csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 36 sp 26 v 8 o 2 f 70 - 28 mål 84 p

CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
11 - 17 maj 2015

Nyheter v-20


LIGACUPMÄSTARNA
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS
ÅRETS SPELARE (PFA) - Eden Hazard
ÅRETS SPELARE (PWA) - E Hazard
ÅRETS DAMSPELARE - Ji So-Yun
FA YOUTH CUP CHAMPIONS, 6e ggn


SÖNDAG:

En trevlig artikel om Frank Lampard. CSFC har varit mycket besviken på att han inte höll sitt löfte att inte spela för en annan engelsk klubb, men det hindrar inte att Frank Lampard ÄR och alltid kommer vara en av Chelseas allra största spelare någonsin, och det är dags att lägga den här säsongens händelser långt bakom oss. Vi önskar Lamps lycka till i MLS och kommer aldrig att glömma hans insatser i Chelsea. För mig personligen är de två största minnena kanske målet ur minimal vinkel mot Barca på Nou Camp eller kanske hyllningen till sin nyss bortgångne mor på Stamford Bridge efter att avgjort i CL mot Liverpool. Läs mer här >>

Det är 22 år sedan en utespelare spelade varenda minut av ligan, då Gary Pallister i United. Chelsea har tre spelare som kan klara det; John Terry, Branislav Ivanovic och Eden Hazard. Med tanke på de två förstas ålder och hur mycket stryk och nedsparkningar Hazard råkar ut för är det ganska anmärkningsvärt och kanske ska Chelseas mediciniska avdelning ha väldigt stor del av äran.

LÖRDAG:
Hur det än går i de två kvarvarande matcherna har Chelsea aldrig förlorat färre matcher på en säsong än i år. I ligan två, i FA Cupen en. Ingen i ligacupen och ingen i Champions League.

U18 avslutade sin säsong med en 3-0 vinst över Aston Villa borta. Målgörare Muheim 34, 64, Ali 37. Laget var långt från samma som vann FA Cupen då flera spelare är borta på landslagsuppdrag, så det var ett ungt lag. Intressant att lillebror Dasilva, Cole, spelade på storebror Jays position på vänsterbacken medan Jay spelar i U17-EM.

Diego Costa är aktuell för spel på måndag mot WBA. Roligt. Zouma, Ramires, Oscar är alla skadade och kommer inte att spela mer i år. Petr Cech är osäker men kan hinna tillbaka mot Sunderland.
      Mourinho säger också lite tvetydigt att han inte är säker på Cechs agents uttalande om att Petr Cech fått OK från Chelsea att tala med andra klubbar...och upprepar att han, Mourinho, vill att Petr stannar.

Chelseas ungdomar verkar lagt ned säsongen i förtid. De förlorade sina två sista matcher. Igår mot West Ham med 1-0 och kan självklart därmed inte vinna titeln i år igen.

TORSDAG:
Äntligen, har Chelsea bekräftat Nathan Allan de Souzas övergång, eller bara Nathan som den offensiva mittfältaren är mer känd som. Övergångssumman ligger någonstans mellan 4,5-5m pund. Inget sägs om arbetstillstånd har erhållits ännu. Nathan är 19 år och blir officiell Blue 1 juli så han kommer att räknas till sommarens transfers.
      Här är en artikel, skriven tidigare, som presenterar honom lite närmare. >>

För de som är intresserade av ekonomi, specifikt Chelseas rekommenderas denna artikel >>

ONSDAG:
Chelsea har bara två spelare som blir utan kontrakt i sommar och CSFC tror inte att någon lär erbjudas kontrakt. Gael Kakuta, en gång världens mest lovande spelare har visserligen klarat sig rätt bra i Spanien i år, men det är mer än tveksamt om Chelsea försöker få igen sina pengar på honom genom att erbjuda nytt kontrakt och försöka sälja honom senare. Didier Drogba bör inte erbjudas kontrakt. Missförstå oss rätt, Drogba är en Chelsealegend men det är dags att lämna plats i spelartruppen för yngre förmågor som får en chans. Drömmen är att han ändå stannar i klubben som ledare, coach för anfallarna. Det ser dock inte troligt ut då Drogba själv enligt uttalanden är sugen på att fortsätta spela.
      Sedan räknar de flesta med att Petr Cech lämnar, även andra spelare kan komma att lämna genom försäljning. Chelsea bör nog försöka sälja minst 5-6 spelare som är utlånade och kanske 2-3 som ingått i årets spelartrupp. Dagens trupp kan inte vinna nästa års liga enligt Mourinho och även om CSFC tror det är möjligt, med tanke på hur konkurrenterna förväntas förstärka är det inte troligt. Någon riktig kvalitetsförstärkning behövs, dvs en spelare som Fabregas, Costa som går rakt in och är given startspelare plus några truppspelare som kan matchas in.
     Det lär därför bli en ovanligt intressant, om än sällsynt påfrestande, Silly season. Förhoppningsvis blir Chelseas affärer klara tidigt som förra året. Det är uppenbart att flera av konkurrenterna lärde sig hur viktigt det är och har agerat därefter, redan.

Chelsea blev idag nya rekordhållare. Inget lag i Premier Leagues historia har varit etta längre än Chelsea (och rekordet lär utsträckas ett tag till). 263 dagar har Chelsea dominerat ligan - och så säger de att tidigare upplagor varit bättre. Högst tveksamt. Chelsea är därmed det mest dominerande laget någonsin i Premier League. Kul.
      Tidigare rekordhållare var Manchester United säsongen 1993-94 (262 dagar), och trea var Chelsea säsongen 2005-06 (257 dagar).

TISDAG:
Eden Hazard har med övertygande 53% av rösterna vunnit sportjournalisternas omröstning om Årets Spelare. Även JT (trea) och Branislav Ivanovic, Cesc Fabregas och Thiabaut Courtois slog sig in i Topp-10.

MÅNDAG:
U21 tappade chansen att bli mästare i år igen genom att förlora mot Sunderladn med 1-0. De har visserligen en teoretisk chans att ta hem det, men då måste Manchester United tappa poäng i de två återstående matcherna.

GRATTIS, Thibaut Courtois som idag blir 23 år gammal.

Det här är varför vi saknat Diego Costa. Se själva när han sätter fem av fem svåra volleys. >>

Man City ladies fick halv revansch på Chelsea för förlusten i FA Cupsemin. De lyckades i ligan nå 1-1. Vilket gör Chelseas damer obesegrade inför det långa uppehållet pga VM i Canada. Målgörare: Aluko 23.

Mourinho förväntar sig att Oscar tar samma steg som Eden Hazard nästa säsong. Från lovande men lite oregelbunden om vi säger så till en bärande stjärna. Nu när Oscar äntligen får en sommarvila är det något CSFC gärna skriver under på. Talangen finns där men inte ens det räcker ju om det ska spelas match varje vecka året runt i flera års tid. Alla spelare måste ha en period i vila, precis som en friidrottare använder vila för att toppa sin form.

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG:
Daily Express (varning) menar att Chelsea nu jagar Yaya Touré. Ett ganska obegripligt rykte av många skäl; ett hans form senaste säsongen, två hans inställning, tre hans ålder, fyra hans pris...

En annan Cityspelare som bl a Mirror säger Chelsea tittar på är Edin Dzeko. Känt är att Mourinho tycker om honom och höjt honom flera gånger, betydligt mer än vad Citys managers har gjort. Ändå känns det väl inte riktigt som det rätta även om han är tänkt som ersättare till Didier Drogba. Det är dags för ungdomarna istället. Costa, Remy och Bamford och kanske Solanke som fjärdealternativ är CSFCs val för nästa säsong. Om inte en riktig stjärna kommer loss för rätt pengar.

Andra säger att Chelsea är intresserade av Gareth Bale, inget nytt där. Men att det är Roman som är intresserad av Bale medan Mourinho lär vara klart sval till en sådan övergång. Oscar skulle i så fall vara offret för en sådan deal.

George Brady lär lämnat klubben. Brady kom som 15-åring för tre år sedan. Den storvuxne försvararen ansågs mycket lovande men hans karriär har inte tagit fart och Chelsea har släppt honom trots ett proffskontrakt skrevs förra året.

LÖRDAG:
Mourinho upprepar att det blir inte mycket spelaraffärer i sommar, åtminstone inte in. Vilket absolut inte stoppar spekulationerna. Ett nytt namn är Ajax's 20-årige ytter Anwar El Ghazi. Högst tveksamt säger vi.

Avundsjukans främsta apostlar Whiner och Pelle Grinig är åter ute och snackar skit om Chelsea. De kan ju inte besegra Chelsea så det återstår ju bara att snacka skit om oss. Pelle Grinig hävdar att City är bättre än Chelsea, vi säger - titta i tabellen först Pelle Grinig! Whiner tjatar om att Chelsea värvat Nathan, vilket tydligen retar upp honom. Som om han har med det att göra.

Daily Star (inte att lita på alls) hävdar att Chelsea tänker bräcka banken och köpa Paul Pogba. CSFC tror faktiskt inte Chelsea är intresserade av Pogba men vi kanske har fel.

Seriöst oseriösa Sportsvibe börjar mumla igen och enligt dem ska Chelsea sälja Oscar för att köpa Liverpools Philippe Coutinho. Varför då? Varför sälja en bättre spelare för att köpa en sämre?

Chelsea har ordnat replikamedaljer åt de spelare som lämnade klubben i januari och har bjudit in dem till årsmiddagen 26 maj för att dela ut dem. För Mohamed Salah, André Schürrle och Mark Schwarzer, snygg gest tycker vi.

FREDAG:
Spanska medier slår till igen och även om det inte rör Chelsea mer än indirekt så sägs det nu att Carlo Ancelotti har förhandskontrakt med Manchester City. Förra helgen var det Pep Guardiola som hade det, visade sig vara en lögn. Vi avvaktar nog men att Carlos jobb är i fara i Real är nog inte någon överdrift. Carlo Ancelotti är en Chelseahjälte sedan 2010 och en gentleman av yppersta sorten, men ärligt talat vill vi ju inte att han ska förstärka City.

Chelsea diskuterar med Marseille om ett samarbete. Hur det kommer att se ut är svårt att säga men om det innebär bättre lånemöjligheter i bättre konkurrens är det ju onekligen positivt för Chelseas ungdomar. Som Nathan som inte kommer att få arbetstillstånd som det ser ut och kommer att lånas ut i Europa nästa säsong. Annars verkar det som om Charly Musonda står först på Marseilles önskelista. Även Jeremie Boga lär vara aktuell, båda är ju fransktalande så det kan vara en anledning.

Petr Cech och hans agent Viktor Kolar lär fått tillstånd att prata med andra klubbar. Det är troligt då Chelsea aldrig någonsin stoppat en spelare som vill lämna klubben (till skillnad från många andra klubbar), trots att Mourinho vill att Cech stannar. Frågan är dock om de fått tillåtelse att tala med alla klubbar, förhoppningsvis ingår ett avtal om att vissa klubbar inte ska få köpa Petr Cech. CSFC önskar och kommer alltid att önska Petr all lycka till, men ingen Chelseasupporter vill någonsin se honom i ett konkurrerande lag i toppskiktet i Premier League. Det är bara fel. Det är inte Chelsea som vill bli av med Petr, det är Petr som vill lämna pga att han nu är andraval i klubben.

TORSDAG:
Daily Star (inte särdeles trovärdiga) har tagit Silly season i håret redan och publicerar idag en lista på 30 (trettio) stycken spelare Chelsea jagar i sommar. Vi hänvisar till deras lista och bryr oss inte om att kommentera ytterligare: >>

Chelsea lär erbjudit Patrick Bamford ett nytt femårskontrakt. Hoppas det också innebär att de tänker ge honom en ärlig chans att ta Drogbas plats i truppen. Bamford spelar imorgon med Middlesbrough i returen i första omgången av play-off till Premier League mot Brentford.

OK, jag kan ge klart besked redan nu, om den läckta bilden på nästa års tröja stämmer - är jag inte en köpare utan är nöjd med att jag istället köpte 13-14 års tröja i veckans rea i Megastore på webben! Kritstrecksrandig med knäppning till rund hals! Yokohama ser åtminstone bra ut även om det röda inte går så bra i det blå.tröja 15-16

Lazio vill köpa utlånade (Elche) Mario Pasalic men Mourinho vill tydligen inte alls sälja utan Chelsea räknar med att han istället ska ingå i truppen nästa säsong.

Chelsea lär vara nära ännu en brasilianare (som kommer lånas ut). Det är anfallaren Kenedy från Fluminense som vi pratat om tidigare och som också jagas av andra klubbar som Man United. Men som vi vet är Chelsea den engelska klubben som brasilianare gillar, och då talar vi inte bara om vår stora brasilianska kontingent spelare.

ONSDAG:
Rob Green är mer eller mindre klar för Chelsea om de mindre seriösa källorna går att lita på. Vilket kanske tyder på Chelsea inte räknar med att kunna behålla Petr Cech trots Mourinhos önskemål.
    Fast Guardian lanserar nu John Ruddy igen. Det var ett tag sedan han var aktuell och skulle Norwich ta steget upp i Premier League igen lär han inte vara aktuell.

Väldigt mycket snack om att en affär om Antoine Griezmann är nära förestående. Chelsea ska ha tagit in Jorge Mendes, av media benämnd superagent, för att hjälpa till att slutföra affären. Som inte blir billig, men billigare än Bale. 60 m €, ca 43m pund tydligen, lär priset sluta på även om det spekuleras i att Filipe Luis ska gå tillbaka. CSFC ser gärna Griezmann i Chelsea, 22 mål även i spanska ligan är alldeles utmärkt för en winger. En bättre värvning än den omskrivna Pogba även om de kanske inte ska jämföras. Chelsea behöver inte Pogba, men vi behöver någon som kan matcha Hazard på andra sidan för att ta sista steget upp utanför ligan.

Däremot har ryktena kring 38,5m för Varane inte tystnad. En affär CSFC känner betydligt större misstanke mot. Vi lär få se vad som händer.

TISDAG:
Petr Cechs agent hävdar att de öppnat upp samtal med Besiktas om en övergång i sommar. Låter lite som ett nedköp för Cech men han kanske vill ha ett äventyr istället för mer namnkunniga klubbar i Italien, Frankrike, Spanien.

I vilket fall leder det ryktet till att ryktena om Rob Green från QPR har återuppstått. Green skulle bli ett bra alternativ som back-upmålvakt. Han lär kosta runt 2m pund, men det är säkert förhandlingsbart då QPR måste omsätta sin spelartrupp ordentligt.

Det verkar som om Nathan-affären äntligen får sitt slut. Han har nu postat bilder från Cobham och en bild där han sitter och skriver under något papper. Chelsea har dock inte bekräftat något ännu. Frågan om arbetstillstånd återstår och det är itne troligt att Nathan får något redan nu.

Raheem Sterling ska sälja sitt hus. Därmed blir han med automatik aktuell för Chelsea (och Arsenal). Jag blir så trött.

Begovic har blivit aktuell för back-up-posten om Petr Cech ändå lämnar. Något Begovic inte var intresserad av tidigare och knappast nu heller även om hans karriär kanske inte riktigt rört sig i den riktning han ville. Men hans kontrakt är på väg att löpa ut och då vet vi ju att alla agenter i världen försöker knyta sina spelare till vissa klubbar.

Chelsea kommer inte att låna ut Dominic Solanke nästa säsong. Han kommer att träna med a-truppen, får några minuter speltid, utvecklas i lugn och ro och fortsätta ösa in mål i ungdomslagen. Plus 40 i år.

Skvallermässigt är det mest samma som vi redan tagit upp både en och flera gånger redan. Vi får återkomma om någon ny vinkling dyker upp.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>>

Att Chelsea tydligen och Mourinho i synnerhet ligger bakom all ont i världen det är ju en populär bild bland röda supportrar, Whiner och Pelle Grinig. Nu t o m beskylls Mourinho för att Iker Casillas gör bort sig i Real Madrids mål och buas/visslas av fansen. Det är två år sedan Mourinho var i Real, men ändå bär han tydligen skulden för att Casillas inte längre är i närheten av den målvakt han en gång var. Fascinerande och ganska avslöjande hur fotbollsfans av viss sort beter sig (fast den här gången kanske det enbart är tidningen El Confidencials egna slutsats).

Metro hävdar nu att ytterligare tre Atleticospelare kommer att återförenas med Costa, Luis och till dem utlånade Courtois. Kanske får vi byta namn till Chelsea Atletico också! Enligt överfantiserande Metro kommer Koke, Antoine Griezmann och Diego Godin till Chelsea för 106m plus pund. Jag undrar varför inte Miranda som nämndes varje vecka förra sommaren, Mandzukic, Torres och resten av laget. Diego Simeone kan väl bli andretränare i Chelsea också.

Däremot börjar det faktiskt se ut som om t o m medierna nu äntligen fattar att Chelsea inte kommer att ge sig i i en löjlig budgivning kring Paul Pogba. Fast det varar nog säkert bara till kafferasten och de inser att de måste skriva mer nonsens om Chelsea.

Andreas Christensen drar hälarna efter sig när det gäller kontraktsförlängning vilket lär fått Liverpool komma och sniffa. Christensen vill nog avvakta och se om alla köprykten om främst Varane stämmer. Det är ju stenhård konkurrens i Chelsea om försvarsplatserna (och ändå tror var och varannan tidning att det är där Chelsea kommer att köpa, det gör inte vi).


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!