csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 28 sp 19 v 6 o 3 f 52 - 22 mål 63 p

24 feb - 2 mars 2013

Nyheter v-9


GLÖM INTE, VINN EN CSFC-PENNA >

LÖRDAG:
Det är helt otroligt men fotbollens i särklass dummaste regel kommer inte att ändras. Trots att till och med en sådan lallare som Michel Platini föreslagit det. De som bestämmer reglerna har nämligen avslagit förslaget. Ibland är fotbollen dummare än superdum. Det handlar om den trippelbestraffninf som sker vid idiotin som kallas frilägesutvisning; vilken leder till straff, rött kort och avstängning.

OK, jag var övertygad om att JM gav laget en hårtork, kanske en stor en i halvtid. Efter matchen avslöjade han att han sa inte ett enda ord. Vändningen var spelarnas helt egna. Härligt, det är sådant som gör mästarlag och som gör unga spelare till stora spelare. Kanske är det kamratfostran (ett ord jag hatar då det normalt innebär pennalism, mobbning, insparkar och internatskolor) men de unga lär av de erfarna och det är härligt att uppleva för det väcker verkligen optimism inför framtiden. Vi har början till ett lag som kanske levererar redan i år men som absolut kommer att kunna dominera i framtiden.
   Det var första gången i hans karriär han inte talat till spelarna i halvtid.

Jag är ju inte direkt känd som någon älskare av Liverpool och det är möjligt att det gör att jag undervärderar dem bara för att jag vill det. Men hur många hade trott före säsongen att Chelsea skulle leda Premier League med tio matcher kvar (ganska många) men vem trodde det skulle vara precis före Liverpool (väldigt få även bland scouserfans tror jag). Nu är nog City fortfarande svåraste utmanaren till oss men för varje omgång som Liverpool hänger med, desto svårare lär matchen mot dem på Anfield bli 26 april, och efter den är det bara två matcher kvar. Vi har också City borta. (Arsenal och nästa helg Tottenham hemma). Dessutom hotar Liverpool i allra högsta grad vårt målrekord och det är till stor del tack vare en Chelseaspelare som aldrig utvecklades i Chelsea för han envisades där att enbart spela för sig själv, vilket unga spelare tenderar att göra när konkurrenssituationen om startplatser är som den är i Chelsea.

Tuff match väntar. En på papper mycket tuffare och hetare tillställning väntar senare i mars, 22, mot Arsenal.
   En av våra läsare har biljetter, två stycken med hotellpaket (fyrstjärnigt) och allt som han inte kan utnyttja till just den matchen. Han vill gärna sälja dem till en Chelseasupporter. Så om någon är intresserad kontakta honom via länken här. >>> eller på telefon 0736-177 620.

Hazard firade jubileum idag, det var hans 100:e Chelseamatch. Tiden går fort när man har roligt. Och om han inte blir utsedd till februari månads spelare är det en stor skam och de utnämningarna kan lika gärna läggas ned.

FREDAG:
Fulhams inköpta stjärna (från Olympiacos) Kostas Mitroglou är fortfarande inte spelklar och är inte med i truppen mot Chelsea.

Ettan mot sistalaget.
    Det kan väl bara sluta på ett sätt. Det är nog den generella känslan och lär avspegla sig i tipstecken. Själv är jag ju en något mer försiktig general som också tar hänsyn till form och annat, inte minst min oro att möta lag som kämpar för sin överlevnad och pengaskillnaden mellan Premier League och Championship är en överlevnadsfråga för klubbar numer.
   Vad talar för övrigt emot en lätt match:
   1 - Form. Chelsea visar dålig form. Oscar och Hazard är inte alls i samma form som för en månad sedan. Även andra visar försämrad form. Och insatsen mot Galatasaray visade en ovanlig markeringsmiss från John Terry.
   2- Skador. Vi har flera småskadade spelare; Oscar, Mikel och kanske framförallt Luiz som verkar vara värst just nu. van Ginkel är i träning men kan inte komma ifråga på minst en månad till.
Vi vet inte heller vilka nya skavanker som dök upp i Turkiet.
   3- Det är ett derby.
   4- Fulham har en ny manager vilket i korta perspektivet ofta innebär ny energi och kämpaanda och Magath tar inga fångar som uttrycket säger så det gäller för Fulhams spelare att leva upp till nya, förmodligen bra mycket tuffare krav. Det är bara hans andra match, den första gav en poäng på bortaplan. Efter att släppt till ett sent mål.
   Nej, ska Chelsea ta hem den nödvändiga trepoängaren (och tre poäng är nödvändiga, ett räcker inte alls) då måste vi få se det Chelsea som spelade första halvlek i Istanbul i två halvlekar imorgon. Det Chelsea som spelade andra halvlek i onsdags hoppas jag aldrig någonsin få se igen. Chelsea måste också lära sig döda matcherna, för nu har vi missat på tok för många poäng och avgöranden på grund av den otroliga oförmågan att öka på uddamålsledningar. I det avseendet saknar jag Chelsea 2009-2010 något alldeles oerhört, med Drogba och Anelka som gjorde lika många mål som scousersduon.

