspelare. Jag fick samma känsla när man väldigt tidigt lånade ut Oriol Romeu till Valencia.
   Att låna ut spelare till Holland och Belgien, kanske även Frankrike känns som att man gör det för att man vill ha en viss utveckling. Att låna spelare till mer mogna marknader som spelar väldigt annorlunda än i PL känns som om man vill höja värdet inför en försäljning. Hoppas jag har fel.
   Inget är dock klart annat än att Josh kommer att lånas ut den här säsongen.

En intressant insyn till José Mourinho från en som känner honom väl, Ricardo Carvalho. >>>

ONSDAG:
Förra veckans struntprat om att Chelsea skulle bjuda hela 40m pund för Rooney tillskrevs The Telegraph. Det var ju förstås inte den seriösa tidningen The Telegraph som svenska medier försökte påstå, det var Belfast Telegraph som hittade på det. Inte riktigt samma dignitet eller trovärdighet. Även Evening Standard har ryktet som nu sprids i andra medier, men få tror på det.
    Jag är övertygad om att Chelsea kommer att lägga fler bud på Rooney, minst ett till men priset kommer aldrig att gå över 30m pund.

Dansken Viktor Fischer har blivit en succé hos Ajax så självklart ska han till Chelsea, särskilt som Roma ska ha anmält intresse och Man United vill också ha honom. Medielogik 1A.

Inter har tagit över favoritrollen i jakten på Wallace. Dvs vem ska få låna honom nästa år. Det är nog möjligt, klubbarna har rätt goda relationer, däremot tror jag absolut inte att Chelsea går med på en utköpsklausul till Inter som Sky (kan vara lögnaktiga Sky Italia, inte trovärdiga Sky Sports som webbkällan anger) säger kan vara del av lånet.

Igår eftermiddag och kväll var det extra kul att följa skvallret. Hälften av alla sajter snackade om Luiz till Bayern för 40m pund många timmar efter att Pep Guardiola sa att det inte skulle hända. Fakta, det är verkligen något som sitter ivägen för vissa journalister. När jag började i branschen fanns det ett ordspråk som lär uppstått på Kvällsposten, men förmodligen är väldigt mycket äldre än Kvp. Det sa; kolla aldrig någonsin fakta - det kan förstöra hela storyn.

TISDAG:
Inte för att jag tvivlade en sekund på bristen på trovärdighet i ryktet på att Bayern skulle lägga 40m pund för David Luiz, mest för att jag tror mer på Luiz än medierna. Nu är det också avfärdat av en som också vet mer än medierna, nämligen Bayern Münchens manager Pep Guardiola. Tyvärr lär det inte stoppa de spanska lögnarna som kommer att presentera honom som klar för Barcelona minst 3-4 gånger till innan Silly Season är över, och alltid till ett pris som knappt ligger över vad Chelsea betalade för Luiz (som kostade drygt 21m plus Matic, glöm inte det pluset) för två år sedan.
   Glömde att säga att Mourinho också dömde ut det här skvallret och lögnerna redan igår. Enl t ex normalt trovärdiga Telegraph (som dock var idioterna som påstod att Chelsea ska bjuda 40m pund plus spelare eller hur det var, för Rooney).

The Sun är inte världens trovärdigaste, de påminner oerhört mycket om Sportbladet. Otroligt mycket skit presteras men de har också en del trovärdiga och duktiga skribenter, så allt är inte som scousers som av tradition (och skäl) hatar Sun. I vilket fall som säger The Sun att Chelsea tjänar ungefär 25m+ pund på sommarturnéerna i år. Man förstår ju att klubben inte tackar nej då de är värda lika mycket som ett genomsnittligt CL-deltagande! Eller en riktigt bra spelare (som Rooney kanske).

Vi vet ju att spanska sportjournalister är lögnare, de har också fantasi. Enligt en mindre känd spansk källa erbjuder Valencia 25m för Fernando Torres (hur de ska betala hans lön utan att gå i konkurs, då de redan säljer alla spelare för att slippa det- framgår inte).

MÅNDAG:
Av lätt förståeliga skäl står flera klubbar i kö för att få låna Nathan Aké den här säsongen. Aké som spelade landslagsturnering under sommaren och därför inte var med till Asien uppvaktas av Fulham, Middlesbrough och Wigan i första hand. Av dem kanske Fulham vore bästa svaret även om konkurrensen där rimligen borde vara större. Annars har Owen Coyle haft bra resultat med Chelseaspelare, åtminstone med Sturridge så kanske är Wigan ett ställe han kan utvecklas mer på. Det är sådana frågeställningar Chelseas ungdomsledning och JM måste ta ställning till. Vad som är bäst för Aké.
    Vitesse har redan frågat men Aké sa nej till sitt hemland och menar på att han vill utvecklas i tuffare miljö. Trots att Vitesse väl får kvala till CL.

Bayern som tidigare påstods inte vara intresserade sägs nu ha lämnat bud på David Luiz. Måtte JM snart sätta definitivt stopp på de här spekulationerna som jag verkligen inte gillar. Men kanske har Guardiola fått lite panik fter förlusten i Supercupen mot Dortmund, eller har det anknytning till ryktena kring Luiz Gustavo till Chelsea vilket jag inte heller tror på. Till skillnad från Los Arrogantos pinsamma bud (enl media) lär Bayern erbjuda 40m pund för Luiz.

Doria en 18-årig försvarare som vi redan skrivit om har nu blivit kallad den nye Thiago Silva. Vad är det med journalister som skriver om brasilianare - de är alltid den nye - aldrig sig själva.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop