Matchen: Chelsea v West Bromwich       2 - 2    (1 - 0 )

1.Cech
2.Ivanovic
24.Cahill
26.Terry (k)
28.Azpilicueta
7.Ramires
8.Lampard
22.Willian
11.Oscar
17.Hazard
29.Eto'o

Avb: 23.Schwarzer, 3.Cole, 4.David Luiz, 12.Mikel, 10.Mata, 15.De Bruyne, 19.Ba.

WEST BROMWICH

13.Myhill; 2. Reid, 23.McAuley, 3.Olsson, 6.Ridgewell; 5.Yacob, 21.Mulumbu; 18.Amalfitano, 29.Sessegnon, 11.Brunt (k); 9.Long.

Avb: 19.Daniels, 4.Papov, 7.Morrison, 16.Anichebe, 20.Vydra, 25.Dawson, 38.Berahino.

Domare André Marriner

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Hazard och Lampard tillbaka i startelvan för Mikel och Schürrle. Mata fortfarande bänkad efter Newcastlematchen. Men Willian var ju bland de allra bästa mot Schalke så det är inte helt oväntat, konkurrensen där är ju mördande i Chelsea.

Sen domarändring och den är jag måttligt glad åt då vi brukar ha otur med Marriner som domare.

Lampard söker Iva med en frispark men inte. 4
  Det visste jag inte men Clarkie sista match som spelare i Chelsea var en match jag såg. Cupvinnarcupfinalen på Råsunda 1998.
   Amalfitano skjuter utanför. 8. Ganska tam inledning på matchen.
   Eto'o har en bra aktion utae på kanten, men tyvrr slutar det med att WBA bryter. Det är rätt intressant att notera att Azpi håller Cole utanför laget på fel position. Kanske är det lösningen för Chelsea även om det sker på stackars Bertrands bekostnad. Azp har ju varit riktigt bra där i de 3-4 matcher med inhopp han gjort där.
   Eto'o skjuter men skottet blockeras delvis och blir en lätt räddning för Myhill. 11
   Brunt vänder och skjuter från långt håll och långt utanför. 12
   Frispark långt ut men Myhill ställer upp en mur. Oscar nedgjord. Lamps skjuter i magen på muren. Oj vad ont Mulumbu fick. 15. Sedan fäller han Long och Lamps får gult. Onödigt.
   62% bollinnehav till Chelsea men få skapade chanser första kvarten.
   Willian slår ett hårt flackt inlägg när Lampard öppnar upp försvaret men Eto'o har ingen chans att få till en bra nick. 18
   Lampard har börjat bra, idag hittar hans passningar fram, det var inte som uppe i nordöst förra lördagen. Även den av mig ofta kritiserade Eto'o visar att han börjar hitta en form han inte haft ännu. Bra.
    Enkel boll för Cech som hittar Iva som går högt och offensivt idag. Men tempot är fortfarande rätt lusigt. Där måste Chelsea skärpa sig om det här ska gå vägen.
   JM ser inte över sig nöjd ut även om han grimaserar bra mycket mindre än de stewards som står bakom honom.
    Hörna efter att Oscar missat bollen. Matchens första. 23. Slutar i en ny hörna.
   Brunt får snedträff och det blir Chelseas inspark.
   Chelsea kontrollerar matchen men det är också allt.
   Hazard görs ned i bra läge. Gult kort till Yacob, det har han samlat ihop till. 28
   Bra frispark av Oscar men Myhill är med på den och räddar precis under ribban. Hörna. 29
   Chelsea försöker åter sätta målvakten under press och det är nära att Myhill sparkar på den attackerande Chelseaspelaren.
    Mycket frisparkar till Chelsea just nu och det känns som om vi skruvat upp tempot nu. Myhill räddar och när Hazard skjuter returen blockeras den. WBA börjar känna press nu. 32 Myhill räddar framför fötterna på Eto'o.
   Chelsea spelar klart bättre nu men än så länge klarar WBA av att bryta passningsvägarna och försvarar sig bra. Oscar har otur idag, han har fått bollen på stödjebenet och fått hörna mot sig, han har fått motlägg som gått tillbaka på honom flera gånger som bara gett WBA inspark istället.
   Willian har gått över till vänstersidan sedan en bra stund och har varit oerhört aktiv även om han nu lite klumpigt orsakar en frispark.
   Oscar fintar bort sin back men inlägget är för långt och WBA försöker vända men Chelsea vinner tillbaka bollen omgående.
   Lampard började bra men han har försvunnit lite ur matchbilden även om han felpassade och gav WBA en chans men Cahill bryter bra. 40

Ganska småtrist första halvlek där Chelsea kontrollerat händelserna men även om Myhill fått arbeta en hel del har det inte riktigt känts nära förutom på Oscars frispark. Tempot är för lågt och det måste Chelsea åtgärda till andra. Willian och Oscar är de som varit bäst även om ingen på något sätt varit dålig mot det mycket lågt spelande WBA. Deras taktik är uppenbar och har hållit i första, Chelsea måste hitta en öppning i det och för mig är den nyckeln mycket högre tempo istället för att låta WBA samla sitt försvar.

Mycket bra skott av Hazard och Eto'o slår in returen när Myhill med stor möda lyckas rädda haz skott. MÅL. 45+1. Tre minuter tillägg. Det är en jättetavla av Ridgewell som istället för att rensa bollen när den kommer till honom försöker vända om och istället snor Eto'o bollen påpassligt. Försvarstavlor är vår grej just nu. Eto'o får gult, vet inte varför men det var säkert något i hans firande.
   Shane Long gör ned JT ordentligt när han springer in i ryggen på den stannande JT. Long får gult. 45+3

Utmärkt med ett sent mål för Chelsea, nu måste WBA öppna upp och försöka kvittera i andra. Härligt.

 

 

 

 

Högre tempot tack.

Underbar passning av Oscar till Hazard som inte fick bollen helt under kontroll, men sådana crosspassningar är en ren njutning för mig. 49
   Olsson nickar men ingen fara. 52. WBA är klart mer offensiva nu, då de ju absolut måste göra mål för att få något med sig från den här matchen. De etablerar faktiskt lite tryck framför Chelseas straffområde nu och det är första gången i matchen. 54
   Och Holmgren påminner om att det blir landslagsuppehåll igen. Något jag försökt förtränga, tur man har en ny familjemedlem att ta hand om den perioden så man har något kul att göra.
    Jättechans av WBA men Cech är med och räddar undan bollen vid stolproten. Oops, Chelsea bör nog inte slappna av mer nu. 57 Cahill tappade Long.
    Lampard skjuter hårt och precis över. 58
    Det är helt klart en öppnare och roligare match just nu när WBA måste fram, och också skapar vassa chanser. Lite oroväckande att Chelsea inte gör det i samma utsträckning.
    Och där kom det. MÅL. Cech gör en superräddning, reflex på McAuleys nic men Long nickar in den bär JT och de andra blir bolltittande. Dåligt försvarsspel, Long mot tre försvarare och han får nicka mål på returen. 60
    Hoppas det här blir en väckarklocka för jag tycker Chelsea visat usel motivation och vilja nu i andra halvlek, just den delen var klart bättre i första även om spelet i sin helhet var trist då.
    Oscar söker läge men skjuter lite för sent, på Olsson som täcker. 63
    Oscar snyggt inåt bakåt, men Olsson får ut ett ben. Klart bättre spel av Chelsea.
    Ba in för Lampard, ett offensivt byte. 64 Lampard har varit helt ok.
    Haz skjuter, touch och Myhill trillar över linjen med bollen. 67
    Lång hörna mot JT men WBA är bra på höjdbollar. Bollen letar sig tillbaka och Ba hinner inte före Myhill. 67
    MÅL. Tavla av Cech när Ivas slarvpass blir till en kontring där Sessegnon slår till och Cech kommer inte ned. Ingen jättetavla men inte bra av Cech även om bollen kan touchat försvararen. 68
    Tjugo minuter att rädda dagen på och göra två mål. Men det här är verkligen inget bra läge. Ska JM förlora sin första ligamatch på hemmaplan i sin 100 match där?
    Haz skjuter rakt på försvarare. Hörna. 70. Dålig låg hörna.
    Mikel på väg in, det känns lite konstigt. En defensiv mittfältare. Beror nog på vem som går ut, men nog borde Mata fått komma in istället!
   Bra inlägg av Oscar men kontring för WBA där Cahill ramlar på bollen och får frisparken. 72
    Där får vi förklaringen. Mikel in för Azpi och Mata in för Oscar. Oscar som varit Chelseas bäste? 73
   November är verkligen vår skräckmånad det här decenniet. Vi har förlorat chansen på ligatiteln varje år då, och vi är kanske på väg att göra det igen. Förluster mot WBA kostade AVB och RdM sina jobb hos Chelsea. Det lär knappast hända nu, men...
   Haz får en smäll i ett motlägg och haltar rätt illa. 75
    67% bollinnehav men vi förlorar just nu matchen.
    Iva bryter bra, Eto'os inlägg. Och i kalabaliken gör Myhill en fantastisk räddning på Ivas skott och sedan ännu en bra räddning till hörna. 77
    Jättetryck av Chelsea men boluslingen vill inte in. Reprisen visar att hörnan var inte en räddning av Myhill utan en touch. Long av för Anichebe. 79
    Rami slarvar bort en kontring med en omöjlig långboll. 80. Bara tio minuter att rädda det här på.
   Willian nickar över i fritt läge. Dåligt. 80
   Sessegnon ut för Morrison. 81
   Chelsea får faktiskt skylla sig själva igen, de gick ut i andra och försökte spela på resultatet vilket det här laget absolut inte klarar av.
   Rami görs ned . Amalfitano varnas. 82
   WBA slår bara ifrån sig, helt naturligt.
   Chelsea kommer inte fram utan satsar på långbollar.
   Dåligt inlägg av Willian. Mata plockar upp. Det är inlägg efter inlägg men det blir bara höjdbollar och där är WBA starka. 85
    Chelsea jobbar sig in i straffområdet, bollen nickas till hörna. Dålig hörna där ingen blå var. Chelsea behåller bollen men det är en mur av rödsvarta framför dem.
   Cahill vinner bollen i straffområdet skickligt men bollen förbi Ba. 87
    Popov in för Amalfitano. 88
    JT skjuter, touch ut till hörna. 89
    Chelsea håller trycket och får en ny hörna, men det är vilt sparkande nu. 90. Fyra minuter tillägg. WBA försvarar sig vilt och Chelsea bara slänger in bollarna i hopp om att de ska nå fram och WBA kontrar med te mot en och skjuter över.... 90+1
    JTs inlägg för högt och långt. 90+2
    69% bollinnehav men vad hjälper det?

Vi får en billig straff. Oj vad snällt. Ramires går ned rätt lätt. Nästan en filmning. 90+4
    Hazard ska lägga straffen.
    Han får vänta väldigt länge vilket gör mig nervös. Ridgewell varnas. MÅL 90+6
    Hazard väntar ut Myhill och rullar bollen i andra hörnet. Hur säkert som helst. Men oj, han borde varit nervös av den långa väntan - jag var det absolut.
   Chelsea fick nästan ett anfall till.
    

Mycket gurgel nu. Inte oväntat. Det var en gåva av domaren, även om det inte var oförtjänt med minst en poäng.

Som det blev får vi vara glada över poängen. Det var nonchalant spel av Chelsea fram till kvitteringen. Återigen var det som om spelarna trodde det räckte med att ställa ut skorna.

JMs svit räddad, två poäng förlorade.

 

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!