TORSDAG:
John Terry har förlorat målet mot Everton. Dubious Goal-kommittéen har istället gett det målet till Frank Lampard. Konstigt anser jag då Lamps boll helt ändrade riktning efter JTs touch.

Alla engelska lagen gick vidare till kvarten i Uefa Youth League. Chelsea utklassade ju Milan med 4-1, Arsenal vann lätt över Shaktar med 3-1, City kämpade till sig en 1-0-seger mot Atletico. Övriga lag till kvartsfinalerna är: Barcelona, Real Madrid, Benfica, PSG, Schalke. Dvs ganska likt vilka lag som gick till play-off i riktiga Champions League.
   Detta innebär att Chelsea ställs mot Schalke 04, hemma på Cobham. Datum ej klara men den ska spelas något av de här dagarna 11-12 och 18-19 mars. Det är endast ett möte så vi har tur med hemmamatch. Schalke slog ut Real Socidead med 2-1 borta.

Jag har ingen aning om vad Chelsea sysslade med igår. Nog för att vi sett laget idiotiskt försöka spela på uddamålsledningar, men denkänslan fick man inte. Det var verkigen en match med två sidor. Ett jättebra Chelsea i första som kunde lett med flera mål om vi hade målskyttar och ett riktigt otroligt uselt Chelsea som ska vara oerhört glada över att vi bara släppte in ett mål i andra. Obegripligt. En av de mer mystifierade matcher jag sett, var det verkligen samma lag i blått i båda halvlekarna fast det var samma namn och ansikten? Vi ska vara glada över att läget inför returen är gott som den här matchen utspelade sig. United var banne mig mindre usla mot Olympiacos än Chelsea i andra...

ONSDAG:
Domare ikväll är spansk. Vi har haft honom förut men jag kan inte komma ihåg hur han var - vilket måste vara ett gott betyg. Carlos Velasco Carballo

Oscar lär vara återställd från sina vristproblem och ser ut att starta idag.

Vad ska man säga? ALLA engelska lag som spelat hittills i CLs första playoffomgång har förlorat 2-0. City genom en mycket subjektiv bedömning och usel insats av en svensk domare som gynnade Barcelona. Arsenal hade domsluten emot sig men de var inte fel, men de drabbades av den ökända trippelbestraffningen. United var bara, ärligt talat, rent usla.
   Kanske ska vi bli oroliga för Galatasaray borta är ingen lätt match. Faktum är att nästan alla resultat där Chelsea gör mål och håller eventuell förlust till uddamålet är bra nu. Men visst tror vi att Chelsea kan vinna även inför Galatasarays fanatiska fans. 1-1 blir också ett mycket bra resultat för oss, då jag är lite orolig med tanke på den form Oscar och Hazard visat de senaste matcherna. Men JT spelar ju, däremot inte Matic.

TISDAG:
CHELSEA U-19 v MILAN U-19     4-1
Milan startar andra klart bättre än de spelade i första (av det jag såg). Milan som leds av Pippo Inzaghi (som ett tag var aktuell för Seedorfs position). Men de är inte direkt nära kvittering ännu.
    Barisic ut och Fabbro in för Milan. 51
   Bra skott av Milan från långt håll, utanför. Beeney var med dock. 52
   Anfallet efter får Jeremie Boga gå fram från egen planhalva och klämmer till ett långskott i MÅL. 2-0 till Chelsea.
    Chelsea fortsätter att dominera matchen och jag kan inte se Milan vända det här även om det är strax över halvtimmen kvar. Milanspelarna är frustrerade och samlar gula kort.
   Milan sätter ett bra frisparksläge en bra bit utanför, Modric (!) sköt. Christensen fick ett gult för fällningen. 63
     Milan har haft lite mer av spelet sista fem men inte har det blivit riktigt farligt.
   Bra firsparksvariant från nästan hörnläge men skottet över. 67
    Loftus-Cheek ut för Izzy Brown. 69 . Loftus-Cheek fick beröm av kommentatorn men själv tycker jag nog det känns (ej objektivt) som om hans utveckling som var så lovande har stannat upp lite (kanske fick han ett alltför bra kontrakt förra säsongen).
    Brown sätter nästan genast Feruz i bra läge, men dennes skott blockeras
    Härligt samspel mellan Baker och Brown, men sedan lämnas Baker åt sitt öde med 3-4 rödsvarta runt sig.
   Modic (inte Modric) av för en svårstavad kille. 72
   KanonMÅL av Chelsea. En jättelobb av Lewis Baker från 30-talet meter ut. 74 Matchen är nog klar nu och vi kan se fram mot kvartsfinalerna. Arsenal spelar mot Shaktar Donetsk senare idag och Man City möter Atletico Madrid borta imorgon. Det är alltså tre engelska lag kvar i turneringen. Just nu. Fyra spanska (Barca som är klar för kvarten efter 4-1 mot FCK, Real Sociedad, Real Madrid och Atletico Madrid spelar senare).
   Kanonläge för en frispark meter utanför straffområdet. Domaren lyckas inte får muren på rätt avstånd och Boga viker bollen en bit utanför. 77
    4-0. MÅL av Kiwomya. Det är utklassning nu. Snygg passning av Swift som frispelade Kiwomya. 78
   Bra räddning av Beeney och hörna. Som dimper ned och träffar skallen på Petagna gör ett tröstmål. 81. Inte rättvist. Dåligt försvarsspel, bollen tog rakt uppe på huvudet på Petagna så det kan knappt kallas nick, men den droppade in.
  Dabo av för Ssewankambo, svensk spelare i laget. 82
   Feruz rakt i händerna på målvakten. 83
   Kanske inte så snyggt men rätt roligt. En Milanspelare ligger på knä, filmar och gnäller och får då en lätt fot i ändalykten av en Chelseaspelare som inte syntes i bild... Minuten efter skjuter en Milanspelare en lagkamrat i nacken!
   Aina av för Dasilva. 88
   MoTM = Lewis Baker
--- 

    Ledning till Chelsea mot Milan i Uefa Youth League. I 44:e minuten slog Lewis Baker en suverän frispark i mål.

Roberto Mancini som knappast är en blyg viol och gärna tar äran för det mesta som sker när han inte är där hävdar nu att Mourinho bara vann Champions League med Inte med det lag han (Mancini) byggde. Vilken fjant han är. Han sa liknande saker om Pellegrini tidigare under säsongen, trots att rapport efter rapport avslöjade Mancini som en nästan lika stor egogalning som di Canio i Sunderland och att han hade usla relationer med spelare och personal. Själv har jag bara en fråga; om nu JM kunde vinna CL med Mancinis lag, varför kunde då inte Mancini själv vinna CL och aldrig ens var i närheten att ens gå vidare ur gruppspelet med City?
   Men visst höjer sådana uttalanden tempen lite inför mötet i morgon, och det behöver nog Mancini för Galatasaray är knappast favoriter trots ett extremt förväntat tryck från hemmafansen (kanske de hödljuddaste av alla).

MÅNDAG:
CSFC har här bredvid och tidigare spekulerat i hur lönesituationen för klubbarna är viktigare än övergångssummorna i Uefa FFP-reglerna. Det är också anledningen till att jag är glad över att Wayne Rooney inte kommer till Chelsea för det skulle innebära att Chelseas chanser att värva och ha en bredare trupp allvarligt skulle försämras då klubben förklarat sig vilja efterleva Uefa FFP oavsett hur dumma de reglerna är och hur de negativt kommer att påverka fotbollen pga sin utformning (inte att de finns men hur de figursytts för att skydda dagens ledande klubbar från framtida konkurrens). Uefa FFP är skit i mina ögon, men syftet bakom dem är sunt. Men det är inte det enda FFP som kommer att påverka Premier League, för Premier League har sitt eget FFP.
     The Mirror (ja, jag vet de skrev en fullständigt lögnaktig drapa om Zlatan i helgen, men allt är inte skit) skriver om hur PL FFP nästa år i praktiken kommer att innebära ett lönetak för klubbarna. Något många efterfrågat men ännu fler förfäktat, inte minst personer som Mino Raiola, spelare och vissa, färre än ni tror, klubbägare. För Chelsea kan den regeln innebära att vi kan bara öka lönelistan med ca 75.000 pund i veckan (dvs vad de mindre bra betalda spelarna i Chelsea tjänar idag - OM Chelsea inte hittar nya inkomstkällor. Så Chelsea behöver göra sig av med några av de som tjänar mest (de är Torres, JT, Lampard och kanske Hazard idag) och har väldigt lite utrymme för att värva en storspelare som kräver massor i lön. Räkna också med rena storrean på spelare som just nu är ute på lån till sommaren. Trupperna kommer också att minska.
    Läs mer, för vad vi än tycker är alla dessa FFP nu verklighet och kommer att påverka vad som händer med fotbollen ett tag framöver. >>>

21 spelare åkte till Istanbul i eftermiddag. Det innebär att de tre med skadekänningar; Luiz, Mikel och Oscar alla åkte med truppen. Liksom Tomas Kalas och Nathan Aké. Frågan är om någon av dem kommer att spela. Salah och Matic får inte spela med Chelsea i CL.

Med Spuds förlust borta mot Norwich vet vi två saker så här elva matcher från ligaslutet. Ett, CSFCs teori om att möta lag som kämpar mot nedflyttning är fullständigt livsfarligt så här årsstämmer och då halva ligan är inblandade i den striden så blir man redan orolig inför helgens match mot lillebror Fulham (som vi ju inte vill spela ur PL heller...). Det andra är att kampen om CL-platserna nog är avgjord nu - men den inbördes ordningen och kampen om ligatiteln är i allra högsta grad levande. Därtill är det mycket oroande (för min mage personligen) att Liverpool har bästa utgångsläget i den kampen då de inte spelar i cuper eller Europa plus har fler hemmamatcher mot toppkonkurrenterna!
    Det sagt, jag tror ändå inte Liverpool vinner men tyvärr tar de sig nog till Champions League igen. Så den sköna tystnad som varit från gapiga scouserfans ett tag nu lär inte vara. För mig krävs det vana vid att kämpa om titlar vilket vi till exempel ser i Spanien nu när Atletico Madrid faller ihop nästan som ett korthus i kampen om den titeln. Liverpool har egentligen aldrig ens varit riktigt nära att vinna Premier League - någonsin.
    Lite oroande för oss är att både Oscar och Hazard verkar slitna och har tappat form. De är ju våra bästa målskyttar.

I veckan är det Champions League igen för Chelsea, mot Roberto Mancinis Galatasaray där vår legend Didier Drogba idag spelar (och vi önskar nästan han gör mål, hade det inte varit för att det kräver att Chelsea gör minst två och det vågar vi inte lita på när våra anfallare är oförmögna att göra mål - men kanske tänder de till i en stormatch...kanske). För JM är det också en återförening med en annan lärjunge, Wesley Sneijder som aldrig varit så bra som när han hade JM som manager i Inter.
   Kanske är det dags för Ba att få spela, han är faktiskt den anfallare som gjort flest mål i Champions League!. Två stycken!(Mot Schalke och Steua) Eto'o och Torres har samma antal men de har gjort båda sina mål i samma match (lustigt nog i de två mötena mot Schalke, Eto'o hemma och Torres borta), Ba har gjort sina i två olika matcher.

 

 

Rykten, notiser m m, v-9


LÖRDAG:
Kul fakta. José Mourinho har aldrig någonsin tappat en ligaledning som han haft 1 mars, i någon klubb. Det innebär att håller det så vinner Chelsea Premier League!

FREDAG:
Chelsea, liksom t ex Man City, tillhör 76 klubbar som undersöks av Uefa om de klarar reglerna för Uefa FFP för 2013. Detta innebär inte som vissa okunniga medier hävdar att Chelsea misstänks på något sätt, det innebär bara att Uefa har begärt in ytterligare uppgifter.

Juan Mata som lämnade Chelsea efter kraftiga påtryckningar från olika håll om att det var bäst för honom ifall han skulle bli aktuell för Spaniens VM-trupp. Som CSFC förutspått blir det troligen inte så ändå, om vi ska ta den trupp som tagit ut för marslandskampen som en indikation. Mata är nämligen inte med i den. Nu kan det ju vara så att del Bosque vill ta sista chansen att testa andra spelare, men CSFC vidhåller att Mata nog tyvärr inte kommer med till VM.

Milan Lalkovic som är utlånad till Walsall har förklarat att han gärna stannar hos Saddlers om de går upp i Championship. Lalkovics kontrakt går ut i sommar med Chelsea och det finns starka misstankar om att han är en av rätt många utlånade spelare som kommer att släppas gratis eller till nominella summor i sommar.

Det börjar se alltmer ut som om Thibaut Courtois stannar hos Chelsea och inte lånas ut nästa säsong. Hur det löser sig då vi har två mycket bra målvakter får JM ta tag i, men jag har aldrig riktigt köpt den där inställningen att man måste ha en uttalad förstemålvakt. Inte i dagens fotboll.
   Våra utlånade spelare älskar ju att uttala sig i medierna. Det här är tydligen det senaste från Courtois. >>

Romelu Lukaku vars framtid har börjat se osäker ut i Chelsea nämns ju ofta som mellanskillnad i olika affärer. I vilket fall som lär han göra comeback för Everton i helgen efter sin skada. Dags att ha kanske hittar formen från säsongsinledningen också, för han var lika målskygg som våra ordinarie anfallare i tiotalet matcher innan skadan.

TORSDAG:
Hade Chelsea varit med i Simpson skulle de sett ut ungefär så här: >>

Att Hulk längtar bort och försöker nasa bort sig själv från Zenit St Petersburg är knappast en hemlighet. Han har lyckats knyta sig till nästan varje klubb i Europa och av någon anledning tycks media tro att Chelsea är intresserade. Mer än vad jag tror även om jag gillade hans straffspark i tisdags. Nu sägs det att han till och med frågade spelare i motståndarlaget Dortmund om han kunde få komma till dem i sommar!

Lazar Markovic som serbiska medier hävdade var klar för Chelsea förra våren redan och som sedan hamnade i Benfica och som nu ska intressera Chelsea igen fast nu kostar han typ 4 gånger mer än tidigare har vi skrivit om med förundran tidigare. Kanske har fansajten Here is the city (den bästa amerikanska) hittat förklaringen. Markovic är delköpt av Benfica (Portugal tillåter ju sådana underligheter då Fifa inte lyckats stoppa det än) och därtill lär det finnas ett avtal om att Chelsea har rätt att ta över benficas 50%-andel! Läs mer >>>

ONSDAG:
Mycket medietjafs om vad jag rakt av uppfattade som ett skämt när jag hörde det; om Eto'os ålder. JM lär blivit skitsur och hävdat att han filmats olovandes och så vidare. Vem orkar egentligen bry sig om han skämtar om Eto'os ålder? Jo uppenbarligen Eto'o själv, vilket har lett till en hel del roliga uttalanden från landslagsmanagers som påstår sig mer eller mindre tala för honom och hur upprörd han är till en f d flickvän som säger att han är ännu äldre. JM sa att han är 32 eller 35, vem vet? Flickvännen säger att han i verkligen är 39 (vilket jag lätt kan tro med tanke på en del insatser i blått och egentligen född 1974!)... Läs mer > om ni vill
Storm i ett vattenglas som jag aldrig skulle brytt mig om hade det inte varit för att han kanske är äldre än vad det sägs officiellt (inget ovanligt med afrikanska fotbollsspelare, Nigeria t exhar fått nästan hel ungdomslag diskade för att d eljugit om sin åldrar). Men mest för att det gav ex-flickvännen en chans att ge igen verkar det som;-)

Intressant artikel om hur olika människor bedöms. Vissa är alla villiga att förlåta, andra kan aldrig förlåtas oavsett hur lögnaktiga och osanna de flesta rykten om JT är. Läs Martin Samuel om detta. >>

Trista nyheter. Två Chelseasupportrar ska ha knivhuggits i Istanbul inför kvällens match mot Galatasaray. Som tur var blev ingen allvarligt skadad, men risken för nya händelser före och efter matchen i dag är överhängande nu. Vi har inte glömt att Galatasarayhuliganer mördade två engelska fans (Leeds) 2000 vid en Uefa Cup-semi.

Vi möter Galatasaray ikväll, inte bara Didier Drogba. Ändå vill jag inte undanhålla er de här två hyllningsvideorna som Chelsea Daft har lagt ut. >>

Christian Atsu gör bra ifrån sig i Vitesse, vilket har fått främst afrikanska medier att spekulera i att Chelsea tänker ta tillbaka honom omgående från den holländska klubben. Tror jag inte ett dugg på; på den nivån skrivs låneavtalet på ett sätt som i princip gör det omöjligt att ha spelare komma och gå som klubbarna vill. Så, nej det kommer inte att hända.

TISDAG:
Rykten om John Obi Mikel är oundvikliga nu när Nemanja Matic har anlänt och snabbt gjort positionen till sin. Inter lär vara hetaste tipset, precis som det är för Vidic.

Favoriter till att få Ashley Cole nästa säsong är New York Red Bulls.

Ännu en bra artikel om Drogba och Mourinho >>>

Lazar Markovic har kopplats till Chelsea i många år och det är fortfarande ett stort frågetecken varför Chelsea aldrig köpte honom för en billigare penning i somras. Han gör nu stor succé i Benfica och ryktena vill inte upphöra. Det som förändrats är att han sannerligen inte är billig längre. 40m euro skulle han kosta idag, vilket väl är ungefär fyra gånger det gissade priset i somras. Han är ung men är han också spelaren Chelsea missade? (Därtill är han ju deklarerad Chelsea supporter).

Mer rykten om 31-årige Bacary Sagna till Chelsea. Tror fortfarande inte på det. Det är agenttjafs för att höja hans förhandlingsläge i de kontraktsdiskussioner som han har med Arsenal.

MÅNDAG:
Bra läsning om Didier Drogba inför onsdagens uppgörelse. >>> och ännu en läsvärd Drogba-artikel >>>

José Mourinho antyder att alla de tre veteranerna kommer att erbjudas kontraktsförlängning ett år till. Att Lampard och JT får det är väl solklart däremot känns det som Ashley Cole kanske är mindre intresserad då han uppenbart förlorat sin roll i Chelsea i än högre grad än de två andra.
   Däremot antydde han att Chelsea är en klubb som söker en anfallare och att Falcao är en anfallare som söker en klubb... Vilket självklart satt skvallerblaskorna i toppspinn. Själv är jag mer tveksam trots att Falcao är en gammal favorit. Men han var inte överdrivet bra i Monaco, han har fått en svår knäskada och sådana påverkar anfallare långt mer än spelare i andra positioner då explosiviteten försvinner. Han tjänar enorma pengar och lär knappast vara intresserad av att sänka lönen och övergångssumman blir minst lika stor som för Cavani...så JM är kanske bara ute och lägger rökridåer.

Dåliga nyheter för de som anser sig veta. JM tror inte det blir möjligt att köpa över Edinson Cavani i sommar. Än mindre Zlatan Ibrahimovic, som väl knappt ens nämnts i ryktena - förutom den falska påhittade intervju som klistrades på de oseriösa tidningarnas webbsidor i helgen. (Den där om att Z skulle snackat skit om PL och England.) Den var osannolik redan när den kom och den kändes aldrig heller minsta trovärdig ens för Zs största uttalanden - och den var mycket riktigt helt falsk och påhittad av någon på The Mirror. Någon f.d. där får vi väl hoppas.
   Även Falcao antyder JM är en omöjlig spelare att värva. Orsaken är helt enkelt samma som varför Chelsea inte intresserade sig för Cavani i somras. Klubben är förbunden att leva efter Uefa FFP-regler och då går inte den sortens värvningar att göra med tanke på de löner storstjärnor kräver och de övergångssummor som läggs till det. Kan vi se det som en sund utveckling, eller blir det bara en anomali i vår historia. För helt klart är ju att några klubbar måste börja slänga pengar runt sig på ett sätt de sluppit förut. Se på United som nu lägger en extrem del av sin lönebudget på en enda spelare, hur ska de ens kunna locka till sig nya spelare utan lönemoroten nu när de inte kommer att spela Europafotboll (utom möjligen på torsdagar) nästa säsong? Det är nog den verkliga anledningen till att Vidic lämnar, han tjänar för mycket och måste bort för att Rooney skulle få lönen han fick. Ändå talas det om att lägga ännu mer pengar; det talas om 250k i veckan till Toni Kroos om han väljer dem i sommar:
    Chelsea, liksom senare City och nu PSG har tagit steget in i eliten tack vare att de erbjöd högre löner och den vägen stängs nu ned. (Kanske?!)

Det har talats om Stephane Varane till Chelsea. Talats är nyckelordet för vi tror inte mycket på det annars. Nu har Varane själv sagt att han vill stanna i Madrid, så kanske är det slutet på det ryktet.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop