csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 7 sp 6 v 1 o 0 f 21 - 7 mål 19 p

6 - 12 oktober 2014

Nyheter v-41



SÖMDAG:
Det sket sig på ren svenska. Chelseas damer förlorade den avgörande matchen mot Manchester City med 2-1 (tröstmålet Gilly Flaherty) och de har ännu inte lyckats etablera någon som helst vinnartraditon (de förlorade ju FA Cupfinalen när herrarna vann dubbelt och dam- och pojklag vann sina finaler 2010). Nu smet Liverpool förb på bättre målskillnadi. Trist. Riktigt trist faktiskt och så till dem...
   Om det nu finns något positivt att säga är det att andraplatsen i ligan åtminstone ger en plats i damernas Champions League.
   Svenskan Emma Wilhelmsson spelade inte.

Oops. Chelseas U-18 lag har tydligen verkligen hittat formen. Efter att legat under med 2-0 i helgen vann de över Aston Villa med 12-2!!!
   Målgörare. Boga 3, Muheim 3, Abraham 2, Solanke 2, Ugbo, Scott

BT Sport website visar damernas finalmatch idag gratsi. Vet dock inte om det gäller tittare utanför UK.

LÖRDAG:
Dave Beasant, en av många stora målvakter i Chelsea satt idag på bänken för Stevenage. 55 år gammal! Han var den förste målvakten som räddade en straff i en FA Cupfinal. Han är idag målvaktstränare i Stevenage, och det var hans son som var skadad (han är normalt andremålvakten) och därför satt Beasant på bänken. Han kom dock aldrig in i förlustmatchen.

Imorgon avgörs det om damlaget ska ge Chelsea vår första titel för året och en första stor titel för dem. En vinst mot Manchester City och det är klart. Poäng och det kan bli lite nervöst då den anspråkslösa 8-lagsligan är väldigt jämn. Matchen går kl 15 svensk tid. CSFC håller tummarna.


FREDAG:

Så har första skadan i landskamperna kommit. Kurt Zouma skadad i matchen mot Sverige U.

Uefa ändrar det oerhört kritiserade seedningssystemet för Champions League-lottning nästa år. Frågan är dock om det inte blir ännu dummare eller bara dumt. Arsenal har gynnats extremt av det gamla systemet och har i hur många år som helst alltid fått en av de absolut lättaste grupperna. Man City däremot har ju fått sk dödens grupp nästan varje år. Dortmund har också missgynnats. Chelsea som är bästa engelska lag de senaste åren har däremot fått ut det vi kan hoppas från i ett seedningssystem med de koefficienter som Uefa tillämpar. Vi har ju tillhört pott 1 länge. Men kanske inte nästa år. För då kommer pott 1 bestå av titelhållarna i CL och ligavinnarna i de sju högst rankade ligorna (enligt samma konstiga koefficientsystem!). Att ligavinnare ska gynnas finner jag helt rimligt, men Uefa lyckas nog göra en konstig soppa av det här också.
   Hade det nya systemet gällt i år hade potterna sett ut så här:
POTT 1: Real Madrid (titelhållarna); Atletico Madrid; Bayern Munich; Manchester City; Paris Saint-Germain; Benfica; Juventus; CSKA Moscow
POTT 2: Barcelona; Chelsea; Arsenal; Porto; Schalke 04; Borussia Dortmund; Shakhtar Donetsk; Basel
POTT 3: Zenit Saint Petersburg; Bayer Leverkusen; Olympiacos; Ajax; Liverpool; Sporting; Galatasaray; Athletic Bilbao
POTT 4 (oförändrad): Anderlecht; Roma; APOEL; BATE; Ludogorets Razgrad; Maribor; Monaco; Malmö

Eden Hazard kommer inte att spela för Belgien ikväll. De ska väl knappast heller behöva honom mot Andorra. Eden har en tåskada och vilas. Skönt, tydligen kan även Wilmots tänka på spelarens och klubbens bästa. Thibaut Courtois är helt symtomfri och kan säkert spela om det blir så.

TORSDAG:
Mindre bra nyheter. Både André Schürrle och Eden Hazard är skadade.    
    Det är bara småskador och båda förväntas spela i uppehållets landskamper, men småskador kan bli värre och vi vill inte bli av med någon av dem inför det som komma ska. Vi känner ju också en viss oro inför Thibaut Courtois trots att han ska vara ok.

>Gratulationer i efterskott. CSFC missade att Diego Costa som vi annars hyllar i parti och minut faktiskt fyllde år i tisdags. Hela 26. Jo, han fick tårta på spanska landslagslägret (så han inte behöver göra någon Yaya Touré om han skulle få för sig att vara så barnslig).

ONSDAG:

Det är nästan en retorisk fråga redan, den som kommer nedan.
   Men då CSFC har tjatat om hur rätt det vore att värva Diego Costa i nu närmare ett års tid så kan vi inte låta bli att njuta lite extra mycket just nu; då ju Chelsea dels följde vårt råd (jo säkert de läser CSFC...eller tror ni inte det?! ;-) dels har värvningen visat sig redan från start vara närmast genialisk.
   Nu ställer CSFC nästa fråga: Vem av Didier Drogba och Diego Costa kommer att bli störst i blått?
   Vårt svar är; -som målskytt; utan tvekan Diego Costa. Som legendar kan vi inte uttala oss då det där handlar om så mycket annat, inte minst attityd och när målen kommer. Didier Drogba älskade att spela mot just Arsenal och mot dem gjorde han fler mål än mot någon annan klubb (särskilt när Philippe Senderos spelade emot honom i backlinjen!). Costa har startat med mål mot Arsenal. Kan han följa upp det med att göra mål i andra stormatcher mot United, Liverpool och i returen mot City - då lär han ta stora steg mot tidig legendarstatus. Sedan var det ju den där kvällen i München för the Drog!
   Ett steg på vägen är ju onekligen taget. Diego Costa har på sju ligamatcher gjort nio mål. Didier Drogba (som faktiskt kostade mer om vi översätter transfersummorna till dagens penningvärde) gjorde tio mål på 26 ligamatcher sin första säsong!!! Oddsen är nog rätt låga på att Drogba ganska snart är överträffad i det avseendet.
    Vi kan ju inte heller undgå att tänka på alla dyra värvningar, toppade av Torres och Shevchenko, som floppat i Chelsea som målgörare. Kezman kom till klubben som Europas främste målgörare, nja, det var han inte i Chelsea. Casiraghi fick en tidig otäck karriäravbrytande skada, Crespos fru vantrivdes och fick fram en flytta (men han var långt ifrån så dålig som myten säger), Sturridge spelade för Sturridge och sköt hellre utanför än hjälpte laget...- behöver vi leta fram fler namn... nej. Chelsea har ofta värvat bra de senaste åren men med målgörande anfallare har laget inte lyckats. Förrän nu, för i jämförelse har ju faktiskt Costa nästan betalat sig även om han aldrig säljer lika många tröjor som mer snutfagre Torres. (Se dock undantaget mellan Drogba och Costa nedan, Nicolas Anelka).
    FAKTA: //Torres kostade 50m, Shevchenko 30m , Drogba 26m om än i lite annorlunda penningvärde. Diego Costa 32m pund vilket för en anfallare av hans kvalitet år 2014 är ett rent reapris//
    Torres spelade 110 ligamatcher för Chelsea, gjorde 20 mål! (Nu tre matcher, ett mål för Milan i en sämre liga). Hernan Crespo: 49/20. Andrej Shevchenko 48/9. Mateja Kezman 25/4. Daniel Sturridge 60/13. Didier Drogba 229/100 och undantaget innan bland anfallsvärvningar; Nicolas Anelka (som ofta glöms bort, han vann också skytteligan första året med 19). 111/37.
    TIPS: Kan Diego Costa komma upp i 30 mål under ligasäsongen 14-15? Ja, det tror CSFC men det beror förstås på om han kan undvika skador. Dieog Costas spelstil och JMs Chelsea är ju av alla tecken att döma fullständigt välmatchade.

TISDAG:
Nästa möte med Schalke 04 blir oerhört mycket tuffare. Dels borta givetvis men framförallt för att Schalke 04 idag bytte ut managern Jens Keller mot Champions Leaguemanagern Roberto di Matteo!

Kanske tidigt men ändå tänkvärt.
    2004-05 vann Chelsea ligan för första gången på 50 år. Det var säsongen efter Arsenals obesegrade Invincibles.
    Chelseas vinst det året var oväntad, om än hur välkommen som helst. Det var också JMs första år. Vi har senaste dagarna sett spekulationer om att Chelsea skulle kunna upprepa den kanske största bedriften i Premier League-fotboll, eller engelsk fotboll överhuvudtaget, Arsenals säsong utan förlust året innan. (Sedan dess har de bara vunnit FA Cupen över Hull förra året! En annan skrämmande tanke.).
    Säsongen 2004-05 förlorade Chelsea bara en enda match! Det är det närmaste någon kommit Arsenals Invinciblse - hittills.
   Den förlusten kom i nionde omgången det året. I en bortamatch i Manchester. Mot det Manc-lag som då var det sämsta, det vill säga City. 0-1 blev resultatet.
   Efter landslagsöknen möter vi Crystal Palace. Omgången efter är nionde spelomgången. Då åker vi till Manchester för att möta stans sämsta lag på bortaplan. I år heter det laget United.... Det känns plötsligt lite som en ödesmatch även om United inte visat mig något som får mig att frukta dem särdeles mycket, även om deras anfallsstyrka, även om Rooney är avstängd, måste respekteras!
   Tror vi på sammanträffanden!? Eller omen?!

MÅNDAG:
Chelsea har officiellt meddelat att Thibaut Courtois har testat ok på sjukhus och kan spela framöver. Det blod som sägs runnit ur hans öra enligt tidningsuppgifter berodde på ett sår, typ skärsår, han fick i kollisionen, alltså inget allvarligare. Skönt.

Chelsea har fått fem matcher flyttade över julhelgen, men bara en match byter speldag. Matchen mot Stoke till 22 dec. Övriga byter bara speltid.

Senaste nytt om Courtois. Han har lämnat sjukhuset men inget har sagts om skadans svårighet. Han förväntas dock inte spela mot Andorra men kan kanske bli aktuell för Belgiens match mot Bosnien nästa måndag. Vi får hoppas Wilmots vilar honom, men Wilmots har dussintals gånger redan visat att han gärna tar konfrontation med klubbarna och utnyttjar spelare, deras vilja att spela i landslaget till maximum så vi ska nog inte räkna med det. Vi kan bara hoppas Chelseas läkarteam får en chans att följa utvecklingen noggrant, för huvudskador är inte bara för stunden.

Landslagsöken i två veckor. Hålla tummarna för att undvika skador.

Så det får bli en del fokus på Chelsea Ladies som på söndag kan bli Ligamästare i FA Women Super League. De spelar då en avgörande match mot Manchester City och poäng i den bortamatchen och Chelsea är Mästare, förutsett de kan behålla plusmålsförsprånget till Brums.
   Chelsea leder med två poäng före Birmingham men har bättre målskillnad. De är tre poäng före Liverpool. Chelsea har åtta plusmål mot Birminghams och Liverpools 6 mål. Så en poäng i sista matchen räcker.
    De möter på söndag kl 15 svensk tid Manchester City som ligger på näst sista plats i tabellen. De är dock bara tio poäng efter Chelsea så förutom nu utskickade Everton är det en jämn liga. City har också lite annat att tänka på inför matchen. För bara fyra dagar senare spelar de final i damernas FA Cup, Continental Cup, mot Arsenal. Det gör ju onekligen att de måste göra vissa val inför matchen medan Chelsea bara behöver koncentrera sig på en sak, att ta poäng och få höja bucklan.
    WSL har bara åtta lag och debutsäsongen förra året vanns av Liverpool.
     Chelsea Ladies spelar normalt i Staines där ungdomslagen också spelat mycket. Manager är Emma Hayes och laget har en svensk spelare, försvararen Emma Wilhelmsson. med ett förflutet i Öster, Malmö och Jitex. Nu för året.
    Statistiken i år är 8 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster. Målskillnaden är 22-14, 8+ alltså. 22 gjorda mål är mest i ligan, om än knappt före Arsenal.

Förutom vinsten tycker jag det viktigaste vi alla kan ta med oss från matchen igår är detta. Hur man behandlar sina gamla spelare!
    När Lampard kom in på Etihad hyllades han av tillresta Chelseasupportrar! (Jag är personligen mer kluven även om det inte alls påverkades av att han stal två poäng av oss där). Han hyllades kanske inte direkt efter målet men respekterades.
     Arsenalsupportrarna på Stamford Bridge började efter dryga kvarten skrika Fuck off till Fabregas och hånade, hatade och föraktade en spelare som gett deras klubb så oerhört mycket. En spelare som deras manager och klubb envist hävdar de inte ville ha tillbaka. Vilket måste bedömas som ett av de sämsta besluten av alla i sommarens transfercirkus.
   Jag är stolt över att vara Chelseasupporter i detta avseende. (Och ingen blå slängde heller bengaler bland sina egna supportrar med fara för deras liv!)

CSFC blev förra veckan kontaktad av Agnes Stenlund som hade gjort en liten guide för Chelsea FC-resenärerna. Med några tips om ställen att ladda före och jubla efter matcherna. Hennes guide har nu Chelseabesökaren före alla andra Harri Hemmi och CSFC redigerat lite och ni kan nu ladda ned den från sajten. (Den finns alltid under rubriken CSFC - Biljetter, och med länk här bredvid). >>>

 

Rykten, notiser m m, v-41



SÖNDAG:
Whiner Wenger förnekar sig aldrig. Nu hävdar han dels att han minsann aldrig var inne i JMs sk tekniska område i derbymatchen (vilket motsägs av samtliga bildbevis). Dels ber han om ursäkt, men inget har någonsin sedan tidernas begynnelse varit hans fel så även om han nu ber om ursäkt var det aldrig hans fel utan det var JM som provocerade honom. Något som säkert kommer som en överraskning för alla som såg hur överraskad JM blev av Whiners attack! Men de två har ju ett förlutet som så många älskar att påpeka. Skönt att de nu inte träffas förrän nästa år.

JM avlsöjar att han tackat nej till PSG två gånger. Det är ju mycket spekulation om Laurent Blanc överlever länge till efter PSG usla säsongsstart i en liga de ska vinna med reservlaget.

Atletico Madrid gillar Chelseamålvakter. De jagar tydligen intensvit Petr Cech för en januariövergång.

Tidningar alltså. Läste om Brasilien mot Argentina, ett derby spelat i Beijing! Vissa tidningar hävdar ett Oscar var värdelös i den matchen, trots att han låg bakom både Brasiliens mål (2-0). Andra ger honom högsta betyg. Själv tycker jag Oscar som spelat i princip non-stop de senaste tre-fyra säsongerna börjat komma igång alldeles utmärkt i Chelsea nu, även om jag misstänker att han vilas i helgen. JM brukar vila landslagsspelare som reser halva jorden runt, särskilt när det bara handlar om löjliga vänskapslandskamper.

LÖRDAG:
Inte trovärdigt och förmodligen omöjligt även om Scousers fått köpa hur många fd Chelseaspelare och managers som helst. Men att tro att de skulle sälja Raheem Sterling till Chelsea låter inte trovärdigt. även om de gjorde en bra affär när de sålde Torres till oss (och sedan slängde bort pengarna nästan omedelbart). Så att Sterling skulle komma till Chelsea även om om priset lär vara 61m euro!, det tror vi helt enkelt inte på. Nä, jag vidhåller - ska Chelsea köpa en ung stjärna är det Paul Pogba klubben ska sikta på.

Fulham lär försökt få låna Mark Schwarzer för säsongen. Något JM har satt definitivt stopp för. Vilket kanske ger oss en indikation på att Chelsea är lite oroliga över att förlora Petr Cech i nästa transferfönster, något som inte borde få ske. Därför hoppas jag att JM snart spelar honom i CL så hans marknadsvärde minskas. Cyniskt, visst, men även om Petr Cech nästan är en Chelsealegend och en underbar människa så måste vi se till Chelseas bästa och ska vi tävla på alla nivåer vi fortfarande är med på, då behöver vi Petr Cech även om han bara är andremålvakt.

FREDAG:
Chelsea supporters är de första som offentligt gått ut och sågat den idiotiska idéen (girigheten vet inga gränser som vi så väl vet) om att spela en ligaomgång utomlands ungefär som amerikansk idrott säljer ut sig varje säsong. Fullständigt´idioti, är vad det är och så dumt att man nästan tror Blatter eller Platini måste legat bakom det hela. Skönt att våra supporters nu protesterar mot dumheterna. Läs mer >>

TORSDAG:
Mer stöd för att dr Eva Carneiro bedömde Thibaut Courtois skada mot Alexis Sanchez korrekt. >>

Statistikerna har redan börjat ta ut Året elva i Premier League (vi skyller väl på landslagstristess). Chelsea dominerar rätt ordentligt om vi säger så (inkl Ryan Bertrand) trots att av någon mystisk anledning är inte John Terry med. Läs mer >>

Vi har roats av hur folk till och med tror Chelsea kommer att gå igenom säsongen obesegrade (underbara tanke, men du milde - vi har inte ens spelat omgång 8). Så kanske tar den här statistiken om våra usla resultat i nästa månad oss tillbaka på jorden. November har inte varit bra för Chelsea de senate åren, inte bra alls. Läs mer >>

CaughtOffside har nominerat sex spelare som Årets spelare, efter sju omgångar! Chelsea dominerar onekligen. Eden Hazard, Cesc Fabregas, Diego Costa och Victor Moses (utlånad till Stoke) är fyra av de sex (Schnedierlin och di Maria, de övriga).

Det är bara oktober, november och december så är det Silly season igen. Och de senaste dumheterna gör mig skräckslagen. För det pratas om en spelare till Chelsea som jag aldrig aldrig någonsin vill se bära en Chelseatröja. Jag pratar förstås om Dani Alves. En f d kvalitetsspelare, nu på gränsen tilll att petas i ett försvarssvagt Barca, en högerback som nu jagar nya klubbar och av någon anledning påstås Chelsea vara intresserad av pratmakaren som snackat mer skit om Chelsea än någon annan levande spelare! Det får bara inte ske Det är en spelare jag aldrig kommer att kunna stödja oavsett om han spelar i Chelsea och jag kan inte se honom peta varken Iva eller Azpi och frågan är om han är bättre än ungdomarna på väg upp heller. I mina ögon är Dani Alves inte en spelare värd att bära Chelseas tröja - vi vet att spelare alltid uttalar sig om andra klubbar. Eto'o har sagt dåliga saker om både Chelsea och JM och spelade för oss (om än rätt usellt med tanke på hur många målchanser han missade), även Fabregas har sagt saker. Men det är skillnad på saker sagda i affekt och Dani Alves väl planterade skitsnack om vår klubb under åren.
    Då är andra spanska rykten om Atleticos Koke intressantare även om de inte är mer trovärdiga.
    Personligen är jag egentligen bara intresserad av en enda spelare till Chelsea för närvarande, och han lär kosta för mycket (om han skriver på nytt kontrakt, annars har han bara ett år kvar på kontraktet vilket påverkar). Jag talar förstås om Paul Pogba. Han skulle passa Chelsea alldeles utmärkt.

Inte bara Whiner Wenger skämde ut sig genom att ta till våld i söndagens match. Det framgår av denna video där Sanchez slår Ivanovic i ryggen. Något som alla missade under själva matchen (och därmed skulle kunna leda till avstängning för Sanchez som FA tar upp det). >>

Enligt dessa eviga spanska rykten är Ramires fortfarande aktuell och Real Madrid vill ha honom i januari. Med denna konstiga logik som bara kan kallas sportjournalistisk logik skulle Ramires vara tillgänglig då han inte längre är startspelare i Chelsea. .. När var Ramires någonsin en given startspelare i Chelsea? Han används, och har alltid använts (även under Ancelotti som värvade honom) som impact spelare. Han startar mot vissa lag, särskilt de större, tuffare lagen för att utnyttja hans unika egenskaper men någon given startspelare har han aldrig varit. Det är han inte nu heller och därför skulle han enligt sportlogik vilja gå till Real Madrid (och där skulle han ju förstås bli startspelare - inte alls). Med sportlogik finns det ytterligare en stor anledning. Real vill casha in på Khedira i januari då han annars lämnar gratis till sommaren och då tänker de sig ett byte Ramires mot Khedira. Vi lär väl få se, men JM har nog totalkoll på både Rami och Khedira och vet vad han får av bägge. Så skulle den här affären bli av är det väl inget som försämrar Chelsea men kanske förändrar lite.

TISDAG:
Jag gillar verkligen den här analysen av Chelseas försvar, tänk om de som anklagar oss för att döda fotbollen (och som därmed bevisar bortom allt tvivel att de kan absolut inget alls om fotboll, och om vi säger så här - det är ju inte direkt bara människor som inte försörjer sig på att framställa sig som experter på området, som hävdar detta från Whiner, PelleGrinig till svenska sportjournalister), ville läsa och fatta den. Desto skönare därför att ta del av Telegraphs värderig av Chelseas försvar. >>>

En annan intressant analys om Chelseas försvarsspel mot Arsenal. Som JM tror (tror vi) och som jag absolut hävdar - bra fotboll byggs bakifrån. >>>

Rockskörtvändarna, om vi översätter engelska turncoats, har haft öppet spelrum senaste dagarna och hävdat att Chelsea och dr Eva Carneiro gjorde fel med Thibaut Courtois. Det verkar absolut inte varit fallet, men vi vet också att ingen spelare kliver av frivilligt och underskattar alltid alla skador. dr Carneiro hade en mycket svår situation och när ryktena om blod som rann ur örat kom drog massor av idioter slutsatsen att eftersom hon var kvinna och doktor i en fotbollsmatch begick hon fel. De idioterna står nu med mössan i handen (kan man hoppas) då det dels visade sig att blodet var en ytlig sårskada och kom aldrig ur öronen, dels visade det sig att Courtois absolut inte hade någon hjärnskakning.
>> Läs mer i en objektiv och kunnig artikel. >>
      Så för att avsluta diskussion. Oavsett hur det såg ut för okunniga och icke inblandade - dr Eva Carneiro tog rätt beslut i söndags och ska inte ifrågasättas utan hyllas för det. Det är ingen avundsvärd situation att hamna i och hon gjorde ett lika bra jobb den stunden som någon annan i Chelsea. Vi ska vara stolta istället över att Chelsea som enda professionella toppklubb (som jag känner till) har en läkare av hennes kvalitet att tillgå. Trots att det fortfarande vimlar av äckel på läktarna som hånar henne med sexista och obehagliga tillrop som vi inte ska gå in på i detalj då CSFC inte vill upprepa sådana omanliga och omogna kommentarer.

Ännu en fd Chelseaspelare och manager är ny i engelsk fotboll. Det är Slavisa Jokanovic, mittfältare i Chelsea 2000-2002 som tar över Watford (där Gianfranco Zola var manager när säsongen började förra året!). Det går tydligen bra för fd Chelseaspelare på managerfronten även om Steve Clarke till min enorma förvåning fortfarande är arbetslös! (Zola lär vara aktuell för Fulham, vi får väl se...)

Det är motsättningar mot en tillfällig flytt till Twickenham. Inte oväntat, snarare precis tvärtom. Det är ungefär samma snack och argument som människor som flyttat in kring Stamford Bridge använder. Alla människor är själviska och egoistiska i sådana här fall. Det har vi hundratusentals exempel kring. Och värst av någon anledning är alltid de som flyttat in senast.
    Hur många gånger har vi inte t ex sett folk som köper lägenhet i Stockholms innerstad för att sedan bli övertygade grönavågare som motsätter sig all förändring och ska förhindra allt som syftar framåt, för att skydda det som de skaffat sig. De bosätter sig vid de mest trafikerade gatorna och ägnar sig sedan åt att klaga, gnälla och skrika högt om det faktum att de valt att bosätta sig där det finns trafikljud, där människor rör sig och där det händer saker som de förr älskade men nu absolut inte vill ha i sin närhet. Och skulle det råka handla om invändrare som får bo där för de har flytt från krig, ja då är det ingen måtta på hur långt de går i sina planer på att motsätta sig allt. Människans natur, antar jag.
    Det är därför det krävs människor med en vidare samhällssyn som tar besluten, för om beslut ska tas på gräsrotsnivå - ja då har vi ett miljöpartiskt 1300talssamhälle vilken dag som helst medan företrädarna själva utnyttjar allt de som de vill förbjuda andra att utnyttja (ang en viss partiledare som avslöjats senaste dagarna göra ungefär allt det hon vill förbjuda andra att göra). Läs mer >>

MÅNDAG:
Mer att le och skratta åt, för det var ju bara en tidsfråga innan Whiners skolgårdsknuff på JM skulle bli viral humor. Kul. Se >>

Vill ni skratta rakt ut åt en person vars verklighetsuppfattning verkar gått åt skogen, läs detta >> Det visar verkligen en enastående ensidig uppfattning om både det ena och det andra; dels vad som hände under matchen och varför. Men orden är Whiners, så...och vi vet alla att han har aldrig någonsin förlorat en match utan att det är någon annans fel.

Rätt kul läsning, om du inte är ett Whiner-fan (och få av oss här är väl det). >>, samma tidning bjöd också på denna mindre välskrivna men lite på samma tema. >

Fortfarande inget klart besked om Thibaut Courtois skada. Det sägs att han togs till sjukhus (förmodligen Chelsea & Westminster en bit längre ned från Stamford Bridge) av säkerhetsskäl. Men samtidigt talas det om att han blödde från örat och att sjukvårdare rusade ned i onklädningsrummet när han väl klev plan. Det otroliga är fortfarande att han fick fortsätta i 13 minuter. Jag skyller inte på dr Eva för hon fick förmodligen information från Courtois som gjorde att hon tillät det, men det är bara att inse. Fotbollsspelare kan inte få ta de besluten själva, för de kommer alltid att försöka spela vidare oavsett om de ser dubbelt eller inte. Som tur var tog Courtiois sitt förnuft till fånga och vinkade till sig Dr Eva Carneiro som hela tiden noggrant följt honom från sidlinjen. Bytet var oundvikligt.
   Det är ju bara det; att Chelsea är den enda klubb i världen som kan ta ut en världsmålvakt och sätta in en lika bra världsmålvakt - bara något äldre!
   Nu hoppas vi att Courtois får avstå landslagsuppdragen för Belgien så han får nödvändig vila. Han kan vilas mot Crystal Palace också när PL omstartar, om ni frågar mig.

 

  En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop