Matchen:  Swindon v Chelsea 0 - 2 (0-2)


Schwarzer; Azpilicueta, D Luiz, Cahill, Bertrand; Essien (k), Van Ginkel; De Bruyne, Mata, Willian; Torres.

avb: Blackman, Terry, Ramires, Baker, Schurrle, Ba, Eto’o. 

SWINDON

Foderingham; N Thompson, Hall (k), Ward, McEveley; Luongo, Kasim, Pritchard; N'Guessan, Ranger, Ajose.

Avb: Belford, Elgabas, Barthram, Storey, L Thompson, Branco, Wood.

Domare Michael Oliver

Första halvlek

   

Andra halvlek

Laget ikväll kallas ett reservlag, undrar hur många som kan ställa upp med sådana reserver.Jag hade velat se JT spela med Luiz men det är nog logiskt att han och Lamps vilas mest. De som är uttagna har en del att visa. Roligat att se Lewis Baker på bänken för första gången. Hade trott Chalobah skulle få chansen, men jag blev rättad där då han lånades ut till Nottingham Forest (lite oväntat) medan jag var i London och missade en del nyheter för att vara där, men Baker förtjänar det.

(Det är tack vare CSFCs uppmärksamma läsare som hört av sig om Chalobah och även Lukaku - se nyhetssidan blivit rättad. Man missar en del och vinner en del på att vara på plats verkar det som ;-) Tack för hjälpen.

Torres såg inte lycklig ut i spelargången. Men med tanke på hans inhopp mot Basel ska han vara glad att han får starta och inte Ba. För Torres var komiskt dålig mot Basel. Ett närmast frilägge snubblade han bort och när han fick tillbaka bollen av försvaret då slog han en rundpall och fick knappt träff på bollen. Ingen på läktaren verkade förvånad.

Som väntat dominerar Chelsea de första fem i vad som verkar dimmigt väder. En knuff in i straffområdet är väl det närmaste mål Swindon kommit, men de spelar med typisk ungdomlig entusiasm.(De har ett ännu yngre lag än Chelsea, fast det är klart snart 41-årige Schwarzer drar liksom upp medelåldern. liksom Essien). van Ginkel får ett ordentligt snedsteg i 6e minuten och det ser inte helt lovande ut medan Azpi eller Dave som han kallas får en taktisk genomgång av JM.
     Det är många hårda dueller, Swindons spelare tänker sannerligen inte visa Chelseas stjärnor någon extra respekt. van Ginkel är borta tyvärr. Rami ersätter. 10
   Luiz testar målvakten med en wobblande frispark. 10
    Vet inte om Swindons hårda spel stör Chelseaspelarna men antalet felpass imponerar inte på mig åtminstone.
    Nile Ranger, mest känd för att straffat sig bort från Newcastle efter ett otal skandaler och en fullständigt idiotisk tatuering med sitt namn i pannan är skadad och blir lindad. Men han verkar fortsätta. 18
     Torres manglad men inget kort. 20 Azpi leder kontringen och hittar absolut ingen med sin passning. Det är väldigt mycket felpass trots att gräsmattan i tv ser väldigt fin ut.
    Mata hittar Cahill med frisparken men nicken ofarlig om än på mål. 22
     Just är det faktiskt Swindon som har mest boll och spelar bra på mittfältet där Chelsea inte fått tag i dem trots en energisk insats av Essien. Övriga mittfältare lyser dock med sin frånvaro.
      Willian hittar Mata som lägger ett snabbt inlägg men ingen var med på det tyvärr. 24
    Man ser tydliga tendenser hos framförallt Mata att han försvarar djupare än han brukar. Det lär vara vad som eftersöks i hans spel.
    Rami gör en tunnel och skjuter vilt utanför. 26
    Bra räddning av Swindons målvakt som kommer ut när Torres djupledslöper. En bra möjlighet. Mata frispelade. 27
   De Bruyne och Willian byter kant rätt flitigt men hittills har nästan allt Chelsea byggt upp kommit central som vanligt eller på vänsterkanten. Mata har börjat sätta en fin prägel på sin insats men Chelsea kan inte sägas imponera störda som de är av det fysiska spelet.
    MÅL. Ramires lade upp för Mata vars skott nästan styrdes bort men Torres följde aktivt upp och vinklade in bollen. Skickligt spel av alla tre. Skönt att se. 29
    Hoppas spelet lossnar nu men det kommer snarare att hända i andra när Swindon tröttnar och inte orkar störa så fysiskt och energiskt längre.
     Chelseas mittfält börjar få tag i matchen nu. Ramires spelar längre fram än van Ginkel gjorde innan sin oturliga skada. Därmed börjar också passningsspelet se klart bättre ut.
     MÅL. Väldigt skickligt vinklad lobb av Rami när målvakten kommer ut lite sent. Skön genomstickare av Torres som sett väldigt spelsugen ut plötsligt. 35
    Nu börjar det se ut som Chelsea. Härligt spel igen innan målet och som sagt Torres har tänt till ordentligt sista minuterna. Mata annars hittills den jag nog håller som främst tills nu.
     Riktigt bra skott i vändning av Kasim som Schwarzer får sträcka ut på ordentligt. Kan ha gått mot stolpen annars men det vet man inte riktigt med dagens bollar. Sedan säker plockning på en hörna alldeles för nära mål. 39
   Cahill håller på att göra en riktig tavla efter en usel nedtagning. Men lyckas rädda upp situationen. 40
     De Bruynes skott i svag vinkel täcks, Betrand skjuter efteråt men målvakten har inga problem. 40. I anfallet efter får Pritchard ett skott som Schwarzer tar rätt lätt.
      I mina ögon faller Torres alltför långt ned och spelar inte som en toppforward men det kanske är naturligt att han vill vara större del av spelet men det innebär också att kontringsmöjligheter förfaller för det finns ingen där framme. Torres vill kanske försöka göra lite väl mycket på egen hand.
    Azpi får en varning 44 min. Med tanke på spelnivån borde kanske Swindon fått första varningen.
    Tre minuter extratid efter två lite längre skador.
   Pritchard, lån från Tottenham tror jag, har varit Swindons klart bäste i ett lag som har sex spelare på lån eller köp i sommar från just den klubben...

I 25 minuter höll energin, det fysiska spelet och spelplanen för Swindon sedan började de mattas medan matchen öppnades upp, faktiskt lite åt båda hållen även om Swindons bästa chanser kom från längre håll. Två skickliga mål av Chelsea och det ser bra ut inför en andra halvlek då jag misstänker att allt mer energi kommer att dräneras från Swindons spelare. De åstadkom dock en hel del tredjedelschanser sista delen av halvleken.
    



JT in i halvtid istället för Ramires som hoppade in passade till mål och gjorde mål och nu får gå av.... Måste vara en skadekänning. J Thompson kommer in för Swindon för Ranger. En 18-åring.

Luiz kliver upp på mitten. Det gillar jag alltid att se. Han slår i 49e minuten en snabb frispark som de Bruyne är nära att snappa upp och göra mål på.
   Chelsea har tur, Schwarzer är helt fel ute men målskytten N'Guessan har sprungit offside bakom Azpi på frisparken vilket linjedomaren gjorde helt rätt i. Det kan dock ge Swindon lite hopp.
   Tycker framförallt de Bruyne har klivit fram tidigt i andra och tar för sig mer.
    Essien drar på sig ett gult i vad jag kallar Mikelläge för han brukar dra på sig frisparkar där. Konstigt nog har Essien inte lämnat över kaptensbindeln till JT. Bra frispark men där var Schawrzer med. 55
    Inte oväntat satsar Swindon och lite uppmuntrade av de chanser de fått borde de vara. Frågan är hur länge orken räcker.
    Magta chippar förbi alla i straffområdet, lie okoncentrerat. 57
    just nu är det Swindons match även om det som sagt trots allt känns som sista chansningen men de har åstadkommit mer den här kvarten än i första, två stora offsidechanser. Orutin delvis säkert. Chelsea behöver skärpa sig lite, för ännu är ju matchen trots allt inte vunnen det visar ju de chanser Swindon haft även om de var klara offsidechanser.
    De Bruyne skjuter och målvakten kan inte hålla bollen men ingen Chelseaspelare får tag i bollen i oredan. 65
    Bertrand visar Pritchard var skåpet ska stå och lite oväntat slipper han varning. 66: Fint samspel mellan Mata och Bertrand men Willian hinner inte fram på inlägget. 67
   De Bruyne spelar fram en bra löpande Torres men bollen för nära målvakten som räddar med foten. Willian avslutar mycket svagt på returen. 71
    Ajose kliver av och ser rätt utmattad ut, El-Gabbas kommer in. 73 Offensiv satsning.
   Ba på väg in. Essien går fram och kort när tre spelare gör ned honom. Gult till N Thompson. 77. Luizläge.
    De Bruyne av för Ba. Fel byte, borde varit Willian. 78
    Målvakten räddar frisparken. 78- N Thompson sätter ett knä i ryggen på Bertrand, borde verkligen gett ett gult kort till och därmed rött.
     Willian borde passat Torres men Willian missar hellre mål. Helt fel beslut. Totalfel. 83
   Jättesatsning mot Mata som nog blev rädd och gick ned. Hade den träffat hade det kunnat bli ett benbrott. 86
    Ba skjuter utanför. Bra aktion innan. Torres satte upp det. Torres som verkligen blandat och gett i matchen. En del jättefina grejor, och en del snubblerier.
    Rätt intensiv avslutning ändå på matchen med lite halvchanser hit och dit.
   Torres söker och söker läge men det blir inget och returen sätter Willian förstås inte i mål. 90
     

Vore man elak och det är man ju var det en typisk Mourinho pre-the happy one-match. Chelsea bara spelade av andra halvlek och matchen blev en gäspning istället för ett riktigt glädjeämne. Vilket också var vad JM själv gjorde, gäspade och såg ut som om han skulle somna på bänken.
     
    

En dag på jobbet för Chelsea, absolut inte mer.


 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!