Matchen CL:   Atletico Madrid v Chelsea  0 - 0   (0-0)

1 Petr Cech; 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 26 John Terry (k), 3 Ashley Cole; 12 John Mikel Obi, 4 David Luiz, 8 Frank Lampard; 7 Ramires, 9 Fernando Torres, 22 Willian.

Avb: 23 Mark Schwarzer, 33 Tomas Kalas, 27 Nathan Ake, 16 Marco van Ginkel, 11 Oscar, 14 Andre Schurrle; 19 Demba Ba.

Atletico Madrid

Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis; Raul Garcia, Gabi (k), Mario Suarez, Koke; Diego, Diego Costa.

avb: Aranzubia, Alderweireld, Tiago, Arda Turan, Rodriguez, Sosa, Villa.

Domare Jonas Ericsson, Sverige

Första halvlek

   

Andra halvlek

PÅ papper startar Atletico ett starkare lag, närmare sin normala startelva. Cole tillbaka var fullständigt väntat liksom Luiz på mitten. Cole har dock inte startat sedan i januari.... Mikel var en överraskning som visar att resultatet är det viktigaste, inte att vinna. Därför sitter också Oscar och Schürrle på bänken från start. Lampard är med för sin fotbollshjärna och rutin. Cech är avgörande att han är tillbaka med tanke på Schwarzers rent usla insats senast. Aké, Kalas och van Ginkel på bänken är knappast aktuella för spel men viktig rutin.
    Alla resultat med minst ett mål och högst uddamålsförlust för Chelsea är bra. Drömresultatet kanske 1-1. Efter en vinst förstås.
    Jag fruktar två saker; att Chelsea gör en lika usel andra halvlek i inställning och moral som mot Galatasaray och PSG. Att en skandinavisk domare ännu en gång ska spela en avgörande roll när vi möter ett spanskt lag. (Det är jag nog mest rädd för med tanke på ett par hemska bortdömningar i år, inte minst i lördags). Den spanska hemmapubliken som det pratas mycket om den oroar mig mindre. Cheslea har lite för rutinerade spelare för att det ska orsaka mig nervdaller. Det kan snarare bli ett problem för Atletico om matchen inte går enligt deras planer, för de måste ju satsa på vinst och att göra mål. Tyvärr har de ju målgörare - vilket väl är tveksamt om vi har. Torres valdes som anfallare vilket var väntat och finns det någon match han förmodligen vill glänsa i är det denna trots att det kan skada klubben i hans hjärta. Jag tror dock inte det sistnämnda stör honom så mycket eller påverkar så mycket som andra nog vill tro. Däremot, Torres är ju knappast het framför mål även om hans fysik är rätt mot Atleticos försvar.

Det kommer att bli en KAMP ikväll. En match mellan stora hjärtan, kalla hjärnor och vilja.

Räkna med en enorm anstormning första kvarten mot Chelsea och vi har onekligen varit rätt slöa ur startblocken ibland, men står vi emot den kvarten då attans. För vi är kanske bästa omställningslaget av alla även om laget kanske inte framförallt är inställda på det om man ser på laguttagningen.

JM låter Atletico vänta, mindgames har börjat.

Det är igång. Helsvart Chelsea. Första anfallet till Atleti men bollen förbi alla. Cole i ett mindre snyggt helskägg har åtminstone fått känna på bollen. Diego skjuter, dåligt. 2
   Det är rätt långa bollar i uppspelen ut på kanterna från Atleti. Jag hade kanske trott på mer centralt spel. Chelsea spelar ännu längre men upp centralt för att tvinga spanjorerna att börja om. Försiktigt spel precis som väntat från Chelsea, men mindre intensivt från Atleti också fast det är bara några minuter så...
   JT har redan vunnit mindgames mot Costa som är klart irriterad på JT. Chelsea stör Atletis spel väldigt bra och jag är lite förvånad över hur tam deras inledning är.
   Cechs första ingripande är lugnt, men det var lite lurigt. Kontringen med Torres fungerade inte då Torres inte var med på den snabba bollen upp. 9
    Cahill förlorar en duell i farligt läge, Ashley Cole görs ned. Frispark. Ful stämpling och knä mot skrevet. Tro fasen det blev avblåst. 10
    Chelsea har första tio helt klart lyckats störa Atleti och förstört deras rytm helt. Första tio rent taktiskt till JM.
    Särskilt mycket eget spel har vi dock inte åstadkommit men vi är på Vincente Calderon för att få med oss ett resultat, inte vinna skönhetstävlingar.
    Visserlorkanerna har börjat, riktade mot Chelsea men det kan nog störa hemmaspelarna ännu mer genom att det sätter press på dem att prestera.
    Första hörnan till Atleti. 14. Livsfarlig hörna som är på väg att skruvas in i mål. Cech skadas och vinkar på byte direkt. Helvete också, vår otur är otrolig. Han föll handlöst efter att räddat och det såg inte bra ut och med tanke på Schwarzers insats senast är det nog det värsta som kan hända oss. Det ser dock ut som om Cech mest tappade luften kanske. Axeln kan ha fått sig en smäll när han trillade över en motståndare.
    Det är en axelskada och Cech utgår. Där kan vi förlorat den här matchen. AJAJAJAJAJ
   Nu måste australiensaren överträffa sig själv och många klasser bättre än senast. Kort hörna men nicken långt utanför. Skönt att Schwarzer inte testades direkt.
    Hörna för Chelsea. Nick precis utanför men avblåst. 20Mikel höll Courtois lite väl mycket.    
     Luiz går upp men ingen att spela. Inkast. 22
   Chelseas taktik att störa och skapa många avblåsningar fungerar perfekt än så länge. Ericsson bidrar gärna genom att blåsa massor. Målvaktsbytet är det oroar dock.
   Offside, de försöker smyga ned bakom backlinjen men än är de vakna. Det har dock inte varit grova missar av Atleti i dem.
   Ericsson har höjt nivån för frisparkar senaste minuterna. Det kommer nog att smälla bra framöver.
   Ramires i bra läge skjuter uselt efter dålig mottagning. 28
   Nick högt över av Atleti. Schwarzer har ännu inte behövt ingripa i matchen. 30
   Mikel orsakar en frispark, rätt långt ut. Billig. 31
    Cahill täcker ut behärskat. 33
   Riktigt bra skott menSchwarzer är helt med. Skulle varit hörna. 35
   Lampard slår hörnorna. I händerna på Courtois som är väldigt lång. Kanske borde Willian som slog väldigt bra hörnor i lördags ta dem. 38
   Bra försvarsspel av Willian. 39
   Willian och Ramires spelar utmärkt försvarsspel, visst det går ut över ev anfallsspel. Men det handlar just nu om att hålla tätt och kanske överraska i andra med Schürrle och Oscar.
    Bra chans när en boll når fram till en Atleticspelare, oerhört bra och uppoffrande försvarsspel av Azpi.
   Det var nog ändå Schwarzers första ingripande och det var lätt. 41
   Hörna när Mikel i någon slags mohawk som är mindre snygg knuffas. Dålig hörna på första spelare. 44
   Farligt inspel över innerbackarna men Schwarzer är med. Skönt. 45
   Fyra minuter tillägg för Cechs skada.
   Skott från Diego men lätt för Schwarzer som ger ett bättre intryck än senast. 45+1
   Grov stängning av Torres och bra frisparksläge. 45+2. Bara tvåmannamur. Luiz vid bollen. Det blåser ordentligt. Rakt i muren. Dåligt, muren kröp väldigt nära. Dåligt av domaren.
  JT bort när Luiz blir överlistad och inlägget kommer. Mikel tar nästa. Han ligger väldigt lågt. Willian rensar.
   Inlägget lätt för Schwarzer.

Kamp hela tiden. Om varje centimeter. Inga målchanser. Taktiskt sett matchen än så länge Chelseas. Men det kräver massor med koncentration och disciplin. Och vi vet ju hur snett bollar kan rulla för oss. Oroande med Cechs skada. Väldigt bra, vaket och följsamt försvarsspel av Chelsea så här långt. D thar varit en ren skollektion i hur försvarsspel ska spelas.
   Taktisk onani kan man kanske kalla det här. Inget skönspel alls men massor med kamp och vilja.
   Det är långt kvar och vi får räkna med att publiken bär Atleti, fast publiken är också väldigt krävande vilket också kan vara en nackdel.
   Domaren har skött sig och spelat JM i händerna med massor av avblåsningar. Än så länge.

Bra match? Tja, det beror väl på vad man vill ha, väntar sig och förväntar sig. Det är helt en match som jag hoppats på för den passar oss bäst på bortaplan - allt handlar om ett resultat.

En intressant fråga är hur frustrerade kan Chelsea få Atleticos spelare. Costa håller redan på att koka över. Ännu har Chelsea inte direkt haft något anfallsspel.


   


   

 

 

 

Inte mycket till anfallsspel, men bara en fåne förväntar sig det i det här läget. Det gäller att få ett bra resultat i första matchen och med Cech tidigt skadad...
   Fullständigt perfekt försvarspel och då talar jag verkligen inte bara om försvaret utan hela Laget.

Andra är igång.
    Lampard bra skott med vänstern, men Courtois står rätt och enkel räddning. 47
   Luiz knockad. Ser inte bra ut. Käken ser det ut som.
   Diego fick inte varning! Luiz verkar dock spelklar. 51
   Chelsea sjunker lite lågt just nu. Lite oroande. Hörna av Cole. 52
   Schwarzer plockar den bra.
   Atleti har lyckats etablera en viss press. Usel utboxning av Schwarzer men han tar skottet. 55
   Hörna för Chelsea. 55
   Den går om då det är bråkigt. Ingen händer på andra heller.
   Det har blivit lite mer kontringsläge för Chelsea senaste minuterna. Matchen börjar öppna upp sig. Disciplinen börjar tryta lite.
   Atletis playmaker på väg in. Arda Turan.
   Vilken brutning på halva plan av Cole. Torres gör det bra och skjuter men lätt för Courtoois. Hans bästa aktion i matchen. 59
   Chelsea får inte bort bollen och Diego skjuter, ofarligt. Turan in för Diego. 60
   En halvtimme kvar och matchen är öppnare. Det kan bli mål åt varje håll nu känns det som.
    Hands på Lamps utanför boxen. 62 Koke vill inte lägga bollen där den ska vara. Simeone är tokig p ålinjen. Jt bort, sedan Rami. Den kommer tillbaka, nytt inspel men Chelsea försvarar sig jättebra genom Luiz. 63. Lite katt osar det ändå.
   Atleti kommer nog att öppna upp sig mer, de börjar redan visa en viss desperation att få med sig ett resultat som innebär mål.
   Lampard får kort. Ganska ljusgult. 64 Lampard är borta från returen.
    Det är en högre intensitet och högre nervositet hos Atletico nu. Det verkar gynna dem lite. De är mycket aggressivare. Schwarzer snett ute men Mikel räddar honom, går djupt ned. 66
    Chelsea behöver tajta upp förvaret lite, det har blivit öppningar för ett tålmodigt Atleti.
   Hörna, Schwarzer tar den och JT knockas. Av målvakten....NEJ, det var en ful bakåtstämpling av Costa som domaren inte såg. 69 Han kallas ju The Beast. En spelare som Vinnie Jones, Dennis Wise som man helst vill ha i sitt eget lag men är svår att älska i andra.
  JT av, vrickning tydligen. Vilken osis vi har. Schürrle värmer upp men det kan knappast vara han som kommer in för JT. Men vilken energi han kan tillföra.
   Luiz fyller in för JT. Schürrle in för JT. Är det ingen måtta på vilka skador vi får. Det är en boxningsmatch det här. 73
   bra chans för Atletico men fortsatt bra försvarspel, och kalabalik då domaren inte klarar situationen.
   Mikel kortas och Gabi också, farligt frisparksläge dock. Mikel avstängd i returen. 75 Gabi också avstängd.
   Farlig frispark, överraskande på fel sida muren. Bra räddning av Schwarzer, Snabb hörna. men inget av den. 76
   Inlägg till Garcia högt över. 77
   Bra inlägg dålig nick utanför av Turan. 79
   Sosa in för Suarez. 80. Tio kvar. Nervöst.
    Nick öve rmål igen. Atleti har ännu inte haft en jättechans ännu, men visst just nu dominerar de matchen, men skit vore väl annars - på hemmaplan och mot ett gravt skadedrabbat Chelsea.
   Torres väljer fel och kontring, men Chelsea stoppar den. 84
   Nick uppe på mål. 84
   Azpis största tillgång är ju inte huvudspelet men jag tycker ändå han varit väldigt bra.
   Torres går ned, och kunde fått frispark. 85
   Villa in för Raul Garcia 86
   Cahill räddade bort en nick, bra försvarsspel. Lamps groggy efter en boll i huvudet. Dåligt pass av Rami till Torres. 88 Chelsea sänker tempot.
   Torres görs ned mindre än meter från boxe, Miranda varnas. 89
   Williian, Luiz Luiz igen över. Hans frisparkar funkar inte i år. Tyvärr. 89
   Villa långt utanför. 90+1
   Vet tyvärr inte hur mycket tillägg, det visas inte. Atleti har initiativet Diego Costa nickar men lätt räddning för Schwarzwer. 90+2
   Fem minuter tillägg tydligen. Ba på väg in.
  Turan skjuter rätt illa. 90+3
  Ba in 90+4.
   Varning föf Ba för spelfördröjning. 90+5- Hörna
   Lätt till Courtois. Kontring. Matchen skav ara slut. Bort av Ba och nu är det slut.

GOOD JOB DONE. WELL DONE

Rolig fotboll - nja. Bra fotboll. Absolut. Allt handlar inte om publikfrieri, fotboll liksom all sport handlar om resultatet och försvarar man sig oerhört skickligt ska man hedras för det. Även om det naturligt nog är lättare att försvara sig. Men det är ju inte Chelseas uppgift att bjuda på underhållning borta i en CL-semifinal. Med skadade spelare och tidigt målvaktsbyte. Det handlar om resultatet. Det återstår en match och helt klart är ett bortamål för Atletico nu väldigt värdefullt.

Hur Chelsea kan göra så här utan sin kanske bäste spelare, få målvakten tidigt skadad, kapten utbytt pga skada efter en jättematch... det är väldigt imponerande.

Värt bästa resultat borta i slutspelet. Precis vad som behövdes.

Altetico var kanske lite bättre, men vem bryr sig ett skvatt. Chelsea kom dit för att göra resultat och det gjorde de verkligen.

Lätt hemmafördel för oss nu.

 

men alla dessa skador. OJ.

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!