csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 33 sp 22 v 6 o 5 f 65 - 24 mål 72 p

31 mars -6 april 2014

Nyheter v-14


SÖNDAG:
Chelsea räknar med att André Schürrle som gick ut med skada igår blir spelklar till tisdag.

Så gick turlaget Scousers förbi igen efter två straffmål. Totalt 12 straffar på 33 matcher, det måste vara i närheten av rekordet. Nu får man hoppas på oavgjort mellan dem och City nästa helg i matchen innan Chelsea möter ett Swansea i stort poängbehov.

LÖRDAG:
VI FICK PRECIS DET BESKED VI VILLE HA IDAG. NU KAN VI SE FRAM EMOT MATCHEN PÅ TISDAG. Chansen finns fortfarande kvar, vi kan vinna med 2-0.

Grattis till Leicester City som idag tog steget tillbaka upp i eliten. Deras avancemang blev klart idag då de andra resultaten gick deras väg.

Chelsea har prisstopp för nästa år, det blir alltså inga prishöjningar på biljetter. Synd att de inte har det på nya tröjan för 62 pund är absolut inte billigt.

Jag hoppas på att det blir en 15e nolla för Cech (flest av alla) idag och att Chelsea gör mer än ett mål. Jag tror det är nödvändigt för att vi ska få tillbaka hoppet både inför ligaavslutningen och CL på tisdag. josé Mourinho tror dock och han säger att Chelsea ska avsluta ligan professionellt även om han just för ligaspelet knappast tror vi klarar det då det är helt beroende på andra lags resultat nu.

Stoke har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 1974. De vann dock senast vi möttes och de har gjort bra resultat mot alla topplag, så trots statistiken och JMs otroliga rekord på SB blir det ingen lätt match även om Stoke ligger till så i ligan att de inte har något speciellt att sikta på, att spela för.

U-18 slog Bolton med fina 4-1 idag. Kasey Palmer, Charlie Colkett, Iké Ugbo och Mukhtar Ali gjorde målen.

FREDAG:
Ashley Cole är spelklar igen och kan bli aktuell mot Stoke. Någon gång ska väl även Azpi få vila. Däremot är inte Eto'o eller Mikel spelklara efter skador. van Ginkel fortsätter sin jakt på matchform med U-21.

Chelsea har släppt den nya officiella videon och tröjan. Lite kontroversiell med tvärränder i växande grad i mörkare blått och mörkt blått okstycke på ryggen. Jag gillar den blå färgen som är något mörkare än dagens verkar det som, men ränderna... hm. Däremot, priset är löjeväckande. 62 pund. Se själva >>>

Ramires avtjänar sin sista match i helgen. Hur skadeläget är får vi veta i eftermiddag.

Chelsea ladies fortsätter satsa inför nya säsongen. Scousers vann ju mycket överraskande den första omgången av den nya ligan. Christiane Endler heter Chelseas nya målvakt, landslagsmålvakt för Chile. Om jag kommer ihåg rätt ersätter hon en målvakt som gav upp karriären för studier, något som damspelare ibland får göra då inkomsterna långt ifrån är desamma på herr- och damsidan. 13 april spelar Chelsea Ladies sin första match för säsongen, i FA Cupen. Endler anstluter dock först i maj då hon studerar i USA och spelar collegefotboll där.

TORSDAG:
Tyvärr kan jag inte säga att min enorma besvikelse över Chelseas uppträdande i andra halvlek igår har lagt sig. Det var värre än i Istanbul och vi blev ordentligt straffade för det. Självmål kan man råka ut för och det är djupt olyckligt, men det tredje målet skickade nog oss ur CL också.
    Visst det går att vända och vi gjorde en sådan vändning mot Napoli, men jag känner inte samma förtroende för det här laget. De här spelarna har i år alltför många gånger vikit ned sig och svikit när de borde stått upp. Jag vet inte om de fick order att spela på resultatet - om det är så är de tjänstefel av Mourinho, särskilt som även den yngste av våra supportrar vet att vi faktiskt inte klarar det.Så än så länge väljer jag linjen att de vek ned sig när de behövde stå upp.
    Allra mest oroande är inte att vi "förlorat" på två självmål nu i två raka matcher, utan det är att JT och backlinjen svajar något oerhört. Bara Azpi och delvis Iva får godkänt egentligen från igår.
   För att jag ska få lite hopp igen (och jag lovar att inte spela på Chelsea igen, för det går åt skogen då tydligen) är att vi håller nollan och visar lite moral, framåtanda och målfarlighet mot Stoke. Ett Stoke som slog oss senast om än hemma och som dessutom är i sin bästa form på år och dar... För det sägs att mirakel inträffar och kanske åker Scousers och City också på stryk i matcher de bore vinna nu när de känner titelspöket flåsa dem i nacken. Chelsea vek ned sig för det trycket, så kanske gör de också det - hoppas måste man ju.

ONSDAG:
jag är inte den som brukar ge upp men med tanke på den svaga mentala ryggraden i Chelsea just nu. SÅ TYVÄRR SÄSONGEN ÄR ÖVER:

Det finns ingen ryggrad i CHELSEA IDAG. PINSAMT SOM DE VEK NED SIG I ANDRA, Man skäms. Så har det inte varit på tio år. Säsongen är slut. Dags att börja drömma om nästa. Men hur pinsamt är det inte att förlora mot PSG när Zlatan är sämst på plan?

Zlatan viker ut sig i Elle Man, undrar om han blir lika avklädd ikväll?

Tar sig Chelsea förbi PSG har vi nått semi i Champions League för sjunde gången av elva möjliga. Vilket fantastiskt facit. Ändå bara en vinst och en finalförlust vilket klart visar vilken svår turnering det är och hur viktig rutinen är.

Viktigast utan tvekan ikväll är att isolera Zlatan. Hur JM tänker göra det är okänt, men förmodligen kommer det att handla om väldigt aggressivt mittfältsspel som mot Arsenal. Det gäller framförallt att stänga av Thiago Mottas bollar fram till Zlatan. Denne kan, till skillnad från Chelseas anfallare göra mål på nästan allting men även om han är i sitt livs form går han att stoppa. En metod kan vara att sätta Ramires på att ligga och skava på honom för JM lär vara mer än väl medveten om att en irriterad Zlatan ibland kan tappa fokus i matcherna. JM har startat med en charmoffensiv för att berömma Zlatan till belåtenhet men ändå aldrig talat om varför Zlatan är den han är.
    Jag är väldigt osäker på hur Silva kan spela. En fraktur i käkbenet är knappast att leka med även om han lär bita ihop (bokstavligen och litterärt). Alex är en gammal favorit, inte minst för sina hästsparkar till frisparkar, men snabbt är han inte. Däremot duktig i huvudspelet. Torres är säkert spelaren som ska irritera och jobba hårt mot deras backlinje vilket känns rätt i dagens match, trots att Ba säkert kunnat göra samma jobb hade han känt JMs förtroende.
    Blaise Matuidi är deras Matic (som vi kommer att sakna) eller Ramires om ni vill. Den spelförstörande på mitten. Jag misstänker att Willian lär få i uppgift att störa honom så mycket som möjligt med sin energi och speed.
   Vi får dock inte glömma Cavani. Denne var dock aldrig sä där jätteeffektiv mot oss i Napoli för två år sedan, då kanske Lavezzis spelförmåga är ett än större hot.
   Det lär dock vara en helt annan tändning och motivation i Chelsea idag än mot Palace. Därtill går det inte att komma förbi att PSG är ett lag och en spelstil som passar oss mycket bättre. De är mycket mer ett spelande lag som sällan möter riktigt bra försvar - det gör de ikväll. Det här är en match som kan passa Chelseas omställningsspel väldigt bra.
    Tippad startelva är nog rätt given om inget sent inträffar: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Lampard - Hazard, Oscar, Willian - Torres. Enda frågetecknet är om JM väldigt en mer defensiv uppställning med Mikel som mittfältsankare istället för Lamps. Iva och Rami är de som riskerar avstängning vid gult kort. Spelar Rami den roll jag tror, får vi nog räkna med att han offras inför hemmamatchen, för han brukar inte klara sådana här matcher utan kort. Viktigt är dock att Iva undviker det.

TISDAG:
En viktig nyhet som jag missat. Det är lottning igen inför semifinalerna, vilket inte innebär att vi vid vinst automatiskt möter vinnaren United-Bayern som förr.

Oväntade resultat ikväll i Champions League. Jag hade visserligen spelat en liten summa på oavgjort mellan spanjorerna och har tippat att Atletico går vidare, (fast med de skador de fick...).
    Dock, United fick oavgjort mot Bayern, vem trodde på den? Starkt jobbat dock.
     Jag tittade på Atletico för jag ville följa Courtois och mitt omdöme är ändå; Cech är fortfarande något före belgaren. Särskilt i spelet med fötterna. Cech är också stabilare i luftspelet vilket är viktigare i engelsk fotboll än i spansk. Courtois är dock inte långt efter och med tanke på hans ålder så kommer han att bli väldigt bra. Hade två kanonräddningar, en bra räddning på en Messifrispark och var nära på Neymars mål. Kan Chelsea förlänga hans kontrakt och låna ut honom ett år ytterligare till Atletico kommer han att vara färdig. Courtois är nog mer reaktionssnabb och han har fantastisk räckvidd. Rutin är dock viktigare för målvakter än andra spelare. JM har världens största "problem" med att bestämma sig där, men jag tror att ännu en utlåning om han skriver på nytt kontrakt är bästa lösningen. Courtois är onekligen framtiden, utan någon som helst tvekan. Synd bara att han kan få stå om vi får möta Atletico i en semi...
     (Trist dock, om ej oväntat, att se hur Barca gång på gång försökte filma till sig fördelar, men med Brych som domare var det inte så lönande, ävenom han gick på några; Iniesta, bäst på plan dock när han stod upp, och framförallt Neymar, ingen spelare faller mer vilt grinande och snurrar fler spektakulära varv än han, värsta syndarna trots att Busquets spelade - tur för Atletico att det inte var en skandinavisk domare.)
   Hoppas de här underdog-resultaten inte smittar av sig för imorgon - för det är bara och enbart i Sverige som folk tror att PSG är favoriter att gå vidare mot Chelsea, även om hemmaplan ger stor fördel just imorgon kväll. Oavgjort för Chelsea också i morgon, med mål, känns som ett bra resultat.

Milorad Mazic från Serbien dömer matchen imorgon. Jag vet ingenting om honom. Tror aldrig vi stött på den domaren förut.

En positiv nyhet dessa dagar är att César "Dave" Azpilicueta har blivit pappa.

Djurgårdarna hade en fantastisk hyllning till supportern som mördades."Vi är med dig överallt åh Stefan" som publiken unisont sjungit hela tiden nu. Det är i sådana ögonblick man blir stolt över supporterskapet och det är en mäktig upplevelse att höra hela Johanneshov sjunga till hans ära. Jag kände honom inte personligen men vi har stött på varandra under åren så självklart känner man av det hela.

Det värker i hjärtat ännu och det blev ju inte bättre av hur IFK Göteborgs fans (nej, jag anser inte att starta bränder och slänga bengaler i huvudet på nioåringar tyder på intelligens, ärligt talat inte på något annat än monumental idioti), en gnagarkramare som tyckte det var en smart idé att vingla in på plan, betedde sig i Solna igår kväll - när man trodde de hade lärt sig något. Kanske dags att ge upp om svenska fotbollsfans, hjärna verkar inte komma med dem just nu. Men fotbollen är för stor och för underbar när vi slipper huliganer och hatare för att vi som älskar fotboll ska låta dem ta över.

Fansen älskar i alla fall Eden Haxard som vunnit fansen omröstning om månadens spelare i mars. Han har inte vunnit det officiella priset någon gång, och jag undrar om ens José Mourinho någonsin gjort det trots sina framgångar i England - men fansen omröstning vann Eden Hazard som kommer att få motta priset vid någon av de kvarvarande hemmamatcherna.

En som också älskar, åtminstone Chelseas fans är legenden Gianluca Vialli, Chelseas mest framgångsrike manager innan JM och en stor spelare. Som en viss Niva gjorde allt för att förringa i tv och utmåla som en playboy som inte var någon manager, trots dessa fakta. Vialli älskar minsann oss Chelseafans. Läs mer >>>

MÅNDAG:
Vilken hemsk fotbollshelg.

Jag är fortfarande oerhört tagen av händelserna när en djurgårdare fick sätta livet till bara för att han höll på ett lag som en annan inte gillar. Det är ett så fundamentalt fel när supporterskap kan leda till sådana händelser att det går knappt att motivera sig att älska fotbollen så mycket som man gör.
    Frågan är komplex men ändå så otroligt enkel; älska ditt lag och låt det stanna där.
   För att det finns svin och äckel som tar fotbollen gisslan är idag en helt oskyldig, fridsam människa som älskade sitt lag DÖD. Nu måste de runt de här våldsmänniskorna stå upp och säga ifrån, ange gärningsmannen så att rättvisa åtminstone till en liten del kan skipas.
    Att det händer är vedervärdigt och visar på supporterskap som är snedvridet och besinningslöst. Att det händer en supporter jag mycket väl kan ha träffat och hejat på Djurgården med gör det personligen värre. Jag hade under mina decennier i Stockholm nästan alltid säsongsbiljetter på Stadion, jag jobbade i klubben och stötte självklart på massor med supportrar. Jag var där när den s k Terror-Tommy sparkade ned Anders Frisk och skämdes för att sådana löss fanns i den s k Djurgårdsfamiljen. Detta är dock så oändligt mycket värre och fyra barn är nu faderslösa för att en supporter som höll på ett annat lag skulle mörda över frågan om vilket fotbollslag man gillar. Jag bär stolt min Djurgårdströja idag. Det är kanske en fjantig gest men vi som älskar ett lag (eller flera) måste markera att Älska klubben är en sak, att hata andra i klubbens namn är bara så fel som fel kan bli.

Detta är ett politiskt problem, klubbarna gör vad de kan även om de många gånger gör det under bilan, under hot från de här så kallade supportergrupperingarna. Men grundproblemet är politiskt och att höra Beatrice Ask nu efteråt gör mig nästan lika vansinnigt förtvivlad som själva händelsen. Hon saknar helt insikt och vad värre är, hon har ingen som helst vilja att lösa det här samhällsproblemet. För det är ett samhällsproblem, fotbollen är bara ett alibi för de här personerna. Polisen, klubbarna vet vilka de här är, men politikerna vägrar ge dem möjlighet att ta itu med dem.
   Därför vädjar jag till er som följer den här sajten. Rösta bort politiker som Beatrice Ask och alla andra som bara tar möjligheten att skenheligt stå upp i medierna för att få uppmärksamhet och som nickedockor snackar skit om att fördöma det och säga att klubbarna måste göra mer. Det är samhället som måste göra mer. Se hur England gått tillväga, Italien och andra ställen - men inte i meslandet Sverige. RÖSTA BORT ALLA POLITIKER SOM VÄGRAR INSE VAD DET EGENTLIGEN ÄR! I år har ni chansen, det är två val. Rösta inte på partier som det Ask företräder, eller vem ni än tycker fjantar runt och vägrar ta itu med problemet. Det finns förslag, det finns lösningar som ger en del på vägen. Stöd dem som stöder dem. Detta är lagar som redan hade kunnat vara på plats om politikerna velat!
   Jag bör ju tillägga att allra ytterst är det ju självklart ett individuellt problem där vissa människor är så vridna och sjuka att de kan agera så här för att manifestera sitt hat. Men för att komma åt dem måste politikerna agera och genomföra åtgärder som ger klubbar och poliser möjligheter att ta itu med de här i bästa fall förvirrande hatiska människorna. I sämsta fall har vi i fotbollens namn fått en gängkultur i Sverige som bygger på våldsförhärligande som använder idrotten som alibi. Men det går att hålla dem borta från arenor och från närheten till arenor bara politikerna vågra ta beslutetn. De har lyckats i England, jag är mindre rädd för att gå på fotboll där än i Sverige nu. Även på Seven Sisters Road även om jag nog avstår att bära min Chelseatröja just där.
    Jag kan tycka oerhört illa om vissa supportrar till andra lag, jag har varit som Chelseasupporter utsatt för massor med näthat och benämnts både det ena och andra på Sportbladets kommentarsfält. jag har mobbats av andra Chelseasupportrar som inte accepterat att jag ställer krav på min egen klubb - men inte fan har jag en enda sekund funderat på att gå ut och slå ned någon bakifrån med en flaska för att strypa honom med hans supporterhalsduk och hoppa på honom! Det är dock så att i vissa lags supporterkretsar uppmuntras ett sådant uppträdande mer än i andra klubbar. Jag ska inte nämna vilka, men jag tror inte jag är ensam om att tycka som jag gör om vissa supporterkulturer knutna till vissa klubbar.

Fotbollsmässigt var helgen också påfrestande. Jag är fortfarande så besviken på lagens inställning i matchen mot Crystal Palace. Det blev också oerhört kostsamt. Vi leder inte längre Premier League och chansen att vinna ligan är nästan helt borta nu. Uppenbarligen var tankarna hos spelarna inte på Selhurst Park utan på Parc de Princes och mötet mot PSG. Då möter vi ett topplag och då är Chelsea ett helt annat lag. Men ligor vinner man inte bara genom att vinna de stora matcherna, ligor vinner man genom att slå alla lag, oavsett.
   Vi får satsa på att vinna Champions League nu och på något konstigt sätt känns det lättare.... missförstå mig rätt. Men med tanke på att Chelseas spelare tänder till och spelar bättre mot bra lag känns det så rent emotionellt. Det andra problemet måste JM ta tag i med hårdhandskarna till nästa säsong.


 

 

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG:
Uppmuntrande läsning. Vi måste tro igen som JM säger. Läs mer >>

Analysen om Lukaku här är inte helt fel, men den är tänkvärd. Läs mer >>

LÖRDAG:
City vann stort idag. Men de gjorde två viktiga mål på övertid i första halvlek. Efter väldigt lång tilläggstid. Det var bara det att det viktiga ledningsmålet var en jätteoffside. Så gissa vem som dömde? Jo världens sämste "elitdomare" alla aktegorier - Chris Foy.

Ryktet vi redan berättat om, att Chelsea är intresserade av Sergio Aguero växer till sig just nu. Själv tar jag det nog för rätt otroligt att City skulle släppa honom till en direkt konkurrent.

Även ryktena om Mario Madzukic nämns allt oftare. Chelsea lär vara favorit före Arsenal. Jag undrar, jag tror nog Diego Costa är förstavalet för Chelsea, och jag undrar om Chelsea kan tänka sig köpa bägge. Oavsett om jag nog tror att Torres är på väg ut om vi kan få någon att ta över hans lön. Ba och Eto'o är jag övertygade om försvinner. Ba för han får inga chanser och Eto'o för att han vill avsluta karriären i Real Mallorca.

Sommarens följetong har redan gått i flera månader. Det handlar förstås om Cech och Courtois, vem som kommer att vara förstavalet nästa år eller hur den såpan spelar ut.

FREDAG:
Intressant läsning om Petr Cech. >>

Lika naturligt som att solen går upp på mornarna knyts spelare till Chelsea om de spelar bra mot oss. Och ibland lönar det sig ju som Salah upptäckte (även om han för mig har varit en stor besvikelse i Chelsea hittills trots ett fint mål). Ezequiel Lavezzi var väldigt intressant för Chelsea, om vi tror ryktena, för 2-3 säsonger sedan. Nu var han i särklass bäst på plan i onsdags och genast är han åter aktuell för Chelsea.

Fjantsajten som tror de handlar om nyheter FootballDirectNews har nu hittat på en intressant koppling. Bayern München kräver, noterar ordet kräver, att få Eden Hazard för att sälja Mario Mandzukic till Chelsea!

Vi är många som tror Diego Costa är huvudmålet för Chelsea i sommar och runt det hittas det på många fantasifulla saker.. Nu är tydligen Arsenal också övertygade om det och siktar in sig på Mario Mandzukic (se ovan) som alternativ.

En rätt intressant analys av Fernando Torres (ev) framtid och historia i Chelsea. Läs >>

TORSDAG:
Nu har blaskorna Expressen och Sportbladet lyckats få till det att Chelsea är inblandade i en stor matchfixningshärva. Och djävulen läser bibeln som han själv vill. CSFC skrev om det igår här nedan. Det är en bitter före detta delägare i Vitesse som senaste tiden lanserat den ena lögnen efter den andra... men i media går ju allt. TRO DEM INTE

ONSDAG:
Ni har säkert noterat att Barcelona blivit fällda och får inte värva på två säsonger för felaktiga värvningar av tio stycken ungdomar. Chelsea, som många försöker påpeka fick ett liknande transferförbud av Uefa vilket överklagades mycket framgångsrikt. Det gällde dock bara en enda spelare (Gael Kakuta) och Chelsea köpte sig väl på sätt och vis fria från den genom att ersättta Lens stora pengar. Det är dock hårdare regler nu och det är tio gånger fler överträdelser.

Avdelningen kul konspirationsteorier har nått Vitesses förra ägare Merab Jordania som senaste veckan har kommit med de mest märkvärdiga uttalanden. Nu hävdar han att Chelsea har gjort allt för att stoppa Vitesse från att nå Champions League. Det är väl därför Chelsea lånat ut upp till sju spelare per säsong till dem de senaste åren. Läs >> Bristen på verklighetsuppfattning sprider sig blixtsnabbt inom fotbollen just nu.

TISDAG:
Pellegrini har försökt hävda att mindgames inte fungerar, vilket kanske är främsta anledningen till att tro att de gör det. Många har därför sett JMs hyllning av Z som samma sorts mindgames som denne hade när han hela tiden hyllade Drogba .Drogba kom aldrig upp i normal klass i matcherna mot oss, Z är dock i en helt annan form även om han mest visar det mot svagare motstånd. JM har idag också vid presskonferensen beklagat att Z aldrig någonsin spelat i världens bästa liga. Z själv har sagt att det kommer inte att hända och att Chelsea är superfavoriter till att vinna mötet.Han pekar särskilt på hur viktig erfarenhet är i CL, och det är bara att oförbehållet hålla med. Det finns nog ingen turnering som kräver så mycket erfarenhet av turneringen som just CL. Det tog Chelsea åtta år och en finalförlust innan vi kunde gå hela vägen för två år sedan. Ingen vågar vara favorit längre i dagens fotboll känns det som.

Chelseas första värvning för sommaren ska i princip vara klar enligt ibtimes. Det är - hör och häpna - en ung målvakt. Karl Darlow från Nottingham Forest. Trovärdighetsfaktorn på det är väl rätt låg. men den källan i sin tur hänvisar till lögntidningen AS i Spanien, så trovärdighetsfaktorn sjönk just genom källaren ned i jordgolvet.

Lucas Piazon, på lån i Vitesse rankas som världens andre bästa spelare i sin ålderklass. Konstigt nog bakom en viss Adnan Januzaj i Man United. Vi låter väl rakningen stå för tidningen som gjort den, rosa Gazzetta dello Sport.

Det finns bara plats för en fiol i PSG antyder Edinson Cavani alltmer tydligt. Skiftet som skett är att nu ser Man United ut att vara förste friare för uruguyanen, inte Chelsea som det varit hela tiden innan.

Apropå matchen mot PSG imorgon har jag nu sett fyra olika versioner av: Torres spelar, Torres spelar inte. Själv är jag övertygad om att han trots allt startar mot PSG. Eto'o lär inte göra det och Ba tycks aldrig få chanserna från start.

Ryan Bertrand, Patrick van Aanholt, Ashley Cole, Luke Shaw, César Azpilicueta och nu Alex Sandro från Porto - det är helt enkelt ingen måtta på hur många vänsterbackar Chelsea ska ha nästa säsong. Själv undrar jag vad som hänt med stackars Wallace på högerkanten som var så väldigt bra på försäsongen, lånades ut till Inter och försvann in i ett svart hål?!

Diego Costa som har en utköpsklausul kring 32m euro alt pund (olika källor) kostar nu 45m pund för att Man United är intresserade av honom, och Chelsea kommer att sälja David Luiz för att få honom. BS är det snälla uttrycket. Skvallersajten som påstår det, hänvisar till icke angiven källa!!!

Benitez som vann sin första riktigt viktiga match i Italien i helgen när de slog nästan klara mästarna Juvntus blev tydligen uppmuntrad av det och har nu utmanat JM på en skrytmatch. Benitez hävdar, tydligen på fullaste allvar, att han är en bättre manager särskilt i det europeiska cupspelet än JM. Anmärkningsvärt vilken liten verklighetsuppfattning en del människor har. Visst vann Benitez tidernas konstigaste tappa skjortan-match när Milan släppte dem till seger på straffar i CL. Men Mourinho har vunnit CL med två klubbar med betydligt mindre resurser. Men Tubby bygger helt sitt resonemang på att Liverpool två gånger gick vidare i CL efter att slagit Chelsea - det faktum att de enbart gjorde det på ett mål som aldrig någonsin var mål - detta faktum har Tubby helt glömt bort. Men lite kul är ju ordkrig även om de saknar verklighetsuppfattning.

MÅNDAG:
Lite Chelsea också. JM har nu varnat spelarna för deras ovana att underprestera när matcherna inte är lika spännande och attraktiva som Champions League. Att vi lär få se en ny anfallare har gjorts helt klart och jag tror nog alla tre är borta i sommar. Frågan är vilka andra som försvinner. Luiz pekas ut, men det tycker jag är fel då han var den ende som ställde upp i första halvlek. Men något måste göra för vi kan inte ha det så här nästa säsong att vi spelar bort topplagen och åker dit mot bottenskrapet. Läs gärna mer >> men då jag tror Luiz togs av för skada lägg inte för mycket kraft på att tro på Daily Mails slutsats om honom. I mina ögon Chelseas klart bäste i första halvlek. Däremot har jga en obehaglig känsla att han kanske inte är en spelare som JM är så där jätteförtjust i med tanke på hur han använts...jag hoppas innerligt jag har fel då det är min favorit som person.

Salah, Matic, Cole och Eto'o är alla borta från matchen mot Z på onsdag.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop