csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 22 sp 16 v 4 o 2 f 51 - 19 mål 52 p

  

12 - 18 januari 2015

Nyheter v-3


SÖNDAG:
Tack för det gooners, idag var vi alla gooners. Och det hjälpte. Straffen solklar för mig, men jag är lika övertygad om att hade det varit Chelsea hade vi aldrig fått den. City var kaxiga efter helgerna trots att alla visste de hade ett superlätt spelprogram då. Tuffare nu och i nästa omgång blir det Chelsea på Stamford Bridge och spelar de inte bättre än idag eller mot Southampton ska Chelsea vinna den matchen, särskilt om Chelsea spelar som igår. Men först Ligacupens semifinaler. En match i taget som klyschan så sant går.
   Bonus förstås att Aguero inte närmade sig Costa i skytteligan.

LÖRDAG:
José Mourinho har stora planer för Thorgan Hazard som han förväntar kommer att ta en plats i truppen till nästa säsong. Så han säger att Chelsea kommer inte att sälja honom även om Mönchengladbach ofta pratar om att de vill köpa lillebror Hazard. JM ser honom som en högerbreddare med storebror på andra kanten. Läs mer >>

FREDAG:
JM kunde inte avhålla sig från att ge City en känga för hur han uppfattar de kommer undan vissa FFP-regler genom köpet av Bony. Tändvätska inför matchen om dryga veckan?!
    Han säger också att Courtois är spelklar trots tvivel tidigare i veckan. Däremot är Azpilicueta fortfarande på skadelistan.
Islam Feruz lånas ut till Blackpool, en klubb han borde få ordentligt med speltid i. Hoppas allt går bra för honom i en klubb som är i uppror mot fans, ägare och spelare. Inte direkt en lugn omgivning men kaos kan vara oerhört utvecklande.
   Om silly season säger han att han är nöjd med truppen och vill inte att någon ska lämna eller någon komma just nu - men att saker kan ändå hända som förra året när Mata försvann (Chelsea fick ju ett hästhandlarbud som de inte kunde tacka nej till som situationen var då).

Jag vet inte om ytterligare ett kort och tidsbestämd utvisning under en match är en bra idé, men det har tydligen testats för vissa förseelser och domarlegenden Collina tycker det. Läs mer >>

Swansea saknar Bony som har sålts, men som redan var borta på ACN. De saknar också viktige mittfältaren Ki.
   Chelsea saknar Azpilicueta och Courtois, förmodligen, men Chelsea har onekligen fullgoda ersättare i Luis och Cech.

TORSDAG:
Thibaut Courtois ser inte ut att starta mot Swansea på lördag. Han besväras fortfarande av sin handskada.

José Mourinho har utsetts till Portugals främste manager/tränare de senaste 100 åren. (Vilket väl i princip är större delen av hela fotbollshistorien).

Som en eftersmäll på de hemska terroristattackerna i Paris framkommer det nu att Chelsea hyr in extra säkerhet för första matchen mot PSG om dryga månaden. Dels är det väl för att lugna spelarna och göra det möjligt för dem att ta sig runt utan oro, men också för att Chelsea pga Roman Abramovichs religion är extra utsatta för hot - tyvärr. Det har hänt förr, obehagligt nog.

Chelsea slog igår Porto i Premier League International Cup för U21-lag. 2-1 och första målet gjordes av Kasey Palmer som kvällen innan gjorde det avgörande målet, och snyggaste, i FA Youth Cup (han var inhoppare i den matchen, startade nu). Andra målet av Scott på övertid, 90+1

ONSDAG:
Det blir Bradford Chelsea får möta i FA Cupens nästa omgång. Millwall fixade sig en utvisning efter fem minuter och släppte in första målet efter åtta. Inte en bra kväll för dem. Bradford vidare med
4-0. Matchen spelas kl 16 den 24 januari. Risk för att det inte blir tv-sändning alltså.

En intressant artikel om Chelsea Academy och vad landslagschefen Gareth Southgate anser om den och John Terry. Läs mer >>

Det blir Swansea eller Doncaster i nästa omgång för Chelsea U18 i FA Youth Cup.

TISDAG:
Chelsea U18 är fullständigt överlägsna Huddersfield i FA Youth Cup ikväll. 4-1 i halvtid är i underkant. Och hade inte Chelseas målvakt gjort en riktig tavla och spelat bollen rakt på en Huddersfieldspelare så den studsade in hade nollan varit intakt. Två mål för Solanke, två för nya ungdomsstjärnan Tammy Abraham.
   Andra halvlek var Chelseas också men inte lika explosiv och farlig för motståndarna, men femman kom från Solanke som med sitt hat-trick nådde 20 mål den här säsongen (Abraham har 21). Ändå var kanske Charly Musonda bäst på plan. Kasey Palmer sätter en ordentlig strut i krysset i slutminuterna.
   Slutresultat; 6-1 till titelhållarna Chelsea och vi är vidare till femte omgången i FA Youth Cup.

Som vi trodde och hoppades är César "Dave" Azpilicuetas ljumskskada inte allvarlig. Spanjoren får räkna med tiotalet dagar på sidlinjen och missar helgens möten och cupmatcherna mot Liverpool.

José Mourinho tar kampen mot FA och accepterar inte stillatigande att bli bestraffad för sitt uttalande om att det är en kampanj mot Chelsea. Han lär säkert kunna producera en hel del videoklipp som visar på konstiga domslut senaste månaden, för det har vimlat av dem mot Chelsea. JM överklagar alltså FA och har begärt ett s k förhör. (Han lär bli fälld ändå, det blir alla så gott som men...)
    Chelsea FC som klubb har ställt sig helt bakom Mourinhos uttalande vilket kanske ger extra vikt. Det är faktiskt inte så vanligt utan managers som låter munnen löpa brukar bara få ett symboliskt stöd om ens det.
    (Det går också rykten om att JM ska ha kallat Phil Dowd för tjock för att döma efter Tottenhammatchen, men det finns inget sådant i domarrapporten och det skulle knappast förbisetts om det varit sant...eller....)

MÅNDAG:
En lugn vecka väntar, det lär inte hända något silly season i Chelsea och ingen match förrän helgen. Mot svårbedömda Swansea borta. Sedan följer flera cupmatcher innan det kanske ligaavgörande mötet mot City på Stamford Bridge.
   Vi lär väl få veta hur det är med César Azpilicuetas ljumskskada i veckan men med Filipe Luis som back-up är vi inte alltför oroade av det. Som det känns i år har Chelsea en trupp som kan klara skador även om flera skador på nyckelspelare självklart skulle märkas. Men uppenbarligen är Chelseas medicinska team av minst samma kvalitet som spelarna. För det kan inte bara vara en slump att Chelsea har mindre problem med skador än t ex United och Arsenal, det måste också bero på kompetensen mellan matcherna hur spelarna behandlas och rehabiliteras. Mycket har ju pratats om hur Uniteds förändrade träning under van Gaal har lett till deras skadeläge och Arsenal är traditionellt ett lag med ovanligt många skador hela tiden.

 

Rykten, notiser m m, v-3


SÖNDAG:
Nu visar det sig att agenten som snackat om att Roma pratat med Salah om en flytt inte ens är Salahs agent, utan en före detta agent till egyptiern. (se nedan) Salah själv förnekar att han diskuterat med Roma. Vilken soppa det här med agenter är.

Inte till salu. Solklart besked, men inte stoppar det spekulationerna och Roman ska ha pratat med Salah. Nu är reglerna sådana att de inte får prata med en spelare under kontrakt utan klubbens godkännande - så det är väl en tidningsuppgift vi får ta med en hel del salt.
   Ändå ska hans agent bekräftat att samtal sker. Så ingen vet nog vad som händer eller inte händer förrän senare. En sak vet vi dock, får Salah lämna, på lån eller försäljnng måste han ersättas. Antingen genom återkallelse av lån eller köp av en ny spelare då Chelsea har en ovanligt liten trupp.
   Roma är dock inte de enda som jagar Salah.

Chelseas scout Piet Visser (han är väl inte scout utan en inofficiell rådgivare...Mick Doherty är klubbens europeiska scout) påstås det i tidningar ska ha sagt att Heerenveens mittfältare Daley Sinkgraven är aktuell för Chelsea.

Kul incident. Nemanja Matic lyckas med konststycket att boxa Fabregas mitt i fejan när Matic ska gratulera Oscar till ett av hans mål. Se >>

LÖRDAG:
Klara besked. Dortmund säger att Marco Reus kommer inte att lämna i januari. Mourinho säger att Mohamed Salah kommer inte att lämna i januari.

FREDAG:
Förre Tottenham-spealren David Ginola söker nu support för att utmana Sepp Blatter som Fifa-hövding. Intressant men frågan är om han kan få tillräckligt stöd.

Roma är den senaste klubben som hoppas på att få låna Mohamed Salah nu. CSFC tror fortfarande inte att Salah lånas ut, men vem vet.

Rykten har börjat om att Luka Modric kommer att lämna Real Madrid. Det är många spelare som ska lämna den klubben om ryktena är sanna. Men nämns Modric så nämns Chelsea då vi har ett dokumenterat intresse av honom innan Mourinho snodde över honom till Real från spuds.

Mauro Icardiryktet växer, särskilt som scousers tydligen nu lär vara intresserade.

Önskelistsajterna har satt upp Nathan Clyne för Chelsea. Ett rykte som fanns redan för ett år sedan.

Det har verkat klart en tid, men nu har det tydligen hamnat något i kugghjulen. Det såg ut som om Turkish Airlines skulle bli Chelseas nya tröjsponsor, men tvivel har uppstått. Affären har aldrig bekräftats av Chelsea. Avtalet påstås vara värt 25m per år (långt långt under det underliga avtalet Man United lyckades få, värt tydligen 53m pund om året med Chevrolet, ett bilmärke som inte ens ska säljas i Europa framöver! Killen som skrev avtalet jobbar inte längre för GM om vi säger så...). Det snackas lite om att japanska däckfirman Yokohama är intresserade och det skulle vara värt 30m pund. Vi lär få se vad som händer...

Arsenal lär intressera sig för Bison, Michael Essien!

Dagens tidiga Reus. I England tror man inte på ryktena om att Reus skulle vara klar för Real Madrid utan där säger man att Chelsea erbjuder honom 7m pund efter skatt i lön per år. Vi lär nog få höra mer om Reus innan fönstret stänger.

Annars snackas det mest om Raphael Varane på skvallersajterna just nu.

TORSDAG:
Jätteroligt att höra. Fernando Torres har hittat hem. I sin andra match från start, i spanska cupreturen mot Real, gjorde han mål i första minuten, och ett till i första minuten i andra halvlek. Matchen mellan Real och Atletico slutade 2-4 sammanlagt och Carlo Ancelotti har fått vidkännas sin allra första cupförlust med Real Madrid.

Mycket snack idag om Raphael Varane. Bra spelare men vi har många bra i de positionerna och om en spelare är missnöjd med att hamna bakom åldriga Pepe och Ramos i Real, varför skulle han vara mer nöjd bakom Cahill och JT?

Dagens Reus. Spansk blaska och inte någon av de mer kända hävdar att han är klar för Real Madrid för 26m pund, 6 mer än hans berömda utköpsklausul. Det talas också om att Real liksom Barca kommer att få transferförbud framöver, så de är nog angelägna i så fall att handla i januari.

Mohamed Salah är spelaren som är mest jagad i Chelsea just nu. Det lär bara bli lån. Besiktas ligger långt framme och nu vill Hamburg också låna honom. Vilket kanske är ett intressantare alternativ för klubben. Salah behöver speltid och med inga skador och den elva som startar oftast så pass långt framför honom i utveckligen är ett lån till en bra liga som Bundesliga nog intressant. Dock, vi har inte bra erfarenheter av lån till Bundesliga. Spelarna får på tok för lite speltid där.

Islam Feruz diskuterar nu med Blackpool om ett lån. Det verkar lite grann som den unge skottens utveckling tycks stoppat upp senaste året. Vi får se vad som händer.

Silly Season slutar inte 31 januari som vi hoppades, utan först 2 februari. Detta då fönstret inte får stänga en helg. Kan vi utgå från att det innebär att City kommer att göra några panikköp efter att förlorat mot Chelsea på Stamford Bridge den 31:a?

Man hade ju hoppats att sunt förnuft till slut skulle nå även medierna, men icke. Nu hävdar de att adidas ska köpa Leo Messi till Chelsea. Messi spelar förstås i Nike-sponsrade Barcelona så... Även för Man City vore det väl en deal för mycket bortom regelverket, men vem vet?!

ONSDAG:
Inter hoppas få låna Kurt Zouma. Dream on.

Didier Drogba gillar att möta fansen. Som detta visar. Se mer >>

Besiktas försöker låna Mohamed Salah och Nathan Aké resten av säsongen.

Nathaniel Chalobah får inte lånas ut till Bordeaux som tänkt var. Detta pga en okänd regel som Fifa grävt fram. Den säger att man får bara representera ett visst antal klubbar under en säsong, och av någon anledning räknas reservlagsmatcher som officiella klubbmatcher!

Bozhidar Kraev, är en spelare City räknar med att värva framför näsan på Chelsea. Om ni inte hört talas om honom beror det kanske på att han bara är 17 år, anfallare från Bulgarien.

Vi har hört mycket om att Mönchengladbach vill köpa Thorgan Hazard. Det vill inte Thorgan. Han vill bara förlänga sitt lån, han drömmer fortfarande, liksom många andra, om att spela med sin bror Eden i Chelsea.

Bastian Schweinsteiger har hamnat i ryktescirkusen för United och Chelsea efter att hans kontraktsförhandlingar med Bayern tycks gå dåligt. Det är ju då agenterna sprider sådana rykten.

Media alltså. CSFC följer ju Chelsea rätt noga och ända tills idag har aldrig Stephan Lichtsteiners namn kommit upp som aktuell för Chelsea. Men han skrev igår på kontrakt för Juventus (förlängning) och plötsligt benämns han som en spelare som Chelsea jagat.

TISDAG:
Tyrone Mings från Ipswich, nja knappast troligt.

Wolfsburg vill ha André Schürrle nu, Chelsea vill sälja till sommaren till Dortmund för Reus....hmmm

Alvaro Arbeloa till Chelsea. Nä, det tror inte vi heller på även om han verkar bli utan kontrakt i Real framöver.

Ryktet om Marco Reus växer och nu sägs det att Chelsea och Dortmund ska vara överens om en prislapp på 20m pund. Men om det innebär en övergång i sommar eller redan i januari vet ingen, lika lite som någon vet vad Marco Reus själv vill. Men vi har ett nytt rykte att följa. Och ett intressant ett.

NI har säkert sett den hemskhet som Halmstads spelare ska bära som tröja på bortaplan i år. Guardian har grävt fram en del andra designfiaskot som alla inblandade nog gärna glömmer. Tyvärr förekommer ju en Chelseatröja som absolut inte finns i min samling. Se mer >>

Undrar ni hur mycket PL-klubbarna lägger upp på spelarlöner (tror vi, det framgår inte helt klart vad den sk wage bill täcker) läs den här artikeln. Chelsea lär vara trea i den ligan vilket överraskar då vi i somras låg efter också Arsenal. Så en smula salt kanske behövs. >>

Vi trodde dagens Messi var avslutat kapitel efter hans presskonferens med Barca, men inte. Dels svarade han på en direkt fråga igår vid Guldbollenutdelningen att han inte visste vilken klubb han skulle spela för nästa år (hans kontrakt med Barca är till 2018!), dels visade det sig att han hade röstat för José Mourinho som världens bäste manager. En närmare koll avslöjar att JM var tredjevalet på hans röstsedel... Förvänta er mer om denna soppa, men förvänta er inte att se Messi i en Chelseatröja. Det lär aldrig gå med de summor som är inblandade i transfer och lön.

MÅNDAG:
Vi välkomnar tillbaka Cardiff till de blå klubbarnas skara. Experimentet med att ha röda tröjor för asiatisk vidskeplighet säger att det är en tursam färg är nu slut och ägaren Vincent Tan har till slut lyssnat på Cardiffs supportrar. Det hedrar honom mycket. Även symbolen kommer att ändras tillbaka så smeknamnet Bluebirds åter passar dem.

Ett mycket intressant rykte har börjat spridas. Att Chelsea skulle värva Marco Reus nu i januari, som ersättare för André Schürrle som haft en svag höst. Annars verkar det ju som om Reus själv har siktet på Real Madrid. Wolfsburg är klubben som lär vara intresserade av Schürrle.

Barcelona är uppenbarligen väldigt irriterade över Messiryktena. Så skakade är de att de för första gången tvingar en spelare att gå ut och dementera både bråk och försäjningsrykten. Men ärligt talat, hur många trodde verkligen på att Messi skulle lämna? Det är helt enkelt en omöjlighet med nuvarande regler och de inblandade summorna.

MÅNADENS TRANSFERAFFÄRER - Chelsea FC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!